Dodaj do ulubionych

Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi

IP: *.retsat1.com.pl 29.12.10, 19:27
Absurdalnie brzmi teza p. Zdanowskiej, że to się nie dzieje dla kasy. Druga wpadka na starcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba Zdanowska popełni błąd za błedem - to skandal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.10, 19:29
      widać ,że nie ma pojęcia o rządzeniu
      • Gość: 6ik Re: Zdanowska popełni błąd za błedem - to skand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 08:51
        Jeżeli popisowi prezydenci Łodzi będą nimi tylko na tabliczkach na drzwiach gabinetów przy Piotrkowskiej 104 i na listach płac, to jeszcze pół biedy. Gorzej, kiedy zaczną naprawdę sprawować te swoje urzędy.
    • Gość: łodzianin Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi IP: *.skomur.pl 29.12.10, 19:36
      uwaga - a czy są sprawdzeni przez służby ?????
      • Gość: ap a może właśnie są..... IP: 81.219.113.* 29.12.10, 20:12
        i wobec zainteresowania tych służb jednym z nich nie ma do tej pory nominacji... może najpierw trzeba tam jakieś kwity wyczyścić, coś zgubić, spalić.....
        • Gość: Obiektywny Re: a może właśnie są..... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.10, 08:52
          Hehehehe:) a Państwo to z PiS'u zapewne, że wszędzie spiski widzą? :) Jasne.... a tak na prawdę to L.Kaczyński leży pod łódzką Katedrą ;) Jak jeszcze wynajdziecie coś "ciekawego" to piszcie szybko, bo jestem ciekaw....! ;)
      • Gość: Hanna Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.10, 09:04
        Melduję, że tak!:) wszystkie...łącznie z Interpolem, CIA,CBA,KGB i służby Wybrzeża Kości Słoniowej:) Do sprawdzenia szykuje się ostatnia ekipa z CSI...oczywiście ta ekipa z NY, bo Horatio z Miami jest zarobiony. Wyniki raportów podeślemy, proszę podać tylko adres mailowy;)
        Odmeldowuję się! - Hanna Z.
    • Gość: gosc poGrabarczyk Hance pilnie potrzebny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.10, 19:41
      bez swojego suflera będzie sadzić same wpadki
    • Gość: Miśka PO w pełnej krasie IP: *.centertel.pl 29.12.10, 19:42
      Biernat - trawa na orliki, Drzewiecki - afera hazardowa, Śledzińska-Katarasińska - wiadomo, Grabarczyk - bałagan na kolei i brak autostrad, Zdanowska - wstyd i wpadka za wpadką, jej asystent - nekrolog dla żyjącego konsula... Ladies&Gentlemen - oto łódzka Platforma Obywatelska!
      • Gość: HEH Re: PO w pełnej krasie IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 19:43
        I tak lepsza od kartonowego Darka i spółki...
        • Gość: ap mylisz się towarzyszu z PO:)))) IP: 81.219.113.* 29.12.10, 20:10
          w takim tempie banda z PO przegoniła już komuchów i pisiorów w sku...eniu władzy, chamstwie, dyletanctwie i arogancji, nie mówiąc o aferach kryminalnych:))))))))))))
          • Gość: HEH Re: mylisz się towarzyszu z PO:)))) IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 21:51
            9 miesięcy kartonowego Darka nie da się przebić... totalne dyletanctwo i nieróbstwo pod przykrywką kampanii nażelowanego Kena...
      • Gość: slakro Re: PO w pełnej krasie IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 07:38
        Taka Platforma jest nie tylko w Łodzi
    • fullprawda Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi 29.12.10, 19:43
      a czego się spodziewaliście po partii lodziarzy,kręcenie lodów jest jak narkotyk
      • Gość: Kajo Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: 79.139.75.* 29.12.10, 21:21
        Tylko gdzie tu jest jakieś kręcenie lodów?
        Panowie czekają, aż im wygaśnie stosunek pracy z innym pracodawcą, tak samo jak ty, przechodząc z firmy do firmy...
        • fullprawda Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 29.12.10, 21:35
          czy ty rżniesz głupa czy rzeczywiście nim jesteś?
          • Gość: Kajo Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: 79.139.75.* 29.12.10, 21:38
            Ech, prostaczkowie...
            • fullprawda Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 29.12.10, 22:16
              do Kajo:
              nie każdy może mieć tak bogatą osobowość jak Ty więc racz nam prostaczkom wyjaśnić problem ale nie po POwsku tylko tak po obywatelsku
              • Gość: hyyyy? Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.10, 08:56
                Ale ja też nie bardzo rozumiem o co chodzi? Jak przechodziłem z firmy do firmy też musiałem wykorzystać zaległy urlop i nie podpisywałem umowy z nowym pracodawcą a na własną rękę byłem kilka dni przed podjęciem pracy żeby już się zapoznać z obowiązkami...W czym tak na prawdę jest problem? Chodzi o nagrodę?Szczegółów nie znam ale chyba na nią zasłużył bo to jedna z lepszych stref nie tylko w Polsce ale i Europie....Nie kumam...:/
        • Gość: maciek Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:44
          Panowie czekają, aż im wygaśnie stosunek pracy z innym pracodawcą, tak samo jak
          > ty, przechodząc z firmy do firmy...

Na ogół jak się przechodzi z firmy do firmy. To albo rozwiązuje się umowę za porozumieniem stron ,albo pracuje się w firmie z której się odchodzi do wygaśnięcia okresu wypowiedzenia.
          • Gość: HEH Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 21:53
            Nie wiem czy masz pojęcie o czytaniu ze zrozumieniem, ale cytowany tekst i to co napisałeś to jedno i to samo.
            • Gość: maciek Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:01
              Nie wiem czy masz pojęcie o czytaniu ze zrozumieniem, ale cytowany tekst i to c
              > o napisałeś to jedno i to samo.

Chyba ty nie bardzo rozumiesz co napisał "KAJ" a co ja .Bo jak wyjaśnisz spędzanie czasu w miejscu w którym się jeszcze nie pracuje w czasie gdy powinno się być w miejscu gdzie się jeszcze pracuje?
              Otóż na wygaśnięcie umowy o prace nie czeka się w przyszłym miejscu pracy. Teraz zrozumiałeś?
              • jaromirka.4 Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 29.12.10, 22:05
                Święta są. Wszyscy spędzamy je w domu. No chyba, że ty jesteś w pracy. Jeśli to nie tajemnica, ile Darek płaci za takie występy na forum?
                • Gość: maciek Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:11
                  A jakie jest dzisiaj święto?
                  P.S. Jońskiego nie znoszę, ale równie nie znoszę nieformalnego zajmowania publicznych stanowisk. Co szkodziło Panom Cieślakowi i Paczkowskiemu zacząć pełnić obowiązki po 05.01
                  • jaromirka.4 Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 29.12.10, 22:22
                    Kpisz czy o drogę pytasz? Wszyscy wiemy, że w Polsce zwyczajowo zaczyna się Święta w Wigilię, a kończy po Nowym Roku. Chyba nikt, poza stałymi służbami (lekarze, energetycy, stróze, sprzedawcy) nie pracuje dziś ani nie będzie pracował jutro czy pojutrze. Przynajmniej ja nie znam takich ludzi. A już na pewno nie pracuje się w takich miejscach jak zarządy korporacji.
                    • Gość: maciek Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 23:04
                      oj to bardzo mało wiesz o świecie. znam dużo firm w tym spółek giełdowych dla których okres 27-31.12 są normalnymi dniami pracy.Koniec roku to dosyć pracowity okres również dla zarządów spółek (za dużo wiedzy czerpiesz z telenowel)
                      A skoro strefa nie pracuje to dlaczego na jej terenie prowadzone są prace rozbiórkowe?
                      • jaromirka.4 Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 29.12.10, 23:16
                        I któryś z wymienionych w artykule panów te prace wykonuje osobiście? Czy ja mówię, że chodzi mi o jakichś roboli? Czy raczej o normalnych pracowników? Nie wiem, co to jest telenowela (w życiu nie było mi dane żadnej obejrzeć), ale wnioskuję z twojego tekstu, że ty znasz się na nich znakomicie. Mamusia czy żona oglądają od rana do wieczora?
                        • Gość: maciek Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 23:30
                          I któryś z wymienionych w artykule panów te prace wykonuje osobiście?

Jakie prace?

Czy ja mówię, że chodzi mi o jakichś roboli? Czy raczej o normalnych pracowników?

Podaj definicję "normalnego pracownika " bo nie bardzo wiem o co chodzi

Nie wiem, co to jest telenowela (w życiu nie było mi dane żadnej obejrzeć), ale wnioskuję z twojego tekstu, że ty znasz się na nich znakomicie. Mamusia czy żona oglądają od rana do wieczora?Jakie prace?

Skąd wiesz ,ze nie oglądałaś skoro nie wiesz co to jest. Może oglądasz od rana do wieczora w błogiej nieświadomości? Pan Jourdain również nie wiedział ,ze całe swoje życie mówił prozą.
                          • jaromirka.4 Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 29.12.10, 23:37
                            Nudzisz, człowieczku. Idź już spać. Może ty jesteś jednym z tych, którzy muszą jutro wstać o czwartej do roboty (i w żadnym wypadku nie chodzi tutaj o prowadzenie porannej audycji w regionalnej tv) i rzną głupa, udając, że nie wiedzą co to znaczy normalna praca?
                            • Gość: hehe Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.toya.net.pl 30.12.10, 00:02
                              Wspaniałe są takie sparringi trolli w parach mieszanych. Ale teraz dawajcie już na ostro, jazda!!!
                            • Gość: maciek Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 00:06
                              Czyli tak jak myślałem ...merytorycznie to trochę nie bardzo. Dodam Ci dla ułatwienia ,ze jedyną chyba grupą zawodową która ma święta w wymienionym przez Ciebie okresie to brać nauczycielska.Ale ciężko uznać pana od WF z gimnazjum za kadrę zarządzającą
                              • graz.ka Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 30.12.10, 00:10
                                Pracują też przedszkola :)
                                W szkołach - świetlice.
                                Czy jak wstaję po 4.00, żeby otworzyć przedszkole o 6.00 to jestem robolem? Albo moja praca jest nienormalna?
                              • jaromirka.4 Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 30.12.10, 12:08
                                Znasz jakąś wyższą uczelnię, która pracuje w Święta? Podobnie większość fabryk nie pracuje, ponieważ nie opłacałoby się uruchamiać linii produkcyjnych na tak krótko i z tak wieloma przerwami. Lepiej przeprowadzić w tym czasie konieczne przeglądy i naprawy. Sprawdź chociażby w Indesicie. Dodatkowo, jeśli jesteś kadrą zarządzającą, to zapewne masz wiele dni zaległego urlopu, który musisz wykorzystać przed rozwiązaniem umowy z byłym pracodawcą. I co jest niezwykłego w tym, że człowiek chce dostać trzynastą pensję cz inną premię, która należy mu sie jak psu zupa? Ty zapewne oddałbyś ją bez mrugnięcia okiem? Niestety, za pisanie bzdur na forach możesz dostać, co najwyżej, uścisk dłoni Darka i marzenia o tym, że kiedyś, gdy już wywalczycie te stołki w UM, dostaniesz jakąś wygodną fuchę opłacaną z naszych podatków (na pewno jednak nie zostaniesz panem od wf, bo na to trzeba mieć jednak porządne wykształcenie). Ale to chyba nieprędko, patrząc na styl w jakim działacie.
                                • Gość: maciek Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 17:43
                                  >Znasz jakąś wyższą uczelnię, która pracuje w Święta?

Oczywiście , wyższe uczelnie to wiodą prym w zatrudnieniu w Łodzi, Polsce , i w całej galaktyce

>Podobnie większość fabryk nie pracuje, ponieważ nie opłacałoby się uruchamiać linii produkcyjnych na tak krótko i z tak wieloma przerwami.

Oczywiście , masz rację uruchomienie produkcji na 5 dni w tygodniu nie ma najmniejszego sensu .Aż dziw ,ze te durne zakłady tydzień w tydzień w ciągu roku to robią. zatrudnij się tam w ramach kadry zarządzającej i wyjaśnij im że praca przez pięć dni w tygodniu jest bzdurą .

> Dodatkowo, jeśli jesteś kadrą zarządzającą, to zapewne masz wiele dni zaległego urlopu, który musisz wykorzystać przed rozwiązaniem umowy z byłym pracodawcą.

Poczytaj moja droga kodeks pracy . Urlopu wypoczynkowego nie możesz wykorzystywać na pracę w innym podmiocie.

>I co jest niezwykłego w tym,że człowiek chce dostać trzynastą pensję cz inną premię, która należy mu się jak psu zupa?

Jak ktoś ma "psi charakter" to zrobi wszystko dla miski zupy

>Ty zapewne oddałbyś ją bez mrugnięcia okiem?

Nie, po prostu poczekałbym do nowego roku ,a nie przebierałbym nóżkami ,żeby już móc porządzić.

>Niestety, za pisanie bzdur na forach możesz dostać, co najwyżej, uścisk dłoni Darka i marzenia o tym , że kiedyś, gdy już wywalczycie te stołki w UM, dostaniesz jakąś wygodną fuchę opłacaną z naszych podatków (na pewno jednak nie zostaniesz panem od wf, bo na to trzeba mieć jednak porządne wykształcenie). Ale to chyba nieprędko, patrząc na styl w jakim działacie.

A co , ponieważ tobie płacą za pisanie to zakładasz ,ze innym też?
                                  Na żadną fuchę w urzędzie nie liczę bo "lizanie tyłków " na w pracy i na forach nie jest moją mocną stroną.
                                  Nie jestem ,żaden "wy", pisze we własnym imieniu i mam gdzieś czy Ty bądź ktokolwiek ma podobne zdanie Niby nie lubisz komuchów ale styl argumentacji i prowadzenia dyskusji masz iście "gomułkowski"
                                  • jaromirka.4 Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 30.12.10, 18:17
                                    Zdziwiłbyś się, ile w Łodzi mamy wyższych uczelni i ile ludzi na nich pracuje. Szkoda, że nie sprawdziłeś tego, co piszę o zakładach produkcyjnych. Gdybyś to zrobił,wiedziałbyś, że pracownicy zostali wysłani na urlop do końca roku. I dzieje się tak co roku. W poniedziałek 27. grudnia nie pracowało wiele sklepów (nie tylko mięsnych). Za to w urzędach w Łodzi można załatwiać sprawy nawet w Sylwestra. Tyle, że pracowników jest przynajmniej o połowę mniej, bo wszędzie, gdzie to możliwe, władze miasta pozwalają ludziom odpocząć w święta. I przypominam ci, że 25 i 26 grudnia wypadał w weekend czyli pracownicy mają prawo do dodatkowego dnia wolnego. Reszta twojego tekstu nie nadaje się do komentowania. Jesteś jakimś anarchistą? Wybacz, ale sądziłam, że na temat polityki wypowiadają się poważni ludzie, którzy mają poważne poglądy na temat państwa. Cóż... czasem niestety, zdarza mi się pomylić. A, i jeszcze jedno - urlop wypoczynkowy możesz wykorzystywać na co chcesz. Pracodawcy nic do tego. Chyba, że pracowałbyś w tym czasie u konkurencji, a jakiś zapis kontrakcie uniemożliwia ci to. Coś kiepsko u ciebie ze znajomością swoich praw.
                                • Gość: accountant Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.43.rev.vline.pl 30.12.10, 21:26
                                  Do jaromirki.4 Cierpisz głupolu na "wzmożone samopoczucie". Tego , niestety , nie da się leczyć........
                                  • jaromirka.4 Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 30.12.10, 21:40
                                    Spadaj, komuchu jonskiego.
                        • Gość: gosc Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.smrw.lodz.pl 30.12.10, 18:01
                          jaromirka chyba tez masz tyly z wyksztalceniem skoro o kims kto pracuje rzetelnie piszesz pogardliwie "robol"
                          On tez jest pracownikiem takim ja Ty - jezeli wogole pracujesz czy inni ludzie - pomysl zanim cos napiszesz
                    • Gość: gość Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.smrw.lodz.pl 30.12.10, 07:37
                      Jak jeszcze nie należysz do PO to szybko się zapisz. Masz duże szanse na karierę:). Pozdrowienia dla tych co jednak pracują między świętami.
                  • Gość: Harcerz :) Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.10, 08:59
                    Tak na zdrowy rozum, to chłopy zaczęły robić za darmo dla miasta i qrwa też jest źle.... Jak by im się zapłaciło za ten tydzień roboty byłoby też źle.... Ale to już takie metody ma się we krwi Panie Berger...Prawda? Pozdrawiam Towarzysza!Czuwaj!!!!!!!!!
                    • Gość: 6ik Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 13:12
                      Czuwaj! Ale pogięło Cię, Druhu! Przecież powinieneś ze zbiórek w swej harcówce wiedzieć, że szef spółki skarbu państwa nie może jednocześnie być wiceprezydentem miasta, chociażby nawet pracował za darmo. I powinieneś także wiedzieć, że wiceprezydent, który nie jest formalnie wiceprezydentem, nie może mieć opłacanych z publicznych pieniędzy swoich asystentów z telefonami oraz szoferów z brykami.
                      Czuwaj, Druhu, czuwaj!
    • Gość: ap kolejny łódzki fenomen:))))))))))))) IP: 81.219.113.* 29.12.10, 20:07
      jesteśmy chyba jedynym miastem gdzie wiceprezydenci to pełnomocnicy i rządzą miastem społecznie,hehehe Cieślakowi się nie dziwię że liczy na kasę, w końcu zawsze to stawiał na pierwszym miejscu (coś o tym wiedzą chyba w CBA i ABW) a teraz cały czas kręci rolki w ŁSSE bo musi odwdzięczyć się terenami dla inwestorów co dali kasę na kampanię wyborczą PO,hehehehe a później i tak długo zostanie w UMŁ jak długo będzie mu się to opłacało a miasto ma w d... jak i pozotała trójka czyli Paczkowski i Zdanowska:))))) z formalnego punku widzenia nie powinni przebywać jednak w gabinetach wiceprezydentów ale PO nie pierwszy raz pokazuje że łamanie prawa dla tej partii to normalne i trzeba zacząć już wyć PiS wróć, bo nawet kaczory to były super uczciwe towarzystwo,heheheheh
      • Gość: jake Re: kolejny łódzki fenomen:))))))))))))) IP: *.centertel.pl 29.12.10, 20:24
        koleżko... mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę z tego, że Internet nie zapewnia anonimowości nawet, jak takim głupkom się wydaje inaczej. Za każde zdanie Twojego komentarza da się znaleźć odpowiedni paragraf, ale nie na bohaterów Twojego wpisu, a na Ciebie.
        Aż szkoda słów, żeby Ci odpowiadać, jak bardzo się mylisz, bo Ty to sam wiesz, cóż niestety los strasznie Cię widać skrzywdził, następnym razem pomyśl zanim nie tylko palniesz głupotę, ale i złamiesz prawo.
        • Gość: łodzianin to trzeba wyjaśnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 20:39
          Jake, uspokój się z tym grożeniem - jest wolność słowa i w przypadku osób publicznych, sięga ona bardzo daleko. Mamy prawo wiedzieć, jako obywatele i podatnicy, w jakim charakterze nieuprawnione osoby wydają polecenia miejskim urzędnikom, na jakiej podstawie korzystają ze służbowych samochodów i komórek, a także z jakiego powodu pan Cieślak nie zrezygnował z etatu w ŁSSE, a i pan Paczkowski nie objął funkcji. Przydałaby się komisja śledcza w radzie miejskiej, ale nie wiem, czy można ją powołać. Poza tym - trzeba tym zainteresować prokuraturę. Sprawa jest na tyle gruba, że prokuratura powinna z urzędu wszcząć postępowanie w kierunku art. 233 kk.

Jeżeli pan Cieślak kierował się żądzą otrzymania premii i dostanie ją za pracę w ŁSSE do końca roku, choć od kilku dni faktycznie pracuje już w UMŁ - jest to naganne. Za taki numer niestety nalezy się dymisja. Nie spodziewam się jednak, aby koleżanka "Mira" od afery hazardowej przejęła się tą aferą. Ponadto, ŁSSE jest spółką publiczną (75% ma Skarb Państwa), a więc jako podatnicy utrzymujący Skarb Państwa mamy prawo wiedzieć, za co płacimy panu Cieślakowi. Podobnie - trzeba wyjaśnić przyczyny nieobjęcia stanowiska przez pana Paczkowskiego. Straszenie prokuraturą członków opinii publicznej to obyczaje właściwe na Białorusi, jake, ale tu jest Polska i są pewne standardy, o których musi pamiętać nawet wszystkomogąca PZPR, pardon, PO. Podobnie wyzwiska są nie na miejscu. Jeśli tego nie rozumiesz, to Ciebie los strasznie skrzywdził. Pamiętaj też, że grożenie odpowiedzialnością karną samo jest przestępstwem - sprawdź w kodeksie, skoro jesteś tak wytrawnym prawnikiem.

Uważam, że radny Berger wykrył sporą aferę i jako podatnik i obywatel chcę wiedzieć, kto tu robi przekręt i na czym on polega?
          • Gość: Ekonomista Re: to trzeba wyjaśnić IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.10, 09:11
            Misiu:) nie jestem Balcerowicz ale z tego co wiem, to Skarb Państwa a co za tym idzie "My-Podatnicy" nie daje złamanej złotówki na strefy, bo muszą same na siebie zarabiać, więc sfolgowałbym z tym "my podatnicy płacimy" ;) ale to tak na marginesie bo widzę, że tu towarzystwo wszystko-wiedzące:) więc przepraszam i już się nie mieszam:)
            pozdrawiam!
            • Gość: łodzianin ŁSSE to własność podatników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 09:40
              W kwestiach prawnych radziłbym akurat Balcerowicza nie pytać, bo to ekonomista.

Wyjaśniam Ci udział nas - podatników - w funkcjonowaniu Strefy: na swojej stronie BIP ŁSSE podaje, że jej kapitał zakładowy wynosi blisko 25 milionów złotych.

www.sse.lodz.pl/index.php?page/menu/63/
              Kapitał ten w całości pokryli podatnicy, bo akcjonariuszami ŁSSE są 2 miasta i w 75% Skarb Państwa:

www.sse.lodz.pl/index.php?page/menu/41/
              Kapitał zakładowy powstaje z wkładów, jakie na pokrycie udziałów wnoszą udziałowcy (akcjonariusze). A więc tak - to my, podatnicy, zafundowaliśmy sobie spółkę ŁSSE. Jest to spółka publiczna i jej funkcjonowanie zostało sfinansowane z naszych podatków.

Czy teraz jest to jasne, "Misiu"?
        • madox44 koleżko jake, alboś ślepy alboś zamieszany 29.12.10, 21:33
          Łamanie prawa przez urzedników/pracowników samorzadowych i państwowych w tym mieście odbywa się na porządku dziennym od wielu lat.
          I tylko świadomość podatników wzrasta. Jedynie TO może ci nie pasić
          • Gość: HEH Re: koleżko jake, alboś ślepy alboś zamieszany IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 21:59
            > Łamanie prawa przez urzedników/pracowników samorzadowych i państwowych w tym mi
            > eście odbywa się na porządku dziennym od wielu lat.

Nie twierdzę, że tak nie jest... ale...
            Jak masz dowody i konkrety jakieś to migusiem do prokuratury... a jak nie... to niestety ale pomawiasz osoby publiczne. Niestety... szczęście tu ma cała masa ludków, że pomawiane i oczerniane osoby, olewają cienkim sikiem taką paplanine, bo tak naprawdę to wasze paplanie i oczernianie nie ma żadnej mocy politycznej...
            • madox44 cienki sik a moc POlityczna 29.12.10, 22:12
              Gość portalu: HEH napisał(a):
              >
              > Niestety... szczęście tu ma cała masa
              > ludków, że pomawiane i oczerniane osoby, olewają cienkim sikiem taką paplanine,
              > bo tak naprawdę to wasze paplanie i oczernianie nie ma żadnej mocy politycznej

łamanie prawa przez moc POlityczną - TO JEST TO
              • Gość: MMS Re: cienki sik a moc POlityczna IP: 193.106.101.* 29.12.10, 23:49
                I żebyś się zdziwił, odwołalismy kropka damy radę odwołac też i barbie
                W ludziach jest siła, tą siłą jest mała kartka wyborzcza, niby niepozorna a jaka skuteczna
                • jaromirka.4 Re: cienki sik a moc POlityczna 29.12.10, 23:54
                  Ale po co wy chcecie kogokolwiek odwoływać, skoro już pokazaliście, że rządzić Łodzią nie potraficie. Przecież z tego powodu łodzianie na was nie głosowali. To, że raz wam się udał przekręt, to nie znaczy, że uda się kolejny raz.
                  • Gość: slakro Re: cienki sik a moc POlityczna IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 07:46
                    Jak masz pisać głupoty to nie zajmuj miejsca jesteś zielona i namówił cię jakiś peowiec i wypisujesz bzdury na ilość a nie na jakoś mnie daleko do SLD czy PiS ale nie cierpię krętactwa ,matactwa i gnębienia ludzi
                • Gość: hehe Re: cienki sik a moc POlityczna IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 23:55
                  Odwołanie Kropy pokazało że alternatywa jest jedynie odrobinę mniej żałosna i ludziom nie będzie się już chciało chodzić na referendum. Szkoda czasu skoro i tak i tak Tomaszewski zawsze wypłynie.
                  • Gość: gość Re: cienki sik a moc POlityczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 07:10
                    > Odwołanie Kropy pokazało że alternatywa jest jedynie odrobinę mniej żałosna i l
                    > udziom nie będzie się już chciało chodzić na referendum. Szkoda czasu skoro i t
                    > ak i tak Tomaszewski zawsze wypłynie.

i bardzo dobrze bo to jeden z niewielu łódzkich polityków który coś pozytywnego dla tego miasta zrobił
                    • Gość: gosc Precz z politykami wszelkiego ubarwienia ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.10, 08:26
                      Wroclaw rośnie bez politykierstwa. Bezpartyjny Dudkiewicz górą !
            • Gość: łodzianin Re: koleżko jake, alboś ślepy alboś zamieszany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 14:04
              Ojej, HEH, idź do lustra koleś i sprawdź, czy ci zaczes na łukaszenkę nie wyrósł! "Pomawiasz osoby publiczne". Ojoj, straszne, że pomawia, ojojoj. Śmieszy mnie nicość twoich wypowiedzi.

A nie przyszło ci do łba, stalinowski resentymencie, że "osoba publiczna" powinna najpierw wytłumaczyć się wyborcom ze swoich poczynań? Tęsknisz do stalinizmu, synku, bo to wtedy się ścigało za "pomawianie osób publicznych". "Władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej nalezy do Narodu" - mówi ci to coś, kolego? My podatnicy mamy prawo wiedzieć, jak się wydaje nasze pieniądze. Jeżeli ktoś, kto nie jest wiceprezydentem, korzysta z apanaży na nasz koszt, to chcemy wyjaśnienia tego i ukarania winnych. Od wyjaśniania takich spraw jest prokuratura. Nie zajmuje się ona natomiast "pomawianiem osób publicznych" - "osoba publiczna" może sobie ścigać "pomawiającego" z oskarżenia prywatnego, ingorancie, i życzę jej powodzenia w przypadku takich wypowiedzi, jak te, które cię tak rozindyczyły.
        • Gość: kki Re: kolejny łódzki fenomen:))))))))))))) IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 22:27
          Szantaż i pogróżki. Co to za typy piszą na forum internetowym. Plujmy na nich i bojkotujmy ich
    • Gość: fraq Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.centertel.pl 29.12.10, 20:11
      Z tego artykułu właściwie nic nie wynika. Poza tym, że panowie do 5 stycznia pracują dla miasta charytatywnie. Już sam tytuł brzmi tak, jakby wydarzyła się jakaś spektakularna sprawa. Tymczasem wraz z lekturą z wielkiego nadmuchanego balona zostaje totalny flak. Gratulujemy Wyborczej poziomu przeciętnego brukowca. :)
      • Gość: adk Re: Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.multimo.pl 29.12.10, 20:20
        ha,ha,charytatywnie-lemingi pora sie budzić
        • Gość: jake Re: Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.centertel.pl 29.12.10, 20:31
          no to się obudź lemingu i pokaż co z tego co robią dla urzędu teraz mają???
          • Gość: adk Re: Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.multimo.pl 29.12.10, 20:39
            a widziałeś ze coś robią?bo ja nie zauważyłem
            • Gość: jake Re: Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.centertel.pl 29.12.10, 20:43
              no to bajer...czyli nic nie robią i nic nie dostają... i z czego cała sprawa? jednak ta tabliczka wydaje się jedynym argumentem, nazwijmy więc to aferą tabliczkową... pozostaje pogratulować redakcji, która zapewne cały dzień śledziła i obserwowała pół urzędu, wykrycia afery tabliczkowej... klasa, nie ma to jak nasze lokalne media i dziennikarze śledczy :P
              • Gość: adk Re: Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.multimo.pl 29.12.10, 21:38
                Jake na prezydenta-umie kręcić!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wrr ile za taka fuchę wziął by Berger, Joński IP: 81.219.29.* 29.12.10, 20:22
        czy komisarz Cadzyński? Nie PO to non stop występują z jakimiś bzdurami biorąc znów sPOłeczeństwo na zmęczenie. Te typy POprostu tak mają.
      • Gość: z Re: Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.retsat1.com.pl 29.12.10, 20:24
        W Polsce nie wolno świadczyć pracy bez wynagrodzenia. Chyba, że się jest wolontariuszem. A umowa o pracę obowiązuje zawsze, więc jest to wykroczenie przeciw KP.
        • Gość: j Re: Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.centertel.pl 29.12.10, 20:40
          to przeczytaj artykuł uważnie, bo choć w sensacyjnym tonie, to jednak da się go zrozumieć w całości. zwróć uwagę na słowo "społeczny" i znajdź mi fragment, który mówi, że mają umowę... :)
          • Gość: z Re: Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.retsat1.com.pl 29.12.10, 22:21
            Cały problem, że nie mają.
            • Gość: bard Re: Autor artykułu zapomniał o konkluzji IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.10, 07:30
              wiekszy problem jest taki ze publicznie posluguja sie tytulami do ktorych nie maja prawa
    • Gość: jake Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.centertel.pl 29.12.10, 20:19
      a niby gdzie w tym jest absurd? konkrety... goście dostają nominację 5 stycznia, spoko. Do tego czasu nie dostają od miasta złamanego grosza, spoko. Więc co jest NIEspoko?
      • Gość: adk Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.multimo.pl 29.12.10, 20:22
        to po co pchaja ryje do gabinetów wiceprezydenckich i jeszcze te tabliczki
        • Gość: jake Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.centertel.pl 29.12.10, 20:29
          a to teraz tabliczka jest decydującym argumentem? kawałek metalu przykręcony do drzwi? nie no to rzeczywiście sprowadzając dyskusję do tego poziomu można zawsze powiedzieć, że pewnie wyszło taniej wygrawerować od razu wszystkie, a nie te dwie zostawiać na później, przynajmniej za robociznę mniej zapłacił urząd, a może i materiał w hurcie poszedł. Błagam przecież to jakaś żenada debatować nad tabliczką? Czy oni robią naprawdę coś złego pracując za darmo dla miasta? OK, z perspektywy normalnego człowieka to może być nawet frajerstwo, ale może dobrze, że znalazło się dwóch nienormalnych, którzy myślą inaczej? :)
          • Gość: adk Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.multimo.pl 29.12.10, 20:42
            a trzecim nienormalnym jesteś chyba ty,no chyba że masz swój interes w tym żeby tak pisać
            • Gość: Kajo Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: 79.139.75.* 29.12.10, 21:24
              A Ty w ogóle masz coś do powiedzenia?
        • Gość: gość Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.10, 20:30
          I na jakiej podstawie wydają polecenia? Bo to jest najciekawsze.
          • Gość: jake Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.centertel.pl 29.12.10, 20:37
            a to tylko pan "miernej reputacji" Berger twierdzi, że wydają. Cóż, jaki autor taka teza. Chyba na szkolenia do Urbana uczęszczał, bo już w trakcie kampanii świetnie sobie poczynał z bezpodstawnymi oskarżeniami.
            A ja bym się raczej panów Bergera i Jońskiego spytał, dlaczego ich koleżka ze ZDiTu, uciekał jak poparzony kiedy jego patroni przegrali wybory? Może ktoś by zwrócił uwagę, że jeszcze kilka tygodni temu to przez tych panów odwracających uwagę, karetki po mieście nie jeździły, a ludzie słabli na chodnikach wracając przez całe miasto na piechtę. To może po kolei, najpierw osądźmy idiotów, którzy o mało nas nie pozabijali w swej ułańskiej fantazji, a później zajmiemy się hahahacharytatywnymi wiceprezydentami.
            • Gość: łodzianin Berger słusznie pyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 20:56
              Jake, przed chwilą groziłeś odpowiedzialnością karną internaucie za pomówienia. Pamiętaj, nie jesteś anonimowy. Tego rodzaju wyzwiska źle świadczą o tobie i pokazują, że wpadłeś w histerię, bo Berger wykrył coś, co trzeba wyjaśnić, a ty starasz się to zakrzyczeć.

Wyjaśnię ci, na czym polega problem, bo nie rozumiesz:

1) Pan Cieślak wesług Gazety Obłudzkiej czeka na premię w ŁSSE. Jeżeli to prawda (czego nie zakładam, ale wymaga to wyjaśnienia przez prokuraturę), to premia mu się nie należy, bo powinien przepracować określony czas, aby ją dostać. Jeżeli ją dostanie, a nie pracuje faktycznie w ŁSSE do końca roku, to jest to niedopuszczalne. O tę kwestię pyta Berger i pyta w imieniu nas wszystkich - podatników. ŁSSE nie jest spółką prywatną, ale nawet i w prywatnej spółce odpowiada się za działanie na szkodę spółki. Jako mieszkańcy Łodzi mamy dosyć niejasnych układów i chcemy, żeby ta sprawa została wyjaśniona. Jeżeli pan Cieślak istotnie poświęca się charytatywnie, to w jego interesie jest wyświetlenie tej kwestii, aby ludzie dowiedzieli się, jak bardzo się poświęca dla miasta. Jeżeli jest inaczej - to podatnicy mają prawo o tym wiedzieć i wyciągnąć z tego wnioski. Tak działa państwo prawa. Czy to jest dla Ciebie jasne?

2) Jeżeli panowie "wiceprezydenci" wydawali polecenia urzędnikom miejskim, a nie mieli takich uprawnień, to działali z przekroczeniem uprawnień na szkodę interesu publicznego. Jeżeli tak było - chcemy wyjaśnienia tej kwestii i zapobieżenia objęciu przez nich stanowisk. Nie jest dopuszczalna sytuacja, w której miejskim urzędnikom (a więc urzędnikom utrzymywanym z naszych podatków) polecenia wydaje ktoś, kto nie ma do tego uprawnień. Radny Berger słusznie domaga się wyjaśnienia tej kwestii. Czy to jest dla Ciebie jasne?

3) Jeżeli panowie Cieślak i Paczkowski korzystali, nie będąc wiceprezydentami, korzystali ze służbowych pojazdów i telefonów, to wymaga to wyjaśnienia przez prokuraturę. Nie jest to prywatne mienie pani Zdanowskiej ani nawet jej partii, tylko własność publiczna, czyli nas - podatników. Chcemy wiedzieć, kto i na jakich zasadach z niej korzysta. Jeżeli dopuszczono do wykorzystania własności publicznej w sposób nieuprawniony, to winni tego stanu rzeczy powinni ponieść odpowiedzialność, włącznie z karną. Słusznie pyta o to radny Berger. Czy to jest dla Ciebie jasne?

4) Jeżeli panowie Cieślak i Paczkowski pracują, tj. zawarli ustnie umowę o pracę, a nie potwierdzono z nimi tej umowy na piśmie najpóźniej z chwilą podjęcia pracy, to sprawca tego czynu popełnił wykroczenie. Trzeba ustalić, czy popełniono wykroczenie, a jeżeli tak - kto jest winny. Ponieważ umowy podpisuje z wiceprezydentami pani prezydent, to ona w takim wypadku naraziłaby się na grzywnę od 1000 do 30.000 złotych. Jako podatnicy chcemy wiedzieć, czy prezydent naszego miasta popełniła wykroczenie.

Opowieści o pracy charytatywnej sobie daruj. Nie jesteśmy dziećmi. Charytatywnie to się pracuje w PCK, a nie w UMŁ.
              • Gość: gość Re: Berger słusznie pyta IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.10, 22:37
                Dochodzi jeszcze kwestia u używania tytułów prezydenckich, czyli świadomego wprowadzania w błąd petentów i urzędników. Na to też jest paragraf. Jak mam mieć szacunek do władzy, która już na początku kadencji pokazuje, że prawo ma w dupie?
      • Gość: maciek Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:15
        niby gdzie w tym jest absurd? konkrety... goście dostają nominację 5 stycznia
        > , spoko. Do tego czasu nie dostają od miasta złamanego grosza, spoko. Więc co j
        > est NIEspoko?

NIEspoko jest to ,że mogą podejmować decyzje bez żadnej odpowiedzialności bo formalnie funkcje będą pełnić od 5 stycznia.
      • Gość: gosc Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.smrw.lodz.pl 30.12.10, 00:44
        fakt ze udaja wiceprezydentow, ktorymi de facto nie sa,
        nie mozna byc troche w ciazy, niestety:)
        spolecznie to mozna grabic liscie w parku i odsniezac ulice, a nie rzadzic miastem
    • Gość: inspektor Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 20:46
      Przypuszczam również, że podpisują pisma -to ciekawe i interesujące.Brawo Panie Jarku.Niech Pan poda więcej takich przekrętów.
    • Gość: Paweł Berger - emeryt, który wszystko potrafi IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.10, 21:28
      Idź na emeryturę. Spadaj z ŁSI - ale ty na wszystkim się znasz i potrafisz....
      polityk... :-( żałosne
      • Gość: stanislaw Re: Berger - emeryt, który wszystko potrafi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:36
        Zgoda, Bergr to gnida
    • jakub.hubert Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi 29.12.10, 21:42
      "Absurdalnie wygląda zarzut, że chcą wziąć dodatkowe pieniądze - mówiła Zdanowska". Ale to bardzo prosto sprawdzic. Dostana nagrode - mial racje Berger, a Zdanowska sie osmieszy. Odwrotnie? Wiadomo kto zapewnial zgodnie z prawda. Wystarczy poczekac pare dni i sprawdzic.
      • Gość: z Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.retsat1.com.pl 29.12.10, 22:26
        Przedstawią zaświadczenie, że wzięli zaległy urlop. Hieny.
    • Gość: Gnida Berger Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:59
      Berger węszył i wywęszył, tylko to potrafi ta lewacka gnida, tylko co z tego co wywęszył - wielkie NIC
    • Gość: gość Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 22:03
      Swoją drogą to ciekawe kim jest ten najaktywniejszy na forum obrońca "pokrzywdzonych" wiceprezydentów, niejaki Jacke? Może to ten, który zamieścił w gazetach słynny już nekrolog...? Mam wrażenie graniczące z pewnością, że to ten sam ORZEŁ :-)
      • Gość: fan Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.10, 22:21
        "Lubię to" - nawiązując do pewnej funkcji na jednym z portali społecznościowych.

• jaromirka.4 Młodzieżówka SLD niech się zamknie choć na Święta 29.12.10, 22:03
      Czy SLD ma coś do zaproponowania Łodzi poza pyskówkami na forach? Rzygać się chce od czytania tych chamskich odzywek gó...ażerii eseldowskiej. Im więcej takich "afer" różne jonskie i bergery wykrywają, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że słuszne było głosowanie na Panią Prezydent Zdanowską. Apropos, ktoś widział, jakie wędliny zaserwowała na Święta kubańska połowica Darka? I w którym "sklepie" je nabyła?
      • jakub.hubert Re: Młodzieżówka SLD niech się zamknie choć na Św 29.12.10, 23:01
        > (...) tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że słuszne było głosowanie na Panią Prezydent Zdanowską.

Ale ta Pani jest jakas taka... niekompletna... brakuje jej czegos... hmmm... gdzie ma ta Pani czapke ? :)

(przepraszam, to moj pierwszy niemerytoryczny post na forum, chcialem zobaczyc jak to jest ;D )
        • jaromirka.4 Re: Młodzieżówka SLD niech się zamknie choć na Św 29.12.10, 23:21
          Nie znoszę komuchów i to dotyczy również ciebie, choć pewnie uważasz sie za jakiegoś lepszego komuszka, bo z ... (wybacz, nie pamiętam nazwy tej kanapowej partii, z której próbowałeś zdobyć mandat radnego). Postanowiłeś wrócić do Darka czy pisanie populitycznych tekstów na forach to twoja strategia przetrwania do następnych wyborów?
          • Gość: łodzianin 2jaromirka.4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 09:44
            A ja nie lubię złodziei, jaromirka.4, więc może się już lepiej zamknij, co?
          • jakub.hubert Re: Młodzieżówka SLD niech się zamknie choć na Św 30.12.10, 13:32
            jaromirka.4 napisała:

> Nie znoszę komuchów i to dotyczy również ciebie, choć pewnie uważasz sie za jak
            > iegoś lepszego komuszka,

W Polsce nigdy nie bylo komunizmu, co najwyzej socjalizm i to tez mocno kulawy. Opowiadam sie m.in. za podatkiem liniowym, ktorego nawet ten wspanialy blogoslawiony rzad PO nigdy nie potrafil wprowadzic, bo ten rzad jedyne co potrafi to ladnie mowic. Tak smao bedzie z Pania Bez Czapki.
            Ale dla ciebie moge byc nawet halibutem jesli sprawie ci tym przyjemnosc :)

> wybacz, nie pamiętam nazwy tej kanapowej partii, z której próbowałeś zdobyć mandat radnego)

To slusznie ze nie pamietasz, bo nie probowalem zdobywac mandatu radnego z listy jakiejkolwiek partii.

> Postanowiłeś wrócić do Darka czy pisanie populitycznych tekstów na forach to twoja strategia przetrwania do następnych wyborów?

Rozumiem, ze nie dopuszczasz mysli ze ludzie maja jakies swoje wlasne prywatne poglady? Gdybym mial podobne nastawienie do zycia i ludzi co Ty, to musialbym sie zastanowic do kogo ty wracasz - do Kaczynskiego? :)
            • Gość: łodzianin Re: Młodzieżówka SLD niech się zamknie choć na Św IP: *.toya.net.pl 30.12.10, 14:14
              Do kogo ta mowa, Hubert? Ty w każdych wyborach próbujesz startować i g. ci z tego wychodzi. Tutaj dla przypomnienia twój i twojej koleżanki wynik z ostatnich (2009 r.) wyborów do Parlamentu Europejskiego:
              "• ŁÓDŹ: Julia Kirowa-Wiśniewska, Jakub Hubert - 420 głosów."
              Buhaha!
              • jakub.hubert Re: Młodzieżówka SLD niech się zamknie choć na Św 31.12.10, 00:19
                Gość portalu: łodzianin napisał(a):

> Do kogo ta mowa, Hubert? Ty w każdych wyborach próbujesz startować i g. ci z te
                > go wychodzi. Tutaj dla przypomnienia twój i twojej koleżanki wynik z ostatnich
                > (2009 r.) wyborów do Parlamentu Europejskiego:
                > "• ŁÓDŹ: Julia Kirowa-Wiśniewska, Jakub Hubert - 420 głosów."
                > Buhaha!

Po pierwsze to mowa byla o Radzie Miejskiej. Wiec napisalem ze nie startowalem z zadnej lsty partyjnej, ani tym bardziej z listy SLD. I to jest prawda.
                Do Europarlamentu startowalem, owszem, tez z listy niepartyjnej, ale co to ma za znaczenie tak w ogole odnosnie przekretu w magistracie i tego tematu? Chyba ze tu na forum ktos chcialby napisac moj zyciorys? :|
                A moze chesz udowodnic ze to zle ze ktos startuje w wyborach? Taki mamy system w Polsce ze kazdy moze startowac - nawet Ty - do czego goraco zachecam. Bo na razie nie slyszalem ze PO planuje zniesienie demokracji, chociaz zaczynaja sie tak zachowywac - szczegolnie w Łodzi.
                • Gość: łodzianin Re: Młodzieżówka SLD niech się zamknie choć na Św IP: *.toya.net.pl 31.12.10, 00:24
                  Hehe! Jasne! Ale z tym pomysłem, że uda ci się załapać na kasę w Parlamencie Europejskim to nieźle pojechałeś! Nie dla psa kiełbasa, Kubusiu! A przypomnij mi jeszcze gdzie kandydowałeś w tegorocznych wyborach samorządowych?Bo że kandydowałeś, to więcej niż pewne.
                  • Gość: gosc czep się gwiazdyZdanowskiej! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.10, 08:56
                    partyjniactwo i kolesiostwo to "zalety" POlskiej demoracji.
                    twój idol to zapewne MIRO
                    • Gość: łodzianin Re: czep się gwiazdyZdanowskiej! IP: *.toya.net.pl 31.12.10, 13:11
                      Bardzo merytoryczna odpowiedź. Typowa dla SLD.
      • Gość: hehe Re: Młodzieżówka SLD niech się zamknie choć na Św IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 23:59
        A jakie święta masz na myśli???
      • Gość: slakro Re: Młodzieżówka SLD niech się zamknie choć na Św IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 07:36
        Do jaromirka4 Ano tego czego dziecko PO doczekamy niedługo się dowiesz ale nie czeka nas nic dobrego
    • Gość: lsd Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:09
      Berger to powinien milczeć bo ciągła obecność takiej gnidy w łódzkiej polityce to dopiero jest wałek.
      • Gość: z Re: Berger IP: *.retsat1.com.pl 29.12.10, 22:28
        Ach emeryt, ma czas. Przecież nie chodzi mu o pieniądze.
    • Gość: lsd SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:34
      Po raz kolejny stwierdzam że SLD sięga dna, po tym jak wymyślił sobie Joński gabinet cieniasów żeby tylko coś o nim mówiono bo zniknie z mediów. Jesteście po prostu śmieszni.
    • Gość: hahah Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi IP: 195.205.240.* 30.12.10, 08:13
      kladnie koejne klamstwo....wirtualni prezydenci.....ciekawe na jakiej podstawie korzystaja z samochodow sluzbowych tel komorkowych???? jeszeli tak jest to pani prezydent bedzie miala problem z prawem....poniewaz uprawnienia swoje przekroczyla a czym spowodowala uml na koszty.....
    • jaromirka.4 Zapytam jeszcze raz licznie tu zgromadzoną 30.12.10, 11:58
      młodzież SLDowską: czy SLD ma jakiś program dla Łodzi czy też zamierza przez cztery lata wyłącznie pluć na wybrane w demokratycznych wyborach władze Łodzi? A jesli ma, to poproszę o przedstawienie, bo jakoś nie dało się go zauważyć nawet w czasie kampanii wyborczej.
      • Gość: łodzianin program SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 14:08
        Nie jestem ani SLD-owską, ani niestety młodzieżą, ale odpowiem ci koleżanko - umiesz czytać? Jeżeli tak, to zajrzyj sobie na stronę Jońskiego (miał taką w kampanii) i spróbuj ogarnąć intelektualnie umieszczone tam treści. Polecam google - to taka wyszukiwarka, jakbyś miała z tym problem.

A jaki jest program POrażki dla Łodzi? Czyste ulice bez dziur? Właśnie widzimy, hehehe... Nowe inwestycje? Rozumiem, że w Orliki albo w gry hazardowe, żeby się niektórzy posłowie POrażki dorobili :)
        • jaromirka.4 Re: program SLD 30.12.10, 14:24
          Alez oczywiście, że mogę zajrzeć. I cóz widzę? Zbiór pobożnych życzeń i ani słowa o tym, jak kandydat zamierza je zrealizować. Tak, to każdy potrafi. Na miejscu jonskiego każdy rozsądny człowiek o poglądach lewicowych pamiętałby jednak o podstawach programu lewicy, np. prawach mniejszości seksualnych, prawach kobiet, ochronie socjalnej dla bezrobotnych i ubogich, dążeniu do świeckości państwa, itd., itd. To, co nazywasz programem, wygląda jak zbiór pobożnych życzeń sformułowanych przez liberała, którego celem jest zdobycie głosów klasy średniej. A jonski (podbno) jest politykiem SLD czyli lewicy. Nikt o poglądach lewicowych na coś takiego nie zagłosuje. I dlatego ponieśliście porażkę w ostatnich wyborach. Teraz nie pozostało wam nic innego, jak darcie jap na forach internetowych. Moim zdaniem, i tak niczego innego nie potraficie robić.
          • Gość: łodzianin Re: program SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 15:38
            Uspokój się córeńko. To były wybory samorządowe, więc średnie to miejsce na debatę o prawach mniejszości seksualnych. Program dotyczył łódzkich spraw i jak wiesz, taki sam zbiór pobożnych życzeń przedstawiła Barbie (polecam lekturę). Teraz widać, jak bardzo ich niespełnia - afera związana z "nielegalnymi" wiceprezydentami, dziury w jezdniach, afera z Atlas Areną, afera z ŁTR, śnieg na chodnikach, Tomaseski w ZWiK i koalicja z PiSuarem. To bilans pierwszych dwóch tygodni rządzenia tej babiny. Mnie już wystarczy. I od razu wyjaśniam - za Jońskiego takich skandali nie było (poza śmiesznym i politycznym ciosem w jego żonę, że przyjęła 4 kosze kiełbasy jako łapówkę - taki zarzut i zatrzymanie w związku z nim świadczy o chamstwie i debilizmie śledczych, a nie o jakiejkolwiek zasadności).
            Z resztą twojego stamowiska się zgadzam. SLD rzeczywiście za mało akcentowało elementy lewicowe w programie. To był efekt nagonki na SLD, która ustawicznie jest uprawiana, a w której celuje też Gazeta Obłudzka. SLD ugięło się pod presją opinii publicznej, choć Joński na swojej stronie słusznie cytuje Margaret Thatcher: "nie jest rzeczą polityka podobać się wszystkim". Mam nadzieję, że w kolejnych wyborach lewica silniej zaakcentuje swoją lewicowość. To żenujące w przypadku partii lewicowej, że nie zadbano o to, aby połowę miejsc na listach miały kobiety.
            • jaromirka.4 Re: program SLD 30.12.10, 15:54
              No jeśli jonski cytuje Margaret Thatcher to rzeczywiście musi być bardzo lewicowym politykiem. Strasznie prymitywne zagrywki stosujesz, próbując mnie poniżyć, syneczku. W kontekście tej "córeńki" i "babiny", twój postulat oddania 50% miejsc na listach SLD kobietom brzmi jednak nieco fałszywie. Nie sądzisz? A dziury w jezdniach to zapewne Pani Prezydent osobiście wydłubuje w godzinach pracy? I nie sądzisz, że wyborcy pani Zdanowskiej życzyli sobie właśnie koalicji z PiS, a nie z SLD? Gdyby łodzianie życzyli sobie rządów SLD, to zapewne zagłosowaliby na to ugrupowanie. Ciekawe, czemu jakoś nie chcą tego zrobić od kilku kadencji? Może SLD jest zwyczajnie za cienkie na rządzenie w naszym mieście?
              • Gość: łodzianin córeńko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:08
                Córeńko, ja niekiedy cytuję Kaczyńskiego, ale oczywistą oczywistością jest, że nie jestem kaczystą. Więc - trafiłaś kulą w płot.

"Córeńka" to nie przytyk do Twojej płci, tylko braku dojrzałości. Podobnie "babina" to uwaga na temat tego, jak lotna i inteletualnie wysublimowana jest Barbie, nie zaś do jej płci. Płeć polityka interesuje mnie równie mocno, jak jego kłopoty z wydalaniem moczu. Czyli wcale.

SLD wprowadziła do Rady procentowo najwięcej kobiet. Sprawdź sobie.

Myślę, że gdyby wyborcy POrażki życzyli sobie rządów PiSuaru, to by na niego głosowali. Zagłosowali na POrażkę, a mają jak zwykle PiSuar. To jak w wyborach parlamentarnych - głosujesz na PO, bo chcesz poprzeć nowoczesną, reformatorską i otwartą światopoglądowo partię. A dostajesz po wyborach produkt w postaci kombinacji Gowina i Radziszewskiej, czyli najbardziej ordynarną wesję polskiego obskurantyzmu i nietolerancji. Na przystawkę afery Mira, Rycha i Zbycha i paraliż na kolejach. Jesteś pewna, że to towarzystwo reprezentuje Twoje poglądy?

Proponuję, żebyś stonowała nieco agresję, córeńko, bo właśnie ona powoduje, że traktują Cię tu niepoważnie.
                • Gość: łodzianin Re: córeńko IP: *.toya.net.pl 31.12.10, 17:49
                  Jestem wyborcą PO i głosowałem na Panią Prezydent Zdanowską. Wbrew temu, co piszesz, nie oczekiwałem żadnej "nowoczesnej, reformatorskiej i otwartej światopoglądowo" partii tylko rozsądnej, wyważonej, centrowej, szanującej wartości i tradycję oraz antykomunistycznej partii. Czyli, mówiąc prosto - partii chadeckiej, którą zresztą PO jest i tego nie ukrywa. Uważam za normalne i naturalne, że skoro ta partia nie może rządzić w pełni samodzielnie, to partnerem koalicyjnym powinna być inna partia chadecka albo wręcz prawicowa, ale w żadnym wypadku partia komunistyczna. Popytaj wśród innych wyborców PO. Zapewne od większości dostaniesz podobną odpowiedź. Oczekujesz od Pani Prezydent jakiegoś wybitnego intelektu, bo inaczej nie nadaje się na prezydenta miasta? Zabawne, bo akurat o niejakim Jońskim wszystko można powiedzieć, tylko nie to, że jest wybitnym intelektualistą. Wybitny intelekt, mój drogi, jest potrzebny kandydatom do Nagrody Nobla (a i to nie zawsze). Prezydentowi miasta potrzebne jst doświadczenie, odpowiedzialność i umiejętność zarządzania ludźmi. Dla ciebie, skoro głosujesz na Jońskiego, zapewne ważniejsza jest młodzieńcza świeżość (mniej elegancko zwana gówn....rią), parcie na stołki i życzliwość wobec kolesiów oraz ich rodzin. Mam nadzieję, że nigdy nie uda wam się dostać władzy w żadnym mieście. Szkoda ludzi na taką władzę.
          • Gość: mm Re: program SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 19:26
            zgadzam sie z jaromirem
            Wymyslili dlatego gabinet cieni, zeby było ich jeszcze widac jak pyskuja
            • madox44 niech pyskują, trzeba patrzeć Hance na łapki 30.12.10, 21:49
              jw
    • Gość: fus Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi IP: *.toya.net.pl 30.12.10, 13:18
      pani prezydent powinna sprawdzić co robi i za co bierze pieniądze miasta/podatników/ Berger w spółce ŁSI. Chyba emerytura milicyjna w wysokości 3 tyś. zł i dieta radnego drugie tyle wystarczy. Rada powinna zgodzić się na zwolnienie tego obiboka, który i ta nic dobrego nie robi!
    • Gość: aa Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 30.12.10, 14:23
      Czy ich polecenia i decyzje maja jakąś prawną podstawę? Przecież to można potem podważyć. Skoro nie podpisali umowy to nie powinni byc dopuszczeni do pracy. Co na to Inspekcja Pracy?
      A swoją droga musi chodzić o pieniądze, skoro odłożyli powołanie na 5 stycznia. I to w moich oczach ich dyskwalifikuje jako wysokich urzędników. Po jakie licho starali się o stanowisko, skoro nie mogą go szybko objąć ?
      • jaromirka.4 Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami 30.12.10, 14:25
        IP: *.retsat1.com.pl czyli typowe IP dla ludzi jonskiego. Nawet nie potraficie porządnie się kamuflować. Żałosne.
        • Gość: łodzianin Re: Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 15:40
          Pracujesz dziecko w CBA czy to Urząd Miasta Łodzi ma już tak rozgarniętych śledczych? W jakim Wydziale pracujesz?
    • Gość: lodziak Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi IP: *.171.238.106.dsl.crowley.pl 30.12.10, 14:41
      kur.......kur......kur..... dopiero pare dni jest prezydentem i juz wałki robi. Dla mnie to taka sama zdzira jak te pozostałe ćwoki - oddaje mocz na was:)
    • Gość: lodzST Cieślak i Paczkowski nie są wiceprezydentami Łodzi IP: *.toya.net.pl 30.12.10, 15:42
      W strefie już nie pracuje, bo siedzi w starym roku w gabinecie wiceprezydenckim pilnując tabliczki; nominację dostanie 5 stycznia 2011, więc całego roku tu też nie przepracuje. Pytanie: co z nagrodami ROCZNYMI za 2010 i 2011? Należą się czy nie?
    • Gość: seba szanowni SLD-owcy IP: *.lodz.mm.pl 03.01.11, 23:26
      czy nie zauważyliście, że społeczeństwo Łodzi już wam podziękowało? Wy już pokazaliście jak się rządzi i to 2 razy: i w swojej kadencji 1998-2002 i przez ostatnie 8 miesięcy. Widać NAM ŁODZIANOM takie rządy nie pasują. Pouczcie się przez te 4 lata pokory - to może za kolejne 16 lat ...???? kto to wie?
      A TERAZ WON...... ŁÓDŹ WYBRAŁA SWOJĄ PREZYDENT I WARA WAM OD NIEJ, CZERWONE SZUJE !!!!!
      • gosiakz 2002 / 34 mln długów, 2010 /250 mln długów ANów 04.01.11, 07:40
        Gość portalu: seba napisał(a):
        > Wy już pokazaliście jak się rządzi i to 2 razy: i w swojej kadencji 1998-2002

www.uml.lodz.pl/miasto/aktualnosci/?news=16342&rok=2004-10
        "Gwałtowne pogorszenie sytuacji finansowej miejskich administracji nieruchomości nastąpiło w latach 1999-2002. Ówczesne władze miejskie zlikwidowały 6 jednostek administrujących nieruchomościami w dzielnicy Łódź Górna. W ich miejsce powstały prywatne podmioty. Zwiększenie wierzytelności, bez wzrostu przychodów spowodowało wzrost zadłużeń przeterminowanych. Przyrost zobowiązań zahamowano dopiero w latach 2003-2004, ale według stanu na 30 września 2004 r. długi AN-ów i ZGM-ów to ponad 34 milionów złotych.
        Dzięki miejskiej pomocy zadłużenie zmniejszy się w 2005 roku do ok. 24 milionów.W kolejnych latach administracje nieruchomości odzyskają płynność finansową.
        - Zrealizowanie programu jest konieczne, by przeprowadzić dalsze usamodzielnianie administracji nieruchomości i w konsekwencji usprawnić zarządzanie miejskimi budynkami – powiedział wiceprezydent Łodzi Włodzimierz Tomaszewski."

lodz.naszemiasto.pl/artykul/410314,tomasz-sadzynski-pelniacy-funkcje-prezydenta-lodzi,id,t.html?kategoria=660
        "Aż 250 mln zł są winni łodzianie administracjom nieruchomości"

Gość portalu: seba napisał(a):
        > Widać NAM ŁODZIANOM takie rządy nie pasują. Pouczcie się przez
        > te 4 lata pokory - to może za kolejne 16 lat ...???? kto to wie?
        > A TERAZ WON...... ŁÓDŹ WYBRAŁA SWOJĄ PREZYDENT I WARA WAM OD NIEJ, CZERWONE > SZUJE !!!!!

Pewny jesteś, że NAM ŁODZIANOM pasują rządy POPiSu - kontyunuatorów linii Tomaszewskiego,Kropiwnickiego i spółki ?
        Zapewniam, że gdyby dziennikarze prasy łódzkiej informowali o powszechnym łamaniu prawa przez urzędników miejskich i uświadomili mieszkańcom, że zmuszani są przez tych urzędników do finansowania ich działalności, to inaczej wyglądałyby wszelkiego rodzaju wybory.
        Pokora, owszem jest pożądaną cnotą wszelkich polityków, ale pycha, miłość własna i przekonanie o nieomylności rozsadza urzędników miejskich od wielu, wielu lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka