Gość: kamien IP: 193.28.230.* 19.03.10, 13:56 dysk 60 GB i 700 filmów, chyba cos tu nie gra ? Chyba ze mu policzyli łaczne wszystko co wstawił. No i ta kwota 7mln. jak oni to policzyli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łodzianin Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milionó... IP: *.toya.net.pl 19.03.10, 14:05 Te siedem milionów strat to absurd. Oni myślą że jak ludzie nie pobiorą filmu z internetu tu już pędzą, lecą do kina a to tak nie działa. Więc takie liczenie strat ty gdybanie co by było gdyby. Nikt na tym nie zarobił i nikt nie zyskał no może ci ci obejrzeli film. Większość z nich nie poszłaby do kina czy nie kupiła płyty DVD i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: PEB? :) 19.03.10, 16:04 aha, zabezpieczyli komputer i ponad 200 płyt z muzyką i filmami, czy oddadzą mu kompa i płyty po sprawie? muzykę i filmy można posiadać, nie można ich tylko udostępniać nieznajomym, wiec jak? policja płyty odda czy może te hity filmowe rozejdą się po policyjnej rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: PEB? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 17:52 zapewne jeszcze sobie policjanci skopiują coś dla siebie, dograją jakieś windowsy 7, photoshopy, 3dsmaxy i inne programy warte kilka tysięcy złotych każdy bo przecież nie sprawdza się w naszym kraju co było jak zabezpieczyli komputer a co się z nim stało po "zabezpieczeniu" czyli jak był on w rękach dzielnych funkcjonariuszy ścigających bandytów. tak oto straty się powiększy kilkukrotnie. brawo policja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asaasas Re: PEB? :) IP: 213.251.189.* 19.03.10, 18:21 No ba, policja też korzysta z warezów, tyle że jak im ciśnienie na statystyki wzrasta to własną babcię by zgarnęli za robienie nalewki. A facet trochę mało lotny, bo teraz ludzie doklejają sobie notkę: "uwaga kopia bezpieczeństwa, jeżeli nie posiadasz oryginalnej płyty to nie możesz ściągać, ltp". Serwisy hostingowe też się zabezpieczają np takimi wpisami: "Użytkownik zgadza się nie wysuwać żadnych roszczeń wobec serwisu Usługodawcy wynikłych na skutek korzystania z jego usług, naruszenia umowy bądź jakichkolwiek innych warunków." A przyczyną piractwa jest głupota wydawców, bo najczęściej ceny ustalają przez przemnożenie np amerykańskiej ceny przez kurs dolara, nie uwzględniając mocy nabywczej obywatela tam i tutaj. Wystarczy sobie porównać sprzedaż "gazetowego filmu", ze sprzedażą akredytowanych dystrybutorów, żeby zobaczyć że w Polsce można w wysokim nakładzie sprzedać film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pluto Re: PEB? :) IP: *.acn.waw.pl 19.03.10, 18:39 Kumpla mialem co pracowal jako cywil w policji i mowil jakie jaja sie dzialy jak na sluzbie sciagali z sieci co chceli. Kiedys przelozony wpadl i skomentowal to krotko "My tu mamy akcje przeciwko piratom a wy se drukujecie okladki do filmow" oczywiscie na sluzbowej drukarce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: PEB? :) 19.03.10, 19:22 > A przyczyną piractwa jest głupota wydawców, bo najczęściej ceny > ustalają przez przemnożenie np amerykańskiej ceny przez kurs dolara, > nie uwzględniając mocy nabywczej obywatela tam i tutaj. Ośmielę się napisać, że to bzdurne wyjaśnienia. Wielu ściągających to nie ubodzy z patologicznych rodzin, w których rodzina wydaje wszystkie zasiłki na alkohol. To często osoby dobrze sytuowane, dla których wydatek rzędu 15-20 złotych nie jest problemem. Takie tłumaczenia to tylko usprawiedliwianie kradzieży i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asaasas Re: PEB? :) IP: *.chello.pl 19.03.10, 19:49 U kolega widzę w życiu oryginalnego filmu nie widział na oczy :D. Ośmielę się napisać że nawet nie wiesz co piszesz. 15, 20 złotych to "gazetowe filmy" kosztują, a te akurat się bardzo dobrze sprzedają. "Pudełkowe" kosztują 2-3 razy więcej. sverir napisał: > Ośmielę się napisać, że to bzdurne wyjaśnienia. Wielu ściągających to nie ubodz > y > z patologicznych rodzin, w których rodzina wydaje wszystkie zasiłki na alkohol. > To często osoby dobrze sytuowane, dla których wydatek rzędu 15-20 złotych nie > jest problemem. Takie tłumaczenia to tylko usprawiedliwianie kradzieży i nic wi > ęcej. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: PEB? :) 19.03.10, 23:58 > Ośmielę się napisać że nawet nie wiesz co piszesz. 15, 20 złotych to > "gazetowe filmy" kosztują, a te akurat się bardzo dobrze sprzedają. I bardzo dobrze ściągają:) > "Pudełkowe" kosztują 2-3 razy A czasami nawet 5 razy więcej. Tylko co to zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: PEB? :) 19.03.10, 20:00 sverir napisał: > To często osoby dobrze sytuowane, dla których wydatek rzędu 15-20 złotych nie > jest problemem. ****************************** Dlaczego więc nie ma takiej właśnie oferty cenowej? No dobrze - gdyby nawet była, to piractwo i tak by istniało. Dlaczego? Bo ludzie chcą kraść? Mają nieodparty przymus zaboru wszystkiego, co im wpadnie w ręce? A może propozycje koncernów medialnych zwyczajnie urągają zdrowemu rozsądkowi i poczuciu przyzwoitości? Jak w przypadku koncernu Disneya, który za pomocą sztuczki prawnej zawłaszczył i zmonopolizował część światowego dziedzictwa kulturowego, jakim jest "Kubuś Puchatek"? Czy to nie jest kradzież? Czy naprawdę widać pracę artysty w kolejnych kliknięciach myszką administratora sklepu handlującego filmami i muzyką? To może i ja zamiast przychodzenia do pracy zacznę wysyłać kierownictwu nagranie wideo i żądać odpowiedniego wynagrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: PEB? :) 20.03.10, 00:09 > A może propozycje koncernów medialnych zwyczajnie urągają zdrowemu > rozsądkowi i poczuciu przyzwoitości? Wyświechtany frazes. Ja bym raczej powiedział, że piractwo istnieje, ponieważ 'piraci' nie czują się w obowiązku zapłaty za twórczość artystyczną z której korzystają. Ceny filmów (ewentualnie gier czy muzyki) to dobre wytłumaczenie dla kogoś, kto nie chce przyznać, że po prostu nie chce płacić. > Czy to nie jest kradzież? Nie, to nie jest kradzież. > Czy naprawdę widać pracę artysty w kolejnych kliknięciach myszką > administratora sklepu handlującego filmami i muzyką? W kliknięciach nie, ale w filmie i muzyce już tak. Artysta wykonuje swój zawód, ponieważ jest ktoś, kto mu za to zapłaci. W przypadku filmów i utworów muzycznych jest to zwykle producent. A producent płaci, ponieważ są ludzie, którzy czują się w obowiązku zapłacić za skorzystanie z twórczości. Ani artyści, ani producenci, nie prowadzą działalności charytatywnej, jak się niektórym wydaje. > To może i ja zamiast przychodzenia do pracy zacznę wysyłać > kierownictwu nagranie wideo i żądać odpowiedniego wynagrodzenia? Stosowniej byłoby powiedzieć, że kierownictwo Ci nie będzie płacić, ponieważ klienci kierownictwa nie widzą potrzeby zapłaty za usługę. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: PEB? :) 20.03.10, 09:25 > Wyświechtany frazes. Ja bym raczej powiedział, że piractwo istnieje, ponieważ > 'piraci' nie czują się w obowiązku zapłaty za twórczość artystyczną z której > korzystają. Ceny filmów (ewentualnie gier czy muzyki) to dobre wytłumaczenie dl > a > kogoś, kto nie chce przyznać, że po prostu nie chce płacić. > A czy Ty wiesz ile artysta za te tworczosc artystyczna dostaje pieniedzy ? Polecam ponizszy artykul, akapit przy koncu strony. muzyka.onet.pl/10172,1603667,0,3,wywiady.html?MASK=67014211 Nie sadzisz, ze gdyby pozbyc sie tych 88-95% ceny (od ktorej artysta nie ma zyskow), to plyty sprzedawalyby sie jak cieple buleczki ? Ja np. z grami komputerowymi czekam az cena spadnie do 10 - 40 zl (np. za podstawke + wszystkie rozszerzenia) i dopiero wtedy kupuje. Oczywiscie, gra wtedy na ogol jest juz stara, ale nie potrzebuje koniecznie grac w nowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik On juz zapłaci za te filmy w podatkach dla ZAIKS IP: *.anonymouse.org 20.03.10, 10:48 Niezgodne z prawem jest rzadanie przez twórców jeszcze raz opłat za to samo. Podatki dla ZAIKS są wliczone w każdą nawet pustą płytę CD, DVD... a nawet papier xero i odtwarzacze. Więc nie kłamcie że jest piratem. Wyciągneliście łapę po cudze narzucając podatki to teraz dzielcie się swoimi ochłapami. Nikt wam dwa razy płacić nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lllukas Co nazywasz kradzieżą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 23:24 Bo jeśli ściąganie filmów z sieci to sobie nie życzę. Czuję się urażony tym publicznym pomówieniem. Ściąganie filmów jest w Polsce - oczywiście póki co - dozwolonym użytkiem własnym. Szczególnie jeśli kopie swoich oryginałów użyczają mi znajomi z różnych forów. Kurcze. Czuję się tak dotknięty tym, co napisałeś, że przez ładnych parę lat będę miał depresję i nie będę mógł pracować. Już liczę stary, jakie z racji tego pomówienia poniosłem. Wychodzi mi coś koło 7 milionów. Gdzie mogę wysłać rachunek? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Co nazywasz kradzieżą? 20.03.10, 00:11 > Ściąganie filmów jest w Polsce - oczywiście póki co - dozwolonym > użytkiem własnym. Nie jest i nigdy nie było. Dozwolony użytek własny ściśle łączy się z osobą, która Ci udostępnia film. Wskaż jakikolwiek autorytet twierdzący, że 'znajomy' z forum jest w kręgu osób najbliższych. Póki co życie w Polsce nie jest wirtualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Co nazywasz kradzieżą? IP: 85.222.87.* 20.03.10, 08:16 tak na zdrowy rozsądek: jak nagram sobie piosenkę lecącą w radio to tez jestem już złodziejem? nie jest to dozwolony użytek własny bo nie znam właściciela stacji radiowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lllukas Re: Co nazywasz kradzieżą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 20:43 > Wskaż jakikolwiek autorytet twierdzący, że 'znajomy' z forum jest w kręgu osób najbliższych Osoba od której _legalnie_ pożyczam kasetę VHS z jej ulubionym filmem zdaje się nie musi być w kręgu osób mi najbliższych. Bodaj wystarczy, że odbywam z nią "stosunek towarzyski" (czy też pozostaję z nią w stosunku towarzyskim). A na forach wszyscy udzielamy się towarzysko. > Póki co życie w Polsce nie jest wirtualne Czy płynie z tego wniosek, że czego bym w sieci nie robił pozostaję bezkarny (no bo jeśli prawo nie sięga do "wirtualnej" sieci na moją korzyść, to chyba tym bardziej nie sięga na moją niekorzyść ;-) ) A tak poważnie. Dozwolony użytek to tylko absurdalny kawałek większego absurdu jakim jest prawo autorskie. Gdy pomyślę o "twórcach" którzy za pomocą paragrafów walczą ze swoimi odbiorcami to mi się odechciewa jakiejkolwiek "kultury". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmanu Re: PEB? :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 03:30 udowodnij te swoje dane... kradzież czego? tworu wirtualnego? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 15:49 "W rozmowie z policyjnym specjalistą do spraw przestępczości internetowej 40-latek "udawał Greka". Twierdził, że ściągał pliki tylko na swój własny użytek i nie robił nic złego, ponieważ nie pobierał za to opłat. Wreszcie przyznał się do wszystkiego i sam wystąpił o zablokowanie swojego konta na serwerze hostingowym." ***************************** Przyznał się do wszystkiego? To znaczy do czego? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 15:56 No, do wszystkiego, wszystkiego co tam mieli w aktach spraw, roznych spraw... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 16:18 rlnd napisał: > No, do wszystkiego, wszystkiego co tam mieli w aktach spraw, roznych spraw... ************************* Rozumiem: koklusz, gradobicie i tego typu sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_troll Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 17:04 oj to tam wcale nie jest takie najważniejsze, do czego się przyznał. liczy się sam fakt takiego ogólnego przyznania się. Odpowiedz Link Zgłoś
litespeed Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 20.03.10, 08:59 maruda.r napisał: > 40-latek "udawał Greka". Znaczy się wśród greków piractwa nie ma? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 15:50 Nie sciagam filmow, nie kupuje, nie chodze do kina. Prosze mnie aresztowac, ilez ja strat generuje koncernom.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lllukas :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 23:14 A ja czasami coś obejrzę. A jak jest kiepskie to mówię wszystkim, że to chała. I piszę w necie. To dopiero generuje straty. Ile biletów i płyt DVD nie zostało przez to kupionych. Może powinienem się zgłosić i dobrowolnie poddać karze? Pewnie zasłużyłem na jakieś 300 lat kamieniołomów. I karne oglądanie filmów WarnerBros przez 96 godzin bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
sharanchia udają głupków 19.03.10, 16:00 Te przygłupy myślą, że jak zrobią jakiś film i ktoś go ściągnie, to że oczywistą oczywistością jest, że poszedłby na niego do kina. Nie mają znajomych, dzieci? Udają głupich, czy nie mają się od kogo dowiedzieć, że część filmów/płyt jest ściągana z czystej ciekawości, pobieżnie przeglądana i kasowana/archiwizowana? Kurcze, myślenia trochę! Lucjan - wojownik szos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Przedstawiciele branży filmowej i muzycznej IP: 88.220.99.* 22.03.10, 09:05 to najbardziej agrsesywne grupy społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Przedstawiciele branży filmowej i muzycznej IP: 88.220.99.* 22.03.10, 09:05 to najbardziej agrsesywne grupy społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 18:04 Kolega ma absolutną rację. Przeprowadzone parę lat temu badania socjologiczne wśród pewnej grupy piratów internetowych wykazały że: gdyby nie było piractwa tylko 10% ludzi pobierających nielegalne treści z internetu zaczęłaby kupować oryginalne kopie. Reszta po prostu przestałaby słuchać, grać, lub oglądać. Tak więc aresztowany pirat wygenerował nie 7.000.000 zł ale 700.000 zł potencjalnych strat. No ale 7 milionów brzmi lepiej niż 700.000. Prawda Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 19:23 > Reszta po prostu przestałaby słuchać, grać, lub oglądać. Średnio mi sie chce wierzyć, że gdyby nie piractwo, to rynek mediów skurczyłby się o 90%. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 19:46 sverir napisał: > Średnio mi sie chce wierzyć, że gdyby nie piractwo, to rynek mediów skurczyłby > się o 90%. **************************** Takiej tezy przedmówca nie postawił. Koncerny medialne założyły, że internet powinien im przynieść 90% wzrost zysków. Tak się jednak nie stało. Szacowanie wzrostu jest tu podobne do wyimaginowanych strat w opisanym przypadku pirata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mibar Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.chello.pl 19.03.10, 19:48 nie zrozumiałeś wpisu Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 20:13 Miałem na myśli to że wydawcy i wytwórnie zakładają ze 100% pewnością że każdy kto ściągnie: piracki film, grę komputerową, muzykę. Jest utraconym klientem, który kupiłby legalną kopię, gdyby nie miał dostępu pirackiej kopi. Z oczywistych względów jest to założenie irracjonalne, ponieważ: -osoby nie stać na kupno oryginalnej kopi -dany film, serial, gra lub album muzyczny nie są dostępne w danym kraju -osoba ściąga film w piątkowe popołudnie ponieważ się nudzi i chce coś obejrzeć. I tym podobne. Przytoczone badania socjologiczne pokazują że większość piratów nie jest utraconym klientem wytwórni czy wydawcy, ponieważ gdyby nagle zlikwidować wszelkie piractwo na świecie ta grupa ludzi nie zaczęłaby kupować legalnych kopi. Gdyby z dnia na dzień zlikwidować piractwo to legalny rynek mediów nie skurczył by się wcale, ponieważ te 90% piratów to nie są potencjalni klienci wytwórni i wydawców. Skoro te zakładane 90% piratów nie jest potencjalnym klientem to w jaki sposób mogą generować straty dla koncernów i wydawców. Muzyka, filmy, seriale, gry i programy to specyficzne dobra handlowe, można je powielać i rozprowadzać, a oryginał wciąż jest w rekach właściciela. Generalnie problem piractwa jest ciekawy i wielowątkowy. Jest to materiał na grubą książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.xdsl.centertel.pl 19.03.10, 20:03 Tak więc aresztowany pirat wygenerował nie 7.000.000 zł ale 700.000 zł potencja > lnych strat. > > No ale 7 milionów brzmi lepiej niż 700.000. Ciekawe jak mu to ściągną skoro jest bezrobotny. > > Prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.pl 19.03.10, 21:21 > No ale 7 milionów brzmi lepiej niż 700.000. Właśnie, dlaczego nie 70 000 000? Odpowiedz Link Zgłoś
jasko_bartnik Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 22:11 Czy ja wiem. Wychodzi średnio 17,50 PLN za użytkownika. Zdecydowanie bardziej prawdopodobne to niż te wyliczenia z USA, gdzie potrafią i kilka tysięcy policzyć. A tu wychodzi tyle co bilet kinowy. Chociaż prawdą jest, że należałoby przeprowadzić jakieś badania ile procent "piratów" poszłoby do kina lub kupiło utwór gdy nie mogło ich ściągnąć za free... obstawiam mniej niż 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
velobase Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 20.03.10, 08:57 Ale siedem milionów w treści artykułu brzmi sensacyjnie, a to jest najważniejsze dla redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia publiczna egzekucja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 16:01 i to nie jakieś zwykłe ścięcie, albo powieszenie za swoje zbrodnie facet powinien być łamany kołem albo nabity na pal Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: publiczna egzekucja! 19.03.10, 18:29 Puścić taki hicior na DVD i facet spłaciłby wszystkie długi z wpływów z pierwszego dnia dystrybucji. Rzecz jasna gdyby nie piraci... Na necie pewnie piracka wersja byłaby dostępna już 3 dni przed egzekucją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: publiczna egzekucja! IP: *.chello.pl 19.03.10, 20:32 bedzie nabity na pal-secam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot789 Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milionó... IP: *.toya.net.pl 19.03.10, 14:38 ciekawe skad sciagaja filmy policjanci, ktorzy dokonali zatrzymania. I ile z zarekwirowanych filmow obejrza z zona po kolacji Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 ty wstrętny oszczerco 19.03.10, 16:02 > ciekawe skad sciagaja filmy policjanci, ktorzy dokonali zatrzymania. Nie ściągają, bo mają zarekwirowane płyty. A jeśli nawet, to nie ściągają dla przyjemności, tylko gromadzą materiał dowodowy. I ile z zarekwirowanych filmow obejrza z zona po kolacji Ciężko pracują po godzinach, nawet w domu analizując dowody w prowadzonym dochodzeniu, a ty się ich jeszcze czepiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredota Re: ty wstrętny oszczerco IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 17:54 Ależ mogą ściągać, w świetle polskiego prawa nie jest to przestępstwo (choć juz panowie z BSA cichaczem u Tuska lobbują by zmienić nieco prawo, zlikwidować "dozwolony użytek">... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahah Re: ty wstrętny oszczerco IP: *.chello.pl 19.03.10, 22:14 pidolisz faco,nie tylko sciagaja ,ale jeszcze i handluja nimi ...........cos przeoczylem?.........i z kim to tak po godzinach <HAHHAHAH> analizuja te dowody?.............chyba z wietnamczykami pod stadionem................heheheh..............cos ci sie miesza we lbie...............facio ...lecz sie .......i przeanalizuj sie lepiej szybko............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxc Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 14:45 200cd x 700mega= 140giga + 200dvd(jednostronne) x 4g= 800giga +60hdd= 1 tb zakladajac ze to filmy "sredniej wagi" jest to mozliwe jak sie pomysli 30sekund zamiast pier...doly pisac Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 15:57 Szanowni, podstawowy błąd logiczny w tych wyliczeniach :) Napisano, że 700 filmów udostępnił, a nie, że tyle znaleziono mu na płytach i twardzielu. Przecież mógł wykasować część z tego, co udostępnił. Szkoda mi bardzo człowieka, bo to co zrobił, nie było co prawda legalne ani moralne, ale zostanie za to zgnojony bardziej, niż jakiś pospolity bandzior. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.aster.pl 19.03.10, 17:21 Ale nie było też niemoralne. Jak już piszą taki artykuł to powinni napisać jak można mu jakoś pomóc - nie miałbym nic przeciwko dorzucaniu co jakiś czas jakiejś małej sumki na adwokatów dla takich ludzi. Koncerny walczą z takimi pieniądzem i nie powinno być nic dziwnego w walczeniu również pieniądzem z takimi pokazowymi egzekucjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daddy Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.chello.pl 20.03.10, 07:52 to jest pospolity bandzior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur72 Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.basl.cable.virginmedia.com 19.03.10, 17:30 a od kiedy 1000 GB to 1 TB.ja myślałem że w kompach 1024 GB to 1 TB Odpowiedz Link Zgłoś
wupe77 Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 18:03 sprzedawane dyski 1TB mają 1000GB... taki trik producentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milionó... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.03.10, 14:58 Wyimaginowane straty producentów filmowych. Oczywiście kolejny absurdalny triumf polskiej policji. Kolejny śmiertelnie niebezpieczny przestępca złapany i ujęty w statystykach. Brawo miejmy tylko nadzieję iż w końcu zaczną łapać prawdziwych przestępców a nie ludzi pokroju łapć sprzedających pietruszkę na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Jeśli to nie big_news, to kto??? 19.03.10, 15:04 Bigi cały czas siedzi w sieci i mieszka na Radogoszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 15:07 Dostanie z 10 lat więzienia w gdy w tym czasie mordercy dzieci dostają 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin To policja za publiczne pieniądze monitoruje sieć IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 15:12 w celu wyłapywania osób których działalność godzi w interesy bardzo bogatych koncernów i stowarzyszeń i do tego nie jest ścigana z oskarżenia publicznego?? Szkoda że mojego skradzionego telefonu nie umieli odzyskać i sprawę umożyli w najkrótszym możliwym terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milionó... 19.03.10, 15:14 "Wstępnie oszacowano, że straty jakie twórcy i autorzy z Polski i - przede wszystkim - Hollywood ponieśli wskutek jego przestępczej działalności sięgają co najmniej 7 milionów złotych." Taa.. myślałby kto. To jest takie przedszkolne wyliczanie na zasadzie: Kaziu ściągnął 15 filmów zamiast iść na nie do kina (weźmy bilet za 15 zł), czyli poniesiono straty 225 zł. A guzik prawda. Kaziu jakby nie mógł ściągnąć tych filmów, toby i do kina nie poszedł. No ale to tak efektownie wygląda podliczenie strat w milionach. Tylko że to są wirtualne miliony. "Zabezpieczono komputer, dysk twardy" Oj, moglibyście nie używać tego policyjnego slangu. Dziennikarz nie musi używać nowomowy gliniarzy. "Zabezpieczyli".. przed czym? Napiszcie, że zabrali albo skonfiskowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.aster.pl 19.03.10, 15:29 > A guzik prawda. Kaziu jakby nie mógł ściągnąć tych filmów, > toby i do kina nie poszedł. Jak go nie stac, niech ich nie oglada, zamiast je krasc. Filmy nie sa dobrem pierwszej potrzeby, mozna bez nich zyc. To, ze sposob obliczenia strat jest durny, to zupelnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz brednie z art. 1 potrzeby... IP: *.acn.waw.pl 19.03.10, 23:40 wiesz, wlasnie dlatego ze sporo sciaga i oglada/slucha, to jednak czasem do kina/na koncert pojdzie bo znajdzie swojego ulubionego aktora/rezysera/artyste. To tak jak ze stacjami benzynowymi w dupanowicach - tysiace osob sie przetwiera za friko przez ich WC i tylko dla WC, ale wez sobie np 5% z nich, ktory jeszcze kupi batonik na marzy 50% albo kawe na jeszcze wiekszej i juz wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLE! Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: 194.42.116.* 19.03.10, 15:31 na stronie ZPAV jest kalkulator 1 film - 240 zeta, 1 mp3 - 4,5 zeta. Umoczenie władz ZPAV w tzw. opcje walutowe - BEZCENNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.raciborz.vectranet.pl 19.03.10, 17:55 zabezpieczyli przed tym, aby nit nie wykasował danych czyli nie pozbył się dowodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio IP: *.chello.pl 19.03.10, 20:43 >>Kaziu jakby nie mógł ściągnąć tych filmów, toby i do kina nie poszedł. gorzej tenże kaziu najprawdopodobnie poszedł by w miasto z browcem i kumplami, trochę złoiłby doopska dzieciakom, moze jakiś mały szaberek, włam...a przynajmniej coś poniszczyc, a tak to uratował to wszystko jeden film, bo miał na piatek zajecie :D Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Wielki sukces milicji niczym za PRL 19.03.10, 15:23 I można odtrąbić propagandę sukcesu. A jak człowiekowi porysują auto to milicja odgrywa powszechnie znany niedasizm. Nie da się, nie mamy uprawnień i inne pierdoły. A straty wyliczane są prostu z dooopy bo kochani dystrybutorzy podcierający się najwyższymi nominałami ... nikt i tak by wam nie kupił tych filmów. A szanowny pan był tylko li płotką, artykuł nie wskazuje na tym by zarabiał na tym. A podziemie przestępcze które trzepie kasę jednak całkowicie nie wyginęło. Parafrazując łatwiej dać babci mandat za przejście na czerwonym świetle niż upomnieć dresa że jeździ bez zapiętych pasów bezpieczeństwa. Ot rosyjska milicja wzorem ! Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Re: Wielki sukces milicji niczym za PRL 19.03.10, 17:48 swieta prawda znalezc roznice miedzy putinizmem, a tuskizmem coraz trudniej Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: Wielki sukces milicji niczym za PRL 19.03.10, 19:00 Niestety, ale podpisuję się pod tym oburącz! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Policja na smyczy koncernów medialnych 19.03.10, 15:26 Policja może zajęłaby się ściganie rzeczywistych przestępstw? Bo znów przetrzymają komputer przez kilka miesięcy i sąd uniewinni tego człowieka. Tego typu akcje mają głównie wymiar propagandowy - policja chce zastraszyć społeczeństwo i wmówić mu przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Policja na smyczy koncernów medialnych IP: *.multimo.pl 19.03.10, 15:56 MO zmieniło się w Policję chroniącą interesy korporacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 co za zdjęcia 19.03.10, 16:06 A to wg ciebie nie jest prawdziwe przestępstwo? Widziałeś te przerażające zdjęcia dowodów? Te straszliwe wnętrzności komputera? Tę płytę z muzyką Marylin Manson, WASP i Jaggera (nie dość, że pirat, to jeszcze pewnie satanista). Po prostu zgroza. Nie wiem, czy GW powinna publikować tak drastyczne materiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamień Brak zysku to nie strata! Ile razy trzeba IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 15:26 powtarzać? Kto was uczył polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi dokładnie! 19.03.10, 15:33 brak zysku to nie strata tylko po prostu brak zysku Odpowiedz Link Zgłoś
marszal78 Re: Brak zysku to nie strata! Ile razy trzeba 19.03.10, 15:47 Poczta Polska powinna oskarżyć twórców internetu o utratę zysków związku ze zmniejszeniem się liczby korespondencji papierowej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomikl Re: Brak zysku to nie strata! Ile razy trzeba IP: *.ipartners.pl 19.03.10, 16:20 Zapewne ciekawie wyglądają bilanse g.wien typu ZAIKS/ZPAV, jeśli są ujmowane koszty utraconych korzyści w rachunku zysków i strat. Jeżeli nie są, to i nie ma straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Cwaniaki dopilnują żeby posiedział jak najdłużej IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 20:36 Nie ma litości. policja, prokuratura i sądy siedzą u nich w kieszeni. Pilnują geszefcików pejsowatych "producentów" wyższej kultury, której i tak nikt by nie kupił, bo większość amerykańskich produkcji i tak przyprawia o ból brzucha i niestrawnosć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majan Wstyd dla policji! IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 20:43 Lobby producentów działa doskonale. Może jakaś podwyżka cen by się przydała? Pół dniówki za pare (przeważnie) nędznych pioseneczek to jeszcze za mało. Proponuję ustalić cenę minimalną 100 zł za płytę. A jak ktoś ściągnie z neta to czapa! Chcielibyście, krwiopijcy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Siedem milio 19.03.10, 15:30 A skąd hiena ze ZPAV dowiedziała się o aresztowaniu i przyznaniu się do winy???? Odpowiedz Link Zgłoś
zeixer Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci aud... 19.03.10, 15:30 A to pech!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witus A potem sie dziwia ze ich nikt nie lubi IP: *.epfl.ch 19.03.10, 15:33 i ze bic im mordy chca. Pokazcie jeszcze goscia ktory mial gram marihuanu, nedzne niewyksztalcone patafiany. Zenujace. A dzinnikarzyna ktory pisal artykul powinien na pysk wyleciec ale ostatnio poziom w wyborczej jest bardzo niski wiec sie kmiot uchowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: A potem sie dziwia ze ich nikt nie lubi IP: *.range86-186.btcentralplus.com 19.03.10, 18:01 tak po prawdzie, to ten portal to nie jest wyborcza. wyborcza ma adres wyborcza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
narwik 7 milionów? Równie dobrze można oskarżyć PKP o 19.03.10, 15:34 miliardy strat dla polskich producentów samochodów, a tych hamerykańskich to już wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ShamponT1000 biedni producenci z Hollywood :(((((((( IP: *.pete.cable.ntl.com 19.03.10, 15:34 Łącze się z producentami z Hollywood i z ich osobistą tragedią. Może pozbieramy pieniądze na nich w jakiejś ogólnopolskiej akcji. Albo niech orkiestra świątecznej pomocy zagra dla producentów z Hollywood w przyszłym roku. A wszystko przez opasłego łodzianina ob y zgnił w więzieniu ten CYBERPRZESTĘPCA. I chwała policjantom za to, że znaleźli go tylko w kilka tygodni. Spektakularny sukces. Tym bardziej że ten przebiegły kryminalista zarejestrował internet na matkę !!!!! Przywrócić karę śmierci !!!! Mam nadzieje że ten pokopany świat skończy się naprawdę 2012 !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci aud... 19.03.10, 15:36 Strata tu nie pasuje, stosowniej byłoby napisać szkoda z tytułu utraconych korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzekomek Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a IP: *.cbmm.lodz.pl 19.03.10, 15:48 Rzekomo utraconych jeszcze trzeba dodać, bo to się liczy przy założeniu, że każdy co pobrał to na pewno gdyby nie to, że pobrał poszedłby do kina albo kupił film w sklepie lub wypożyczył - co jest zwykle założeniem fałszywym. Po pierwsze część z tych co pobrali i tak poszła do kina, a po drugie nie każdy kto pobrał byłby skłonny cokolwiek zapłacić za to co pobrał, racze po prostu by tego w ogóle nie obejrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a 19.03.10, 19:19 > Rzekomo utraconych jeszcze trzeba dodać, bo to się liczy przy > założeniu, że każdy co pobrał to na pewno gdyby nie to, że pobrał > poszedłby do kina albo kupił film w sklepie lub wypożyczył - co > jest zwykle założeniem fałszywym. To są utracone korzyści. Wielu internautów ściąga, bo wychodzi im taniej niż wizyta w kinie, a nie dlatego, że gdyby nie internet to w ogóle nie obejrzeliby filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OlaF Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a IP: *.chello.pl 19.03.10, 20:41 Nie masz racji, przedpiśca dobrze zauważył: to są rzekomo utracone korzyści. Ponieważ krzywa popytu na takie dobra dosyć szybko opada przy wzroście ceny (wysoka elastyczność cenowa popytu), dlatego można założyć, że zdecydowana większość tych (jeśli nie dokładnie, co do jednego, wszyscy), co ściągnęli, nigdy by na te filmy do kina nie poszła. Nie mówiąc już o kupowaniu płyt jednorocznych gwiazdek, które mają po jednym radiowym "przeboju". Większość takich piosenek nudzi się po kilku-, góra kilkunastokrotnym przesłuchaniu, a potem się je wywala (dawniej nagrywało się na tej samej kasecie inną muzę z radia). Tu akurat mogłoby pomóc, gdyby piosenki można było w Polsce kupić w sieci na sztuki za małe pieniądze, ale to chyba ciągle jeszcze odległa przyszłość?... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a 20.03.10, 00:26 > Nie masz racji, przedpiśca dobrze zauważył: to są rzekomo utracone > korzyści(...)dlatego można założyć, że zdecydowana większość tych > nigdy by na te filmy do kina nie poszła. Nie, ani przedpiśca, ani Ty, nie macie racji. Możemy się spierać o wysokość utraconych korzyści, ale one są jak najbardziej. Piractwo nie istnieje dlatego, że filmy ściągają ludzie, którzy w normalnych warunkach w ogóle filmu by nie obejrzeli. 20 lat temu podobnie tłumaczyli się 'piraci' handlujący grami komputerowymi, a jednak wprowadzenie programów komputerowych do utworów chronionych prawami autorskimi znacząco wpłynęła na obroty tych giełd. Z całą pewnością szacowanie, że każdy 'pirat' w innych warunkach poszedłby do kina jest błędne, ale podobnie z twierdzeniem, że nikt by nie poszedł. 'Piraci' nie są monolitem. To nie tylko znudzone, zblazowane nastolatki, które ściągają bo mogą.To są ludzie, którzy ściągają bo jest taniej, bo łatwiej dostępne, bo to jest fajne, etc. Powodów jest kilka. Choćby z tej przyczyny za błędne uznaję przekonanie, że żaden 'pirat' nie poszedłby do kina, gdyby nie mógł ściągnąć filmu z sieci. > Tu akurat mogłoby pomóc, gdyby piosenki można było w Polsce kupić w > sieci na sztuki za małe pieniądze, ale to chyba ciągle jeszcze > odległa przyszłość?... Sam więc widzisz, ze jednak dostępność utworu może wpłynąć na liczbę 'piratów':) A zatem można mówić o utraconych korzyściach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrO Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a IP: 195.47.201.* 22.03.10, 12:13 Może i by poszli do tego kina (w co wątpię - ktoś już pisał: to nie jest artykuł pierwszej potrzeby), ja tam wiem, że jak idę do kina to wyłącznie na coś przełomowego dla mnie, a nie na kolejne wcielenie złego zombiaka... Może ci biedni i okradani producenci przestaliby kłamac w reklamach, pokazując najlepiej zrobione sceny, bądź też emitować urywki najlepszych piosenek z płyty. Jak mam kupić całą płytę dla jednej piosenki, bo twórca uważa, że całą płytą będzie mnie powalał na kolana, to czuję się okłamywany i okradany, bo w większości 80% tych tzw. twórców sprzedaje bubel. Co do filmów: puśćcie biedacy w sieć słabe kopie, albo pocięte to życie zweryfikuje kto po obejrzeniu zdecyduje się zapłacić za bilet lub płytę. Albo jeszcze lepiej: sprzedajcie ludziom film przez internet za symboliczne 15 zł - ja na to pójdę bo taki film obejrzę sobie w domu nawet w kilku kawałkach, a do kina muszę mieć 3-3,5 godziny czasu i jeszcze musi się znaleźć ktoś kto zaopiekuje sie dziećmi podczas mojej nieobecności w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.F Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci aud... IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 15:38 Śmiech na sali :-) dysk twardy 60GB chyba komp z 1999 roku wielki PIRAT :-) Brawo Policja haaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci aud... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 15:44 Gość portalu: x napisał(a): > Dostanie z 10 lat więzienia w gdy w tym czasie mordercy dzieci dostają 2. Jak znasz jakiś konkretny przykład w który _morderca_ dostał 2 lata, to przytocz. W kółko ta sama brednia...\ Gość portalu: ronin napisał(a): > w celu wyłapywania osób których działalność godzi w interesy bardzo bogatych ko > ncernów i stowarzyszeń (...) Wyłazi z Was bolszewickie myślenie. Znaczy bogatego można okradać, a was nie? Bo jak Kali ukraść krowy... Ludzie, palnijcie się w te puste łby! Filmy za drogie? Muzyka za droga? Nie podoba Wam się "polityka wielkich koncernów"? Do licha, bez filmów i piosenek da się żyć! To nie są artykuły niezbędne do życia. Jestem w stanie zrozumieć gościa, który kradnie chleb w sklepie, bo jest głodny. Ale filmy? Bez jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a IP: *.erydan.net 19.03.10, 16:05 Gość portalu: Puchatek napisał(a): > Gość portalu: x napisał(a): > > > Dostanie z 10 lat więzienia w gdy w tym czasie mordercy dzieci dostają 2. > > Jak znasz jakiś konkretny przykład w który _morderca_ dostał 2 lata, to przytoc > z. W kółko ta sama brednia...\ 2 lata to dużo.Pewna pływaczka za zabicie brata dostała aż... 270 godz.prac społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 18:39 a za kradzież słynnego napisu dostali po 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a IP: *.chello.pl 19.03.10, 17:34 ość portalu: Puchatek napisał(a): > Wyłazi z Was bolszewickie myślenie. Znaczy bogatego można okradać, a was nie? B > o jak Kali ukraść krowy... > > Ludzie, palnijcie się w te puste łby! Filmy za drogie? Muzyka za droga? Nie pod > oba Wam się "polityka wielkich koncernów"? Do licha, bez filmów i piosenek da s > ię żyć! To nie są artykuły niezbędne do życia. Jestem w stanie zrozumieć gościa > , który kradnie chleb w sklepie, bo jest głodny. Ale filmy? Bez jaj... A z Ciebie to z kolei jakaś Kapi-Naziztowska Menda wyłazi... Ludzie przestańcie powtarzać te korporacyjne brednie o kradzieży, nie widzicie że myślicie dokładnie tak jak Oni chcą żebyście myśleli..? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a 19.03.10, 19:28 > Ludzie przestańcie powtarzać te korporacyjne brednie o kradzieży, > nie widzicie że myślicie dokładnie tak jak Oni chcą żebyście > myśleli..? Zatrudniłbym Cię przy produkcji filmu. Wyjąłbym Ci z życia kilka miesięcy, w czasie których nie miałbyś żadnych innych alternatywnych źródeł dochodu. Po kilku miesiącach film puściłbym do wolnego obiegu, a Tobie wyjaśnił, że nie zapłacę bo nie mam pieniędzy, a przecież zapłata za obejrzenie filmu to korporacyjne brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a 20.03.10, 01:31 "Sverir" - A jak uzasadnisz, że taki na przykład "Avatar" jakoś na siebie zarobił, a taka "Pora mroku" to już raczej nie??? Dlaczego na jednym byłem w kinie i wyszedłem zadowolony, a za oglądanie drugiego HBO powinno mi zwrócić kasę i to z nawiązką??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.10, 19:15 Gość portalu: Puchatek napisał(a): > Gość portalu: x napisał(a): > > > Dostanie z 10 lat więzienia w gdy w tym czasie mordercy dzieci dostają 2. > > Jak znasz jakiś konkretny przykład w który _morderca_ dostał 2 lata, to przytoc > z. W kółko ta sama brednia...\ Proszę bardzo... Co prawda, to nie morderca dzieci, ale wyrok porażający... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35768,7640127,Lagodny_wyrok_za_smiertelne_potracenie_na_pasach.html Odpowiedz Link Zgłoś
marszal78 Pyrrusowe zwycięstwo 19.03.10, 15:44 Udostępnił 400 000 użytkownikom - oni przesłali dalej, także pliki z muzyką i filmami rozmnożyły się jak bakterie. One w ciągu 10-20 min podwajają swoją liczebność. Także użytkowników, którzy posiadają te pliki powinno się szacować w dziesiątkach milionów a może setkach. Koncerny medialne walczą jak carat z rewolucją: batem, ale każdy wie jak skończył car i jego rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobby daje kase Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci aud... IP: 91.211.84.* 19.03.10, 15:44 napewno chodziło o zablokowany serwer od siebie czy jakos tak sie nazywał.zgadzam sie ze wszystkimi ci co te filmy pobieraa nigdy by ich niekupili wiec start producenci niemaja bo i tak by nic nie zarobili . A sie pytam dlaczego w poslce najbardziej dochodowy biznes to chandel podrubkami perfum!!Dlaczego plicja ich nesciga dlaczego sami od nich kupuja!!To jest tak ze są równi i równiejsi ten biedny bezrobotny rozdawał za darmoche innym to trzeba go wsadzci za kratki ,ale jak ktos kradnie i natym zyskuje to sie go głasze moze gdyby sprzedawał glinom filmy to by mu nic niezrobili! niestety rozdawał za darmo a powinien sprzedawac na rynku umnie co tydzien na rynku sprzedaja pełno piratow ale policja tak jaet raz wroku i tak nikogo niezlapali bo zawsze piraci handlarze wiedzieli wczesniej! Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a 19.03.10, 19:14 Czytam te komentarze i pod większością (przeważającą) sam bym się podpisał... A wracając do zacytowanego - głośna sprawa pewnego piekarza, który niesprzedany chleb rozdawał ubogim - pamięta ktoś o Nim? Już nie jest piekarzem... Nasze prawo (specyficznie skonstruowane - eufemizm:)) Go zniszczyło... Gdyby "zdzierał" kasę za swoją produkcję bezlitośnie - byłby hołubionym, szanowanym, poważanym... Zabawne, ale mam jakieś wypaczone spojrzenie... Dla mnie ten Człowiek jest WART SZACUNKU. Dziwne? Zauważyliście, że jakoś coraz mniej wśród nas ...ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a 19.03.10, 19:30 > Gdyby "zdzierał" kasę za swoją produkcję bezlitośnie - byłby > hołubionym, szanowanym, poważanym. Masz bardzo nieaktualne informacje. Ów piekarz "zdzierał" kasę za swoją produkcję bezlitośnie, po prostu nie rejestrował sprzedaży w kasie fiskalnej. Działalność charytatywna była działalnością uboczną, prawdopodobnie służącą wyłącznie pokryciu sprzedaży bez kasy. Wszystkie opłaty przerzucał na klientów, a sam się z nich nie rozliczał. Uważasz oszusta za bohatera? Nic dziwnego, że autorytety upadają. Odpowiedz Link Zgłoś
anya.pl Re: Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci a 20.03.10, 09:03 Gość portalu: lobby daje kase napisał(a): > A sie pytam dlaczego w poslce najbardziej dochodowy > biznes to chandel podrubkami perfum!!Dlaczego plicja ich nesciga > dlaczego sami od nich kupuja!! Łatwiej złapać bezrobotnego internautę niż zorganizowaną szajkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci aud... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 15:47 Gość portalu: M.F napisał(a): > Śmiech na sali :-) dysk twardy 60GB chyba komp z 1999 roku wielki PIRAT :-) > Brawo Policja haaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaa Po pierwsze: co ma wielkość dysku to piractwa? Jak ktoś zarżnie człowieka nożyczkami do paznokci to jest "mniej" mordercą niż ktoś, kto to zrobi maczetą? Po drugie: jakbyście uważniej przeczytali komentowany tekst, to może byście zauważyli, że gość miał te filmy _na_płytach_ (kilkaset płyt policja znalazła). 60 GB wystarczy znakomicie żeby wrzucić na raz kilka filmów - ludzie ściągają, za dwa dni wywala się tamte i wrzuca nowe... Myślcie, dzieci neostrady, to nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Ściągali od niego filmy w sieci. Producenci aud... IP: *.ip.netia.com.pl 19.03.10, 15:48 uff, czesc i chwala czujnym strózom prawa, od razu bezpieczniej sie czuje i z nadzieją patrze w przyszlosc oczekujac na kolejne mega produkcje ktore powstana dzieki zalataniu tej dziury w zyskach filmowców. moze nawet na cele harytatywne cos z tych 7 baniek byldali! ja p-i-e-r-d-o-l-e! napiszcie kiedys o jakims PRAWOMOCNYM I OSTATECZNYM WYROKU w takiej sprawie to moze dowiemy sie co sądy myslą o bestialstwie piratów! Odpowiedz Link Zgłoś