Gość: PIOTR Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 zł IP: *.chello.pl 09.12.07, 17:42 40 letni Grzegorz R. to niejaki Grzegorz Raczkowski i ma na koncie niejeden pobyt w różnych ZK. Skok na aluminium za 60 zł dobitnie świadczy o niezawysokim poziomie IQ u tego człowieka, który znany jest mi od dawna. Z różnych akademi najlepiej zna akademie w szkole podstawowej (wyżej sie nie udało edukować) i może akademie pana kleksa, choć ja nie pamietam, żeby czytał jakąś książkę, wieć nie dziwcie sie że bidulina nie wiedział co to PAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgadfg W ostatnich wyborach głosował na PiS...ł IP: *.nettelinwestycje.pl 09.12.07, 17:45 jestem o tym przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Znam tego idiotę!!!!! IP: *.chello.pl 09.12.07, 17:53 40 letni Grzegorz R. to niejaki Grzegorz Raczkowski i ma na koncie niejeden pobyt w różnych ZK, najczęściej oczywiście był niewinny, tylko sie na niego uwzięli. Skok na aluminium za 60 zł dobitnie świadczy o niezawysokim poziomie IQ u tego człowieka, który znany jest mi od dawna. Z różnych akademi najlepiej zna akademie w szkole podstawowej (wyżej sie nie udało edukować) i może akademie pana kleksa, choć ja nie pamietam, żeby czytał jakąś książkę, wieć nie dziwcie sie że bidulina nie wiedział co to PAN. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 09.12.07, 17:57 Powinni obcinać ręce... A na poważnie... Ufam, że nie tylko odsiedzi ale będzie to spłacał do 4 pokolenia. Złodzieje dobra wspólnego są mi nienawistni. A złodzieje trakcji kolejowej... Nienawidzę jak psów. Odpowiedz Link Zgłoś
prof_uj Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 zł 09.12.07, 18:05 jak dlugo skupy zlomu beda funkcjonowac na takich zasadach jak dotychczas, tak dlugo beda takie "kwiatki". A ostatnia kradziez miedzianych drutow trakcji PKP na Slasku? Mieszkam pod Krakowem, "mam" kilka rodzin pijackich ojcow w sasiedztwie, ktorymi zona dyskretnie opiekowala sie, oddajac im od czasu do czasu ubrania dzieci jak wyrastaly i urzadzenia (lodowka, pralka, itp) w pelni sprawne (robilem pelny serwis zanim oddalem). Az odkrylem, ze te urzadzenia trafily do skupu zlomu (co sie dalo "wypruc") a "flaki" do niedalekiego rowu. Teraz oddaje do komisow, grosze dostaje ale przynajmniej wiem, ze jeszcze sie komus przydaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca ortografów Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 zł IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 09.12.07, 18:09 Pisze się tys. a nie "tyś".Łopatologicznie tłumacząc, skrót "tys."jest od słowa tysiąc, a nie "tyśąc". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiryt Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 zł IP: *.piekary.net 09.12.07, 18:10 Dziwne, ale żeby dziennikarze nie wiedzieli, że tysiąc w skrócie to "tys" a nie "tyś", to tego bym się nie spodziewał. W dodatku w cały artykule ten skrót jest pisany na różne sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiech Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.07, 18:18 Typowy wyborca PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 IP: *.pronet.lublin.pl 10.12.07, 15:17 Jak widać po poście, inteligencją dorównujesz niejakiemu panu R :) Tekst jest o głupawym złodzieju, a ty ciągle swoje. Skąd wiesz czy to wyborca PiS? Dlaczego piszesz "typowy" wyborca??? Tym samym obrażasz nas, wyboróćw tej parti. Nie , wróć. Takie coś, jak ty, nie jest w stanie mnie obrazić. Jedynie wzbudzić litość, nad twoja głupotą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiona Tylko 5 lat? Zmienić kwalifikację czynu IP: 89.174.186.* 09.12.07, 18:56 15 lat za niszczenie urządzeń służących bezpieczeństwu mieszkańców, bo przewidywanie pogody też jest ważne. Wystarczy przypomnieć lato i brak komunikatu ostrzegającego o nawałnicy na Mazurach. Było uszkodzone połączenie z radarem. Złodzieje urządzeń na kolei, czy włazów kanalizacyjnych. Kara co najmniej 15 lat,inaczej tego się nie wypleni. Tacy złodzieje dostają najwyżej 2 lata i to w zawiasach, a narażają życie ludzkie. Każdy z nas może trafić na takie niebezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokrates22 Re: Tylko 5 lat? Zmienić kwalifikację czynu IP: *.stk.vectranet.pl 09.12.07, 19:39 Ciekaw jestem ile trzeba będzie dopłacić jeszcze do tego nieroba? Może od razu eksterminować? zmartwiona napisał(a): > 15 lat za niszczenie urządzeń służących bezpieczeństwu mieszkańców, bo > przewidywanie pogody też jest ważne. Wystarczy przypomnieć lato i brak > komunikatu ostrzegającego o nawałnicy na Mazurach. Było uszkodzone połączenie z > radarem. Złodzieje urządzeń na kolei, czy włazów kanalizacyjnych. Kara co > najmniej 15 lat,inaczej tego się nie wypleni. Tacy złodzieje dostają najwyżej 2 > lata i to w zawiasach, a narażają życie ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesss Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 19:24 ale głupi, gdyby okradł PKP z torów kolejowych to nie tylko nie poszedłby siedzieć, ale nawet dostałby medal od Balcerowicza za uzdrawianie gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 09.12.07, 20:00 Gość portalu: jesss napisał(a): > ale głupi, gdyby okradł PKP z torów kolejowych to nie tylko nie > poszedłby siedzieć, ale nawet dostałby medal od Balcerowicza za > uzdrawianie gospodarki. Weź nie pieprz! Co ma piernik do wiatraka (oprócz tego że wiatrak może się spierniczyć, lecz piernik nie da rady się zwiatraczyć)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 IP: *.e-wro.net.pl 09.12.07, 21:53 > Co ma piernik do wiatraka (oprócz tego że wiatrak może się spierniczyć, lecz > piernik nie da rady się zwiatraczyć)? Piernik z mąki, a mąka z wiatraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 10:45 jak to co. powszechnie wiadomo, że pociągi są nierentowne, więc jeżeli nie jeżdżą to Kolej zmniejsza straty :P PS. Prywatni przewoźnicy kolejowi najczęściej jeżdżą spalinowymi lokomotywami - pewnie boją się przestojów gdyby zabrakło trakcji... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 IP: *.as.kn.pl 09.12.07, 19:40 Do takich bzdur będzie dochodziło, dopóki nie doprowadzi się do zakazania w Polsce prowadzenia skupu złomu. Mam podejrzenie graniczące z pewnością, że straty dla gospodarki narodowej związane z tym procederem znacznie przewyższają ewentualne zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 09.12.07, 20:06 W Leclerc'u grasują kieszonkowcy! Skasować go i już. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły człowiek Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 zł IP: *.gprs.plus.pl 09.12.07, 20:20 Zamknąć właściciela skupu złomu!!!! Możliwości tworzą złodzieja! Raz porządnie ukarać skup! Za paserstwo!!! Złomiarze zawsze będą jeśli od nich ktos kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FP to teraz niech odda IP: *.chello.pl 09.12.07, 20:53 Zniszczył, to niech teraz odda. Nie ma nic za darmo. Kara więzienia, nie zwróci Akademii kosztów nowego masztu... Może czas, jako karę, wprowadzić prace społeczne. I to nie tylko za zniszczone, skradzione mienie, ale też jako jedną z form odbywania kary. Nie twierdzę, że pobyt w więzieniu jest dla skazanych wakacjami, ale za dach nad głową, posiłki i wszelkie media płaci państwo, czyli my. Ja nie chce za nich płacić, niech zarobia na swoje utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: to teraz niech odda 09.12.07, 21:01 Odpracowanie takiego długu to mrzonka, życia by mu zabrakło, na limenty nawet nie wyrobi. Obowiązek pracy wiąże się także z koniecznością utrzymania wielu funkcjonariuszy i urzędników którzy by to zorganizowali i potem nadzorowali wykonujących taką pracę. Z ekonomicznego punktu widzenia niemożliwe jest to do wprowadzenia. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podpieracz Re: to teraz niech odda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 22:38 Wniosek. Niech kradną dalej i to skuteczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: to teraz niech odda 10.12.07, 00:17 empi napisał: > Odpracowanie takiego długu to mrzonka, życia by mu zabrakło, na > limenty nawet nie wyrobi. Obowiązek pracy wiąże się także z > koniecznością utrzymania wielu funkcjonariuszy i urzędników którzy > by to zorganizowali i potem nadzorowali wykonujących taką pracę. Z > ekonomicznego punktu widzenia niemożliwe jest to do wprowadzenia. > pzdr. To niech do końca życia montuje maszty w trudnych miejscach. Zwróci się za jego utrzymanie bo specjaliści kosztują. Może nawet za ten sprzęt się zwróci? Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 09.12.07, 20:53 kronopio77 napisał: > Głupi jak... Polak? Czemu głupi; może ceny za aluminium głupie, że takie niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 zł 09.12.07, 21:03 Nie 5 lat pozbawienia wolności ale 5 lat darmowej pracy na rzecz miasta.Dlaczego podatnik ma utrzymywać złodzieja-bezmózga.Więzienia dla gwałcicieli,morderców i bandytów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca skór pociąć gościa na część zamienne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 21:32 5 lat złodziej -debil będzie utrzymywany z moich podatków!!!! Jesli ne odrobi tego ćwierć miliona to może przeznaczyć debila jako częsci zamienne a z uzyskanych środków pokryć straty! Miałem podobny przypadek - ukradli mi stolik alu + szkło (sentyment bo wystany za komuny :) rurek alu moze było 0,5kg ( + blat szklany szachownia) - pal licho stolik ale trzeba być kołkiem żeby połaszczyć sie na takie grosze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d tyś??? od kiedy to sie tak skraca????? 09.12.07, 21:46 boze..i to maja byc dziennikarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan rasiaka Grzesiek jesteśmy z Tobą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 21:54 Wiedziałem że Grzesiek ma problemy ze znalezieniem nowego klubu ale żeby aż tak się stoczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferrum Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 22:35 Gratulacje. Przecież o to chodzi. Cóż mają robić hodowcy i plantatorzy metali. Muszą w końcu gdzieś sprzedać swoje plony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 IP: *.vcn.bc.ca 09.12.07, 22:51 Maszt sprzedal za 60zl a sprzet schowal i sprzeda jak wyjdzie z pierdla. Czy ktos moze reflektuje na Kolumne Zygmunta? Jest tez do rozembrania Wieza Eifel tylko ze trzeba pojechac po nia do Paryzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm debil. do kamieniołomów na 5 lat do roboty IP: *.pppoe.mtu-net.ru 09.12.07, 22:56 może przejdzie debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zezowaty Polak potrafi! IP: *.apus-net.pl 09.12.07, 23:10 Kolejny nasz kandydat do Nagrody Darwina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadziula Re: Polak potrafi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 10:52 Mogę mu podpowiedzieć - następnym razem niech pójdzie kraść linki alu z e słupa wysokiego albo średniego napięcia, albo niech sprawdzi czy w działającym trafo jest uzwojenie miedziane czy też aluminiowe. Nagroda Darwina pewna, a za pogrzeb zapłaci opieka społeczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decPL Zniszczył sprzęt za 250 tys, żeby zarobić 60 zł IP: *.chello.pl 09.12.07, 23:21 Jakie to typowo polskie... Pewnie jeszcze był zagorzałym katolikiem i głosował na PiS :( Odpowiedz Link Zgłoś
hulek7 powinni go wziąć na ochroniarza masztu :) 09.12.07, 23:47 pare złotych, miałby na półlitrówki, a może maszcik by ustał :) albo monitoring i firma ochroniarska za xx tys :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sizar Polska..... IP: *.lanet.net.pl 10.12.07, 01:42 To jest właśnie Polska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Grozi, pogrozi i przestanie IP: *.chello.pl 10.12.07, 08:39 i tak mu nic nie zrobią. Zawsze może powiedzieć że było mu zimno, więc postanowił się rozgrzwać przy cięciu słupa. A tak by zamarzł. Odpowiedz Link Zgłoś