Gość: AHE lecturer "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 22:39 Podpisuję się po tymi słowami. Pan Cader (wstyd go nazywać profesorem) wraz z Panem Goetzenem (to wspomniany w poprzednim wpisie dziekan) opuścili WSHE - wcześniej będąc jej kluczowymi ideologami. Nie byłoby w tym nic nienormalnego, gdyby nie wyciągnięcie za sobą całej masy wartościowych pracowników - coś co nie bardzo mieści się w głowie rozsądnych ludzi - nawet tych którzy nie znosili Makarego i jego praktyk. To że teraz żerują na kłopotach swojej macierzystej uczelni, świadczy jedynie o tym, jakimi są ludźmi. Vultures .... Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE 13.09.09, 22:45 Gość portalu: AHE lecturer napisał(a): > Podpisuję się po tymi słowami. Pan Cader (wstyd go nazywać > profesorem) wraz z Panem Goetzenem (to wspomniany w poprzednim wpisie > dziekan) opuścili WSHE - wcześniej będąc jej kluczowymi ideologami. > > Nie byłoby w tym nic nienormalnego, gdyby nie wyciągnięcie za sobą > całej masy wartościowych pracowników - coś co nie bardzo mieści się w > głowie rozsądnych ludzi - nawet tych którzy nie znosili Makarego i > jego praktyk. > > To że teraz żerują na kłopotach swojej macierzystej uczelni, świadczy > jedynie o tym, jakimi są ludźmi. > > Vultures .... Hmm .. jak widać "Techniki zarządzania innowacyjnego" i " Działania twórcze" nie poszły w las, a że miecz ma dwa ostrza.. to taka już jego cecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 22:59 Jako wykładowca WSHE i AHE nigdy nie brałem udziału w "Technikach zarządzania innowacyjnego" i " Działaniach twórczych". Mam nadzieję, zue2, że Twoje uwagi nie do mnie :-) Nikt mnie nie zmuszał do zadnych dziwacznych praktyk, choć wiem że były. Robiłem swoje. Robiłem to co umiałem najlepiej i co chciałem robić. Wiem, że było to dobre - widziałem to w oczach stdentów. Odszedłem z uczelni już lata temu, bo życie nie pozwalało mi na efektywne wykładanie i pełne zaanagażowanie. Jest dla mnie jasne, że w WSHE/AHE wiele rzeczy było nie tak. Wiem że Makary jest raczej kiepskim filozofem, a jego teorie są łagodnie mówiąc żałosne.... Jest też kiepskim partnerem dla ludzi - pozbył się na włąsne życzenie tylu wartościowych ludzi .... Ale wartości jakie były w tej uczelni przekraczają osobę Makarego i błędy Cadera. Dlatego, widząc to wszystko, mam ochotę bronić niedoskonałaj AHE przed jawnie fałszywymi ludźmi- hienami ze "Społecznej"... Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE 13.09.09, 23:12 Gość portalu: A napisał(a): > Jako wykładowca WSHE i AHE nigdy nie brałem udziału w "Technikach > zarządzania innowacyjnego" i " Działaniach twórczych". > Mam nadzieję, zue2, że Twoje uwagi nie do mnie :-) > > Ale brali w nich udział dziekani i rektorzy, a to ,że postanowili je zastosować gdzie indziej niż w AHE .....miecz ma dwa ostrza. > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 13.09.09, 22:56 jak nie wiadomo o co chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 13.09.09, 22:59 Kazdy walczy o te 300 czesnego u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 13.09.09, 23:39 Należałoby dodać, że po studentów AHE wyciągają ręce rownież UŁ, WSI oraz jakaś uczelnia z W-wy. Gdyby pan Jakub Wojtczak był rzetelnym dziennikarzem a artykuł nie był artykułem sponsorowanym, to może choćby wzmianka o innych uczelniach się ukazała. Czy GW myśli że jej czytelnicy są aż takimi idiotami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 09:03 Wsytarczy że studenci WSHE są.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 00:54 Kazdy komus siedzi w kieszeni i liczy sie sie tylko jak wyciagnac wiecej pieniedzy od tych biednych studentow. Bez watpienia GW jednoznacznie wspiera Spoleczna nawet jak sie patrzy na strone forum widzi sie tylko banery Spolecznej. Niestety edukacja wyzsza w Polsce spadla na psy, nasz karj to najwieksza fabryka magistrow!! Uczelnie niepanstwowe wyrastaja jak grzyby po deszczu a nasze miasto posiada juz wiecej uczelni niz 12 milionowy Londyn!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: 188.33.161.* 14.09.09, 01:04 Halo. To już tytuł inżyniera tak nisko upadł, że rozdają go na niepublicznych uczelniach?? Przecież to jest farsa!!!!! Osoby chodzące na państwową uczelnię techniczną powinni być inżynierami. Ostatnio zauważyłem zmniejszenie znaczenia tytułu inżyniera, mianowicie w ogłoszeniach o pracy spostrzegłem zapotrzebowanie na uwaga "Inżyniera sprzedaży". Ciekawy jestem co to jest i jaką wyższą uczelnię trzeba ukończyć by uzyskać tytuł Inżyniera sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szycha Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.189.rev.vline.pl 15.09.09, 00:29 Gość portalu: adas napisał(a): > Halo. To już tytuł inżyniera tak nisko upadł, że rozdają go na > niepublicznych uczelniach?? Przecież to jest farsa!!!!! Osoby > chodzące na państwową uczelnię techniczną powinni być inżynierami. Oczywiście że tak. A osoby przechodzące obok tychże uczelni, powinny z punktu zostawać magistrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: 188.33.161.* 14.09.09, 01:08 Halo. To już tytuł inżyniera rozdają na uczelniach prywatnych?? To jest farsa!!!!! Inżynierem jest student kończący państwową uczelnię techniczną a nie prywatną. Ostatnio zauważyłem, że tytuł inżyniera coraz mniej znaczy. Przeglądając oferty pracy spostrzegłem ciekawe ogłoszenie, mianowicie istniało zapotrzebowanie na i tu uwaga "Inżyniera sprzedaży". Ciekaw jestem jaką to trzeba uczelnie skończyć by uzyskać taki tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szycha Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.189.rev.vline.pl 15.09.09, 00:33 > Halo. To już tytuł inżyniera rozdają na uczelniach prywatnych?? To > jest farsa!!!!! Inżynierem jest student kończący państwową uczelnię > techniczną a nie prywatną. Dzięki Ci, adas, za tę oświeconą myśl. Myślę że teraz chłopaki np. z harvard.edu od razu zwiną manele. Wychodzi bowiem na to, że bezprawnie nadawali tytuł inżyniera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżinks cztery przedmioty??? IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 08:18 przejść z czterema niezaliczonymi na kolejny semestr buahahahaha, widać jaki poziom reprezentuje SWSPiZ buahahaha a na WSHE ludzie jadą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc111 Kolejna lipna Uczelnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 08:23 Coś mi tu śmierdzi. "Przyjdź do nas ni emartw się niczym, wszystkie egzaminy zaliczysz u nas BEZ PROBLEMU"....zdaje mi się, ze identycznie mówiono w AHE....SWSPIZ - kolejna fabryka magistrów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianko Re: Kolejna lipna Uczelnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 09:44 wyjęte z kontekstu zdania i manipulacja, też byłem na tym spotkaniu i jak większość z nas próbuję połatać życie, załamane przez oszustów z AHE... sprawa jest jasna, jeśli praca będzie dobra obronię ją jeśli nie nowy promotor będzie ze mną nad nią pracował ... masz dla mnie lepszą propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc111 Re: Kolejna lipna Uczelnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 13:26 Tak - na WSInf jest tańsze czesne i szkoła ma lepszą renomę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.adsl.alicedsl.de 14.09.09, 08:53 po 1 to "społecznej" w ogóle nie było na spotkaniu ze studentami AHE to WSInf zaproponowało przeniesienie plus ewentualne nadrobienie różnic programowych. No to chyba wiadomo skąd wyszła nagonka ;) ktoś inny miał za mało w skarbonce przy niżu demograficznym, a po drugie jak wieżyc człowiekowi www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Każda wypowiedź to zapowiedź łamania prawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.09, 09:19 Praktycznie każda wypowiedź przedstawicieli tej szkółki to zapowiedź łamania prawa: np."zmienimy promotora, tytuł, a treść może zostać ta sama". Ciekawe czy ten głąb zdaje sobie sprawę, że bardzo dokładnie będą sprawdzone prace byłych studentów AHE i jeśli potwierdzi się to co bredzi, to zajmie się nim prokuratura. I bardzo słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Każda wypowiedź to zapowiedź łamania prawa IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 09:36 Ale macie słabą pamięć... a jak WSHE łamie prawo do tej pory i wyłudza kasę od rządów innych państw to jest git... wy możecie... HIPOKRYCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Re: Każda wypowiedź to zapowiedź łamania prawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.09, 09:52 LOL przestań pieprzyć głupoty! To, że AHE łamało prawo nie oznacza, że innym też wolno. Jakbyś się chwilę zastanowił to nie puszczałbyś takich pawi na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Każda wypowiedź to zapowiedź łamania prawa IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 09:55 A od porządków jest prokuratura i ministerstwo... a nie lipni studenci lipnej uczelni WSHE. Masz dowody to do prokuratury, a nie wytykając innym w żałosny sposób wybielacie ten lipny twór, szumnie zwany uczelnią. Jak nie masz dowodów a tylko artykuł to morda w ciup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Re: Każda wypowiedź to zapowiedź łamania prawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.09, 09:58 No, i wyszła na jaw prawdziwa chamska natura LOLa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Każda wypowiedź to zapowiedź łamania prawa IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 10:01 Dobrze że moje chamstwo dostrzegasz, a u siebie hipokryzji nie, czy kompletnej lipy na WSHE. Nieświadomy czy głupi ? Jeżeli student WSHE to zdecydowanie to drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Re: Każda wypowiedź to zapowiedź łamania prawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.09, 10:08 LOL, prymitywizm twojego "rozumowania", o ile można w twoim przypadku użyć tego słowa, wskazuje na powiązania ze "społeczną". Otóż, jakbyś umiał czytać tekst ze zrozumieniem, to wiedziałbyś, że w ŻADNEJ wypowiedzi nie broniłem AHE. Po prostu na kilometr śmierdzi cała ta akcja, a jeśli już używać słowo hipokryzja, to raczej wobec "społecznej", bo zarzucali działania nielegalne AHE, a teraz robią dokładnie to samo - przekręt. No ale wątpię, czy to do ciebie dociera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Każda wypowiedź to zapowiedź łamania prawa IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 10:18 Dla mnie to oba te (po)twory mogą być zlikwidowane... jednak nie da się ukryć, że w lewiźnie i lipie WSHE wiedzie ogólnopolski prym (z watkami międzynarodowymi nawet). Dlatego tym bardziej irytuje mnie zasłanianie i wybielanie WSHE tym co teraz inne uczelnie robią. Pierwsza do odstrzału poszła WSHE, bo wodziła za nos ministerstwo i mam nadzieję, że zaraz po likwidacji WSHE ktoś z jajami weźmie się za resztę "szkół jeszcze wyższych" i zrobi porządek z tymi "dyplomami za czesne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakadu "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 09:37 No jasne tylko ciekawe dlaczego ahe ma 2 opinie negatywne ministerstwa szkolnictwa a ta druga uczelnia 2 pozytywne, niech mi ktoś powie? ... Dlaczego też ci dwaj panowie o których piszecie odeszli z ahe... może dlatego, że nie jest dobra, może dlatego, że nie da się tam pracować? czy ktoś o tym pomyślał? a ciekawe ilu jeszcze innych odeszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.adsl.alicedsl.de 14.09.09, 09:46 hehe jak to o co poszło o banalna rzecz, kasę ;) podobno o 1000zl miesięcznie ale to niepewne źródła :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 09:40 masz racje kakadu ... a ta minister jako jedyna od dłuższego czasu pokazała że ma jaja ... wszyscy inni trzęśli się i udawali ze problemu nie ma ... jak ktoś uderzył w stół nożyce się odezwały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makra no tak się jakoś składa, że w Polsce tylko kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 11:46 mają naprawdę jaja Odpowiedz Link Zgłoś
ulther "Społeczna" do kontroli 14.09.09, 10:05 Jezeli AHE padla pod ciosami ministerialnej kontroli to powinno sie jak rozszerzyc na "SPoleczna", ktora otwarcie zapowiada gotowosc do popelniania naduzyc. Obrona pracy magisterskiej napisanej na AHE tyle, ze z innym tytulem? TO chyba oszustwo? Poziom polskich szkol prywatnych jest zenujacy. Zapowiedzi pana rektora "Spolecznej" pokazuja jak straszliwy rak toczy te szkolki, fabryki tak zwanych magistrow ktorych dyplomy mozna sobie co najwyzej powiesic na scianie jako przyklady indolencji MNiSW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habanos Re: "Społeczna" do kontroli IP: *.chello.pl 01.10.09, 21:28 A ty w kółko najeżdżasz na prywatne. Jesteś może członkiem PKA, że znasz wszystkie niepubliczne placówki w Polsce i ich grzeszki? Wątpię. Proponuję natomiast zainteresować się takimi {po}tworami jak PWSZ-ki czy filie UWM-u w wiejskich zawodówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 10:23 LOL a Ty masz dowody, że ja - absolwent WSHE jestem głupi? Chamstwo Łodzian nie zna granic. Patrzyłem na artykuły poznańskie i konińskie i tam ludzie mają dużo lepsze podejście STUDENTÓW I ABSOLWENTÓW WSHE. Ty zaś jesteś chamem, jak wielu wypisujących dyskryminujące teksty na temat studentów/absolwentów WSHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 10:35 Rzuciłem okiem na waszą petycję, czytam i słucham waszych wyżalań i tłumaczeń, wasze teorie spiskowe, wasze żale i pomysły... zdecydowanie to wystarczy żeby wyrobić sobie opinię, jacy są "studenci" WSHE. A podejście Łodziamn takie bo serce tej lipy jest tutaj... i jakoś Ci łódzcy wueshaowicze są jacyś najbardziej butni i zaślepieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 10:55 Tak więc nazywasz mnie głupim.... nie mam zamiaru się obrażać, gdyż poziom Twoich wypowiedzi, jest tak żenująco niski, że szkoda na Ciebie moich nerwów. Ja zostałem dobrze wychowany. Ludzi nie obrażam, więc Ciebie głupim nie nazwę. Skończyłem WSHE bez wiedzy o tym, co działo się "za kulisami". Dla mnie i tysięcy innych studentów było ważne to, że mogliśmy tam studiować i uczyć się na przyzwoitym poziomie a nie to co się dzieje na wyższych szczeblach. Jestem zadowolony z wiedzy jaką zdobyłem, za to jestem mocno niezadowolony z Łodzian, zwłaszcza z nieobiektywnych dziennikarzy i ludzi, którzy dzielą innych na lepszych i gorszych. To nie my - studenci i absolwenci - jesteśmy winni zaistniałej sytuacji, a władze WSHE, dziennikarze, konkurencja oraz nietolerancyjni wobec nas studenci państwowych uczelni. To co zostało przytoczone w tym artykule świadczy tylko o jednym... wiedza studenta się dla konkurencji nie liczy, liczą się pieniądze. Jak bowiem można nazwać to, że bez problemu mając cztery przedmioty w plecy można przejść na kolejny semestr? Na WSHE było to bardzo mało prawdopodobne a tu proszę.... Mamy już 14 września, więc sesja poprawkowa w pełni, ktoś kto do tej pory nie zaliczył przedmiotów, nie powinien mieć prawa studiowania na kolejnym semestrze - a przecież podobno WSHE wpisuje w indexy zaliczenia bez egzaminów - prawda szanowna GW? Jak nazwać to, że zmieni się tytuł pracy i po problemie? W końcu jak nazwać to, że GW wyjątkowo dużo czasu poświęca WSHE... nie zadając sobie trudu sprawdzenia co się dzieje na innych uczelniach? Wszystkie uczelnie czyste jak zła? Chyba nikt w to nie uwierzy.. a jednak GW o tym milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 11:09 Nie twierdzę że musiałeś wszytko wiedzieć kiedyś... ale teraz kiedy cały syf wypływa na wierzch, a uczelnia początkowo ściemnia że wszytko jest dobrze a za chwile załamuje ręce i ze studentów i pracowników robi sobie tarcze, to jednak wypadałoby żeby studenci zamiast jak te barany ślepo ufać i słuchać tych co im zafundowali ten burdel, zaczęli wreszcie myśleć. Władze podpowiadają skomlcie, a oni wszyscy skomlom... to władze uczelni powinny były odpowiedni wcześnie zacząć działać i współpracować z ministerstwem. Cała sytuacja bardzo dobrze pokazuje jacy są studenci WSHE, źródło własnych problemów chwalą i bronią. Jak wiele syfu tam było już wyszło, a ile jeszcze jest przykryte... to już tylko władze uczelni wiedzą... i co robią... zbierają czesne za wrzesień jak gdyby nigdy nic i otwierają kolejne ośrodki zamiejscowe. Sami podkładają łeb pod gilotynę, a bezmyślni studenci ślepo i bezmyślnie bronią tej całej lipy. Własnych katów bronią i ich wybielają. A czemu... bardzo prosty powód... w którymś artykule "student" mówił... nie chce się przenosić na inną uczelnie, bo tam są egzaminy. Ci co mają obronę przed sobą boją się mniej, ale Ci co mają jeszcze trochę nauki i sesje przed sobą to zdają sobie sprawę, że to już nie będzie tak fajnie jak na WSHE, że kwitek wystarczy. Naprawdę cała sytuacja pokazuje bardzo dobrze jak WSHE uzależniło studentów od siebie ogłupiając ich, oraz jak bardzo studenci są bezmyślni i głupi... Bystry człowiek, pracowity, który chce się uczyć, w takiej sytuacji, bez chwili zwłoki szuka sobie innej uczelni i nie boi się egzaminów... bo chce się uczyć... A nieroby i barany skomlą i utrzymanie tego bałaganu bo nigdzie indziej sobie nie poradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 13:38 Cytat z innej gazety... : "Chęć przejęcia studentów informatyki z AHE zadeklarowało 5 łódzkich szkół wyższych. Choć wśród nich znalazły się także Uniwersytet Łódzki i Politechnika Łódzka, większość studentów AHE wybiera prywatne szkoły. – Wielu z nas było wcześniej na państwowych uczelniach i okazało się, że wymagania są tam zbyt duże, więc nie chcemy ryzykować po raz drugi – mówią." Czyli jednak głąby trafiają na WSHE, na normalnej uczelni nie byłoby mowy o dyplomie, dla takich głąbów i nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 14:25 LOL jak nie ma podane kto, to nie ma tematu. Takie rzeczy mogl sam dziennikarz wymyslec... "anonimowe źródła" "mówili studenci" i wiele innych - Takie artykuły od razu można do kosza wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 14:32 Nie sposób byłoby podać 3tyś nazwisk studentów samej informatyki... a co dopiero 35 tyś aktualnie "studiujących" całej WSHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 14:37 bredzisz. dziennikarz nie rozmawiał z wszystkimi tylko z grupką (o ile w ogóle), więc nie trudno byloby podac (dane przykladowe nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia): "Wielu z nas było wcześniej na państwowych uczelniach i okazało się, że wymagania są tam zbyt duże, więc nie chcemy ryzykować po raz drugi – mówią Aneta i Dominika Bęcwałowskie, które ukończyły właśnie drugi rok studiów Informatyki na AHE." Trudne? Nie. Ale dziennikarze łódzcy są na bardzo niskim poziomie - pewnie kończyli uniwerek albo politechnike Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 15:19 Ja ale Ty bystry... szkoda że nie łapiesz tak aluzji jak się wymądrzasz. Miałem na myśli że w sumie wszystkim studentom te słowa można przypisać. Domyślam się że jesteś po WSHE i dlatego nie zrozumiałeś... nie oczekiwałem nawet tego od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 15:42 próbujesz odwrócić kota ogonem, nic z tego. Twoja wypowiedz byla odpowiedzia na moja, gdzie napisalem, iz źródła anonimowe są mało wiarygodne. Ty zaś stwierdziłeś, że trudno wymieniać wszystkich...usprawiedliwiając tym samym dziennikarza. Tu nie ma żadnej aluzji jedynie kiepska obrona materiału prasowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 15:52 Jasne... czy Ty naprawdę wierzysz w to, że ja mam nadzieję, że dziennikarka/dziennikarz przepytał(a) wszystkich i powinna wszystkich wpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony GW daje znów popis swego obiektywizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 10:46 Jestem oburzony tym artykułem z czysto etycznego punktu widzenia. Czy "dziennikarzyna" WYborcza, wie o tym, że takich Uczelni chętnych do przejęcia studentów AHE jest więcej? Pelna lista znajduje sie na stronie ministerstwa a w samej Łodzi jest choćby jeszcze Wyższa Szkoła Informatyki na Rzgowskiej, która ma nawet niższe czesne niż SWSPiZ. Ale tego Panu "dziennikarzynie" nie chciało zrobić/nie umiał sprawdzić/ zapłacono mu żeby taka była treść (niepotrzebne skreślić). Szkoda, bo ja sprawdziłem i jak czytam, żebym przyszedł a "szkołka" da mi wpisy z wszelkich zaległości to mnie szlag trafia i zadaję pytanie "ile takich Uczelni jeszcze jest w Polsce?" Czyżby następna na liście do likwidacji była "fabryka SWSPiZ"????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel W.B. AHE, zawsze ze studentami!!!! IP: *.kimsufi.com 14.09.09, 11:04 Świetnie. Po waszych komentarzach to już jestem pewien o co wam chodzi rewolucjoniści. Nie oddajecie dokumentów, bo może liczycie, że w między czasie kupicie jakąś szkołę z informatyką i przerzucicie studentów. Z pedagogiką macie już luz, nawet jak zamkną szkołę to na żeromskiego będzie transfer. Ładnie to wymyśliliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość AHE śmierdzi rybą IP: *.kimsufi.com 14.09.09, 11:19 Nie rozumiem. Studiowałem 3 i pół roku na AHE. Napisałem pracę, chcę się obronić i okazuje się że mój promotor już nie pracuje. Poświęciłem tej pracy prawie rok. Sam ją pisałem, to jest moja własność więc czemu nie mógłbym teraz obronić jej w innej uczelni. Czy to oznacza, że mój profesor był aż taki kiepski. No dobrze, ale jeśli inna szkoła chce mi dać promotara ( mam tu na myśli Społeczną na której wieszacie psy), który oceni tę pracę i zaakceptuje to czemu nie mogę się tam obronić. Tylko dlatego, że nie dostaniecie za to kasy? OK napiszę jeszcze raz tę pracę, ale oddajcie mi pieniądze. Skoro sami twierdzicie, że to czego mnie nauczyliście jest niewiele warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: AHE śmierdzi rybą IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 11:45 Jeden z niewielu studentów WSHE który ma rację i myśli racjonalnie... to uczelnia was oszukała, to uczelnia jest winna sytuacji i sama doprowadziła do sytuacji w której kierunki nie spełniają kryteriów PKA... i żadne to tłumaczenie że ten pan już nie pracuje i działał bez porozumienia z władzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokita "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.sie.swspiz.pl 14.09.09, 11:59 Ratujcie mnie z AHE mnie biją, ratujcie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listonosz "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.kimsufi.com 14.09.09, 12:26 Zamiast pisać bzdurne teksty proszę o sprawdzenie poczty. Od 2 tygodni leży u was decyzja z ministerstwa: informatyki- niet !!!!!!! szto dalsze? pewnie zarządzanie. Listonosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 13:29 Autor tekstu, to chyba jakiś lipny dziennikarz, skoro według niego magister jest tytułem naukowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupak DOBRE :) IP: *.intelink.pl 14.09.09, 17:01 wshe.lodz.pl/index.php?lang=pl&content_id=46&id=401 WSHE otwiera zamiejscowe ośrodki (ZODy)- ale do tego potrzebna jest zgoda ministerstwa - dobre :> www.nauka.gov.pl/_gAllery/55/15/55154/20090909_komunikat.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojna Re: "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 13:27 Czy to w ogole jest powod na artykul ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 19:00 pojda tam gdzie sa lepsze warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak "Społeczna" chce przejąć studentów AHE IP: *.fast-net.pl 15.09.09, 22:38 Ja tego nie rozumiem - to rozbiór? Ktoś kilka lat temu wydał pozwolenie na utworzenie kierunku. Ktoś przez kilka lat to sprawdzał - i było ok? Teraz studenci są przechwytywani przez innych. Od kiedy to można zaliczać ot tak przedmioty? to na Ahe są ludzie,którzy oblewali egzaminy - a pisali że tam się zawsze zdaje. Ile mam jeszcze pytań. Odpowiedz Link Zgłoś