Dodaj do ulubionych

Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki

IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 09:25
Co tak naprawdę spowodowało te podwyżki?

Zima? Czy może bzdurne wydatki miasta na "miejską spółkę" kilkunastu
nażelowanych kopaczy?
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzy Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.globalconnect.pl 20.03.10, 11:18
      Ludzie piszcie do URE bo monopolista nas oszukuje!!
      Polecam lekturę tego dokumentu www.ure.gov.pl/portal/pdb/497/3042/Komunikat_Prezesa_Urzedu_Regulacji_Energetyki_nr_GP062382008_w_sprawie_zalecen_d.html
    • Gość: Doradca Enargetycz Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 11:29
      Słyszeliście o domach pasywnych? O termorenowacji? Ile ciepła tracą wsze domy, wasze niesprawne instalacje - nic dziwnego że płacicie takie rachunki! A na Syberii stawiają domy ogrzewane jedynie słońcem!
      • Gość: . pasywni to są niektórzy homoseksualiści ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:26
        hehehe :D
    • Gość: qwerty A ja mam ogrzewanie na prąd IP: *.uznam.net.pl 20.03.10, 12:09
      i dostałem rachunek do zapłaty 572zł za dwa zimowe miesiące. Gazu w ogóle nie
      mam, no i oczywiście licznik dwutaryfowy. Do tego dodam, że mam dobrze
      ocieplone mieszkanie bo przy największych mrozach bez grzania miałem w
      granicach +15 stopni wewnątrz i sobie podgrzewałem do około +20.
      Wychodzi taniej jak z gazem a na pewno bezpieczniej. Mieszkanko 40m kw.
      Choć więcej niż rok temu to nie jest to jeszcze dramat.
      • Gość: Wert Re: A ja mam ogrzewanie na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:25
        To jakaś lipa. Chyba sąsiedzi Cię podgrzewają...
        Poza tym, może niedługo dostaniesz wyrównanko?..
    • alicja.t3 Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki 20.03.10, 12:12
      30 mln wyda ZDiT, na co?! 30 mln za NIE-odśnieżanie miasta.. SKANDAL!!
      Cala zime jak tylko troche popadalo to miasto bylo sparalizowane, lacznie z
      glownymi ulicami (Zachodnia, Pilsudskiego), przez jeden weekend nie odsniezali
      NIC...
    • ulanzalasem Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki 20.03.10, 12:21
      1. Więcej nie oznacza taniej :P
      2. Rynek energetyki w Polsce jest chory i taki niestety nadal będzie, jak tak dalej pójdzie to za 5-10 lat zapłacimy tyle samo/więcej niż Europa zachodnia przy zarobkach jak w Wietnamie...
      • Gość: Roman Poulton Obecnie placicie za 1kw energii wiecej niz w UK IP: *.pres.cable.virginmedia.com 20.03.10, 14:25
        Polacy.

Juz obecnie placicie za 1kw energii wiecej niz w Anglii!
        Za gaz pewnie podobnie was dymaja
    • Gość: Aśka A właśnie przygotowali podwyżkę cen gazu o 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:23
      Od maja! Najlepsze, że ruski gaz staniał przez rok o 50%!
    • guru133 No i kolejna przyczyna. Enion w ciągu dwóch 20.03.10, 15:16
      miesięcy trzykrotnie podnosił ceny prądu. Skandal!
    • sselrats Jest inflacja rachunki wzrastaja po zimie 20.03.10, 15:24
      wiosnie, lecie i jesieni.
    • Gość: ldz568 Chore!!! chore!!! chore !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:27
      To popieprz... kraj. Nic więc dziwnego, że rachunki rosną, jak
      niektóre Spóldzielnie Mieszkaniowe m.in. na Widzewie liczą zużycie
      gazu w m2.

CHORE!!! CHORE!!! CHORE !!!
    • Gość: gar Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 17:29
      złodzieje i banda nierobów z zakładu energetycznego i gazowni plus górnicy
      których rozpędziłbym pałami .... tylko dlatego płacimy takie chore sumy
      .....
    • Gość: Wahacz Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 18:09
      A co tu jest nielogicznego? Jest zimniej = potrzeba więcej energii =
      większe rachunki za zużytą energię...proste.
      Panie, nie bądź Pan głąb - praw fizyki Pan nie zmienisz!
    • Gość: GTPRESS Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.cable.mindspring.com 21.03.10, 03:11
      mieszkam w wielkiej plycie, w tym roku na jesieni kupie sobie koze i bede
      spalal szyszki zebranie przy okazji grzybobrania.....nie dam sie corporacjom !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka