Dodaj do ulubionych

Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE

17.01.07, 13:54
Dziewczynki,zbieram opinie na temat doktorka.Jakie są wasze wrażenia o nim?I
czy wogóle są tu jakies jego pacjentki?Szukałam na bocianie i jeszcze na kilku
innych forach .Jest sporo wypowiedzi w większości pozytywnych ale przeważnie
starszych.Sama chodzę do niego od niedawna i moje zdanie jest takie że to
człowiek bardzo rzeczowy ale oschły i małomówny co do dwóch ostatnich to bije
się to z tym co czytałam o nim w necie.Wręcz po niektórych wypowiedziach
zastanawiam się czy chodzimy do tego samego sobkiewicza???????
Obserwuj wątek
    • karolzajaczkowski Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE 18.01.07, 10:45
      my dziś zaczynamy leczyć się u tego doktorka ponownie mielismy juz jednąpróbe
      inseminacji teraz cemy in vitro jest dośc rzeczowy ale prawda mało mówny moje
      gg to 1530408
    • Gość: jeszczeniemama Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE IP: 217.153.157.* 28.02.07, 08:58
      Jesteśmy pacjentami dr Sobkiewicza od października 06. Według mnie dr nie jest
      oschły a po prostu rzeczowy. Nie robi zbędnych nadziei, przedstawia wszystkie
      opcje leczenia i nie namawia na nic natrętnie. Skierował nas na niezbędne
      badania (oprócz HSG nie robiliśmy ich w Salve i dr nie robił z tego problemu) i
      będziemy mieli inseminację(i to chyba już w marcu). A tak na marginesie-to dr
      potrafi też żartować.
    • Gość: anka Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE IP: 80.50.65.* 28.02.07, 14:16
      Ja jestem pacjentką dr Sobkiewicza od sierpnia. Mam PCO więc w styczniu miałam
      w Salve laparoskopię ( DARMOWĄ!!! ) - na 18 stawiłam się na bloku operacyjnym,
      a już na drugi dzień po południu wypisano mnie do domu. Opieka była
      REWELACYJNA, także polecam, tym bardziej, że leżałąm kilka dni na rozrodczości
      w Matce Polce, więc mam porównanie ( CZMP - makabra!!!). Faktycznie, dr nie
      jest zbyt rozmowny ( na początku mnie to irytowało, ale się przyzwyczaiłam ),
      ale za to kompetentny i co najważniejsze SKUTECZNY - w tym miesiacu byłam na
      monitoringu owulacji i dr stwierdził owulację, bez żadnej stymulacji, a więc
      trzymajcie kciuki!!! - anka
    • milka9612 Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE 01.03.07, 19:34
      anka,zaitrygowałaś mnie i to bardzo.Też leżałam w CZMP na rozrodczości i nie
      moge powiedziec złego słowa a jesli mówisz że w salve taki miły personel to aż
      mi się nie chce wierzyć.My za kilka miesięcy podchodzimy do ivf,czeka mnie
      histeroskopia(jestesmy po 1 nieudanej ivi u Sobka).
    • Gość: anka Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE IP: 80.50.65.* 02.03.07, 12:01
      Ale takie są fakty. W CZMP byłam traktowana per noga (delikatnie mówiąc) tylko
      dlatego, że nie byłam klientką Gamety,lecz konkurencyjnej kliniki jaką jest
      Salve, a prawda jest taka że dr Radwan zrobił sobie z kliniki rozrodczości
      prywatny folwark. Skierowanie na alparp miałam od dr Niwalda, ale on sam
      przyznał, że na ty, oddziale nie ma na nic wpływu i przepraszał mnie, że Radwan
      odmówił jej wykonania beż żadnego powodu ( a raczej z wiadomego - patrz wyżej)
      I uważacie na dr Pawlickiego! - z takim CHAMSTWEM nie spotkałam się u lekarza
      jak żyję. A wracając do Salve - nie mówię, że pracują tam anioły, co zresztą
      dosyć często da się zaobserwować na repcepcji, ale pielęgniarki dyżurujące na
      bloku operacyjnym są naprawdę bardzo miłe i pomocne. Dr Sobkiewicz faktycznie
      nie jest wylewny, ale powtarzam - liczy się skuteczność!! Tak więc pamietajcie -
      jeśli laparoskopia (bezpłatana) - to tylko w SALVE! Pozdrawiam i czekam na
      dalszą dyskusję i Wasze opinie w tym temacie
      • milka9612 Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE 02.03.07, 18:59
        Zgadzam się co do Pawlickiego.To cham jakich mało!!Zgadzam sie również co do pań
        z recepcji w Salve a zwłaszcza jednej(nadaje się do ,,Misia,, jeśli chodzi o
        uprzejmość).Natomiast ja miałam skierowanie do CZMP z Novum(wtedy tam jeździłam)
        i aż sie dziwiłam że nikt(poza matką przełożoną,która z nieukrywaną
        francowatoscią kpiła że czemu jeżdżę do Novum skoro Gameta to odpowiednik i
        bliżej)nie traktował mnie gorzej niż pacjentki Radwana czy Niwalda.Teraz
        nastawiam sie na skutecznośc i dlatego oschłość Sobka co raz mniej mi
        przeszkadza.Odnosze wrażenie że jest fachowcem i nie owija w bawełne.Jakoś
        wzbudza zaufanie pomimo swej szorstkawej powierzchowności.
      • Gość: funia79 do Anka !! IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 21.03.07, 15:01
        jak można się z Tobą skontaktować ???
        mam pytania o Salve i dr Sobkiewicza
    • milka9612 Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE 22.03.07, 12:52
      pisz na maila gazetowego lub gadu jak mnie złapiesz 875 885 8
      • Gość: Funia Re: Do milka9612 IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 22.03.07, 13:03
        nic nie szkodzi, chodzi o to, że Anka też ma PCOS smile
        ale do Ciebie na pewno też się odezwę :-0
    • milka9612 Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE 22.03.07, 12:53
      sorki nie zwróciłam uwagi że to do ANKI
      • Gość: anka Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE IP: 80.50.65.* 26.03.07, 14:35
        Witaj Funia79! Tu Anka - podaję mój numer GG: 1108362. Pozdrawiam.
        • Gość: Funia79 Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 26.03.07, 14:51
          dzięki Anka, postaram się załapać Cię na GG
          co tam u Ciebie, są jakieś efekty ??
          • Gość: anka Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE IP: 80.50.65.* 27.03.07, 11:29
            Witaj Funia! Efekty - no własnie niebardzo.. Sukcesem jest na pewno to, że mam
            naturalne cykle co 30 dni, których przed laparoskopią w ogóle nie było, ale...
            No właśnie, w pierwszym cyklu chodziałam do dr Sobkiewicza na monitoring cyklu,
            no i w 18 dniu stwierdził, że owulacja prawdopodobnie się odbyła i pęcherzyk
            pękł. W drugim cyklu kupiłam sobie testy owulacyjne, dla bezpieczeństwa robiłam
            je 2 razy dziennie, niestety do 17 dnia wychodziły negatywnie, więc zwątpiłam i
            przestałam dalej testować. Czyli jako z tego wniosek? - podpowiedzcie,proszę...
            Tzn, że mam cykle bezowulacyjne? A jeśli tak to co dalej - Clostilbegyt od 2 do
            5 dnia cyklu? I w jakich dawkach - 1 czy 2 razy dziennie?...
            • Gość: Funia Re: Do anka IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 27.03.07, 12:13
              a może miałaś owulację później tj. ok 20 dnia
              a co ze śluzem, obserwujesz u siebie typowo płodny śluz?
              miałaś go wtedy kiedy Sobkiewicz stwierdził owulację ?
              • Gość: anka Re: Do anka IP: 80.50.65.* 27.03.07, 12:38
                Wiesz co Funia? Przywróciłaś mi nadzieję - faktycznie obserwowałam u siebie
                płodny śluz około 19,20 dnia cyklu, ale wtedy już nie robiłam testów, więc
                całkiem możliwe, że owu przyszła później... Czyli co mi radzisz - w kolejnym
                cyklu próbować ponownie naturalnie, tylko być bardziej cierpliwa jeśli chodzi o
                testy owulacyjne?...
                • Gość: Funia Re: Do anka IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 27.03.07, 12:54
                  jeśli masz normalne cykle (jak piszesz ok 30 dniowe) i pojawia się u Ciebie ten
                  śluz płodny, poprzedni cykl miałas monitorowany i Sobkiewicz potwierdził, że
                  owulacja była to jesteś na dobrej drodze, próbuj cierpliwie naturalnie
                  (cierpliwie, hm.. sama wiem jak to jest)
                  A co Ci powiedział Sobkiewicz?
                  • Gość: Funia Re: Do anka IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 27.03.07, 12:54
                    a moze juz Ci się udało?
    • Gość: anka Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE IP: 80.50.65.* 03.04.07, 11:14
      Niestety, Funia, znowu bez efektu - zaczynam kolejny cykl starań... Czy to
      możliwe, że wystepują samoistnie regularne 29, 30-dniowe cykle, ale są one
      bezowulacyjne? I co wówczas - Clostilbegyt?
      • pkmk3 Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE 04.04.07, 13:33
        Polecam dr Sobkiewicza.Miałam PCOS i jestem w 6 miesiącu ciąży.Zrobił mi taką
        stymulację że nie musiało się udaćsmile))
        • amaryll Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE 11.11.07, 08:01
          Witajcie,
          czy u dr Sobkiewicza można się leczyć również z funduszu zdrowia? Czy przyjmuje
          tylko prywatnie?
          Pozdrawiam
          • agata73 Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE 11.11.07, 11:08
            Można też na NFZ przynajmniej wizyty, ale musisz je planować dużo
            wcześniej, bo przynajmniej jak ja sie leczyłam to był mały limit i
            trzweba było sie zapisywać dużo wcześniej, monitoring owulacji
            raczej nie udaje się tak zrobić , no bo trudno przewidzieć terminy,
            ale planowe wizyty czemu nie. Musisz tylko zadzwonić do rejestracji
            i zapytać o terminy i w jakie dni można na NFZ, bo nie codziennie.
            • amaryll Re: Do pacjentek dr Sobkiewicza z SALVE 11.11.07, 14:40
              Dzięki, tak zrobię!!
      • funia79 Re: do anka 06.04.07, 10:53
        cykle masz zapewne owulacyjne, przecież miałaś to nawet potwierdzone
        monitoringiem,
        tak już jest,że nawet super zdrowa, super płodna para nie zachodzi tak od razu,
        wsród moich znajomych, nie mających problemówz płodnością, tylko JEDNA para
        zaskoczyła w pierwszym cyklu, sami byli w szoku, bo myśleli, że "to przecież
        przewaznie trwa kilka miesięcy",

przeważnie trwa to 3-5 cykli, jestem PEWNA, że za 1-2 cykle będziesz w ciąży
        najważniejsze, że laparoskopię masz za sobą, owulacja wróciła, masz regularne
        cykle i samoistne miesiączki, masz płodny śluz- wszystko jest OK
        a ja Ci powiem, że nie będę miała potrzeby poznawać dr Sobkiewicza, bo się
        udało!
        więc do dzieła kobito ! śpiesz się to sobie pochodzimy razem do lekarza smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka