Dodaj do ulubionych

Łódź-Kolonia po raz pierwszy.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 15:55
Przybylo 2, ubylo 4 (pax naturalnie;)
Moim zdaniem nie tak zle, na 1szym rejsie lotu po wznowieniu polaczenia w
2001r przybylo 1 ubylo 2.
HackFinn;)
Obserwuj wątek
    • beers Czy ktos zrobil zdjecie? 29.03.04, 15:56

• krzykowal Re: Czy ktos zrobil zdjecie? 29.03.04, 19:18
        Ha! A 18.00 w lokalnych wiadomościach był nawet obszerny komentarz - ładny ten
        samolocik :))) Może jeszcze raz dziś wieczorem puszczą ten materiał.

pzdr
        Krzysiek
        • Gość: ander Re: Czy ktos zrobil zdjecie? IP: *.toya.net.pl 29.03.04, 21:17
          Ja na 90% wpadne jutro na Lublinek z aparatem, dam znać o paxach. Jutro
          przylatują niemieccy dziennikarze, więc chociaż będzie dużo osób schodzić po
          schodkach :)

P.S. Jak było z fotografowaniem dzisiaj - nie było problemów? Czy da się coś
          pofocić przez ten płot? :|

Pozdrawiam,
          ander

P.S. Jak ktoś nie widział to dziś do obejrzenia powtórka ŁWD o 21:45 i TOYA o
          22:45.
          • flying_lodz Re: Czy ktos zrobil zdjecie? 30.03.04, 13:25
            hej
            ja byłem wraz z kolegą. z fotografowaniem był problem o tyle, że taras jest
            zamkniety i za nic w świecie nie chcieli wpuścić nikogo poza operatorami z TV.
            nawet nie wpuscili z nimi komentatorów. miałem szczęście bo operator łódzkiej
            trójki wziął ode mnie aparat i popstrykał trochę z góry. mam tez kilka
            zdjęć "zza siatki". za czas jakis wywołamy te z normalnego aparatu i będa
            zapewne lepsze i jakosciowo i temtycznie. obecnie to co mam dostępne jest na:
            www.lotnisko.lublinek.prv.pl
            Pozdrawiam
    • Gość: Tomasz Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.03.04, 21:54
      Według ŁWD ATRek zabiera 92 paxów.Chyba EAE ma jakiegoś przegubowego ;).A na
      serio to fajnie wyglądał podchodząc do lądowania.Bardzo sie ciesze z tego
      połączenia.

Pozdrowienia
      Tomasz
      • Gość: ander Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.toya.net.pl 29.03.04, 22:29
        Nie, źle zrozumiałeś. W dwóch rejsach (do i z Łodzi) mógł zabrać 96 paxów, ale
        zabrał 6. Myśle, że będą dni z 10 paxami.
    • Gość: ander Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 09:31
      Dzisiaj się szykuje oficjalne otwarcie połączenia. Kilka minut temu przyleciał
      prezes EAE w swoim Beechu.

Pozdrawiam.
      • default_user Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 09:36
        Gość portalu: ander napisał(a):

> Dzisiaj się szykuje oficjalne otwarcie połączenia. Kilka minut temu przyleciał
        > prezes EAE w swoim Beechu.
        >
        > Pozdrawiam.

EEE, to nie ten Beech i nie ten prezes, ale też dobrze wróży dla mista,
        szczególy w sobotniej rzeczpospolitej ;-)
        Pozdrawiam
        M..M
        • krzykowal Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 09:51
          Której sobotniej - byłej czy następnej? :)

pzdr
          Krzysiek
          • default_user Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 10:00
            krzykowal napisał:

> Której sobotniej - byłej czy następnej? :)
            >
            > pzdr
            > Krzysiek

Za dużo masełka, oj za dużo. Sam linka na Forum wklejałeś ;-)
            M..M
            • krzykowal Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 10:06
              Ach, myślałem, ze będzie coś o owym Prezesie i jakieś tajemnicze informacje o
              planowanych połaczeniach z Łodzi :)) Co to jest ta Beecha? :)

pzdr
              Krzysiek
              • default_user Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. 30.03.04, 10:12
                krzykowal napisał:

> Co to jest ta Beecha? :)
                >

to taki pseudonim artystyczy, właściwa nazwa to:
                Beechcraft B 200 "King Air". Chyba na sronie Robiego / andera, jest jego zdjęcie.

Pozdrawiam
                M..M
                > pzdr
                > Krzysiek
                • Gość: ander SE-LDL ? (nt) IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 10:48
                  • default_user Re: SE-LDL ? Jednak nie, 30.03.04, 11:36
                    Typ ten sam, ale nie te znaki, chociaż ogólne pojęcie co do wielkości i wyglądu
                    samolotu mozna sobie wyrobić ;-).Niestety w Sieci nie znlalzłem wzmiankowanego,
                    ani na Airlinersach, ani w googlach :-(, choć z racji tego, jak często do nas
                    przylatuje przynajmniej raz powinien dać się Wam "upolować".
                    Może ja przeszpream swoje archiwa...
                    Pozdrawiam
                    M..M
              • Gość: Gadzin Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.rubikon.zgierz.pl / *.euron.pl 07.04.04, 10:52
                Czy dobrze słyszałem że, ma być dłuuuuuuuuuższy pas startowy?
                Pozdrawia Marcin ze
                Zgierza
                • Gość: MarcinK Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.zapora / 212.160.172.* 07.04.04, 11:43
                  Tak pisali w GW. Ponoc juz w sierpniu :-)

MK
            • beers LH? [nt] 30.03.04, 12:10

• geograf ile było dzisiaj ? (nt) 30.03.04, 16:16

• Gość: ander 30.03 IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 16:36
        ATR przyleciał z 21 minutowym opóźnieniem - na pokładzie 7 osób, ale tylko
        1 "normalny", bo reszta to niemieccy dziennikarze. Było powitanie, szampan,
        wywiady itp. Porobiłem trochę zdjęć, ale światło było kiepskie - na szczęście
        udało mi się wejść razem z dziennikarzami na taras. Na płycie upolowałem Beecha
        (D-IAHH). Może o tego chodzi? Niestety nie wiem ile osób było w drugą stronę,
        bo odleciał w trakcie przemówienia i szampana... Fotki zgłoszę do airfoto, ale
        nie zapewniam, że się tam pojawią, bo jakość taka sobie... Aha, zdaje sie, że
        również HackFinn i m..m robił fotki. Oglądajcie dzisiaj TOYE o 17:15, TVP3 nie
        było. Zaprosiłem Panią Asię z GW na spotkanie 14 kwietnia. Czy jeszcze ktoś
        przyjdzie?? Pan Prezes chce wiedzieć ile osób przybędzie. Proszę o deklarację
        do końca tego tygodnia.

Pozdrawiam,
        ander

P.S. No i jeszcze jedno: trwają prace przygotowawcze do rozbudowy płyty -
        dzisiaj robotnicy kopali, wycinali itp.
        • krzykowal Miodzio :) 30.03.04, 16:39
          > P.S. No i jeszcze jedno: trwają prace przygotowawcze do rozbudowy płyty -
          > dzisiaj robotnicy kopali, wycinali itp.

No jak miło :)))

pzdr
          Krzysiek
        • Gość: flying_lodz Re: 30.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 16:40
          ja bym przyszedł z kolegą tylko czy trzeba złożyć jakiś oficjalny zapis?
          • Gość: ander Re: 30.03 IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 16:45
            Nie trzeba, wystarczy się trochę wkręcić :)
            • Gość: ander Jest tez na www.uml.lodz.pl (nt) IP: *.toya.net.pl 30.03.04, 16:46
              • aniapakero 800?! czemu nie 600 chociaż:( 30.03.04, 18:13
                Kiedy ujrzałam w dzisiejszej gazecie, ze lot z Łodzi do Koloni trwa trochę
                ponad 2 godziny to mnie krew zalała. Zaczęłam wręcz warczeć z oburzenia, a
                kobieta, która siedziała w autobusie obok mnie, nagle poczuła potrzebę zmiany
                miejsca:)
                Ja przeżywam katusze 5 razy do roku, jadąc autobusem 17 godzin(!!!) a tutaj 2
                GODZINY!!!!
                Kurcze i tak już staniały te loty ale jedak 800zł to 800 zł. Dla porównania
                jadąc autobusem zapłacę 400 zł (a ze zniżką 350).
                2 h-> 800zł.
                17h-> 400zł
                I gdzie tu sprawiedliwość?:( Ja też chce samolotem:(((
                Wiem teraz,że pisząc to mocno się narażę, ale ten samolot na zdjeciu w GW
                wygląda troche jak samolot do obsiewania pól:P
        • beers Re: 30.03 30.03.04, 19:21
          Gość portalu: ander napisał(a):

Czy jeszcze ktoś
          > przyjdzie?? Pan Prezes chce wiedzieć ile osób przybędzie. Proszę o deklarację
          > do końca tego tygodnia.

Ja mam nadzieje byc, o ile mi nie wlepia dyzuru... ;-)

pozdr, Marcin
          >
    • Gość: Zgierzan Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.rubikon.zgierz.pl / *.euron.pl 07.04.04, 10:41
    • Gość: Zgierzan Re: Łódź-Kolonia po raz pierwszy. IP: *.rubikon.zgierz.pl / *.euron.pl 07.04.04, 10:43
      Jest Kolonia będzie Paryrz, Londyn, Ateny :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka