Dodaj do ulubionych

Dell odchodzi z Łodzi

IP: 91.193.160.* 02.12.09, 21:09
Możesz wyrazić swoją opinię o mieście REFERENDUM17STYCZNIA
Obserwuj wątek
    • Gość: tuitam i co z tego? IP: *.lodz.mm.pl 02.12.09, 21:24
      O tyle dobrze, że nie nadano nazw ulic im. Della i Phillipsa, bo by były już 2 widma. Ale o co tyle wrzasku, jak Gillette zostało kupione przez P&G, to nikt nie lamentował. Wolny rynek.
      • Gość: alk Re: i co z tego? IP: *.zdnet.com.pl 03.12.09, 09:23
        Może i tak gdyby nie mała dotacja 200 ml zł.
    • Gość: xxx Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 21:28
      Gość portalu: Scheibler napisał(a):

> Możesz wyrazić swoją opinię o mieście REFERENDUM17STYCZNIA

ja glosuje za Kropiwnickim
      • Gość: Przypominam Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 08:31
        Nie pomyl się tylko. 17 stycznia głosuj ZA
      • Gość: dfgdfg Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:13
        Ja tez głosuje za Kropiwnickim - ZA JEGO ODEJŚCIEM!!! :)
        • Gość: ben Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: 216.245.202.* 27.12.09, 08:47
          --> ODWOŁAJKROPIWNICKEGO - TU I TERAZ!
    • Gość: nixson szkod psow na olechowie IP: *.pai.net.pl 02.12.09, 21:30
      Jestem Pracownikiem della i byłem dzis na tm calym smiesznym zebraniu i
      dowiedziałem sie ze chinczycy nas kupili ....to zostawie bez
      komentarza...jedynie szkoda mi tych psow jak i głebi na olechowie bo ich czas
      nadszedł!!!!!!!
      • Gość: Marcin Re: szkod psow na olechowie IP: 94.254.167.* 02.12.09, 22:45
        ... a tych krów, świń i drobiu w okolicach Olechowa nie żałowałeś do tej pory?
    • Gość: Hmmm łodzianin ... Dell odchodzi z Łodzi IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 22:03
      Oddajcie 55 milinów euro dotacji a potem możecie się sprzedawać :)
      • Gość: tt Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: 216.245.202.* 27.12.09, 08:48
        ODWOŁAJKROPIWNICKEGO - TU ITERAZ!
    • yarro Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... 02.12.09, 22:34
      A co z Głazem na dziedzińcu Urzedu Miasta?
      • Gość: ss Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 216.245.202.* 27.12.09, 08:49
        ODWOŁAJKROPIWNICKEGO- TU I TERAZ!
    • Gość: kudlaty_eks_emr Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 23:16
      buhahaha, no to mamy issue :D
      • Gość: tomm Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 23:20
        very urgent issue
    • Gość: Życzliwy Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: 195.69.83.* 02.12.09, 23:22
      Zostaliśmy okłamani w żywe oczy. Kłamano nas i ciągle zaprzeczano pogłoskom o
      sprzedaży firmy ..... wstyd........ KŁAMCY....OSZUŚCI....
      • Gość: Marcin Jakie kłamstwo??? IP: 94.254.167.* 03.12.09, 01:13
        Póki to były pogłoski to zaprzeczali. Jak teraz sprzedają to poinformowali. O co
        ci chodzi?
    • Gość: cuda Cuda Kropiwnickiego: Philips - Infosys, Dell-Foxco IP: *.anonymouse.org 03.12.09, 07:37
      nn. Skasowali dotacje, sprzedadzą działki i wypad z Łodzi. Tak dają się
      wydymać władze tego miasta. Inne blaszaki też się wyniosą niedługo.
      • Gość: Marcin Re: Cuda Kropiwnickiego: Philips - Infosys, Dell- IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:02
        Blaszak ładują na lawetę i wio? Okropne.
    • Gość: adde I to na tyle o Dellu w Łodzi.. IP: *.zdnet.com.pl 03.12.09, 09:16
      Co na to władze Łodzi?
      Co na to wszyscy znawcy wielkich inwestycji w Łodzi?
      • Gość: Marcin Re: I to na tyle o Dellu w Łodzi.. IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:00
        A to ONI tę inwestycję zabiorą w kieszeni??? STRASZNE.
    • Gość: hop Dell - łatwo przyszło, łatwo poszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 09:42
      tym bardziej ze zrobek wielki... - a Łódż ma rękę w nocniku.
    • w.o.d.z.i.r.e.j Nasz rząd kocha włazić w d... USA 03.12.09, 09:48
      Nasz rząd kocha włazić w d... USA...
      A oni mają nasz rząd i nas jako naród głęboko w ....
      Za złotówkę chcieli działkę pod fabrykę kupić!!!!
      Pewne siebie cwaniaczki!
      A nasz pan Tusk Donaldos wysyła dodatkowych żołnierzyków do Afganistanu,
      bo zadzwonił do niego ten co mieszka w barakach i pryknął w słuchawkę... Żal
      panowie i panie... żal...
      Jak to pięknie by było gdyby to polska fabryka OPTIMUS działała w Łodzi... ale
      niestety pana Kluskę nasza polska skarbówka zarżnęła...
      • Gość: Marcin Re: Nasz rząd kocha włazić w d... USA IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:11
        Zastanawiam się co przy takiej okazji można jeszcze pobajać ... rok 1945, naród,
        Tusk, Afganistan, cwaniaczki ... a to tylko zmiana właściciela, ciekawe co
        "wodzirej" wypisuje w pamiętniku jak sąsiadka sprzedaje mieszkanie :-)
        • Gość: Marek Re: Nasz rząd kocha włazić w d... USA IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:19
          ... mieszkanie, które sąsiadka odkupiła z dużą bonifikatą od gminy
          skomunalizowane dekretem Bieruta :-)
        • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Nasz rząd kocha włazić w d... USA 03.12.09, 15:11
          a co ma piernik do wiatraka?
        • w.o.d.z.i.r.e.j Tak kochasz usa? 03.12.09, 15:14
          usa ciebie nie pokochają nigdy ;)
          • Gość: Marcin Re: Tak kochasz usa? IP: 188.33.28.* 03.12.09, 15:34
            Coś ci się chyba pomieszało. Wraz z odejściem Della to USA właśnie odchodzi... :-)
    • Gość: tragarz Ryksze z Widzewa bedą przebojem w XXI wieku IP: *.anonymouse.org 03.12.09, 10:37
      ekologiczne, nowoczesne, szybkie. Tak jak na Piotrkowskiej władze miasta dały
      przykład komunikacji rykszami, sprawdzi się ona w całej Polsce. Są dobre na
      każdą drogę i nie straszny im kryzys paliwowy.
      Wystarczy miska ryżu z wkładką mięsną (kot,pies, robak) a rykszarz dostanie
      power jak Turbodynomen.
      • Gość: Marcin Re: Ryksze z Widzewa bedą przebojem w XXI wieku IP: 188.33.28.* 03.12.09, 14:50
        Ja bym bez zbędnej zwłoki zastosował menu z kota i psa dla rikszarzy z
        Piotrkowskiej skoro to takie pożywne. Można przecież szybko zastąpić obecnie
        konsumowane na fali zachodniej mody ślimaki (winniczki - hit eksportowy Polski i
        migrujące skowronki (nasze rodzime, ale wyłapywane na Zachodzie podczas
        przelotów na południe) bo to towar sezonowy, a przez to trudniej dostępny. Na
        nowym menu dojedzie się szybciej (bardziej energetyczne) i taniej (ceny spadną
        bo to technologia całoroczna). Zmieni się tylko kierunek technologii
        przyrządzania menu. Poprzednia pochodziła z Zachodu, natomiast preparowanie z
        nowych surowców pozostawimy tym ze Wschodu.
    • Gość: Dramat Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: 217.153.164.* 03.12.09, 11:17
      A mi podatki podnieśli, ja osobiście bym postawił pana kropiewnickiego i
      michalika przed prokuratorem za niegospodarność bo tyle co oni pieniędzy
      wydali na Philipsa na Della czy Gillette na swoje wyjazdy do Izraela to tak do
      pierdla tych starych dziadów !!!
      • Gość: Marcin Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:28
        No to masz wyjątkowego pecha, bo Polakom od 2009 roku obniżyli podatek (składka
        ZUS). Przeprowadź się do Polski. Sugeruję, że to nie Michalik z Kropiwnickim
        podnieśli ci te podatki, bo nie podejrzewam, że są na dwóch etatach tu w Polsce
        i gdzieś tam ... :-)
        • Gość: szwed Kropiwnicki złóż pan dymisję!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 14:09
          Pani Kropiwnicki miej pan za grosz honoru i złóż pan dymisję zanim wypieprzą
          pana ze stanowiska na początku stycznia. Do czego się pan dotknął to padało.
          Philips, Dell, podróże na koszt podatnika bez celu, jakaś wigilijna z durnej
          Brukselli czy Kościuszko zrobiony w spiralę z Dodą jako pseudo gwiazdą. Brudne,
          sparaliżowane, dziurawe miasto, komunikacja niewydolna takie są efekty pana
          rządów (chyba nierządów). Miej pan honor i złóż dymisję.
          • Gość: Marcin Re: Kropiwnicki złóż pan dymisję!!! IP: 188.33.28.* 03.12.09, 15:16
            Panie szwed. Wigilia nie tylko ma się lepiej w Brukseli, a nawet w całym ciągu
            świąt okołobożonarodzeniowonoworocznych powiększy się w Polsce od 2011 roku o
            Trzech Króli. I to dzięki komu? Dzięki Kropiwnickiemu. Ani Philips, ani Dell nie
            mają się źle, na sprzedaży zbudowanych obiektów w Łodzi zarobili (Dell zarobi) a
            to co po nich zostaje nadal się rozwija. Czy za SLD, które chce referendum
            cokolwiek się w Łodzi zmieniało? Ja nie pójdę na referendum bo po pierwsze, nie
            chcę aby dwukrotnie zmieniano prezydenta miasta do następnych wyborów
            samorządowych (najpierw będzie prezydent komisaryczny, a później powołany w
            dodatkowych wyborach); po drugie: mój bojkot referendum będzie bardziej
            skutecznym wyborem gdyż brak mojego głosu wpłynie na niższą frekwencję, co
            niezależnie od wyniku wyborów może zadecydować o ich nieważności. A zatem bojkot
            wyborczy w tym przypadku jest bardziej skuteczny niż głos oddany na rzecz
            prezydenta.
    • Gość: gosc Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: 217.153.148.* 03.12.09, 14:02
      Trzeba będzie zmienić nazwę al. Terorystów.. na Mao tse tung'a :)
      • Gość: Marcin Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 188.33.28.* 03.12.09, 15:37
        ... coś gdzieś dzwoni, tylko nie wiadomo w którym kościele... Mao to Chiny
        Ludowe, Tajwan to nie ta opcja :-)
        • Gość: pavel Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 89.108.205.* 03.12.09, 17:49
          Tobie dzwoni, zastanów się, czemu chińskie spółki fiurują w EU jako
          tajwańskie?
          • Gość: Marcin Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 89.108.214.* 05.12.09, 10:08
            "Fiurują" bo są dwa państwa chińskie. Chińska Republika Ludowa (Chiny
            kontynentalne) i drugie to Republika Chińska (Taiwan). Ale na Tajwanie nie
            znajdziesz ulicy Mao, gdyż przywódca ówczesnych Chin jako całości Czang Kai-szek
            schronił się na wyspie w ucieczce przed komunistami.
    • Gość: Dramat Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: 217.153.164.* 03.12.09, 14:35
      ja płacę podatki między innymi od gruntów i nieruchomości gdzie w Łodzi w
      Polsce mamy najwyższą przewidzianą przez ministra finansów stawkę, którą
      notabene ustala urząd miasta czyli pan wielki prezydent korpiewinicki, do mnie
      do sklepu nie przyjdzie na otwarcie bo bym go w dupę kopnął
      • Gość: Marcin Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 188.33.28.* 03.12.09, 15:41
        Zainwestuj w elewację. Podniesiesz standard miasta i podatki od nieruchomości
        przez 5 lat będziesz miał mniejsze.
    • Gość: Reporter Sean Corkery i Michael Dell zatrzymani przez CBA! IP: *.toya.net.pl 06.12.09, 15:26
      Jak podały media Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało Seana Corkeya i
      Michaela Dell'a, powodem miała być nielegalna sprzedaż łódzkiej montowni DELL
      tajwańskie firmie FOXCONN. CBA nadal poszukuje Tsai Ming-slianga - Prezesa
      firmy FOXCONN, ten najprawdopodobniej ukrywa się gdzieś w lesie Łagiewnickim,
      ludzie którzy widzieli mężczyznę o wzroście 150 cm i skośnych oczach proszeni
      sa o kontakt z CBA.
    • Gość: Reporter Sean Corkery i Michael Dell zatrzymani przez CBA! IP: *.toya.net.pl 06.12.09, 15:35
      Dell sprzedaje fabrykę w Łodzi

Jak podały media Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało Seana Corkeya i
      Michaela Dell'a, powodem miała być

nielegalna sprzedaż łódzkiej montowni DELL tajwańskie firmie FOXCONN. CBA
      nadal poszukuje Tsai Ming-slianga -

Prezesa firmy FOXCONN, ten najprawdopodobniej ukrywa się gdzieś w lesie
      Łagiewnickim, ludzie którzy widzieli

mężczyznę o wzroście 150 cm i skośnych oczach proszeni sa o kontakt z CBA.
    • Gość: Smakosz Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.toya.net.pl 31.12.09, 18:59
      Ciekawe co będzie serwowane na stołówce łódzkiego FOXCONN-a :)
    • Gość: ibm Dell opuszcza port Łódź a teraz czas CHRL IP: *.anonymouse.org 03.01.10, 20:36
      i ryżu.
    • Gość: Badziewny DELL Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 20:37
      Cholera! Laptop DELL mi pierdzielnął, wywaliłem przez okno bo naprawa
      nieopłacalna! Kupiłem Asusa - śmiga jak burza! DELLa już nigdy nie kupię!
      • Gość: Gość Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: *.teoc.pl 12.07.10, 17:05
        Bo Del to amerykańskie gó... jak wiele amerykańskich gówien!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka