h8red 26.01.04, 11:51 Polecam artykuł w dzisiejszym Newsweeku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mr x Re: Lis na prezydenta IP: *.p.lodz.pl 26.01.04, 12:02 Dobre... Co jak co ale jakby ludzie z TVN zaczeli rzadzic polska to w lodzi byloby jeszcze gorzej... Wojewoda pewnie by zostalam marzanna zielinska? Odpowiedz Link Zgłoś
marzanna_zielinska_tvn Re: Lis na prezydenta 26.01.04, 14:33 Gość portalu: mr x napisał(a): > Dobre... Co jak co ale jakby ludzie z TVN zaczeli rzadzic polska to w lodzi > byloby jeszcze gorzej... Wojewoda pewnie by zostalam marzanna zielinska? Przepraszam ale zupełnie nie rozumiem tej wysilonej złośliwiści. Wcale nawet bym nie chciała!!! Myślę, że gdy mój szanowny kolega zostanie prezydentem to będę wreszcie mogła wynieść się z tego miasta. Marzanna Zielińska, Fakty, Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Lis na prezydenta IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 15:39 Nie czepiajcie się Marzanny Zielińskiej ona już przestała używać zwrotu Fakty Łódź jeśli relacjonuje coś spoza Łodzi.Poza tym proponuje zorganizować czat z Marzanną Zielińską. Odpowiedz Link Zgłoś
marzanna_zielinska_tvn Re: Lis na prezydenta 26.01.04, 17:11 Gość portalu: Ingo napisał(a): > Nie czepiajcie się Marzanny Zielińskiej ona już przestała używać zwrotu Fakty > Łódź jeśli relacjonuje coś spoza Łodzi.Poza tym proponuje zorganizować czat z > Marzanną Zielińską. Dziękuję za obronę. Prawdziwych gentelmanów już dziś brak. Jak to miło spotkac jakiegoś takiego od czasu do czasu. Dziękuje za propozycję czatowania ale obawiam się, że szukanie dziury w całym zajmuje mi za dużo czasu. Marzanna Zielińska, Fakty (już bez Łodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Lis na prezydenta 26.01.04, 15:53 ja tylko jestem ciekaw wśród jakiej grupy społecznej pan lis zebrał tak pokaźny elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Lis na prezydenta 26.01.04, 16:01 w sumie głupie pytanie - zapewne odpowiedź jest w artykule ale w tym momencie strasznie zajętym - przeczytam wieczorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Odpowiedźi nie ma w artykule 26.01.04, 16:17 Jest na stronie obok. Posłużę się cytatem: "(..) Tomasz Lis jest też atrakcyjnym kandydatem dla nie najlepeij wykształconych Polaków (...)", "wyborców z najbardziej bodaj niezadowolonej kategorii Polaków - osób w wieku 40-59 lat." Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Odpowiedźi nie ma w artykule 26.01.04, 16:20 no tak jakoś mi się właśnie wydawało :) Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Sprawa wydaje się być rozwojowa 26.01.04, 19:10 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1885322.html Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Sprawa wydaje się być rozwojowa /by onet/ 26.01.04, 19:29 / info.onet.pl/860245,11,item.html / Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" do czasu, gdy władze TVN wyjaśnią spekulacje, jakie na jego temat pojawiły się w poniedziałkowej prasie. Chodzi o sondaż PBS i Newsweeka, z którego wynika, że Lis miałby szanse w wyborach prezydenckich. Tomasz Lis chciał na antenie telewizji TVN osobiście wyjaśnić sprawę prezydenckiego sondażu z jego udziałem w tygodniku "Newsweek" ale - jak się nieoficjalnie dowiedziała IAR - władze TVN nie zgodziły się na to. "Władze spółki potrzebują czasu na uzgodnienie stanowiska, które w sposób niebudzący wątpliwości wyjaśni spekulacje dotyczące naszego dziennikarza. Zarząd TVN uważa, że w interesie wiarygodności programu i w interesie widzów najlepiej będzie, jeśli Tomasz Lis nie będzie prowadził »Faktów« do czasu sformułowania ostatecznego stanowiska stacji, Rady Nadzorczej TVN i Rady Nadzorczej Grupy ITI" - brzmi komunikat rzecznika TVN Andrzeja Sołtysika. Według Sołtysika, zarząd TVN musiał podjąć jakąś decyzję i podjął najlepszą. Dodał, że obecnie trwają rozmowy z Lisem. Ostateczne stanowisko w jego sprawie będzie znane za parę dni. Andrzej Sołtysik wyjaśnił, że kierownictwo TVN, odsuwając tymczasowo Lisa od pracy w programie, chce zachować wiarygodność "Faktów" i całej telewizji oraz wyjaśnić przez ten czas zaistniałą sytuację. Według rzecznika TVN Tomasz Lis zapewniał, że nie zamierza prowadzić żadnej działalności politycznej, jednak umieszczenie go w rankingu z osobami zaangażowanymi politycznie mogłoby zaszkodzić wizerunkowi publicznemu telewizji TVN. Z sondażu "Newsweeka" wynika, że gdyby Lis zdecydował się kandydować w wyborach prezydenckich, to w pierwszej turze uzyskałby 17 procent głosów i w drugiej turze zmierzyłby się z Jolantą Kwaśniewską. W drugiej turze przegrałby jednak z panią prezydentową, uzyskując 43 procent głosów, podczas gdy Jolanta Kwaśniewska uzyskałaby 57 procent. Według tygodnika, gdyby Lis spotkał się w drugiej turze wyborów prezydenckich z Lechem Kaczyńskim lub Andrzejem Lepperem, pokonałby ich. Według "Newseeka", Lis był poruszony wynikami sondażu; poradził jednak dziennikarzom tygodnika, by pytanie, czy wystartuje w wyborach na prezydenta, zadali mu za rok, albo nawet za dwa. Andrzej Sołtysik zapewnił, że nie jest to żadna autopromocja ze strony TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekmk Re: Lis na prezydenta 26.01.04, 19:29 Lis na prezydenta no i teraz Lis nie może prowadzić faktów - zdjęli go z anteny posdruffka!! Odpowiedz Link Zgłoś
lea Re: Lis na prezydenta 27.01.04, 16:02 straszne to nastały czasy, gdzie trzeba bedzie wybierac miedzy Lisem, Kwaśniewska, a Lepperem... Odpowiedz Link Zgłoś
boczek2001 Re: Lis na prezydenta 27.01.04, 16:07 lea napisała: > straszne to nastały czasy, gdzie trzeba bedzie wybierac miedzy Lisem, > Kwaśniewska, a Lepperem... ano Polska ma decityt męzów stanu, więc trzeba będzie wybrać żonę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: Lis na prezydenta 29.01.04, 07:39 Łatwo jest stale krytykowac wszystko i wszystkich i byc wiecznie niezadowolonym. Prezydent powinien byc wizytówką kraju, powinien być wykształcony, obyty - także politycznie, znac języki, itp. Uważam, że Lis jest obecnie najlepszym kandydatem.Na pewno lepszym niż Kwasniewska.Jeśli zdecyduje się kandydować, może liczyc na mój głos, chociaż mam mniej niż 50 lat i wykształcenie wyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek2001 Re: Lis na prezydenta 29.01.04, 10:25 saralee napisała: > Prezydent powinien byc wizytówką kraju, powinien być wykształcony, obyty - > także politycznie, znac języki, itp. Uważam, że Lis jest obecnie najlepszym > kandydatem.Na pewno lepszym niż Kwasniewska.Jeśli zdecyduje się kandydować, > może liczyc na mój głos, chociaż mam mniej niż 50 lat i wykształcenie wyzsze. I głęboko wierzę że Twój głos bedzie w mniejszości... To ostatnia - po Lepperze - kandydatura, która życzyłbym sobie żeby była przeforsowana. Lis to gbur, sadysta i idiota. Te jego komentarze i docinki po materiałach w Faktach, albo te ironiczne debilskie usmieszki. Co za bałwan. I na dodatek dla takiego pawiana, kobieta (Kinga) musiała zrezygnować z własnych marzeń i kariery.... ech... A Kwaśniewska to najlepsza kandydatura, mówcie co chcecie, ale jeśli SLD nie bedzie na tyle nierozsądne i nie wystawi swojego kandydata, to juz moge pić zdrowie nowego Prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
wiadras Re: Lis na prezydenta 29.01.04, 10:31 Już zapomniałeś o Swojej idolce A. B.? To tak wygląda wierność w Waszych szeregach? Tylko nie mów, że jeszcze za młoda i nie może ubiegać się o Urząd. Bo naprawdę uwierzę, że robisz Sobie w "stosunku" do A. B. jakieś nadzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
boczek2001 Re: Lis na prezydenta 29.01.04, 10:55 wiadras napisał: > Już zapomniałeś o Swojej idolce A. B.? To tak wygląda wierność w Waszych > szeregach? Tylko nie mów, że jeszcze za młoda i nie może ubiegać się o Urząd. > Bo naprawdę uwierzę, że robisz Sobie w "stosunku" do A. B. jakieś nadzieje:) haha kolejny oszołom... aż żal ściska... Idoli mam mało i raczej wspomniana przez Ciebie, do nich nie należy... A zapomnieć o niej nie zapomne przez bardzo dłuuugie lata. I musze cie zasmucić, faktycznie jest za młoda, prawo jest prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: Lis na prezydenta 29.01.04, 10:45 Nie twierdze, że Lis jest IDEALNY ale moim zdaniem najlepszy w gronie pretendentów. A jakie cechy Twoim zdaniem przemawiają za Kwaśniewską? Skąd wiesz, że KR zrezygnowała z z własnych marzeń i kariery? Z tego co wiem, ma własną agencje PR... Odpowiedz Link Zgłoś
boczek2001 Re: Lis na prezydenta 29.01.04, 11:13 saralee napisała: > Nie twierdze, że Lis jest IDEALNY ale moim zdaniem najlepszy w gronie > pretendentów. A jakie cechy Twoim zdaniem przemawiają za Kwaśniewską? > Skąd wiesz, że KR zrezygnowała z z własnych marzeń i kariery? Z tego co wiem, > ma własną agencje PR... saralee napisała: > Prezydent powinien byc wizytówką kraju, powinien być wykształcony, obyty - > także politycznie, znac języki, itp To właśnie przemawia za Panią Kwaśniewską, oprócz tego zaufanie i poparcie obywateli, poważanie w zagranicą, dobre kontakty z głowami innych państw, wrażliwość społeczną - Polay potrzebują tego zwlaszcza teraz... Co do p. Rusin - mysle ze jako dziennikarka chciałaby rozwijac sie w swoim zawodzie, a nie osiąść w bezpiecznej, spokojnej przystani Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: Lis na prezydenta 29.01.04, 11:54 Nie wydaje mi się, aby pani Kwasniewska była obyta politycznie :) Raczej salonowo.. Wykształcona i wrażliwa jest, to fakt, ale jakoś nie przemawia do mnie jej kandydatura... Odpowiedz Link Zgłoś
boczek2001 Re: Lis na prezydenta 29.01.04, 12:09 saralee napisała: > Nie wydaje mi się, aby pani Kwasniewska była obyta politycznie :) Raczej > salonowo.. Wykształcona i wrażliwa jest, to fakt, ale jakoś nie przemawia do > mnie jej kandydatura... Politycznie tak samo jak Lis Odpowiada Ci ze Lis traktuje ludzi instrumentalnie? Jak miałby byc takim tyranem dla obywateli jak jest dla pracowników, to sorry, ale ja wysiadam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Lis na prezydenta IP: *.pai.net.pl 29.01.04, 12:14 a ja tam wolę Lisa,bo w naszym kraju są potrzebne rządy silnej i twardej ręki,a Pani Kwaśniewska jest za miękka...... Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Lepper odpada, a reszta... 29.01.04, 14:49 ...cóż, z dwójki Kwaśniewska - Lis, wybrałbym chyba jednak Lisa. Mam wrażenie, że obecna żona Prezydenta za miękka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: Lepper odpada, a reszta... 29.01.04, 17:08 Może i Lis traktuje ludzi instrumentalnie, ale widocznie im sie to podoba, skoro tam zostają...Inna sprawa, że dzieki takiemu traktowaniu Fakty osiagnęły szczyt jesli chodzi o programy informacyjne. Moze właśnie ktoś taki jest potrzebny Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Lepper odpada, a reszta... 29.01.04, 18:25 Lis jest arogancki. Kiepski z niego dziennikarz, kiepski kometator. Ocena jakiegos tam programu, zdarzenia nalezy do telewidza a nie do prowadzacego. Czy stac nas na eksperymentowanie, w takiej sprawie jak wybory prezydenckie? Ludzie kochani nie................... Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Lis na prezydenta 29.01.04, 20:21 Jak tylko ten dziennikarzyna zostanie prezydentem to chyba wyjadę z tego kraju. Jak koleś prowadzący program równający się poziomem z najgorszymi brukowcami może pełnić tak ważne stanowisko? Prędzej zagłosuję na p. Kwaśniewską mimo że będzie mnie po tym chyba przez miesiąc sumienie gryzło... Odpowiedz Link Zgłoś