Dodaj do ulubionych

Płyty gówne firmy Asrock

IP: *.chello.pl 05.04.06, 21:59
Interesuje mnie opinia posiadaczy płyt tej marki czy warto kupić?
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Płyty gówne firmy Asrock IP: *.toya.net.pl 05.04.06, 22:35
      tanie - mało awaryjne - mało wydajne
    • blekot Re: Płyty gówne firmy Asrock 05.04.06, 22:38
      mam, nie narzekam
      • Gość: kola Re: Płyty gówne firmy Asrock IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.04.06, 00:44
        co to znaczy mało wydajne ? no chyba że kupisz płytę za 400zł to wtedy będziesz
        miał wydajność lepszą o 1%.... Ja mam asrocka juz 2 lata i chodzi ok.
        • Gość: Misiaczek Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 07:46
          Gość portalu: kola napisał(a):

> co to znaczy mało wydajne ? no chyba że kupisz płytę za 400zł to wtedy
          będziesz miał wydajność lepszą o 1%....

Nie czytasz testów płyt głównych chłoptasiu ?
          Wydajność różni się nawet do 15 % a to sporo jak na komputer.

> Ja mam asrocka juz 2 lata i chodzi ok.

To tylko potwierdza regułę, że są DO D*PY !
          Asrock to firma nieznana na świecie (Polska i okolica to jeszcze dłuugo nie
          świat !)i to wystarczy żeby jej nie kupować.
          Co do ceny - nie jest DARMO !
          Za te same pieniądze jest wiele innych płyt - znanych firm. :)
          • Gość: Kokeeno Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.crowley.pl 06.04.06, 08:25
            Co do AsRock - to tania marka ASUSa (który ostatnio robi krzaki a nie płyty
            głowne, nie tylko moim zdaniem)...

Lepiej dołożyć stówkę i kupić coś bardziej markowego...
            • Gość: oo Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.04.06, 23:36
              15% ? ty chyba chory jesteś.Max to 5% !!!!!!!!. Nie opłaca się kupować drogich
              płyt.Ja mam k7s8x za 90zł i od 2 lat nigdy się jeszcze nie zawiesiła,to po co
              kupować za 400zł.Drogie płyty i zasilacze kupują tylko ci co nie mają pojęcia.
              • Gość: p2p Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.acn.waw.pl 06.04.06, 23:51
                Drogich nie oplaca sie kupowac - dobre plyty tak. Tez mam K7S8X i Athlona
                2400XP i niestety do najwydajniejszych ta plyta nie nalezy. Fakt - nie sprawia
                zadnych problemow, nic sie nie zawiesza, chodzi bardzo ladnie ale niestety ...
                mam porownanie do innych plyt obslugujacych tego samego Athlona i srednio to
                wypada pod wzgledem wydajnosci.
                • Gość: pp55 Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.chelmsfdrdc2.ma.boston.comcast.net 07.04.06, 01:18
                  ale powiedz coś więcej,bo nie wiem co to znaczy średnio.
                  • Gość: Bidok Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:56
                    Gość portalu: pp55 napisał(a):

> ale powiedz coś więcej,bo nie wiem co to znaczy średnio.

Poszukaj w internecie lub czasopisamch to będziesz wiedział co to znaczy.

Jak ktoś kupuje procesor za ok. 2000 zł (DWA TYSIĄCE złotych !!!) to chce mieć
                    najwyższą możliwą WYDAJNOŚĆ z tego procesora.
                    A takiej maksymalnej wydajności nie zapewni płyta główna za 123 zł.

Nie każdy jest gołodupcem bez grosza.
                    Niektórych po prostu stać na drogi, czyli WYDAJNY komputer i nie służy on im
                    tylko do oglądania filmów na DVD i paplania od rzeczy na gadu-gadu.
            • Gość: Szczepan Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:49
              Gość portalu: Kokeeno napisał(a):

> Co do AsRock - to tania marka ASUSa

O czym ty dzieciaku piszesz ??? =:O

ASUS jest jednym z najlepszych producentów płyt głównych i jest na rynku od
              początków komputerów na świecie, czyli od zawsze.
              ASROCK to firma mająca początki TYLKO na polskim rynku i JEDYNIE na polskim
              rynku.
              Niska cena = niska jakość - to dewiza ASROCK.
              Płyty robione były z przeznaczeniem tylko na ubogi w fundusze rynek polski.
              Kupa polskich gołodupców chcących mieć jak najtaniej komputer - to idealny
              rynek dla takich miernot jak ASROCK.

Kilka lat temu (2-3 lata)nawet nie można było uaktuanić BIOSu ani znaleźć
              żadnych informacji w płytach ASROCK - nie mieli nawet własnej strony w
              internecie. :(
              • Gość: Kokeeno Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.crowley.pl 07.04.06, 09:38
                bo trzeci krzyżyk niedługi mi stuknie, ale za przeproszeniem - pieprzysz waść
                głupoty: www.techspot.com/news/3001-asrock--asus-on-the-cheap.html

To jest tania wersja Asusa i tyle (ostatnio i ASUS wypuszcza kaczany, że aż
                głowa boli - jeśli chodzi o jakość nie oceniam w tej chwili tej firmy wyżej niż
                MSI - przynajmniej na rynku płyt głównych)...
                • Gość: Kokeeno Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.crowley.pl 07.04.06, 09:44
                  I jeszcze jedno - nie ma firm "Legend" - albo się trzyma jakość, albo nie -
                  kaczanów nie zamierzam kupować, niezależnie od "uznania" marki (nie ważne, czy
                  dotyczy to takiej pierdółki jak płyta główna, czy samochodu).
                  • Gość: serwisant Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:04
                    Z perspektywy serwisanta: Płyty są stosunkowo malo awaryjne, i najtansze, na
                    stronie www jest wszystko co potrzeba biosy sterowniki itp..to taka tansza
                    alternatywa dla Asusa...cena/jakosc = polecam
                    • Gość: Klient Serwisów Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:43
                      Gość portalu: serwisant napisał(a):

> Z perspektywy serwisanta: Płyty są stosunkowo malo awaryjne, i najtansze, na
                      > stronie www jest wszystko co potrzeba biosy sterowniki itp..

Ta strona jest dopiero od roku czy dwóch.
                      Wcześniej niczego w internecie nie było o ASROCK. :)

W światowym rankingu producentów płyt głównych na liście 400 firmy Asrock nie
                      ma - co najlepiej świadczy od jej jedynie lokalnej popularności.

> to taka tansza alternatywa dla Asusa...cena/jakosc = polecam

A ja NIE POLECAM !
                      Co do cen to są to jakieś bajdy o taniości Asrock.
                      Darmo ich nie dają !
                      Wystarczy tylko dobrze poszukać i znajdzie się bez problemu w tej samej,
                      niskiej cenie płyty bardziej renomowanych firm niż Asrock.
                      ASUS też robi płyty w cenie 120-150 zł a nie tylko po 400-800 zł.
                      A przecież płyty główne to nie tylko ASUS.
                      Ale kto to ma wiedzieć ?
                      Ten co ma pierwszy w życiu komputer od roku a z internetu korzysta od miesiąca.
                      • Gość: kk Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 07.04.06, 18:22
                        a ja proponuję kupić na Allegro Asrock k7s8x z 99zł z gwarancją.Jak ci się nie
                        spodoba to sprzedasz ja za 80zł na Allegro.Nie dajcie się nabrać na drogie
                        płyty.
                      • Gość: p2p Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 18:35
                        > Ta strona jest dopiero od roku czy dwóch.
                        > Wcześniej niczego w internecie nie było o ASROCK. :)

Bzdura. Wystarczy sprawdzic - web.archive.org/web/*/http://asrock.com.tw
                        strona jest co najmniej od 2002 roku a wiec 4 lata.

> W światowym rankingu producentów płyt głównych na liście 400 firmy Asrock nie
                        > ma - co najlepiej świadczy od jej jedynie lokalnej popularności.

Podaj link do tego rankingu. Tylko nie mow, ze zapomniales adresu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka