dziad_borowy 12.08.10, 15:45 Megafajne. www.youtube.com/watch?v=2DrXgj1NwN8&feature=player_embedded Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyslowie Re: Animowana historia Polski 12.08.10, 15:57 Ach, to na Expo. Fajne. Wciórności. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nawet Łódź się w niej znalazła 12.08.10, 16:28 5:18 chyba że to nie łódź. No to Pabianice. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani skandal! 13.08.10, 10:26 ten facet na początku zamiast wbić krzyż, wbił tylko jego połówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: skandal! 13.08.10, 10:44 Skandalem to sa te gwiazdki na koncu, juz my dobrze wiemy z kim nam sie kojarza gwiazdy i jakie okreslone sily za tym stoja! Ta powinien byc krzyz! Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rokko Megażenada 21.08.10, 09:19 To ma być fajne!? Większość czasu chłopaki nawalają się mieczami i podpalają wszystko dookoła. Na szczęście domy i pałace rosną same - od wbijania dzid w ziemię. Kopernikowi poświęcono mniej czasu niż przewracaniu "bałwanów" i stawianiu krzyży, a o Skłodowskiej nie wspomniano w ogóle. Chyba programowo - bo z tego filmiku widać, że kobiet w Polsce po prostu nie było. Chociaż nie, jest jedna traktorzystka, już po wojnie ;) W 1795 nawiedziło nas chyba jakieś straszne trzęsienie ziemi? Piłsudski vs. sowiecki żołnież chyba żywcem skopiowani z jakiejś komputerowej strzelanki. Z filmiku wynika też, że Powstanie warszawskie zwyciężyło. Nie wiadomo też, czemu, jak już się zrobiło tak dobrze, to "Solidarność" wyszła na ulice? Przy czym Solidarność jest anonimowa - Wałęsa został utajniony. Końcówka, na której drapacze chmur rosną (gdzie takie są??) - zresztą znowu same - na tle unijnej flagi, już tylko uśmiech politowania budzi... Nie wiem, czy jakieś inne europejskie państwo wpadłoby na pomysł promowania się za pomocą opowieści, że "prowadziliśmy dużo wojen". I to pomimo, że w historii żadnego państwa w Europie tych wojen nie brakuje. Ale NIE trwały one jednak większość czasu, bo tego żadne państwo by nie wytrzymało... To musi być też kompletnie niezrozumiałe nie tylko dla Chińczyka, ale dla kogokolwiek spoza Polski, z powodu ilości skrótów i metafor i kompletnego chaosu na ekranie. Bagińskiego powinno być stać na więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
fry.wolna Re: Dziękuję 26.08.10, 19:02 Fajna, prosta animacja, zrozumiała dla wszystkich. Również dla nielubiących historii w szkole, od 12-70 lat. Ja rozpoznałam 95% wydarzeń. Byłam zagrożona z historii:D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś