Gość: ~sceptyk~ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 19:31 Wszystko ładnie będzie, 421 mieszkań - to jakieś 600 samochodów. Zorganizowano im parkingi i dojazdy? Bo jakoś nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 20:17 421 mieszkań to kiedyś nazywało się to mrówkowcem. Teraz zaś są to lofty dostępne dla poslkiej rodziny. 200 mkw na przestrzeni 100 mkw z antresolą - czyli jak sprzedać 100 mkw miezkania za cenę 200 mkw. Trzeba przyznać pomysł niezły. Jak w 2006 ogładałem tam 100 metrowe mieszkanie na pow. 50 mkw z antresolą o wysokości 2m to uśmiałem się do łez. Dziwię się ze znalazło się tylu naiwnych któzy tokupili. Poza tym ciekawe czy nabywcy tych "mieszkań" zdają sobie sprawę, że trzeba będize utworzyć wspólnotę mieszkaniową i płacić za utrzymanie tzw. części wspólnych - korytarzy, parkingów, trawników, stawu itp. Ktoś to musi sprzątać, zamiatać, odsnieżać, czyścić staw, kosić trawę itp. I płacić za oswietlenie, ochronę. Ciekawe ile wyjdzie na 1 mieszkanie tzn. loft. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 23:19 > Trzeba przyznać pomysł niezły. Jak w 2006 ogładałem tam 100 metrowe > mieszkanie na pow. 50 mkw z antresolą o wysokości 2m to uśmiałem się > do łez. Dziwię się ze znalazło się tylu naiwnych któzy tokupili. W 2006 ich ceny zaczynały się od 3600 z m2. Kupili tuż przed bańką. A teraz: Ceny najtańszych loftów zaczynały się w 2006 roku od 3600 zł za mkw. - W ofercie mamy jeszcze około 35 mieszkań w cenach od 5,5 do 7,5 tys. zł za metr kwadratowy - mówi Dorota Urawska z OPD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golecUKlienta 7500 za wyremontowana fabryczke? prawidłowo! IP: *.aster.com.pl 23.04.10, 09:47 skoro sprzedali +90% apartamentow to za ostatnie sztuki moga krzyczec i 10.000 i tak wyszli juz na swoje i nie musza sprzedawac wiec albo kupicie po tyle ile chca albo kartonik pod mostem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do IP: *.171.127.130.static.crowley.pl 23.04.10, 10:26 >Poza tym ciekawe czy nabywcy tych "mieszkań" zdają sobie sprawę, że > trzeba będize utworzyć wspólnotę mieszkaniową i płacić za utrzymanie > tzw. części wspólnych - korytarzy, parkingów, trawników, stawu itp. > Ktoś to musi sprzątać, zamiatać, odsnieżać, czyścić staw, kosić > trawę itp. I płacić za oswietlenie, ochronę pewnie... lepiej nie płacić za nic, żyć w syfie i ruinie. a owe mieszkania kupowały same głąby, które nie zdają sobie sprawy, ze płacić trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++ Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do od... IP: *.toya.net.pl 22.04.10, 20:54 Najweselej jest tam z olejem. Stropy są kompletnie zapaćkane olejem (pewnie maszynowym). Sam widziałem, że w niektórych loftach olej przełazi przez stropy ceglane i wyłazi na tynk na suficie. Ciekawe czy Inwestor robił badania gruntu i konstrukcji pod kątem skażenia metalami ciężkimi. Jeśli tak to ciekawe co tam wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do od... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 21:24 > - Pozytywną opinię wydały instytucje, które przeprowadziły kontrole "U Scheiblera": Państwowa Inspekcja Sanitarna, Państwowa Straż Pożarna, Państwowa Inspekcja Pracy oraz Nadzór Budowlany - wylicza Dorota Urawska z Opal Property Developments (OPD). Niebywałe. > - W ciągu najbliższych dni rozpocznie się wydawanie kluczy do > apartamentów. Z uwagi na rozmiary inwestycji i dużą liczbę loftów będzie się to odbywać stopniowo i może potrwać nawet do kilku tygodni. No pewnie. W końcu Borys Szyc może nie udźwignąć kluczy do wszystkich loftów, które kupił. > Budowa przy ul. Tymienieckiego rozpoczęła się 27 listopada 2006 roku od > wyburzeń dobudówek z czasów PRL. Oraz samowolnego rozebrania (zawalenia się?) jednego z zabytkowych budynków > Inwestor zdjął z przędzalni m.in. ostatnią kondygnację, Ale za to dobudował jakiegoś guza na zachodniej elewacji > w której miejscu położył dwuspadowy dach. Upstrzony kominami. > W środku gmachu powstało atrium, Wskutek zniszczenia oryginalnej konstrukcji budynku. > Wymyślił, że w przędzalni nie powstaną ekskluzywne apartamenty, ale mieszkania, na których zakup będzie stać polską rodzinę. Kurcze. Przez 5 lat czytałem o tym, że powstają tam luksusowe lofty, ze Szyc, ze Blue Cafe, a tu nagle okazuje się, ze tam powstały mieszkania socjalne dla "polskich rodzin" > W ofercie mamy jeszcze około 35 mieszkań w cenach od 5,5 do 7,5 tys. zł za metr kwadratowy - mówi Dorota Urawska z OPD. Czekaj, czekaj. Tych samych, które kilka lat temu rzekomo sprzedały się na pniu? > Inwestycja "U Scheiblera" to nie tylko modernizacja wiekowego gmachu. Obok niego stanęły dwa nowe budynki. Tak, to świetna wiadomość, ze najcenniejszy łózki kompleks fabryczny popsuto dodatkowymi budynkami. > Ich elewacje zostały pokryte klinkierem i trudno odgadnąć, czy są stare jak fabryka Scheiblera, czy zaprojektowane współcześnie. Ciekawe czy autorka tego tekstu byłaby w stanie odróżnić czajnik od pudla, skoro nie odróżnia bloku pokrytego badziewnym klinkierem od fabryki. > W nich - tak samo jak w przędzalni - powstały mieszkania. Niesamowite. Mieszkania w blokach, to dopiero awangarda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia33 Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do IP: *.toya.net.pl 23.04.10, 07:57 Doskonałe! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubster Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 08:34 Co się tak spinasz? Lepiej, że ktoś w ogóle to kupił i wyremontował bo inaczej to zakłady rozpadłyby się ze starości. Marudzisz jak stara baba... a to to źle, a tamto niedobrze... a w ogóle to jest do dupy, że Opal uratował budynki przed ruiną... bla bla bla. więcej optymizmu i pogody ducha pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamdan Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. IP: 91.193.160.* 22.04.10, 21:37 Ul. Przędzalniana już teraz jest zakorkowana. W przyszłości będzie jeszcze gorzej. Nawet jak otworzą ul. Kilińskiego. Gdzie będzie największy koszmar dla zmotoryzowanych? Na skrzyżowaniu Przędzalnianej z Tymińskiego. Jak można będzie dojechać do ul. Rydza-Śmigłego? Nowo wybudowaną groblą przez staw Herbsta. Koniec budowy - początek kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 21:55 > Na skrzyżowaniu Przędzalnianej z Tymińskiego. Mocne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubster Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 08:27 Tymińskiego ?!? Ja pier... dobre :-))))) Stan Tymiński rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
przygoda Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do od... 22.04.10, 23:08 Super, mam nadzieje ze Opal zabierze sie teraz za uniontex cokolwiek ma tam powstac byle szybko bo za jakis czas niestety nie bedzie co ratowac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 23:55 drogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 23:59 drogie te lofty jak apartamenty, kiedy wreszcie deweloperzy przestaną zdzierać z ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.10, 02:39 nie zauwazyles bo pewnie nawet tam nie byłes.. autorka nawet wyraznie zaznaczyła ze w piwnicach są parkingi.. są one także zorganizowane na powierzchni terenu wokol loftow wiec nie bedzie z tym absolutnie zadnego problemu.. ja rozumiem ze troche musi boleć czytanie o luksusowych mieszkaniach w pięknych budynkach z pozycji mieszkania bez cieplej biezacej wody ale moze nie gryzcie tak wszystkich ktorzy mają choć troche więcej od was ? ręce do Boga składać niewdzięcznicy że ktoś przyjechał i zainwestował potworne pieniądze w to żebyście teraz nie musieli oglądać rzeszy ćpunów w opuszczonych murach...chill i zluzujcie bo się sami zagryziecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamarka Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera . . . IP: *.toya.net.pl 23.04.10, 04:40 mimo wszystko wyglądają te lofty jak luksusowe więzienie dla wyjątkowych więźniów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera . . . IP: *.novartis.com 23.04.10, 09:04 lepiej wygladają obszczane mury, brudne i zapuszczone? pozatym jesli ktos nie chce to nie musi w tym "wiezieniu" mieszkac.. ta "wyjatkowosc" kosztuje i nie kazdego na nią stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimum Klitki 40m2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 10:33 Jak można nazywać apartamentem, albo loftem klitkę, która ma 40 metrów kwadratowych? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do od... 23.04.10, 13:01 Bardzo ciekawa jest teza, że lofty sa najbardziej znaną w Polsce a nawet na świecie (!!!) łódzką inwestycją. Czy to aby nie przesada? Ostatnio redaktorów z "Wyborczej" - zwłaszcza łódzkiej - cechuje osobliwe poczucie humoru i jakieś takie lokalne zadęcie, iście godne Pipidówka. Tylko patrzeć jak przeczytamy, że łódzkie lofty są drugim po murze chińskim obiektem widocznym gołym okiem z księżyca. Moim zdaniem mieszkanie w czymś takim może być jedynie za karę. Tylko dlaczego za własne pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Koniec budowy loftów U Scheiblera. Klucze do IP: 202.124.73.* 23.04.10, 14:00 Mieszkam w Sydney w Australii i chciałbym potwierdzić, że widać te lofty nawet z Antypodów. A tak na poważnie, to masa zdjęc tych loftów towarzyszy temu tekstowi na Gazecie, normalnie aż dwa. Odpowiedz Link Zgłoś