Dodaj do ulubionych

Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch...

IP: *.xdsl.centertel.pl 26.11.10, 09:05
Niech przegra. Niech będzie koniec tego picera. Odpowiada za drogi i zamiast nimi się zająć stara się jedynie promować, że coś robi. A robi tyle co poprzednicy
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Przed II turą wyborów: tonący pojednania się IP: *.lodz.agora.pl 26.11.10, 09:19
      ee robi np taka ulice paradna gdzie mieszkam...
      • fullprawda Re: Przed II turą wyborów: tonący pojednania się 26.11.10, 09:24
        może i robi ale ciebie w bambuko
      • Gość: gość Re: Przed II turą wyborów: tonący pojednania się IP: *.xdsl.centertel.pl 26.11.10, 09:32
        Kontynuuje to co zaczęli poprzednicy. Nic więcej. Jest tak zajęty robieniem swojego PR że na normalną pracę nie ma czasu
    • Gość: analizator Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: 178.73.49.* 26.11.10, 09:24
      PO do zaproponuje Tomaszewskiemu współpracę - zrobią to dobrze i zyskają za 1 ruchem takie korzyści :
      - W-ce prezydenta, który zna miasto i jest doświadczony, pracowity = minimalizacja błędów na początku rządzenia przed wyborami 2011
      - odklejenie się od SLD co ciąży wizerunkowo na poziomie kraju
      - centroprawicowe głosy (PiS część z 16% i ŁPO 18%) to ogromny tort i Tomaszewski może wskazać działania
      Propozycja Jońskiego świadczy o dualiźmie w działaniu - w styczniu odwołuje m.in. Tomaszewskiego a teraz nie widzi przeszkód by go zaproponować do Zarządu ..? Sprzeczność. A Zdanowska cóż współpracowała z Włodkiem T.
    • Gość: gosc za umizgi do Tomaszewskiego=stanowcze NIE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.10, 09:24
      a mogło być tak pięknie....................
      • Gość: Andrzej Re: za umizgi do Tomaszewskiego=stanowcze NIE IP: *.altec.pl 26.11.10, 09:39
        Ona chyba rzeczywiscie obawia sie debaty-bo i coz ona ma do powiedzenia.Kiedy Lodz bedzie miala prawdziwych fachowcow u steru?Moze faktycznie, Tomaszewski bylby z tego towarzystwa najlepszy
        • Gość: . Re: za umizgi do Tomaszewskiego=stanowcze NIE IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 10:52
          > Ona chyba rzeczywiscie obawia sie debaty-bo i coz ona ma do powiedzenia.

O tym co ma do powiedzenia możesz przeczytać choćby tutaj:
          www.halolodz.pl/tag/debata+obywatelska.html
          Niestety Joński do powiedzenia nic nie miał,bo nie pojawił się na spotkaniu, gdyż miał arcyważne spotkanie z garstką kombatantów. Innymi słowy na zaproponowane tematy (rewitalizacja, transport, partycypacja społeczna, kultura, polityka społeczna) nie miał nic do powiedzenia.
          • Gość: Andrzej Re: za umizgi do Tomaszewskiego=stanowcze NIE IP: *.altec.pl 26.11.10, 11:23
            Wlasnie mialem przed chwila nieprzyjemnosc wysluchania polecanych przez Ciebie wypowiedzi p.Zdanowskiej.Potwierdzaja tylko moje wczesniejsze przypuszczenia-nie tacy ludzie powinni rzadzic Lodzia
            • Gość: . Re: za umizgi do Tomaszewskiego=stanowcze NIE IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 12:44
              > Potwierdzaja tylko moje wczesniejsze przypuszczenia-n
              > ie tacy ludzie powinni rzadzic Lodzia

A jacy? Tacy, co nielegalnie wieszają swoje ogłoszenia i unikają jakiejkolwiek dyskusji w imię rozdawania zupy? Joński nie miał nawet odwagi, aby przyjść na debatę i próbować wydukać swoje zdanie na dane tematy, mimo (a może właśnie dlatego) iż otrzymał pytania z wyprzedzeniem - tak jak i inni kandydaci.

BTW szybki jesteś...
        • Gość: fan Barbie Barbie jest bezczelna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 11:11
          To jasne, że Barbie nie chce debaty, bo nie ma mózgu, a ten się w debacie przydaje.

Szkoda, że ta babina i jej partia tak lekceważą nas - łodzian. Trzeba być wyjątkową szmatą, żeby po takim poniżeniu jeszcze głosować na to coś. Baba wyciągnięta znikąd, o zerowym doświadczeniu, "kompromisowy kandydat" nie zagrażający wewnętrznym frakcjom w PZPR, sorry, PO, do tego jeszcze bezczelnie mówiąca wyborcom, że nie widzi potrzeby, żeby ich do siebie przekonywać. Honoru nie macie, że głosujecie na takie coś?
          • Gość: . Re: Barbie jest bezczelna IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 12:44
            > To jasne, że Barbie nie chce debaty, bo nie ma mózgu,

Ale rynsztok :-(
          • Gość: szary obywatel Re: Barbie jest bezczelna IP: 217.76.124.* 26.11.10, 13:52
            > To jasne, że Barbie nie chce debaty, bo nie ma mózgu, a ten się w debacie przyd
            > aje.
            No ale jeśli zestawić ją z Jońskim w II turze jest bezkonkurencyjna ;)
      • Gość: ap Re: a co wolisz umizgi do Hani:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 10:14
        dla dobra miasta nawet z diabłem który coś wie i potrafi a nie tylko szczerzy zęby i potrząsa włosami:))) ŁPO zagłosuje na Jońskiego i mamy nadzieję że i PiS wybierze to mniejsze zło zamiast picu PO:)
        • Gość: szary obywatel Re: a co wolisz umizgi do Hani:))) IP: 217.76.124.* 26.11.10, 13:54
          > dla dobra miasta nawet z diabłem który coś wie i potrafi a nie tylko szczerzy z
          > ęby i potrząsa włosami:))) ŁPO zagłosuje na Jońskiego i mamy nadzieję że i PiS
          > wybierze to mniejsze zło zamiast picu PO:)

Jakie "mamy" ? za kogo mówisz ? masz szczura w kieszeni ;) ? czy może mówiśz za te wszystkie jońskie-pajacyki co wiszą po latarniach ? ;)
    • Gość: Romek Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: *.toya.net.pl 26.11.10, 09:46
      A ja przepraszam bardzo.
      To jest tekst newsowy, czy jakaś opinia, a może komentarz?
      Bo jak dla mnie za dużo tu subiektywnej oceny Pana Redaktora.
    • Gość: obserwator Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:46
      Pan Joński jeżeli przegra wybory na prezydenta- to nie tylko ,że zostanie radnym sejmiku ale prawdopodobnie również wicemarszałkiem województwa z wynagrodzeniem o wiele lepszym niż prezydent Łodzi.A w przypadku odwrotnym może być radny sejmiku i prezydentem -ustawa tego nie zabrania.
      • ojca Re: Przed II turą wyborów: tonący pojednania się 26.11.10, 10:44
        Gość portalu: obserwator napisał(a):

>A w przypadku odwrotnym może być radny
        > sejmiku i prezydentem -ustawa tego nie zabrania.

www.sejm.gov.pl/prawo/ordgmin/kon8.htm
        Rozdział 37, art 190 pkt 2b- polecam i proponuje zaprzestać pisania bredni.
    • Gość: miro Rozczarowanie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:53
      Niestety Panie Joński. To jest już koniec ! Kto Panu podpowiedział ten ruch ? Ta deklaracja jednoznacznie wskazuje, że najwazniejsze dla Pana i pewnie całej formacji jest utrzymanie stołków. Pani Zdanowska nie musi już nic robić. Pańska decyzja to kpina już nie tylko z własnego elektoratu ale także tych, którzy zaczęli dostrzegać efekty podejmowanych przez Pana działań. Szkoda !
      • Gość: ap Re: Rozczarowanie !!! jakich stołków?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 10:16
        jak nie wiesz na czym polega zdobycie władzy to nie pisz głupot synku:)))
        • Gość: . Re: Rozczarowanie !!! jakich stołków?:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 12:45
          Jak wiadomo dla pana Jońskiego zdobycie władzy polega na dorwaniu się do koryta wszelkimi sposobami.
        • Gość: szary obywatel Re: Rozczarowanie !!! jakich stołków?:) IP: 217.76.124.* 26.11.10, 13:58
          > jak nie wiesz na czym polega zdobycie władzy to nie pisz głupot synku:)))

ojojoj... ugodził cię w czuły punkt ?
          no napisz "ojczulku" na czym wg ciebie polega zdobycie władzy ?
          .. bo na czym polega władza wg Jońskiego to ogólnie widać - gęba do kamer i rodzina z kumplami na stołki ;)

• Gość: ap a co to za nowa dziennikarzynka pisze gotowca.:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 10:12
      synku a słyszałeś o koalicji PiS, PSL i SLD w sejmiku z marszałkiem... zgadnij z jakiego ugrupowania:)jak nie masz o czymś pojęcia to nie wypisuj bzdur:)a z innej beczki to chyba dobrze że jeden z kandydatów na prezydenta starania o ten stołek nie traktuje jak Walki o Łódź:)a do dzieciaków z forum piszących że Joński nic nie robi z drogami tylko się picuje medialnie to... może weźcie się do pracy byle nie jak wasza Hania lub PO bo i w Łodzi się tunel nam nie połączy:) swoją drogą to pikna Hania Z. i jej otoczenie nieźle gonią w piętkę jak zlecają swojemu łódzkiemu organowi pisanie takich "rzetelnych" tekstów wyborczych:))))
      • Gość: Oj Re: a co to za nowa dziennikarzynka pisze gotowca IP: *.toya.net.pl 26.11.10, 10:56
        No pewnie że robi... tylko że działa jak Stevie Wonder z zasłoniętymi oczami...
    • Gość: mikel Skoro tak IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 10:14
      To Pan Dariusz na mój głos nie ma co liczyć.
    • Gość: GRIM Joński na prezydenta IP: *.toya.net.pl 26.11.10, 10:39
      To chyba jasne,że dla dobra miasta powinna być współpraca między partiami. Ja nie widzę w tym nic dziwnego i myślę,że każdy myślący człowiek to po prostu rozumie. Trzeba wykorzystać doświadczenie innych dla dobra Łodzi. PO próbuje zawładnąć wszystkimi i wszystkim. I co z takiego rządzenia przez jedną partię dobrego mamy patrząc na przykładzie kraju??? NIC!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo PO nie patrzy już na niczyje dobro,tylko na swoje własne. "Im więcej mamy tym więcej korzyści dla nas samych". To samo jest w Łodzi. I jeszcze gorzko porzałujemy jeśli Zdanowska zostanie prezydentem... Głosuję na Jońskiego.
      • Gość: szary obywatel Re: Joński na prezydenta IP: 217.76.124.* 26.11.10, 14:16
        porażająco odkrywcze to co napisałeś :)

A SLD to dobre wujki i patrzą na cudze dobro ? Jeśłi to naiwnośc to ci jej zazdroszczę. Jeśłi propaganda to b.tania ;)

No i jeśli już tak analizujesz osiągnięcia poszczególnych partii politycznych to może podziel się z nami swoją analizą rządów SLD w Łodzi (bo przecież przez długi czas mieli kilku swoich prezydentów miasta).
    • Gość: Sitek Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: *.4web.pl 26.11.10, 10:44
      Pani ZDANOWSKA jako wiceprezydent Łodzi nie zrobiła nic , a i w sejmie się nie napracowała dla zainteresowanych link www.fakt.pl/Podniosa-emerytury-ale-poslom-,artykuly,62725,1.html;
    • Gość: . Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 10:45
      "Jarosław Berger, szef kampanii Jońskiego, zawrócił wszystkich dziennikarzy i zwołał kolejny briefing. - Takie zachowanie pokazuje, że pani poseł nie chce rozmawiać o sprawach Łodzi i boi się z nami debatować - mówił."

No to nie to co pan Joński, który około 10 dni po potwierdzeniu udziału w debacie "przypomniał sobie", że ma bardzo ważne spotkanie z kombatantami :->
      • Gość: a Re: Przed II turą wyborów: tonący pojednania się IP: *.toya.net.pl 27.11.10, 10:05
        No coz, na debacie zadano by mu szereg intrygujacych pytan, na ktore nie umialby odpowiedziec - widze, ze facet powoli zaczyna rozumiec, ze sa w tym miescie ludzie, ktorzy wiedza wiecej od niego. Tchorz i tyle - dlatego tez wiec wolal wybrac sie na spotkanie z ludzmi, ktorzy juz - powiedzmy sobie szczerze - nie maja tak jasnych umyslow jak kiedys. Spektakularnie odtrabil swoj triumfatorski sukces na swoim blipie i facebooku i wystarczy.
    • Gość: jaaaa Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: 195.205.240.* 26.11.10, 10:52
      niech pani hania szoruje na lotnicho i caluje buciki donkowi..moze pijarowsko pare glosikow przybedzie
    • Gość: łodzianin Joński chce współpracy. A Barbie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 11:07
      Podoba mi się deklaracja Jońskiego. Nie jestem wyborcą Waszczykowskiego czy Tomaseskiego, ale rozumiem, że 30% łodzian ich poparło. To dobrze, że rozumie i szanuje to Joński.

Barbie-Zdanowska jak zwykle zamanifestowała tępotę. Ona nie rozumie, że Łódź nie jest tylko dla PO, ale jest dla łodzian. 66% łodzian nie poparło Barbie w I turze. Może warto zauważyć 0,5 miliona mieszkańców miasta - tak jak to zrobił Joński?

Dla wyborców Tomaseskiego i Waszczykowskiego jest to sygnał, że jeżeli nadal chcą, żeby zostali oni prezydentami Łodzi, to powinni poprzeć Jońskiego. Jeśli zagłosują na tę głupkowatą Barbie - wiceprezydentami Łodzi zostaną przydupasy Brabarczyka albo ktoś z rodziny Kacprzaka, np. teść.

Nie rozumiem, skąd ta niechęć Wyborczej do Jońskiego? Czy Państwo naprawdę uważają, że współpraca na rzecz Łodzi jest czymś złym?
      • Gość: a Re: Joński chce współpracy. A Barbie? IP: *.toya.net.pl 27.11.10, 10:36
        Gość portalu: łodzianin napisał(a):

> Podoba mi się deklaracja Jońskiego

Mnie sie juz wiele jego deklaracji podobalo, sek w tym, ze ich nie dotrzymal.

> Nie jestem wyborcą Waszczykowskiego czy Tom
        > aseskiego, ale rozumiem, że 30% łodzian ich poparło.

A ja wlasnie nie rozumiem, czemu az tyle. Tomaszewski - ok, ale Waszczykowski? Toz to slepe glosowanie na kazdego, kogo tylko wskaze prezydent Jaroslaw Kaczynski.

> To dobrze, że rozumie i szanuje to Joński.

Raczysz kpic - zaden to szacunek, tylko chlodna kalkulacja, szczegolnie w swietle zapowiedzi przygruchania sobie tego kandydata, ktorego program wyborczy sprowadza sie do tego, iz on bardzo prosi, aby go jeszcze teraz nie zabijac, gdyz ma bardzo wazna kampanie. Rozumiem, gdyby zaprosil samego Tomaszewskiego - jakby nie bylo, facet troche o miescie wie. Ale wlaczenie w te dyrdymaly bufona Waszczykowskiego ktory nadaje sie do prezydentowania Lodzi jak swinia na rodeo uwidacznia dosc jasno, ze chodzi o zwyczajne pozyskanie elektoratu.

No ale jak widac - sciema sie udala, bos ja bezkrytycznie kupil. Punkt dla kartonowego Dariusza.
    • Gość: fan Barbie dlaczego GW zdjęła mi 2 komentarze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 11:12
      ciekawi mnie, czmu moje nieprzychylne dla Barbie-Zdanowskiej komentarze znikają po opublikowaniu? Widzę, że Gazeta intensywnie chroni swoją kandydatkę...
      • Gość: . Re: dlaczego GW zdjęła mi 2 komentarze? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 12:47
        Ja się raczej zastanawiam czemu ich nie zdjęła. Ale może chcą pokazać jaki rynsztok popiera Dariusza :->
        • Gość: łodzianin elegancko o Barbie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 16:08
          Boli cię to, że wyborcy odkrywają "inteligencję" pani Zdanowskiej? Widzisz, w wyborach prezydenta RP już raz nam próbowano opakować gó... w błyszczący papierek. Mało brakowało, a Polacy by się na to dali nabrać. Trzeba zadbać, żebyśmy nie popełnili podobnego błędu. Przykro mi, ale o stanie mózgu pani Zdanowskiej świadczą jej publiczne występy, których nabardziej błyskotliwym elementem jest lakier z brokatem na tym noszonym na łbie zwierzęciu, które chyba w zamierzeniu miało być fryzurą.

Nazywanie "rynsztokiem" tego, że ktoś napisze prawdę o tym, że Zdanowska ma IQ lalki Barbie i nie nadaje się na wymagające stanowisko - pozostawiam bez komentarza. Rozumiem, że PO wystawiła fatalną kandydatkę - to się zdarza. Ale nie próbujcie ludziom zamykać ust, kiedy o tym mówią. Pani Zdanowska jest osobą publiczną i musi się liczyć z nieprzychylnymi jej komentarzami, z pisaniem brutalnej prawdy, a nawet złośliwością. Przyswój sobie proszę elementarz demokratycznej debaty publicznej. Jak widzisz, zwolennicy SLD nie reagują na ordynarne i chamskie wyzwiska o "czerwonych" i "wieszaniu na latarni", chociaż prosiłoby się, żeby za takie teksty dać w pysk ich autorowi. Ale powściągamy się.

Teraz jest dla ciebie jasnym, dlaczego twoje pretensje przypominają płacze kaczyńskiego, że go ludzie nie lubią? Szkoda, że POtop niczym się nie różni od PiSuaru - czego Twoje żenujące biadolenia o "rynsztoku" są dowodem...

Jeśli natomiast wolisz Wersal od rynsztoka, to bardzo proszę: "Pani Zdanowska, Czcigodna kandydatka PO na Prezydenta Łodzi, zdaje się nie zdradzać wystarczających kwalifikacji na płaszczyźnie wyładowań elektrycznych kory mógzowej, aby predystynowało ją to do zajęcia pożądanego przez nią stanowiska. Wydaje się, że lepszy do objęcia tego stanowiska byłby kandydat, który nie ma płaskiego zapisu EEG".

Jeśli wolisz, żeby tak ujmować prostą okoliczność, że twoja kandydatka bardziej się nadaje na wieszak na kapelusze niż na prezydenta Łodzi, to bardzo proszę.
          • Gość: . Re: elegancko o Barbie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 18:56
            > Boli cię to, że wyborcy odkrywają "inteligencję" pani Zdanowskiej?

Nie, boli mnie, iż prezentują swoją...

> Nazywanie "rynsztokiem" tego, że ktoś napisze prawdę

Rynsztok pozostaje rynsztokiem niezależnie od tego, czy wyciera sobie gębę "prawdą" czy gów­nem.
          • Gość: a Re: elegancko o Barbie IP: *.toya.net.pl 27.11.10, 10:15
            Szkoda, ze inteligencji Jonskiego nie odkrywaja, bo jest co odkrywac. Do odkrycia pozostaje tez rowniez jego legendarna prawdomownosc, zelazna konsekwencja we wszystkim czego sie podejmie oraz nieposkromiona odwaga.

Wszyscy ludzie powinni byc tacy jak on.
    • Gość: łodzianin Towarzyszu joński ..... IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 11:49
      Ty to sobie możesz towarzyszu .....
    • Gość: NGO Kto się boi merytorycznej debaty? IP: *.toya.net.pl 26.11.10, 12:11
      Panie Berger, trzeba Panu przypomnieć kto w ogóle nie przyszedł na najbardziej z merytorycznych debat pierwszej tury. Jak wtedy wytłumaczyć Państwa nieobecność na debacie prezydenckiej kiedy wypytywali was przedstawiciele organizacji pozarządowych.
      Były konkretne pytania, na które do teraz nie byli państwo łaskawi odpowiedzieć.
      • Gość: a Re: Kto się boi merytorycznej debaty? IP: *.toya.net.pl 27.11.10, 10:27
        Oj tam, bo Dariusz Jonski postawiony przed obliczem merytoryki przestaje byc wygadany i elokwentny - zacina sie, powtarza w kolko to samo i coraz bardziej belkocze, w koncu zas - co ciekawe - przestaje nawet patrzec na rozmowce i zaczyna go traktowac jak powietrze. Jest to zachowanie najwyzszego sortu.

Tak wiec chyba glupio by bylo, gdyby sie od tej strony pokazal tuz przed wyborami, prawda?
    • Gość: xxx Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 12:13
      Tak, Joński jest bardzo otwarty na współpracę, Makowskiego ze swoich wycina, ale z Waszczykowskim chce się dogadać, ciekawe czy na spocie z Kwaśniewskim przekaże jako dar dziękczynny kosze kiłbas, a limuzynę prowadzić bedzie berger
      • Gość: gosc Re: Przed II turą wyborów: tonący pojednania się IP: *.lodz.agora.pl 26.11.10, 12:28
        wypowiedz barbi komentarz z 2007 - "Wróćmy jednak do promocji. Łodzianie krytykują prezydenta Kropiwnickiego za zbyt częste wyjazdy za granicę. Czy uważa Pani, że podróże coś Łodzi dają?
        - One są absolutnie konieczne"

nie po to odwołałem krope by glosować na barbi

• Gość: damianx Re: Przed II turą wyborów: tonący pojednania się IP: *.ghnet.pl 26.11.10, 12:28
      puknij sie w głowę on nie robi wiecej niz poprzednicy ? a raczej poprzednik . ale w pewnym sensie masz racje poprzednicy czyli kropiwnicki i tomaseski i hanka zdanowska !

a co do tytulu artykulu to moge was wyśmiac bo prawda jest taka ze chce chłopak żeby z wszystkimi wspolpracowac zeby jak najwiecej dla Łodzi osiągnąc a nie jak to hanka ma w planach oblebic wszystkie stanowiska kumplami z baru i ze stołu . bedziemy mieli drugiego dyktatora jak ona wygra i potem znow z placzem bedziecie chcieli referendum .
      • Gość: a Re: Przed II turą wyborów: tonący pojednania się IP: *.toya.net.pl 27.11.10, 09:59
        > bo prawda jest taka ze chce chłopak
        > żeby z wszystkimi wspolpracowac

Aaaa no skoro taka jest PRAWDA, to rzeczywiscie - nie ma co dyskutowac z PRAWDA, w szczegolnosci zas z prawda gloszona przez amatora forumowego paszteta.
    • Gość: koniec Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 12:32
      :-(
      No to mojego głosu już nie ma.
      A głosowałam na niego m.in. z powodu współpracy p. Zdanowskiej z Tomaszewskim i Kropiwnickim.
      Brak słów...
    • Gość: świadek wydarzeń Jak się kończy współpraca z D.Jońskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 12:37
      Propozycja D.Jońskiego jest ciekawa. Warto jednak pamiętać o ograniczonej lojalności Pana Kandydata w stosunku do osób z którymi współpracował w przeszłości.
      W artykule jest wspomniany smutny los kariery politycznej K.Makowskiego. Otóż, o czym mało kto już teraz pamięta Makowski cztery lata temu zebrał nawet kilka tysięcy głosów więcej niż Joński ostatnio, acz dla odmiany nie awansował do II tury. Następnie był członkiem zarządu województwa, by tuż po swoim ślubie w lutym 2008 r. z tego zarządu wylecieć i zostać jedynie radnym sejmiku wojewódzkiego. Nawiasem mówiąc na ślubie tym jego świadkiem był jego wieloletni współpracownik i przyjaciel Darek Joński - stały gość w domu Makowskich. Gdy D.Joński wpadł na pomysł referendum odwołującego Kropiwnickiego był tego przeciwnikiem, bowiem twierdził, że ewentualne odwołanie tuż przed upływem kadencji promuje nie SLD a właśnie PO, która wtedy weźmie wszystko, na fali wygranego referendum D.Joński wywalił swojego przyjaciela najpierw z szefowania SLD, a następnie z list do sejmiku wojewódzkiego (czemu nie wiem, bo Makowski jako jeden z najbardziej rozpoznawalnych polityków w Łodzi mógł być tylko lokomotywą SLD, no chyba że by zdobył więcej głosów od Kandydata na Prezydenta). W konsekwencji D.Joński najpierw wywalił Kropiwnickiego (z Tomaszewskim), później wywalił Makowskiego, a efekt jest taki jak przewidywał Makowski, no chyba poza jednym, poza umizgami do Tomaszewskiego. W konsekwencji SLD straci wszędzie wpływy, krewni i znajomi królika pozatrudniani w urzędzie i spółkach samorządowych stracą robotę, a PO weźmie wszystko. D.Joński zaś no cóż .... miał swoje 5 minut.
      • Gość: antyK Re: Jak się kończy współpraca z D.Jońskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 18:54
        Mogę Ci dodać, ze podtekst dla którego Makowski nie chciał odwołać Kropiwnickiego był zgoła inny i prozaiczny. Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Zona Makowskiego lub Makowski wynajmuje na terenie MOSiR gdzie kiedyś była przychodnia sportowa ( po panu Krupińskim , który obecnie pracuje w MOSiR i MOSiR ma proces o pieniądze z nim ) pomieszczenia na przedszkole a tatuś Makowskiego pracował u Gałązki więc była obawa , że jak Makowski poprze referendum to nici z przedszkola i pracy tatusia.
        Ot biznes is biznes powiedział Winetou
        • Gość: JotChem Re: Jak się kończy współpraca z D.Jońskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 22:01
          Podtekstów jest jeszcze trochę i innych. Akurat przedszkole o którym piszesz prowadzi osoba wiązana z Bergerem. Główna rzecz sprowadza się jednak do krótkowzroczności Darka. Perspektywę działań politycznych ma jak w młodzieżówce. Do najbliższej rozróby czy imprezy.
          Tyle, że obudzi się z kacem, jak i wielu, którzy go wsparli finansowo w kampanii wyborczej.
    • Gość: antyZdanowski Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 12:37
      Jaki tonący? Na razie to on jest poważnym kandydatem. A za słowa tonący to gazeta powinna mieć proces w trybie wyborczym.
      • Gość: . Re: Przed II turą wyborów: tonący pojednania się IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 12:50
        No to już, szuraj do sądu i wytaczaj.
    • Gość: świadek wydarzeń Przed II turą wyborów: tonący pojednania się ch... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 12:39
      Może rozpoznacie tutaj owego świadka:
      http://www.google.com/search?q=you+tube+%C5%9Blub+makowskich+w+%C5%82odzi&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SKPB_pl#q=you+tube+%C5%9Blub+makowskich+w+%C5%82odzi&hl=pl&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&rlz=1I7SKPB_pl&prmd=iv&source=univ&tbs=vid:1&tbo=u&ei=1pfvTKziEs_5sgbU4biPCw&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCEQqwQwAA&fp=3be388272631f17d
    • Gość: oliffka Wygra Zdanowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 12:50
      I tak wygra Zdanowska, jest po prostu lepsza. Teraz trzeba dać szansę kobiecie!
    • Gość: mikrus Zdanowska jest tchórzem IP: *.toya.net.pl 26.11.10, 13:43
      Zdanowska jest tchórzem, bo boi się, że jeżeli weźmnie udział w debacie z Dariuszem Jońskim to przegra wybory. CZY TEGO ŁODZIANIE CHCECIE, BOJĄCEJ SIĘ DEBAT HANNY ZDANOWSKIEJ !!!!!!!! SKANDAL !!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka