rilian 19.11.05, 11:30 znów zima zaskoczy drogowców i administracje osiedli. znów samochody będą jechać z prędkością 15 km/h a ludzie brnąć po łydki w brei. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mali_bu Re: pada śnieg 19.11.05, 11:41 Przecież zaraz przestanie padać, a pół odziny później nie będzie znaku po śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: pada śnieg 19.11.05, 12:33 znów miałeś rację. jednak mimo tego ostrzeżenia atmosfery będzie jak pisałem. w tym roku, następnym i za dziesięć lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły na kogoś Re: pada śnieg IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 19.11.05, 18:30 Jak czytam te posty (szczególnie 1. i 3.) to mi się chce rzygać. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: pada śnieg 19.11.05, 18:53 czyżby napisał to mój 12-letni uczeń? trochę na mnie obrażony?... Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: pada śnieg 19.11.05, 19:38 No wiesz na tej zasadzie mozna powiedziec, ze huragany beda pustoszyc wybrzeza Usa w tym roku, przyszlym i za dziesiec lat. Z przyroda sie nie wygra, a prawdziwe zatory zdarzaja sie ze dwa razy w roku, a to chyba nic szczegolnie uciazliwego. Poza tym nawet w NY zima zaskakuje drogowcow:) Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: pada śnieg 19.11.05, 19:14 obawiam się, że takie są uroki zimy - nie da się wszystkich ulic jednocześnie odśnieżyć, szczególnie jeżeli opady są szczególnie intensywne. Polacy oczekują, że jezdnie będą suche i czarne przez 365 dni w roku 24 godziny na dobę. To jest nie realne. Nie możliwe. Poza miejscami szczególnymi (górki, bardzo strome podjazdy oraz miejsca oblodzeń (mosty)) nie powinno się wcale używać soli, a jedynie zgarniać śnieg, ew. używać np. piachu. Ludzie powinni się nauczyć jeździć po śniegu, bo później zjeżdżając gdzieś na boczne trasy są zaskoczeni, że po śniegu muszą jeździć. Oczywiście nie dotyczy to dróg krajowych i międzynarodowych - gdzie pewna przepustowość powinna być zapewniona. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: pada śnieg 21.11.05, 21:23 luzik. od jutra chodzę z aparatem i będę cię prosił o podpisy do co bardziej ciekawych fotek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAsia Re: pada śnieg IP: 195.205.71.* 22.11.05, 08:25 Hehehe dobry pomysł z tym aparatem! Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: pada śnieg 22.11.05, 08:59 raczej przydałby się aparat do mierzenia poślizgowości... kolejny dzień idę do pracy po lodzie. żadnej administracji to nie przeszkadza. sam mam tachać worek z solą i posypywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pada śnieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:10 aniołki jebia sie z poduszkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: pada śnieg IP: *.comernet.pl 22.11.05, 09:15 Wczoraj przez dwie godziny jeździłam wieczorem po mieście - byłam w centrum, na Krasnickich, Jana Pawła, na drogach w stronę Zamościa i Mełgwi....kręcilam się w zasadzie po całym mieście i widziałam cztery kolizje . I ANI JEDNEJ piaskarki..... A śnieg sypał, i bylo go coraz więcej i więcej, i zamieniał się w lśniący na jezdni lód...I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: pada śnieg 22.11.05, 21:02 są to, widzisz, uroki zimy. jest nim również to, że choćby w parku saskim na chodnikach jest szklanka. na czechowie ogólnie tragicznie. most poniatowskiego nie ruszony. gdzie indziej na pewno identycznie. PRZECIEŻ SAMO STOPNIEJE, PRAWDA?!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: pada śnieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:29 nie straszczie , wybieram sie do Lublina az drze czy dojade jednak w Lublinie jesli tak bedzie jak piszecie, nie odejde od aparatu dopoki sie nie dodzwonie do Prezydenta w tej sprawie trzeba inerweniowc- prosze sprobujcie nie ma innej rady Odpowiedz Link Zgłoś