great.lorenzo 01.02.06, 09:52 Mam pytanie związane z nową usługą jaka pojawiła się w UPC - telefon. Czy ktoś z Was korzysta z telefonu w UPC i mógłby wyrazić swoją opinię o tym cudzie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
empi Re: Telefon w UPC??? 01.02.06, 10:02 Multimedia już to parę miesięcy temu wprowadziło. Podczas rozmów są nieraz pogłosy, zdarzały się nocne przerwy w związku z modernizacją i rozbudową sieci, promocja w postaci 13-miesięcznych darmowych rozmów w obrębie swojej strefy. To kusi. Jak padnie toto jesteś kompletnie odcięty od świata, brak telefonu, brak telewizji, brak internetu. Tak więc brak dywersyfikacji a to nie strategicznie :). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Nie mam zamiaru gadać sam do siebie-słyszeć siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:25 Jeśli tam są takie "darmowe" rozmowy i to tylko we własnej strefie, i to tylko na trzynaście miesięcy a potem kopa w d... - to ja to walę to całe Upece! Niech się gonią, mam od jakichś dwóch lat abonament standartowy za 42,70 + 35 zł "darmowe wieczory i łikendy w TELE 2 (które wbrew powszechnym plotom jeszcze na nic mnie nabrało) - i jestem zadowolony. A pchanie się do UPC to dobre dla ludzi co są wiecznie i bez powodu niezadowoleni, i tyle. "Bo wszystko jest super - a TP najbardziej do de!' Nawet nie wiecie jak bezczelnie i po chamsku potrafią traktować klienta te prywatne małe prowajderstwa... Najpierw się zastanówcie a potem bierzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markomar Re: Nie mam zamiaru gadać sam do siebie-słyszeć s IP: *.chello.pl 08.02.06, 10:31 Z tego, co wiem, to nie jest tak jak piszesz. Jakie tylko we własnej strefie? Sa jeszcze weekendy. Poza tym, co ma wspólnego UPC z małymi prywatnymi prowajderstwami. To największa firma w branży zarówqno w Polsce jak i w Europie. Kurcze jak krytykować, to coś o czym się choć trochę wie. A nie, bo ja mam Tele dwa tratata a reszta jest do d... a w sumie nie wiem, o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aber Re: Telefon w UPC??? IP: 212.244.34.* 01.02.06, 11:20 Od miesiąca korzystam z telefonu. Na razie bez uwag. Montaż szybki i sprawny. Oferta cenowa zdecydowanie korzystniejsza niż w TPSA (u mnie: darmowe wieczory i weekendy), poza tym w upc taniej miedzy 18 a 6, a w tpsie między 20 a 6. Jakość rozmów bez uwag. Telefon działa na Czubach. O TV nie pisze bo UPC to jeden z dwóch "kablarzy" na terenie Lublina. Alternatywą jest antena. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Promocja czy usługa stała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:28 O jej, a czy to jest promocja, że na pierwszych ileś miesięcy, czy tak jak w TP lub TELE 2 jako stała usługa??? Bo to duża różnica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Jeśli działa na Czubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:32 Jeśli działa na Czubach, to w Abramowicach chyba też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Telefon w UPC??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:48 Miałam przez 2 miesiące telefon z Multimedia.To fakt-tanio.I to jedyna zaleta.Rozmoowy złej jakości.Szumy,pogłos,echo.Częste przerwy-brak sygnału. Od dziś już niue jestem "szczęśliwą" abonentką MM. Nie wiem jak jest w UPC,ale przypuszczam,że jakość rozmównie odbiega od MM. Należy sobie uświadomić,że oferowane usługi telefoniczne przez UPC czy też MM oparte są na tzw.telefoni internetowej.Pogłos (echo) zawsze będzie.Szczególnie przy rozmowach zagranicznych lub zamiejscowych. Jeśli już się zdecydujesz na tą telefonię,od razu postaraj się o ups (urządzenie podtrzymujące napięcie w przypadku braku w sieci) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Telefon w UPC??? 01.02.06, 12:50 to nie jest telefonia internetowa, broniu. Jedynie kabelek telewizyjny wykorzystywany jest do "transportu" impulsów telefonicznych i internetowych wspólnie. jakość ostatnio znacznie poprawiła się. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Telefon w UPC??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:59 Dzięki za wyjaśnienia.Ja do chwili obecnej byłam przekonana,że łączność oferowana przez upc czy mm nie miała nic wspólnego z telefonia oferowaną przez niechlubną telekomunę lub też np.Netię. Myślałam,że sposób przekazywania sygnału (głosu) odbywa się z "centrali internetowej".Po prostu takie coś jak Skype,GG,czy inny Messenger.Przynajmniej u mnie była taka jakość dźwięku Odpowiedz Link Zgłoś
dizel8 Re: Telefon w UPC??? 01.02.06, 14:04 Po pierwsze to z telefonu UPC mogą korzystać tylko ci użytkownicy u których jest możliwość podłączenia internetu chello(musi być kanał zwrotny).Z tego co wiem jest tak że jeśli zdarzy się jakaś powazniejsza awaria netu to telefon też moze nie działać.Inna rzecz jeśli zabraknie prądu to i telefon też nie będzie działał w przeciwieństwie do zwykłego telefonu.Co do cen to jeśli chcesz wziąść sam telefon to myśle że mniej więcej na to samo wychodzi co w tp.No chyba że dużo dzwonisz.Najlepiej opłaca się wziąśc telefon razem z netem i pakietem pełnym.A co do działania to wiem że jest chyba nawet teraz promocja że można wziąśc na próbe potestować u siebie przez miesiąc czy dwa jak działa i wtedy podjąc decyzje.To chyba najrozsądniejsze rozwiązanie.Więcej o działaniu telefonu UPC i nie tylko: chellopl.one.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś