Dodaj do ulubionych

Podwyżki nauczycieli na kredyt

08.05.07, 14:30
Nie dziwi mnie to wcale, nie od dziś wiadomo, że Kaczyści i ich przystawki
mają w głębokiej pogardzie idee samorządności i decentralizacji.
Obserwuj wątek
    • szczurek22 Podwyżki nauczycieli na kredyt 08.05.07, 14:54
      Tylko samorządnośc rządzi sie swoimi prawami, a nauczyciele w polsce nie
      potrafia uczyć - widac to po uczniach nic prawie nie umiejących a żadania
      wielkie - wcześniejsze emerytury za 18 godz tygodniowej pracy, urlopu kupa.
      Nauczyciel powinien uczyć a wychowywać rodzina a u nas jedno i drugie do kitu.
      • Gość: bajki z Kaczolandu Re:W RP wciaz liczy sie gornik, rolnik, czy ksiadz IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 08.05.07, 16:01
        Szkoly w Polsce wcale nie sa takie zle - potwierdzam to po wieloletnim
        zamieszkiwaniu w kilku krajach tzw. "zachodnich"! Sprawdz, np. jaki poziom
        prezentuja szkoly "publiczne" w wiekszosci wielkich miast w USA...

P.S. I nie pisz, prosze, bzdur o "18 godzinach" pracy w tygodniu bo nie
        zdazylem jeszcze poznac nauczyciela (a zanm przynajmniej kilku obecnie
        pracujacych w polskich szkolach), ktory tyle pracuje!
        • Gość: czosnek Re:W RP wciaz liczy sie gornik, rolnik, czy ksiad IP: 217.96.15.* 08.05.07, 16:52
          A ja znam! I to kilku. Odnośnie szkół publicznych, nie wiem jak jest w USA, ale
          wiem jak jest w UK. Tam, szkoły publiczne są dla ludzi, których nie stać na
          posyłanie dzieci do szkół prywatnych. Na zachodzie Europy, najlepsze szkoły są
          szkołami prywatnymi i to właśnie w takich szkołach kształcą się tamtejsze
          przyszłe elity. I to one właśnie stanowią fundamenty zachodniego systemu
          edukacji. W Polsce również do tego dojdzie, tyle że za kilkadziesiąt lat
          zapewne. Ja na przykład, mam coraz mniejszą ochotę na wysłanie dziecka do
          szkoły pod patronatem Giertycha. Edukacja publiczna schodzi w tym kraju na psy
          i na horyzoncie poprawy raczej nie widać.
      • Gość: krakowianka_jedna Re: do szczurka22, żeby przejrzał IP: *.chello.pl 08.05.07, 16:09
        Głupoty piszesz, żeby tego nie nazwać gorzej, ale za to - po imieniu!... Trzeba
        było zostać nauczycielem, wtedy przejrzałbyś na oczy, szczurku22... Aż się nie
        chce komentować Ciebie...
        • Gość: sazczurek22 Re: do szczurka22, żeby przejrzał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 16:52
          Mam w rodzinie kilku nauczycieli, mój dziadek był tez nauczycielem wiec troche
          wiem nie przykładają sie do pracy bo i po co za takie pieniądze nie warto to
          sa ich słowa (obecnych )- poprzednie pokolenie nauczycieli to byli tacy którzy
          chcieli nauczyć a pracowali po 35 godz tygodniowo i w klasach po wojnie było po
          40 uczniów ale tez rodzice potrafili wychowywać a dzisiaj nie potrafią.
          • Gość: ja Re: do szczurka22, żeby przejrzał IP: *.gwardii.osi.pl 08.05.07, 18:53
            gdybys po 5 latach studiow dostal na reke 750 zl to tez byc stwierdzil ze nei
            warto a ta minimalna kwota podwyzki (dla stazysty) podana w artykule to z
            ksiezyca jest wzieta bo w gliwicach wyszlo troche ponad 30zl netto czyli okolo
            50zl brutto.
            • Gość: inio Re: do szczurka22, żeby przejrzał IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.05.07, 22:22
              I czego przez te 5 lat się nauczyłeś? To nie długość, a jakość jest ważna. Mjąc
              skończone studia w związku z tym wiedzę i umiejętności stanowisz niezły kąsek
              dla firm w twoim regionie po co się męczysz za 750zł?
            • Gość: szczurek22 Re: do szczurka22, żeby przejrzał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:31
              A ile godzin pracuja nauczyciele i ile maja wakacji, mój mąż jest urzędnikiem
              ma wyższe wykształcenie i 40 letni staz pracy i zarabia 1810 netto, i podwyżki
              butto dostał 45 zł, a ile ma urlopu, a wpracy nie ma czasu nawet sniadania
              zjeść, pozwoleń na budowę coraz więcej a młodzi przychodzą i odchodzą bo nawet
              prawcować nie potrafią.
              • Gość: babajaga Re: do szczurka22, żeby przejrzał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:47
                Obecni nauczyciele są tak poszkodowani ,że ich latorośle widząc ciężkie życie
                rodziców co robią?????? w większości wybierają ten sam zawód.
      • rex33 Re: Podwyżki nauczycieli na kredyt 08.05.07, 16:56
        Człowieka, który słowo Polska pisze małą literą a jednego zdania nie potrafi sformułować poprawnie faktycznie niewiele nauczyli!!!!
      • rex33 Re: Podwyżki nauczycieli na kredyt 08.05.07, 16:57
        Współczuję Ci, nauczyciele nie nauczyli cię pisać a rodzina myśleć!!! (Polska z małej litery???????)
      • Gość: Max Pewnie, pewnie, wszystkie szkoły zamknąć.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:57
        ......panie Paździoch. A tych, no tam nauczycieli wywalić, niech nic nie będzie,
        nic.
        A tak na marginesie nauczyciele nie odpowiadają za to, że system oświaty w tym
        kraju jest chory. Żeby dobrze uczyć potrzeba zmian systemowych. Obowiązkowa
        matura z matematyki i w ogóle jakakolwiek obowiązkowa, to symbol tej choroby.
      • Gość: anix111 Re: Podwyżki nauczycieli na kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:58
        18 godzin na jakim świecie ty żyjesz? Zastanawiasz się może kiedy i iloe czsu
        zajmuje sprawdzenie klasówek, kartkówek i innych wypocin naszym uczniów????????
        min 3 godziny dziennie!!!!!!!!!! a dotego plany wynikowe, rozkłady nauczania,
        plany profilaktyki i wychowawcze, konspekty lekcji, pozostała dokumentacja
        szkolna, oraz przygotowanie teczek. Dodatkowo: wycieczki, biwaki, ja jeszcze
        społecznie muszę przygotowywać uczniów na konkursy i olimpiady.Wątpię czy
        zsumowanie tego wszyskiego dałoby ci wynik 40 godzin.Ale te 18 godzin tak ładnie
        brzmi, dla niezorientowanych- są to dodziny dydaktyczne. Dyrektor w każdej
        chwili może zarządzić zebranie(zespołów przemiotowych, szkolenie wewnątrzszkolne
        lub rady pedagogicznej), które trwa około 5 godzin. A najśmieszniejsze jest to,
        że dyrektor równiez usprawiedliwia się tym, że nauczycieli obowiązuje 40
        godzinny tygodniowy wymiar pracy. 18 godzin dydaktycznych wbijcie sobie to do
        głowy ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • vortex21 Poprostu nie nauczyl sie dodawania ... 08.05.07, 15:35
      Wszyscy wiemy ze Giertych nie zna Angielskiego, ale po co mu to. Matematyki tez
      nie musi znac ... czy on zdal mature? Ktos wie?
      • jorge.martinez Re: Poprostu nie nauczyl sie dodawania ... 09.05.07, 12:37
        vortex21 napisał:

> Wszyscy wiemy ze Giertych nie zna Angielskiego, ale po co mu to. Matematyki tez
        >
        > nie musi znac ... czy on zdal mature? Ktos wie?

Nie zna angielskiego? To Ty chyba nie znasz polskiego.
        • Gość: vortex21 Slyszlem wypociny Giertycha na ... IP: *.lutn.cable.ntl.com 09.05.07, 13:01
          anglojezycznej konferencji prasowej i zapewniam cie - on nie zna angielskiego a
          ja doskonale znam polski...
    • adamm5 Wszystkich ministrów edukacji przed Trybunał Stanu 08.05.07, 15:55
      za to, że doprowadzili do tego, że od nauczyciela wymagają magisterskiego
      wykształcenia i płacą mu 800 zł, podczas gdy najniższa pensja sprzataczki w
      szkole wynosi 1200 zł! Okazuje się, ze z tradycji sierpa i młota pozostała w
      III i w IV RP ta sama pogarda i lekceważenie wykształcenia.
      • Gość: bajki z Kaczolandu Re: Wszystkich ministrów edukacji przed Trybunał ! IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 08.05.07, 16:05
        Dokladnie tak! W Polsce praktycznie WSZYSTKIE (wlaczywszy
        to w ten obecny - kaczystowski...) rzady po II wojnie swiatowej
        mocno lekcewazyly sprawy oswiaty i szkolnictwa wyzszego. Moze
        to prawda (jak niektorzy mowia), ze "ciemnym ludem"
        latwiej jest rzadzic?
    • Gość: etet Czas pomyśleć o przyszłości IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.05.07, 15:59
      europa czeka. Zostawmy Polskę politykom matołom, nierobom i tropicielom afer.
      Za parę lat i tak ich już nie będzie.
    • lepka1 Podwyżki nauczycieli na kredyt 08.05.07, 16:36
      może ktoś powie prawdę jaka podwyżka 76zł dla kontraktowego, a 165 dla
      dyplomowanego, żeczywista podwyżka to 35zł kontraktowy i 70zł dyplomowany na
      rękę taka jest gorzka prawda podwyżek dla nauczycieli
      • Gość: Aga Re: Podwyżki nauczycieli na kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:09
        Też zauważyłam niezgodność faktów. Media podają dwa razy wiekszą stawkę
        podwyżki niż jest w rzeczywistości.
    • Gość: Nauczyciel Podwyżki nauczycieli na kredyt IP: *.speed-net.pl 08.05.07, 17:20
      Oświata,wychowanie i zdrowie to podstawa istnienia i rozwoju narodu. TAK DŁUŻEJ
      NIE MOŻE BYĆ ! NAUCZYCIELE I SŁUŻBA ZDROWIA RAZEM !!!
      • Gość: inio Tylko zdrowa i polska żywność IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.05.07, 22:27
        podstawą bytu tego narodu. Tylko rolnicy, tylko rolnicy !!!
    • stasi1 To i tak samorządy mają dobrze!Przecież Giertych 08.05.07, 18:58
      jak obiecał te 7% podwyżki dla nauczycieli to jednocześnie zastrzegł że jak ich
      nie będzie to się poda do dymisji. A co 5% to nie 7, więc łatwiej to zapłacic.
    • Gość: kontrakt Podwyżki nauczycieli na kredyt IP: *.saton.pl 08.05.07, 22:38
      jako kontraktowy dostałem 24 pln za 1/2 etatu (w tym wyrównanie). ROmek, wsadź
      sobie tą kasę i podpal. chyba pójdę na budowę - lepiej płacą i szefowie na
      takim samym poziomie co minister.
    • edico Re: Podwyżki nauczycieli na kredyt - Nareszcie !!! 09.05.07, 03:21
      Nareszcie ZNP bierze się do konkretnej roboty, a nie tylko bajdurzenia.
      • aron2004 Re: Podwyżki nauczycieli na kredyt - Nareszcie !! 09.05.07, 06:50
        Buhahhaha

ZNP protestuje? A ileż to zarabiał nauczyciel w czasach rządów SLD?
    • Gość: bea Re: Podwyżki nauczycieli na kredyt IP: *.lo6.olsztyn.pl 09.05.07, 11:12
      Jakie 165 zł dla dyplomowanego?Dostałam dziewięćdziesiąt kilka złotych brutto.Po
      co pisać takie łgarstwa.
    • Gość: amona13 Podwyżki nauczycieli na kredyt IP: *.npo.gdansk.sint.pl 09.05.07, 12:35
      ciekawe skąd te dane nauczyciel dyplomowany dostał 100 zł do podstawy - zus i
      tak dalej
      • Gość: bykx Re: Podwyżki nauczycieli na kredyt IP: *.retsat1.com.pl 09.05.07, 14:29
        Gminy biorą kredyty na podwyżki dla nauczycieli???? Jakby nauczyciele
        niewiadomo ile zarabiali chyba ze 4000 albo więcej.

Co więcej, dopóki w szkolnictwie będa pracować ci "potrójnie" dyplomowani
        jeszcze z czasów komunizmu, gdzie wszystko sie liczyło (pełna realizacja
        programu, prace społeczne, nauczanie za friko-idioci) oprócz kasy, to w
        szkolnictwie nic sie nie zmieni bo młodych ani widu w murach szkół (oczywiście
        publicznych). Niech wszyscu epokowi nauczyciele idą wreszcie na te emerytury,
        bo ta troska aby nie daj Boże nic nie pominąć z programu nauczania i nauczanie
        społecznie to już nawet uczniów irytuje.
        • Gość: hmmm Re: Podwyżki nauczycieli na kredyt IP: *.it-net.pl 09.05.07, 16:22
          Co ty dziecko bredzisz? Viz komunizmu już dawno w szkolach nie pracują. A ci,
          którzy pozostali z najstarszego/starszefo pokolenia chcą, aby zachowano
          możliwość odejścia na wcześniejsze emerytury. To da miejsca pracy dla młodych.
          Tylko dla jakiego mlodego czlowieka kariera w szkole za 700 zł jest szczytem
          marzen? A podwyżki... Roman duży obiecywał i straszył swoją dymisją. Wielu
          nauczycieli zrezygnuje z podwyżek, byleby Roman przestał niszczyć te szczątki
          po polskiej edukacji.
    • Gość: Michał Podwyżki nauczycieli na kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:21
      Dlaczenie MENIS nie przysyła obiecanych pieniędzy
      • Gość: wiejska baba bo MENIS ma wszystkich nauczycieli.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:12
        w kiepskim poważaniu.Jesli lekarze strajkuja bo chcą 5 tys to nauczyciele nie
        powinni godzic sie na takie dziadowskie powdwyżki.Zawsze nauczycielom władza
        obiecywała ale dał tylko Mazowiecki jakies godziwe pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka