Gość: Bamshe IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.01.10, 17:54 cale szczescie pozbylismy sie juz orezydenta czas na jego swite. Koniec marnotrawienia pieniedzy miejskich na podroze do Izraela i prywatne show pana Zydowicza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziennikarz Palczewski prowadził programy,konsultował z SLD? IP: *.toya.net.pl 20.01.10, 18:12 Palczewski prowadził programy,większość z przeciwnikami prezydenta, wnioskuje,że konsultował to z SLD i Platformą? Chyba gość opowiada o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerd za ile Potocka "kupiła" mieszkanie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.10, 02:53 przecież te 160m2 na rogu Wierzbowej i Narutowicza chyba nie za te marne kilkadziesiąt tysięcy. za wierność i lojalność Kropie. jak ktoś tego nie kuma - sorry. [mam nadzieję, że CBA lub CBŚ się i tym zajmą] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffrr23 debata byla o referendum IP: *.pai.net.pl 21.01.10, 10:07 15 stycznia w cyklu goracy temat debata byla jednak o prezydencie i referendum, jakim wiec cudem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werter Walasek wyszedł na idiotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 18:24 Dlaczego xle zrobiony program Walasek pokazał kim jest, takim tanim pajacykiem, a Żydowicz facetem na luzie, który walczy z tłukami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bamshe a Zydowicz na buca IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.01.10, 19:18 Zydowicz wyszedl na buca ktory glupieje jak kamere widzi showmen z pipidowy. Bardzo dobrze ze RM pozostala nie ugieta i kasy do kieszonki Zydowiczowi nie nasypala. 40$ mln za projekt hahah przekret stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 18:27 A Ja mam pytanie, czy Pan Prezes i Dziennikarz nie przeprowadzał czasami wywiadu w TV Łódź, z zabójcą księdza Jerzego Popiełuszki kilka lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Łódzka telewizja konsultowała programy z prez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 18:35 A Ty nie rozmawiasz z sąsiadką, której nie lubisz?? jak Ci zastawi samochód na parkingu, albo zaleje mieszkanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: Łódzka telewizja konsultowała programy z prez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 00:58 A czy Piotrowski zastawił Palczewskiemu samochód na parkingu? Albo zalał mu mieszkanie? Bo jeśli nie, to jaki był prawdziwy powód do robienia wywiadu z mordercą, który "dowódy skruchy" daje na łamach "Faktów i Mitów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Wyrzucić Potocką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 18:36 Potocka nigdy nie interesowała sie telewizją. Pierwszy raz w życiu widziała studio na oczy kilka dni temu. Straszenie pracowników wyrzuceniem z pracy jeśli materiały będą przeciwko Prezydentowi to była norma. Marek Palczewski był świetnym dziennikarzem, jego programy były ciekawe, wytykał błędy urzędnikom i zapraszał do programów obie strony, nierzadko ludzie Kropy mieli więcej do powiedzenia, ale poziom dyskusji był wysoki i nigdy nie było ulgi dla nikogo. A to nie spodobało się Prezydentowi i jego I zastępcy. I za to się dostało Palczewskiemu. Kilka faktów. Potocka dostała swego czasu mieszkanko przy Narutowicza jako prezent za który miała się odwdzięczyć. Każdy o tym wie. Kiedy wybuchła afera o to mieszkanie, Potocka co prawda szybko je kupiła, ale za grosze w porównaniu z faktyczną wartością tego mieszkania. Telewizja pomimo przejęcia władzy w kraju przez PO do dzisiaj jest w znacznym stopniu w rękach PiSu, czyli politycznego wspólnika Kropiwnickiego - Jarka Kaczyńskiego. Potocka ma posadę polityczną i jest to tajemnicą poliszynela. Polecam też nie zważać na wpisy podobne jak "dziennikarza". To są urzędnicy, którzy piszą we własnym interesie. Kiedy brakuje im argumentów zachowują się wulgarnie co widać na wielu wątkach. Na dyskusjach o skandalach związanych z nieruchomościami piszą o "komunistycznych przyzwyczajeniach hołoty i alkoholików" oraz "nietykalnym prawie własności", w transporcie zwyczajnie bluźnią na rozmówców, bo na tym się kompletnie nie znają, a w rozmowach o nich samych po prostu sami siebie bronią. W zależności od tego, jaki jestem temat wpisują sobie jak tchórze, nie mający godności i wstydzący się swoich nazwisk odpowiednio "urbanista", "lekarz", "nauczyciel" albo jak teraz "dziennikarz". Tanie sztuczki socjotechniczne wyuczone na kursach przeprowadzanych z naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzienn co ty gadasz,w telewizji ciągle był joński i sld IP: *.toya.net.pl 20.01.10, 18:56 chyba oglądasz inną telewizję, bo ja codziennie widziałam przeciwników prezydenta. A tak się składa,że w programach Palczewskiego zwłaszcza jakoś tak byli politycy przeciwni prezydentowi, może to przypadek, ale tekst głoszony przez Palczewskiego nie był bezstronny i widać było niestety jego polityczne upodobania w mojej ocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: co ty gadasz 20.01.10, 20:40 uczestniczyłem w 2 debatach z W.T. W obu strona przeciwników Pierwszego była mocniejsza, ale nie z winy Marka Palczewskiego. Po prostu w niektórych tematach trudno było znaleźć popierających koncepcje W.T. Przed debatą w studiu na temat przyszłości osiedla Księży Młyn, Pierwszy, widząc skład, chciał sie wycofać. - "zaprosił Pan tylko moich przeciwników" - "nieprawda, osoby wskazane przez Pana nie chciały przyjść" Niestety, często trudno było znaleźć ekspertów popierających koncepcje Prezydentów, a na dodatek aby potwierdzały to przed kamerami. Chyba że podlegli dyrektorzy. Poza tym Pierwszy w swojej elokwencji wystarczał za kilku, przecież zna się na wszystkich sprawach miasta. Dlatego czasem naprzeciw siadały 2-3 osoby z różnych "specjalności". Stąd wrażenie braku równowagi w debatach. Uważam Marka Palczewskiego za wiarygodnego dziennikarza. I nie jego wina, że Prezydent był specyficznym samotnikiem, który miał wielu przeciwników. Miał sztucznie budować jakieś pozory "równowagi"? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<>>> Re: co ty gadasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 22:09 > - "zaprosił Pan tylko moich przeciwników" > - "nieprawda, osoby wskazane przez Pana nie chciały przyjść" No to sytuacja się powtarzała wiele razy. To samo było w styczniu jak ja byłem. Tomaszewski skarżył się, że nikt nie podziela jego idiotycznego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: co ty gadasz,w telewizji ciągle był joński i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 22:11 Gość portalu: dzienn napisał(a): > chyba oglądasz inną telewizję, bo ja codziennie widziałam przeciwników > prezydenta. A tak się składa,że w programach Palczewskiego zwłaszcza > jakoś tak byli politycy przeciwni prezydentowi, może to przypadek, ale > tekst głoszony przez Palczewskiego nie był bezstronny i widać było > niestety jego polityczne upodobania w mojej ocenie. Ja tam o SLD nic nie napisałam i nic nie wiem. Nie mam na myśli polityki jak ty. Oglądam inteligentniejsze programy niż połajanki polityków. I w przeciwieństwie do takich baranów którzy rozumują kolorami (czarne / czerwone) albo sloganami (komuchy / katole) są ludzie którzy myślą o sprawach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakz o mieszkaniu Potockiej 20.01.10, 19:22 i skandalicznym udziale w "nakręcaniu" radnych przez Wojciecha Kusia obecnego przewodniczącego RN WTBS było głośno. Wiemy jak się skończyło. Nie dziwi więc przedreferendalna postawa Potockiej. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/804860.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: won z aśką Re: Wyrzucić Potocką IP: 195.117.116.* 21.01.10, 15:54 Aśka, ty ściero w łodzi nie ma obiektywnego dziennikarza, to pseudo politycy. Jedynie Potocka była obiektywna i rzetelna i z przyjemnością się jej słuchało. Reszta to bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtc Re: Wyrzucić Potocką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 13:37 Jakie miłe słowa poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamięć Re: Wyrzucić Potocką IP: *.toya.net.pl 07.02.10, 18:36 Obrona Potockiej przez niektórych radnych jest godna zapamiętania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Mieszkanko się podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 18:47 Potocka kiedy zapłacisz w końcu reszte za mieszkanie gdzie twoja dziennikarska etyka ? lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/804860.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Mieszkanko się podoba? IP: *.toya.net.pl 20.01.10, 18:57 A jaki związek do cholery ma rozmowa dnia Żydowicz vs Walasek z tą sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Mieszkanko się podoba? IP: 213.25.9.* 20.01.10, 19:34 taki, że w TVP3 była cenzura... nie można mówić o porażkach byłego już na szczęście prezydentka. To potwierdzenie, że kropa otaczał się biernymi, marnymi ale wiernymi i oddańczymi... Cały PiSuar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Mieszkanko się podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 22:13 Gość portalu: ? napisał(a): > A jaki związek do cholery ma rozmowa dnia Żydowicz vs Walasek z tą sprawą? Wg Palczewskiego był to pretekst. Umiesz czytać ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: 151.82.159.* 20.01.10, 19:30 Zrozumiałam że ,, komuna,, która rzekomo nas zniewalała to mały Pan Pikuś w porównaniu z obecną ,,wolnością,,kaczorów!Wolę ,,wolność,, którą wywalczył mi mój śp ojciec.Pieprzę wolność solidaruchów.oni teraz też ją pieprzą ale wstyd im się do tego przyznać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: Łódzka telewizja konsultowała programy z prez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 01:14 Widzę, że w Tworkach założyli internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Dopiero po straceniu pracy zauważył to co wszyscy IP: *.toya.net.pl 20.01.10, 19:37 widzieli i wiedzieli od dawna? A co to za potworek to SDP ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: 109.243.207.* 20.01.10, 20:42 Ta rozmowa rzeczywiscie byla zenujaca. Z winy Walaska, Zydowicza jak Pana dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechuu Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: 212.191.172.* 20.01.10, 21:02 Obejżyjcie na spokojnie ten załączony program. Takiego debilizmu dziennikarskiego jaki prezentuje Palczewski ze świecą szukać! Gdyby to zrobił ktoś z TVN-24, byłaby to perełka reporterska, obsypana nagrodami! A tak nieruchawy, wystraszony, świeżo ufarbowany gostek, który niczego nie rozumie z rzeczy, które się dookoła dzieją, zasłaniający się nieudolnie trzymanym mikrofonem! Był kiedys dziekanem dziennikarstwa na WSHE i z całą pewnościa nie zaliczył by ćwiczenia studentowi, który przyniósłby mu takie ćwiczenie! Prezes SDP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorion Re: Łódzka telewizja konsultowała programy z prez IP: *.toya.net.pl 20.01.10, 21:22 Fakt, rozmowa z technicznego punktu widzenia fatalnie prowadzona, p. Palczewski wyglądał jakby był to jego 1wszy raz przed kamerą. Co mnie zaskoczyło, to radny Walasek - z taką umiejętnością konstruowania wypowiedzi i ciętej repliki pasuje raczej do posady sołtysa niż miejskiego radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
desidero1 Re: Łódzka telewizja konsultowała programy z prez 20.01.10, 21:59 Gość portalu: lechuu napisał(a): > Obejżyjcie na spokojnie ten załączony program. > Takiego debilizmu dziennikarskiego jaki prezentuje Palczewski ze > świecą szukać! Gdyby to zrobił ktoś z TVN-24, byłaby to perełka > reporterska, obsypana nagrodami! > A tak nieruchawy, wystraszony, świeżo ufarbowany gostek, który > niczego nie rozumie z rzeczy, które się dookoła dzieją, zasłaniający > się nieudolnie trzymanym mikrofonem! > Był kiedys dziekanem dziennikarstwa na WSHE i z całą pewnościa nie > zaliczył by ćwiczenia studentowi, który przyniósłby mu takie > ćwiczenie! Byłbyś odważny pod tym podpisac sie imieniem i nazwiskiem? Pokazać twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
luki69-0 potocka złamasie 20.01.10, 21:09 panowie radni sprawdźcie w jaki sposób ten pasztet po obywatelu GC wszedł w posiadanie dużego mieszkania w Łodzi!!!!!! Koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savier5 Żenada IP: 87.192.144.* 20.01.10, 21:41 ta rozmowa to jedna, wielka żenada. Nie dziwię się, że zwolniono Pana Palczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<>>> Re: Żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 22:14 Gość portalu: savier5 napisał(a): > ta rozmowa to jedna, wielka żenada. Nie dziwię się, że zwolniono Pana > Palczewskiego. A to wina dziennikarza, że w jego programie skakały przed kamerą małpeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaGa A kiedy zwróci zagrabione mieszkanie komunalne ta IP: *.toya.net.pl 20.01.10, 22:20 upolityczniona cwaniara? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Łódzka telewizja konsultowała programy z prez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 22:22 > Kajus Augustyniak, rzecznik odwołanego w niedzielę w referendum > prezydenta Łodzi, zapewnił, że nie było żadnych konsultacji. - To > jakiś absurd - mówił. Absurd to jest twoje życie. za pieniądze łodzian okłamujesz tych łodzian > W swoim liście otwartym stawia zarzuty bardzo ogólne. A co dokładniej ma napisac rozmawiar twoich majtek tez ma wyszczególnic ? > Nie zauważał nieprawidłowości kiedy pracował w telewizji, zaczął > je dostrzegać dopiero wtedy, gdy został odsunięty od współpracy po > rażących błędach warsztatowych. A kto by chcial stracic pracę na własne zyczenie głupia łapówkaro bez charakteru ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzermensch Wszy IP: *.centertel.pl 20.01.10, 22:29 Takie gnidy łaszą się do kogoś ważnego nawet nieprzymuszane. Służalczość mają we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fandango znałam Gośkę trzydziesci lat temu IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.10, 22:46 to była w porządku dziewczyna kto by się spodziewał, że się spisi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Gołym okiem widać że to jest SLDl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 23:44 Facet chyba chciał kreować SLD i mu sie nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 23:28 Właśnie te Łódzkie Wiadomości Dnia były zbyt pobłażliwe , ,, LIZUSY wejdą w każda du...... Odpowiedz Link Zgłoś
presse123 Jan Dworak 21.01.10, 00:04 Perypetie finansowe Małgorzaty Potockiej AD 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POP Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 04:14 Palczewski tragicznie prowadził rozmowę. On jej nie prowadził. prowadziła się sama...Żenujący poziom kunsztu, jego brak. Pan Palczewski chyba nie ma lustra i telewizora w domu Co do konsultacji, to w to wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www radio IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.10, 05:43 Dlatego w Łodzi słucham tylko Radia Łódź. Oni przynajmniej są obiektywni i nie boją sie trudnych tematów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: radio IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 07:16 Telewizja w służbie urzędu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 08:05 Dostała ok.200 metrowe mieszkanie i nie musiała czekać na jego wykup tak jak inni 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puscifer Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: *.152.153.182.dsl.dynamic.eranet.pl 21.01.10, 08:17 Ten program był prowadzony maxymalnie nieprofesjonalnie. Pan Palczewski w ogóle, nie potrafił zapanować nad tym co się dzieje. Nie mówiąc juz o Żydowiczu, który zachowywał się tak, że czułem zażenowanie jak na to patrzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Łódzka telewizja konsultowała programy z prez IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 08:29 Ciekawy był moment kiedy w kadr z lewej strony wlazł taki nieciekawy typ w garniturze i coś tam paluchem groził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Łódzka telewizja konsultowała programy z prez IP: 194.24.175.* 21.01.10, 15:00 no i jeszcze jak synek Żydowicza robił głupie miny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag to prawda ta rozmowa byla skandaliczna IP: *.pai.net.pl 21.01.10, 10:15 zle prowadzona, ba- prowadzona przez gosci, i wciskajacego sie Tomaszewskiego. Mysle ze Pan Palczewski musi o tym wiedziec, skoro jest dziennikarzem z tak duzym doswiadczeniem moze niech nie upiera sie ze ta slynna rozmowa jest perelka w jego kolekcji. DObrze sie stalo ze w koncu glosno mowi sie o tym czego dopuszcza sie team Łekawa-Potocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula.niziolek Re: to prawda ta rozmowa byla skandaliczna IP: *.4web.pl 21.01.10, 17:34 Czy ktoś z Was naprawdę wierzy, ze Palczewski byłby zwolniony z powodu jakości prowadzenia tego wywiadu, gdyby nie pozwolił Walaskowi powiedzieć Tomaszewskiemu, że to on - wiceprezydent jest specjalistą od lansowania się przed kamerami??? Tak odważne słowa w stosunku do mistrza p. Potockiej nie mogły przejść bez ostrej reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propaganda_kropy On jej dał mieszkanie a ona też mu dawała IP: *.anonymouse.org 21.01.10, 08:27 propagandę sukcesu Kropiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrkowianin Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 08:50 Palczewski nie jest bohaterem mojej bajki. Tak samo jak i łódzki Oddział TVP. Jednak wtym co mówi prezes SDP jest dużo prawdy. TVP w Łodzi razi żenująco słabym poziomem, przewagą gadających głów nad obrazem, co powinno być dominantą TV, a także zbyt duża ilościa programów katolickich. Czy ktos sprawdza czy te programy sa ogladane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka Tomaszewski kontrolował wszystko przez Potocką IP: *.4web.pl 21.01.10, 08:53 To nie przypadek, że wszystkie wypowiedzi w plenerze dotyczące ochrony zabytków przez wyburzeniami i zaniedbywaniem MUSIAŁY natychmiast mieć dogrywany w UMŁ komentarz Tomaszewskiego jak to władze dbają o zabytki...co jest wierutnym kłamstwem jak każdy widzi. Skąd niby Tomaszewski wiedział, że takie wypowiedzi były nagrywane, by zaraz żądać od dziennikarzy stawienia się w UMŁ na nagranie jego kłamstw. Paru jak widać zdążył już zwolnic za zbytnie zainteresowanie sprawami niewygodnymi władzom. Teraz czas wyrzucić tę cenzorkę, z mieszkania też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Łódzka telewizja konsultowała programy z prezyd... IP: 195.8.101.* 21.01.10, 09:55 SDP komunistryczna organizacja klakierów, pomagierów. JAki odważny i uciśniony teraz się znalał. Za chwilę bedziemy mieli cały wysyp nieudaczników którym rzekomo ktoś politycznie podstawiał nogi. Po referendum odwaga strasznie tanieje tylu odważnych a tak to siedzieli cicho nasi bohaterowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ros Re: Łódzka telewizja konsultowała programy z prez IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 10:05 Nie wierzę, Marek, to Ty? Andrzej kazał tak napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feel właśnie za dużo było SLD za mało prezydenta IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 11:28 właśnie za dużo było SLD za mało prezydenta, powinno być równomiernie a prezydenta było za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Rozmowa była z Walaskiem i Żydowiczem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.10, 11:50 SLD nie był zaproszony a tym bardziej ten groteskowy prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rozmowa była z Walaskiem i Żydowiczem IP: 74.86.175.* 23.01.10, 16:43 Włodzimierz Tomaszewski rwał się do głosu i nie został doń dopuszczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Z kim konsultować będzie Małgorzata Potocka? IP: *.toya.net.pl 30.01.10, 10:39 A wybory za pasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przegląd mediów TVP. Coraz bliżej upadku IP: *.toya.net.pl 03.02.10, 08:55 www.tvn24.pl/-1,1641352,0,1,upadla-tvp,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
presse123 O cenzurze w folwarku Potockiej 04.02.10, 21:13 Nie milczcie, dziennikarze. Was też to dosięgnie wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
presse123 Joanna Leszczyńska w "DŁ" 05.02.10, 11:59 Napisała całą prawdę o istocie rządów Potockiej w TVP Łódź. Gorący temat: Kto naprawdę rządzi dziś w łódzkiej telewizji? Magazyn DŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Joanna Leszczyńska w "DŁ" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 12:17 W dzisiejszym numerze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ans Re: Joanna Leszczyńska w "DŁ" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.10, 12:34 Tak. W dzisiejszym numerze. Czytam i już się nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Joanna Leszczyńska w "DŁ" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 12:44 Dlaczego dopiero teraz , przecież wszyscy o tym dobrze wiedzieliście , ale Kropa zapewniał Wam i Waszej rodzinie ciepłe posadki , np. doradców to wszyscy udawaliście , że jest ok. Może teraz wreszcie Prokuratura i inne służby raczą dojrzeć co tak naprawdę działo się w UMŁ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcja zrzuta Re: Joanna Leszczyńska w "DŁ" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.10, 14:07 Raport NIK: Problemy finansowe w łódzkiej telewizji Jakub Wojtczak Według Najwyższej Izby Kontroli TVP 3 jest w kiepskiej sytuacji finansowej. Zyski łódzkiego oddziału TVP od trzech lat systematycznie się zmniejszają. W 2008 roku ośrodek odnotował stratę ponad 700 tys. zł. W połowie tego roku wynosiła ona już ponad półtora miliona zł. Według kontrolerów przyczyną złego stanu finansów telewizji publicznej jest spadek wpływów z abonamentu oraz wzrost wydatków na inwestycje, m.in. budowa nowej siedziby. - To nie do końca prawda, ponieważ w tym samym czasie rosły wpływy z reklam - podkreśla Iwona Śledzińska-Katarasińska, posłanka PO, która wczoraj zorganizowała w tej sprawie konferencję. Zdaniem posłanki straty to wynik niegospodarności i zaniedbań. Mimo trudnej sytuacji finansowej spółki przez ostatnie dwa lata zarobki pracowników rosły. Przeciętna pensja pracownika etatowego w TVP SA wynosi teraz 7,7 tys. zł. - TVP szukała oszczędności, zwalniając pracowników. Etaty najchętniej cięto w oddziałach regionalnych - mówi Śledzińska-Katarasińska. W ośrodku telewizyjnym w Łodzi zwolniono 19 osób, którym wypłacono niemal 145 tys. zł odpraw. W 13 przypadkach zastosowano skrócony, jednomiesięczny okres wypowiedzenia. Dlatego osoby te otrzymały dodatkowo odszkodowania. Łącznie wydano na nie ponad 103 tys. zł. 11 osób zatrudniono ponownie. - Według raportu w łódzkim ośrodku łamane były prawo pracy i ustawa Prawo zamówień publicznych - twierdzi Śledzińska-Katarasińska. * Nadużycia w łódzkiej TVP wykrył również Urząd Kontroli Skarbowej w Łodzi, stwierdzając m.in. brak udokumentowania wydania ponad 131 tys. zł z dotacji otrzymanej w 2007 roku z budżetu Ministerstwa Spraw Zagranicznych. * Dyrektorzy OTV w Gdańsku i Łodzi niezgodnie z prawem korzystali z dodatkowych świadczeń. M.in. dysponowali samochodami służbowymi podczas urlopów i zwolnień lekarskich. Naraziło to spółkę na stratę około 205 tys zł. * Dodatkowo dyrektorowi OTV w Łodzi wypłacono w latach 2006-2007 36 tys. zł z tytułu dodatku do najmu mieszkania, mimo że nie przedłożył umowy najmu. - Telewizja publiczna to państwo w państwie - uważa Śledzińska- Katarasińska. - Jeżeli NIK nie złoży doniesienia do prokuratury, to po świętach zrobi to Platforma Obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś