obiczam_te 14.12.05, 00:47 Za moich czasów była to pani Dacka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga_prus Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 14.12.05, 14:36 a dla Danuta Kowalska :-)))) od angielskiego :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia1 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 17.12.05, 18:54 czesc kinia, ciesze sie ze ktos znajomy sie tu znalazl zgadnij kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_prus Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 30.12.05, 08:24 witam :) trochę Kasiek w klasie miałam - więc może jakaś wskazówka??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
biene_maja77 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 14.12.05, 18:21 a za moich - Kowalska:) no i w sumie Margula też była spoko, chociaż wymagająca, ale mimo mojej niechęci do histori, fajna babka:) Odpowiedz Link Zgłoś
katy22 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 21.12.05, 14:56 Kiedyś, kiedyś Margula była moją wychowawczynią. Ale najbardziej lubiłam panią Rozę :) wiecie o kogo chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
biene_maja77 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 21.12.05, 17:22 Roza...to ta od informatyki??? Jeśli tak to nie bardzo za nią przepadałam, nawet wcale.Strasznie nie lubiła mojej klasy z tego więc wzlędu robiła nam złośliwości a my jej;) Odpowiedz Link Zgłoś
katy22 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 21.12.05, 19:55 dokładnie o nią chodzi :) poprzednią wypowiedź napisałam z lekką ironią w głosie, ale niestety nie było tego słychać :) Babka ma ogromną wiedzę, ale z jej przekazaniem to marnie, skutecznie za to potrafiła człowieka zniechęcić do przedmiotu. na szczęscie w moim przypadku nie dokońca jej się to udało, bo sama teraz uczę dzieci informatyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia1 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 21.12.05, 22:27 byla moja wychowawczynia...bardzo sie lubilysmy; mi niestety skutecznie obrzydzila matematyke;( a szkoda bo na studiach mialabym duzo latwiej a czemu nikt nie wspomina Frau Laskowskiej?Zapomnieliscie? Nie mozliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biene_maja77 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 22.12.05, 13:04 Całe szczęście nie miałam z nią niemieckiego, ufff...Ale może gdyby mnie uczyła coś bym pamiętała, bo niemiecki z Michniewską, to był jeden wielko żart- aczkolwiek nie narzekam hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_prus Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 30.12.05, 08:25 moją wychowawczynią też była i jako nauczyciel... tragedia, ale na wycieczkach było z nią wesoło czasem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abetta Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 27.12.05, 18:47 Adela Gede-uczyła biologii kilkanaście lat temu,b. wymagająca i zarazem b.życiowa, była przez 3 lata moją wychowawczynią Odpowiedz Link Zgłoś
marengo Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 29.12.05, 15:08 dzieki za przypomnienie nazwiska juz dawno chcialam wpisac: p. A.Gede - najlepsza nauczycielka w calej mojej karierze naukowej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jangrzechotnik Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 10.01.06, 11:17 Najlepszy z moich nauczycieli - prof. Stechniowa od rosyjskiego i może prof. Mirecka. Reszta niech zatonie w niepamięci... No chyba, że zmienimy kategorię na największy model uczący w Ogólniaku ( Dziadek, Skiba Zuzanna, Generał Engelgardt itd...) Odpowiedz Link Zgłoś
obiczam_te Re: E. MARGULA !!! 12.01.06, 19:29 Ojej!!! Ktos jeszcze pamieta W.Engelgardta?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
milka841 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 13.01.06, 13:52 Cieszę się, że ktoś pamięta jeszcze takich nauczycieli jak Stechniowa. dzięki niej nie miałam zadnych problemów z rosyjskim na studiach (jeszcze wtedy obowiązkowy język). A Borowski od matmy? Tez super! W kategorii "modeli" głosuję na Adelę Zatykę! Odpowiedz Link Zgłoś
let_it_shine Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 16.01.06, 14:34 Pani Zatyka.... pamiętam pamiętam :) miałam z nią przez pół roku zastępstwo - historyczna i zabytkowa nawet postać dęblińskiego LO :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jangrzechotnik Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 17.01.06, 13:21 Ta historia dech zatyka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 17.01.06, 14:47 A znacie takiego pana jak Adolf Borowski. Niesamowity matematyk!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia1 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 20.01.06, 20:24 ten z wislanej? jesli tak to ja do niego na korki chodzialam bo na lekcjach u ozy nie dao sie nic nauczyc Odpowiedz Link Zgłoś
katy22 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 28.01.06, 13:02 A od kidy Roza uczy matmy? za moich czasów uczyła tylko informatyki. Tzn, próbowała nas czegoś nauczyć. Może i wiedzę to ona ma, ale jeśli chodzi o aktywizowanie uczniów to wielka lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia1 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 30.01.06, 18:54 mnie uczyla uczyla matmy, ale miala u nas wychowawstwo Odpowiedz Link Zgłoś
kolegazpolski Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 01.02.06, 17:48 "Stechniowa, Dziadek, Skiba Zuzanna, Generał Engelgardt itd...)" Ja mialem slabosc do Stechniowej, zagialem ja na maturze, ha! Najlepsza za moich czasow byla moja wychowawczyni J.Stecyna - niezapomniane wycieczki do Zakopanego, Suchej Be(z)kickiej, walki z bandami UPA etc. - byla surowa ale trzymala z nami sztame w chwili zagrozenia! Niski uklon! Hej! Jest ktos na tym forum ze starych dinozaurow?! Pamietacie "Paryzane"? Wojtysia? Adele...? Mietka, Wydre, Szczygla, P.Wojewode? Plynie wije sie rzeczka Razem z nia plynie beczka Beczka pelna jest piwa I na boki sie kiwa Na nie siedzi dziewica Niczym synogarlica Nie zna bolu ni strachu Tylko od piachu do piachu Niczym ta karawela Plywa sobie Adela Sam zawiesilem ten wierszyk i niemu podobne na tablicy w korytarzu na pierwszym pietrze, ale byla heca! A pamietacie japonska flage na maszcie? Zuzia byla wtedy dyrektorka, poczatek lat osiemdziesiatych. Pozdrawiam z Belfastu - Radek (juz bez Ani)! Odpowiedz Link Zgłoś
jangrzechotnik Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 02.02.06, 09:10 A pamiętasz jak ktoś pomalował kibel męski w ramach "prac pokutnych" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolegazpolski Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 02.02.06, 09:56 No pewnie! Bylem przy tym - chcialem to wydarzenie jeszcze dodac wczoraj do wspomnien ale nie myslalem, ze o tym ktos jeszcze W OGOLE pamieta... te czteru litery napisane z takim trudem na scianie zewnetrznej budynku... pieknie bylo, pieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
jangrzechotnik Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 02.02.06, 11:16 I kolega Szczygieł klęczący w sekretariacie przed Panią Dyrektor czyszczący jej buty z farby olejnej ( bo oprócz sedesów i pisuarów kawał podłogi też zdążylismy pomalować no nie ???) Gdyby wtedy Panie Uczycielki zorientowały się, że jesteśmy po paru winach bylibyśmy chyba absolwentami Sobieszyna :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lola_la Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 02.02.06, 20:57 Pan Adolf Borowski jest nadal mieszkańcem Dęblina na oko ma ponad 70 lat a wciaz niezastąpiony daje korki obecnej generacji maturzystów,nie przecze ze troche wyszedł z wprawy ale nalezy sie duzy szacuneczek! Odpowiedz Link Zgłoś
milka841 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 07.02.06, 15:09 radek - z którego rocznika dinozaurów jesteś? Pamiętam tych samych nauczycieli ale ciebie nie kojarzę! Moja matura - rocznik 84 Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 07.02.06, 15:50 Ja też chodziłe na korki do Pana Adolfa. Naprawdę ma siesamowity łeb:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolegazpolski Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 08.02.06, 15:38 No tak milka841, ja konczylem LO rok pozniej od Ciebie czyli w roku `85. W tamtych czasach, z tego co sobie przypominam, malo bylo spotkan, kontaktow czy innych wspolnych zainteresowan miedzy mlodymi ludzmi z roznych rocznikowo klas szkolnych. Do tego dodam, ze mieszkalem na lotnisku przez te cztery lata i zbytniej stycznosci z Debliniakami nie mialem, oczywiscie poza ludzmi z klasy i meczy w koszykowke, pilke reczna na ktore wyjezdzalem z rok starszymi ode mnie kolegami :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jangrzechotnik Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 08.02.06, 16:10 Kolegazpolski, co robisz w Belfaście ??? Tu numer 29 Odpowiedz Link Zgłoś
kolegazpolski Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 10.02.06, 13:14 Robie podkop pod Northern Bank, wiecej nie moge powiedziec bo sie skok nie uda ;-) Ty, jangrzechotnik, a powiedz no, bo Altsheimer daje mi sie juz we znaki... jak to byl/jest moj numer? Czy my obaj raz wtedy bedac na wagarach w stolicy zarabialismy pieniadze robiac muzyke na szczycie Palacu Kultury, czy sie myle...? Odpowiedz Link Zgłoś
jangrzechotnik Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 10.02.06, 13:36 Ty byłeś 26, nie pamiętam muzyki w Pałacu Kultury. Ja za to zakładałem się z tobą na wyjeździe do teatru, o to ,że nie wypijesz 5 butelek Pepsi pod rząd w teatralnej kawiarni. Do tej pory jak słyszę słowa antrakt i "fułaje" to widzę jak biegniesz do kibla z dłonią przyciśniętą do ust, rozpychając na boki ludzi w garniturach... To był żur.... Z tego co pamiętam przegrałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
kolegazpolski Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 10.02.06, 15:50 Wyjazd do teatru? Pamietam, a jakze. Jezeli Ty jestes 29 to znaczy ostatni na W i byles ze mna i z taka fajna blondynka w W-wie i gralismy na samej gorze na szczycie Palacu a ona spiewala... byla bodajze deczko starsza od Ciebie, poznaliscie sie gdzies na jakims ohapie... No chyba to od Ciebie pozyczalem notorycznie komiksy: kapitana Zbika tudziez Klossa, hm? Masz dojscie do GG? Poszukaj mnie tam. Ewentualnie tutaj: tinyurl.com/9kz3o Odpowiedz Link Zgłoś
jangrzechotnik Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 10.02.06, 18:39 Odbierz pocztę w Gazecie. Miło się zgadać po latach :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
milka841 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 14.02.06, 21:25 kolegozpolski odbierz pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
katy22 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 17.05.06, 22:16 Nie no chłopaki, strasznie wam zazdroszczę !! Odnowić znajomość po tylu latach.... Ja też tak bym chciała, straciłam kontakt ze wszystkimi znajomymi ze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
obiczam_te p.Olender 15.02.06, 00:46 A pani B.Olender nadal uczy? I wciaz tak skapo sie ubiera?;) Odpowiedz Link Zgłoś
xikon Re: p.Olender 16.02.06, 19:32 uczy uczy!a ubiera sie chyba coraz skąpiej... a najlepszy nauczyciel? oczywiscie ->Danusia Kowalska:):)Margula-genialny nauczuciel. a moje rodzenstwo zawsze bardzo dobrze wspomina Konopacką ...nie wspominając już że Tadzik to wielka miłość mojej starszej siostry;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalusia90 Re: p.Olender 17.02.06, 20:07 wiesz ja uważam, że nie znasz się ... widziałam ją nie raz w firmowych sklepach i ubiera się bardzo ładnie ;p spójrz na inne nauczycielki ... Odpowiedz Link Zgłoś
obiczam_te Re: p.Olender 18.02.06, 00:06 Firmowe sklepy dla kobiet w Dęblinie? Może Leo Lazzi albo Mango?:D Nie twierdzę, że ubiera się jakoś strasznie niegustownie, tylko skąpo. Przesadza z tymi spódniczkami mini... Odpowiedz Link Zgłoś
kalusia90 Re: p.Olender 22.02.06, 19:09 Ojjj nie w Dęblinie tylko w Puławach ... a zresztą co Ci przeszkadza to jak się ubiera ? każdy ma swój styl ... Ja tam bardzo lubię p. Olender ... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
sliwkaxp Re: p.Olender 05.05.06, 17:46 to jak sie ktos ubiera rzeczywiscie nie ma zadnego znaczenia...wazne jest to co ma sie w glowie ale i to nie jest mocna strona "naszej miss" Olender... rada dla mlodszych rocznikow-u pani Olender nie warto czytac jakiekolwiek lektury-wiedza naszej polonistki opiera sie chyba wylacznie na tzw. sciagach! przynajmniej te bzdury ktore tam sa podawane uwaza ona za świete...sama sie o tym przekonalam!! Odpowiedz Link Zgłoś
kras9 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 16.02.06, 20:52 a moją siostre to informatyki uczy pan Teodorowicz....podobno-bo jeszcze ani razu na lekcje nie przyszedl Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka666 Re: Wybieramy najlepszego nauczyciela LO w Dęblin 06.05.06, 19:21 ja mile wspominam Danusie Kowalską , Elize Margule oraz sorke Wiak która zawsze stawiała TRÓJKIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś