Dodaj do ulubionych

Telefon w UPC???

01.02.06, 09:52
Mam pytanie związane z nową usługą jaka pojawiła się w UPC - telefon. Czy
ktoś z Was korzysta z telefonu w UPC i mógłby wyrazić swoją opinię o tym
cudzie. Dzięki
Obserwuj wątek
    • empi Re: Telefon w UPC??? 01.02.06, 10:02
      Multimedia już to parę miesięcy temu wprowadziło. Podczas rozmów są nieraz
      pogłosy, zdarzały się nocne przerwy w związku z modernizacją i rozbudową sieci,
      promocja w postaci 13-miesięcznych darmowych rozmów w obrębie swojej strefy. To
      kusi. Jak padnie toto jesteś kompletnie odcięty od świata, brak telefonu, brak
      telewizji, brak internetu. Tak więc brak dywersyfikacji a to nie
      strategicznie :).
      pozdr.
      • Gość: Michał Nie mam zamiaru gadać sam do siebie-słyszeć siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:25
        Jeśli tam są takie "darmowe" rozmowy i to tylko we własnej strefie, i to tylko
        na trzynaście miesięcy a potem kopa w d... - to ja to walę to całe Upece! Niech
        się gonią, mam od jakichś dwóch lat abonament standartowy za 42,70 + 35 zł
        "darmowe wieczory i łikendy w TELE 2 (które wbrew powszechnym plotom jeszcze na
        nic mnie nabrało) - i jestem zadowolony. A pchanie się do UPC to dobre dla ludzi
        co są wiecznie i bez powodu niezadowoleni, i tyle. "Bo wszystko jest super - a
        TP najbardziej do de!' Nawet nie wiecie jak bezczelnie i po chamsku potrafią
        traktować klienta te prywatne małe prowajderstwa... Najpierw się zastanówcie a
        potem bierzcie.
        • Gość: markomar Re: Nie mam zamiaru gadać sam do siebie-słyszeć s IP: *.chello.pl 08.02.06, 10:31
          Z tego, co wiem, to nie jest tak jak piszesz. Jakie tylko we własnej strefie?
          Sa jeszcze weekendy. Poza tym, co ma wspólnego UPC z małymi prywatnymi
          prowajderstwami. To największa firma w branży zarówqno w Polsce jak i w
          Europie. Kurcze jak krytykować, to coś o czym się choć trochę wie. A nie, bo ja
          mam Tele dwa tratata a reszta jest do d... a w sumie nie wiem, o co chodzi...
    • Gość: aber Re: Telefon w UPC??? IP: 212.244.34.* 01.02.06, 11:20
      Od miesiąca korzystam z telefonu. Na razie bez uwag. Montaż szybki i sprawny.
      Oferta cenowa zdecydowanie korzystniejsza niż w TPSA (u mnie: darmowe wieczory i
      weekendy), poza tym w upc taniej miedzy 18 a 6, a w tpsie między 20 a 6.
      Jakość rozmów bez uwag.
      Telefon działa na Czubach.
      O TV nie pisze bo UPC to jeden z dwóch "kablarzy" na terenie Lublina.
      Alternatywą jest antena.
      pozdrawiam
      • Gość: Michał Promocja czy usługa stała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:28
        O jej, a czy to jest promocja, że na pierwszych ileś miesięcy, czy tak jak w TP
        lub TELE 2 jako stała usługa??? Bo to duża różnica!
      • Gość: Michał Jeśli działa na Czubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:32
        Jeśli działa na Czubach, to w Abramowicach chyba też?
    • Gość: bronia Re: Telefon w UPC??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:48
      Miałam przez 2 miesiące telefon z Multimedia.To fakt-tanio.I to jedyna zaleta.Rozmoowy złej jakości.Szumy,pogłos,echo.Częste przerwy-brak sygnału.
      Od dziś już niue jestem "szczęśliwą" abonentką MM.
      Nie wiem jak jest w UPC,ale przypuszczam,że jakość rozmównie odbiega od MM.
      Należy sobie uświadomić,że oferowane usługi telefoniczne przez UPC czy też MM oparte są na tzw.telefoni internetowej.Pogłos (echo) zawsze będzie.Szczególnie przy rozmowach zagranicznych lub zamiejscowych.
      Jeśli już się zdecydujesz na tą telefonię,od razu postaraj się o ups (urządzenie podtrzymujące napięcie w przypadku braku w sieci)
      • empi Re: Telefon w UPC??? 01.02.06, 12:50
        to nie jest telefonia internetowa, broniu. Jedynie kabelek telewizyjny
        wykorzystywany jest do "transportu" impulsów telefonicznych i internetowych
        wspólnie. jakość ostatnio znacznie poprawiła się.
        pozdr.
        • Gość: bronia Re: Telefon w UPC??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:59
          Dzięki za wyjaśnienia.Ja do chwili obecnej byłam przekonana,że łączność oferowana przez upc czy mm nie miała nic wspólnego z telefonia oferowaną przez niechlubną telekomunę lub też np.Netię.
          Myślałam,że sposób przekazywania sygnału (głosu) odbywa się z "centrali internetowej".Po prostu takie coś jak Skype,GG,czy inny Messenger.Przynajmniej u mnie była taka jakość dźwięku
    • dizel8 Re: Telefon w UPC??? 01.02.06, 14:04
      Po pierwsze to z telefonu UPC mogą korzystać tylko ci użytkownicy u których jest
      możliwość podłączenia internetu chello(musi być kanał zwrotny).Z tego co wiem
      jest tak że jeśli zdarzy się jakaś powazniejsza awaria netu to telefon też moze
      nie działać.Inna rzecz jeśli zabraknie prądu to i telefon też nie będzie działał
      w przeciwieństwie do zwykłego telefonu.Co do cen to jeśli chcesz wziąść sam
      telefon to myśle że mniej więcej na to samo wychodzi co w tp.No chyba że dużo
      dzwonisz.Najlepiej opłaca się wziąśc telefon razem z netem i pakietem pełnym.A
      co do działania to wiem że jest chyba nawet teraz promocja że można wziąśc na
      próbe potestować u siebie przez miesiąc czy dwa jak działa i wtedy podjąc
      decyzje.To chyba najrozsądniejsze rozwiązanie.Więcej o działaniu telefonu UPC i
      nie tylko: chellopl.one.pl/forum/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka