Dodaj do ulubionych

Relacja na żywo z sesji Rady Miejskiej

• mineyko List Davida Lyncha 30.12.09, 18:51
      Drodzy Radni, Drogi Panie Marszałku!
      Proszę, nie zmarnujcie szansy na rozwój swego miasta.
      Z poważaniem
      Bardzo drogi David Lynch
      • cambrone Re: List Davida Lyncha 30.12.09, 19:26
        Ma Pan rację.Nie trwońmy pieniędzy.Budujmy bloki z wielkiej płyty z
        kiblem na korytarzu,odtwórzmy PGRy,wprowadźmy kartki,żebyśmy za dużo
        nie jedli i wtedy będzie pięknie i wspaniale,a że zostanie po nas
        g....,to co to Pana obchodzi.
    • maxxman Re: Relacja na żywo z sesji Rady Miejskiej 30.12.09, 19:11
      A ja mam w tym wszystkim prośbę do łódzkiej redakcji Gazety Wyborczej - proszę urządzajcie częściej relacje na żywo z obrad Rady. Dostarczają one pierwszorzędnych informacji o poziomie merytorycznej dyskusji poszczególnych radnych i pozwalają na bardziej świadome oddanie głosów w lokalnych wyborach. Takie relacje są nam wszystkim bardzo potrzebne.

mx
    • Gość: jawa czy sen To się dzieje naprawdę. IP: *.astral.lodz.pl 30.12.09, 19:12
      "Nie można założyć, że minister ogłosi taki konkurs, że z góry zagwarantuje
      Łodzi 250 mln zł. Ta poprawka nie ma sensu, nikt takiego konkursu nigdy w
      życiu nie ogłosi.
      - Musimy złożyć wniosek i dopiero wtedy możemy wystartować w konkursie. "

- mówi prezydent Tomaszewski.

To się dzieje naprawdę.
      • Gość: jawa czy sen Ja chce tylko kasę, a nie odpowiedzialność IP: *.astral.lodz.pl 30.12.09, 19:50
        "Chcę mieć od radnych gwarancje, że upoważniają mnie do podpisania umowy z
        Frankiem Gehry'm i do podjęcia natychmiastowych działań pozwalających na
        przygotowanie aplikacji i studium wykonalności

PO chce, żebym wziął na siebie odpowiedzialność za to czy ten projekt wyjdzie
        czy nie. To jest całkowite odwrócenie ról, to radni powinni zabiegać o środki na
        realizację tego projektu u swojego ministra. I tego minister kultury oczekuje.

Marek Żydowicz dla "Gazety"

To się dzieje naprawdę.
      • Gość: jawa czy sen Ja chce tylko kasę, a nie odpowiedzialność IP: *.astral.lodz.pl 30.12.09, 20:00
        Marek Żydowicz dla "Gazety"

Chcę mieć od radnych gwarancje, że upoważniają mnie do podpisania umowy z
        Frankiem Gehry'm i do podjęcia natychmiastowych działań pozwalających na
        przygotowanie aplikacji i studium wykonalności.

PO chce, żebym wziął na siebie odpowiedzialność za to czy ten projekt wyjdzie
        czy nie. To jest całkowite odwrócenie ról, to radni powinni zabiegać o środki na
        realizację tego projektu u swojego ministra. I tego minister kultury oczekuje.
    • Gość: Bartek Wychłostać Jońskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 19:25
      W TVN w Faktach właśnie była wypowiedź Jońskiego, który mówił, że trzeba się
      nie zastanowić czy czasem zamiast budowy CŁC nie wybudować 3,5tyś. mieszkań
      komunalnych dla plebsu! To jest dopiero jakaś komuna. Żal i smutek, że tacy
      politycy nas reprezentują.
      • Gość: przegląd mediów Re: Wychłostać Jońskiego! IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 19:30
        gdyby nie ten "plebs" i jego podatki to Bartek nie miały z czego żyć.
        • cambrone Re: Wychłostać Jońskiego! 30.12.09, 19:35
          Zlituj się misiu!!!Jakie podatki płaci plebs mieszkający w
          komunałkach.Na nich trzeba PŁACIĆ!!!!!!
          • desidero1 Ok! 30.12.09, 19:54
            cambrone napisał:

> Zlituj się misiu!!!Jakie podatki płaci plebs mieszkający w
            > komunałkach.Na nich trzeba PŁACIĆ!!!!!!

Mów do mnie misiu!!!!! Przestaje płacić podatki nałożone przez
            Kropiwnickiego
        • Gość: Bartek Re: Wychłostać Jońskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 19:37
          Zapewniam Cię, że nie sprawuję żadnej funkcji publicznej, ale dziękuję Ci za
          troskę. Zamiast budować lepiej rozdawać biednym, tak??
      • nandik Re: Wychłostać Jońskiego! 30.12.09, 20:37
        To jest beznadziejny pod publiczke populizm - mowa o Jonskim
        oczywiście, facet robi cały czas Łodzianom wodę z mózgów.
      • Gość: Marta Re: Wychłostać Jońskiego! IP: *.4web.pl 31.12.09, 10:36
        >czy czasem zamiast budowy CŁC nie wybudować 3,5tyś. mieszkań
        >komunalnych dla plebsu!

Kużwa, w łodzki plebs mozna włozyć i 500 miliardów a zawsze
        pozostanie plebsem ! Jak dostanie mieskzanie to je zdewastuje i co
        sie da sprzeda na złom, a płacić i tak nei będzie - na tym polega
        istota plebsu w Łodzi - tu nei potrzeba mieszkań, ale uciecia
        socjalu i alternatywy - albo do roboty, albo noclegownia dla
        bezdomnych - od razu zmniejszyłaby sie licznba plebsu...Ja
        pierdykam, co za zafajdane miasto!
    • Gość: Anarchista Bubel Gehry'go - Architektura absurdu IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 19:37
      The Massachusetts Institute of Technology wytoczył proces Gehry'mu
      za niechlujne zaprojektowanie $300 mln bubla:
      Stata Center in Cambridge za którego wziął $15 mln.

Jaki był z jego strony nadzór autorski nie ma co komentować.
      Gehry ignorował w czasie budowy zgłaszane przez wykonawcę kardynalne
      błędy projektowe.
      Bubel należy zburzyć .Nie nadaje się on do naprawy.

Gehry projektuje rzeżby a nie funkcjonalne obiekty.
      Gehry nadaje się jedynie do projektowania rynien, okapów i karoserii
      samochodów w stylu lat 50tych.

Czy Łódż stać na wyrzucenie w błoto setek mln zł na łódzki absurd
      Gehry'go , który podzieli los Stata Center in Cambridge
      (co jest gwarantowane przy jakości polskiego wykonawstwa).
      Poza tym projekty Gehry'go nigdy nie spełniają ostrych wymogów
      UE pod względem bezpieczeństwa a także dyskryminacji
      niektórych mniejszości(niepełnosprawni).
      Nawet polskie przepisy są zbyt ostre dla "rzeżbiarza".

www.boston.com/news/local/articles/2007/11/06/mit_sues_gehry_citing_leaks_in_300m_complex/?page=1
    • Gość: Bartek W Łodzi plebs ma najlepiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 19:53
      W takiej sytuacji pozostaje nam udawać, że się pracuje... wyszarpnąć
      mieszkanie komunalne i się rozmnażać... Taki Łodzianin jest pożądany...
    • Gość: lodz1 podac nazwiska radnych glosujacych za poprawka IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 19:57
      Za ten zenujacy spektakl i prywate,za to ze ci kretyni uwalili
      najwazniejszsy projekt dla miaata PO moze pomazyc o moim glosie w
      wyborach,komuchow juz lata temu skreslilem.
    • Gość: Bartek 17 stycznia, co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 20:06
      Nie trawię Kropiwnickiego... ale jeśli lewica i PO mają ukręcić szyję kulturze
      w Łodzi, to ja pójdę i zagłosuję przeciw odwołaniu Kropy! No bo jaki mam
      wybór????????
      • lew_konia Jaki wybór? 30.12.09, 20:16
        Nie iść na referendum, aby nie bylo quorum i nie doprowadzać do
        sytuacji, gdy Łodzią będzie rządzić komisarz z PO, które jest
        przeciw rozwojowi naszego miasta. Nie iść na referendum, żeby
        niszczyciel - Joński nie miał z czego spłacać kredytu zaciągniętego
        na kampanię.
        Czy budowanie mieszkań socjalych to jedyny pomysł SLD na Łódź -
        straszna wizja!
        • Gość: czytelnik Re: Jaki wybór? IP: *.astral.lodz.pl 30.12.09, 20:23
          Dlaczego nie wierzysz, że przyjdzie więcej zwolenników Kropy?
        • Gość: debt Re: Jaki wybór? IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 20:49
          droga lew co konia!
          Budowanie mieszkań socjalnych to oficjalny dokument Komitetu Regionów,
          który podpisał Jerzy Kropiwnicki 2 (dwa) lata temu.
          Dotarło?
      • Gość: gosc Re: 17 stycznia, co teraz? IP: *.smrw.lodz.pl 30.12.09, 20:34
        nie chodz tylko zostan w domu, tak bedzie lepiej
        niech sie udlawia swoim referendum
      • nandik Re: 17 stycznia, co teraz? 30.12.09, 20:41
        nie idź bo nakręcisz komuchom frekwencję.
      • Gość: przegląd mediów Re: 17 stycznia, co teraz? IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 20:46
        Bartek już trawi Kropiwnickiego.
        Bartek pokochał Wielkiego Brata.
        • Gość: Bartek Re: 17 stycznia, co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 21:02
          Nie szanuję krytyki kogoś kto woli wszystko posypać solą, a nie ma
          pomysłu/zdania co by można było stworzyć.
    • minigry.amor.pl Opinie 30.12.09, 20:19
      są różne. Jedni mówią, że w Łodzi może wygrać tylko plebs(czyli jak w Warszawie
      lub Wrocławiu), a inni, że za drogo. Odpowiedzmy na pytanie - Czy musi to być
      Żydowicz, Cameraimage i Gehry? Otóż nie musi. Może to być sprowadzony nowy
      ekskluzywny i światowy projekt kulturalny. Wykładając takie pieniądze i
      dokładając państwowe i unijne, stać Łódź na coś lepszego. Pytanie czy CLC jest
      warte "grzechu"? Radni zweryfikują. Znają temat.
      • Gość: : Re: Opinie IP: *.opera-mini.net 30.12.09, 20:27
        To ty sobie odpowiadaj na pytania razem z tymi ulomnymi bezradnymi, a dystans miedzy Lodzia a innymi miastami bedzie sie jeszcze bardziej powiekszal.

> Radni zweryfikują. Znają temat.

Buhahaha, no tak, wlasnie po dzisiejszej relacji widac na czym sie znaja i ile sa warci.
      • nandik Re: Opinie 30.12.09, 20:46
        Uważam, że ty byś chciał, żeby radni zweryfikowali temat, bo wiesz,
        że mamy do czynienia z ludźmi którzy nie czują i nie dbają o
        prawdziwy interes Łodzi.
        Wiesz, że oni pokierują tematem tak jak ty byś chciał -sprytnie -
        czyli sprawią pozory że chcą, a tak naprawdę przyblokują i zniszczą.
        • minigry.amor.pl Do gościa i nandik-a 30.12.09, 20:54
          To, ze inne miasta trwonią pieniądze na pierdoły, a jak będą potrzebne na coś
          wartościowego, to ich nie będzie, nie znaczy, że Łódź traci dystans? Bzdura.
          Chodzi o to, ze w przyrodzie nic nie ginie. Skoro Żydowicz nie umie przekonać
          radnych, na jego miejsce będą lepsi, skuteczniejsi, bardziej światowi i bogatsi.
          • Gość: Bartek Re: Do gościa i nandik-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 21:04
            Skąd się niby wezmą? kiedy? za 10 lat? za 100? jest szansa żeby coś realnie
            zmienić. Tu teraz i tak ma wyglądać. Trzeba na czymś zabazować... Jak tak
            będziemy przebierać jak panienka na wydaniu to pozostaniemy tym zaściankowym
            miastem, w którym nadal większość z Was chce żyć... To mnie przeraża!
            • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 21:07
              Masz rację, ale nie widzisz, że Żydowicz do g... nie menager? Że nie potrafi
              przekonać radnych? Ślamazara i tyle.
              • Gość: . Re: Do gościa i nandik-a IP: *.opera-mini.net 30.12.09, 21:16
                minigry.amor.pl napisał:

> Masz rację, ale nie widzisz, że Żydowicz do g... nie menager? Że nie potrafi
                > przekonać radnych? Ślamazara i tyle.

Chlopie, a kogo tu przekonywac? Jeden debil co chwile urzadza przerwy, drugi zaprasza trzeciego na piwo, czwarty dyskutuje z piatym o czapce szostego, siodmy uwaza, ze lepiej pieniadze przeznaczyc na przyslowiowe biedne dzieci.

Przejrzyj na oczy. Ciekawe ile ty mialbys cierpliwosci przekonywac takich kretynow, ktorzy maja duzo PILNIEJSZE sprawy na glowie.
              • Gość: nandi Re: Do gościa i nandik-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 21:21
                miniamor czy coś tam - żydowicz to nie slamazara tylko człowiek
                sukcesu, który sam od zera stworzył wspaniały festiwal, który jest
                znany w świecie, na który przyjeżdżają nie tylko ludzie z całego
                świata, ale największe sławy filmu - a po to tylko aby wymienić
                poglądy, podyskutować, przekazać wiedzę i pogadać ze zwykłymi ludźmi
                o filmie.
                Jeśli tego nie widzisz to znaczy, że grasz nieczysto i tyle.
                • Gość: : Re: Do gościa i nandik-a IP: *.opera-mini.net 30.12.09, 21:26
                  A tam, jak sie samemu nic w zyciu nie osiagnelo to bardzo latwo nazwac kogos innego slamazara. Kompleksy i tyle
                  • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 21:32
                    > A tam, jak sie samemu nic w zyciu nie osiagnelo to bardzo latwo nazwac kogos in
                    > nego slamazara. Kompleksy i tyle

Zwalanie winy na moje kompleksy nic nie da. Żydowicz przegrywa, a to oznacza
                    słabość. Poza tym piszesz jakbyś nie znał zasad kapitalizmu.
                    • Gość: elmo Re: minigry IP: *.toya.net.pl 31.12.09, 00:55
                      Tak, przegrywa ponieważ przekonywanie tych radnych, przypomina przekonywanie
                      Ciebie czyli walenie grochem w ściane. Czy ty nie potrafisz zrozumieć,
                      niezależnie od twojej niechęci do Zydowicza, że radni mają cel polityczny, SLD
                      już rozpoczęło kampanię wyborczą, postulując o referendum, PO się podłączyło bo
                      wie, ze jak Kropę odwołają, będą mieli swojego komisarza. Nic więcej ich nie
                      obchodzi, zobaczysz, że jak zobaczą, że ta decyzja im zaszkodziła a ludzie nie
                      chcą iść na referendum to zmienią zdanie, błyskawicznie. Bo są pozbawieni
                      jkichkolwiek zasad, liczy sie tylko cel polityczny.
                      Joński do kamery mówi o 3,5 tys. mieszkań, czy to jest głos merytoryczny
                      dyskusji czy raczej tani populizm adresowany do prostego ludu. Weź przejrzyj
                      wreszcie na oczy.
                      • minigry.amor.pl Re: minigry 31.12.09, 09:01
                        > Joński do kamery mówi o 3,5 tys. mieszkań, czy to jest głos merytoryczny

To jest próba pozyskania głosów żulerii. Owszem, ale ja prywatnie uważam, że
                        Łodzi nie stać na takie wydatki i na takie szaleństwa. Żydowicz powinien znaleźć
                        sponsora. Brak sponsora potwierdza, że Camerimage jest mało warte z
                        marketingowego punktu widzenia. mam obawy, że Łódź straci na inwestycji. Co w
                        tym złego?
                • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 21:29
                  > miniamor czy coś tam - żydowicz to nie slamazara tylko człowiek
                  > sukcesu, który sam od zera stworzył wspaniały festiwal, który jest
                  > znany w świecie, na który przyjeżdżają nie tylko ludzie z całego
                  > świata, ale największe sławy filmu - a po to tylko aby wymienić
                  > poglądy, podyskutować, przekazać wiedzę i pogadać ze zwykłymi ludźmi
                  > o filmie.
                  > Jeśli tego nie widzisz to znaczy, że grasz nieczysto i tyle.

W biznesie liczy się skuteczność. Niestety Żydowicz okazuje się chyba być
                  nieskuteczny. A nieskuteczność to słabość. I nie ma to tamto, pogoda czy radni
                  winni. Powinien pokazać ,że jest cwańszy, a nie pokazał.
              • Gość: AP Re: te mądrasek:))) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 22:08
                ty mądrasek umiał byś radnych przekonać by zrozumieli na czym polega
                procedura aplikacyjna związana z dotacjami unijnymi, ale chyba ty
                jak i oni nie wiesz co piszesz, idź dziecko jutro na dodzie to w sam
                raz dla ciebie kulturalne wydarzenie i świetnie wpisuje się tytuł
                ESK dla Łodzi:))))
                • minigry.amor.pl Re: te mądrasek:))) 30.12.09, 22:16
                  Kiedy Polskę wprowadzano do NATO Bill Clinton miał wiadome Ci problemy. Jak
                  zareagował. Rozmawiał z każdym posłem osobno w 4 oczy. Mimo, ze sondaże
                  pokazywały, ze Polska nie wejdzie do Nato, weszła dzięki mistrzostwu dyplomacji
                  Clintona. Dziś widziałem anty-dyplomacje ze strony zwolenników Zydowicza. Czy
                  ktoś rozmawiał z opozycją w 4 oczy? Czy to błąd? Ja bym to załatwił zupełnie
                  inaczej. Dziś ze strony Cameraimege brakowało czołgów - tak to wyglądało.
            • Gość: sas Re: Do gościa i nandik-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 21:15
              Do Bartka - ty brachu rozumujesz naturalnie i uczciwie, ale tutaj
              rozgrywa sie polityka przemieszana z zawiścią i niechęcią do kogoś
              lepszego.
              • lew_konia PO i SLD dziękujemy! 30.12.09, 21:35
                www.tvn24.pl/28377,1635957,0,1,w-strone-centrum,fakty_wiadomosc.html

Nie dopuścić, by prawicowy prezydent miał taki sukces - czyli na
                złość mamie odmrożę sobie uszy.
          • nandik Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 21:13
            minigry.amor.pl napisał:

> To, ze inne miasta trwonią pieniądze na pierdoły, a jak będą
            potrzebne na coś
            > wartościowego, to ich nie będzie, nie znaczy, że Łódź traci
            dystans? Bzdura.
            > Chodzi o to, ze w przyrodzie nic nie ginie. Skoro Żydowicz nie
            umie przekonać
            > radnych, na jego miejsce będą lepsi, skuteczniejsi, bardziej
            światowi i bogatsi
            > .

Od pewnego czasu nie mogę uwierzyć w to co czytam pod nikiem minigry
            amor. Może dlatego, że wydawałoby się, że .....( no właśnie), ale
            skoro ktoś kogoś wyjątkowo nie znosi bo z nim rywalizuje i mu
            zazdrości (bo Żydowicz w branży was wszystkich bije na głowy - nie
            dociągacie niestety do jego wysokiego "c") to takiej postaci nigdy
            sie nie przekona, bo ona jest właśnie skoncentrowana na tym co w
            ostatnim zdaniu napisałeś. .....Ale ty, ani Łódź Kaliska, ani Vena,
            ani Eska, ani inne dyrdymały nie jesteście lepsi, skuteczniejsi,
            bardziej światowi, ani bardziej bogatsi( mam nadzieję, że mowa o
            bogactwie duchowym).
            Wkurza cię Żydowicz bo mu nie dorastasz, bo nie chce być twoim
            kumplem i trzyma sie od wszystkich w bezpiecznej odległości. wkurza
            cię, ze ma kontakty, o których ty mógłbyś tylko śnić i myśli o tym
            są dla ciebie zdwojonym kompleksem.

Smutne, że nie potrafisz nad tymi niskimi pobudkami czy uczuciami
            zapanować i je stłumić dla ratowania czegoś co jest cenne.
            Ale cóż - dojrzałość czasami przychodzi późno, a czasami w ogóle.
            pozdrawiam.
            • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 21:23
              > Wkurza cię Żydowicz bo mu nie dorastasz, bo nie chce być twoim
              > kumplem i trzyma się od wszystkich w bezpiecznej odległości.

Ja jestem jak papież, skromny człowiek, więc gdzie mi tam do Żydowicza, ale co
              to zmienia? Jak można powierzyć komuś takiemu tyle pieniędzy i taki bagaż
              zaufania, skoro on nie potrafi rady miasta przekonać? Jak może reprezentować
              Łódź z tą nieskutecznością?
              • Gość: nandi Re: Do gościa i nandik-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 21:49
                Człowieku to co Zydowicz do tej pory pokazał to chyba świadczy o
                jego wyjatkowej skuteczności.
                Proponuję zorganizuj coś i tak, żeby ktokolwiek chciał wziąć w tym
                udział w ilości większej niz to twoje towarzystwo prywatkowe.
                Zorganizuj imprezę, której ranga z roku na rok będzie wzrastała i na
                którą przyjeżdżają wszyscy święci światowej sławy, zabezpiecz całą
                obsługę, kilka dużych obiektów ( tutaj teatry, kina).---
                • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 21:56
                  Nie mam zamiaru nikogo obrażać, zwłaszcza przegranych. Chodzi o to, że mimo
                  psycho-nagonki nie uważam tej imprezy za wielką. Jest zdecydowanie
                  przereklamowana. Jest w Łodzi już kilka lat a ja każdemu muszę tłumaczyć co to
                  jest. Chce bez emocji powiedzieć, ze jest to wielka impreza, ale nie bardzo
                  wielka. Za to bardzo po chamsku chce się ją Łodzianom narzucić - po chamsku i
                  niemarketingowo.
                  • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 21:59
                    > Jest w Łodzi już kilka lat a ja każdemu muszę tłumaczyć co to
                    > jest.

No to mi strasznie przykro, że masz mało kumatych "każdych". No ale w końcu Camerimage to nie to samo co Eska Music Awards albo Pepsi Vena
                    • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 22:13
                      > No to mi strasznie przykro, że masz mało kumatych "każdych". No ale w końcu Cam
                      > erimage to nie to samo co Eska Music Awards albo Pepsi Vena

I dlatego strasznie mi przykro, ale trzeba zainwestować i sprowadzić coś
                      dobrego, a nie preferować tandetę, w tym Cameraimage. Moim zdaniem to światowa
                      miernota. Gwiazdom zapłacono, aby się teraz włączyły. Jak pieniądze będą
                      zatwierdzone, znikną gwiazdy i zostanie tandetny Cameraimage.
                      • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 22:19
                        Wyjaśnij więc na czym polega tandeta Camerimage (widzisz, nawet nazwy poprawnie napisać nie umiesz)
                        • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 22:35
                          > Wyjaśnij więc na czym polega tandeta Camerimage (widzisz, nawet nazwy poprawnie
                          > napisać nie umiesz)

Przepraszam za pomyłkę, to nie było złośliwe. Ubolewam nad tą literówką.
                          Na czym polega tandeta? Dużo się krzyczy, a małe są zyski. Mieszkam w Łodzi i
                          nie odczuwam wielkiego zainteresowania imprezą. Podobnie jest z filmami Lyncha.
                          Wspaniały reżyser, a kina nie wypełnia. Camerimage(już się więcej nie pomylę) to
                          coś jak - Wielka sztuka... dla sztuki. Trochę mi się tu kojarzy coś małego, ale
                          podobnego - Fabryka Trzciny w Warszawie. Wszystko to sprawia wrażenie
                          przereklamowanej tandety.
                          Wiesz... ja skromny człowiek jestem i się nie znam, ale zysków finansowych to tu
                          na pewno nie widać.
                          • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 22:41
                            Ale to wynika wyłącznie z tego, że tzw. "wysoka kultura" słabo się (przynajmniej na razie) sprzedaje. I właśnie takie inwestycje mogłyby ją wypromować. Do filharmonii też więcej ludzi zaczęło chodzić jak postawiono nowy budynek (tyle wiem chociażby z autopsji). Nie można kierować się wyłącznie szmalem i godzić się wyłącznie na Eski i Veny tylko dlatego, że są teraz bardziej rentowne. Trzeba dać tej "wysokiej kulturze" szansę!
                            • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 23:00
                              > Do filharmonii też więcej ludzi zaczęło chodzić jak postawiono nowy budynek

Prawda. Dużo więcej. to jest argument, a nie te argumenty Zydowicza typu "czołgi
                              i hura! Wszyscy głupi a my elita". potwierdza się, ze Żydowicz to anty-dyplomata.
                          • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 22:43

Ale to wynika wyłącznie z tego, że tzw. "wysoka kultura" słabo się (przynajmniej na razie) sprzedaje. I właśnie takie inwestycje mogłyby ją wypromować. Do filharmonii też więcej ludzi zaczęło chodzić jak postawiono nowy budynek (tyle wiem chociażby z autopsji). Nie można kierować się wyłącznie szmalem i godzić się wyłącznie na Eski i Veny tylko dlatego, że są teraz bardziej rentowne. Trzeba dać tej "wysokiej kulturze" szansę!
                  • Gość: AP Re: Bidny mądrasek:))) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 22:12
                    to współczuć ci tylko takich umnych znajomych, którzy pewnie wiedzą
                    za to gdzie kluby z małolatami:)))a przegrało miasto a nie fani czy
                    wrogowie Plus Camerimage, bo tylko debil uważa że to Centrum miałoby
                    służyć temu jednemu festiwalowi:)))problem Łodzi to m.in. to że
                    dysputy toczą tu osobniki nie mające o czymś kompletnie pojęcia jak
                    mądrasek:)))jak masz choć połowę IQ dodzi to wskaż większą imprezę
                    kulturalną i o większej światowej renomie niż Plus Camerimage?:))))
                    • minigry.amor.pl Re: Bidny mądrasek:))) 30.12.09, 22:23
                      Samochwała w kącie stała i przegrała. Mit to jedno, a opłacalność to drugie.
                      Cameraimage może być w Teatrze Wielkim, nikt ich nie wyrzuca. Mnie
                      ekonomicznie(bez frazesów i propagandy sukcesu) nie przekonała ta inwestycja.
                      Cyfr nie było, były mity i legendy. Naga prawda.
                  • Gość: pająk Re: Do gościa i nandik-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 22:25
                    bredzisz minigry ,jak zaklęty ciagle bredzisz, a swoją drogą jakich
                    ty masz przyjaciół skoro nawet tak słynnego jak Camerimage festiwalu
                    nie znają.
                    takimi dennymi wpisami nie jestes wstanie umniejszyć jego rangi i
                    tacy ludzie jak: Gilliam, Parker, Storaro, Starski, Schloendorff,
                    Spinotti, Wolski, Zanuck,Saura,Shoonmaker,Pecorini,Hamada,Mathieson,
                    Rutger Hauer, Chapman, Higgs.... nadal ten festiwal będą nie tylko
                    cenić, ale chętnie będą w nim uczestniczyć.
                    A ty możesz sie nadal kompromitować i delektować swoją zawiścią i
                    miałkimi, nieciekawymi i niedouczonymi przyjaciółmi.
                    • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 22:35
                      > takimi dennymi wpisami nie jestes wstanie umniejszyć jego rangi i
                      > tacy ludzie jak: Gilliam, Parker, Storaro, Starski, Schloendorff,
                      > Spinotti, Wolski, Zanuck,Saura,Shoonmaker,Pecorini,Hamada,Mathieson,
                      > Rutger Hauer, Chapman, Higgs.... nadal ten festiwal będą nie tylko
                      > cenić, ale chętnie będą w nim uczestniczyć.

Daruj sobie tą wyliczankę, z tego co widzę to bardziej chyba kojarzy nazwiska Spears, Hilton, Aguilera itp
                      • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 22:44
                        > Daruj sobie tą wyliczankę, z tego co widzę to bardziej chyba kojarzy nazwiska S
                        > pears, Hilton, Aguilera itp

I to rozumowanie jest istotą porażki Camerimage. Brak skromności. Więcej pokory!
                        Nie można mówić "daj pieniądze, a jak nie dasz, toś cham". No bez przesady.
                        • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 22:48
                          Najmocniej przepraszam, ale jak ktoś nazywa Camerimage tandetą no to chyba nie pozostaje nic innego
                          • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 23:08
                            Wszystko ma swoją cenę. Np. Obrazy Picasso są warte bo są ludzie, którzy je za
                            wielkie pieniądze kupują. Natomiast dlaczego Camerimage nie chce sponsorować
                            miliarder, skoro jest tak wielkie?
                            Ja chce uważać festiwal za wspaniały, elitarny, dzieło i niech to dzieło na
                            siebie zarobi. Tymczasem nie ma chętnych na sfinansowanie budynku. Tym samym nie
                            można mówić o mieście, ze jest prostackie, bo nie daje na nie wiadomo ile warte
                            "dzieło". Ceny rynkowej Camerimage nie wyliczono, a za słowa "wielkie",
                            "wspaniałe" się nigdzie nie płaci.
                            • nandik Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 23:41
                              Do ciebie nie dociera, że to centrum nie jest projektowane pod jeden
                              festiwal. To miejsce gdzie mogą sie odbywać sympozja i kongresy
                              związane ze wszystkimi dziedzinami kultury, nauki i sztuki. To ma
                              być centrum jakiego w Europie nie ma i byłoby u nas w zapyziałej
                              Łodzi. Niesamowite.Zbyt piekne, żeby mogło być prawdziwe, przy
                              takiej elicie zwłaszcza.
                              Dzieki Zydowiczowi pare miesięcy zyliśmy w innym świecie i
                              wierzyliśmy, że to sie może wydarzyć.
                              Dzięki takim jak ty mamy poczucie spadania i zmarnowanej okazji na
                              przyszłość.
                              Idź chłopie i zachwycaj sie super realizacjami rodem z lat
                              siedemdziesiatych przy Piłsudskiego, a ostatnio przy Kościuszki, ci
                              architekci zacieraja ręce bo znowu na tej prowincji są najlepsi. -
                              żal
                              • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 31.12.09, 00:44
                                Przewartościowujesz tą inwestycję. Nic nie wskazuje, ze będzie taka korzystna,
                                względem wydatków. Zejdź na ziemię. Przypomnij sobie jaką sławę dała Łodzi walka
                                Gołoty i porównaj to neutralnie, bez emocji z pozycji zaskoczonego widza z
                                Camerimage. Festiwal i budynek nie pomoże, a robi się wielki marketing wokół
                                niego(marketing w stylu telezakupów mango), aby wyłudzić kasę.
                                I może się mylę, ale udowodnij to bez frazesów i krytyki? Ja po prostu nie mam
                                pewności, a w marketingowe krzyki nie wierzę. Ponadto jakby to była super
                                impreza to zjawiłby się nie jeden milioner, aby ja sfinansować. Jesteś pewnie
                                młody i nikt cię jeszcze nie nabrał w życiu. Pamiętaj, ze to co się
                                przereklamowuje jest zawsze mało warte, natomiast prawdziwej wartości reklamować
                                nie trzeba.
                    • minigry.amor.pl Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 22:41
                      Ale ja życzę Camerimage powodzenia. Szczerze. Tylko niech się super-artyści
                      bawią może za pieniądze innych. Jak tacy są wspaniali, to czemu nie mają
                      sponsora, milionera lub miliardera, tak, jak jest np. w USA.
          • zue2 Re: Do gościa i nandik-a 30.12.09, 23:03
            minigry.amor.pl napisał:

> To, ze inne miasta trwonią pieniądze na pierdoły, a jak będą potrzebne na coś
            > wartościowego, to ich nie będzie, nie znaczy, że Łódź traci dystans? Bzdura.
            > Chodzi o to, ze w przyrodzie nic nie ginie. Skoro Żydowicz nie umie przekonać
            > radnych, na jego miejsce będą lepsi, skuteczniejsi, bardziej światowi i bogatsi
            > .

No, już stoją na rogatkach,a taki tam tłok ,że az nie mogą wejść do miasta
    • nandik Proszę o takie relacje częściej 30.12.09, 20:58
      Dzięki gazecie każdy mieszkaniec Łodzi może przeczytać i przekonac
      się jakich mamy rajców. Świetny pomysł, gdyby gazeta wprowadziła
      taki cykl na stałe to napewno wszyscy by na tym zyskali.

Radni zaczęli by sie bardziej starać, więcej pracować i bardziej
      zważac na to co mówią i czynią,
      Łodzianie by byli bardziej doinformowani bo nikt właściwie nie zdaje
      sobie sprawy z tego co się na sali obrad dzieje,
      Podniosłaby się jakość obrad, a może nawet i frekwencja,
      Podniosłaby się również świadomość Łodzian, a do wyborów by
      przychodzili bardziej przygotowani.
      • Gość: : Re: Proszę o takie relacje częściej IP: *.opera-mini.net 30.12.09, 21:18
        > Radni zaczęli by sie bardziej starać

Chyba snisz, publike maja dzis niezla a i tak maja wszystko w dupie. Smichy, chichy, przerwy, czapki.

Ot i polskie szlacheckie tradycje.
    • Gość: moro Relacja na żywo z sesji Rady Miejskiej IP: *.gts.entel.pl 30.12.09, 21:16
      Wstyd mi, że takich debili wybierałem. Ci radni to jedna wielka banda idiotów.
      Ile miasto dokłada a ile Ministerstwo kultury i Unia? Oczym Ci radni debatują
      o nie swoich pieniądzach?
    • Gość: : No i koniec IP: *.opera-mini.net 30.12.09, 21:30
      Myslalem ze to jak Lodz objechano w Faktach da tym tlumokom do myslenia, ale im na niczym nie zalezy, wazne sa tylko polityczne gierki, nie zdaja sobie tylko sprawy, ze chyba jednak wiecej na tym straca niz zyskaja, mojego glosu PO juz nie dostanie
      • irasiad.prof.kaczynskiego Ja też się zastanawiam gdzie tu ta "polityka" 30.12.09, 21:32
        PO przez to "polityczne blokowanie" prędzej elektorat straci, niż zyska.
        • lew_konia Cień referendum siadł na centrum festiwalowym 30.12.09, 21:41
          PO i SLD widzą tylko aferę referendalną przed sobą. Bić prezydenta,
          byle mocno, nie ważne za co.

• minigry.amor.pl Re: No i koniec 30.12.09, 21:37
        > Myslalem ze to jak Lodz objechano w Faktach da tym tlumokom

No skoro objechano w faktach, to znaczy, ze Warszawie zależało na krachu
        budżetowym Łodzi. I się warszawskim faktom nie powiodło. Czas na lepszy i tańszy
        projekt.
        • irasiad.prof.kaczynskiego Re: No i koniec 30.12.09, 21:42
          Bredzisz.
          • minigry.amor.pl Re: No i koniec 30.12.09, 21:50
            Zaiste. Tak samo jak ci, którzy mówią, ze świat się zawali bez Cameraimage w
            Łodzi. Miasto na tej nudzie niewiele zyskiwało.
            • irasiad.prof.kaczynskiego Re: No i koniec 30.12.09, 21:57
              Bądź łaskaw poczytać sobie, jak bardzo zyskiwały miejsca, w których Gehry stawiał te swoje klocki. To jest kwestia nazwiska i żaden tańszy projekt tego nie zastąpi. Jeśli już usiłujesz dyskutować to powinieneś choć trochę myśleć
              • minigry.amor.pl Re: No i koniec 30.12.09, 22:09
                > Bądź łaskaw poczytać sobie, jak bardzo zyskiwały miejsca, w których Gehry stawi
                > ał te swoje klocki.

Zyskiwały lub traciły:

www.boston.com/news/local/articles/2007/11/06/mit_sues_gehry_citing_leaks_in_300m_complex/?page=1
                Łodzi nie stać na taki hazard.
                • irasiad.prof.kaczynskiego Re: No i koniec 30.12.09, 22:18
                  Tak, Łodzi to w ogóle na nic nie stać. A ty może przeczytaj dokładnie kto i gdzie zawinił.
        • zue2 Re: No i koniec 30.12.09, 23:23
          . Czas na lepszy i tańszy projekt.

jaki?
          • minigry.amor.pl Re: No i koniec 31.12.09, 09:04
            > jaki?

Szkoda planować i marzyć, bo Żydowicz nikogo już tu nie wpuści. Powstanie to co
            ma powstać, widzę to po "parciu na szkło". Łodzi nie da się szansy, na coś
            innego w tym miejscu.
            • zue2 Re: No i koniec 31.12.09, 15:32
              minigry.amor.pl napisał:
              >
              > Szkoda planować i marzyć, bo Żydowicz nikogo już tu nie wpuści. Powstanie to coma powstać, widzę to po "parciu na szkło". Łodzi nie da się szansy, na coś innego w tym miejscu.

Ale twierdzisz ,że Żydowicz to człowiek który nic nie potrafi załatwić , czyli jak może zablokować kogokolwiek. Więc jeszcze raz proszę odpowiedz :na jaki to lepszy i tańszy projekt czas?
    • Gość: Bartek Camerimage odjeżdża do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 21:33
      Dobrze, że chociaż autostradę nam zrobią do Wrocławia, 2 godzinki i będziemy na
      miejscu żeby oglądać światowej sławy operatorów i gwiazdy kina. Bo Wrocław się
      nosem podeprze, ale przytuli kolejny festiwal, tym bardziej o takiej randze.
    • Gość: max najwięcej idiotów w Platformie, SLD to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 21:33
      idiotyzm radnych Platformy i SLD jest nieograniczony, czy to są
      agenci z gdańska
      • Gość: pp Re: najwięcej idiotów w Platformie, SLD to dno IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 21:37
        Szkoda Żydowicza ale radni mądrze postąpili.
        Trzeba najpierw mieć normalne, bezpieczne czyste miasto. I na to
        musza iśc nasze podatki . Camerimage może spokojnie funkcjonować na
        odremontowanej Łąkowej a nie w pałacu za 800 mln ( bo przeciez
        jeszcze nie było takiej inwestycji która zmiescilaby się w kosztach
        z pierwszej koncepcji)
        • irasiad.prof.kaczynskiego Re: najwięcej idiotów w Platformie, SLD to dno 30.12.09, 21:44
          > Trzeba najpierw mieć normalne, bezpieczne czyste miasto.

Nie ma żadnych przeszkód, żeby osiągnąć oba cele równolegle. Tylko musi być jakaś jednomyślność, a nie takie szopki.
        • Gość: pp Platforma i SLD na straży funkcjonowania miasta IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 21:44
          Szkoda Żydowicza ale radni mądrze postąpili.
          Trzeba najpierw mieć normalne, bezpieczne czyste miasto. I na to
          musza iśc nasze podatki . Camerimage może spokojnie funkcjonować na
          odremontowanej Łąkowej a nie w pałacu za 800 mln ( bo przeciez
          jeszcze nie było takiej inwestycji która zmiescilaby się w kosztach
          z pierwszej koncepcji)
          • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Platforma i SLD na straży funkcjonowania mi 30.12.09, 21:48
            Nie mamy już czasu na "najpierw". Trzeba robić i jedno i drugie równocześnie. Da się, tylko musiałoby dla tych patałachów istnieć coś więcej niż polityczne przepychanki.
          • Gość: cc Re: Platforma i SLD denne ludki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 23:58
            Trzeba tych pseudaków wreszcie pogonić.
        • Gość: cc Re: najwięcej idiotów w Platformie, SLD to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 00:18
          Radni PO i SLD chcą zamiast rozwijania kultury propagują wieczne
          sprzatanie po sobie. Skńczmy z tymi idiotycznymi postaciami o
          zakutych łbach i małych potrzebach intelektualnych.
    • Gość: pietias Relacja na żywo z sesji Rady Miejskiej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 21:42
      podczas przyszłorocznych wyborów przypominijmy Walaskowi i spółce co
      o nich myslimy (a jeszcze niedawno namawiałem wszystkich do
      głosowania na PO ...)
    • Gość: mieszkamwlodzi Relacja na żywo z sesji Rady Miejskiej IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 21:49
      Nie idę na referendum, radni Lewicy i PO nie zasługują na to, aby zarządzać
      naszym miastem. Radny Joński opowiadał coś o wyborze między budową 3,5 tys.
      mieszkań a budową Centrum Festiwalowego, to czysty populizm i politykierstwo
      najgorszego sortu. Łódź zasługuje na coś wyjątkowego (centrum festiwalowe to
      właśnie to coś),nie stać nas na bylejakość, dosyć już zmarnowano czas.
      • Gość: Joanna Nie dziwi mnie że Kropa wyjeżdża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 22:02
        Ja tez bym na miejscu Kropy wyjeżdżała żeby na tych pajaców nie
        patrzeć
        Politykierstwo, kumoterstwo i wiele innych kompromitujących
        przymiotów. Niewatpliwie Łodzianie odpłacą.
      • Gość: czytelnik Re: Relacja na żywo z sesji Rady Miejskiej IP: *.astral.lodz.pl 30.12.09, 22:15
        Gość portalu: mieszkamwlodzi napisał(a):

> Nie idę na referendum,

Idź, poprzyj Kropę i daj im szanse na dokończenie kadencji.
    • Gość: Marcin Zwyciężyła koncepcja Menelowa IP: 188.33.208.* 30.12.09, 21:54
      Lewica konsekwentnie od II wojny światowej tworzy z Łodzi Menelowo, radni PO
      dziś dzielnie wsparli Lewicę w kontynuacji tej wizji.
    • Gość: assi Walasek,Kacprzak i Platforma tak zniszczyłi Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 21:54
      banda radnych karierowiczów z Platformy i SLD zrobiła prezent innym
      miastom teraz inne miasta dostaną kase z Unii na projekty,
      • Gość: pp Walasek,Kacprzak i Platforma uratowali Łódź IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 23:26
        Naprawde wierzycie ze , stać nas na wybudowanie pałacu za 800mln zł
        i jednocześnie poprawienie jakości zycia w mieście.
        Taki pałac trzeba by było utrzymać tez za grube miliony rocznie a
        jednocześnie szpitale upadają bo nie ma kilku milionów
        • Gość: cc Walasek,Kacprzak i Platforma skompromitowali Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 00:24
          jw
    • Gość: nn Radni zadecydowali o Camerimage Łódź Center (re... IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 21:54
    • Gość: robert Wybudujmy slamsy IP: 78.8.201.* 30.12.09, 21:56
      po co się wychylać ...
    • Gość: cover Walasek z Jonskim mam nadzieje ze po wyborach IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 21:59
      bedziecie sprzatac smieci i psie gowna z ulicy.Do takiej pracy sie
      nadajecie i przynajmniej bedzie z niej jakis pozytek dla miasta.
      A PO i komuchy tym glosowaniem zalatwiliscie sobie wybory i poparcie.
      PO moj glos wlasnie dzisiaj stracila.
      • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Walasek z Jonskim mam nadzieje ze po wyborach 30.12.09, 22:01
        Mój głos PO również straciła i doprawdy nie wiem, co oni chcieli ugrać tym stawianiem się, z myśleniem chyba są na bakier.
    • Gość: bistro joński pieniaczu IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 22:00
      nie chodź w przyszłym roku po mieszkaniach bo i tak nikt na ciebie
      nie zagłosuje zacznij lepiej cv rozsyłać choć i tak w łodzi jesteś
      spalony.

osobiście nie nawidze pisu, ale uważam że kropa i tomaszewski są
      jednymi z niewielu którzy chcą coś nowego wtym mieście zrobić, a
      tacy osiedlowi politycy ja joński walasek i inni śmieszni co się w
      garniutury przebrali tylko patrzą co tu dla siebie ugrać, po
      urzędach swoje cv noszą byle coś sie zarobiło,

pokazaliscie co w ostatniej kadencji zrobiliscie- jestescie slabi i
      zawsze tacy bedziecie

• Gość: Rits Re: joński pieniaczu IP: 94.254.189.* 30.12.09, 22:11
        Gość portalu: bistro napisał(a):
        > pokazaliscie co w ostatniej kadencji zrobiliscie- jestescie slabi i
        > zawsze tacy bedziecie

niech Kropiwnicki pokaze co zrobil..
        • irasiad.prof.kaczynskiego No na przykład... 30.12.09, 22:16
          > niech Kropiwnicki pokaze co zrobil..

Całe to "Nowe Centrum Łodzi" idzie do przodu pod jego rządami akurat. Przetarg na przebudowę Fabrycznego już został ogłoszony, podobnie przetarg na studium wykonalności tunelu średnicowego. No ale żeby nie było tak pięknie to Camerimage trzeba było uwalić.
      • Gość: marek karzepa Brawo Jonsky IP: 188.33.6.* 30.12.09, 23:29
        Widać że Joński z Walaskiem nie są na ręke obecnej władzy. Chyba
        bardzo komuś zależy ,żeby wszystko było głowane bez żadnej dyskusji.
        A może ktoś steruje tym forum?
    • Gość: laki Nie jestescie anonimowi-rozliczymy was na wyborach IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 22:03
      BEZradni z PO i SLD zrobiliscie wspanialy prezent Lodzi na nowy rok,
      teraz mozecie pomarzyc o odwolaniu Kropiwnickiego a w wyborach
      poniesiecie sroga kleske-wy gnoje.
    • Gość: spoza Łodzi Radni zadecydowali o Camerimage Łódź Center (re... IP: *.chello.pl 30.12.09, 22:08
      Czy wy łodzianie nie widzicie co robią z Wami oszuści z lewicy.
      Przecież mieli wcześniej swoich prezydentów i nic dobrego w Lodzi w
      tym czasie nie stworzyli. Oni naprawdę chcą zniszczyć to miasto, aby
      było zaściankiem Polski. Organizują kosztowne referendum, które
      tylko po raz kolejny ośmieszy Wasze miasto i nic nowego nie
      wniesie. A gdy chodzi o ważne decyzje dla miasta, to najlepiej
      zablokować je. Widzę, że to Wasze miasto przez takich radnych z
      lewicy nigdy nie osiągnie jakiegokolwiek sukcesu.
      • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Radni zadecydowali o Camerimage Łódź Center ( 30.12.09, 22:10
        Żeby tylko z lewicy - ostatnio do grupy "nie bo nie" dołączyła też niestety PO
    • Gość: ja szkoda IP: *.toya.net.pl 30.12.09, 22:09
      spodziewałem się innego rozstrzygnięcia. PO i SLD .... brak słów. Oby
      to była wasza ostatnia kadencja w Radzie Miejskiej.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka