Gość: Scheibler IP: 91.193.160.* 02.12.09, 21:09 Możesz wyrazić swoją opinię o mieście REFERENDUM17STYCZNIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tuitam i co z tego? IP: *.lodz.mm.pl 02.12.09, 21:24 O tyle dobrze, że nie nadano nazw ulic im. Della i Phillipsa, bo by były już 2 widma. Ale o co tyle wrzasku, jak Gillette zostało kupione przez P&G, to nikt nie lamentował. Wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alk Re: i co z tego? IP: *.zdnet.com.pl 03.12.09, 09:23 Może i tak gdyby nie mała dotacja 200 ml zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 21:28 Gość portalu: Scheibler napisał(a): > Możesz wyrazić swoją opinię o mieście REFERENDUM17STYCZNIA ja glosuje za Kropiwnickim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przypominam Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 08:31 Nie pomyl się tylko. 17 stycznia głosuj ZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgdfg Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:13 Ja tez głosuje za Kropiwnickim - ZA JEGO ODEJŚCIEM!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: 216.245.202.* 27.12.09, 08:47 --> ODWOŁAJKROPIWNICKEGO - TU I TERAZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nixson szkod psow na olechowie IP: *.pai.net.pl 02.12.09, 21:30 Jestem Pracownikiem della i byłem dzis na tm calym smiesznym zebraniu i dowiedziałem sie ze chinczycy nas kupili ....to zostawie bez komentarza...jedynie szkoda mi tych psow jak i głebi na olechowie bo ich czas nadszedł!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: szkod psow na olechowie IP: 94.254.167.* 02.12.09, 22:45 ... a tych krów, świń i drobiu w okolicach Olechowa nie żałowałeś do tej pory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm łodzianin ... Dell odchodzi z Łodzi IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 22:03 Oddajcie 55 milinów euro dotacji a potem możecie się sprzedawać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: 216.245.202.* 27.12.09, 08:48 ODWOŁAJKROPIWNICKEGO - TU ITERAZ! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... 02.12.09, 22:34 A co z Głazem na dziedzińcu Urzedu Miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 216.245.202.* 27.12.09, 08:49 ODWOŁAJKROPIWNICKEGO- TU I TERAZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudlaty_eks_emr Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 23:16 buhahaha, no to mamy issue :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 23:20 very urgent issue Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: 195.69.83.* 02.12.09, 23:22 Zostaliśmy okłamani w żywe oczy. Kłamano nas i ciągle zaprzeczano pogłoskom o sprzedaży firmy ..... wstyd........ KŁAMCY....OSZUŚCI.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Jakie kłamstwo??? IP: 94.254.167.* 03.12.09, 01:13 Póki to były pogłoski to zaprzeczali. Jak teraz sprzedają to poinformowali. O co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuda Cuda Kropiwnickiego: Philips - Infosys, Dell-Foxco IP: *.anonymouse.org 03.12.09, 07:37 nn. Skasowali dotacje, sprzedadzą działki i wypad z Łodzi. Tak dają się wydymać władze tego miasta. Inne blaszaki też się wyniosą niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Cuda Kropiwnickiego: Philips - Infosys, Dell- IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:02 Blaszak ładują na lawetę i wio? Okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adde I to na tyle o Dellu w Łodzi.. IP: *.zdnet.com.pl 03.12.09, 09:16 Co na to władze Łodzi? Co na to wszyscy znawcy wielkich inwestycji w Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: I to na tyle o Dellu w Łodzi.. IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:00 A to ONI tę inwestycję zabiorą w kieszeni??? STRASZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop Dell - łatwo przyszło, łatwo poszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 09:42 tym bardziej ze zrobek wielki... - a Łódż ma rękę w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Nasz rząd kocha włazić w d... USA 03.12.09, 09:48 Nasz rząd kocha włazić w d... USA... A oni mają nasz rząd i nas jako naród głęboko w .... Za złotówkę chcieli działkę pod fabrykę kupić!!!! Pewne siebie cwaniaczki! A nasz pan Tusk Donaldos wysyła dodatkowych żołnierzyków do Afganistanu, bo zadzwonił do niego ten co mieszka w barakach i pryknął w słuchawkę... Żal panowie i panie... żal... Jak to pięknie by było gdyby to polska fabryka OPTIMUS działała w Łodzi... ale niestety pana Kluskę nasza polska skarbówka zarżnęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Nasz rząd kocha włazić w d... USA IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:11 Zastanawiam się co przy takiej okazji można jeszcze pobajać ... rok 1945, naród, Tusk, Afganistan, cwaniaczki ... a to tylko zmiana właściciela, ciekawe co "wodzirej" wypisuje w pamiętniku jak sąsiadka sprzedaje mieszkanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nasz rząd kocha włazić w d... USA IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:19 ... mieszkanie, które sąsiadka odkupiła z dużą bonifikatą od gminy skomunalizowane dekretem Bieruta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Nasz rząd kocha włazić w d... USA 03.12.09, 15:11 a co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Tak kochasz usa? 03.12.09, 15:14 usa ciebie nie pokochają nigdy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Tak kochasz usa? IP: 188.33.28.* 03.12.09, 15:34 Coś ci się chyba pomieszało. Wraz z odejściem Della to USA właśnie odchodzi... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tragarz Ryksze z Widzewa bedą przebojem w XXI wieku IP: *.anonymouse.org 03.12.09, 10:37 ekologiczne, nowoczesne, szybkie. Tak jak na Piotrkowskiej władze miasta dały przykład komunikacji rykszami, sprawdzi się ona w całej Polsce. Są dobre na każdą drogę i nie straszny im kryzys paliwowy. Wystarczy miska ryżu z wkładką mięsną (kot,pies, robak) a rykszarz dostanie power jak Turbodynomen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Ryksze z Widzewa bedą przebojem w XXI wieku IP: 188.33.28.* 03.12.09, 14:50 Ja bym bez zbędnej zwłoki zastosował menu z kota i psa dla rikszarzy z Piotrkowskiej skoro to takie pożywne. Można przecież szybko zastąpić obecnie konsumowane na fali zachodniej mody ślimaki (winniczki - hit eksportowy Polski i migrujące skowronki (nasze rodzime, ale wyłapywane na Zachodzie podczas przelotów na południe) bo to towar sezonowy, a przez to trudniej dostępny. Na nowym menu dojedzie się szybciej (bardziej energetyczne) i taniej (ceny spadną bo to technologia całoroczna). Zmieni się tylko kierunek technologii przyrządzania menu. Poprzednia pochodziła z Zachodu, natomiast preparowanie z nowych surowców pozostawimy tym ze Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dramat Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: 217.153.164.* 03.12.09, 11:17 A mi podatki podnieśli, ja osobiście bym postawił pana kropiewnickiego i michalika przed prokuratorem za niegospodarność bo tyle co oni pieniędzy wydali na Philipsa na Della czy Gillette na swoje wyjazdy do Izraela to tak do pierdla tych starych dziadów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 188.33.28.* 03.12.09, 13:28 No to masz wyjątkowego pecha, bo Polakom od 2009 roku obniżyli podatek (składka ZUS). Przeprowadź się do Polski. Sugeruję, że to nie Michalik z Kropiwnickim podnieśli ci te podatki, bo nie podejrzewam, że są na dwóch etatach tu w Polsce i gdzieś tam ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Kropiwnicki złóż pan dymisję!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 14:09 Pani Kropiwnicki miej pan za grosz honoru i złóż pan dymisję zanim wypieprzą pana ze stanowiska na początku stycznia. Do czego się pan dotknął to padało. Philips, Dell, podróże na koszt podatnika bez celu, jakaś wigilijna z durnej Brukselli czy Kościuszko zrobiony w spiralę z Dodą jako pseudo gwiazdą. Brudne, sparaliżowane, dziurawe miasto, komunikacja niewydolna takie są efekty pana rządów (chyba nierządów). Miej pan honor i złóż dymisję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kropiwnicki złóż pan dymisję!!! IP: 188.33.28.* 03.12.09, 15:16 Panie szwed. Wigilia nie tylko ma się lepiej w Brukseli, a nawet w całym ciągu świąt okołobożonarodzeniowonoworocznych powiększy się w Polsce od 2011 roku o Trzech Króli. I to dzięki komu? Dzięki Kropiwnickiemu. Ani Philips, ani Dell nie mają się źle, na sprzedaży zbudowanych obiektów w Łodzi zarobili (Dell zarobi) a to co po nich zostaje nadal się rozwija. Czy za SLD, które chce referendum cokolwiek się w Łodzi zmieniało? Ja nie pójdę na referendum bo po pierwsze, nie chcę aby dwukrotnie zmieniano prezydenta miasta do następnych wyborów samorządowych (najpierw będzie prezydent komisaryczny, a później powołany w dodatkowych wyborach); po drugie: mój bojkot referendum będzie bardziej skutecznym wyborem gdyż brak mojego głosu wpłynie na niższą frekwencję, co niezależnie od wyniku wyborów może zadecydować o ich nieważności. A zatem bojkot wyborczy w tym przypadku jest bardziej skuteczny niż głos oddany na rzecz prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: 217.153.148.* 03.12.09, 14:02 Trzeba będzie zmienić nazwę al. Terorystów.. na Mao tse tung'a :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 188.33.28.* 03.12.09, 15:37 ... coś gdzieś dzwoni, tylko nie wiadomo w którym kościele... Mao to Chiny Ludowe, Tajwan to nie ta opcja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavel Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 89.108.205.* 03.12.09, 17:49 Tobie dzwoni, zastanów się, czemu chińskie spółki fiurują w EU jako tajwańskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 89.108.214.* 05.12.09, 10:08 "Fiurują" bo są dwa państwa chińskie. Chińska Republika Ludowa (Chiny kontynentalne) i drugie to Republika Chińska (Taiwan). Ale na Tajwanie nie znajdziesz ulicy Mao, gdyż przywódca ówczesnych Chin jako całości Czang Kai-szek schronił się na wyspie w ucieczce przed komunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dramat Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: 217.153.164.* 03.12.09, 14:35 ja płacę podatki między innymi od gruntów i nieruchomości gdzie w Łodzi w Polsce mamy najwyższą przewidzianą przez ministra finansów stawkę, którą notabene ustala urząd miasta czyli pan wielki prezydent korpiewinicki, do mnie do sklepu nie przyjdzie na otwarcie bo bym go w dupę kopnął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: 188.33.28.* 03.12.09, 15:41 Zainwestuj w elewację. Podniesiesz standard miasta i podatki od nieruchomości przez 5 lat będziesz miał mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reporter Sean Corkery i Michael Dell zatrzymani przez CBA! IP: *.toya.net.pl 06.12.09, 15:26 Jak podały media Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało Seana Corkeya i Michaela Dell'a, powodem miała być nielegalna sprzedaż łódzkiej montowni DELL tajwańskie firmie FOXCONN. CBA nadal poszukuje Tsai Ming-slianga - Prezesa firmy FOXCONN, ten najprawdopodobniej ukrywa się gdzieś w lesie Łagiewnickim, ludzie którzy widzieli mężczyznę o wzroście 150 cm i skośnych oczach proszeni sa o kontakt z CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reporter Sean Corkery i Michael Dell zatrzymani przez CBA! IP: *.toya.net.pl 06.12.09, 15:35 Dell sprzedaje fabrykę w Łodzi Jak podały media Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało Seana Corkeya i Michaela Dell'a, powodem miała być nielegalna sprzedaż łódzkiej montowni DELL tajwańskie firmie FOXCONN. CBA nadal poszukuje Tsai Ming-slianga - Prezesa firmy FOXCONN, ten najprawdopodobniej ukrywa się gdzieś w lesie Łagiewnickim, ludzie którzy widzieli mężczyznę o wzroście 150 cm i skośnych oczach proszeni sa o kontakt z CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Dell odchodzi z Łodzi IP: *.toya.net.pl 31.12.09, 18:59 Ciekawe co będzie serwowane na stołówce łódzkiego FOXCONN-a :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibm Dell opuszcza port Łódź a teraz czas CHRL IP: *.anonymouse.org 03.01.10, 20:36 i ryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badziewny DELL Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajwań... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 20:37 Cholera! Laptop DELL mi pierdzielnął, wywaliłem przez okno bo naprawa nieopłacalna! Kupiłem Asusa - śmiga jak burza! DELLa już nigdy nie kupię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dell odchodzi z Łodzi. Sprzedaje fabrykę Tajw IP: *.teoc.pl 12.07.10, 17:05 Bo Del to amerykańskie gó... jak wiele amerykańskich gówien!!!! Odpowiedz Link Zgłoś