Dodaj do ulubionych

Linie lotnicze Enter Air

27.04.10, 12:33
Czy ktoś ostatnio leciał z Was tymi liniami ? Czy samoloty są w miarę nowe i
jaka jest obsługa ? Panicznie boje się latać samolotem i wolę wiedzieć
wcześniej co mnie czeka :-) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marcinula1 Re: Linie lotnicze Enter Air 27.04.10, 12:43
      Jeszce nie leciałem tą linią ale otrzymałem takiego maila od
      przewoźnika Enter Air : Samoloty sa w wieku ok 15 lat i sa w doskonalym
      stanie technicznym .
      Mamy na pokladzie sprzet audio video oraz platny katering .
      Zycze milej podrozy
      • sole4 Re: Linie lotnicze Enter Air 27.04.10, 13:05
        Dziękuję za odpowiedz.Tak sobie myślę,że 15 lat to jednak dużo prawda ?
        Doskonały stan techniczny w tym wieku- już się boję ! :-)
        • strus1977 Re: Linie lotnicze Enter Air 27.04.10, 13:28
          Pierwsze loty tych maszyn: pierwsza pod koniec 1993 roku a druga w 1994
          roku. To że mają tyle lat wcale nie musi oznaczać, że są złe. Sam fakt,
          że latać nim będzie chyba tylko TUI i Scan oznacza, że dobra jakość
          powinna być zachowana. Z drugiej strony jeżeli będzie coś nie tak z
          nimi (awarie, opóźnienia itp.) to długo nie podziałają na rynku a chyba
          nie po to ktoś zakłada nową firmę, aby od razu padła? Ja bym się tym
          nie przejmował tylko czekał na wakacje :)
          • sole4 Re: Linie lotnicze Enter Air 27.04.10, 13:44
            Zobaczymy jak to będzie.Wylot już 18 maja więc pomalutku liczę dni.
          • damapik7 Re: Linie lotnicze Enter Air 27.04.10, 14:02
            Ja lecę do Egiptu ale Koral Blue, nic nie wiem o Enter Air
            • damapik7 Re: Linie lotnicze Enter Air 27.04.10, 14:04

//Ja lecę do Egiptu ale Koral Blue, nic nie wiem o Enter Air //

...sorry zapomniałam dodać, że lecę z TUI
              • strus1977 Re: Linie lotnicze Enter Air 27.04.10, 14:26
                2 samoloty, które posiadają raczej nie są w stanie obsłużyć wszystkich
                wylotów, które są w ofercie TUI lub Scan.
                • czar-oz Re: Linie lotnicze Enter Air 28.04.10, 15:42
                  dlatego podobno w planach maja trzeci
    • olianaa Re: Linie lotnicze Enter Air 27.04.10, 19:13
      Ojoj, ja lecę z Wezyrem do Hurghady i wszystkie loty w tym kierunku obsługuje Enter Air. Podobno (tak piszą na stronie Wezyra) catering będzie bezpłatny. Może to zależy od umowy przewoźnika z danym BP?
      Powiem szczerze - lubię latać Boeingami, a nie cierpię Embrayerów, myślę tu o tych tak zwanych "małych" - dwa siedzenia po prawej i jedno po lewej. Człowiek czuje się się jak w małym Fiacie i dostaje tylko kanapkę, bo nie ma tam mozliwości podgrzania czegokolwiek. Dodam, że myślę tu o Locie, który zawsze dobrze karmił :-)Podejrzewam, że Embrayery w takie trasy one w ogóle nie latają. Boeingi są przy nich komfortowe. Obawiam się jednak, że piloci myślą zupełnie co innego, bo kiedy rozmawiałam z nimi za dwanych, dobrych czasów, kiedy drzwi do kabiny były otwarte i panowie pozowali do zdjęć pokazując wszystko palcem, mówili, że Embrayery są super nowoczesne w porównaniu z Boeingami.
      Pozostaje nam czekać na wieści tych, co lecieli Enterem, ja myślę, że nie będzie źle. Nowy przewoźnik nie wstawi przecież złomu :-)
      Podobno tylko Arabowie latają w tych rejonach lepiej, ale kto to wie? Niektórzy mówią, że nie polecieliby z kobietą. Ja leciałam już kilka razy (przecież wie się o tym dopiero wtedy, kiedy da głos na pasie startowym :-))i niezależnie od warunków panie spisywały się świetnie.
      Jedno mnie tylko nurtuje - jak ten Enter bedzie tymi dwoma samolotami obsługiwał Wezyra, TUI i Scan jeszcze, to chyba będą nas wyrzucali ze spadochronami w przelocie nad pustynią :-D
      Tylko, kurczę pieczone, moja walizka cholernie boi się skakać!!!
      • gladi3 Re: Linie lotnicze Enter Air 27.04.10, 21:23
        ale jak sie boimy to w domku zostac przeciez mozna? nikt was do samolotu na sile
        nie wsadza?
        • agniecha136 Re: Linie lotnicze Enter Air 28.04.10, 08:05
          Ja lecę tymi liniami z biura Sun&Fun czyli coraz więcej biur jak na dwa
          samoloty, a oni mają latać nie tylko do Egiptu i nie tylko z Warszawy... Grunt
          to być dobrej myśli ;)
          • sole4 Re: Linie lotnicze Enter Air 28.04.10, 08:14
            Ja też lecę z Sun&Fun-może jednak mają więcej tych samolotów. Dobrej myśli,to ja
            będę jak wysiądę z samolotu w Egipcie :-)
            • olianaa Re: Linie lotnicze Enter Air 28.04.10, 11:27
              Samoloty są dwa, na bank. Mają oficjalną stronę, choć ubożuchno tam
              bardzo jeszcze. W regulaminie stoi jak byk, że to, czy będtering
              bezpłatny czy nie zależy od umowy z biurem podróży. Wezyr catering
              ma, inne biura nie wiem. Wszystko będzie OK :-)
              • agniecha136 Re: Linie lotnicze Enter Air 28.04.10, 12:56
                Osoby lecące z biurem Sun&Fun nie mają cateringu na pokładzie samolotu linii
                Enter Air. Samoloty są dwa i latają non stop :) z Warszawy i z Krakowa z tego co
                się zdążyłam zorientować. Być może jeszcze z innych miast.
                • sole4 Re: Linie lotnicze Enter Air 28.04.10, 14:43
                  Z Pyrzowic również,bo my właśnie tak lecimy.Ciekawe tylko kiedy mają czas
                  kontrolować stan techniczny skoro latają non stop tam i z powrotem ?
      • maira Re: Linie lotnicze Enter Air 25.06.10, 14:15
        Tui i Scan to jedna firma więc chyba dadzą radę. :)
        leciałam z nim 10 czerwca na Rodos, wczoraj wracalam, z Warszawy.
        Bardzo punktualni, dobry serwis (w cenie kanapka, woda i baton,
        cieple napoje 6pln), miła obsługa.
        Za to o koral Blue slyszalam bardzo zle rzeczy.
    • czar-oz Re: Linie lotnicze Enter Air 28.04.10, 16:05
      No i niestety pierwsze koty za ploty . Juz pierwsze opoznienia :-(
      Dzis do Turcji 2 godziny :-(
      • czar-oz Re: Linie lotnicze Enter Air 28.04.10, 18:57
        Dwie byly "na dzien dobry"
        Wylot z Katowic do Antalii juz jest opozniony blisko 4 h.
        Mialo byc pieknie jak nigdy wyszlo do d... jak zawsze :(
        • sole4 Re: Linie lotnicze Enter Air 29.04.10, 09:04
          Można się wkurzyć oczekując 4 h na samolot.Jak do tej pory udawało mi się unikać
          dłuższego oczekiwania , ale kto wie co mnie czeka przed tym wylotem.Dorosły to
          jeszcze może zrozumieć,ale dziecku to już trudniej wytłumaczyć.
          • darrek4 Re: Linie lotnicze Enter Air 29.04.10, 09:36
            www.lotnisko-chopina.pl/content/timetable/pl/onlinetimetable.php?typ=wylot

A ten odwołany do Hurghady? Z jakiego to biura?
            • sole4 Re: Linie lotnicze Enter Air 06.05.10, 10:57
              Może ktoś ostatnio leciał tymi liniami i napisze coś więcej ?
              • skr85 Re: Linie lotnicze Enter Air 09.05.10, 10:47
                Myślę, że nie musisz się martwić o stan techniczny samolotów. 15 lat to naprawdę
                nie są stare samoloty. Musisz pamiętać, że średnio w lotnictwie samolot tej
                klasy jest eksploatowany 25 lat. Osobiście nie leciałem ale poczytaj wypowiedź
                usera N155ND na poniższym forum:

lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/13-lotnictwo_cywilne/20610-czartery_2010_nowe_linie_na_polskim_niebie-18.html
                • weismar Re: Linie lotnicze Enter Air 14.05.10, 16:26
                  Ostatnio leciałem tymi liniami i mam mieszane uczucia. Na pewno dołożyli trochę
                  rzędów foteli bo siadając nie ma kompletnie miejsca na nogi i ciężko jest się
                  schylić bo uderzasz głową w fotel przed tobą, ciężko nawet wstać z fotela.
                  Samolot chyba zakupiony z byłej Air Italia bo wózki maja z tym logo. Samolot był
                  chyba maksymalnie doładowany do rozpędzał się bardzo powoli, a gdy już się
                  wzniósł to szczeka mi opadła bo oderwał się praktycznie na samym końcu pasa
                  startowego !!!!!.
                  Panowie mili wszystko generalnie dobrze, ale osiągniecie pułapu przelotowego
                  zajęło mu chyba ze 30 min, po czym kapitan ogłosił ze prędkość podróżna wynosi
                  650 km/h z powodu silnego wiatru. Lot z Hurghady do Warszawy zajął 4,5h.
                  Generalnie nie polecam.
                  • elutek.ch Re: Linie lotnicze Enter Air 18.05.10, 11:26
                    Ja lecę tymi liniami za tydzień (z sun fun)
                    Moi znajomi wylecieli dziś o 6 rano -
                    wszystko ok - start bez opóźnienia.
                    Wiem, ze szczęśliwie dolecieli, szczegółów
                    nie znam.

• suzi27 poniedzialkowe loty Enter Air odwolane 18.05.10, 12:15
                      Tak jak w temacie. Tui własnie przerzuciło swoich pasażerów z
                      poniedziałku na czwartek. Enter Air nie będzie realizował
                      poniedziałkowych lotów do Hurghady.
                      • arturo63 Re: poniedzialkowe loty Enter Air odwolane 19.05.10, 09:32
                        triada tez widze ma te samoloty ,ja tez lece w piatek z katowic do hurghady tymi
                        liniami ,he zobaczymy czy dolece

Godzina wylotu: 19:30
                        Godzina zbiórki: 17:30

Wylot z: Katowice, Polska
                        Nr rejsu: AEI 544
                        Przylot do: Hurghada, Egipt
                        Godzina przylotu: 00:35
                        Przewoźnik: AIR ITALY
                        Bagaż główny: 15 kg
                        Bagaż podręczny: 5 kg
                        Godziny podane są w czasach lokalnych.
                • piotrekspenb Re: Linie lotnicze Enter Air 28.06.10, 12:43
                  a ja dodatkowo wam powiem że enterair zastanawia sie nad leasingiem b767od lotu
                  dopiero wtedy jak 787 będą latać
                  INNA SPRAWA TO ŻE POWSTAJE LINIA LOT HOLYDAY'S
                  CHARTER NA 767 COŚ PIKNEGO NA PEWNO BĘDZIE SP-LPD,LPF iSP-LPG oraz powrócą
                  SP-LOA i SP-LOB
                  • piotrekspenb Re: Linie lotnicze Enter Air 28.06.10, 12:44
                    LOTY NA DOMINIKANE MAJORKE USA BRAZILIA MAURITIUS EGIPT W-Y KANARYJSKIE
    • gosia_grabosia Re: Linie lotnicze Enter Air 03.07.10, 10:14
      może wypowie się ktoś, kto wrócił i leciał tymi liniami? rozumiem, że lata
      polska załoga? jakieś info na temat płatnego kateringu też by się przydało (np
      ceny :)) bo lece z dzieciakami już niedługo :)

na czarterach nie można spodziewać się luksusów, to napewno, przecież to mają
      być tanie loty. Co do stanu technicznego, to bym się nie obawiała, bo każdy
      samolot jest sprawdzany tak samo.
    • mikrofonykaniony Re: Linie lotnicze Enter Air 05.07.10, 23:54
      Dziś wróciłem Enter Air z Taby do Katowic po tygodniu byczenia się. Mają 2 x
      B737-400 (tako rzecze www) , leciałem obydwoma (jednym do , drugim z Taby).
      Odloty z KTW i TCP punktualne , przylot do Taby nawet 30 min przed czasem.
      Normalne , dobrze utrzymane samoloty , polska załoga , catering płatny. Przy
      moim wzroście (195cm) troszkę ciasno , ale było kilka wolnych rzędów foteli. Nie
      ma się czego bać!
      • adas.rs Re: Linie lotnicze Enter Air 06.07.10, 07:43
        Enter Air posiadają już 3 boeingi 737 o numerach :

SP-ENC
        SP-ENB
        SP-ENA
        • teklia72 Re: Linie lotnicze Enter Air 06.07.10, 11:46
          Z jakiego biura lecieliście, my ze scan holiday i mamy katering w
          cenie.
          • olianaa Re: Linie lotnicze Enter Air 06.07.10, 11:48
            No właśnie, bo Wezyr też donosi, że catering jest w cenie, ale z racji tego, że samolotem lecą turyści z różnych biur to jakoś sobie tego nie wyobrażam technicznie...
            • janan2 Re: Linie lotnicze Enter Air 06.07.10, 12:23
              Z pewnością dostaniecie coś w zamian.Nie sądzę aby linie zmieniały
              zwyczaje dla jednego biura.Po prostu kontraktowano inne przed
              sezonem a teraz wyszło to co wyszło.Pewno będzie za to jakieś City
              Tour lub dodatkowy pakiet dla głodnych.
    • olianaa Ceny w cateringu tych linii 23.08.10, 21:16
      Była, wróciłam, może uzupełnię info o tych liniach. Potwierdzam, ze miło i czysto. Potwierdzam, że ciasno - mąż miał miejsce przy przejściu, mógł wystawić nogi na bok, natomiast osobie o wzroście ok. 174cm będzie już niewygodnie gdy ktoś przed nią opuści fotel choćby o oczko. Jak opuści całkiem to jedynym wyjściem jest zrobić to samo, niestety. Tu minus, ale czartery tak podobno mają. Płacimy mniej, lecimy mniej komfortowo, da się wytrzymać, naprawdę.
      Nie wiedziałam co z cateringiem, bałam się, że lot się spóźni, dzieciaki będą mi marudzić, bo żarte są i zrobiłam kilka małych kanapek, wzięłam jakieś rogaliki & days, banany, batoniki. No i dobrze, przydały się, to jednak jest w sumie około 7,5 godzin z odprawą, o ile wszystko idzie planowo. My dodatkowo wyjeżdżaliśmy z domu o 4 nad ranem, więc kolejne dwie i pół godziny do stolicy. Wszystko na styk, nie byłoby czasu, żeby szukać czegoś na lotnisku.
      Wodę nabyliśmy po przejściu do strefy bezcłowej. Jest w różnych cenach, myślę o tej pakowanej po 1/2l - od 3,5zł do 5zł, Najtańsza bodajże w Baltonie.
      Co w samolocie?
      Catering płatny, ale w dobrych cenach. Woda, puszka Pepsi czy jakiś soczek - 6zł. Kawa Nescafe w wersji waniliowej czy cappuccino, nie pamiętam czy była "normalna" - też 6zł. Herbata również.Kawa jest z tak zwanych saszetek, zalewana wrzątkiem, więc jak ktoś nie wytrzymuje bez takiej z ekspresu niech lepiej zafunduje sobie taką w strefie bezcłowej. Duże kanapki z podłużnej bułki z wędliną, serem i jakąś zieleniną - 12zł. Sałatka (nie pamiętam jaka i nie widziałam jej szczerze mówiąc - 16zł. Poza tym chipsy, batoniki (ciagle magiczne 6 lub 12zł), zupki gorący kubek. Poza tym Wyborcza (4zł), wypożyczanie odtwarzacza z filmami (26zł) i jakies kolorowanki czy inne książeczki (kilkanascie zł) dla dzieci.Jest także alkohol - małe buteleczki wina, piwo, mała wódeczka - po 12zł.
      Własnego alkoholu spozywać rzecz jasna nie wolno, jest to zapowiadane w samolocie.
      Co się działo na pokładzie w drodze do Hurghady lepiej nie mówić. Nie dość, że towarzystwo paliło w toalecie mimo kilkakrotnego zwracania uwagi przez kapitana, łaziło podczas startu, dzwoniło i wydzierało się to jeszcze koniec końców pewnien pan wrzucił tlący się niedopałek do pojemnika ze zużytym papierem i wszystko się zapaliło. Skutek - w Hurhgadzie czekaliśmy w samolocie, aż przyjedzie egipska Policja i pana zgarnie. Potem okazało się, że oprócz podpalenia śmieci znajomi tego pana, bo ekipa był spora, ukradli również kamizelki ratunkowe spod swoich foteli...
      No to musiało im się świetnie snurkować, bo innego przeznaczenia nie widzę :-)
      Tyle z wątpliwego śmiechu, bo od stewarda wiem, że mają mieć sprawę w sądzie o narażenie życia pasażerów samolotu (podpalenie). W drodze powrotnej nawet nie brzdęknęli, najwyraźniej alkohol w Hurghadzie jest droższy na bezcłówce.
      Obsługa w samolocie na medal, kapitan mówił kiedy przelatujemy nad Istambułem, Kairem itp. Wylot trafił się nam spóźniony zaledwie kilka minut. Warto pamiętać, że sobotnie odloty z Hurghady są od 12 sierpnia, czyli od zmiany czasu, przesunięte z 15.10 na 14.10, czego niektóre biura nie uwzględniaja na swoich stronach. Nawet my w Hurghadzie mieliśmy błędnie podaną godzinę przez rezydenta, ale dzięki temu wyjechaliśmy godzinę później z hotelu.
      Generalnie - bardzo pozytywnie.
      • pawelmartyna Re: Ceny w cateringu tych linii 07.09.10, 16:48
        Witam mam pytanie czy bagaż główny (rejestrowany) jest objety normami wymiarowymi? jezeli chodzi o podreczny to zdaje sobie sprawe ze suma wymiarow nie moze przekroczyc 115cm a jak sprawa sie ma z bagazem głownym w enterair? dziekuje z gory za odpowiedz!
        • olianaa Re: Ceny w cateringu tych linii 07.09.10, 17:39
          W regulaminie entera nie ma podanych wymiarów, jedynie waga - 20 kg/osoba lub 32/2 osoby. Korzystałam z tej drugiej wersji i przyznam, że pan na lotnisku "na oko" przyczepił do naszej wielgachnej ( a ludzie mieli naprawdę ogromne) walizki napis "heavy" nie pytając nawet czy to na jedną osobę, czy na dwie. Nikt specjalnie niczemu się nie przyglądał. Myślę, że jeśli to będzie bagaż w formie walizki, to maja one generalnie wymiary, których zakwestionować nie można. No chyba, że zamierzacie wziąć 20 kg styropianu :-D
          • pawelmartyna Bagaż 07.09.10, 18:49
            Dziekuje ślicznie za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie czy mozemy wziąć 2 bagaże główne o cieżarach jeden 32kg drugi 8kg ? pytam teorytycznie bo razem ma byc niby 40 z tym ze jedna nie powinna przekraczac 32kg. Nie myle się?
            • olianaa Re: Bagaż 07.09.10, 19:09
              Oj, tu Cię zmartwię. Albo dwie sztuki na dwie osoby, każda max. po 20kg, albo jedna sztuka na dwie osoby i wtedy max 32kg. Nie inaczej. Przy jednej walizce na dwie osoby jestescie 8kg w plecy.
              • pawelmartyna Re: Bagaż 07.09.10, 19:15
                Aha no to swietnie ze dopytalem bo bylem w bledzie.. wiec zeby nie trcic kilogramow pakuje sie w jedna duzo walize w druga mniejsza i kazda max do 20 kg :) Maja jakis margines tolerancji jak sie przekroczy z pol kilograma, kilogram na walizce?
                • olianaa Re: Bagaż 07.09.10, 19:35
                  To zależy od miejsca i humoru. Czasem odnosi się wrażenie, że można by przewieźć słonia, ale podejrzewam, że to tylko pozory. Pewnie ta waga wyświetla się panience(panu) przed nosem na komputerze. Nie widziałam, zeby ktoś dopłacał czy w Wawie czy w Hurghadzie, ale sporo na tym forum było wpisów osób skasowanych starszliwie słono za każdy kg nadbagażu bodajże w Marsa. Szczerze - nie przejmowałam się zbytnio, bo miałam sporo poniżej limitu - żadnych grubych rzeczy, żadnych zakrytych butów itd. A Ty ciągle chcesz naładować tego tytoniu na handel? :-)
                  • auro.ra Re: Bagaż 18.09.10, 23:12
                    oczywiscie ze jesli leca dwie osoby to moga miec dwie walizki przy czym jedna wazy 32 kg a druga 8 kg, to logiczne skoro kazdemu pasazerowi przysluguje waga 20 kg a zgodnie z przepisami wielu linii w tym EnterAir mozna limit podzielic na dwie osoby tylko nalezy pamietac, ze 32kg w jedenj sztuce to max! (ze wzgl na wewn. przepisy lotnisk). A co do humoru "panienek" na odprawie ;-) czasem go mamy jak kazdy inny ;-) lecz nie wplywa to na akceptacje nadbagazy :-) jest granica tolerancji szczegolnie gdy lecisz czarterem na wczasy wiec o kg nie ma sie co martwic. Bardziej obawiac sie mozna odprawy w Hurghadzie bo to miejsce bez regul :-) pozdrawiam
                    • anitkak1974 Re: Bagaż 15.10.10, 20:36
                      Witam
                      w grudniu leciałam Enter Air i nie mam nic do zarzucenia, leciałam z TUI catering w cenie (kanapka, baton, i kawa lub herbata)
                      co do bagażu, Bagaż podręczny 5kg na osobę (wielkość nie ma znaczenia, różne widziałam, nawet te wielkie- ludzie mieli nawet małe walizki) + jeden aparat fotograficzny na osobę, chociaż tego nie sprawdzali. walizka 20kg na osobę lub jedna 32kg na 2 osoby, co do wagi walizki nie ma chyba różnicy ile bedzie ważyć jedna ile druga, bo i tak dwie wstawiają na wagę.
                      ale radze nie brać dokładnie 40kg bo wiadomo że pamiątki się przywiezie, i wtedy zaczyna się problem gdzie spakować :) walizki mogą ważyć więcej ale trzeba się liczyć z tym że trzeba zapłacić za nadbagaż i nie jest to mało bo 8€ za kg.
                      Pozdrawiam.
                      • anitkak1974 Re: Bagaż 15.10.10, 20:55
                        dodam jeszcze żeby oczywiście nie przesadzać z wielkością bagażu podręcznego, ponieważ musi sie on zmieścić w schowku na bagaż. jeżeli ktoś z Was leci pierwszy raz i lecicie ze znajomymi to lepiej podjeść z nimi wtedy będzie wiadomo że dostaniecie miejsce obok siebie. jeśli ktoś jest duży/wysoki zapytajcie czy jest miejsce przy wyjściu awaryjnym ma on najwięcej miejsca, (oczywiście trzeba wtedy w samolocie przejść bardzo szybkie szkolenie jak otworzyć drzwi ewakuacyjne hehe ) ale widok jest bardziej na skrzydło co nie znaczy że nic innego nie widać :)
                        • tu_nia Re: Bagaż 17.10.10, 23:20
                          na jakie destynacje lata tui z enterem? bo ja mam informacje z infolinii ze do hurghady air italy?
                          • placek2003 Re: Bagaż 18.10.10, 09:23
                            Leciałem w sierpniu Enterem do Hurghady z TUI . Tak ciasno ustawionych foteli wcześniej niespotkałem.Dzień przed wylotem pani w biurze poinformowała ,że katerig jest w cenie ,niestety nie dali nawet szklanki wody.
    • dalila21 Re: Linie lotnicze Enter Air 24.09.11, 18:47
      Fakty: jest dziś 24wrzesien, mielismy lezec na plazy na Rodos, a siedzimy już 7h uwięzieni na lotnisku. Brak spojnych informacji i konkretów. Raz samolot popsuty, raz brak pozwolen, potem twierdza ze za 5minut wsiadamy, chwile pózniej porsze zglosic sie za 2h....w ten sposob mija nam dzień urlopu i życia..... I nie wiadomo czy skończy sie tylko na 7h....Tak wyglada wylot z firmą Enter... O dalszym przebiegu poinformuje (teraz twierdza ze wylecimy o 21).
      • kasia_p45 Re: Linie lotnicze Enter Air 24.09.11, 22:13
        Ja lecąc na Krete tez miałam spore opoznienie Enterem.. Dobrze, że chociaz biuro (TUI) zrekompensowało to sowicie :)) 200 euro obnizki na fakultetach ..
      • msa1 Re: Linie lotnicze Enter Air 30.09.11, 15:53
        20.09 lecieliśmy Enterem do Sharm z ponad 5h opóźnieniem, ale podobno są to jednostkowe przypadki na tym kierunku, prześledziliśmy wszystkie wyloty w sierpniu do połowy września i nie mieli poślizgu.
        Natomiast jeśli chodzi o stan wizualny, jeden z gorszych jakimi latałem, no i personel jakiś taki niewyględny :P (stewardessy przeciętne i trochę otyłe), w zeszłym roku leciałem czeskimi liniami i aż miło było podczas monotonii lotu rzucić okiem na urokliwy personel ;)
        • doral2 Re: Linie lotnicze Enter Air 30.09.11, 19:16
          msa1 napisał:

"..stewardessy przeciętne i trochę otyłe.."
          pokaż swoje zdjęcie, zobaczymy czyś urodny/a i szczupły/a...

stweardessa jest od tego, by wykonywać swoje obowiązki na pokładzie.
          to nie wybory miss world.
          co za chamstwo :/
          • msa1 Re: Linie lotnicze Enter Air 30.09.11, 22:45
            nie bierz wszystkiego tak do serca, z przymrużeniem oka to napisałem :)
            jasne że to nie wybieg i nie muszą być piękne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka