e1231 15.04.04, 09:46 i o ile to możliwe zobaczyć jakieś ciekawe miejsca. Tylko, proszę, napiszcie co warto zobaczyć, gdzie być tak, żeby mieć potem fajne wspomnienia. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrekmk Re: Chcę wpaść na weekend do Łodzi 15.04.04, 11:58 Ja zaproponowalbym, oczywiscie poza Pietryna, Stary Cmentarz na Ogrodowej, Park Staromiejski z widokiem na dudowana Manufaktura z Pałacem Poznanskiego z jednej strony i Pałaem Biedermannow z drugiej. Księży Młyn, Łagiewniki - największy kompleksy leśny w granicach miasta. Chyba starczy pzdr!! PS. no i oczywiscie wpaść do łódzkich pubów trzeba obowiązkowo -- Ujji daigaku no gakusei desu. Senmonwa seijigaku desu. Odpowiedz Link Zgłoś
e1231 Re: Chcę wpaść na weekend do Łodzi 15.04.04, 12:32 Serdecznie dziękuję. Już myślałm, że będę ślęczeć nad jakimś przewodnikiem i na chybił trafił poszukiwać jakichś atrakcji. Niestety kompletnie nic nie wiem o Łodzi a moją ambicje stało się zmienienie tego stanu rzeczy. E. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Chcę wpaść na weekend do Łodzi 15.04.04, 14:48 A skąd Ty chcesz nas odwiedzić? :))) Informacji poszukaj też np na stronie www.uml.lodz.pl www.lodz.pl lodz.naszemiasto.pl www.lodzonline.pl Pogooglaj też trochę - jest sporo przewodników w necie po Łodzi. pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
e1231 Re: Chcę wpaść na weekend do Łodzi 15.04.04, 15:05 krzykowal napisał: > A skąd Ty chcesz nas odwiedzić? :))) Jestem Szczecinianką zamieszkałą w Warszawie, ale w Stolicy jest trochę nudno. Informacji poszukaj też np na stronie > www.uml.lodz.pl > www.lodz.pl > lodz.naszemiasto.pl > www.lodzonline.pl > Pogooglaj też trochę - jest sporo przewodników w necie po Łodzi. Już się zabieram do szperania. E. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Chcę wpaść na weekend do Łodzi 15.04.04, 19:56 > Jestem Szczecinianką zamieszkałą w Warszawie, ale w Stolicy jest trochę nudno. > Baaa, mów do mnie jeszcze ;) Nie jestem fanatykiem - ale często jestem służbowo w Warszawie. Jest tam kilka fajnych rzeczy, ale jak na tak wielkie miasto to niestety porażka :/ Wole Wrocław :))) Gdyby uciąć tak wysokie zarobki wśród tzw. yuppies to 90% tych ludzi by natychmiast wyjechało z tego miasta :) pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
e1231 Re: Chcę wpaść na weekend do Łodzi 16.04.04, 09:59 Ja jak na razie jeszcze wolę Szczecin. Co do Wrocławia, to zgadzam się w 100%. Wybrałam Warszawę, ale nie dla zarobków tylko dla pracy, która mnie interesuje. Niestety tak to już jest, że nie można mieć wszystkiego. Ale dzięki temu stąd mam dość blisko np. do Łodzi. Miłego dnia. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8 kółek Re: Chcę wpaść na weekend do Łodzi IP: *.kalisz.mm.pl 15.04.04, 19:19 O ile jeszcze ktoś nie wspomniał, to stare cmentarze na Ogrodowej (od Poznańskiego blisko), koniecznie Muzeum Sztuki Współczesnej (nie wiem jak otwarte, ale w sieci się znajdzie), Park Źródliska z palmiarnią, Park Matejki na Stokach i obok osiedle domów jednorodzinnych z okresu XX-lecia międzywojennego, Centrum Zdrowia Matki Polki, choć trochę daleko od centrum i obok Stawy (chyba Jana, ale może znowu mi się pomyliło), warto jeszcze zobaczyć ASP przy Wojska Polskiego, Stary Rynek na Bałutach o osiedle przy al. Unii (ale to dla maniaków okresu międzywojnia w architekturze i urbanistyce :)) a wieczorem do kina Cytryna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8 kółek Re: Chcę wpaść na weekend do Łodzi IP: *.kalisz.mm.pl 15.04.04, 19:21 Aha,a jakby jeszcze Ci trochę czasu zostało, to tramwajami do Pabianic i Lutomierska można se wybrać :). Ale to propozycja dla lubiących się szwendać po okolicach... Odpowiedz Link Zgłoś
e1231 Re: Chcę wpaść na weekend do Łodzi 16.04.04, 10:00 Na okolice to raczej nie wystarczy mi czasu, ale pomysł z tramwajem bardzo mi się podoba. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś