Dodaj do ulubionych

2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-)

10.02.02, 16:09
Mamy już ponad 2000 na liczniku! Codziennie przychodzi tu masa ludzi,
zainteresowanych sprawami transportu publicznego. Gościmy tu nie tylko Łodzian,
lecz również mieszkańców innych miast, co mnie bardzo cieszy. Zupełnie
przypadkowo to forum, które w założeniu miało być jednym z łódzkich podforów,
stało się ogólnopolskim miejscem spotkań ludzi związanych z komunikacją.
Obserwuj wątek
    • Gość: SzK Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 17:04
      michal.ch napisał:

> Mamy już ponad 2000 na liczniku! Codziennie przychodzi tu masa ludzi,
      Forum było po prostu trafione

> zainteresowanych sprawami transportu publicznego.
      Ładnie i delikatnie ujęte...

> Gościmy tu nie tylko Łodzian,
      A jest gdzieś jeszcze podforum komunikacyjne ?

> lecz również mieszkańców innych miast, co mnie bardzo cieszy. Zupełnie
      > przypadkowo to forum, które w założeniu miało być jednym z łódzkich podforów,
      > stało się ogólnopolskim miejscem spotkań ludzi związanych z komunikacją.
      Oby tak dalej i niedługo będzie już 3000.
      • Gość: geograf Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) IP: 10.0.219.* 10.02.02, 17:14
        w Krakowie maja jeszcze coś na kształ forum komunikacyjnego, ale tam ledwo 400 na liczniku.
        A z tym, że masa ludzi codziennie odwiedza to forum, to chyba trochę za bardzo ubarwniłeś, no chyba, że mówiłeś zarówno o tych co pisza i co czytaja. Bo tych co pisza to jest o wieeele mniej niż na forum ogólnym....
        A z jakiego innego miasta nas odwiedzaja? Jak na razie tylko z Krakowa i niedawno z Trójmiasta....
        ech...za dużo krytyki:)
        • _hektor Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) 10.02.02, 17:24
          ale i tak trmamwaje górą

jak w krakowie będzie w końcu te 400 to też taki wątek założe :)
        • Gość: Tomek Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) IP: *.stenaline.com 13.02.02, 18:31
          Pozdrawiam z Gdyni
    • tulka Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) 10.02.02, 18:53
      Chciałabym powiedziec wszystkim "czynnym podforumowiczom komunikacyjnym", że
      codziennie odwiedzam podforum i dowiaduję się mnóstwa ciekawych rzeczy. Nie
      wypowiadam się, bo nie mam wiedzy w tej dziedzinie, ale bardzo mnie interesuje
      to, co tu piszecie. Oby tak dalej! :-)
      • Gość: geograf Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) IP: 10.0.219.* 10.02.02, 18:56
        ale dlaczego cały czas milczysz? przecież czasami dyskutujemy nie tylko o qiedzy, ale również o naszych opiniach, np. o miescie, a chyba takowa masz wyrobiona. Prawda?
        Nie tylko wiedza, ale i opinia się liczy, więc wal i kłuc się śmiało:)))
        pozdrowienia
        • kropka. Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) 10.02.02, 19:42
          Tulka, jak pewnie zauważyłaś, znam się wybitnie na komunikacji miejskiej, a na
          tramwajach przede wszystkim. Ale pozwalają pytać i nie biją (jeszcze). Więc wal
          śmiało. Najwyżej nas pogonią, choć z dwiema to już może być kłopot. Co tam,
          w końcu baby jesteśmy i panowie powinni nam miejsca w tramwaju ustępować :-)
          pozdrawiam wszystkich znawców
    • Gość: MarcinK Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 13.02.02, 18:53
      Witam

Zeby jeszcze tymi tramwajami jacys inwestorzy do Lodzi
      dotarli...

Pozdrawiam, MarcinK - ostatnio zaczynajacy (niestety!)
      szukac pracy poza Lodzia :-(

MK
      • michal.ch Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) 14.02.02, 11:46
        Tragedia! Tylko nie mów, że szukasz w stolicy.
        • Gość: Tomek Inwestorzy IP: *.stenaline.com 14.02.02, 14:19
          Inwestorzy w tym kraju już są. Connex zwitał do Tczewa - poza naszym krajem to
          imperium: podlondyńskie kolejki dojazdowe, sztokholmskie metro. Inwestorów
          zagranicznych ma już Kalisz i kolejka WKD. Może dotrą i do Łodzi.Tylkoczy Łódź
          ich chce?
          • Gość: MarcinK Re: Inwestorzy IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 14.02.02, 14:46
            Witam

Owszem Lodz ich chce. Ale nawet ostatnio w
            telepatrzydle wypowiadal sie prezes Polleny Ewy, ze ma
            duzego inwestora, ktory mowi: jak tylko bedzie
            polaczenie lotnicze lub szybka kolej wchodze do Lodzi,
            inaczej nie ma mowy. Prezes PE mowil to do
            wiceprezydenta Sitka. I co z tego?
            Jest to przyklad z ostatniego tygodnia, a wiem o duzo
            wiekszej liczbie inwestorow chetnych tu cos zrobi ale o
            ile da sie tu jakos dotrzec, a nie tylko samochodem z
            narazeniem zycia. Polecam link:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=390&wid=1080481&aid=1081093

Pozdrawiam, MarcinK
            • Gość: Tomek Re: Inwestorzy IP: *.stenaline.com 14.02.02, 15:20
              chyba się nie dogadaliśmy - ja mówiłem o inwestorach w spółkach
              komunikacyjnych. Pocieszające jest to, że szybkiej kolei nie ma żadne miasto w
              Polsce, a połączeń lotniczych większość.
              • Gość: MarcinK Re: Inwestorzy IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 14.02.02, 15:33
                Witam

A kto nie ma w Polsce (z duzych miast) polaczen
                lotniczych?

Warszawa - ma
                Krakow - ma
                Katowice - maja
                Rzeszow - ma
                Wroclaw - ma
                Poznan - ma
                Zielona Gora - ma
                Bydgoszcz - ma
                Szczecin - ma
                Gdansk - ma
                Łódź - NIE MA!!!

Pozdrawiam, MarcinK
                • michal.ch Re: Inwestorzy 15.02.02, 13:22
                  Jeszcze Lublin nie ma.
    • michal.ch Magiczna liczba 2222! :) 14.02.02, 16:24
      Już za dwie osoby! A może w chwili wysyłania tego postu już jest na liczniku.
      Zaraz sprawdzę.

Pozdrawiam :)
    • yavorius Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) 15.02.02, 09:49
      Bo my, prawdziwe Yavoriusy, interesujemy się komunikacją. Pytanie tylko, czy
      posty na podforum liczą się do łącznej ilości postów wyprodukowanych przez
      autora?
      • Gość: geograf Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) IP: 10.0.219.* 15.02.02, 09:52
        odpowiedź jest prosta: nie.
        A dlaczego o to sie pytasz?
        • yavorius Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) 15.02.02, 10:16
          A dlatego, bo nie wiem :)))). Bo brakuje mi trochę do magicznej setki.
          • Gość: geograf Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) IP: 10.0.219.* 15.02.02, 10:25
            cierpliwośc jest cnota!:))
            • Gość: Tomek samoloty IP: *.stenaline.com 15.02.02, 11:10
              Ja mieszkam w 3miescie - no niby OK - Gdańsk ma lotnisko, nowy terminal, i
              połączenia z Warszawą i Kopenhagą. Z Londynem zostały zlikwidowane. Z
              doświadczenia wiem, że w maluteńkich samolotach, które 2 razy dziennie SAS
              wysyła do Gdańska 95% miejsc to klasa biznes, a 95% podróżnych jedzie do
              fabryki Flextronics w Tczewie. Lotnisko można spokojnie zamknąć i otworzyć
              nowe - w Tczewie! Pozostali mogą dojechać do 3miasta z Tczewa - i tak będzie
              szybciej, niż wystawać w korkach na Słowackiego. W 3mieście jest lotnisko i co
              z tego - inwestorzy nie pchają się przez nie drzwiami i oknami, by inwestować.
              Co ma generować ruch lotniczy - upadła stocznia? Problem lotniska jest
              fetyszyzowany niepotrzebnie. Dlaczego Flextronics zainwestował w Tczewie,
              Philips w Kwidzynie? Bo znaleźli tam partnerów we władzach miasta, 0
              biurokracji i 0 korupcji. Jak myślicie jak wielcy z Philipsa dojeżdżają do
              swych fabryk w Kętrzynie i Kwidzynie (a robią to często!)? Na pewno nie przez
              międzynarodowe lotniska Kwidzyn Jurand ze Spychowa International czy Kętrzyn
              Stauffenberg Intercontinental
              • Gość: Tomek Re: samoloty IP: *.stenaline.com 15.02.02, 11:13
                To był komentarz do poprzednich postów, ale zdaje się pasuje bardziej do forum
                nt. lotniska, które też odwiedzę
            • michal.ch Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) 15.02.02, 13:28
              Posty z podforów są liczone. Przecież stanowią one tylko tematyczne kąciki
              danego miasta, a nie oddzielne pełnoprawne fora.
              • Gość: geograf Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) IP: 10.0.219.* 15.02.02, 15:38
                w takim razie, jak tak sadzisz, wpisz post na podforum, i wyszukaj w wyszukiwarce twoje wszystkie posty. Ciekawe czy jako ostatni wpis będzie ten post na podforum...
    • Gość: mch Prawie 3800 IP: *.pai.net.pl 19.03.02, 17:19
      • geograf Re: Prawie 3800 19.03.02, 18:16
        hehe, kiedy 4000??? TRAMWAJ RZĄDZI :))))))
        • Gość: yavorius 4000 w niedziele. Nawet wiem, kto ustrzeli... JA! IP: 212.191.66.* 19.03.02, 18:47
          • Gość: mch Re: 4000 w niedziele. Nawet wiem, kto ustrzeli... JA! IP: *.pai.net.pl 20.03.02, 18:41
            Jesteś tego pewien? Ja też tu wpadam w weekendy. :-)
            • geograf Re: 4000 w niedziele. Nawet wiem, kto ustrzeli... JA! 20.03.02, 19:24
              i ja! i ja!:)
    • geograf Re: 4000 (prawie) przekroczone-tramwaj rządzi! :-) 23.03.02, 11:23
      niestety mi nie bedzie dane ustrzelenie tego magicznego posta....pozdrawiam i gratuluję strzelcowi:)))
      • grover 4000 (Już) przekroczone-tramwaj rządzi! - Grover 23.03.02, 11:52
        Tadam, to mi było dane ustrzelić 4000, cieszę się z tego bardzo i obiecuję
        częściej zaglądać na to podforum, bo można tu się dowiedzieć wielu ciekawych
        rzeczy...
        Grover
        • geograf Re: 4000 (Już) przekroczone-tramwaj rządzi! - Grover 23.03.02, 17:09
          Gratulacje, gratulacje :))))
          I dobrze by było gdybyś nie tylko ty tu zagladał- w końcu tutaj również chodzi o opinie zwykłych (czyt. nie ekspertów) łodzian (i nie tylko) :))))

pozdrawiam
          • grover Re: 4000 (Już) przekroczone-tramwaj rządzi! - Grover 23.03.02, 17:24
            Dzięki wielkie!!
            Jak już powiedziałem będę tu zaglądał częściej, teraz od czasu, do czasu
            czytuję, ale nie wypowiadam się bo do eksperta mi daleko:) Ale zauważyłem ty
            wiele ciekawych rzeczy i zamierzam wpadać częściej
            Grover
    • sylwester52 Re: 2000 przekroczone - tramwaj rządzi! :-) 03.08.17, 16:12
      Zarejestruj się na pozyczkolandia jako inwestor, ja jestem już inwestorem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka