Dodaj do ulubionych

Do widzenia

26.02.10, 11:09
Bardzo było miło kiedyś tu zaglądać. Merytoryczne wątki pojawiały się z dnia
na dzień. Teraz obserwuję arogancję i brak wiedzy "w rzeczy samej". Żałuję
bardzo, że kiedyś pozwoliłem sobie tu być. Pozdrawiam wytrwałych i tych,
którzy otwarcie starają się wyjaśnić zagadnienia ( te lotnicze ). Tym, których
nie stać na chwilę edukacji, a zabierają głos, posiadając wiedzę internetową
życzę tylu startów, co lądowań (celowo odwracam kolejność)
skoonx
Obserwuj wątek
    • Gość: jar jar binx Re: Do widzenia IP: *.toya.net.pl 26.02.10, 12:12
      Z wyrazami szacunku-żegnam !!!
    • maxxman Re: Do widzenia 26.02.10, 18:21
      Zgodzę się, że akurat TO forum sięgnęło dna i bardzo trudno będzie mu się wybić na powierzchnię. Ale są jeszcze inne fora - poszukaj w sieci albo napisz do mnie to podam Ci namiary - na których gada się nawet merytorycznie :-)

Co do TEGO forum oraz brudnych wpisów tu umieszczanych przez pracowników portu oraz służb związanych np. z jego bezpieczeństwem: są one obrazem potężnej FRUSTRACJI niektórych grup zawodowych związanych z Lublinkiem. Każdy taki brudny wpis ma swoje korzenie we frustracji, zniechęceniu, zniesmaczeniu, poczuciu bezradności, poczuciu bycia oszukiwanym. Wniosek jest jeden: jeśli chcemy uniknąć takich postów, musimy dotrzeć do ŹRÓDŁA PROBLEMU, czyli w praktyce: całkowicie zmienić, właściwie zbudować od nowa, strukturę HR w naszym porcie wraz z warunkami wynagrodzeń. Należy tutaj odróżnić model czy strukturę HR od decyzji personalnych - w pierwszym przypadku mówimy o zadaniach delegowanych na poszczególne grupy, szkoleniach, wysokościach wynagrodzeń, zasadach przyznawania premii itd. Jeśli zlikwiduje się sytuacje, w których niektórzy są dyskryminowani płacowo a wszyscy pracownicy np. handlingu poznają jasne zasady otrzymywania premii czy awansu - atmosfera się poprawi. Of course, nie uniknie się zmian personalnych na konkretnych stanowiskach, i to nie tylko w zarządzie, ale - według mojej najlepszej wiedzy - decyzje personalne na lotnisku muszą jeszcze troszkę poczekać bo w obecnej chwili nowa władza ma ważniejsze problemy z MPK, Camerimage, pozyskiwaniem inwestorów i innymi sprawami. Lotnisko musi jeszcze troszkę poczekać.

A tak w ogóle to sytuacja złej atmosfery części pracowników portu to test dla związków zawodowych, o ile one jeszcze istnieją i o ile bliski jest im los pracowników portu na pozycjach roboczych. Rozeznania w sprawie związków nie mam, ale pozostawiam tę kwestię do przemyślenia zainteresowanym grupom.

mx

PS
      A na koniec ogłaszam KONKURS pozwalający zobrazować problem dyskryminacji płacowej. Konkurs polega na tym, że LICYTUJEMY najniższe wynagrodzenie, jakie można zarobić pracując w porcie na pełnym etacie. Podajemy kwoty brutto oraz netto, a także ogólną nazwę stanowiska, np. pracownik SOL, strażak czy pracownik handlingu. Nagrody za 1 miejsce nie ma, ale nagrodą za uczestnictwo w nim jest nagłośnienie problemu, co może zostać zauważone np. przez silny w Łodzi nurt lewicowy (tak sobie tylko teoretyzuję). No to: DO DZIEŁA!!!
      • Gość: jcl Re: Do widzenia IP: *.toya.net.pl 26.02.10, 21:51
        Podaj linki na inne fora. Ja też bardzo chętnie poczytam
        Pozdrawiam
        • maxxman Re: Do widzenia 27.02.10, 12:30
          Napisz do mnie na maila, to ci podam - anti-troll security system ;-)
    • protz Re: Do widzenia 27.02.10, 10:16
      >Żałuję
      >bardzo, że kiedyś pozwoliłem sobie tu być.

Ale nie będziesz płakać?
    • Gość: jar jar binx Re: Do widzenia IP: *.toya.net.pl 27.02.10, 18:16
      Spieszmy się kochać skoonxy tak szybko dochodzą!
    • Gość: lotniskow Do widzenia Obrażalski IP: *.hlrn.qwest.net 27.02.10, 19:02
      Do widzenia Obrażalski
      Do widzenia Obrażalski
      Do widzenia Obrażalski
      Do widzeniaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka