Dodaj do ulubionych

157 koniecznie na Chocianowice

IP: *.prokom.pl 05.03.04, 09:49
Po korektach rozkladu linii 11, poranne kursy 11 i powroty z Pabianic sa odciete praktycznie od Lodzi. 157 musi dojezdzac do Chocianowic.

A moze niektore kursy przedluzone do Pabianic. Po za weekendem, po likwidacji pociagu Szczecin-Lublin w nocy nie ma zdengo dojadzu do Pabianic.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin_pabianice Re: 157 koniecznie na Chocianowice IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 16:25
      Nocny autobus z Łodzi do Pabianic to bardzo dobry pomysł. Tyleże uważam, że
      powinno to byś wspólnie obsługiwane z MZK Pabianice (czyt. podobnie jak w
      przypaku linii "D", obsługiwanej przez MZK Pabianice i ZKM Łask jednocześnie).
      To naprawdę świetny pomysł. Od czasu zlikwidowania nocnej linii "N" w
      Pabianicach jest ciężko...;/
      • makxym Re: 157 koniecznie na Chocianowice 05.03.04, 16:39
        Oczywiście ja się przyłączam do tego aby 157 jeździł do Chocianowic (w
        niektórych kursach) i na krańcówkę przy Dubois jak dotychczas w pozostałych
        kursach. Jak wszyscy wiedzą komunikacja miejska w Łodzi jest beznadziejna i
        mało rozwinięta. Ciekawy pomysł z niektórymi kursami do Pabianic w nocy być
        może też by się sprawdził...
        • geograf Re: 157 koniecznie na Chocianowice 05.03.04, 17:11
          w niektórych kursach,to znaczy?
          co drugi kurs?przecież już teraz kursuje co 40 minut. komu słyżyłby autobus raz
          na 80 minut?
          • makxym Re: 157 koniecznie na Chocianowice 05.03.04, 18:09
            Chodzi o takie kursy, które by pomogły dojechać i wrócić z pracy pracownikom
            zajezdni tramwajowej. A jeżeli chodzi o Pabianice to wymagałoby to korekty
            całego rozkładu.
            • geograf Re: 157 koniecznie na Chocianowice 05.03.04, 22:03
              1. a ja myślałem o stałym połączeniu, aby chociaż w pobliżu Rudy auytobus
              przjeżdzał...
              2. nocny do Pabianbic?
              buahahaha-chyba,że na zasadzie komersyjności, jak 11-tka. Przecież Pabianice nie
              zapłacą złotówki za wozokilometr....
              • Gość: STUDI Re: 157 koniecznie na Chocianowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 22:11
                Ale wtedy MPK ue musialyby placic PKS'owi za kursy pracowniczego busu do
                Pabianic. A jak pasazerowie skasuja bilet to dodatkowy zysk.
              • Gość: marcin_pabianice Re: 157 koniecznie na Chocianowice IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 08:50
                geograf napisał:
                > 1. a ja myślałem o stałym połączeniu, aby chociaż w pobliżu Rudy auytobus
                > przjeżdzał...
                > 2. nocny do Pabianbic?
                > buahahaha-chyba,że na zasadzie komersyjności, jak 11-tka. Przecież Pabianice
                > nie zapłacą złotówki za wozokilometr....

Działałoby to na takiej zasadzie: (licząc, że kursy obsługiwane są wspólnie z
                MKZ Pabianice - np. 30 % MZK Pabianice, a 70 % kursów MPK Łódź) i wtedy:

Jeśli jedzie autobus z MPK kasuje się bilety czasowe MPK, bądź takie jak na
                11 / 11 A, lecz droższe. Bilety MPK na całej trasie (do kupienia u kierowcy)
                Jeśli jedzie 157 z MZK Pabianice kasuje się bilety MZK Pabianice. Bilety MZK na
                całej trasie (do kupienia u kierowcy).

Trasa w Pabianicach byłaby następująca: Warszawska - Nawrockiego - Roweckiego -
                Kilińskiego - Zamkowa - Łaska - PKP.
                • makxym Re: 157 koniecznie na Chocianowice 06.03.04, 10:06
                  Jeżeli myślicie o stałym połączeniu z Chocianowicami to ja jestem za tym aby
                  np. 157 w niektórych kursach skręcał na Dubois i jechał dalej na Chocianowice
                  (tak jak 155 czasami jeździ przez Kurczaki). Co wy na to ??? A jeśli chodzi o
                  157 do Pabianic to moim zdaniem pasowałoby utworzyć linię 157A, która będzie
                  obsługiwana przez MPK Łódż i MZK Pabianice i kursowałaby z Chocianowic do
                  Pabianic np. na dworzec PKP przez Bugaj. Kursy 157A i 157 musiałby być wtedy
                  skorygowane ze sobą i tak dalej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka