Gość: gość IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 09:25 Co tak naprawdę spowodowało te podwyżki? Zima? Czy może bzdurne wydatki miasta na "miejską spółkę" kilkunastu nażelowanych kopaczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerzy Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.globalconnect.pl 20.03.10, 11:18 Ludzie piszcie do URE bo monopolista nas oszukuje!! Polecam lekturę tego dokumentu www.ure.gov.pl/portal/pdb/497/3042/Komunikat_Prezesa_Urzedu_Regulacji_Energetyki_nr_GP062382008_w_sprawie_zalecen_d.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Enargetycz Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 11:29 Słyszeliście o domach pasywnych? O termorenowacji? Ile ciepła tracą wsze domy, wasze niesprawne instalacje - nic dziwnego że płacicie takie rachunki! A na Syberii stawiają domy ogrzewane jedynie słońcem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . pasywni to są niektórzy homoseksualiści ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:26 hehehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty A ja mam ogrzewanie na prąd IP: *.uznam.net.pl 20.03.10, 12:09 i dostałem rachunek do zapłaty 572zł za dwa zimowe miesiące. Gazu w ogóle nie mam, no i oczywiście licznik dwutaryfowy. Do tego dodam, że mam dobrze ocieplone mieszkanie bo przy największych mrozach bez grzania miałem w granicach +15 stopni wewnątrz i sobie podgrzewałem do około +20. Wychodzi taniej jak z gazem a na pewno bezpieczniej. Mieszkanko 40m kw. Choć więcej niż rok temu to nie jest to jeszcze dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wert Re: A ja mam ogrzewanie na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:25 To jakaś lipa. Chyba sąsiedzi Cię podgrzewają... Poza tym, może niedługo dostaniesz wyrównanko?.. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.t3 Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki 20.03.10, 12:12 30 mln wyda ZDiT, na co?! 30 mln za NIE-odśnieżanie miasta.. SKANDAL!! Cala zime jak tylko troche popadalo to miasto bylo sparalizowane, lacznie z glownymi ulicami (Zachodnia, Pilsudskiego), przez jeden weekend nie odsniezali NIC... Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki 20.03.10, 12:21 1. Więcej nie oznacza taniej :P 2. Rynek energetyki w Polsce jest chory i taki niestety nadal będzie, jak tak dalej pójdzie to za 5-10 lat zapłacimy tyle samo/więcej niż Europa zachodnia przy zarobkach jak w Wietnamie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Poulton Obecnie placicie za 1kw energii wiecej niz w UK IP: *.pres.cable.virginmedia.com 20.03.10, 14:25 Polacy. Juz obecnie placicie za 1kw energii wiecej niz w Anglii! Za gaz pewnie podobnie was dymaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka A właśnie przygotowali podwyżkę cen gazu o 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:23 Od maja! Najlepsze, że ruski gaz staniał przez rok o 50%! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No i kolejna przyczyna. Enion w ciągu dwóch 20.03.10, 15:16 miesięcy trzykrotnie podnosił ceny prądu. Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Jest inflacja rachunki wzrastaja po zimie 20.03.10, 15:24 wiosnie, lecie i jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ldz568 Chore!!! chore!!! chore !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:27 To popieprz... kraj. Nic więc dziwnego, że rachunki rosną, jak niektóre Spóldzielnie Mieszkaniowe m.in. na Widzewie liczą zużycie gazu w m2. CHORE!!! CHORE!!! CHORE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gar Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 17:29 złodzieje i banda nierobów z zakładu energetycznego i gazowni plus górnicy których rozpędziłbym pałami .... tylko dlatego płacimy takie chore sumy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wahacz Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 18:09 A co tu jest nielogicznego? Jest zimniej = potrzeba więcej energii = większe rachunki za zużytą energię...proste. Panie, nie bądź Pan głąb - praw fizyki Pan nie zmienisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTPRESS Po zimie łodzianom gigantycznie wzrosły rachunki IP: *.cable.mindspring.com 21.03.10, 03:11 mieszkam w wielkiej plycie, w tym roku na jesieni kupie sobie koze i bede spalal szyszki zebranie przy okazji grzybobrania.....nie dam sie corporacjom !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś