Dodaj do ulubionych

Początek procesu Józefa Banasiaka

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 20:15
Niestety to nie pierwsza afera kiedy ciagają czowieka, który chciał obronić
swoje mienie przed złodziejami - wniosek sam się nasuwa: jak ktoś włamie się
Wam do domu należy go zatłuc a zwłoki dobrze ukryć bo jak będziecie rżnąc
praworzadnych obywateli to praworządny wymiar sprawiedliwości
odpowiednio "zajmie się Wami" No jest jeszcze druga możliwość: należy dać się
okraść albo zabić - wybór należy do Was.....:(
Obserwuj wątek
    • Gość: disaster Re: Początek procesu Józefa Banasiaka IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 16.01.04, 08:31
      Skomentował bym ten artykuł, ale się boję. Jeszcze okaże się, że obraziłem
      prokuratora, a ja nie chcę kłopotów.....
    • Gość: ola Re: Początek procesu Józefa Banasiaka IP: *.esmerk.com 16.01.04, 10:19
      Ja mysle ze brak zwiazku przyczynowego miedzy aktem J Banasiaka a smiercia
      wlamywacza a nawet gdyby uznac ze jakis zwiazek jest to akcja ratunkowa
      pogotowia miala co najmniej taki sam wplyw na na smierc
      • Gość: jinx Re: do Oll IP: *.client.attbi.com 16.01.04, 22:21
        i trafilas w samo sedno
    • barracuda7110 Re: Początek procesu Józefa Banasiaka 16.01.04, 23:56
      To już wiem, że jak przyjdzie do mnie złodziej (odpukać w niemalowane;)) to
      muszę go poczęstować kawą, obiadem, dać mu kasę, którą mam w domu i cokolwiek
      innego co się jeszcze mu spodoba. :P
      • loel Re: Początek procesu Józefa Banasiaka 17.01.04, 15:04
        Każdy ma prawo się bronić, ale to co zrobił Banasiak, to tak jakby strzelić
        uciekającemu w plecy.
        • zusmann Re: Początek procesu Józefa Banasiaka 17.01.04, 18:48
          loel napisał:

> Każdy ma prawo się bronić, ale to co zrobił Banasiak, to tak jakby strzelić
          > uciekającemu w plecy.

A wiesz chociaż co zrobił? Złodziej będąc na płocie dostał nożem w pośladek.
          Nie w SERCE, OKO, PŁUCO, TĘTNICE... W POŚLADEK! A ja jakbym miał pistolet to
          strzeliłbym uciekającemu bandycie z nożem w ręku w plecy.
          • camelot Re: Początek procesu Józefa Banasiaka 17.01.04, 21:12
            Kiedyś niejaki znany skąd inąd Piotrowki (ten od Popiełuszki) powiedział, że
            sędziowie to klowni a sądy to cyrk. Wprawdzie dostał za to stwierdzenie wyrok
            i tylko dlatego, że był juz wyrokowcem. Ale czy w sprawie Banasiaka nie można
            tych stwierdzeń o klownach i cyrku powtórzyć. Przecież my wszyscy z naszych
            podatków utrzymujemy ich.
          • loel Re: Początek procesu Józefa Banasiaka 18.01.04, 08:03
            zusmann napisał:

> loel napisał:
            >

> A wiesz chociaż co zrobił?
            Wiem.
            >Złodziej będąc na płocie dostał nożem w pośladek.

Banasiak uderzył w najbardziej dostepną część ciała, skoro złodziej był
            tylem...
            > Nie w SERCE, OKO, PŁUCO, TĘTNICE... W POŚLADEK!
            Tak, w pośladek, cios był zadany z taką siłą, że rana miała 20 cm głębokośći i
            nóż przeciął TĘTNICĘ.
            Po czym uznał widocznie sprawę za załatwiona, bo nie zawiadomił pogotowia, ani
            nawet policji, chociaż podobno sie bał.

>A ja jakbym miał pistolet to
            > strzeliłbym uciekającemu bandycie z nożem w ręku w plecy.

To byłoby zabóstwo. O obronie koniecznej mozna mówic tylko w przypadku
            zagrożenia, uciekajacy bandyta nie stanowi zagrożenia. Złodziej którego zabił
            Banasiak nawet noża nie miał. Tutaj nawet nie mozba mówic o przekroczeniu
            obrony koniecznej, bo złodziej juz uciekał, więc nie było sie przed czym
            bronić.
    • Gość: XXX Re: Początek procesu Józefa Banasiaka IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 22:59
      A znajomy policjant powiedział "lepiej, żeby czterech sądziło, niż czterech
      niosło"
    • Gość: ? Re: Początek procesu Józefa Banasiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 16:47
      ???????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka