Gość: GOSTEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 16:55 No ta Gdańska na pewno jest ładniejsza.Łódzka jest taka smutna ,szara . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tujacek Łódzka szara jak Łódź ... IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 17:09 Kiedy się koło niej przejeżdża to jakby jej nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Łódzka szara jak Łódź ... IP: *.toya.net.pl 18.08.10, 17:35 powstała nawet w miejscu gdzie nic sie nigdy nie udało. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Pelna zgoda IP: *.toya.net.pl 18.08.10, 20:43 nalezy natychmiast ja ocieplic i pomalowac w stylu badziewiasto-retkinskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slav Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: 193.28.189.* 18.08.10, 17:09 I co z tego, że ma dużo większą powierzchnię użytkową, skoro mieści 13k widzów, podczas gdy do Atlas Areny wlazło 14k widzów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka34lodz Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: *.4web.pl 18.08.10, 17:13 jak tu porownywac skoro fotki sa tylko tej trójmiejskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 11:23 no jednak przeciwnie ja znalazłem tylko Atlasa Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... 18.08.10, 17:29 Co za różnica która hala jest bardziej "nowoczesna"? Ważne jest, która hala przyciągnie więcej imprez. A ze względu na centralne położenie Łodzi, Atlas Arena jest lepszym obiektem, szczególnie jeśli chodzi o koncerty. To, że oni mają "2 restauracje i 2 puby" ("WOW!"), czy loże dla VIP-ów będzie miało zerowy wpływ na wybór miejsca koncertu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.warszawa.mm.pl 18.08.10, 17:58 Popieram przedmówcę. Zamaist zajmowac się głupotami typu, która jest ąldneijsza lepiej zajac się organizacją łódzkiej hali bo ta na razie szwankuje (logistyka, oznakowanie itd). Ponadto trezba się zastanowić nad otynkowaniem hali. A najważniejsze to być prężnym i przyciągać imprezy i koncerty. A zatem sprawny profesjonalny zarząd a nie amatorszczyzna, która dała sobie odebrać koncert Stinga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahahah Prezes łódzkiej jest sławny :) Często jego zdjęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 19:03 ze szklaneczką lub kielichem umieszczano w prasie ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.10, 22:13 Ponadto trezba się > zastanowić nad otynkowaniem hali. Tak. Koniecznie. I pomalować w rybki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.net.stream.pl 18.08.10, 21:17 Do ww lodz. Argument z położeniem w centrum Polski możesz wmawiać tylko tutaj jak widzę. To czy będzie przyciągać imprezy decyduje nie położenie (wszak nie mamy XIX wieku) tylko operator. Na Ergo operatorem będzie SMG, więc z automatu będzie o wiele więcej możliwości. Po drugie Trójmiasto to ponad milionowa aglomeracja i nie bój się frekwencję. Wybór miejsca będzie zależał tylko i wyłącznie od operatora, a teraz odpowiedz sobie na pytanie "jakiego operatora ma Atlas Arena" i dlaczego jest ostatnio jakby mniej wydarzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.10, 22:14 Po drugie Trójmiasto to ponad milionowa aglomer > acja Łódź też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostel Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: 213.17.198.* 19.08.10, 15:08 dokładnie, dlatego zarówno w Łodzi jak i w Trójmieście nie trzeba bać się o frekwencję. Położenie w centrum kraju nie ma więc tu większego znaczenia i nie jest argumentem w dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akn Ergo Arena to zwykły walec jak zbiornik IP: 87.204.176.* 18.08.10, 20:33 gazu czy paliwa i do tego ciężka konstrukcja zadaszenia Odpowiedz Link Zgłoś
aedesinantis Haha 18.08.10, 21:52 ww_lodz napisał: "Co za różnica która hala jest bardziej "nowoczesna"? Ważne jest, która hala przyciągnie więcej imprez. A ze względu na centralne położenie Łodzi, Atlas Arena jest lepszym obiektem, szczególnie jeśli chodzi o koncerty. To, że oni mają "2 restauracje i 2 puby" ("WOW!"), czy loże dla VIP- ów będzie miało zerowy wpływ na wybór miejsca koncertu." Dramatyczna obrona niefunkcjonalnej hali (nie wybudowano nawet kas)w przegranym mieście. Łódź- przed chwilą jeszcze drugie miasto w Polsce odstaje wprost w absurdalnym stopniu od reszty metropolii w całym szeregu ważnych aspektów. Daje się ogrywać każdemu kto ma na to ochotę, wyludnia się w zastraszającym tempie- 110 tys. ludzi przez 20 lat- brzmi jak jakaś apokalipsa. W kwestii Euro 2012 nie była nawet włączona do wstępnej Polskiej 8 miast-organizatorów. Straciła na rzecz dużo mniejszej Bydgoszczy Camerimage i Memoriał Wagnera. Główna ulica miasta to prowincjonalny deptak z polbruku. Liczba żurawi budowlanych jest prawie identyczna co w... 170 tysięcznym Rzeszowie. Ruch lotniczy w Łodzi jest mniejszy niż w Rzeszowie... Do niedawna Łódź nie miała choćby hotelu 4-gwiazdkowego, co było kompletnym kuriozum w skali kraju. Skala zapaści Łodzi w porównaniu do Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Poznania i Trójmiasta jest wprost irracjonalnie monstrualna. Łódź to dla mnie wcielenie przegrania i wielka czarna dziura na mapie kraju. Wystarczy wziąć do ręki nieomal dowolne statystyki porównawcze. Swoje własne miasto (a jest to Bydgoszcz) opisuję często równie ostro na swoim forum, stąd pozwoliłem sobie na napisanie tak o Łodzi. Są to wszystko jednak obiektywne fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Haha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.10, 22:14 > Są to wszystko jednak obiektywne fakty. To oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Haha IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.10, 22:15 masz jakiś kompleks Torunia czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
aedesinantis Re: Haha 18.08.10, 22:50 Powyższe dwa głosy świadczą o frustracji- brak odpowiedzi na argumenty przykryty obrażeniem się na argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Re: Haha IP: *.warszawa.mm.pl 18.08.10, 23:35 A jednak trochę za mało znasz Łódź i statystyki aby wypowiadać się w tej sprawie. A Twoje opowieści to nie statystyka to konglomerat potocznie wypowiadanych opowieści nie znajdujacych odzwierciedlenia w statystykach. MAnipulujesz nimi i nic poza tym. Nie znasz nawet skali inwestycji w Łodzi a porównujesz z RZeszowem, którego też nie znasz. Również pod względem gospodarczym Łódź zaczęła w ostatnich 5- ciu latach nadganiać inne maista. Twoje stwierdzenia są półprawdami nie majacyi oparcia w rzeczywistości. Co do wyludniania polecam statystyki Poznania. Nawet nie jesteś w stanie zauwazyć ogromnej prosperity na obrzeżach Łodzi bo Ciebie tam po prostu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
tirupati Re: Haha 19.08.10, 13:16 A propos wyludniania to o ile inne duze miasta zaczęły tracić ludność w połowie lat 90. to Łódź ma ujemny przyrost naturalny już od 1984 r. Ubytek ludności w żadnym innym dużym mieście nie jest tak drastyczny. Łódź straci nawet swoje obecne 3 miejsce w kraju i będzie za Wrocławiem i Poznaniem za kilkadziesiąt lat.Może zatrzyma się to na 500 tys. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Haha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 08:03 frustracja ? obrażanie się na argumenty ? ale ty mnie niczym nie obraziłeś !! dramatyczna obrona niefunkcjonalnej hali - mistrzostwa europy w koszykowke, siatkowke, mecze ligi swiatowej, eliminacji w kosza gale bokserskie koncerty muzyczne - to wszystko na potwierdzenie twojej tezy lotnisko - to lotnisko tak naprawde ma 5 lat a statystyki ma lepsze niż bydgoskie żydowicz - łatwo przyszło łatwo poszło - u was też sie zwinie memoriał wagnera - to nie jest łódzka impreza wyludnienie - nikomu nie przeszkadza z reszta powinienes wiedziec ze migracja zawodowo/zarobkowa to normalny trend na calym swiecie - ale spokojnie juz wracaja bo mamy druga irlandie euro 2012 - a czy bydgoszcz byla wlaczona do programu liczba żurawi - skoro sypiesz takimi argumentami to moze bys ja podał a ja wtedy sprwadze na miescie czy mowisz prawde Skala zapaści Łodzi w porównaniu do Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Poznania i Trójmiasta jest wprost irracjonalnie monstrualna - bylem ostatnio w warszawie poznaniu i trojmiescie - nie widze roznicy - przynajmniej mamy mniejsze korki wiecej argumentow: statystyka jest jak demokracja - dwaj zlodzieje przeglosuja profesora - wiec mi tu nie pisz bzdur ja nie mam problemu z hala w gdansku, maja i niech im sie biznes kreci, maja wieksze lotnisko i niech im sie kreci - natomiast ty przedstawiasz swoim podejsciem obraz standardowego polaka - szukac dziury w calym, jatrzyc, czepiac sie - taki obraz prawdziwego mohera, wiec tak czy siak masz problem: albo jestes moherem albo ich nie znosisz wiec jestes hipokryta Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Haha 18.08.10, 23:23 aedesinantis napisał: > Łódź to dla mnie wcielenie przegrania i wielka czarna dziura na mapie > kraju. A dla mnie nie, hahaha. Gać ja! Odpłyń do swojej Bydgoszczy i miej kompleks Torunia dalej. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
rosfita Re: Haha 18.08.10, 23:45 O matko następny onetowy ekspert statystyczny od Łodzi i statystyk. Kiedy wreszcie ludzie, którzy nie mają najmniejszego pojęcia o Łodzi przestaną się o niej wypowiadać. Owszem Łódź ma problemy ale to co wypisuje ten człowiek to totalne pomieszanie z poplątaniem i absolutna nieznajomość tematu. Albo ty nigdy nie widziałes statystyk albo nie umiesz ich czytać. I jescze jedna prośba w ramach obrony bzdur które piszesz o zapaściach itd. proszę nie wyciągaj tutaj wyrwanych z kontekstu statystyk, wskaźnikó. Bo jak tak bedziesz robił to ja zaraz wynajdę takie na wszytskie niebywałe metropolie pędzące niby z prędkością kosmiczną do przodu, które opisałeś. Co do Euro to pogadamy jak będzie zorganizowane bo na razie to poza stadonami z powodu tej imprezy nic nie powstało w miastach organizatorach a dług niebezpiecznie przybliża się do 60%. Odpowiedz Link Zgłoś
tirupati Re: Haha 19.08.10, 13:11 Niestety on ma rację, Łódź jak na razie miasto przegrane, miasto marazmu, gdzie nic sie nie dzieje. Miasto które jest 20 lat do tylu za innymi dużymi polskimi miastami. I chodzi o dosłownie wszytko. Odpowiedz Link Zgłoś
corientes Re: Haha 19.08.10, 00:12 Z tą Łodzią nie jest tak źle jak piszesz, a już na pewno nie określiłbym Łodzi symbolem klęsk. Rzeczywiście po upadku przemysłu włókienniczego zrobiło się tragicznie ale to miasto stopniowo się odbudowuje i nie traktowałbym go, jako czarnej dziury na mapie kraju. 1) Nie rozumiem czemu Atlas Arena jest dla Ciebie niefunkcjonalna. Można tu organizować imprezy sportowe (siatkówka, kosz, hokej na lodzie, lekkoatletyka, gimnastyka czy boks), także różne kongresy, wystawy, koncerty. Nie zaniżałbym jej możliwości do rangi sali gimnastycznej przy podstawówce. 2) Lotnisko w Łodzi także się rozbudowuje. W tym roku ruszyła budowa terminala, który ma obsługiwać do 2 mln pasażerów. Nie wiem czy jest sens porównywania Lublinka do Jasionki. Poza tym łódzkie lotnisko pewnie zawsze będzie niejako w cieniu Okęcia (ze względu na bliskie położenie). No i Rzeszów w 100% obsługiwany jest przez PPL. 3)Co do demografii, no to taki już urok Łodzi:) Potrafiliśmy przez 50 lat podnieść liczbę ludności o 300 tysięcy (i to dwa razy), potrafimy i spaść w 20 lat o 110 tysięcy:) I tak nikt nam pewnie nie odbierze tego, że Łódź demograficznie rozwijała się w Polsce najszybciej bijąc wszystkich na głowę. 4) Camerimage szkoda. Ale ja bym na miejscu Bydgoszczy z radości nie skakał. Żydowicz nie zagrzewa długo w jednym miejscu:P Poza tym jest w Łodzi szereg innych festiwali: - Sztuk Przyjemnych i Nieprzyjemnych, - Nauki, Techniki i Sztuki - Mediatravel - Reanimacja - Międzynarodowy F. Fotografii - "Off jak gorąco" - "Kolory Polski" - "Meeting of Styles" - Łódź Biennale - Soundedit - Explorers Festival, ...i wiele innych (około kilkudziesięciu). Zapraszamy!:P 5) Wspominasz o hotelu, było kuriozum ale już nie ma. A teraz Hotel Andels wygrał European Hotel Design Award, co czyni go jednym z najlepszych pod względem architektonicznym budynkiem tego typu w Europie. Więc chyba nie ma już sensu mówić o tym "kuriozum". 6) Jak już wspomniałem o rewitalizowanych budynkach, to przypomnę Ci tkalnię Scheiblera. Ta łódzka inwestycja właśnie zdobyła prestiżową nagrodę Europe & Africa Property Awards 2010, w Europie to zauważyli, w Bydgoszczy pewnie nie. 7) W Bydgoszczy pewnie też nie pisali, że Łódzka Specjalna Strefa Ekonomiczna oceniona została na 11 miejscu spośród 700 takich stref z całego świata. Wyprzedziła nas tylko Azja. 8) W wyżej wymienionym rankingu brano pod uwagę m.in. transport. A skoro już mowa o inwestycjach w tej "dziurze", to wspomnę Ci o budowie nowego dworca multimodalnego. Inne miasta chyba nic podobnego nie planują (nie mam takiej wiedzy...). Można sobie tak wyliczać tysiące plusów i minusów, każdej osady w Polsce, czy to będzie wieś gdzieś pod Opołonkiem, czy jakaś "aglomeracja". Jeśli nawet Łodzi brakuje wiele do stolicy, Wrocławia czy Poznania, to jednak nie określałbym jej jako czarna dziura wchłaniająca wszystko co śmierdzi i nie wygląda. Nie można jej tak określać, póki ma potencjał. A skoro chce się tu niektórym mieszkać, skoro są tacy którzy chcą w to miasto wkładać swoje pieniądze, to chyba nie jest tak źle!! Łódź się albo kocha albo nienawidzi. A skoro wciąż wywołuje tyle mieszanych uczuć, kontrowersji i pobudza do dyskusji, to ja się cieszę. Bo to znaczy, że Łódź ciągle żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fara Re: Haha IP: *.4web.pl 19.08.10, 00:40 Wszystko fajnie, ale niestety Łódź była i znów jest miastem robotników, w dodatku bardzo tanich, co do Areny to ona wcale nie jest zła, byłam w niej kilka razy na koncertach (wolę tak wydawać swoje pieniądze niż na sport) i nie mam większych zastrzeżeń, ze swojego sektora przy prawie pełnej hali wydostałam się w kilka minut (po imprezie masowej). Mam tylko dwa zastrzeżenia: Dlaczego w szatniach jest tak mało miejsc??? Skoro mieszkam w Łodzi to idę tam na koncert tuż przed jego rozpoczęciem i co latam od szatni do szatni, nigdzie nie ma numerków i z zimową kurtką zasuwam do sektora, tak być nie powinno. Druga nieco mniejsza bolączka to za mała liczba miejsc parkingowych, zostawiam auto jeszcze przed dworcem Kaliskim, i resztę drogi do hali idę pieszo, gdyż bliżej obiektu wszystko jest pozajmowane. Poza tym hala jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Haha IP: *.warszawa.mm.pl 19.08.10, 01:02 Znów??? A niby jak? No chyba że współczesnych pracowników biurowych nazwiemy robotnikami (a coś w tym jest). Ale jeśli tak to Warszawa jest najbardziej robotniczym miastem w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Haha IP: 94.254.162.* 19.08.10, 13:30 niestety reAnimacji w tym roku nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mudin Re: Haha IP: *.toya.net.pl 19.08.10, 12:48 Trochę przesadziłeś. 1. kasy już są 2. co do camerimage to czekam kiedy i Bydgoszcz będzie miała dość głównego organizatora tego festiwalu. Memoriał Wagnera przez lata związany był z Olsztynem, a w Łodzi gościł chyba raz. 3. Żurawi nie liczyłem, ale to chyba nie najlepsze porównanie. Ruch lotniczy się zwiększył, a że głownie to zasługa przenoszenia lotów z remontowanego Okęcia to inna sprawa. 4. Hotel 4-gwiazdkowy jest i ogólnie baza hotelowa trochę się polepszyła. Co do reszty mogę się zgodzić, choć nieprawdą jest, że we wszystkich statystykach leżymy w porównaniu z miastami, które wymieniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.10, 22:18 Jeśli chodzi o walory architektoniczne, to obiekt w Trójmieście jest JAKIŚ i jest posadowiony w konkretnym otoczeniu. A łódzka hala nie dość, że jest kompletnie nijaka, to jeszcze wylądowała niczym ufo za metalowym płotem na tyłach stadionu. Symbolicznie obrazuje to pobliski przystanek autobusowy niby zlokalizowany przy obiekcie, ale nie dzierżący jego nazwy i odgrodzony od hali solidnym płotem. Najbardziej oczywiste powiązania przestrzenne - z dworcem i komunikacją miejską - w ogóle nie zostały wykształcone. Wokół - pustynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.warszawa.mm.pl 18.08.10, 23:37 A jak jest wokół Ergo Areny? Pytam bo nie wiem. Akurat przy łódzkiej hali planowane są dalsze inwestycyje więc projekt nie jest zakończony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krys ŁDZ Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: *.retsat1.com.pl 19.08.10, 00:53 TRZEBA BYC WARIATEM ABY W BURACZEWIE BUDOWAC HALE (O STADIONIE NIE WSPOMNE) I KTO TAM BEDZIE CHODZIL , ZNUDZENI RYBACY SORY ALE TO WIES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark1245 Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.chello.pl 19.08.10, 08:12 hmm,Trojmiasto jest duzo zamozniejsze od Lodzi i ludzie maja wiecej kasy niz lodzianie, wiec nie boj sie frekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła 23.08.10, 22:18 > hmm,Trojmiasto jest duzo zamozniejsze od Lodzi i ludzie maja wiecej > kasy niz lodzianie, wiec nie boj sie frekwencje. Taaaa??? hahaha... chyba porównujesz tych chytrych biedaków z łódzkimi żulami, ale tam jest więcej żuli - tam znaczy na śmierdzącym pomorzu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: 83.142.201.* 19.08.10, 08:07 ładniejsza z zewnątrz jest zdecydowanie Ergo, przede wszystkim ma elewacje, a nie wizjonerski beton architektoniczny, który przypomina lata świetności PRL. Wewnątrz natomiast łódzka Arena jest ciekawsza i bardziej funkcjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towerx Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.chello.pl 19.08.10, 08:16 wewnatrz atlas arena jest rownie beznadziejna jak zewnatrz, jeden poziom trybun, daleko odsuniete trybuny od placu gry, to wyglada na srtadion lekkoatletyczny a nie na hala widowiskowo-sportowa, zero klimatu, nartomiast wczoraj na meczu Brazylia-Polska atmosfera w Ergo Arenie byla bajeczna, porywnywac AA do EA to jak porownywac Opla (AA) do Mercedesa (EA). Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła 19.08.10, 08:22 Trolle z Forum Polskich Wieżowców!!! Tutaj tez musicie sobie robić dobrze??? Nigdy nie byliście w AA a się wypowiadacie na temat atmosfery. Co za żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan_z_ldz Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: 83.151.148.* 19.08.10, 11:22 Atlas arena duzo ladniejsza... Ta w 3city wyglada jak basen z trybunami :) Nasz dzieki konstrukcji dachu bije tamta o lata swietlne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruczek Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.chello.pl 19.08.10, 11:31 taaa tylko ze ta konstrukcja dachu w lodzi nie nadaje sie np na koncert lady gaga i innych, gdanska bije na glowe ten paskudny bunkier w najbrzydzszym polskim miescie - lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mudin Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.toya.net.pl 19.08.10, 13:01 Bzdura - akustyka Atlas Areny jest jedną z lepszych w Europie i hala jest w pełni przygotowana na organizacje takich koncertów... inna sprawa, że nie wiem czy Lady Gaga bawi się w koncerty na halach dla 14 tys osób. Zresztą popytaj tych co byli na Depeche Mode czy dobrze było słychać ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotor Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.chello.pl 19.08.10, 13:15 koncert lady gaga odbedzie sie w listopadzie w ergo arena i jest to jedyna hala w Polsce mogaca udzwignac kilka ton sprzetu, ktory ma byc podwieszony pod dachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.159.21.39.static.crowley.pl 19.08.10, 14:56 a kto to jest lady gaga? Pytam na serio, proszę się nie śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 15:43 "bije tamta o lata świtlne"... Ale wiesz, że im większa odległość tym starszy obraz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gigli Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: *.238.77.169.ip.abpl.pl 19.08.10, 11:25 Atlas Arena ma niepodważalny atut- jest położona centralnie w Polsce. Poza tym- puby czy wielkość terenu to raczej nikły atut podczas imprez takich jak koncerty... Oczywiście cieszy mnie fakt, że takie obiekty powstają w naszym kraju, niemniej jednak wolałabym, żeby najciekawsze rzeczy działy sie właśnie w Łodzi. do niej każdy z nas ma "po równo" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romans Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.chello.pl 19.08.10, 11:35 tylko ze Trojmiasto to mekka turystyczna z 10 razy wiekszym zapleczem noclegowym i po takim koncercie jest duzo atrakcji, w Łodzi nie ma nic ciekawego, zapuszczone, biedne miasto, Ergo Arena ma SMG, ktory bedzie sciagal koncerty i imprezy, lodzki kaszalot bedzie stal pusty, zreszta juz tam sie nic nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciężki przypadek Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 12:41 Oho. Przywiało frustrata... Odpowiedz Link Zgłoś
rosfita Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła 21.08.10, 15:06 HA ha ha co takiego ciekawszego dzieje się w Trójmieście? JAchty przypływają. Zapamietaj sobie po godzinie 22 Gdańsk przypomina wymarłą pustynię, Sopot staje się mekką plastiku i badziwia w dodatku ylko w lipcu i sierpniu a Gdynia pusta i cicha. Chyba byłeś w innym trójmieście niż ja. Łódź ma zdecydowanie lepszą ofertę kulturalną bardziej pmysłową a samo maisto w weekendy żyje i się bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 11:40 Atlas Arena z moich informacji jest bardzo nie funcjonalna jak na obiekt oddany w ostatnim czasie, brak kas, małe szatnie, BRAK MOŻLIWOSCI PODWIESZANIA KONSTRUKCJI(!!), BRAK ZABEZPIECZENIA W PRĄD (ciagna go kablem od PKP (!!LOL!!). niestety najgorsze jest to, że nikt za to nie beknie...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CC Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 11:47 Cytat: "Pierwszą imprezą, jaka zostanie w nim przeprowadzona, będzie sobotni mecz towarzyski Polskich siatkarzy z mistrzami świata - Brazylijczykami." - to jaki mecz odbył się wczoraj (w środę)? Odpowiedz Link Zgłoś
tirupati Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... 19.08.10, 13:19 dlaczego zniknęły moje posty? dziękuję i na pewno wrócę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.chello.pl 19.08.10, 17:07 Jak ktoś przyjedzie, to impreza w hali to max kilka godzin. A co przedtem i potem? Wolicie zostać na weekend w Trójmieście, czy w Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
aedesinantis Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła 19.08.10, 19:05 Zamierzam wreszcie pojechać do Łodzi i zobaczyć miasto. Jeśli chodzi o wspomnianą wcześniej tą dawną wstępną 8 miast na Euro to poza znaną nam "6" miast był Szczecin i Bydgoszcz. Z tym porównaniem Rzeszowa i Łodzi względem liczby żurawi to prawda- oba miasta po około 45. W kwestii lotniska- to nie jest usprawiedliwienie, że istnieje od 5 lat- bo to jeszcze bardziej pogrąża Łódź. Łódź jest jak Bydgoszcz, tyle, że większa- dobrze tu było w czasach robotników, wielkich zakładów- od XIX wieku po 1989. Potem nagle marazm i stanie w miejscu (lub wprost cofanie. Dołączył do tego Szczecin. Wmawia się w tych miastach (władze) że jest dobrze, bo dzieje się coś- problem tylko, że metropolie polskie rozwijają się kilkukrotnie szybciej. -- Ja Łodzi w sumie kibicuję. Należy jednak tępić lokalny nacjonalizm- taki jak wmawianie, że Mercedes (hala w Gdańsku)jest gorszy od Daewoo (hala w Łodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr niestety do upadku dużych miast Łodzi i Szczecina IP: 87.204.176.* 20.08.10, 00:07 przyczyniły sie obecne władze POchodzące z nadania rzadu PO, w Łodzi w koalicji z SLD, wywodzące się z małych okolicznych miasteczek, takich jak n.p. Zgierz, w którym, mmo,że prezydentem był m.in. sam minister niesprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski, nie ma nawet szaletu publicznego. Ci ludzie nie mają najmniejszych kwalifikacji nawet na stołek sołtysa. Odpowiedz Link Zgłoś
rosfita Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła 21.08.10, 15:09 Chłopie sorry ale kilka postów temu zmieszałes Łódź z błotem wypowiadajacsię jak prawdziwy znawca tematu np. na temat liczby żurwai budowlanych znacznie mniejszej niż w Rzeszowie a teraz tak beztrosko i lekko stwierdzasz sobie że zamierzasz wreszcie przyjechać i zobaczyć tę Łódź. Normalnie szczyt żenady. A taka GŁ cytuje takich jak ty to jakiś obłed i matrix. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 15:40 Ja nie mam zamiaru nawet przejeżdżać przez Łódź, która jest dla mnie kwintesencją szarości i zasadniczo kojarzy mi się bardziej z grobowcem niż z miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosfita Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła 21.08.10, 15:10 TY zaś dal mnie jesteś kwintesencją głupoty polskiego wsiowego sposobu myślenia i totalnego bezmózgowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerosc Re: Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ła IP: *.lodz.mm.pl 23.08.10, 22:24 > Jak ktoś przyjedzie, to impreza w hali to max kilka godzin. A co przedtem i > potem? Wolicie zostać na weekend w Trójmieście, czy w Łodzi? Przejechałbyś się - nie ma czystszego miejsca w Polsce niż Manufaktura w Łodzi, a trójmiasto to mega-SYF i smród(TYLKO). Zastanawiam się, czy najbardziej tam śmierdzi Sopot czy Gdańsk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenty Tu już nie o Arenę chodzi... IP: *.toya.net.pl 20.08.10, 12:41 tylko o zarządzanie nią.Od czasu, gdy Platforma rządzi Łodzią, Łódź leci w dół we wszystkich statystykach, w których tyak mozolnie pięła się w górę za Kropy. Chłopcy z PO dołują Łódź, a my wszyscy za to ciążeko zapłacimy. I nasza łódzka Arena niestety też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierożek Re: Tu już nie o Arenę chodzi... IP: 195.69.81.* 25.08.10, 11:43 Aż postanowiłem odpisać... "Łódź leci w dół we wszystkich statystykach, w których tyak mozolnie pięła się w górę za Kropy" dobra dobra, takie bajki to sam Kropa opowiadał przy okazji swych wielkich zasług dla miasta (bo przecież tylko jemu, a nie zewnętrznym firmom/spółkom/organizacjom zawdzięczamy "życie miasta")... Władza - niezależnie jaka i niezależnie z ramienia jakiej partii - zawsze będzie zła i niedobra. W końcu to ona jest odpowiedzialna za to co się dzieje. No i okej. Ale mówienie, że każda jest gorsza od poprzedniej jest "palcem wyssane z mleka matki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: *.gdansk.agora.pl 20.08.10, 18:41 spoko, że daliście zdjęcia łódzkiej hali zapełnionej ludźmi, a trójmiejskiej w czasie budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielo..... Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: *.teosat.pl 21.08.10, 03:03 Dla mnie znaczenie ma aspekt sportowy i lokalizacja, a w obu wypadkach Atlas Arena ma przewagę nad Ergo Areną. Nie zmienia to faktu, że estetyka położenia, wygląd zewnętrzny oraz Arena w ujęciu jako kompleks przemawiają za halą gdańsko-sopocką. Jak to mówią, nie można mieć wszystkiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańsk to syf Gdańsk ma mniej niż 500 tys. ludzi i jest jak... IP: *.lodz.mm.pl 23.08.10, 22:07 śmierdząca wiocha w porównaniu z Łodzią. Położenie nowej niewygodnej i wiejskiej hali w śmierdzącym mączką rybną trójmieście to porażka Polski. Jako Polak wstydzę się trójmiasta i tej źle zbudowanej hali. Dzięki bogu jestem z Łodzi i będę bywał w hali, która ma pięciokątny telebim na środku, taki, jaki mają prawdziwe hale na świecie. Wróciłem właśnie ze Szwecji i zatrzymałem się w Sopocie jedną noc - k..wa jaki SYF!!! Po powrocie do Łodzi dopiero doszedłem do siebie. Sory za szczerość, ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl też tak uważam 23.08.10, 22:12 To pierwsza szczera i prawdziwa opinia. Potwierdzam! Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Co nie zmienia stanu rzeczy, że Gdańsk jest... 23.08.10, 22:14 brzydki i śmierdzący, a dojazd do gdańskiej hali bardzo niewygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Dużo macie takich matołków w tej łodzi jak ten IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 18:24 koleś piszący z lodz.mm.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: A co? IP: *.pse.pl 25.08.10, 08:30 Byłem na meczu Pol-Bra w Ergo Arenie i wielokrotnie w Atlas Arenie i muszę powiedzieć (miałem b. dobre miejsca) że w Ergo badziewiaste jest nagłośnienie nic nie rozumiałem co spiker mówił. Po drugie nie robi takiego wrażenia co Atlas Arena gdzie wchodzi się i z góry od razu ogląda całość obiektu jest o wiele większa w środku niż Ergo. Dla mnie atmosfera w Atlas Arenie dużo lepsza i komfort siedzenia lepsze w łodzi i wiecej miejsca no i więcej ludzi na siatkówkę wejdzie na wiekszości meczy co byłem to było 13,5 tys. a w Ergo 11 i pełno było. Zresztą Ergo jeszcze nie wykończona jest kable fruwają nad głowami, tynk czuć. Jej plusem jest większa powierzchnia użytkowa ale dla kibica to nie ma znaczenia kompletnie, i ładniejsza od zewnątrz jest Ergo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: A co? IP: *.nowydwor.mm.pl 06.09.10, 15:01 a wasza lodz to tez okropnie smierdzi smieciami oraz starocia i wami dlatego tu nie chce do was przyjezdzac a bylem czesto wiwat wybrzeze i trojmiasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie to samo Re: Gdańsk ma mniej niż 500 tys. ludzi i jest jak IP: *.nowydwor.mm.pl 06.09.10, 15:10 mylisz sie wy teraz sie wywyzszacie ze jestescie z miasta lodzi a ile ma lodz z 800 000 a gdansk z ok 600 000 tys tylko ze gdansk sobie nie dopisuje liczby mieszkancow a w lodzi tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Atlas Arena vs Ergo Arena. Która hala jest ładn... IP: *.chello.pl 13.09.10, 11:58 Łódz jest super, a trójmiasto głupie na maxa! Wiem co mówie, bo kiedyś wracałem i przez jeden dzień spałem w Sopocie. Syf niesamowity! Bieda aż piszczy. Dopiero w Łodzi doszedłem do swojego wyjściowego poziomu percepcji i stąd piszę tego posta. Odpowiedz Link Zgłoś