Dodaj do ulubionych

Lista umarłych

16.03.06, 23:53
całe miasto trzeba było wygasić!!! Przecież cmentarze są pełne ofiar wojny,
nie tylko holocaustu. Nie jestem antysemitą, ale cóż by pozostało Żydom gdyby
nie było holocaustu? Poza tym do mnie można mówić TY POLAKU, a spróbujmy do
Żyada powiedzieć TY ŻYDZIE? Czyżby się tego wstydzili, skoro uważają to za
objawy szykanowania??
pozdrawiam
DaddyCoool
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Lista umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 09:34
      witaj. z twojej wypowiedzi wnioskuje ze nie wiesz o czym mówisz i napewno nie
      było cię wczoraj w bramie. zapraszam cie wiec do bramy. zamiast wypisywac takie
      glupoty na forum przyjdz i zapytaj dlaczego ci ludzie to robia i czym byl
      holocaust dla zydow. troche pokory i wiedzy.
      • Gość: zyd Re: Lista umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:08
        popieram przedmowce.
        • Gość: polka Re: Lista umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 11:21
          moim zdaniem Teatr NN, czyli organizator wczorajszych wydarzeń robi bardzo dużo
          dla Lublina i jego mieszkańców- aż strach pomysleć co by było gdyby zabrakło
          Pana Tomka Pietrasiewicza i ludzi z Nim współpracujących....
          • Gość: kosmopolita Re: Lista umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 11:38
            Byloby droga Polko jak to w Lublinie: nienawiść, zawiść, kopanie dołków i
            podkładanie świni komu się da. Najlepiej wyrastającym ponad przeciętność.
      • Gość: Paul Tumult nad trumna... IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 14:33
        Gość portalu: gość napisał(a):

> witaj. z twojej wypowiedzi wnioskuje ze nie wiesz o czym mówisz i napewno nie
        > było cię wczoraj w bramie. zapraszam cie wiec do bramy. zamiast wypisywac
        takie
        > glupoty na forum przyjdz i zapytaj dlaczego ci ludzie to robia i czym byl
        > holocaust dla zydow. troche pokory i wiedzy.
        kiedy nalezy sie cisza i zaduma. Ale do rzeczy, temat zostal podjety. Odpowiedz
        mi swoimi slowami czym byl holocaust dla Zydow? Webster, definicja: a sacrifice
        consumed by fire; a thorough destruction involving extensive loss of life...;
        the mass slaughter of European civilians by the Nazis... Byl czyms innym niz
        dla Polakow, czy Romow? Masz racje, troche pokory i wiedzy. And the rest is
        silence.
        Uszanowanie,
        Paul
    • Gość: dorota Re: Lista umarłych IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:15
      idiotyczne przedsięwziecie i tyle!
      • Gość: idzi Re: Lista umarłych IP: *.it-net.pl 17.03.06, 14:36
        idiotyczne malkontenctwo i tyle!
        • Gość: Paul Lista słów. IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 14:43
          Gość portalu: idzi napisał(a):

> idiotyczne malkontenctwo i tyle!
          Słownik Języka Polskiego, t. II, def: malkontenctwo - niezadowolenie z zycia,
          negatywny stosunek do wszystkiego.
          Jak to sie ma do postu poprzedajacego?
          Uszanowanie,
          Paul
          • Gość: idzi Re: Lista słów. IP: *.it-net.pl 17.03.06, 14:50
            sformułowanie "idiotyczne przedsięwzięcie" oznacza pozytywny stosunek do tegoż
            przedsięwzięcia?

tu w lublinie narzekanie jest w modzie. cóż...
            • Gość: Paul Re: Lista słów. IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 14:57
              Gość portalu: idzi napisał(a):

> sformułowanie "idiotyczne przedsięwzięcie" oznacza pozytywny stosunek do tegoż
              > przedsięwzięcia?
              Czyli malkontentctwo jednostkowe (wybiorcze);-}. Alez to calkiem zdrowe
              malkontentctwo.... typu: nad rzeke nie pojade, wole ogladac telewizje. Co dzien
              tuzinami dokonujemy takich decyzji. Z pewnoscia nie mozna na tej podstawie
              stwierdzic niecheci do zycia;-}. Niechec do zycia to postawa bierna, a tu ktos
              sie jasno okreslil. Moze nie lubi jak sie gasi swiatlo na starowce. Osobiscie
              nie lubie po ciemku tam chodzic.
              > tu w lublinie narzekanie jest w modzie. cóż...
              Wpisujesz sie wiec w glowny nurt?
              Uszanowanie,
              Paul
      • Gość: Polka Re: Lista umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 19:52
        Droga Doroto! Jeśli dla ciebie Misterium Światła i ciemności jest idiotycznym
        przedsięwźięciem to:
        po pierwsze: dziękuję Opatrzności że Cię nie znam
        po drugie: zapoznaj nas wszystkich z przedsięwźięciami nie-idiotycznymi -
        jeśli masz odwagę!!!
        • Gość: Paul Re: Lista umarłych IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 19:58
          Gość portalu: Polka napisał(a):

> Droga Doroto! Jeśli dla ciebie Misterium Światła i ciemności jest idiotycznym
          > przedsięwźięciem to:
          Ło Jezu, to wy tam misteria odprawialista i to z durzej litery pisane? Gdzie
          nam, maluczkim do takich magicznych i niepojetych przedsiewziec....
          > po pierwsze: dziękuję Opatrzności że Cię nie znam
          Jestem ciekaw co o tobie mysli Opacznosc.
          > po drugie: zapoznaj nas wszystkich z przedsięwźięciami nie-idiotycznymi -
          > jeśli masz odwagę!!!
          Wykopki. Jesli nie wykopiesz ziemniakow, to sie zepsuja i wszyscy we wsi
          zdechna z glodu!!!
          Uszanowanie,
          Paul

• Gość: Polka Re: Lista umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:03
            wiesz calkiem zabawny z Ciebie gość- moi znajomi zakładają kabaret przydalby im
            się taki pajac jak ty
            • Gość: Paul Re: Lista umarłych IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 20:08

> wiesz calkiem zabawny z Ciebie gość- moi znajomi zakładają kabaret przydalby
              im
              > się taki pajac jak ty
              Tak sie sklada ze moj szwagier (jak w dowcipie, ale tak sie rzedczy maja)
              prowadzi juz dobrze prosperujacy kabaret, wiec mam "dojscia". Ty sie tak nie
              denerwuj, bo jeszcze kogos obrazisz i wstyd ci bedzie.
              Uszanowanie,
              Paul
              • Gość: Polka Re: Lista umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:10
                jeśli miałabym obrazić ciebie to nie będzie mi wstyd...
                ale nie o ciebie tutaj chodzi
                • Gość: Paul Re: Lista umarłych IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 20:24

> jeśli miałabym obrazić ciebie to nie będzie mi wstyd...
                  Slawa Bogu, bede spal spokojnie, tak trzymaj.
                  > ale nie o ciebie tutaj chodzi
                  Chodzi oczywiscie nie o mnie, nie o getto, rocznice, ale o ciebie i show, ktory
                  byl zajebisty. Teraz wszyscy wtajemniczeniu moga o czym gadac i klepac sie po
                  ramieniu.
                  Uszanowanie,
                  Paul
          • Gość: Polka Re: Lista umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:04
            uważam że jeśli krytyka to konstruktywna a nie puste hasła że coś jest idiotyczne.
            • bruner4 Re: Lista umarłych 17.03.06, 20:09
              Niestety, sporo tu takich co krytykują i nie potrafia powiedzieć dlaczego.
              • Gość: Polka Re: Lista umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:12
                bo tak łatwiej
                samemu nic nie robić
                tylko krytykować
                i nawet nie potrafić wytłumaczyć swojego stanowiska
                ale jeszcze smutniejsze jest to że pewnie większość krytykujących nie byla
                wczoraj w Bramie
                • Gość: Paul Re: Lista umarłych IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 20:20

> bo tak łatwiej
                  > samemu nic nie robić
                  Brak akcji jest akcja sama w sobie.
                  > tylko krytykować
                  > i nawet nie potrafić wytłumaczyć swojego stanowiska
                  Nie lubie imprez w bramach, aa zapomnialem dodac ze mieszkam w Łodzi i na cale
                  szczescie tu tez bylo getto ktore zlikwidowano i pomnik i mury i wierze
                  straznicze, to znaczy szczescie nie dla tych zlikwidowanych, to znaczy dla
                  mnie, to znaczy, Festiwal 4 Kultur..... i nikt nie gasi swiatla.
                  > ale jeszcze smutniejsze jest to że pewnie większość krytykujących nie byla
                  > wczoraj w Bramie
                  Brama Bramie nie rowna. Ty tak sie nie wstydzisz publicznie pisac, ze po
                  bramach wystajesz? Nowa odslona feminizmu.
                  Uszanowanie,
                  Paul
                  • bruner4 Re: Lista umarłych 17.03.06, 20:25

> Brama Bramie nie rowna. Ty tak sie nie wstydzisz publicznie pisac, ze po
                    > bramach wystajesz? Nowa odslona feminizmu.
                    > Uszanowanie,
                    > Paul

Dowcipy masz przednie.
                    • Gość: Paul Re: Lista umarłych IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 20:30
                      bruner4 napisał:

>
                      > > Brama Bramie nie rowna. Ty tak sie nie wstydzisz publicznie pisac, ze po
                      > > bramach wystajesz? Nowa odslona feminizmu.
                      > > Uszanowanie,
                      > > Paul
                      >
                      > Dowcipy masz przednie.
                      Jakie dowcipy?
                      Uszanowanie,
                      Paul
                  • Gość: luap Re: Lista umarłych IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.06, 22:47
                    Jestes z Łodzi... to wyjaśnia wszystko. Uspokoiłeś mnie. Dzięki.
                    • Gość: Paul Lista zamieszkania. IP: *.lodz.mm.pl 20.03.06, 01:31
                      Gość portalu: luap napisał(a):

> Jestes z Łodzi... to wyjaśnia wszystko. Uspokoiłeś mnie. Dzięki.
                      Jestem ... "from all over".
                      Uszanowanie,
                      Paul
              • Gość: Paul Re: Lista umarłych IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 20:13
                bruner4 napisał:

> Niestety, sporo tu takich co krytykują i nie potrafia powiedzieć dlaczego.
                Tak jak bruner, ktory krytykuje brak uzasadnionej krytyki i nie uzasadnia swej
                wypowiedzi.
                • bruner4 Re: Lista umarłych 17.03.06, 20:23
                  Nawiązuje tu do moich wcześniejszych dyskusji z jakimiś innymi żydożercami
                  którzy właściwie nie bardzo wiedzieli co piszą powołując się na wątki
                  historyczne, a zioneli nienawiścią i rzucali wyzwiskami.
                  • Gość: Paul Re: Lista umarłych IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 20:29
                    bruner4 napisał:

> Nawiązuje tu do moich wcześniejszych dyskusji z jakimiś innymi żydożercami
                    Innymi.... w tym kontexcie oznacza to ze szczesliwie zostalem zaliczony w
                    poczet forumowych "zydozercow"..... wiedzialem ze to kiedys nastapi i wlasciwie
                    kamien spadl mi z serca;-}}}}}.
                    > którzy właściwie nie bardzo wiedzieli co piszą powołując się na wątki
                    > historyczne, a zioneli nienawiścią i rzucali wyzwiskami.
                    Wiesz jaki mam na takich typow sprawdzony sposob? Zajrzyj do archiwum forum.
                    Do "rzucania wyzwiskami" tylko ja (nadworny blazen) mam tu prawo i strzege go
                    jak moge.
                    Uszanowanie,
                    Paul
                    • bruner4 Re: Lista umarłych 17.03.06, 20:33
                      Dyskusja w tym wątku powoli zaczyna przypominać tamte, stad to skojarzenie.Ty
                      zajrzyj równiez do archiwum forum
                      równiez z szacunkiem
                      Herman Bruner
                      • Gość: Paul Re: Lista umarłych IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 20:37
                        bruner4 napisał:

> Dyskusja w tym wątku powoli zaczyna przypominać tamte, stad to skojarzenie.
                        Taka sobie, widzisz, gra skojarzen...hmm.
                        >Ty
                        > zajrzyj równiez do archiwum forum
                        Jak tylko bede mial czas.
                        > równiez z szacunkiem
                        > Herman Bruner
                        Uszanowanie,
                        Paul
                    • Gość: paris Re: Lista umarłych IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.06, 22:49
                      błazen z ciebie przedni, widac, ze jestes absolwentem technikom wieczorowego
                      dla clownow.
            • Gość: Paul Re: Lista umarłych IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 20:11

> uważam że jeśli krytyka to konstruktywna a nie puste hasła że coś jest
              idiotycz
              > ne.
              Tak samo jak pochwaly - konstruktywne.
              Uszanowanie,
              Paul
      • joannabarska Re: Lista umarłych 17.03.06, 20:50
        Dorota - są w polskim jezyku słowa, których chciałabym teraz uzyc w stosunku do
        Ciebie. Ale...szkoda słów, jak to sie powiada w takich - tu klinicznych -
        przypadkach.
        • Gość: Paul Pani Barska......;-} IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 21:10
          joannabarska napisała:

> Dorota - są w polskim jezyku słowa, których chciałabym teraz uzyc w stosunku
          do
          >
          > Ciebie. Ale...szkoda słów, jak to sie powiada w takich - tu klinicznych -
          > przypadkach.
          Barska, jak trzeba bedzie to ja zajme sie mokra robota, tymczasem mocno stoimy
          na stanowisku a jak trzeba bedzie reka nam nie zadrzy. "Im gorzej, tym lepiej" -
          Tow Iwanow vel Koba, vel Stalin. Pozdrawiam,
          Uszanowanie,
          Paul
          • Gość: joaśka Re: Pani Barska......;-} IP: *.lublin.mm.pl 17.03.06, 21:34
            Paul, napisz lepiej ,jak w m.Łodzi sprawuje się "nasza" wojewodzina!
            • Gość: Paul Tow. Joanno...ten, tego.....;-} IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 21:42
              ...Czuje sie niezrecznie idac na takie spouchwalanie, coz stalo sie;-}.
              Aska, ja nie interesuje sie co jakas pani z jednego miasta porabia w 2 miescie,
              jakie apartamenta i dlaczego zajmuje. Ja....ja...jestem od rzeczy wielkich;-}}}.
              Z partyjnym pozdrowieniem,
              Sanowanko,
              Paul
      • Gość: dresiarz Dzięki żydy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:37
        Jak te żydy pogasili lampy to z ziomalami skroiliśmy paru frajerów co na ten
        kolokaust czy cuś tam biegli . Było zajeb.. Ja na Motór chodze i żyduf
        nienawidze - szczególnie avi, ale za to co wczoraj to dzięki żydy.
        • Gość: Paul Frapujace podejscie do "inicjatywy" i jaki odzew.. IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 23:29
          Gość portalu: dresiarz napisał(a):

> Jak te żydy pogasili lampy to z ziomalami skroiliśmy paru frajerów co na ten
          > kolokaust czy cuś tam biegli . Było zajeb.. Ja na Motór chodze i żyduf
          > nienawidze - szczególnie avi, ale za to co wczoraj to dzięki żydy.
          Stary, tylko uwazaj, bo jak spotkasz miejscowych panow, albo mnie to zywy z
          takiej imprezy nie wyjdziesz. Coz, kazdy orze jak moze, powodzenia.
          Uszanowanie,
          Paul
      • Gość: atorod Re: Lista umarłych IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.06, 22:43
        sama jestes idiotyczna, chorobliwie
    • Gość: fasolka2006 Re: Lista umarłych IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.06, 22:40
      Ludzie! Znowu dajecie sie sprowokowac przez tego kretyna Paula? On od paru
      lat szaleje po forum, bo birdaczyna po powrocie ze Stanow, gdzie byl Wilekim
      Czyscicielem, nie ma co robic i tylko popisuje sie swoja niewydarzona
      elokwencja. Im bardziej kogos zdenerwuje tym bardziej jest zadowolony. Czekam
      tylko kiedy zacznie sie w tym watku popisywac swoja znajomoscia poezji T.S.
      Eliota. Paul to pajac forumowy i nie warto mu odpowiadac. Takich jak on
      trzeba IGNOROWAC. A wszystkie imprezy inicjowane przez Osrodek Brama Grodzka
      Teatr NN sa wyjatkowej wartosci.
      • Gość: Paul Lista zmarlych. IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 23:06
        Gość portalu: fasolka2006 napisał(a):

> Ludzie! Znowu dajecie sie sprowokowac przez tego kretyna Paula?
        Daja sie.
        > On od paru
        > lat szaleje po forum,
        Kilku, nie paru.
        > bo birdaczyna po powrocie ze Stanow, gdzie byl Wilekim
        > Czyscicielem,
        Ostatnio robilem i odpowiadalem za mikrofilmy w archiwach pewnej firmy. Mialem
        tez kilka innych zajec przedtem i obowiazkow a'la "ostatnio".
        > nie ma co robic i tylko popisuje sie swoja niewydarzona
        > elokwencja.
        Zawsze mam co robic. Rozumiem, ze ty wystepujesz w roli tlumacza. Tlumaczysz
        ludziom o co mi "tak naprawde" chodzi. Powodzenia.
        > Im bardziej kogos zdenerwuje tym bardziej jest zadowolony.
        Tu sie mylisz. Im bardziej sam siebie zdenerwuje, tym bardziej jestem
        zadowolony.
        > Czekam
        >
        > tylko kiedy zacznie sie w tym watku popisywac swoja znajomoscia poezji T.S.
        > Eliota.
        Od kiedy przestalem pic rzadziej do niego zagladam. To moj ulubiony poeta.
        > Paul to pajac forumowy i nie warto mu odpowiadac.
        Sam to pisalem, ale nie moge ludziom narzucac swej woli i zdania, nawet o sobie
        samym.
        > Takich jak on
        > trzeba IGNOROWAC.
        Nie pomaga. Przez lata staralem sie ignorowac. Nie wyszlo.
        > A wszystkie imprezy inicjowane przez Osrodek Brama Grodzka
        > Teatr NN sa wyjatkowej wartosci.
        A to a'propos "tego kretyna Paul'a". Jak sami widzicie z postu fasolki, bez
        mojej skromnej osoby nawet imprezy inicjowane przez OBG Teatr NN, byly by nic
        nie warte. Ze nie wspomne o recenzjach owych imprez.
        Uszanowanie,
        Paul
      • Gość: obżydzony Re: Lista wypędzonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 23:15
        Wszystkie imprezy Ośrodka Brama Grodzka stają się nudne. Ileż razy można
        odgrzewać nieświeży kotlet holakaustu. Przy okazji rocznicy marca 68 mam
        propozycje dla intelektualnych NN eunuchów : Centrum Wypedzonych im. Samuela
        Morela i Stefana Michnika. Pomysł oddam za darmochę a Wy już dobrze wiecie jak
        na jego realizację wydoić pieniądze podatników. To dopiero bedzie geszeft,
        powodzenia.
        • Gość: Paul Prosze opowiedz..... IP: *.lodz.mm.pl 17.03.06, 23:24
          Gość portalu: obżydzony napisał(a):

> Wszystkie imprezy Ośrodka Brama Grodzka stają się nudne. Ileż razy można
          > odgrzewać nieświeży kotlet holakaustu. Przy okazji rocznicy marca 68 mam
          > propozycje dla intelektualnych NN eunuchów : Centrum Wypedzonych im. Samuela
          > Morela i Stefana Michnika. Pomysł oddam za darmochę a Wy już dobrze wiecie jak
          > na jego realizację wydoić pieniądze podatników. To dopiero bedzie geszeft,
          > powodzenia.
          Nie jestem na biezaco w sprawach Lublina. Nie jestem na biezaco na forum
          lublin, wbrew temu co wymalowala fasola. Pisze z doskoku, jak mam czas i
          mozliwosc, wtedy sobie robie "sesje". Mozesz napisac dla mnie (prosze) cos
          wiecej o tej inicjatywie. Jestem ciekaw. Wiem juz ze nie palasz do niej
          entuzjazmem, delikatnie rzecz ujmujac. Napisz kto, dlaczego, skad fundusze,
          jakie iprezy, uczestnicy, publicznosc, etc. Raz jeszcze dziekuje.
          Uszanowanie,
          Paul
          • Gość: brat Re: Prosze opowiedz..... IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.06, 23:00
            www.tnn.lublin.pl
            poczytaj, lepiej ci sie utrwali
            swoja droga, z taka osobowoscia musi ci byc ciezko w zyciu.
            wspolczuje ci,
            na nic innego wobec ciebie mnie nie stac
            • Gość: Polka Re: Prosze opowiedz..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:46
              A ja polecam jeszcze www.ao.lublin.pl
              i dział Środki Świata...
              • Gość: Paul Rady i porady domowe... IP: *.lodz.mm.pl 20.03.06, 01:27

> A ja polecam jeszcze www.ao.lublin.pl
                > i dział Środki Świata...
                A ja tobie polecam srodki psychotropowe, odchudzanie, kuchnie japonska, pocisk
                posredni SS5.56mm NATO i cieple majtki na zime.
                Uszanowanie,
                Paul
            • Gość: Paul Prosze, nie wspolczuj... IP: *.lodz.mm.pl 20.03.06, 01:22
              Gość portalu: brat napisał(a):

> www.tnn.lublin.pl
              Link nie dziala.
              > poczytaj, lepiej ci sie utrwali
              Opowiedz wlasnymi slowami, utrwali mi sie jeszcze lepiej.
              > swoja droga, z taka osobowoscia musi ci byc ciezko w zyciu.
              Z "taka" czyli z jaka? Tylko nie podawaj linku, bo jeszcze nie bedzie dzialac.
              > wspolczuje ci,
              To mile z twojej strony, ale nie potrzebne. Jestes niezwykle wyczulonym na
              krzywdy ludzkie czlowiekiem. Gdybym nie byl soba, to bym sie wzruszyl.
              > na nic innego wobec ciebie mnie nie stac
              Alez ja na nic nie licze, niczego nie oczekuje i niczego nie chce, tym bardziej
              ze ty taki biedny.
              Uszanowanie,
              Paul

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka