Dodaj do ulubionych

MPK najgorsze w POLSCE

05.12.05, 18:47
MPK w Lublinie jest najgorszym w Polsce!!! Autobusy jezdza jak chca kierowcy
sa niemili samowolka jednym zdaniem!!!! Studenci przyjezdzaja pisac prace o
MPK Lubelskim paranoja!!! MPK oferuje "goraca linie" 815253246 zapiszcie ten
nr. jak autobus nie przyjedzie trzeba dzwonic i wiecej razy tym lepiej !! nie
po to placi sie za bilety majatek!! Co do przystankow koncowych to kierowcy
maja w du..e to ze marzniesz i ze jest -10!! Nie liczcie na to ze kierowca to
zrozumie zamarzniesz a on i tak nie podjedzie i nie otworzy drzwi!! Ludzie
OPAMIETAJCIE SIE I NIE PATRZCIE JAK CIELETA TYLKO DZWONCIE I MOWCIE MACIE DO
TEGO PRAWO!!!
Nie chodzi jednak o stan tech. autobusow (jak to mialo miejsce w poprzednim
watku)lecz o to ze kierowcy sa nieuprzejmi, autobusy jezdza jak chca!!(brak
przemyslenia przu ukladaniu rozkladu[4 autobusy na raz w jedna strone , a
pozniej pol godziny czekania i tak w kolko!!]) to jest niedopuszczalne i jak
my czegos nie zrobimy to to sie nie zmieni!!!!!
Obserwuj wątek
    • mali_bu Re: MPK najgorsze w POLSCE 05.12.05, 19:14
      Większość twoich zastrzeżeń kierowana jest pod złym adresem. Mam wątpliwości czy
      rzeczywiście chcesz działać w słusznej sprawie, czy też ponownie dokopać MPK.
      MPK niewiele ma wspólnego z układaniem rozkładów jazdy. To miasto ustala trasy i
      rozkłady.
      To że autobus nie przyjedzie MPK wie bo zapewne wóz miał awarię, a zawsze MPK
      wysłyła pomoc techniczną i w miarę możliwości od razu podstawia nowy.
      Czy prywatni wpuszczają na końcowym? Na Porębie nie, i wątpie żeby robili to na
      innych. Więc czego czepiasz sieznowu MPK?
      Co do tego nietrzymania się rozkałdów. Dziś popołudniu pojawił się prywatny 26,
      mimo że nie było go w rozkładzie o tej porze. Po 3-4 minutach przyjechał MPK z
      dwuminutowym opóźnieniem. Więc dajcie spokój z tym mitem idealności prywaciarzy.

I jeszcze pytanko. Czy wiesz gdzie poskarżyć się na prywatnego przewoźnika?
      • Gość: power Re: MPK najgorsze w POLSCE IP: *.speed / *.in.lublin.pl 05.12.05, 19:26
        <>I jeszcze pytanko. Czy wiesz gdzie poskarżyć się na prywatnego przewoźnika?

w każdym prywatnym wisi tabliczka Wszelkie skargi prosimy zgłaszać do ... i nazwa przewoźnika
        • mali_bu Re: MPK najgorsze w POLSCE 05.12.05, 19:47
          Dokładnie do jakiegoś urzędnika gdzieś do Urządu Miasta na Wieniawskiej 14. Mało
          kto wie gdzie.
      • Gość: lakusz82 Re: MPK najgorsze w POLSCE IP: *.resetnet.pl 05.12.05, 20:30
        ja nie bronie prywaciazy lecz ganie cala komunikacje razem wzieta!! W warszawie
        kierowcy na koncowych podstawiaja autobusy mozna sobie wejsc zajac miejsce i
        nie marznac!!
        ps. co do prywatnych: maja w srodku nr. tel gdzie mozna skladac swoje uwagi!!
        pozdrawiam Lakusz82
    • mali_bu Re: MPK najgorsze w POLSCE 05.12.05, 19:53
      A jeśli chcesz wprowadzić nowe standardy zachowania do MPK zatrudnij się jako
      kierowca. Płącą 6zł brutto za godzinę na początku na umowę odgrzewaną co
      miesiąc, pobudka około 2 w nocy żeby zdążyć na autobus do zajezdni i przed 5
      zaczynasz robotę. Ewentualne kończysz około północy i jesteś w domu przed 1. Do
      tego mnóstwo kulturalnych klientów (pasażerów) co widać i słychać jadąc
      autobusem bądź trolejbusem.
      • Gość: aron Re: MPK najgorsze w POLSCE IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 05.12.05, 20:28
        no to jak się kierowcom praca w MPK za 6 zł brutto na godzinę nie podoba to
        niech się pozwalniają. Jeszcze lepiej to firma prędzej upadnie z braku
        pracowników. Przecież nikt tych kierowców siłą w tym MPK nie trzyma, no nie?
        • Gość: lakusz82 Re: MPK najgorsze w POLSCE IP: *.resetnet.pl 05.12.05, 20:35
          jasne!! taki maja zawod!! A jak sami sa nie mili to niech nie oczekuja tego od
          innych!! Spytalem kiedys kierowce o ulice to nawet sie nie odezwal( nie mowie
          ze wszyscy sa niemili sa wyjatki ktorym odplacam tym samym!! Pozdrawiam milych
          kierowcow jedzcie za granice tam zarobicie duzo wiecej(mowie to do milych i
          uprzejmych)
        • mali_bu Re: MPK najgorsze w POLSCE 06.12.05, 12:22
          Niech się pozwalniają i przejdą na zasiłek nieco niższy. Niech w ich ślady pójdą
          pielęgniarki, lekarze i nauczyciele. Ty też się zwolnij jak będziesz uważał że
          ci mało zapłacą lub ci się robota przestanie podobać.
          • aron2004 Re: MPK najgorsze w POLSCE 06.12.05, 12:30
            dlaczego od razu na zasiłek? ja byłem 4 razy zwalniany z pracy i potem musiałem
            sam sobie szukać i jakoś znalazłem pracę. Nauczyciele, lekarze, pielęgniarki
            podobnie - jak się nie podoba to niech się zwolnią. Jeżeli mój pracodawca
            zacznie mi mniej płacić to też się zwolnię sam, nie przejmuj się.
            • mali_bu Re: MPK najgorsze w POLSCE 06.12.05, 12:36
              Gdyby mieli ofertę lepszej pracy, nie zastanawialiby się. A co mają zrobić gdy
              jej nie mają? W MPK mają przynajmniej ubezpieczenia, zusy i inne świadczenia.
              Czyli to co według prawa mieć powinni. I kilkaset złotych co miesiąc na
              wykarmienie rodziny.
              • aron2004 Re: MPK najgorsze w POLSCE 06.12.05, 12:39
                mali_bu napisał:

> Gdyby mieli ofertę lepszej pracy, nie zastanawialiby się. A co mają zrobić gdy
                > jej nie mają?

kupić busa, zdobyć koncesję i wozić ludzi na przykład na linii Lublin -
                Białystok, Lublin - Tarnobrzeg, Lublin - Wrocław. Jest jeszcze wbrew pozorom
                wiele linii gdzie nie ma busów.

>W MPK mają przynajmniej ubezpieczenia, zusy i inne świadczenia.

i dalej im źle?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka