Dodaj do ulubionych

Podforum "Zdrowie w Lublinie" ?

21.04.06, 13:59
W związku z faktem nagminnego umieszczania zapytań, prowadzenia dyskusji itp.
o zdrowiu, służbie zdrowia, usługach medycznych w Lublinie i irytacją innych
uczestników forum co do problematyki,zaś rozumiejąc potrzebę wypowiedzenia
się i w takim temacie, proponuje o wyrażenie tu swojej opinii co do
konieczności powstania podforum. Będzie to podstawą dla administracji forum
do określenia potrzeby oraz akceptacji ze strony forumowiczów na utworzenie.
takowego.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • 4gwiazdki Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? 21.04.06, 14:30
      Propozycja jaknajbardziej.Ostatnio na tym forum rozpoczęli swoją działalność trolle specjalizujący się w tematyce "zdrowotnej".Bardzo często były zapytania o porody,ginekologów,który najlepszy lekarz itp.
      Wśród dużej ilosci takich postów,były też nieliczne osoby potrzebujące natychmiastowej pomocy (np.pilnie poszukujący dentysty).Ale taki post,który już dawno się zdezaktualizował,ktoś systematycznie "uaktualniał" wpisami.
      Ale aby nie przeciągać (gdyż długi post jestjak długie kazanie - po pewnym czasie nie dociera do świadomości)-proponuję utworzenie forum (podforum?) o służbie zdrowia.Ja osobiście takich wątk nie czytam,ale gdy co jakiś czas widzi się ten sam temat (szczególnie ginekolog),to przyprawia o mdłości.
      Kto więc będzie poszukiwał porad medycznych-znajdzie na pewno chętnych dyskutantów,którzy przeniosą się właśnie na to medyczne forum.
      A wszystkim Forumowiczom życzę dużo zdrowia.
    • barbares Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? 21.04.06, 15:46
      oczywiście utworzyć. Ostatecznie wszyscy na zdrowiu się "znają". W przyszłości
      może okazać się ciekawsze od FL.
      miłego weekendu!.
    • Gość: p Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.resetnet.pl 21.04.06, 18:02
      Panie administratorze, czy to jest propozycja wprowadzenia jedynego podforum w
      lublinie, czy może działają już także inne podfora skoncentrowane na innych
      tematach? Jeżeli miałoby to być jedyne podforum , to uważam , że nie jest to
      konieczne , aby aż tak wyszczególniać temat zdrowia spośród innych tematów.
      Jeżeli natomiast funkcjonują już inne podfora na inne tematy( o których nie
      wiem) to nie mam nic przeciwko stworzeniu podforum także dla tematu zdrowia w
      lublinie.
      Uważam jednak , że nie ma jakiejś znaczącej liczby postów na temat zdrowia
      aktualnie na forum. Jest natomiast kilka postów , które cieszą się znaczą
      popularnością w sensie wypowiedzi uczestników. Być może jest to związane z
      obecną sytuacja w służbie zdrowia i strajkami , które fundują nam lekarze i
      pielęgniarki. Oczywiście posty w stylu "szukam ginekologa" jest oczywistym
      ogłoszeniem, jednak posty takie szybko "wymierają", ponieważ najczęściej nikt
      na nie nie odpowiada. Co innego jeżeli chodzi o ważne , istotne i aktualne
      wydarzenia w słuzbie zdrowia jak np strajki. Uważam , że takie tematy powinny
      znajdować się zawsze na głównym forum , ponieważ są to obecnie jak widac po
      wpisach najbardziej interesujące wydarzenia w ostatnim czasie.
      • rilian Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? 21.04.06, 18:20
        hehe...

a tak na serio i rzeczowo - utworzenie takiego podforum chyba nie wiąże się z
        jakmiś specjalnymi nakładami. i powinno być, bo przydałoby się wielokrotnie.

i możnaby - jeśli to możliwe - wskrzesić oślą ławkę. kiedyś chyba była...
        • Gość: zdziwiony Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.n.net.pl 21.04.06, 18:41
          No nieeeee "P" na podforum ??

"P" woli siać zamęt na Forum głównym,a jeszcze jak się teraz podczepia
          stachenka....
          "P" na podforum zblednie,straci ważność i świadomość szerzenia wlasnej misji.

"P" musi być gwiazdą forum głownego,tam gdzieś na boku zwiędnie zanim rozniesie
          w pył sl.zdrowia albo udławi sie z bezsilności własnym jadem.

To było pisane z myślą o "P"
          WEdług mnie jak najbardziej powinno byc osobne miejsce dla niedouczonych
          frustratów,którym w młodości nie chciało się studiować.Niech sie kiszą we
          własnym sosie i założą towarzystwo wzajemnej adoracji do zwalczania lekarzy.
          • Gość: p Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.resetnet.pl 21.04.06, 18:54
            Pana wypowiedz jest oczywistym ukazaniem tego w jaki niepoważny sposób
            podchodzi pan do słuzby zdrowia i do strajków. Ppdtrzymuje swoją wcześsniejszą
            wypowiedz : na wypowiedzi prymitywne i smieszne w swojej prostocie nie udzielam
            odpowiedzi.
            • Gość: zdziwiony Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.n.net.pl 21.04.06, 20:00
              NIkt nie prosił "P" nawet o ten wpis,a to juz nie pierwsze odstepstwo od
              zapowiedzi braku reakcji....
              TY pisz swoje ja swoje,nie musisz mnie czytać,ale naucz sie pisać bo tu jest
              przykład dziwoląga,czyli Twoja specjalność oprócz błędów wszelkiej maści z
              ortograficznymi na czele.
              Cyt:
              "To wy lekarze prowadzicie nagonke na ministra zdrowia bo jemu zazdroscicie,ze
              zarabiacie mniej...."

To jest rewelacyjnie zbudowane zdanie,"P" robi bokami aby potwierdzic swoje z
              trudem uzyskane wykształcenie podstawowe.
              • Gość: p Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.resetnet.pl 21.04.06, 20:11
                Powtarzam po raz kolejny - nie zniżam się do poziomu niektórych
                wypowiadających się tutaj lekarzy.
                • empi Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? 21.04.06, 20:25
                  przypominam co niektórym o temacie wątku. Podforum "magiel" jeszcze nie
                  planowane :)
                  pzdr.
        • zo_h Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? 22.04.06, 15:42
          Kwestia wznowienia oślej ławki nie wchodzi w grę. Poruszałem ten temat i
          niemstety okaząło się że tworzenie indywidulanych oslich ławek (na
          poszczególnych forach regionalnych) nie jest praktykowane.

Pozdrawiam :).
          • Gość: idzi Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.it-net.pl 22.04.06, 16:50
            a szkoda...
      • empi Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? 21.04.06, 18:24
        proszę spojrzeć do góry, są tam fora komunikacja, ogłoszenia, galeria zdjęć,
        komunikacja. Proszę obejrzeć fora innych miast, często podforum, nawet jednej
        dzielnicy miasta, jest miejscem ożywionej dyskusji. Mamy, jako społeczni
        opiekunowie, dużo interwencji w tej sprawie. Jeśli jedni chcą dyskutować o
        zdrowiu wsród "ogółu", drudzy ostro protestuja. Tak było kiedyś z problemem
        komunikacji w Lublinie gdzie wszystkim zbrzydła dyskusja wokół MPK a temat ma
        swoich wielbicieli. Mówimy o zdrowiu w wymiarze Lublina, tematy o problemach
        ogólnokrajowych mogłyby toczyć się na ogólnym.
        pzdr.
        • Gość: p Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.resetnet.pl 21.04.06, 19:02
          Panie administratorze tak naprawdę wydaje mi się , że nie ma róznicy gdzie
          będzie toczyć sie dyskusja o zdrowiu - czy na forum ogólnym jak do tej pory,
          czy na specjalnie wydzielonym i stworzonym do tego - podforum o nazwie "zdrowie
          w lublinie". Popularność postu nie zależy od tego gdzie on jest, ale od tego
          ile osób się na jego temat wypowiada. Myślę , że tematy skandaliczne zawsze
          będą miały największą popularność bez względu na to gdzie będą się znajdować.
          Tak więc jestem za utworzeniem specjalnego podforum. Być może wyjdzie wtedy na
          jaw więcej korupcyjnych zachowań niż do tej pory, bowiem ludzie będą mogli
          napisać jakich specjalsitów polecają a jakich nie polecają. Mam jednak
          nadzieję, że tak jak pan napisał tematy ogólnokrajowe o słuzbie zdrowia
          pozostaną na forum głównym . Pozdrawiam pana serdecznie.
    • kicio Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? 22.04.06, 07:31
      Pomysł dobry, zrobi trochę porządku na forum i jednoczesnie przyciągnie nowych
      forumowiczów do tego podforum gdzie swobodnie, bardziej "intymnie" o sprawach
      zdrowotnych pogadają.
      zdrówka
      • Gość: batumi Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 07:42
        Ja także jestem za utworzeiem takiego podforum, szczególnie, iż mam nieodparte
        wrażenie mnożenie wątków o zdrowiu/lekarzach/medycynie.. w sposób uporczywy ;)
        Pewna gwiazda musi błyszczeć w wątkach o zdrowiu/lekarzach..
        Podforum to świetny pomysł, tam będzie można poszukać lekarza, czy wyrazić swoją
        opinię. Bo tak to należałoby zmienić nazwę forum Lublin-medycyna..bo już co
        drugi wątek jest o tym temacie.I wskaane byłoby przenoszenie na podforum wątków
        o zdrowiu/lekarzach itd
        Pozdrawiam
        • Gość: p Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.resetnet.pl 22.04.06, 18:48
          batumi napisał :
          "bo już co drugi wątek jest o tym temacie.I wskaane byłoby przenoszenie na
          podforum wątków"

Co drugi wątek jest o zdrowiu? Pewnie pan batumi myli pojęcia. Pomylił
          pojęcia "ilość wątków" a "ilość wpisów do jednego wątku". Należy jednak
          wybaczyć panu , przecież jest pan tylko niedouczonym "lekarzem".
          Nadal podkreślam - bardzo cieszę się z pomysłu podforum o zdrowiu. Będzie można
          przeczytać kto jest najlepszym lekarzem a kto najgorszym oraz o tym który
          bierze najwyższe łapówki w lublinie.
          • Gość: batumi Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:12
            Pani p - pisałam już w innym wątku, iz jestem primo płc żeńskiej, secundo nie
            jestem lekarzem. Pisałam to w waŧku o licznuch i żenującuch błędach
            ortograficznych, braku stylistyki i logiki wypowiedzi. Pisałam, iż nie umie pani
            poprawnie pisać. Widzę, iż czytać także. A utworzenie podforum zdrowie tylko
            uporządkowałoby forum Lublin.
            • Gość: p Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.resetnet.pl 22.04.06, 19:16
              Pani umie czytać , pisać . liczyć i logicznie myśleć. To w takim razie proszę
              sprawadzić ile pani byków zrobiła w poprzednich dwóch zdaniach i jak pani
              buduje zdania. Daleko pani do form budowania zdań , którą ja reprezentuję.
            • Gość: batumi PS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:20
              Pani p ma chyba kompleks lekarzy i mężczyzn. Nota bene usłyszałam kiedyś o tym
              watku od znajomego lekarza, który opisywał zaśmiewając się "szurnięta i
              pierd.... babę" (to był cytat), która robiła awantury z mamusią w PSK,a potem
              pisze na forum . I że lekarze pracować nie mogą, bo kabaret i żarty to pikuś
              przy wątkach p. I miał rację.
              Ponadto nie wiem który jeszcze z lekarzy będzie chciał szacowną mamusię
              kiedykolwiek zbadać :))) radzę zarezerwować terminy u serwinki. Bo zmusić
              lekarza do leczenia nie można.
              • Gość: p Re: PS. IP: *.resetnet.pl 22.04.06, 19:51
                Pan jako lekarz ze swoimi bykami w zdaniach i samym forumowaniem zdań to się
                nawet w kamasze nie nadaje. Do wojska idą ludzie odpowiedzialni i w miarę
                sensownie myślący. Ja również rozmawiałam ze wszystkim pacjentami w psk4 o tym
                lekarzu. Najczęściej padały słowa "łapownik", "pijak" etc.
                • Gość: batumi Re: PS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 21:48
                  i po raz setny :))) jestem kobietą i nie lekarzem :))) tak trudno pojąć???
                  A jak lekarz ma złą opinię to się u niego nie lecze. Proste rozwiązania są
                  najlepsze.
    • Gość: Anka Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.chello.pl 22.04.06, 16:34
      tak, tak, tak. Czasami mam ochote sama o cos zapytac, ale po prostu nie smiem,
      bo wiem, ze bede "zasmiecac" forum i niektorych to wkurzy.
      Mam nadzieje, ze tu beda trafiac tez watki "psie" i "kocie" z zapytaniem o
      wetow? Chcialabym wymienic opinie na temat wszystkiego, co dotyczy rzucania
      palenia, a wiec plastrow, gum do zucia itp preparatow. Prosze wiec o podforum:)
      Pozdrawiam
    • Gość: koala Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:13
      Adminie, proszę o podforum. Umieszczenie wszystkich postów o podobnej tematyce
      jest bardzo wskazane. Poprawia przejrzystość, ułatwia szukanie informacji.
      • frrancuzeczka Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? 22.04.06, 22:24
        Dobry pomysł. Jestem za.
    • Gość: twiti21 Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 10:33
      Proszę,zróbcie wreszcie to forum i skączcie to niepotrzebne "wrzucanie"
      sobie.Zaglądam tu czasami i powiem wam, że mało tu rzczowej rozmowy a większość
      to pyskówki.
    • Gość: bywalec Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: 196.40.31.* 23.04.06, 18:22
      takie podforum to juz dawno powinno powstać, dysputy zdrowotne powinny odbywać
      się w warunkach internetowej "intymności". Prośba do adminów by tam zaglądali,
      bo jak widzę tutaj, temat w swoim rodzaju plebiscytowy a niektórzy weszli w ten
      wątek by kontynuować, gdzieś i kiedyś rozpoczętą pyskówkę.
      pozdrówka
    • Gość: zuzka Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: 196.40.31.* 23.04.06, 21:39
      już dawno powinno być!. Inne miasta mają wiele for tematycznych i kwitną one.
      Jestem za również w imię ładu.
      zuzka
    • Gość: baluum Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.teledis.be 24.04.06, 08:28
      Nie mogę się doczekać, wtedy i ja bym tu częściej zaglądał bo coraz częściej
      mnie coś boli :)
      czekam!
    • Gość: agnes Re: Podforum "Zdrowie w Lublinie" ? IP: *.racsa.co.cr 24.04.06, 18:47
      pomysł zacny, może jeszcze podforum "kto nami rządzi?". W wielu forach
      regionalnych funkcjonuje z dobrym skutkiem. Podforum ma zaletę, że wątek nie
      ginie w tłoku i można skutecznie dyskusję rozwijać.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka