Dodaj do ulubionych

szukam pracy?

04.10.06, 20:13
czy ktos może mi pomóc i podpowiedzieć jak szukał pracy na uczelni prywatnej?
czy składaliście cv czy może sami pukaliście od drzwi do drzwirektora,
dziekana?? jestem właśnie na 1 roku studiów doktoranckich i szukam pracy
jako asystent - doktorant, moze ktoś wie gdzie są wolne etaty?
pozdrawiam i czekam na wieści
Obserwuj wątek
    • tocqueville Re: szukam pracy? 04.10.06, 21:46
      To zależy czy uczelniom prywatnym potrzebny jest magister na drugim etacie?
      • niewyspany77 Re: szukam pracy? 04.10.06, 22:11
        No wlasnie. Po to sa doktoranci zeby magistrow nie trzeba bylo zatrudniac.
        Magistrow to takie uczelnie co roku maja od groma.
        • askatulin Re: szukam pracy? 05.10.06, 08:04
          czy to oznacza, że jak nie mam etatu na swojej uczelni to juz mam nikłe szanse
          na zdobycie pracy na uczelni prywatnej? na mojej uczelni nie mam stypendium (co
          oznacza ze nie musze prowadzić zajęć ze studentami), ani nie jestem zatrudniona
          na stanowisku asystenta- doktoranta. pracuję w firmie prywatnej.jednak szczerze
          mówiąc wolałabym zająć sie tylko dydaktyką i praca naukową.wiec co powinnam zrobic?

• autumna Re: szukam pracy? 05.10.06, 08:48
            > mówiąc wolałabym zająć sie tylko dydaktyką i praca naukową.wiec co powinnam zro
            > bic?

...doktorat jak najszybciej. W tej chwili trend jest taki, że nawet na asystenta zatrudniają dopiero po doktoracie. O ile w ogóle zatrudniają.
          • tocqueville Re: szukam pracy? 05.10.06, 09:13
            > czy to oznacza, że jak nie mam etatu na swojej uczelni to juz mam nikłe szanse
            > na zdobycie pracy na uczelni prywatnej?

Nie o to chodzi. Uczelnie prywatnej po prostu potrzebują na etaty (oczywiscie
            pierwsze etaty) doktorów i profesorów. Magistrów mogą zatrudniać na zlecenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka