25.07.03, 13:54
Ulotki, chyba już nie ma dnia bez reklamówek na wycieraczkach drzwi. Są
wakacje, niektórzy wyjeżdżają, a ulotki fruwają w przeciągach po klatkach
schodowych. Oczywiście są też jawnym dowodem na to, że nie ma nas w domu.
OK, nie chodzi mi o ich wyeliminowanie z naszego życia, wszak informacja to
symbol naszych czasów. Jednak czy roznoszący nie mogliby ich kłaść na
parterze, parapetach okien, czy na skrzynkach pocztowych? Przez jakiś czas
jeździłam do Wawy, tam w blokach umieścili przy klatkach specjalne pojemniki
na reklamę. Zainteresowani ludzie mogli je pobierać.
A swoją drogą, właśnie miałam kontrolę roznoszenia ulotek. Pan się mnie
spytał czy dostałam "Pekin", a owszem roznoszący był rzetelny, "Pekin" był,
nawet na niego stanęłam, a jeszcze drugi wzięłam od sąsiadki, która wyjechała
i mnie poprosiła, abym sprzatała jej reklamy.
Czy ktoś zna jakieś namiary na firmy, które się tym zajmują? Chciałabym tam
zadzwonić i spytać czy rozkładanie ulotek w jednym miejscu na klatce jest
możliwe.

Obserwuj wątek
    • lodbrok Re: Ulotki 25.07.03, 14:26
      Selmo, te firmy po to zatrudniaja ludzi do doręczania ulotek, zebyś właśnie w
      nie "wdepnęła" na swojej wycieraczce. Wtedy jest szansa że przeczytasz i
      skorzystasz z oferty. Parapety i inne miejsca nie spełniają swojego zadania, z
      marketingowego punktu widzenia. Jedyną radą na to jest dogadanie sie z
      sąsiadami i nie wpuszczanie przedstawicieli takich firm na waszą klatkę.
      Skrzynki są własnością Poczty a te firmy są dla niej konkurencją więc to nie
      wchodzi w grę. Możesz złożyć też skargę na taką firmę i zastrzec sobie, że nie
      życzysz sobie ulotek na swojej wycieraczce. Pozdrówka
      • Gość: Selma2003 Re: Ulotki IP: *.lublin.mm.pl 25.07.03, 14:34
        Kurde, wiem, wiem. Ale te wydzielone miejsca na uloty to było dobre w stołycy:)
      • Gość: Rodrig Falkenstein Re: Ulotki IP: *.it-net.pl 25.07.03, 14:36
        przydałyby się naklejki na drzwi z napisem: "żadnych ulotek". Gdyby coraz
        więcej ludzi je nalepiałlo i wkurzało się gdy rzucą mu jakieś śmieci pod drzwi
        może ta histeria by się skończyła. Leclerc rozsyła ulotki pocztą, Real i Media
        wieszają na klamkach - to mnie wkurza, bo niewiele różni się od śmiecenia.
        Najlepiej gdyby koło skrzynek poctowych zawiesić jakiś kosz czy szafkę na
        ulotki - kto by potrzebował ten by wział, a reszta na makulaturę.
        • Gość: selma2003 Re: Ulotki IP: *.lublin.mm.pl 25.07.03, 14:39
          Dokładnie o to mi chodzi!!!
        • lodbrok Re: Ulotki 25.07.03, 14:41
          Ale wtedy spadłaby skuteczność reklamy. Poza tym trzeba byłoby zamontować te
          półki czy szafki. To są koszty i nie wiadomo kto miałby za to zapłacić. Jeśli
          ktoś nie chce dostawać ulotek pocztą może złożyć stosowne zastrzeżenie w swoim
          urzędzie pocztowym. W przypadku firm "wycieraczkowo - klamkowych" nie wiem jak
          jest i pewnie mają one wszystko gdzieś...
    • rena_gd rena.. jak zwykle nie na temat;)) 25.07.03, 14:42
      Selma.. widze, ze ostatnio stalas sie aktywna forumowiczka, moze bylabys
      zainteresowana spotkaniem forumowym, tutaj podaje linke, jest gruba wytrzyma
      wiecej niz jedna osobe;))

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=62&w=6866522&a=6866522&v=2&strona=0

pozdrowka i do zobaczenia... a na ulotki u mnie tez zamontowano skrzyneczke,
      taka azurowa, piekna granatowa, ale co z tego, leza tam sobie krotka chwilke, a
      potem sa znowu roznoszone przez... dzieciaki:((
      • lodbrok Re: rena.. jak zwykle nie na temat;)) 25.07.03, 14:44
        Renko, ty to umiesz wykorzystywać okazje i to jeszcze z jak daleka! To mi się
        podoba:-)))
      • Gość: selma2003 Re: rena.. jak zwykle nie na temat;)) IP: *.lublin.mm.pl 25.07.03, 19:44
        Dziękuję, jak na razie sprawy osobiste nie pozwalają mi sie ruszyć poza granicę
        osiedla, może jak liscie opadną z drzew...

Pozdrawiam serdecznie
        • nocny_marek Re: rena.. jak zwykle nie na temat;)) 26.07.03, 00:00
          Czy jestescie pewni, ze skrzynki pocztowe sa wlasnoscia poczty? Na swiecie nikt
          nie kwestionuje wrzucania do skrzynki pocztowej materialow reklamowych! Poza
          tym tego typu ulotki przewaznie roznosza bezrobotni, ktorym placi sie za to, co
          prawda grosze, ale zawsze sa to zarobione w jakis sposob pieniadze...
          Coraz bardziej zaczynam wierzyc, ze jestem obywatelem "kraju najwiekszych
          jaj"... To przykre - wierzcie mi!
    • konnan Re: Ulotki 26.07.03, 00:11
      ... a ja bardzo lubię dostawać ulotki pod drzwi, czytam je w WC. A jak
      wyjeżdżam, to proszę sąsiadów o sprzątanie ich,bo ja dobrze żyję z sąsiadami :-)
      ... a poza tym szanuję pracę innych, bo dla tych ludzi to jest praca, być może
      jedyna, więc nie wiem dlaczego tak się oburzacie. Nie życzę Wam żebyście kiedyś
      musieli w ten sposób utrzymać rodzinę, ale na Forum to chyba tylko piszą osoby
      zamożne, które nie rozumieją, że ktoś może zarabiać na życie roznoszeniem
      ulotek. A powiadają, że "żadna praca nie hańbi..."
      • nocny_marek Re: Ulotki 26.07.03, 00:25
        Konnanie! Najgorsze jest to, ze i w obec ulotek i w obec panoszacej sie
        koniunktury czujemy sie bezsilni i bezbronni, a przeciez to problemy tak
        roznego kalibru...
        • konnan Re: Ulotki 26.07.03, 00:42
          nocny_marek napisał:

> Konnanie! Najgorsze jest to, ze i w obec ulotek i w obec panoszacej sie
          > koniunktury czujemy sie bezsilni i bezbronni, a przeciez to problemy tak
          > roznego kalibru...

nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc o "panoszacej sie koniunkturze"...
          Do ulotek pod drzwiami można się przyzwyczaić, bo jest to, w pewnym sensie
          elelment wolności, nie wiem czy pamiętasz jak za poprzedniego systemu
          poszukiwało się katalogów firm wysyłkowych typu Quelle, chociaż i tak to
          wszystko co tam było na kolorowych zdjęciach było poza zasięgiem i można to
          było zobaczyć tylko w sklepach Pewexu ( w ograniczonym wyborze) Odnoszę
          wrażenie, że ludzie którym przeszkadzają ulotki reklamowe są za młodzi i nie
          pamiętają jak kiedyś było. Ciekawe kto pamięta wysyłanie listów do różnych firm
          na Zachodzie z prośbą o prospekty ? Swego czasu całe moje kieszonkowe
          przeznaczałem na znaczki pocztowe, a jak przysłąli mi jakąś naklejkę to wszyscy
          koledzy mi zazdrościli.
          A propos, nie jestem aż tak stary :-)))
          • lodbrok Re: Ulotki 26.07.03, 19:21
            Pamiętam to Konnan. Też się tak bawiłem. Biło się nawet rekordy kto ma więcej
            naklejek prospektów itp. A skrzynki są własnością poczty. Jestem pewny. Dla
            firm ktore decyduja sie orzystac z usług innych firm, ktore rzucaja ulotki pod
            drzwi, po prostu ich usługi śa tańsze niz uslugi poczty. To tak jak w życiu. Za
            lepszą jakość płacisz drożej...
            • Gość: selma2003 Re: Ulotki IP: *.lublin.mm.pl 26.07.03, 22:08
              Coś cos źle mnie zrozumieliście. Nie przeszkadza mi roznoszenie
              ulotek.Jednakże karteczki rozrzucone po klatce się piętrzą, czasami leniwi
              sąsiedzi ich nie zbierają. Chodziło mi o jedno miejsce na klatce gdzie można
              było je pobierać.
              Wiem, że ludzie biedni zarabiają w ten sposób, sama mam kuzynkę, którą to
              ratuje, żeby spłacić raty kredytowe.
              A swoją drogą,też należałam do zbieraczy "labels and hotel prospects,
              please" :)
              Pamiętam jak oklejałam prospektami zeszyty, które można było kupić tylko
              w "burych" kolorach.
    • Gość: mad3 Re: Ulotki IP: *.ltk.com.pl 26.07.03, 22:32
      he he..co do skrzynek pocztowych, to u mnie wszyscy odkładają na nie ulotki,
      te które są w skrzynce

Pozdro

mad3
      • Gość: selma2003 Re: Ulotki IP: *.lublin.mm.pl 26.07.03, 22:40
        Nie mogę powiedzieć, że ulotki są bezwartościowe, byłabym hipokrytką. Niektóre
        informacje mnie interesują, a inne nie. Kulturalni ludzie powinni je sprzątać,
        tak samo powinno być miejsce na nie, choćby teoretycznie.
        • lodbrok Re: Ulotki 27.07.03, 12:16
          Selmo dobrze cie zrozumiałem. Jeśli chodzi o porządek na klatce to masz zupełną
          rację jeśli chodzi o te półki czy pojemniki. Ale powtórzę jeszcze raz, firmy
          które wydają ulotki nie są tym zainteresowane. Ich nie obchodzi porządek na
          klatce czy bezpieczeństwo mieszkań. Liczy się tylko z y s k, ktory moga
          osiągnąć dzięki skutecznej reklamie. To smutne, ale taka jest prawda. Dla
          roznoszących też byłoby lepiej gdyby układali ulotki na półkach. Mieliby mniej
          pracy. Ale ich pracodawcy wymagają od nich zupelnie czegoś innego... Pozdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka