Gość: Marek IP: *.chello.pl 05.04.06, 21:59 Interesuje mnie opinia posiadaczy płyt tej marki czy warto kupić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: niktabc@vp.pl Re: Płyty gówne firmy Asrock IP: *.toya.net.pl 05.04.06, 22:35 tanie - mało awaryjne - mało wydajne Link Zgłoś
Gość: kola Re: Płyty gówne firmy Asrock IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.04.06, 00:44 co to znaczy mało wydajne ? no chyba że kupisz płytę za 400zł to wtedy będziesz miał wydajność lepszą o 1%.... Ja mam asrocka juz 2 lata i chodzi ok. Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 07:46 Gość portalu: kola napisał(a): > co to znaczy mało wydajne ? no chyba że kupisz płytę za 400zł to wtedy będziesz miał wydajność lepszą o 1%.... Nie czytasz testów płyt głównych chłoptasiu ? Wydajność różni się nawet do 15 % a to sporo jak na komputer. > Ja mam asrocka juz 2 lata i chodzi ok. To tylko potwierdza regułę, że są DO D*PY ! Asrock to firma nieznana na świecie (Polska i okolica to jeszcze dłuugo nie świat !)i to wystarczy żeby jej nie kupować. Co do ceny - nie jest DARMO ! Za te same pieniądze jest wiele innych płyt - znanych firm. :) Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.crowley.pl 06.04.06, 08:25 Co do AsRock - to tania marka ASUSa (który ostatnio robi krzaki a nie płyty głowne, nie tylko moim zdaniem)... Lepiej dołożyć stówkę i kupić coś bardziej markowego... Link Zgłoś
Gość: oo Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.04.06, 23:36 15% ? ty chyba chory jesteś.Max to 5% !!!!!!!!. Nie opłaca się kupować drogich płyt.Ja mam k7s8x za 90zł i od 2 lat nigdy się jeszcze nie zawiesiła,to po co kupować za 400zł.Drogie płyty i zasilacze kupują tylko ci co nie mają pojęcia. Link Zgłoś
Gość: p2p Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.acn.waw.pl 06.04.06, 23:51 Drogich nie oplaca sie kupowac - dobre plyty tak. Tez mam K7S8X i Athlona 2400XP i niestety do najwydajniejszych ta plyta nie nalezy. Fakt - nie sprawia zadnych problemow, nic sie nie zawiesza, chodzi bardzo ladnie ale niestety ... mam porownanie do innych plyt obslugujacych tego samego Athlona i srednio to wypada pod wzgledem wydajnosci. Link Zgłoś
Gość: pp55 Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.chelmsfdrdc2.ma.boston.comcast.net 07.04.06, 01:18 ale powiedz coś więcej,bo nie wiem co to znaczy średnio. Link Zgłoś
Gość: Bidok Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:56 Gość portalu: pp55 napisał(a): > ale powiedz coś więcej,bo nie wiem co to znaczy średnio. Poszukaj w internecie lub czasopisamch to będziesz wiedział co to znaczy. Jak ktoś kupuje procesor za ok. 2000 zł (DWA TYSIĄCE złotych !!!) to chce mieć najwyższą możliwą WYDAJNOŚĆ z tego procesora. A takiej maksymalnej wydajności nie zapewni płyta główna za 123 zł. Nie każdy jest gołodupcem bez grosza. Niektórych po prostu stać na drogi, czyli WYDAJNY komputer i nie służy on im tylko do oglądania filmów na DVD i paplania od rzeczy na gadu-gadu. Link Zgłoś
Gość: Szczepan Re: Płyty gówne Asrock to G*WNO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:49 Gość portalu: Kokeeno napisał(a): > Co do AsRock - to tania marka ASUSa O czym ty dzieciaku piszesz ??? =:O ASUS jest jednym z najlepszych producentów płyt głównych i jest na rynku od początków komputerów na świecie, czyli od zawsze. ASROCK to firma mająca początki TYLKO na polskim rynku i JEDYNIE na polskim rynku. Niska cena = niska jakość - to dewiza ASROCK. Płyty robione były z przeznaczeniem tylko na ubogi w fundusze rynek polski. Kupa polskich gołodupców chcących mieć jak najtaniej komputer - to idealny rynek dla takich miernot jak ASROCK. Kilka lat temu (2-3 lata)nawet nie można było uaktuanić BIOSu ani znaleźć żadnych informacji w płytach ASROCK - nie mieli nawet własnej strony w internecie. :( Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.crowley.pl 07.04.06, 09:38 bo trzeci krzyżyk niedługi mi stuknie, ale za przeproszeniem - pieprzysz waść głupoty: www.techspot.com/news/3001-asrock--asus-on-the-cheap.html To jest tania wersja Asusa i tyle (ostatnio i ASUS wypuszcza kaczany, że aż głowa boli - jeśli chodzi o jakość nie oceniam w tej chwili tej firmy wyżej niż MSI - przynajmniej na rynku płyt głównych)... Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.crowley.pl 07.04.06, 09:44 I jeszcze jedno - nie ma firm "Legend" - albo się trzyma jakość, albo nie - kaczanów nie zamierzam kupować, niezależnie od "uznania" marki (nie ważne, czy dotyczy to takiej pierdółki jak płyta główna, czy samochodu). Link Zgłoś
Gość: serwisant Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:04 Z perspektywy serwisanta: Płyty są stosunkowo malo awaryjne, i najtansze, na stronie www jest wszystko co potrzeba biosy sterowniki itp..to taka tansza alternatywa dla Asusa...cena/jakosc = polecam Link Zgłoś
Gość: Klient Serwisów Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:43 Gość portalu: serwisant napisał(a): > Z perspektywy serwisanta: Płyty są stosunkowo malo awaryjne, i najtansze, na > stronie www jest wszystko co potrzeba biosy sterowniki itp.. Ta strona jest dopiero od roku czy dwóch. Wcześniej niczego w internecie nie było o ASROCK. :) W światowym rankingu producentów płyt głównych na liście 400 firmy Asrock nie ma - co najlepiej świadczy od jej jedynie lokalnej popularności. > to taka tansza alternatywa dla Asusa...cena/jakosc = polecam A ja NIE POLECAM ! Co do cen to są to jakieś bajdy o taniości Asrock. Darmo ich nie dają ! Wystarczy tylko dobrze poszukać i znajdzie się bez problemu w tej samej, niskiej cenie płyty bardziej renomowanych firm niż Asrock. ASUS też robi płyty w cenie 120-150 zł a nie tylko po 400-800 zł. A przecież płyty główne to nie tylko ASUS. Ale kto to ma wiedzieć ? Ten co ma pierwszy w życiu komputer od roku a z internetu korzysta od miesiąca. Link Zgłoś
Gość: kk Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 07.04.06, 18:22 a ja proponuję kupić na Allegro Asrock k7s8x z 99zł z gwarancją.Jak ci się nie spodoba to sprzedasz ja za 80zł na Allegro.Nie dajcie się nabrać na drogie płyty. Link Zgłoś
Gość: p2p Re: Pochlebia mi, że tak mnie odmłodziłeś... IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 18:35 > Ta strona jest dopiero od roku czy dwóch. > Wcześniej niczego w internecie nie było o ASROCK. :) Bzdura. Wystarczy sprawdzic - web.archive.org/web/*/http://asrock.com.tw strona jest co najmniej od 2002 roku a wiec 4 lata. > W światowym rankingu producentów płyt głównych na liście 400 firmy Asrock nie > ma - co najlepiej świadczy od jej jedynie lokalnej popularności. Podaj link do tego rankingu. Tylko nie mow, ze zapomniales adresu. Link Zgłoś