dociek 23.10.03, 01:51 dobę, by zwiększyć efektywny czas pracy i zachować przy tym pełną wydolność umysłowo-fizyczną. Oczekuję oryginalnych pomysłów dla wycieńczonego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lodbrok Re: Jak przedłużyć? IP: *.poczta.lublin.pl / *.poczta.lublin.pl 23.10.03, 07:38 Jak zobaczyłem tytuł to pomyślałem Doćku że... a z resztą mniejsza z tym:-))). Mówiąc jednak poważnie to polecam ci zastosować jedną starą zasadę pracy biurowej. Brzmi ona następująco: Jeśli jesteś dobry, to wykonasz każdą pracę, którą zleci ci przełożony, ale jeśli jesteś naprawdę dobry to nie dasz jej sobie wcisnąć... Doby nie wydłużysz, ale zobacz jakie rezerwy tkwią w organizacji pracy albo w delegowaniu uprawnień. Wiem, że łatwo radzić, ale wierz mi czasami dotyka mnie ta sama przypadłość więc doskonale cię rozumiem. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Jak przedłużyć? 23.10.03, 13:33 Co się tyczy przedłużania doby, to najbliższa niedziela będzie trwała 25 godzin - o godzinę dłużej niż zwykle. Powód: przestawiamy zegarki o godzinę do tyłu. Zmiana czasu letniego na zimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Jak przedłużyć? 23.10.03, 15:54 Gość portalu: lodbrok napisał(a): ..., ale jeśli jesteś naprawdę dobry to nie dasz jej > sobie wcisnąć... Doby nie wydłużysz, ale zobacz jakie rezerwy tkwią w > organizacji pracy albo w delegowaniu uprawnień. Niektórzy kelnerzy to "delegowanie" opanowali do perfekcji... ;-). To tzw. technika: "kolega podejdzie za chwilę". Odpowiedz Link Zgłoś
u.pana.michala Re: Jak przedłużyć? 23.10.03, 13:45 dociek napisał: > dobę, by zwiększyć efektywny czas pracy i zachować przy tym pełną wydolność > umysłowo-fizyczną ... ... i jeszcze znaleźć czas na angielski, LOL :) Pozdrawiam, Michal Odpowiedz Link Zgłoś