Dodaj do ulubionych

Jedenaście łódzkich szkół do likwidacji. Zobacz...

IP: *.toya.net.pl 02.07.10, 08:11
Przedstawi jesienią strategię??? Hahahaha, przeciez jesienią tej pani nie
będzie. Ani całej nowej "dyrekcji" Wydziału Edukacji. To, co dzieje się w w
oświacie,woła o pomstę do nieba. Układy, układziki. I tylko właśnie tej
strategii brakuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: fun_tastik Liceum na Żabiej było do likwidacji po 2latach. IP: *.toya.net.pl 02.07.10, 08:54
      • Gość: gosc Re: Liceum na Żabiej było do likwidacji po 2latac IP: *.toya.net.pl 02.07.10, 10:08
        To i tak najgorsza szkoła w okolicy. Klasy sportowe -są sportowe z nazwy...
    • Gość: obywatel Zlikwidować szkolnictwo, to filozofia PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 09:31
      Po co nam wykształcone społeczeństwo?

Żeby miało własne zdanie i własne poglądy? Takimi ludźmi ciężko jest manipulować.

Jeśli jest niż, to trzeba zmniejszać liczebność klas, a nie likwidować szkoły.

Szkoły zawodowe i technika trzeba reaktywować i promować wśród absolwentów
      szkół podstawowych.

Dobry zawód to przyszłość. Nie potrzebujemy setek bezrobotnych i nikomu
      niepotrzebnych magistrów. Oni kończą na zmywaku w Irlandii.

Potrzebujemy wykształconych pracowników średniego szczebla.
      • Gość: sally-hayes Re: Zlikwidować szkolnictwo, to filozofia PO IP: 152.62.109.* 02.07.10, 10:38
        Od razu,że na zmywaku. Wystarczyło się uczyć jezyka i tyle. Zresztą czy zmywanie
        naczyń to taka haniebna praca. Gdzie się podziało powiedzenie,że "żadna praca
        nie hańbi".

Względem szkół: Jeśli była tak kiepska i tak niepociągająca,że nikt nie chciał
        tam chodzić to może warto by popracować nad poprawą wizerunku szkoły a nie od
        razu zamykać. Zamknięcie jednej szkoły spowoduje (z dużym prawdopodobieństwem)
        przepełnienie innej. Klasy w liceach i bez tego często mają powyżej 30 osób i
        trzeba dzielić klasę na pół i robić zajęcia np. w grupach - jednego dnia grupa A
        ma zajęcia z angielskiego a w tym czasie grupa B ma zajęcia z niemieckiego.
        Więcej pracy dla nauczycieli, np. zawsze trzeba przygotować co najmniej dwa
        zestawy kartkówek.
        Gdzie tu sens,gdzie logika?
      • Gość: inż. postulat IP: *.smrw.lodz.pl 02.07.10, 10:39
        nauka w liceum czy na studiach nie powoduje posiadania własnego zdania.
        Uczniowie przejmują poglądy nauczycieli albo reklam telewizyjnych.
        PO CO NAM WYKSZTAŁCONE SPOŁECZEŃSTWO?? PO NIC!! szkoda pieniędzy na kształcenie
        wszystkich skoro nie ma pracy dla wykształconych a Ci co idę na studia potrafią
        w większości tylko ściągać. (u mnie w grupie na studiach tylko 30% ludzi coś
        potrafi a reszta na ściągach - studia inżynierskie na PŁ)
        Przez lata chlubiliśmy się, że u nas jest wyższy poziom edukacji w szkołach
        podstawowych i średnich niż na zachodzie, dziwiłem się dlaczego nikt nas za to
        nie wielbi z zachodu. Otóż sprawa się wyjaśniła kiedy pogadałem z jednym
        Szkotem. DLA NICH JEST OCZYWISTE, ŻE MY WSZYSTKO ŚCIĄGAMY I WCALE LEPIEJ NICZEGO
        OD NICH NIE POTRAFIMY.
        CHCIAŁBYM, ŻEBY WRESZCIE KTOŚ ZAJĄŁ SIĘ EGZEKUCJĄ KAR ZA ŚCIĄGANIE.
        Od razu odpowiadam, tak mam żal i żałuję, że byłem za lewy żeby podnieść sobie
        średnią pomocami naukowymi. Uczciwość wcale nie popłaca.
      • Gość: gość Re: Zlikwidować szkolnictwo, to filozofia PO IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.07.10, 14:51
        Żeby było wykształcone społeczeństwo potrzeba nie ilości tylko jakości.
        Wybierając w ubiegłym roku liceum dla mojego syna miała porównanie do XXVIII LO
        (np) potrzeba było ok 70 pkt. a do III przynajmniej 2 razy tyle. Wniosek do tego
        liceum idą dzieci z niską średnią i niskimi wynikami z egzaminów, czyli takie
        dzieci, które kiedyś kończyły zawodówki. Problemem jest brak szkół zawodowych
        dla osób mniej zdolnych, bo właśnie ktoś wymyślił, że wszyscy mają być
        wykształceni niezależnie od zdolności i umiejętności. A tak poza tym własne
        zdanie i poglądy nie są chyba zależne od wykształcenia? Moim zdaniem, oczywiście.
        I żeby mi nikt nie zarzucił braku obiektywizmu, to dodam iż sama jestem
        absolwentką 28 LO i jest mi przykro z powodu jego likwidacji (niestety nie ma
        już starej kadry i stąd ten spadek w nauczaniu)
    • Gość: uczeń Jedenaście łódzkich szkół do likwidacji. Zobacz... IP: *.wroclaw.mm.pl 02.07.10, 11:13
      Jeżeli niezbędna będzie pomoc przy rozbieraniu cegła po cegle XXVIII LO, to
      zrobię to nawet w ramach wolontariatu:)
    • Gość: gość Wydział edukacji w łodzi do zamknięcia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 13:11
      Wydział edukacji w łodzi do zamknięcia, to co tam jest,zero dobrych decyzji,
      itd... Kiedy Wawa i ministerstwo obudzi się i zrobi porządek w Łodzi!!!!!!!
    • Gość: faf najpierw zlikwidować I LO IP: 46.112.210.* 02.07.10, 14:18
      bo przebywanie w nim jak widać nie służy wspieraniu edukacji i kultury, tylko ich niszczeniu.
    • Gość: Esse Niszczycielka Zewald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 15:23
      Fatalnie rozwalała łódzka OKE i kuratorium, teraz wreszcie
      dochrapała sie koryta
    • Gość: Zbulwersowany Jedenaście łódzkich szkół do likwidacji. Zobacz... IP: *.toya.net.pl 02.07.10, 23:43
      Zastanawiam się dlaczego Pan Markowski w swoim artykule zawiera
      niepotwierdzone i wyssane z palca informacje?! I do tego jeszcze na
      temat szkoły którą sam kończył (chodzi o XXVIII LO na ul.
      Mostowskiego)? Czyżby tak niemiło wspominał okres nauki, a może po
      prostu nie był orłem i teraz się odgrywa? Według Pana Marcina szkoła
      została wytypowana do zamknięcia co jest nieprawdą. Po co Pan pisze
      takie rzeczy? Dziennikarstwo według mojego mniemania powinno
      charakteryzować się dociekaniem prawdy a nie stwarzaniem wirtualnej
      rzeczywistości przy biurku w budynku na Sienkiewicza... Troszkę
      chęci i wysiłku a nie ciągłego klepania tych samych bzdur wyssanych
      z palca... Panie Redaktorze czas chyba ruszyć się zza biurka i
      ruszyć trochę do rzetelnej pracy. Do Wydziału Edukacji nie ma Pan
      zbyt daleko a i pogoda sprzyja spacerom... Szkoda papieru i miejsca
      na serwerze na takie dziennikarstwo... Życzę wytrwałości w pracy, no
      chyba że się Pan do takiej pracy nie nadaje... cóż nie ma się czego
      wstydzić... zawsze można ją zmienić. Pozdrawiam
      • Gość: nowy uczeń XXVIII Re: Jedenaście łódzkich szkół do likwidacji. Zoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 15:11
        Po przeczytaniu informacji o likwidacji tej szkoły przestraszyłem się, że w
        trakcie nauki będę musiał zmieniać szkołę na taką jaką Pani Zewald mi
        wybierze... zadzwoniłem do sekretariatu i usłyszałem, że szkoła skompletowała
        dwie klasy i nic nie wie oficjalnie o likwidacji. Urodziłem się w niżu i wiem,
        że w moich rocznikach zawsze było więcej miejsc wolnych do wyboru od przedszkola
        do dziś. Ale wiem też, że pozamykanie placówek spowodowało, że dziś nie ma dla
        maluchów miejsc w przedszkolach i podobnie będzie ze szkołami. Zamkniętej szkoły
        z tradycjami i dobrymi wynikami nauczania nie da się ponownie otworzyć kiedy
        przyjdzie wyż. Powstaną na ich miejsce jakieś niesprawdzone prywatne twory i
        tyle. Pani Zewald będzie zadowolona bo ktoś wynajmie budynek i zapłaci. I to też
        będzie szkoła tylko że gorsza... . Czemu autor podaje informację, że XXVIII LO
        nie spełniło warunku utworzenia 2 klas??? Może chce wystraszyć przyszłych
        uczniów i ich rodziców żeby przenieśli się już dziś do innej szkoły??? W ten
        sposób rozwali szkołę i Pani Zewald szybko wynajmie budynek na prywatną szkółkę
        koleżance.... Jeśli są 2 klasy i spełniony jest warunek postawiony wcześniej to
        szanowny AUTOR tych bredni powinien przeprosić wszystkich za to co napisał i
        przyznać się, że w swoim zawodzie jest zwykłym PARTACZEM! Ja nie wystraszyłem
        się tego co napisał, sprawdziłem informacje w sekretariacie i zwyczajnie we
        wrześniu idę do szkoły z nadzieją, że dobrze wybrałem i nikt nie zabroni mi jej
        skończyć.

NOWY UCZEŃ XXVIII LO
    • Gość: tipo Strategia Zewaldowej jesienią????? IP: *.lodz.mm.pl 04.07.10, 14:37
      Jesienią to ta Pani wyleci na zbity pysk za rujnowanie oswiaty i
      kultury w Łodzi.
    • Gość: nowy uczeń XXVIII Jedenaście łódzkich szkół do likwidacji. Zobacz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 11:06
      Po przeczytaniu informacji o likwidacji tej szkoły przestraszyłem się, że w
      trakcie nauki będę musiał zmieniać szkołę na taką jaką Pani Zewald mi
      wybierze... zadzwoniłem do sekretariatu i usłyszałem, że szkoła skompletowała
      dwie klasy i nic nie wie oficjalnie o likwidacji. Urodziłem się w niżu i wiem,
      że w moich rocznikach zawsze było więcej miejsc wolnych do wyboru od przedszkola
      do dziś. Ale wiem też, że pozamykanie placówek spowodowało, że dziś nie ma dla
      maluchów miejsc w przedszkolach i podobnie będzie ze szkołami. Zamkniętej szkoły
      z tradycjami i dobrymi wynikami nauczania nie da się ponownie otworzyć kiedy
      przyjdzie wyż. Powstaną na ich miejsce jakieś niesprawdzone prywatne twory i
      tyle. Pani Zewald będzie zadowolona bo ktoś wynajmie budynek i zapłaci. I to też
      będzie szkoła tylko że gorsza... . Czemu autor podaje informację, że XXVIII LO
      nie spełniło warunku utworzenia 2 klas??? Może chce wystraszyć przyszłych
      uczniów i ich rodziców żeby przenieśli się już dziś do innej szkoły??? W ten
      sposób rozwali szkołę i Pani Zewald szybko wynajmie budynek na prywatną szkółkę
      koleżance.... Jeśli są 2 klasy i spełniony jest warunek postawiony wcześniej to
      szanowny AUTOR tych bredni powinien przeprosić wszystkich za to co napisał i
      przyznać się, że w swoim zawodzie jest zwykłym PARTACZEM! Ja nie wystraszyłem
      się tego co napisał, sprawdziłem informacje w sekretariacie i zwyczajnie we
      wrześniu idę do szkoły z nadzieją, że dobrze wybrałem i nikt nie zabroni mi jej
      skończyć.

NOWY UCZEŃ XXVIII LO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka