IP: *.toya.net.pl 03.02.04, 19:27
Dziś wychodząć z jedenastki na pl. Kilińskiego w Zgierzu zobaczyłem 2
rozkłady. Bardzo mnie to zdziwiło, więc podszedłem zobaczyć je. Zauważyłem
linie 11 i linie 46B (Pl. Wolności - Pl. Kilińskiego) odjeżdźającą o
godzinach 1, 3 i 5. Czy ktoś wie skąd to się wzieło??? A może jest linia
46A???
Obserwuj wątek
    • Gość: mamadoo Re: 46B IP: *.cable.wanadoo.nl 03.02.04, 19:48
      Czyżby w ten sposób chciano zastąpić te dwa brakujące kursy 45 w szczycie?
      45 odjeżdzało z pl.Kilińskiego,zdaje się,6 razy w godzinę w szczycie.
      11 natomiast odjeżdza tylko cztery razy.
      To chyba dobra wiadomość, że utrzymano tę samą częstotliwość(albo zbliżoną)do
      poprzedniej.
      Czy tylko te słabe podstacje sobie z tym poradzą?

• Gość: J.S. Re: 46B IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 03.02.04, 19:59
      To linia 46-BUS, o ile mi wiadomo. Nie ma sie wiec co martwic o podstacje.

J.S.
    • Gość: chyba wiem Re: 46B IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 20:00
      wydaj mnie sie ze to za te linie 45bus
      bo jak przygładałem sie rozkładowi
      zauważyło ze jedzie liściasta
      ale przecież na liściasteJ NIE MA TORÓW
      wiec wydaje mi sie
      to bardzo prawdobodobne
      tylko dlaczego napisali
      ze to linia tramwajowa??????????????
    • Gość: ego Re: 46B IP: 212.191.132.* 04.02.04, 00:30
      Matoły przeciez 46B to inaczej 46 Bus czyli linia nocna obsługiwana przez MKT
      • Gość: J.S. Re: 46B IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.02.04, 02:34
        To przeczytaj sobie moja odpowiedz napisana 4 godziny 31 minut przed twoja,
        matole
    • Gość: STUDI Re: 46B IP: *.prokom.pl 04.02.04, 11:01
      Bylo juz o tym napisane tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=10479665&a=10492727

To jest ta sam linia ktora nazywala sie 45bus. Na nowszych rozkladach oznaczano ja 45B. Od 01-02-2004 numer 45 stracil sens, wiec przemianowano ja 46bus. Na przystankach rozklady ja nazywaja 46B.
      Poniewaz petla na Polnocnej juz przestala funkcjonowac to ta linia startuje z Pl. Wolnosci.
      • Gość: barnaba Re: 46B IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 04.02.04, 18:08
        Jakby nie można było jej nazwać "146"...

pozdrawiam
        • camelot Re: 46B 05.02.04, 21:58
          Głupota w numeracji linii zgiersko-łódzko-pabianckiej dosięgła szczytu. Jest
          kilka relacji a nikt nie wie jaka to linia.
          • Gość: STUDI Re: 46B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:56
            Czepiasz sie i to niepotrzebnie.
            Wiekszosc mieszkancow Lodzi ochodzi tylko trasa w obrebie miasta. Wiec robienie
            dwoch, trzech linii tylko stworzy balagan. Dla nich jest to 11. Niewazne czy
            jedzie do Pabianic czy Zgierza.

Po drugie ile osob bedzie jechac tramwajem ze Zgierza do Pabianic?
            Ci ktorzy to ptrzebuja to sie dowiedza. No problem.

Dojazdy do Zierza i Pabianic sa gflownie z terenow Lodzi. Wiec
            nie jest problemem znalezienie innej ralacji niz do Chocianowic czy Helenowka.
            Czyz nie. W tej sytuacja tworznie dodatkowych numerow tylko zwiekszy
            nieczytelnosc rozkladow jazdy. Czemu, sprobuj szybko zorinowac sie oktorej
            godzinie beziesz mial trawaj 11 do Zgierza jak bedziesz mial 11A Pabianice -
            Zgierz, 11C Chocianowice - Zgierz. Dwa rozne rozklady jazdy? Wiekszy balagan
            zaproponujesz innymi liniami.

Wiele warianto wtras to tylko godziny szczytu w dni powszednie i soboty.

Na odcinkach podmiejskich nie widze zadnych problemow.

Pozostaja jesze zjazdy do zajezdni i zyjazdy z zajezdzni przez Pl.
            Niepodleglosci. Wyjazdy sa wczesniej niz jakiekolwiek tramwaje jezdza po Lodzi.
            Wiec no problem. Powroty - Pabianiczanie sa przyzwyczajeni do trasy 41. Wiec
            tez nie klopot.

Naprawde robisz niepotrzebny szum. Wieksze zaklopotanie swodowala linia 46.
            Zwlaszcza na Legionow, jak kazdy wsiadajacy myli ja z linia 43. Na Pabianickiej
            natowmiast ludzie sadza ze to jest dawan linia 41.

Jesli ludzie nie ptarza na numer linii, to co dopiero jak zrobimy 11A, 11B,
            11C. Nowe linie tworza jeszcze wiekszy balagan. Ludzie sa kompletnie
            zdezorientowani. Owszem sa rokzlady jazdy na przystankach, ale kto z nich
            korzysta..... Ajeszcze zrob je bardzij nieczytelne wprowadzajac kilka linii. W
            koncu glowna relacja wszystkich wariantow w obrebie Lodzi jest jednakowa.
            • Gość: Ja Re: 46B IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 19:12
              Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Czepiasz sie i to niepotrzebnie.
              > Wiekszosc mieszkancow Lodzi ochodzi tylko trasa w obrebie miasta. Wiec
              robienie
              >
              > dwoch, trzech linii tylko stworzy balagan. Dla nich jest to 11. Niewazne czy
              > jedzie do Pabianic czy Zgierza.

Dla jednych nie ważne, dla innych ważne. Zwyczaj numerowania 1 lini jednym
              numerem został wprowadzony do KM baaardzo dawno i obowiązuje prawie wszędzie
              (nie wiem, gdzie nie). 55 różni się od 55A też tylko trzema przystankami, ale
              jednak jest jakiś powód dla którego linie te mają osobne oznaczenie. Jeden
              numer i kilka tras to gimnastyka artystyczna, która niczego nikomu nie ułatwia.
              Poza tym sugerujemy wersje A, B, C itd., a pozostawienie jednego numeru,
              właśnie dlatego, że wŁodzi tramwaj ma tę samą trasę (z reguły)

> Po drugie ile osob bedzie jechac tramwajem ze Zgierza do Pabianic?
              > Ci ktorzy to ptrzebuja to sie dowiedza. No problem.

To może najlepiej w ogóle zrezygnujmy z oznaczeń, rozkładów jazdy i tego typu
              przeżytków, bo kto chce, to i tak się dowie...

>
              > Naprawde robisz niepotrzebny szum. Wieksze zaklopotanie swodowala linia 46.
              > Zwlaszcza na Legionow, jak kazdy wsiadajacy myli ja z linia 43. Na
              Pabianickiej
              >
              > natowmiast ludzie sadza ze to jest dawan linia 41.

Z całym szacynkiem, ale to, że ludzi nie mają w zwyczaju patrzeć do czego
              wsiadają, to już nie mój problem. Tramwaje mają swój numer, po to, aby na niego
              spojrzeć, a nie ładowac się bo mi się ten typ tramwaju podoba.

Z całym szacunkiem, Studi, ale zaczynasz myśleć tak jak w UMŁ - to się
              przyklepie, to się wytnie, a reszty się ludzie domyślą.

P.S. A tak już zupełnie w PSie, to ZDiT napisał mi, że numerki z A dla lini
              autobusowych (60, 65, 69, 70, 78) będą, natomiast co do 11, to "opracowują
              koncepcję numeracji..." Co się zaś tyczy zgierskiej szóstki, to jeszcze muszę
              się trochę pomęczyć, aby im pokazać, że nie mają racji. Tyle wieści z frontu

• Gość: Ja Re: 46B IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 19:26
      A swoją drogą, to czy w tymże cudzie (46B) obowiązują Łódzkie bilety? Bo jeśli
      tak, to zgodnie ze starym dobrym statusem, może mieć ona (linia) tylko numer z
      zakresu 150-200.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka