Gość: HackFinn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 15:55 Przybylo 2, ubylo 4 (pax naturalnie;) Moim zdaniem nie tak zle, na 1szym rejsie lotu po wznowieniu polaczenia w 2001r przybylo 1 ubylo 2. HackFinn;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzykowal Re: Czy ktos zrobil zdjecie? 29.03.04, 19:18 Ha! A 18.00 w lokalnych wiadomościach był nawet obszerny komentarz - ładny ten samolocik :))) Może jeszcze raz dziś wieczorem puszczą ten materiał. pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ander Re: Czy ktos zrobil zdjecie? IP: *.toya.net.pl 29.03.04, 21:17 Ja na 90% wpadne jutro na Lublinek z aparatem, dam znać o paxach. Jutro przylatują niemieccy dziennikarze, więc chociaż będzie dużo osób schodzić po schodkach :) P.S. Jak było z fotografowaniem dzisiaj - nie było problemów? Czy da się coś pofocić przez ten płot? :| Pozdrawiam, ander P.S. Jak ktoś nie widział to dziś do obejrzenia powtórka ŁWD o 21:45 i TOYA o 22:45. Odpowiedz Link Zgłoś
flying_lodz Re: Czy ktos zrobil zdjecie? 30.03.04, 13:25 hej ja byłem wraz z kolegą. z fotografowaniem był problem o tyle, że taras jest zamkniety i za nic w świecie nie chcieli wpuścić nikogo poza operatorami z TV. nawet nie wpuscili z nimi komentatorów. miałem szczęście bo operator łódzkiej trójki wziął ode mnie aparat i popstrykał trochę z góry. mam tez kilka zdjęć "zza siatki". za czas jakis wywołamy te z normalnego aparatu i będa zapewne lepsze i jakosciowo i temtycznie. obecnie to co mam dostępne jest na: www.lotnisko.lublinek.prv.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.03.04, 21:54 Według ŁWD ATRek zabiera 92 paxów.Chyba EAE ma jakiegoś przegubowego ;).A na serio to fajnie wyglądał podchodząc do lądowania.Bardzo sie ciesze z tego połączenia. Pozdrowienia Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ander Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.toya.net.pl 29.03.04, 22:29 Nie, źle zrozumiałeś. W dwóch rejsach (do i z Łodzi) mógł zabrać 96 paxów, ale zabrał 6. Myśle, że będą dni z 10 paxami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ander Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 09:31 Dzisiaj się szykuje oficjalne otwarcie połączenia. Kilka minut temu przyleciał prezes EAE w swoim Beechu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 09:36 Gość portalu: ander napisał(a): > Dzisiaj się szykuje oficjalne otwarcie połączenia. Kilka minut temu przyleciał > prezes EAE w swoim Beechu. > > Pozdrawiam. EEE, to nie ten Beech i nie ten prezes, ale też dobrze wróży dla mista, szczególy w sobotniej rzeczpospolitej ;-) Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 09:51 Której sobotniej - byłej czy następnej? :) pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 10:00 krzykowal napisał: > Której sobotniej - byłej czy następnej? :) > > pzdr > Krzysiek Za dużo masełka, oj za dużo. Sam linka na Forum wklejałeś ;-) M..M Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 10:06 Ach, myślałem, ze będzie coś o owym Prezesie i jakieś tajemnicze informacje o planowanych połaczeniach z Łodzi :)) Co to jest ta Beecha? :) pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 10:12 krzykowal napisał: > Co to jest ta Beecha? :) > to taki pseudonim artystyczy, właściwa nazwa to: Beechcraft B 200 "King Air". Chyba na sronie Robiego / andera, jest jego zdjęcie. Pozdrawiam M..M > pzdr > Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: SE-LDL ? Jednak nie, 30.03.04, 11:36 Typ ten sam, ale nie te znaki, chociaż ogólne pojęcie co do wielkości i wyglądu samolotu mozna sobie wyrobić ;-).Niestety w Sieci nie znlalzłem wzmiankowanego, ani na Airlinersach, ani w googlach :-(, choć z racji tego, jak często do nas przylatuje przynajmniej raz powinien dać się Wam "upolować". Może ja przeszpream swoje archiwa... Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gadzin Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.rubikon.zgierz.pl / *.euron.pl 07.04.04, 10:52 Czy dobrze słyszałem że, ma być dłuuuuuuuuuższy pas startowy? Pozdrawia Marcin ze Zgierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.zapora / 212.160.172.* 07.04.04, 11:43 Tak pisali w GW. Ponoc juz w sierpniu :-) MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ander 30.03 IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 16:36 ATR przyleciał z 21 minutowym opóźnieniem - na pokładzie 7 osób, ale tylko 1 "normalny", bo reszta to niemieccy dziennikarze. Było powitanie, szampan, wywiady itp. Porobiłem trochę zdjęć, ale światło było kiepskie - na szczęście udało mi się wejść razem z dziennikarzami na taras. Na płycie upolowałem Beecha (D-IAHH). Może o tego chodzi? Niestety nie wiem ile osób było w drugą stronę, bo odleciał w trakcie przemówienia i szampana... Fotki zgłoszę do airfoto, ale nie zapewniam, że się tam pojawią, bo jakość taka sobie... Aha, zdaje sie, że również HackFinn i m..m robił fotki. Oglądajcie dzisiaj TOYE o 17:15, TVP3 nie było. Zaprosiłem Panią Asię z GW na spotkanie 14 kwietnia. Czy jeszcze ktoś przyjdzie?? Pan Prezes chce wiedzieć ile osób przybędzie. Proszę o deklarację do końca tego tygodnia. Pozdrawiam, ander P.S. No i jeszcze jedno: trwają prace przygotowawcze do rozbudowy płyty - dzisiaj robotnicy kopali, wycinali itp. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Miodzio :) 30.03.04, 16:39 > P.S. No i jeszcze jedno: trwają prace przygotowawcze do rozbudowy płyty - > dzisiaj robotnicy kopali, wycinali itp. No jak miło :))) pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flying_lodz Re: 30.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 16:40 ja bym przyszedł z kolegą tylko czy trzeba złożyć jakiś oficjalny zapis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ander Re: 30.03 IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 16:45 Nie trzeba, wystarczy się trochę wkręcić :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniapakero 800?! czemu nie 600 chociaż:( 30.03.04, 18:13 Kiedy ujrzałam w dzisiejszej gazecie, ze lot z Łodzi do Koloni trwa trochę ponad 2 godziny to mnie krew zalała. Zaczęłam wręcz warczeć z oburzenia, a kobieta, która siedziała w autobusie obok mnie, nagle poczuła potrzebę zmiany miejsca:) Ja przeżywam katusze 5 razy do roku, jadąc autobusem 17 godzin(!!!) a tutaj 2 GODZINY!!!! Kurcze i tak już staniały te loty ale jedak 800zł to 800 zł. Dla porównania jadąc autobusem zapłacę 400 zł (a ze zniżką 350). 2 h-> 800zł. 17h-> 400zł I gdzie tu sprawiedliwość?:( Ja też chce samolotem:((( Wiem teraz,że pisząc to mocno się narażę, ale ten samolot na zdjeciu w GW wygląda troche jak samolot do obsiewania pól:P Odpowiedz Link Zgłoś
beers Re: 30.03 30.03.04, 19:21 Gość portalu: ander napisał(a): Czy jeszcze ktoś > przyjdzie?? Pan Prezes chce wiedzieć ile osób przybędzie. Proszę o deklarację > do końca tego tygodnia. Ja mam nadzieje byc, o ile mi nie wlepia dyzuru... ;-) pozdr, Marcin > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgierzan Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.rubikon.zgierz.pl / *.euron.pl 07.04.04, 10:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgierzan Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.rubikon.zgierz.pl / *.euron.pl 07.04.04, 10:43 Jest Kolonia będzie Paryrz, Londyn, Ateny :-) Odpowiedz Link Zgłoś