Gość: obserwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 19:37 Guzik mnie interesują ich rozliczenia ze skarbówkami. Każdy tir blokujący ruch powinien pójść z dymem. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 19:53 Popieram przedmówcę. Niech se lepiej kupe zrobia na srodku skrzyzowania, niz utrudniac ludziom dojazd do domu na swieta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 11:59 I o to chodzi rządzącym, pokłócić grupy społeczne aby nie działały razem, a jak ciebie kiedyś rąbnie skarbówka albo inny organ władzy to będziesz im mógł nadmuchać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:20 wszyscy tym którym źle wyżywają się na szarym obywatelu, i państwo swoim prawem i podatkami, kościół swoim złodziejstwem i złem, a jak komuś już za bardzo to przeszkadza to na kim się wyładowuje?? oczywiście, na szarym obywatelu bo to przecież on zawinił, nie politycy, urzędnicy czy kler, to szary obywatel wszystkiemu winien i jemu trzeba dojebać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.lei3.cable.ntl.com 16.12.09, 17:50 No właśnie, jakby szaremu obywatelowi i tak nie było dostatecznie źle :] Niech zablokują premiera i prezydenta ;) ale tego nie zrobię, bo się boją,a przeciętny kowalki ew. może potrąbić jak będzie stał w korku spowodowanym przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
komisyja zwisa mi wasza solidarność 15.12.09, 13:55 biorę pałę do samochodu i po mordach będę tirowców tłukł jak nie będę mógł przejechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: zwisa mi wasza solidarność IP: *.lei3.cable.ntl.com 16.12.09, 17:50 :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 16:00 Gość portalu: Jasio napisał(a): > I o to chodzi rządzącym, pokłócić grupy społeczne aby nie działały razem, a jak > ciebie kiedyś rąbnie skarbówka albo inny organ władzy to będziesz im mógł > nadmuchać ... no i chłopaki jeżdżący tirami dali sie podpuścić, zamiast zorganizować protest z głową, zachęcając innych do przyłączenia się i zablokowania np. sejmu to zrobią na złość innym nic nie mającym do powiedzenia, co wam da blokowanie Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.lei3.cable.ntl.com 16.12.09, 17:44 Wiesz, co? Ja mam gdzieś o co chodzi rządzącym, ale jak tiry zablokują Łódź to wkurzą tylko szarych ludzi, a nie urzędasów. Niech urzędy zablokują na całe święta. Jak jeden z drugim pośpią parę dni na biurkach to może pójdą po rozum do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit A ja będę przebijał opony tirom w proteście przeci 14.12.09, 19:54 A ja będę przebijał opony tirom w proteście przeciwko wysokim cenom na PKP. Dlaczego tak, a bo tak wymyśliłem, męskim tirówkom chce się mścić na mnie za skarbówką, to ja będę na nich za PKP. Logiczne, no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: A ja będę przebijał opony tirom w proteście p IP: *.w-s.pl 14.12.09, 20:13 ja popieram protest, co za debile z tej skarbówki, czy oni nie odwoływali się do sądu? (firmy transportowe) chociaż tam też same głupole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAJAMI W NICH! JAJAMI W NICH! IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 20:39 Co wy na to? Jak im zasmarujemy szyby jajkami to se pojadą, do myjni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubin Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.4web.pl 14.12.09, 20:44 Mszczą się na skarbówce czy na mieszkańcach Łodzi. Bo do tej pory byłem całym sercem za właścicielami firm transportowych, cała sprawa to nie ich wina. Ale niech no Tylko zablokują mi drogę do pracy i to przed świętami to będę każdego jednego wyzywał od najgorszego... zastanówcie się, jaka krzywdę Skarbówce Tym wyrządzicie, utrudnicie Tylko zwykłym ludzikom życie i to przed samymi świętami. Mam nadzieję, że ten protest po prostu nie dojdzie do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastawic skarbowke Lepiej byloby zablokowac Urzad Skarbowy IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 00:38 Wtedy urzedasy poczulyby jak fajnie jest nocować w miejscu pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Lepiej byloby zablokowac Urzad Skarbowy IP: *.lei3.cable.ntl.com 16.12.09, 17:37 No i to jest pomysł. 23.12 przyjeżdżam do łodzi i akurat oni zablokują wylotówkę do warszawy. i jak ja mam jechac do domu? przez kraków? dlaczego z winy urzednikow mam cierpiec ja czy inni Bogu ducha winni ludzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
ebiznes24eu co za inteligencja 14.12.09, 20:55 akurat zrobi to wrażenie na tych ze skarbówki za to tysiące łodzian ucierpi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznański Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie paraliż IP: 91.193.160.* 14.12.09, 21:04 Nic nie szkodzi i tak Łódź jest zakorkowana, przez np.remont torowiska na skrzyżowaniu Marszałków. Dziękujemy (p) Kropiwnickiemu za atrakcje świąteczne, a (p) Kropiwnicki na referendum17stycznia podziękuję Łodzianom za frekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie paraliż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 21:22 Oczekujemy zdecydowanej reakacji Policji. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.adsl.wanadoo.nl 15.12.09, 19:49 policja się zdecydowanie na to wysra.A kibice to bydło.A gazować łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 21:23 i w ten sposob tirowcy zapewnia sobie nowych wrogow. duzy blad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie paraliż IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 21:30 Poparl bym ale , jak juz ktos zauwazyl .. dlaczego blokowac chca droge ludziom, czy to moja wina ze jest problem z Vatem? sam mam z nim problem. a juz przepuszczanie komunikacji miejskiej to szczyt bezczelnosci wzgledem nic nie winnych kierowcow osobowek. moze zablokujcie wszystkie urzedy, drogi dojazdowe do nich, parkingi sluzbowe, wjazdy do posesji osob ktore cos maja z tym wspolnego mysle ze nawet niezainteresowani ta wlasnie sprawa, chetnie zablokowali by urzedy i to nie na dwa dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 21:50 To nie jest normalne, mam nadzieje ze policja wykon swoje obowiazki i takich idiotow usunie z drogi i odpowiednio ich ukarze wg. obowiazujacych przepisow drogowych i prawnych. Ja tez rozumiem ze nieuczciwie transportowcow potraktowala izba celna i do tej pory sie solidarywozalem z ta grupa, ale jesli dojdzie do takiego rodzaju protestu to niech nie licza na zrozumienie, bo to jest debilizm!! niech sie odgrywaja na izbie celnej a nie na bogu ducha winnym mieszkancom miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa 15.12.09, 16:06 A ciekawe co ty zrobisz jak ktoregos dnia skarbowka kaze ci zaplacic podatek , bo sasiad go nie zaplacil .... bo przepil i nie ma a ty masz .... a kasa musi sie zgadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 16:47 na pewno nie powinni sie mscic na kierowcach i jeszcze laskawie dla "panstwowych" spolek przepuszczac ich taboru. jak juz blokuja i chca wywrzec presje na urzednikach to wlasnie osobowki powinni przepuszczac a komunikacji miejskiej nie. ale z drugiej strony co ma komunikacja do urzedow skarbowych i celnych swoja droga zablokowal bym tez sądy, bo co to za wymiar sprawiedliwosci jesli ludzi, ktorzy w dobrej wierze rozliczali sie z US kaze sie ze oszustwo innych ... ew rozpatrywac kazda sprawe osobno, jesli jest szansa ze ktos robil to swiadomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi sady sady sady IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 16:55 chyba sie zagalopowalem ... nie chce mi sie szukac informacji czy prosby skarbowki mialy final w sadzie ... jesli nie, zamiast blokowac drogi ci ludzie powinni domagac sie sadowego zwolnienia z odpowiedzialnosci .. w ogole to chyba sad a nie skarbowka powinny zdecydowac czy ci ludzie sa odpowiedzialni ze branie udzialu w tym procederze czy byli tylko ofiarami ... ja bym olal US na ich miejscu i domagal sie sadowego potwierdzenia ich winy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Najwięksi bandyci na drogach co dzień blokują... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.09, 22:06 Przecież to byd... co dzień blokuje miasto, przez nich są gigantyczne korki co dzień na strykowksiej, kopcinskiego i wlokniarzy, bydlaki na dodatek wbrew kulturze i standardom jazdy poruszają się obok siebie po dwoch a nawet trzech pasach, i co niby mam uwierzyć że ci bandyci jak kupowali to paliwo to nie wiedzieli, że jest lewe, nie zdziwiła ich niska cena?, powinien byc zakaz wjazdu dlanich do miast a za kazde wykroczenie 5 tysi, a transport jak w cywilizowanej europie na tory:))))dobry tir to rozwalony tir:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Najwięksi bandyci na drogach co dzień blokują IP: 95.175.14.* 14.12.09, 22:28 a jesc bedziesz to co wyhodujesz w doniczce. Transport na tory ?? nooo z Poznania 5 godzin hahahah ;) chlebka na czas nie dostaniesz bo mąki na czas nie dowiozą pie...nie- a korki to robią osoby nie umiejące jeździć zobaczcie ile osób rusza na skrzyżowaniach równo z zielonym a ile stoi i szuka biegu- to jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodziak Re: Najwięksi bandyci na drogach co dzień blokują IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 08:12 Gość portalu: Łodzianin napisał(a): > a jesc bedziesz to co wyhodujesz w doniczce. Transport na tory ?? nooo z > Poznania 5 godzin hahahah ;) chlebka na czas nie dostaniesz bo mąki na czas nie > dowiozą nie dowiozą? to uruchomia młyny w okolicach łodzi, które stoją nieużywane, TIRów jest na ulicach za dużo, kolesie nimi jeżdżący uważają się za panów dróg, normalnym jest wymuszanie pierszeństwa, to co dzieje się na RL czy na skrzyżowaniu rzgowskiej z broniewskiego woła o pomstę do nieba, tirowcy juz na czerwonym ładują się na skrzyzowanie, i je blokują czasami bo zjechac już nie mogą Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Czyli ok 300 ludzi? Ciekawe czy policja da rade 14.12.09, 22:52 Bo to chyba nie problem poradzic sobie z 300 ludźmi? Nie uciekną, będą przy tirach. Czy może lepiej już zacząć zbierać ludzi z bejzbolami do rozpędzenia tego motłochu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Czyli ok 300 ludzi? Ciekawe czy policja da ra IP: *.lei3.cable.ntl.com 16.12.09, 17:42 Kije bejsbolowe. Dla mnie to niepoważne jest. To, że oni wolą spędzić święta na drogach to OK, ale czy masa innych ludzi też musi? A co ze starszymi osobami czy dziećmi? Ile można trzymać maluchy w samochodzie? Pewnie miałabym nieco inne spojrzenie na sprawę, ale biorąc pod uwagę, że pewnie utkniemy w korku przez nich mi się nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coddie Trudno się nie zgodzić z tym protestem IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 23:54 Jeżeli kupię bułkę w sklepie spożywczym a sklepowa nie nabije jej na kasę i nie wyda paragonu, to potem na życzenie urzędnika skarbowego mam wyrzygać mu tą bułkę na biurko? Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Trudno się nie zgodzić z tym protestem 15.12.09, 09:17 Gość portalu: coddie napisał(a): > Jeżeli kupię bułkę w sklepie spożywczym a sklepowa nie nabije jej na kasę i nie > wyda paragonu, to potem na życzenie urzędnika skarbowego mam wyrzygać mu tą > bułkę na biurko? Bzdura! Tu chodzi o wyłudzenia!!! I o wielkie pieniadze w tym też Pana pieniądze. Trudno uwierzyć że Oni kupowali paliwo w normalnej cenie na boku. A jak kupowali dużo taniej to mogli się zastanowić dlaczego. Proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariat Re: Trudno się nie zgodzić z tym protestem IP: *.subscribers.sferia.net 15.12.09, 10:13 Weź pod uwagę że mieli coś takiego jak fakturę VAT. A nie wiem czy wiesz, faktura uprawnia do odliczenia podatku VAT ( oczywiście z pewnymi ograniczeniami ). Skoro dostali taki dokument, to znaczy że spełnili wszystkie warunki do odliczenia tego podatku i nie mieli obowiązku sprawdzać czy firma która wystawiała taki dokument, miała do tego prawo czy nie. A urzędnicy, zamiast szukać osób którzy wystawiały faktury niezgodne z prawem, poszli po najmniejszej linii oporu i ukarali firmy, które działają zgodnie z prawem. A cena paliwa nie ma tutaj nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Trudno się nie zgodzić z tym protestem IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 10:31 Gość portalu: wariat napisał(a): > Weź pod uwagę że mieli coś takiego jak fakturę VAT. A nie wiem czy wiesz, > faktura uprawnia do odliczenia podatku VAT ( oczywiście z pewnymi ograniczeniam > i > ). OK, uznaje rację transportowców, ale forma protestu jest nie do zaakceptowania kolejna grupa zawodowa, która zamierza brać za zakładników zwykłych ludzi, jeśli coś się któremuś kierowcy TIRa stanie w czasie tego protestu wcale się nie zmartwię, niech wezmą wywrotkę i wywala gorę gliny przed wejsciem US i tak do skutku ale niech nie utrudniają mi życia bo ja nic im nie zrobilem Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba ten durny przepis zniosła dopiero unia 15.12.09, 10:38 Do około 2005 roku KUPUJĄCY odpowiadał za prawidłowość księgowania sprzedającego. Niech zwykli kierowcy sie tak nie cieszą - jeśli w tamtym czasie nabyli paliwo na tanich stacjach /jak sie okazało u oszustów/ - to też są oszustami i powinni jeszcze raz zapłacic podatek (vat, akcyza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylweq Re: Trudno się nie zgodzić z tym protestem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.09, 10:22 Dokładnie tak w 100%. Skarbówka ściga tirówki które mają kwit i są nie winne, tylko sąd ewentualnie może potwierdzić ich udział w wałkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watowiec Bredzisz...gdybyś trochę znał przepisy o VAT to IP: 83.238.22.* 15.12.09, 12:50 nie pisałbyś głupot. W myśl tych idiotycznych przepisów kupujący był odpowiedzialny za rozliczenie sprzedającego z fiskusem czyli np. jak ktoś otrzymał fakturę VAT kupując towar w sklepie to odpowiadał za to że sprzedający czyli sklep prawidłowo złożył papiery dot. VAT-u w US. TO JEST CHORE, TAKICH IDIOTYZMÓW JEST WIELE W NASZYCH USTAWACH !!! TRZYMAM KCIUKI ZA TRANSPORTOWCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Bredzisz...gdybyś trochę znał przepisy o VAT IP: *.adsl.wanadoo.nl 15.12.09, 20:25 ale trzymaj Wiesz gdzie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Trudno się nie zgodzić z tym protestem IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 17:11 nie wiem czy takie proste. jak szukam jakiejs rzeczy w sklepach/necie to nie po to zeby wykryc przestepstwa tylko po to zeby kupic taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Trudno się nie zgodzić z tym protestem IP: *.adsl.wanadoo.nl 15.12.09, 20:22 LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylweq Re: Trudno się nie zgodzić z tym protestem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.09, 10:17 dokładnie w ten sposób, a jak minęło kilka dni to zawsze możesz nasr... mu na biurko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Trudno się nie zgodzić z tym protestem IP: *.lei3.cable.ntl.com 16.12.09, 17:48 No najlepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal płakać ! Tirowcy i Urzedasy to tacy sami debile - ŻAL ! IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 00:42 Nie lubię tirów bo blokują drogi w mieście i jeżdżą jak ostatnie cipy, ale z drugiej strony nikt ich nie karze za taką jazdę ani nie sprawdza czy mają odpowiedni nacisk na jezdnię. Bo i po co ? Przecież łatwiej jest naliczyć im niesłusznie podatek - za biurkiem w białych rękawiczkach dokopać brudasom. Jedni drugich warci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YARO Jestem za! Bedzie luzniej w Lodzi! hi, hi, hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 07:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie paraliż IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 07:49 to może w akcji protestacyjnej unieszkodliwiajmy w nocy wszelkie napotkane ciężarówki w tych dniach chcę wrócić na święta do rodziny i jeśli jakieś tiry mi to uniemożliwią to nie ręczę za siebie, chcecie protestować to zablokujcie domy urzędników, ja wam nic nie zrobiłem więc ode mnie wara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.lei3.cable.ntl.com 16.12.09, 17:53 Mam dokładnie taką samą sytuację. Nikomu nic nie zrobiłam, a chcę być z rodziną na święta. Niech zepsują święta tym, którzy na to zasługują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 08:01 te barany zza kółek myślą że w ten sposób mieszkańcy Łodzi wkurzą się na urzędników? oj, będzie się działo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik ZUS Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 08:19 Jak ci już minie trądzik samolubie jeden i zaczniesz sam mieć do czynienia ze skarbówką to zrozumiesz tych, którzy mają dość ograbiania i niszczenia ich przez urzędasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 11:01 i co - trzeba wyzyc sie na bogu ducha winnych ludziach, brac ich za zakladnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Wyprowadzic tych ze skarbowki i pod mur. IP: 136.182.2.* 15.12.09, 08:40 Inaczej w tym kraju nie bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Wyprowadzic tych ze skarbowki i pod mur. 15.12.09, 09:19 Gość portalu: Marko napisał(a): > Inaczej w tym kraju nie bedzie dobrze. Taaaa,a tym przestepcom którzy wyłudzili VAT dać nagrodę! Gdyby nie tacy urzędnicy to nie byłoby chodników,ulic itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wari Re: Wyprowadzic tych ze skarbowki i pod mur. IP: *.subscribers.sferia.net 15.12.09, 10:15 A co mają do tego transportowcy ? Przecież oni nie wyłudzili podatku VAT ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Wyprowadzic tych ze skarbowki i pod mur. IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 17:37 chcesz powiedziec ze gdyby nie bylo urzedu, nie byloby drog dla aut i sciezek dla pieszych? mysle ze sie mylisz i to bardzo ja za to mysle ze gdyby nie czekanie az zrobi to urzednik i placenie mu za to ze czekamy, dawno bysmy drog mieli wiecej i bylyby lepszej jakosci ... moze snieg zimą to tez dzieki wladzom ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie paraliż IP: *.lodz.mm.pl 15.12.09, 08:47 A po co tiry mają blokować to miasto przed świętami? to bez sensu bo i tak już jest zablokowane przez szybko przeprowadzane remonty kanalizacji i bezsensownie stawiane znaki zakazu ruchu w związku z tym. niech tiry zablokują odpowiedzialnych za opracowywanie przetargów i remontów dróg urzędników w ich urzędach co by wysilili swoje mózgownice do logicznego myślenia i planowania całorocznego a nie na hura listopad grudzień czas wykopków na łódzkich drogach. a swoją drogą te tiry uderzą w nas mieszkańców a co my mamy do tego? oj nie obejdzie się bez słownej agresji tak świątecznie. gratulujemy tirowcom. zablokujcie urzędy skarbowe a nie ulice!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiupierdasiu Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie paraliż IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 08:56 a ja tez bym poprotestowal.brawo dla tirow! precz z panstwem wyzysku! kiedys w ameryce to nawet rewolucje przez podatki zrobili ale polacy sa za ciency i boja sie wszystkiego i wszystkich,produkuja tylko cala mase nie do konca prawdziwych legend historycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Nie popieram protestu, ale... 15.12.09, 09:13 W latach 2003 - 2006 kupowali tanie paliwo, nie mając świadomości, że sprzedawca nie ewidencjonował zysków. Wyobraźcie sobie, że za lata 03-06 macie dopłacić za gaz i prąd bo w tym czasie Wasz dostawca nie ewidencjonował zysków. Nie wiedzieliście, ale musicie zapłacić. A na plecach macie np. kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Nie popieram protestu, ale... 15.12.09, 09:23 net_friend napisał: > W latach 2003 - 2006 kupowali tanie paliwo, nie mając świadomości, że > sprzedawca nie ewidencjonował zysków. > > Wyobraźcie sobie, że za lata 03-06 macie dopłacić za gaz i prąd bo w tym > czasie Wasz dostawca nie ewidencjonował zysków. Nie wiedzieliście, ale musicie > zapłacić. A na plecach macie np. kredyt. Po pierwsze-czy na pewno nie mieli świadomości?Tak napisał dziennikarz,a to wcale nie musi byc prawdą. Z prądem i gazem jest inaczej bo nie mamy możliwości wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Nie popieram protestu, ale... 15.12.09, 10:07 Tu jest klucz do sprawy. Jednostronność przepisu. Odpowiadasz za to że sprzedano Ci towar nieewidencjonowany, na fakturę. Dlaczego instytucja o tak potężnym orężu kontrolnym przerzuca to na Ciebie, jeżeli w praktyce nie masz możliwości sprawdzenia jak dostawca rozlicza towar? Wydaje się, że jak masz fakturę to masz podstawę do obrony. Nic bardziej mylnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolwik Re: Nie popieram protestu, ale... IP: 193.16.229.* 15.12.09, 14:44 Tyle tylko, że dopłacić muszą firmy (które odliczają VAT), a nie ludzie (którzy go płacą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca_osobówki to wyobraź sobie jeszcze IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 17:34 ...jedną rzecz, kierowcy TIR stworzą korki, ludzie będą stać i zużywać wachę - tym samym nabijając kasę tym z którymi kierowcy ciężarówek chcą walczyć :| ŻENADA !!! zastanówcie się co chcecie osiągnąć tym protestem... Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: to wyobraź sobie jeszcze 16.12.09, 08:52 Czytaj uważnie. Nie popieram protestu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Policja 15.12.09, 09:14 Od czego jest Policja? W Trójmieście też blokowali obwodnicę bo był zakaz wyprzedzania ciężarowe/ciężarowe -zresztą bardzo słuszny zakaz który powinien być na większości dwupasmówek- .Policja porobiła fotki i potem wzywała tych odważnych na przesłuchania i wręczała bardzo wysokie mandaty. Bardzo szybko przeszła ochota na takie "protesty". Czas się wziąć za cieżarowy terror. Ostatnio modne jest blokowanie lewego pasa na kilometr przed zweżeniem-wszyscy mają się wlec jak żłowie bo Pan z Tira tak stanowi! A c o do samego problemu z VAT to wszyscy tak mają-tak mówi ustawa o VAT i żaden protest tego nie zmieni. Zawsze trzeba sprawdzić większa fakturę a wtedy nie będzie problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Policja IP: *.aster.pl 15.12.09, 10:00 Większość dróg wylotowych z Łodzi to jednopasmówki - szczególnie najbardziej newralgiczne na Warszawę przez Brzeziny lub Łowicz. Żeby dojechać do A2 trzeba tez pokonać kilka małych rond, wystarczy kilka zestawów ciągnik z naczepą żeby zablokować ruch i policja nic nie będzie mogła zrobić, co najwyżej ręcznie sterować ruchem, ale dużo to nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: Policja 15.12.09, 12:22 Co Policja może? Pojedynczo nakazywać odblokowywanie ulicy,a potem pojedynczo nakładać wysokie mandaty...a potem mogliby się odwrócić na chwile gdy gnoje z tirów będą dostawali po mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohohoh Re: Policja IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 17:39 policja może i dużo nie może, ale inspekcja transportu drogowego nie ma ograniczeń co do mandatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Policja IP: *.mofnet.gov.pl 15.12.09, 13:55 poczytaj ustawę o podatku od towarów i usłg potem długo pomyś, na końcu się wypowiadał... co do wyprzedzania, może sobie być, ale zakazu omijania nie ma, więc panu nagle gasnie auto, trzeba go ominąć a że robi się to 5 godzin... trudno. oczywiści mondrala napiszę, iż mandat temu, który się zatrzyma ale jak dac mandat gdy okażę się, iż doszło do zablokowania przewodu paliwowego i zanim podjadą służby się pięknie przewód odblokuje... poza tym można puszczac na pasach kolegów z ciężarówek a jak zmarzną to wymiana... rospude blokowali, firmy transportowe cierpiały. zapewne masz lepszy pomysł na rozwiązanie tego problemu, ba pewnie jesteś bezarobotnym na cały etat i jedyne na co liczysz to na pomos z opieki i mikołaja vel świętego... Odpowiedz Link Zgłoś
ojca jestes glupi czy udajesz? 15.12.09, 14:48 Po kiego grzyba mam czytać tę uchwalę? Czy ja ja pisałem? Co mnie ona obchodzi? Jak się im nie podoba niech zmienią branżę. Tylko nie pisz mi łzawych pierdół, że chleba mi nikt nie dowiezie ;). Misiu kolorowy, bezrobotnym to wisi ta blokada, te grube wąsacze będą blokować zwykłych ludzi, którzy będą mieli problem z dojazdem do pracy i z powrotem z pracy. Masz jeszcze jakieś kretyńskie rady? ...z tą Rospuda, to żeś dowalił...weź atlas wąsaty grubasku i zobacz gdzie lodź, a gdzie Rospuda...podrap się po główce i pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ł Re: Policja IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 15:55 Gość portalu: gg napisał(a): > rospude blokowali, firmy transportowe cierpiały. > zapewne masz lepszy pomysł na rozwiązanie tego problemu, ba pewnie > jesteś bezarobotnym na cały etat i jedyne na co liczysz to na pomos > z opieki i mikołaja vel świętego... jeśli to pisze koleś z Ministerstwa Finansów to ja nie mam więcej pytań, baranie jeden, to wy doprowadzacie do takich sytuacji i jeszcze śmiesz pisać, że innego rozwiązania jak blokada nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osłabiony Re: Policja IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 14:40 Co do protestu to uważam że ma idiotyczną formę. Dlaczego ja mam płacić za głupie prawo i złodziejską polityką urzędu skarbowego. Co do sprawdzenia faktury to niestety możesz ją sobie zobaczyć tylko podczas zakupu a potem jak ona u sprzedawcy wyląduje w koszu to już nic na to nie poradzisz. Urzędnicy może niech się wezmą za tych co nie płacą podatku za sprzedany towar a nie za tych co mają fakturę i prawo odliczenia podatku w takim wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: una Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie paraliż IP: 81.219.115.* 15.12.09, 09:34 Dlatego NIGDY nie przepuszczam tira z podporządkowanej . Za "ślimaka" i blokady !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian blokada tirow IP: 77.255.248.* 15.12.09, 09:39 ja tam taki protest popieram, dlaczego firmy trzecie zkorzystajace z uslug ponosza koszty opieszalosci urzedasow ktorzy nie zamkneli procederu wczesniej? skad ktos mial wiedziec jak dziala firma u ktorej cos kupuje? PARANOJA! proponuje nie blokowac drog wyjazdowych a drogi przy urzedzie skarobwym. Taki urzedas zostanei 15 minut dluzej w pracy bo niebedzie mogl wyjechac to dostanie wscieklizny ;) a zwykli ludzie tak by tego nie odczuli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albedo Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie paraliż IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.09, 09:50 Powinni w końcu wprowadzić ten zakaz wyprzedzania samochodów ciężarowyh na drogach krajowych i autostradach bo bandyci specjalnie jadą koło siebie i robią korki. Taki przepis wprost mógłby być egzekwowany. LEWY PAS NIE DLA TIRów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Przed świętami tiry zablokują Łódź. Będzie pa IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 10:39 Gość portalu: albedo napisał(a): > Powinni w końcu wprowadzić ten zakaz wyprzedzania samochodów > ciężarowyh na drogach krajowych i autostradach bo bandyci specjalnie > jadą koło siebie i robią korki. zgadza się, a wiesz jak to się nazywa? dogadują się, ze teraz bąda maleńkich uczyc jeździc przepisowo, i 50km/h poza terenem zabudowanym, albo jedzie taki król szosy blokując dwa pasy aby mu sie osobowy nie wepchnął Odpowiedz Link Zgłoś