Gość: amg IP: *.toya.net.pl 25.04.10, 18:52 Haha, panie Żydowicz. Jesteś pan kukułcze jajo i inne miasta się wypięły. Mam tylko nadzieję, że i władze Łodzi w końcu ostatecznie to zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: etu Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy IP: *.centertel.pl 25.04.10, 19:13 Ten artykulik powinien być na wp.pl z nagłówkiem: "NIEWIARYGODNE! SKANDAL! KATASTROFA!" Ha ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonifacy mnie juz gadanie o zydowiczu mierzi IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.10, 23:18 nie podoba mu sie, to niech odda co nasze i zjerzdza z lodzi. dzieciaki traktuja go, jakby byl jakims wielkim filantropem, ktory marnuje swoj nieprzecetny talent dla dobra lodzian. tak na prawde to g... prawdwa! facet robi po prostu biznes. potrafi sie sprytnie zakrecic, zeby wycianac dobra kase, a tu mu sie nie udalo i od razu focha stroi. nie podoba sie, to splywaj z lodzi! zamiast glupoty gadac i obrazac obywateli. rob kase gdzie indziej "misjonarzu" sztuki filmowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi mnie mierzi taki bonifacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 23:37 a kim ty jestes, zeby wyganiac Zydowicza z Łodzi, co soba reprezentujesz, zeby krytykowac jego dorobek - jak na razie chcesz z innymi go sobie przywłaszczyć! Jedyne co robisz to szydzisz i pomawiasz ukrywając sie za nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus hahahahahahaha dorobek zydowicza&co IP: *.dynamic.mnet-online.de 26.04.10, 06:21 polega glownie na podobienstwie przypadkowych osob niemajacych z soba nic wspolnego chyba sie rozumiemy tfurcy filmowe hahahahahahahahahahahahaha trzeba bylo sie uczyc a nie rzucac trepami w tablice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus polska policja zwrocila sie do google IP: *.dynamic.mnet-online.de 26.04.10, 07:39 o dane niektorych internaltow ciekawe to samo w sobie bo okaze sie ze te internalty wcale nie sa tymi internaltami a tamte internalty i tubylcze policjanty wcale nie sa policjantami itd ps a mozna spytac michnikow dlaczego trzeba sie logowac w tamtym temacie moze tez te logujace sie internalty wcale nie sa tymi internaltami a michniki wcale nie sa michnikami i w ogole co google&co znaczy to wiedza wszyscy a kiedy konczy sie wam ta zaloba mozna spytac Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy 25.04.10, 19:22 Z tego co słyszałem jak ta umowa wygaśnie to miasto ma prawo odkupić niedoszłe kamerimidż center czyli ec1 od żydoicza po kosztach a to go niestety boli jak cholera i to go jeszcze głównie w łodzi prócz etatu w urzędzie miasta za marne grosze trzymało u nas. A to że go gdzie indziej nie chcą to jeszcze do niego nie dotarło i chyba się jeszcze nie zorientował. Więcej nie piszę bo zydoicz jak mówią niektórzy jest prawnie chronionym dobrem narodowym i za pisanie że się go nie lubi może grozić na forum pociągnięciem do sądu albo tym że da w ryj. Bo i tak i tak mi się ostatni zdarzało w naszych forumowych kontaktach . Ewentualn ie tak grozi oględnie że jak zło wydalasz to do ciebie wróci, czyli taka obietnica wpier....;olu jakby między wierszami, hue hue. Co za beznadziejny typas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator mt do jedynejkkk - pomylonej na punkcie Marka Ż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 19:40 Nie ma gorszego osobnika na forum jak jedynakkk, która zalogowała sie pod nikiem jedynykkk. Jest to osoba płci żeńskiej, która dostała od Żydowicza kosza i teraz lata za nim po forach, zeby sie mścić - tak to odbieram. Wystarczy poczytać co ta osoba wypisuje i jak jest ukierunkowana na szefa Camerimage. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: do jedynejkkk - pomylonej na punkcie Marka Ż. 25.04.10, 21:38 To jest właśnie poziom świadomości tumultu, wszyscy kochaja waszego guru od dojenia, serio Odpowiedz Link Zgłoś
vegan.vegan Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy 25.04.10, 21:11 Co za żółć z tego kkk - skandal i podłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wygasła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 19:29 niestety to całkowity brak woli wspolpracy ze strony pana żydowicza, kompletna ignorancja wszystkiego i wszystkich, troszczenie sie o własny tyłek, a nie jakąśtam kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 19:43 Marek Żydowicz moim zdaniem chce rozwijac Festiwal, a Łódż by tylko na tym zyskała! epokowy projekt Gehrego był szansa dla Łodzi i dla Nowego Centrum, które zapoczatkował Żydowicz. teraz została nam kicha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amg Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy IP: *.toya.net.pl 25.04.10, 20:22 Jaka szansa? Nowe Centrum i bez niego powstanie. Baa, brak tego osobnika mniej komplikacji spowoduje (jak np. z Walczakiem) Odpowiedz Link Zgłoś
amor83 Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy 25.04.10, 20:30 Brak Walczaka też by spowodował mniej komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław Toć to Walczak tworzy ten czarny PR Zydowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 20:45 Walczak z bomanowską szleju sie najedli.artykuły, które płodzi wyborcza o Zydowiczu to normalnie kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Toć to Walczak tworzy ten czarny PR Zydowiczo 25.04.10, 21:02 jaki czarny PR? Niech Żydowicz daje kasę w formie choćby gwarancji i budowa ruszy. A tak kolejny "..." blokuje rozwój Łodzi, bo naobiecywał i dostał prawa do działki za 1 zł, a teraz nie buduje, tylko czeka na wymówienie i sąd. Nie widzę możliwości, by Pan Żydowicz zrobił cokolwiek dobrego dla Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
vegan.vegan Re: Toć to Walczak tworzy ten czarny PR Zydowiczo 25.04.10, 21:10 rtoip1 napisał: > jaki czarny PR? Niech Żydowicz daje kasę w formie choćby gwarancji i budowa > ruszy. A tak kolejny "..." blokuje rozwój Łodzi, bo naobiecywał i dostał prawa > do działki za 1 zł, a teraz nie buduje, tylko czeka na wymówienie i sąd. Nie > widzę możliwości, by Pan Żydowicz zrobił cokolwiek dobrego dla Łodzi Też sie o tym w łodzi mówi!!! Dlaczego nie ma chętnych do działek z sypiącymi się zabytkami za złotówkę! dlaczego!? Bo niema tak odwaznych ludzi jak Zydowicz więcej! Najlepiej, zeby coś sie rozsypało zostało wyburzone - wtedy jest to do strawienia, ale jak ktoś za złotówkę przejmie czy za darmo, zeby ratować to złodziej! A firma enkev sama mówiła, ze chciała Ec1 wyburzyć! Gdyby nie zjawił sie Żydowicz nie byłoby problemu, on tez by miał spokój. Tak realizowany jest projekt na adaptacje, miasto zostało zobowiązane do sfinansowania tego ( wolę to niz wydawanie grubych milionów na wywóz sniegu), a Zydowicz ma to wyposazyć za grube miliony i sie nie boi gość i szacun mu za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy IP: *.toya.net.pl 25.04.10, 21:40 Wszystko to prawda. Ale czemu "golas" Zydowicz ma wszystko dostać za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
vegan.vegan medal zasługi dla wyjatkowego człowieka!!! 25.04.10, 21:59 Odpowiedź jest zbędna jak sie ze zrozumieniem czyta to do czego gosciu sie odnosisz! Jesli ktoś zmusza miasto do ratowania zabytku i potem sam wkłada w wyposażenie grube miliony, zeby funkcjonowało to to - to mu sie medal zasługi nalezy, a nie kompromitowanie i wywalanie z miasta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amg Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy IP: *.toya.net.pl 25.04.10, 23:24 Kiedy Żydowicz zmuszał miasto do remontu EC1? Nie wypisuj bzdur, za te jego teksty oczerniające Łódź już dawno powinien wylecieć i żebrać w innych miastach, skoro wg. tak bardzo go kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Tak to Żydowicz sprowokował miasto do remontu EC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 23:40 nikt nie pisze bzdur - to Żydowicz dostał coś, ale dzieki temu, ze to wskazał palcem, pamietajmy, ze jeszcze zobowiązał sie w to włozyć niezła kwote na wyposazenie! Uratował zabytek! Odpowiedz Link Zgłoś
cudlodzi Marek Żydowicz jest wzorem do nasladowania.. 25.04.10, 19:51 Facet ma siłna wole i wie czego chce. Festiwal jest jego dzieckiem i nie dziwota, ze o niego dba. W Teatrze Wielkim na seansach był scisk i wiele osób odchodziło z kwitkiem, albo siedziało na schodach. Dlatego zrozumiałe, że ta impreza potrzebuje innych gabarytów i oprawy. Poza tym rozrzucone sale po całej Łodzi były dla mnie uciązliwe, gdyz trudno było zdążyć do Charli na film, który mnie tez interesował . Skupienie kilku sal kinowych w jednym miejscu tzw. centrum jest wyjatkowo praktyczne, a Łódź takiego rozwiązania nie posiada. Poza tym sam projekt Gehrego to dla łodzi ogromne wydarzenie. Niestety jest jak jest, mamy albo zawistnych i p[odłych krytykantów, albo komisarzy, którzy chca tylko przeczekac do listopada, marnotrawiąc państwowe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulkamulka Re: Marek Żydowicz jest wzorem do nasladowania.. IP: *.toya.net.pl 25.04.10, 23:10 MArku, czy to Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
gargal Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wygasła 25.04.10, 19:57 Łódź traci, a wszyscy sa bierni.. Co z Nowym Centrum Łodzi jesli nie będzie CŁC, EC1, Lyncha, Rynku Kobro, rypnie SSS? Referendum nam wyszło bokiem - to pierwsze kwiatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Popieram M. Żydowicza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 20:02 Nic dziwnego, ze nie wytrzymuje! Łódź to najbrzydsze miasto w Polsce i tak tu długo siedział. Ten horror z takimi władzami moze jeszcze potrwać lata. Platforma opanowała wszystkie spółki i urzędy. mamy ogrom prowincjonalnych nowicjuszy przyspassabiajacych sie do pracy kosztem Łodzi. Dla takiego człowieka jak Żydowicz to mordęga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Popieram M. Żydowicza ! IP: *.toya.net.pl 25.04.10, 20:12 To może i dobrze. Po co ma się marnować PAN o takim formacie. W innym mieście będzie szczęśliwy a miasto z nim. Lodż zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Jaki Zydowicz? jaki camerimage? 25.04.10, 20:46 1. To nie Pan Żydowicz jest gwiazdą festiwalu - tylko goście. 2. Fundacja "tumult" miała pomysł - i tyko do pomysłu i nazwy ma prawo. Żydowiczowi do tego o tyle, o ile w/w fundacji. 3. Walczak miał pomysł na Łódź i pieniądze na swoje pomysły, Żydowiczowi marzyło się dorównanie Walczakowi. Kto płacił zaliczki i rachunki za przyjazdy architektów do Łodzi? Żydowicz? fundacja tumult? miasto? Lynch? Gwarancję i kasę dał Walczak. Brednie Żydowicza, który nie potrafi docenić sponsorów, zasługują na poważną diagnozę lekarską. Ma fantazje o budżecie, który chce wyrwać szantażem, dla wypłat swojej "dyrektorskiej" pensji, bo dlaczego Prezydent Łodzi, Walczak, czy Lynch mają więcej? On też chce ! Mania wielkości kolejnego napoleonka kieszonkowego (patrz pancerniki kieszonkowe) doprowadzi do zmiany nazwy i organizatora festiwalu, oraz modyfikacji formuły. Pan Żydowicz nie będzie w tym brał udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe to czas zacząć leczenie.. IP: *.toya.net.pl 26.04.10, 10:41 a z Łodzi możesz się wyprowadzić razem z Markiem Ż. Droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wygasła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 20:28 abc - mów za siebie. Jestem rodowitym Łodzianinem i Festiwal mi odpowiada z Żydowiczem w Łodzi. Nie rozumiem tej wrogości na forum przejawianej chyba ciagle przez te same osoby. człowiek sie stara, walczy i wie, ze ma racje inni tez sa za nim - po co ta nienawiść i szyderstwa, lepiej przytaczac argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy 25.04.10, 20:52 Cóż można cytować? brak koncyliacji i manię wielkości? Odpowiedz Link Zgłoś
vegan.vegan Walczak powinien odejść - już dosyć szkód narobił 25.04.10, 21:02 Szanowny andrzej walczak tak sie panoszy, ze nie wiadomo kto rzadzi w Łodzi. Żydowicz to co zaobserowałem ma śmiałość sam walczyć bez ukrywania sie za jakąś dziennikarką czy nikami. To mi sie podoba. Pan Marek Zydowicz rzeczywiście był tym, który zapoczatkował konieczność stworzenia koncepcji NCŁ, a zaczęło sie od EC1. W tym celu zaprosił Lyncha, Kriera i Gehrego. To nie p. walczak ich gościł. Z tego co czytałem Gehry nie chciał z walczakiem w ogóle rozmawiać bo ocenił go na gbura, który jest przy forsie. Uwazam, ze p. walczak powinien zostac odsunięty ponieważ prowadzi rywalizacje z Żydowiczem kosztem miasta i Platformy uwikłanej w jego kombinacje. Dziwne, ze Specjalna Strefa Sztuki czyli rura powierzchnia wystawowa ma pierwszeństwo przed powierzchnią kongresowo festiwalową - jak czytałem w Łodzi jest ponad 40 róznych festiwali i byłoby super plus kongresy, sympozja i inne. To CŁC zarobiło by na inne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
cudlodzi Też popieram Żydowicza i zal mi ... 25.04.10, 21:17 Łodzianie kiedyś dojrzeją i pogłębią wiedzę co stracili, teraz jest medialna dezinformacja bo polityka rządzi Polską zwłaszcza w okresie poreferendalnym a przed wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Nie daj sie człowieku temu Walczakowi i Sadzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 21:42 Marku Zydowicz nie daj sie tym wrogom publicznym nr 1 i szkodnikom Łodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posen Re: Nie daj sie człowieku temu Walczakowi i Sadzy IP: *.icpnet.pl 25.04.10, 21:53 Ja was ludzie nie rozumiem. Facet chciał zmienić waszą mieścinę w rozpoznawalne miasto. Teraz macie jakiegoś nic nie znaczącego Sadzyńskiego albo wybierzecie tego lewaka Jońskiego. Facet podobnie jak Kropa sprowadzi swoich najlepszych postpzprowskich kumpli i zrobi w Łodzi piękny syf. W każdym mieście Łódź kojarzy się z syfem i brudem a ten Pan mógł to zmienić. Szkoda, no ja osobiście lubię Łódź ale widzę,że regres nie ustąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wygasła IP: *.lodz.mm.pl 25.04.10, 21:53 To ja mam takie pytanie. Skoro jedynym warunkiem do tego, aby Camerimage odbywało sie dalej w Łodzi jest budowa centrum festiwalowego, to czy taki sam warunek organizatorzy Camerimage stawiaja innym miastom, do ktorych planuja przeniesc impreze? Czy moze tam wystarczy juz tylko jakis multiplex i teatr? Czy miasto, ktore ewentualnie przejmie Camerimage tez bedzie musiało wybudowac centrum festiwalowo-kongresowe? Jesli tak, to czy włodarze tego miasta o tym wiedzą i sie na to zgadzaja, i moze wyłożą pieniądze? A jesli nie, to dlaczego w innym miescie wystarczy ów multiplex na pomieszczenie festiwalu, a w Łodzi nie (bo przeciez i u nas sa takie kina i mozna z nich zapewne skorzystac)? Odpowiedz Link Zgłoś
vegan.vegan odpowiedź - Zydowicz nie chce marnować czasu.... 25.04.10, 22:09 Ja go rozumiem. Sam myslę, zeby stad prysnąć. Mnie jest trudniej, ale co w łodzi jest poza Manufakturą - Zydowicz chciał to zmienić - walczak i pampersy z platformy mu na to nie pozwolili...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5to5 Re: odpowiedź - Zydowicz nie chce marnować czasu. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.10, 22:41 vegan.vegan napisał: > Ja go rozumiem. Sam myslę, zeby stad prysnąć. no to juuuuuuuż, wpad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: odpowiedź - Zydowicz nie chce marnować czasu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 22:58 Gość portalu: 5to5 napisał(a): > vegan.vegan napisał: > > Ja go rozumiem. Sam myslę, zeby stad prysnąć. > > no to juuuuuuuż, wpad tylko tyle z wypowiedzi vegana zrozumiałeś i tylko takie masz w sobie emocje!???? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: odpowiedź - Zydowicz nie chce marnować czasu. 26.04.10, 11:21 A czemu pytasz? Naprawdę cię to interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: odpowiedź - Zydowicz nie chce marnować czasu. IP: *.toya.net.pl 26.04.10, 17:29 Za nasze pieniądze. Niech zmienia w innym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ile można przestańcie odgrzewać ciągle ten sam kotlet ! IP: *.toya.net.pl 25.04.10, 22:35 gazeta nie ma o czym pisać to rzuca gawiedzi Camerimage na pożarcie - niestety to dość nieświeże danie... Odpowiedz Link Zgłoś
nandik gazeta najpierw sama szczuje na Zydowicza, 25.04.10, 22:42 a potem obserwuje na forum efekty. Wstyd - dziennikarstwo to ogromna odpowiedzialność. w rękach tych ludzi sa losy jednostkowych ludzi jak i całych mas. To, że zegnamy się z Festiwalem to zawdzięczamy gazecie, którą czytałem i cieszyłem się, ze kiedyś jako niezależna powstała. Teraz oszołomiony jestem jej zaleznością, brakiem obiektywizmu, nieodpowiedzialnością!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wygasła 25.04.10, 22:40 to Żydowicz jeszcze nie odjechał w siną dal? Szkoda, bo już nie chce mi się słuchać i oglądać go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 23:00 tadjan napisał: > to Żydowicz jeszcze nie odjechał w siną dal? Szkoda, bo już nie chce > mi się słuchać i oglądać go. to po co Łazisz cały czas za tematami o nim i wtrącasz bezwartościowe trzy grosze - zajmij się czymś, moze tym nowym festiwalem w Łodzi - śmiech! Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Camerimage dobrem Lodzi 25.04.10, 23:11 Camerimage nie moze zachowywac sie jak rozkapryszona ksiezniczka, to niepowazne. Centrum powinno powstac przy udziale finansowym m. Lodzi. Prosze sie pogodzic:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: Camerimage dobrem Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 23:24 Ulther ! Kto ma sie pogodzić! CŁC zabrano z WPI pieniądze na budowę, przekreslono cele jakie przyswiecały powołaniu spółki Camerimage, zniweczono wspaniały projekt Gehrego, który by promował Łódź, wyrzucono w błoto 5 mln. złotych na koncepcję...etc i z tym miał się Marek Zydowicz godzić, miał sie na to przyglądać spokojnie...??? szanuje go za upór i bezkompromisowość choc sie domyślam jaki stres musi przezywać..! a swoją drogą to symptomatyczne jest, ze w tym kraju docenia sie ludzi dopiero po śmierci. Dmuchając na zimne dużo zdrowia i długiego życia Markowi Żydowiczowi zyczę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Bez przesady 26.04.10, 17:50 Projekt podobno nie byl dobrze przygotowany i jedynie liczono, ze minister Zdrojewski rozpisze dodatkowy konkurs unijny. Ministerstwo zapowiadalo, ze konkursu nie rozpisze a umowa zakladala rozpoczecie budowy do 2013? Wydaje mi sie, ze obie strony wykazaly sie radykalnym brakiem elastycznosci i zdolnosci do zawarcia kompromisu. Koncepcja Gehry'ego - zajebista, ale co jezeli dla Lodzi za droga? Czy to znaczy, ze Camerimage moze byc realizowane w centrum zaprojektowanym przez mega gwiazde architektury? Moim zdaniem byloby swietnie ,ale jezeli projekt mialby podciac Lodz finansowo to byloby to lekkomyslne. Projekt trzeba dobrze przygotowac i jezeli do 2013 r. bedzie mozna rozpoczac budowe - to super, jezeli nie to rozpisac konkurs i wybrac najelepsza opcje wuzgledniajac nasze mozliwosci finansowe. I to nie jest tak, ze jezeli Lodzi nie stac na centrum kongresowe zaprojektowane przez Gehry;ego to nie festiwal nie moze sie w niej odbywac. Centrum tez powinno byc miejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
gargal Re: Bez przesady 26.04.10, 18:05 ulther napisał: > Projekt podobno nie byl dobrze przygotowany i jedynie liczono, ze > minister Zdrojewski rozpisze dodatkowy konkurs unijny. Ministerstwo > zapowiadalo, ze konkursu nie rozpisze a umowa zakladala rozpoczecie > budowy do 2013? Wydaje mi sie, ze obie strony wykazaly sie radykalnym > brakiem elastycznosci i zdolnosci do zawarcia kompromisu. > > Koncepcja Gehry'ego - zajebista, ale co jezeli dla Lodzi za droga? > Czy to znaczy, ze Camerimage moze byc realizowane w centrum > zaprojektowanym przez mega gwiazde architektury? Moim zdaniem byloby > swietnie ,ale jezeli projekt mialby podciac Lodz finansowo to byloby > to lekkomyslne. Projekt trzeba dobrze przygotowac i jezeli do 2013 r. > bedzie mozna rozpoczac budowe - to super, jezeli nie to rozpisac > konkurs i wybrac najelepsza opcje wuzgledniajac nasze mozliwosci > finansowe. I to nie jest tak, ze jezeli Lodzi nie stac na centrum > kongresowe zaprojektowane przez Gehry;ego to nie festiwal nie moze > sie w niej odbywac. Centrum tez powinno byc miejskie. niestety drogi przedm\owco masz wiadomo\sci tylko z prasy i przekłamane - projekt nieznanych architektów na SSS kosztuje tyle samo, a ostatno wyst\apili chyba o 30% podwyżkę i Łódź na to stać? Gehry i funkcja festiwalowo kongresowa to chyba bardziej opłacalna przyszłość dla naszego miasta niż powierzchnia wystawowa 35tys m2 (SSS), która nie zarabia na siebie! Co do niedopracowanego projektu to byl on na etapie koncepcji i te kłamstwa miały pójść w eter, że jest niedopracowany ( i poszły, łyknąłes to bez szemrania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Bez przesady IP: *.toya.net.pl 26.06.10, 16:55 To proste: łódź ma więcej kasy dla walczaka bo Żydowicz się w między czasie wyeliminował i część kasy która miała iść na apartament Lyncha może iść na SSS, z pożytkiem tak dla Lyncha jak i dla SSS. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdura Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wygasła 26.04.10, 02:13 Z całym szacunkiem, Pan Żydowicz powinien usunąć się z Łodzi i innych Polskich miast, przestać kreować swój wizerunek jako człowieka ważnego (bo to już nie działa). Ponadto powinien Pan przestać terroryzować Łódż i Camerimage po każdej jego edycji (co robi Pan za każdym razem z pasją), uważając się za "szefa" bo nim nie jest, w tym całym przedsięwzięciu bierze odział ponadto Ministerstwo Kultury, Urząd Miasta Łodzi, Polkomtel (Plus GSM) i reszta elity tego wciąż drugiego co do wielkości miasta w Polsce - Łodzi. Poradzimy sobie bez Pana Panie Żydowicz, czy w Gdyni, czy w Toruniu, czy w Warszawie bądź Poznaniu lub Wrocławiu. Nie Chcemy Pana w Łodzi, gdyż jest Pan wrednym i nieszczerym jej ambasadorem, kreującym rygor i warunek ciągłej "rezygnacji"... My - świadomi łodzianie mamy Pana dosyć. Łodzianie zrobią wszystko, żeby Camerimage był łódzki bez Pana nazwiska i tak się stanie. Zaś jako prawnik dopilnuję, żeby te 2.000.000,00 zł (dwa miliony zł) oddał Pan miastu, jak się należy. Z poważaniem, A... D... Odpowiedz Link Zgłoś
gargal do adamadury 26.04.10, 17:47 żenujący pan jest panie dura i mów pan za siebie bez my bo to jest nieuprawnione. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Buhahaha 26.04.10, 07:57 Temat gównianego Camerimage się nigdy nie skończy. Wiedziałem, wiedziałem, wiedziałem... Żydowicza to się nawet na taczce nie wywiezie. Jestem tego pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta szkoda IP: *.toya.net.pl 26.04.10, 08:47 żydowicz ma rację PO i SLD nie jest zainteresowane aby w Łodzi było Camerimage.Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Znowu połowa postów od jednego autora 26.04.10, 10:54 Nie wierzycie? Porównajcie sami. Dyskutanci niezalogowani z neostrady i toya.net tu tutaj trudno jest dokonać odsiewu, ale można poprzez analizę języka - te same zwroty, itd. Dyskutanci zalogowani: vegan.vegan, gargal, nandik, cudlodzi - tych łatwiej jest sprawdzić. Piszą WYŁĄCZNIE o Camerimage, styl wypowiedzi zdecydowanie podobny, zbyt podobny by był to przypadek. Te same elementy można dostrzec w wypowiedziach sygnowanych przez Żydowicza. Panie Żydowicz - skąd pan ma tyle czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Znowu połowa postów od jednego autora 26.04.10, 11:17 Chyba jeszcze pracuje w magistracie tyle że na wypowiedzeniu. Moim zdaniem dawno już by się marek z łodzi wyniósł ale potrzebne mu w łodzi mieszkanie a służbowe najlepsze. Nie martw się marku. Praktyką jest podobno że po zakończeniu pracy w magistracie mieszkanko służbowe zostaje, no chyba że się przesłyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr tak jest jak mali ludzie ze wsi biorą się za IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.10, 14:02 rządzenie dużym miastem nie mając do tego POdstawowych kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: tak jest jak mali ludzie ze wsi biorą się za 27.04.10, 00:05 Tak, do festiwali też to się odnosi, mareczek zydowicz jest ze świecia więc kamerimidz dawno już go chyba przerosło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Znowu połowa postów od jednego autora IP: *.toya.net.pl 26.04.10, 14:27 tez to zauwazylem, z neostrady: nandi, obserwator mt, Kasia, Wacław, ae, xyz, Anka. Ten sam styl, pan Marek ma duzo czasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaGa Siła mitomanii! Co miesiąc kolejny list otwarty IP: *.toya.net.pl 26.04.10, 15:21 do władz i cały czas na "topie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z wyzyn Dajcie spokoj manipulatorzy Bomano-Walczakowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 15:45 Ty Bogus Swiecicki daj spokoj, podlizujesz sie jak sztubaczyna, Agnieszko Dziki, A.Wierzbicko,jestescie zalosne! Zalosne! Bomanowska miota sie jak bezradna ryba w sieci. A wszystko z powodu ambicyjki Walczaka! Przegraliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Swiecickego Plus Camerimage. Żydowicz: Umowa z miastem wygasła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 16:19 Jestes chlopie na etacie ale nie na sluzbie wywiadowczej u Walczaka. Chcesz sie zmierzyc? No to zaczynamy zabawe.pogrzebiemy troche w twoich dzialaniach internetowych! Niezgodnych z prawem bedzie pewnie pare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Daj spokój assasin IP: *.toya.net.pl 27.06.10, 10:13 Prosty program do sledzenia IP mówi że to ty, i po co ci te zmiany nicków. Szukaj haków pacanie, gorzej jak ktoś na ciebie poszuka Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Czy ktoś przyjeżdża na Żydowicza? 26.04.10, 17:16 Organizator - niech mu będzie, darmo nie pracuje, ale to widzowie, sponsorzy i miasto dają pieniądze. Jeśli sponsorzy i widzowie zechcą, nie będą się prosić szantażysty o cokolwiek. A co do wyjątkowej odwagi - nie znam człowieka który miałby problem z wydawaniem podarowanych pieniędzy (a takowymi dysponuje) - więc argument o niesłychanym poświęceniu dla Łodzi to czyste zmyślenia i megalomania pana Żydowicza. Autopromocja tego pana przechodzi wyobrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z gazety Re: Czy ktoś przyjeżdża na Żydowicza? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.10, 18:16 To wzywam cie do publicznej debaty z Markiem Zydowiczem. Ale ty nawet nie bedziesz mial odwagi podpisac sie imieniem i nazwiskiem. Do niego naleza prawa autorskie do festiwalu i dla niego przyjezdza wielu gosci. Do Walczaka jakos nie przyjezdza ani Lynch ani Stone ani Gehry ani Krier. Kazdy z nich nie chce slyszec o tym lodzianinie. A ty rtoip za chwile dowiedsz sie kim jestes. Przy okazji szarad w jakie bawia sie ludzie Walczak i Bomanowskiej sprawdzi sie i ciebie.Zobaczymy czy bedziesz tak odwazny w obrazaniu gdy wszyscy beda cie idziec a niektorzy zazadaja satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Czy ktoś przyjeżdża na Żydowicza? 26.04.10, 21:20 Jak ktoś wypowiada się jako gość, to naprawdę próbuje się ukryć. Obsesja na punkcie Walczaka, to pańska sprawa. Jak by się pan zastanowił, jakie cechy musiał mieć biznesmen, który dorobił się w branży masowej, to jego charakter czy postępowanie pana by nie zaskoczyło. Ja jeszcze nie spotkałem bogatego "selfmademana" który np. nie byłby, powiedzmy, oszczędny. Itd itp. Co oczywiście nie wyklucza sponsoringu. Ale całkowicie wyklucza jego "dojenie". Także nie widziałem, żeby ktoś z tych co się samemu dorobili był durniem. Co moim zdaniem zamyka temat Walczaka. A jeśli miałbym zgadywać, kto miał pomysł na Nowe Centrum, to prędzej posądzę o to architekta, niż historyka sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.zydowicz Re: Czy ktoś przyjeżdża na Żydowicza? 26.04.10, 22:21 > To wzywam cie do publicznej debaty z Markiem Zydowiczem. Ale ty > nawet nie bedziesz mial odwagi podpisac sie imieniem i nazwiskiem. A ty sie podpisales imieniem i nazwiskiem? Kim jestes? Bo ja to ja chamie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany do człowieka który podszywa sie pod Żydowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 14:50 Masz źle w głowie człowieku, przekroczyłes wszelkie granice, M. Żydowicz powinien wyciągnąc jakies konsekwencje w stosunku do ciebie! pomyleńców jest sporo, ale ten jest niebezpieczny! Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Konkret!! 27.04.10, 15:16 > Żydowicz powinien wyciągnąc jakies konsekwencje w stosunku do ciebie! Marek Żydowicz może jedynie wyciągnąć fujarę z majtek przed sikaniem, jeśli nie chce się zsikać, a nie konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena Re: Konkret!!Do minigry.amora. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 18:57 Z wpisów na forum osób które się nie zgadzają z panem wynika,że nazywa sie pan Pluta ? Prawdopodobnie pan zaprzeczy, ale podobno prokuratura wydała nakaz ujawnienia zainteresowanemu pana dane.A to już nie przelewki. Dlaczego pan rzyzkuje proces z panem Żydowiczem? Oceniam pana sznse na sukces w sądzie na bliskie zeru. Poza tym okrywa się pan hańba takimi wpisami jak ten.Określa się pan jako prymitywny bez kultury człowiek. O to pnu chodzi? Żaden pana wpis nie ma charakteru rzeczowego konkretu.Wszystko to bardzo niskiego lotu docinki i komentarze.W sumie jest mi pan obojętny.Piszę to z pobudek naukowych.Zajmuje się forumowym naruszaniem dóbr osobistych. Ciekawi mnie pana psychologiczna motywacja.Nieodpowiedzialne upieranie się przy tak przegranej formule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ju Re: Konkret!!Do minigry.amora. IP: *.static.ctbctelecom.com.br 27.06.10, 11:08 Więc najpierw twój jeden klon assasin pisze o jakimś Plucie że juz jest sprawa w sądzie, potem drugi klon atena pisze że niby z czegoś wynika że ktoś się nazywa pluta. Poprzednio z tych samych przesłanek wynikało że nazywa się Walczak a Potem Polewski. Podobno prokuratura wydała nakaz ujawnienia tego co już jest w sądzie jak pisał assasin. Ciekawi mnie co te klony chcą osiągnąć i od kiedy prokuratura zajmuje się sprawami o zniesławienie? Tu nie dość że wiedza prawnicza na poziomie gimnazjum to jeszcze ten język wypracowań szkolnych, o co biega? Jakieś gimnazjalistki podszywają się pod tumult&ska czy co? I ten tekst: piszę z pobudek naukowych... Poprawkę masz z informatyki znaczy się po wakacjach??? W sumie jesteś mi obojętna a robienie z siebie wariatki to rzeczowy konkret który ci towarzyszy tu od początku, huehue. Jak ja lubię cytować tę twoją głupawę. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Czy ktoś przyjeżdża na Żydowicza? 29.05.10, 02:15 Brak łaskawemu panu zdolności honorowej do żądania satysfakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha Re: Czy ktoś przyjeżdża na Żydowicza? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.10, 19:02 Tak, przyjeżdżają ludzie z całego swiata i z Polski, jeśli nie brałeś udzialu to nie krytykuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalus Re: Czy ktoś przyjeżdża na Żydowicza? IP: *.lodz.mm.pl 26.04.10, 22:24 > Tak, przyjeżdżają ludzie z całego swiata i z Polski, jeśli nie brałeś udzialu to nie krytykuj Kazdy ma prawo krytykowac darmozjada! Mial spieprzac i ciagle robi Łodzi wstyd! Kto?-śmieć Żydowicz, ktorego cała Łódź już nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do psychopaty do tego samego psychopaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 14:52 facet odczep sie od Żydowicza i przestań sie pod niego podszywać, wszyscy już cie wyczuwaja na forach, ale jakim prawem szkalujesz tego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: do tego samego psychopaty 27.04.10, 15:20 > facet odczep sie od Żydowicza i przestań sie pod niego podszywać, > wszyscy już cie wyczuwaja na forach, ale jakim prawem szkalujesz > tego człowieka! Żydowicz się kompromituje, ośmiesza, nie wyjeżdża z Łodzi mimo zapowiedzi, więc się nie dziw, ze ludzie z niego drwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madry amor strzez sie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.05.10, 14:40 Zydowicz walczy by komisarze polityczni nie zniszczyli wszystkiego do reszty w Lodzi. Wiem ze przacujesz dla tego zalosnego karla z kasa.Ale uwazaj.Naprawde uwazja. Jest akcja prawna.TOTALNA przeciw takim jak ty. Pomawiaczy i klamcow naruszjacych dobra osobiste. Naprawde strzez sie bo wyladujesz na lawie oskarzonych. Mowie to z litosci.Sparwa i tak sie toczu jak sniezna kula. nie masz szans dalej obrazac anonimowo bezkarnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: amor strzez sie IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 15:03 To znaczy marek jest już naszym dobrem narodowym i pisanie o jego eskapadach bumeranga jest karalne??? Ciekawe jaki na to znajdzie paragraf, ile go to będzie kosztowało (z naszych pieniędzy), i co powie ten mądrala jak się okaże że żaden z żartownisiów nie jest walczakiem???? Bedzie naprawdę anegdota na wieki jak marek z szydercami walczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assasin Panie Pluta no to sąd pana nie ominie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 14:34 Panie Pluta. Miarka się przebrała teraz czeka pana rozprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Panie Pluta no to sąd pana nie ominie IP: *.toya.net.pl 26.06.10, 17:04 Czyli strzelasz w ciemno znowu? Jejku jaki ty jesteś żałosny. Trollu ocknij się bo żenada w twoim wykonaniu jest straszna i jak komuś zechce się ciebie namierzyć to się z tego wstydu nigdy nie wygrzebiesz. Ustalać numer IP też trzeba umieć a ty tego niestety nie ogarniasz Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 nie wiem misiu nic o szkalowaniu ... 26.06.10, 04:12 ... ale nie utopisz tych kalumnii w zapomnieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assasin Re: nie wiem misiu nic o szkalowaniu ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 14:30 Bynajmniej to ty masz problem jak niejaki Seniuk i Pluta.Prawnicy postawią cię przed sądem łobuzie.I dowiemy sie kim jesteś i będziesz musiał przeprosić na pierwszej stronie twojej gazety.Proponuje też żeby sąd zasądził obowiązkowe wydrukowanie przez ciebie plakatow z twoją twarzą i przeprosinami za anonimowe pomawianie i obrażanie .Należy się tobie nauczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram! Re: nie wiem misiu nic o szkalowaniu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 15:28 Gość portalu: assasin napisał(a): > Bynajmniej to ty masz problem jak niejaki Seniuk i Pluta.Prawnicy > postawią cię przed sądem łobuzie.I dowiemy sie kim jesteś i będziesz > musiał przeprosić na pierwszej stronie twojej gazety.Proponuje też > żeby sąd zasądził obowiązkowe wydrukowanie przez ciebie plakatow z > twoją twarzą i przeprosinami za anonimowe pomawianie i > obrażanie .Należy się tobie nauczka. popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: nie wiem misiu nic o szkalowaniu ... IP: *.toya.net.pl 26.06.10, 16:50 Popieranie samego siebie to coś za co spotkała cię nauczyka na forum bydgoszcz. Kupa śmiechu z ciebie trollu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena za nazwanie śmieciem lalusiowi grozi sąd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 19:08 WIE PAN O TYM, ŻE PAN ŻYDOWICZ SKUTECZNIE WYTOCZY PANU SPARWĘ ZA NAZWANIE GO ŚMIECIEM I JĄ WYGRA.ZAJMUJĘ SIĘ TYM OD LAT I KILKA TAKICH PROCESÓW MAM W MOICH OPRACOWANIACH NA TEMAT TRASHU NA FORUM I NARUSZANIU DÓBR OSOBISTYCH.DLACZEGO RYZYKUJE PAN WSTYD, UPOKORZNIE I KARĘ KTÓRA WCALE NIE MUSI BYĆ TAKA BEZBOLESNA JAK MOŻE SIE WTDAWAĆ. JAKĄ MA PAN MOTYWACJĘ ABY TAK RYZYKOWAĆ. PRAWNICY ŻYDOWICZA ZAJUMUJĄ SIĘ JUZ NIEJAKIM PANEM SENIUKIEM I PLUTĄ.WYNIKA Z WPISÓW NA FORUM ŻE NAZWISKA USTALONO LEGALNIE I SPRAWY SĄDOWE SĄ ZAŁOŻONE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: za nazwanie śmieciem lalusiowi grozi sąd IP: *.toya.net.pl 26.06.10, 21:01 A dopiero co pisałeś że jesteś niezaangażowanym obserwatorem. Plączesz się w zeznaniach. Skoro piszesz że kara nie musi być taka bolesna jak może się wydawać to na dodatek masz problemy z logicznym formułowaniem myśli. Dlaczego ktoś miałby się wstydzić że naśmiewał się z zagrywek Żydowicza? To chyba on sam powinien się wstydzić pierwszy bo w krytycznych opiniach jest niestety sporo prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2 Re: Ponownie, moja opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 15:31 to co piszesz z pojęciem czy bez to sa pomówienia - ktoś ci głupot naopowiadał, a płacić za bezkrytycyzm i swoją podłość prawdopodobnie będziesz ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Ponownie, moja opinia IP: *.toya.net.pl 26.06.10, 16:53 Wściekły trollu jak ci łódź przestała płacic to masz na tym punkcie jakąś niezdrową obsesję. Naucz się najpierw płacić sam za swoje fanaberie a nie podatników naciągać a po to jest forum żeby każdy mógł wyrazić opinie tyle że nikt nie przewidział że taki klonowany głupek jak ty się pojawi, ale na pewno wypracuje się jakiś mechanizm pozbywania się takich śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2 do schizoida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 18:23 Widac wszyscy którzy mają odmienną od ciebie opinię zlewają ci sie w jedną postać jakiegoś trolla, którym sam jesteś - współczuję, a tak poza tym to do kogo kierujesz te uwagi? Kto komu przestał płacić? O czyich fanaberiach piszesz? To chyba nie ten wątek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Do klona pieniacza IP: *.toya.net.pl 26.06.10, 18:41 Ty to już tyle razy napisałeś pod różnymi nickami, przestań z siebie robić wała. Wszyscy ci to mówią na tym forum a odmienną opinię mają tylko ci którzy są toba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena Re: Do klona pieniacza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 19:01 Hehe dlaczego wyrażasz sie tak niegrzecznie i nerwowo.Analiza twoich wypowiedzi pokazuje że pan Żydowicz ma podstawy by pozwać cię do sądu za naruszenie dóbr osobistych.Zdajesz sobie sprawę z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Do klona pieniacza IP: *.toya.net.pl 26.06.10, 20:25 Analiza twoich wypowiedzi pozwala z całą pewnością stwierdzić że jesteś kolejnym klonem prostaka który tutaj w sposób chamski obraża wszystkich nie pałających miłością do Żydowicza a ja z całą pewnością stwierdzam że owszem Żydowicz może mnie pozwać ale tylko narazi się na koszta sądowe i nic więcej mu z tego nie przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ju Re: Do klona pieniacza IP: *.static.ctbctelecom.com.br 26.06.10, 20:34 Jeśli faktycznie sytuacja tak wygląda Że Żydowicz kogoś pozwał a znane mu osoby (bo chyba obcy o tym by nie wiedzieli jak przypuszczam) albo on sam chwalą sie tutaj w ten sposób to żenada właśnie osiągnęła poziom maksimum. To chyba jakaś podpucha. Jeśli natomiast Żydowicz osobiście czuje się obrażony że nazwałem klony z tego forum chamami i prostakami, zgodnie ze stanem faktycznym poniekąd, to rodzi się pytanie czemu? I jest to pytanie retoryczne! Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Mam inne podejrzenie ... 27.06.10, 12:32 Marek Żydowicz ma małe pojęcie co jest na tym forum. Dostaje sprawozdanie, "walczymy o ciebie". Wierzy. Nikt dla niego wiarygodny nie wytłumaczy mu co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Żydowicz: Umowa z miastem wygasła 27.06.10, 01:26 I stało się jak w tytule. Ciekawe, jak w cztery miesiące można wszystko stracić, przemienić się z bohatera w persona non grata. Ale receptę na to ma bohater tego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś