Dodaj do ulubionych

Głupawa reklama chipsów

11.05.06, 10:43
Ale o co właściwie chodzi? Że też niektórzy nie są w stanie pogodzić się z
upływem czasu. Przecież wiadomo, że niektóre rzeczy nie są dla staruchów;)
Obserwuj wątek
    • greg0.75 Re: Głupawa reklama chipsów 11.05.06, 10:50
      Jak zakaz to zakaz, idę gdzie indziej (no, może zachęcam znajomych do poszanowania zakazu)
      • Gość: kowalikg To piosenkę "Dozwolone do lat 18" też trzeba zakaz IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 11.05.06, 10:55
        ać?
        • nikitiki Re: To piosenkę "Dozwolone do lat 18" też trzeba 11.05.06, 12:34
          heheh mi sie podoba

Czy czas juz wezwać informatyka?

Informatyk potrzebny

• postawy Elementarna przyzwoitość wymaga... 11.05.06, 15:29
            by - jak się daje reklamę - sprawdzać, czy ona nikogo nie urazi. Wyobrażacie
            sobie np. reklamę telewizorów z niewidomym i napisem: "Za ślepy, by to
            zobaczyć"...? Protestowaliby chyba wszyscy, oburzeni. A przecież ze starością to
            niemal to samo...
            • Gość: Pytacz Teoretyk Re: Elementarna przyzwoitość wymaga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:08
              A co? Jak powiem ślepemu żeby nie kupował telewizora tylko radio to powinien się czuć obrażony? Przecież to oczywiste, że niewidomemu telewizor potrzebny jak martwemu, za przeproszeniem, bandaż. To samo jest z chipsami. Przecież to czysta chemia jest. Taki staruszek z tarczycą czy innym nadciśnieniem śródnerkowo-przysadkowym(czy innym artretyzmem) jak się tego naćpa to może się normalnie przekręcić. A potem co? Winna firma!
              PS : A ten p. Piotr pewnie nawet, by nie wiedział o tych chrupach gdyby nie ta reklama, która go tak zbulwersowała. Chylę więc czoła przed specami od PR i Commercu :) Jest po prostu genialna :)
      • Gość: Lublinianin Re: Głupawa reklama chipsów IP: 87.246.214.* 11.05.06, 11:10
        Przypomina histeryczną reakcję środowiska nauczycielskiego na pewną reklamę
        telefonów komórkowych. Więcej poczucia humoru. Mam sporo po 30 i jakoś to mnie
        nie obraża. Może po prostu nie mam czasu głupotami się zajmować.
    • Gość: elo Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.riz.pl 11.05.06, 11:07
      Gluptasko - tez bedziesz miala kiedys 30 lat i mam nadzieje ze wowczas nikt ci
      nie powie ze jestes za stara np. na wejscie na plaze...

Pomysl o tym bo to okreslanie 'starych' wymyka sie spod kontroli i niedlugo byc
      moze juz 22 latek bedzie 'stary'.

Najsmieszniejsze jest to ze wiek dojrzalosci czyli - 28 - 60 jest najlepszym
      okresem w zyciu i teraz majac 31 lat nigdy bym nie chcial wrocic (mentalnie) do
      okresu gdy mialem 22 - 25).

Pzdr
      • milestone Re: Głupawa reklama chipsów 11.05.06, 12:35
        > Gluptasko - tez bedziesz miala kiedys 30 lat i mam nadzieje ze wowczas nikt ci
        > nie powie ze jestes za stara np. na wejscie na plaze...

Już miałam 30 lat i wygląda na to, że jestem od Ciebie odrobinę starsza. Dlatego
        przy "staruchach" był emotikon.

Z tym najlepszym okresem w życiu oczywiście przesadzasz, bo przyjąłeś tak
        szeroki zakres, że IMO tezy o najlepszości nie da się obronić. Ale cieszę się,
        że podobnie jak ja, nie histeryzujesz z powodu upływającego czasu.
    • Gość: miki A co z "zakaz sprzedaży osobom poniżej 18 roku .." IP: *.crowley.pl 11.05.06, 11:15
      A co z napisem "zakaz sprzedaży osobom poniżej 18 roku życia" ???
      To jest dopiero dyskryminacja!!!

:-)
    • Gość: pinolka Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 11:20
      chrupków czy moze jednak raczej chrupek ?
      • krzysiek491 Re: Głupawa reklama chipsów 11.05.06, 11:54
        Po prostu Chipsów - chrupki to nazwa wyrobów powstałych w wyniku ekstrazji mąki
        kukurydzianej, natomiast chipsy to smażone ziemniaki. Pisząc artykuły należałoby
        coś niecoś wiedzieć na temat o którym się pisze.

pzdr
    • johnny_p Nawołują do bojkotu własnych produktów 11.05.06, 11:30
      To fajni idioci - nawołują do niekupowania własnych produktów !
      Mogą też sprzedawać wyłącznie za okazaniem dyplomu uniwersyteckiego.

• grali1 Re: Głupawa reklama chipsów 11.05.06, 11:42
      Takie kretyńskie reklamy wymyślają tylko idioci żrący te trucizny.
      A opinia kupczyka? zysk, zysk zysk - choćby z gów.a.
    • Gość: Radek Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.06, 11:53
      No właśnie... sama sobie odpowiedziałaś, używając słowa "staruchów"... Sama
      będziesz kiedyś "staruchą". Tego typu reklamy wpływają właśnie na negatywny
      obraz ludzi starych. Oczywiście nie ma powodu by reklamy z urzędu zakazywać, ale
      jest powód, aby o tym mówić. Mam nadzieję, że odbije się to sprzedaży. Ja
      wprawdzie "staruchem" nie jestem, ale moja mama jest. Babcia też. Z szacunku dla
      nich będę unikał produktów tej firmy.
      • galoj Re: Głupawa reklama chipsów 11.05.06, 12:19
        Brawo !
        Przyłączam się.
      • Gość: no name Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.4web.pl 11.05.06, 12:34
        No właśnie... sama sobie odpowiedziałaś, używając słowa "staruchów"... Sama
        > będziesz kiedyś "staruchą". Tego typu reklamy wpływają właśnie na negatywny
        > obraz ludzi starych.

Wcześnei sie teraz ludzie starzeją , skoro mogą jeśc czipsy tylko przed 20-
        stką . A ja i tak wiem jedno - to chipsy są pzreobrzydliwe i i tak tego nikt
        nie je, bo wszyscy jedzą Laysy :P
      • Gość: anowlasnie Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.cebit.com.pl 11.05.06, 16:28
        ja nie lubie ludzi starszych wcale nie z powodow reklam, a ich charakterow
        a jak ktos haslo reklamowe przenosi na zycie i zaczyna w nie wierzyc jak w
        pacierz to chyba ma cos nie tak z glowa
    • Gość: qqba Głupawa klient! IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 11.05.06, 11:59
    • Gość: FreakyMisfit Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.05.06, 12:01
      Ja p....ę niektórzy to mają problemy...
    • Gość: constant Bo tylko glupki jedza chrupki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:02
      Czy inne chipsy - czyli wysoko przetworzona pasze dla swin. Swojemu psu bym tego nie dal.
      • Gość: w czym problem? No i spoko nie kupować IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 11.05.06, 12:29
        Olać te gó.. produkowane przez baranów którzy nie umieją uszanować klientów.
      • Gość: Farma Re: Bo tylko glupki jedza chrupki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:31
        Jest to kolejny przyklad dyskryminacji osob starszych, nie podoba mi sie to.
        Gwoli ścisłosci - jestem młoda. Gdybym byla starsza nie przejęlabym sie raczej
        osobiście, jednak nie podoba mi sie to jako zjawisko.
    • Gość: Bogdan Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:29
      Staruchów? To po dwudziestce jest się już staruchem? :-) Tylko dziecko może tak
      uważać.
      • Gość: jm olać Star Food truciznę IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 11.05.06, 12:30
        i jeść zdrowe jadło
    • Gość: dotka Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 11.05.06, 12:38
      Czepia sie stary Cep!ciekawe czy to ten sam facet co wczesniej zaskarzyl Edyte Gorniak za Hymn?On wszystkich dookola zaskarza.Ja juz jestem po 20-tce a mnie ona nie uraza.
    • Gość: guest Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 11.05.06, 12:50
      To w takim razie wszelkie rzeczy +18 też uczestniczą w tej dyskryminacji!!! To jest ograniczenie dostępu
      do produktu młodym ludziom!!! Niech ten specjalista od dyskryminacji zastanowi sie o co robi afere
    • Gość: ona Re: Głupawa reklama chipsów IP: 213.76.128.* 11.05.06, 13:13
      Jeżeli ktoś ma kompleksy to ta reklama go dotknie. To jest test dla polskiego
      społeczeństwa a zarazem wyręczenie OBOPu z przeprowadzenia badań " Procentowy
      udział zakopleksionych Polaków w społeczeństwie polskim"
    • tow.stalin a co powiecie na taką reklamę? 11.05.06, 13:29

milestone napisała:

> Ale o co właściwie chodzi? Że też niektórzy nie są w stanie pogodzić się z
      > upływem czasu. Przecież wiadomo, że niektóre rzeczy nie są dla staruchów;)
      >

też mi tłumaczenie, po prostu przebłysk :)

myślę, że ta reklama sama w sobie nie jest zbyt szkodliwa i miała po prostu
      pecha trafić na nieco upierdliwego klienta. z drugiej strony jednak, gdyby np.
      w sklepie z ciuchami dla facetów rozwieszono reklame, że "głupim i starym babom
      wstęp wzbroniony, ale głupim i puszczalskim babom wstęp zalecany" to jakby się
      to tłumaczyło? że po prostu niektórzy nie mogą się pogodzić, że są głupimi
      babami, które służą tylko do jednego, a poza tym wiadomo, że niektóre rzeczy
      nie są dla głupich starych bab, które się nie puszczają? tak by się to miało
      tłumaczyć?
    • Gość: kiki Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.udn.pl 11.05.06, 13:53
      a ja na zlosc reklamie,ostentacyjnie, kupie paczke,a co mi tam.
      • Gość: FK Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.mofnet.gov.pl 11.05.06, 14:26
        A ja zgodnie z reklamą na pewno juz nic tej firmy nie kupię.
        Kiedyś kupowałam i czytałam każdy numer Claudii, az do momentu gdy zamieścili
        horoskop z podanymi latami ale tylko dla osób do 40 lat. Jako osoba 44 letnia
        już sie w nim nie znalazłam. I to był ostatni numer tego pisma jaki czytałam -
        zrozumiałam aluzję że juz nie powinnam siegać po to pismo.
        • Gość: anowlasnie Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.cebit.com.pl 11.05.06, 16:33
          rety
          a jak w horoskopie napisza, ze dnia jakiegos tam zlamiesz noge to ją złamiesz
          choćby i specjlanie, żeby się tylko horospok sprawdził?
          gazety tak samo jak książki kupuje się gdy Cię interesują, uczą, ciekawią, a nie
          bo przynależą do jakiejś grupy wiekowej
          nie mogę się oprzeć wrażeniu, że za mądra to TY nie jesteś, a decyzje
          podejmujesz tak samo jak 13letnia głupiutka dziewczynka
    • Gość: Dawid Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 14:08
      NIE dla cenzury i pieniactwa!!!
      • profes79 Re: Głupawa reklama chipsów 11.05.06, 14:42
        Bo to jest tak - jeden wejdzie, nie zauwazy, drugi wejdzie, zauwazy, usmieje sie
        i kupi, rzucajac do sprzedawczyni "to w sam raz dla mnie" :) a trzeci zaraz
        pobiegnie na skarge do Strasburga...Eh... Kiedys to poczucie humoru bylo w tym
        narodzie, a teraz... Teraz zapewne do sadu podano by reklame "trzeba miec
        fantazje, dziadku..."
    • Gość: malenka Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.marton.net.pl / 80.48.60.* 11.05.06, 14:49
      reklama chipsów akurat mi nie przeszkadza, ale........reklama piwa przez
      najbardziej znanego polskiego bramkarza na świecie bulwersuje mnie ogromnie...i
      to ma byc idol nastoltków????!!!!z piwem w dłoni??? no cóz czego się nie robi
      dla pieniędzy...
      • Gość: polopiryna Re: Głupawa reklama chipsów IP: 61.242.102.* 11.05.06, 15:08
        Włącz sobie niemiecką telewizję. Cała reprezentacja Niemiec odkąd pamiętam
        reklamuje piwo.
        • Gość: ef Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.it-net.pl 11.05.06, 15:13
          kiedys na sklepie z najkami i adidasami na krakowskim bylo : " bądź zły ubieraj
          się dobrze" , to juz bylo moim zdaniem przegiecie
    • Gość: kaz dobry pomysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 15:12
      reklama przynisla efekt. Ludzie o niej rozmawiaja, oburzaja sie starsi, ale to i
      tak nie do nich jest kierowana kampania :)
      a jak nawet w GW o tym napisza to chrupki o ktorych nikt nie slyszal beda slawne..
      dobry pomysl. gratuluje.
    • Gość: kika zawsze odpowiedzialny jest ktoś inny:) IP: *.daleka.net 11.05.06, 15:27
      w polityce jest to "poprzednia ekipa" lub opozycja. Widać, że te pomysły
      przyjmuja sie też w biznesie:)
    • bystrzej Re: Głupawa reklama chipsów 11.05.06, 15:41
      Dyskryminacja to mocne slowo i ktokolwiek pomyslal aby nazwac to dyskryminacja
      powiniene pomyslec co to slowo oznacza. Realnie nikt mu niczego nie zabrania i
      moze sobie kontener tych chruplow kupic i nic sie nie stanie. Dyskryminacja byla
      by wtedy jakby mu ich nie chcieli sprzeda ze wzgeldu na wiek. Zazadali dowodu
      przy zakupie, albo postawili straznikow przy paczkach aby starsi (niz 20 lat)
      ludzie nie mogli ich kupic.
      Normalnie to tylko chwyt reklamowy i nie ma sie czym obuzac.
    • Gość: Trzeźwy I tak cymbał miast zignorować - zareklamował. IP: *.chello.pl 11.05.06, 15:52
      No i zaistniał.
      ;>
    • Gość: anowlasnie Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.cebit.com.pl 11.05.06, 16:24
      ja tez nie rozumiem o co chodzi, facetowi chyba sie nudzi albo usiluje naciagnac
      producenta chrupek na kase
      zreszta jak mu sie reklama nie podoba , niech kupi chrupki innej firmy
      • Gość: ania z gazety Re: Głupawa reklama chipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:02
        chyba nie macie innych problemów spadać na chipsy...............
    • dociek Re: Głupawa reklama chipsów 11.05.06, 16:57
      Nie zauważysz nawet, kiedy zostaniesz "staruchem" i zapewne będzie Ci sprawiać
      radość taki komentarz, jak Twój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka