Dodaj do ulubionych

Internet- śródmieście

02.09.10, 23:51
witam, od razu napiszę, że jestem całkiem zielony w sprawach internetu ;) od 10 IX wprowadzam się
do mieszkania w śrudmieściu na traudutta. chciałbym sobie założyć internet ale jest to kamienica bez
gniazda telefonicznego i nie wiem co teraz? moglibyście mi polecić co powinienem zrobić? którzy
operatorzy świadczą usługi w tym rejonie? będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: sloven Re: Internet- śródmieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 10:05
      Na 100% jest telewizja Toya. Obejrzyj klatkę schodową i zobacz czy czasem nie ma białych metalowych skrzynek. Ale Toya jest. Sprawdza się świetnie i ma bardzo konkurencyjne ceny.

Pewnie też jest MNC, ale zdecydowanie nie polecam - dużo za drogo i są dość upierdliwi.
      • filo9011 Re: Internet- śródmieście 03.09.10, 12:37
        dzięki za odpowiedz. będę w czwartek to sprawdzę. będę musiał ponieść jakieś koszty za podłączenie neta? jakieś dziury będą wiercić lub coś w tym stylu czy to idzie droga radiową?
        • Gość: sloven Re: Internet- śródmieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 13:18
          Koszty to pewnie 1 zł + vat (za podłączenie tv) + 1 zł + vat za internet. Jeśli chodzi o kable to idzie to zwykłym koncentrykiem telewizyjnym, więc niestety wiercenie przez ścianę do lokalu a później po rogach prowadzą i montują zaczepami co kilkanaście centymetrów.
          Warto zamówic najtańszy pakiet tv (nic tam nie ma) by miec tańszy net. Umowy mają na rok. Teraz jeszcze chyba jest promocja - pół ceny przez rok.
    • Gość: filo9011 Re: Internet- śródmieście IP: *.ingram.com.pl 19.09.10, 12:16
      Witam,
      kolejna paczka informacji, która mam nadzieje pomoże nam rozwiązać mój problem.
      Na klatce schodowej znalazłem skrzynkę TOYA oraz 4web. Ponadto znalazłem w pokoju taki oto kabel: yfrog.com/cazdj081j
      Sądzę, że może on być od kablówki. Myślicie, że może być z niego net?
      Dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdro.
      • Gość: hehe Re: Internet- śródmieście IP: *.toya.net.pl 19.09.10, 12:38
        Tak wygląda kabel od toya i ja mam taki podłączony do modemu. Z 4web też maja internet ale z toya moim zdaniem lepszy
        • Gość: sloven Re: Internet- śródmieście IP: *.toya.net.pl 19.09.10, 20:12
          To kabelek kablówki. Pewnie Toya.
          4web przesyła radiowo lub skrętką. Tak czy owak nie polecam, bo to sieć pokrewna MNC. Co prawda nieco bardziej uczciwe ma ceny ale i tak pozostaje daleeeeeko w tyle za toyą.
    • Gość: filo9011 Re: Internet- śródmieście IP: *.ingram.com.pl 20.09.10, 00:45
      Czyli nie pozostaje mi nic innego jak przejść się jutro do TOYA i spytać się co i jak ;)
      Jak wygląda sprawa z podłączeniem neta? Koszty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka