Dodaj do ulubionych

Bezrobotne łodzianki dostaną Szansę. Zaczął się...

08.03.11, 18:03
I tak działają posłowie, którzy pracują nie od wyborów do wyborów ale także między nimi. Fajnie, że Gazeta się tym zainteresowała, chociaż rozumiem, że nie było łatwo znaleźć polityka, który zajmuje się nie politykierstwem, a realnymi problemami.
Obserwuj wątek
    • Gość: super Re: Bezrobotne łodzianki dostaną Szansę. Zaczął s IP: 85.133.83.* 08.03.11, 19:14
      swietnie, takie akcje nadaja sens zyciu, miastu, nie trzeba duzo pieniedzy zeby zmieniac rzeczywistosc, wystarczy optymizm i pomysly...
    • Gość: ... Bezrobotne łodzianki dostaną Szansę. Zaczął się... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.11, 19:34
      No i gites :-)

BTW na całym świecie w parkach są kawiarnie, restauracje, bary, do których można sobie przyjść, posiedzieć popijając kawkę/oranżadę/piwo/co kto lubi. Tylko w Łodzi parki to opustoszałe wychodki dla psów upstrzone tu i ówdzie maksymalnie kiczowatymi pseudoplacami pseudozabaw dla rozwrzeszczanej dzieciarni i zabudowywane prywatnymi, zamkniętymi folwarkami zwanymi dla niepoznaki "klubami sportowymi" do których klientela oczywiście musi dojechać AUTAMI. Dlaczego każdy cm kwadratowy powierzchni tego miasta okupuje totalna wieś???
    • Gość: Lodzermen Re: Bezrobotne łodzianki dostaną Szansę. Zaczął s IP: 130.138.227.* 08.03.11, 20:43
      Fajnie, że coś takiego powstaje, tyle że od czasu ostatnich wyborów kiedy to p. Janowska dumnie prężyła się przed kamerami pies z kulawą nogą na Cieszkowskiego nie zajrzał (oprócz jakiejś ekipy budowlanej przez tydzień). Dowodem niech będzie migający alarm na zewnątrz przez ostatnie 2 miesiące. Trzymam kciuki za ukończenie tego remontu i oby to nie była to tylko okazja do migawek z okazji kolejnej kampanii wyborczej.
    • Gość: sowkotek Bezrobotne łodzianki dostaną Szansę. Zaczął się... IP: *.pai.net.pl 08.03.11, 20:46
      i znowu gazeta popisuje sie ignorancja.. sprawdzajcie swoje informacje zanim cos napiszecie. nie jest to zadna 1 spoldzielnia socjalna w Lodzi, juz pare takich spoldzielni powstalo w lodzi i w ramach projektów unijnych i dzialaja. zanim cos takiego napiszecie to sprawdzajcie u kompetentnych zrodel wrrrrrrr
      • Gość: ja Tylko PR dla Janowskiej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.11, 22:19
        wszak idą wybory parlamentarne
      • Gość: Monika nie-pierwsza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 20:51
        Popieram! Sama Gazeta niejednokrotnie pisała o innych spółdzielniach. Jeśli chodzi o Łódź to są to: FIGA (Zaraz wracam na Piotrkowskiej), Exoop, Speed service, Bioekomed i kilka innych.

• Gość: panna Bezrobotne łodzianki dostaną Szansę. Zaczął się... IP: *.toya.net.pl 08.03.11, 21:22

dotacje-remont-plajta,i jest lokal za free
    • Gość: Radek Bezrobotne łodzianki dostaną Szansę. Zaczął się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 22:53
      Bardzo dobrze, że coś z tym zrobili. Ta rudera straszy, a jeszcze kilkanaście lat temu można było tam przyjść, wypić piwo i pograć na automatach zwłaszcza ;)
      Mam nadzieję, że nie będzie to kolejna kiełbasa wyborcza.
    • Gość: evita3870 szansa IP: *.toya.net.pl 28.09.11, 19:39
      Zdaje się że nikt nie bierze pod uwagę kobiet chcących pracować aktywnie i zawodowo ,że w urzędzie pracy są dyskryminowane i bez prawa do zasiłku .Jak w taki sposób samotne matki mają zapewnić odpowiednie warunki do nauki i do życia swoim dzieciom ? Sama jestem tego dowodem półtora roku czekałam na kurs fryzjerski z PUP ,starałam się również o indywidualny kurs fryzjerski i co odpowiedz brzmiała - brak zdolności zawodowych .To jest skandal że tak mnie potraktowali gdyż wcześniej kazali zakupić sprzęt fryzjerski i przedstawić fakturę ,spełniłam ich wymogi a jednak nie dostałam tego kursu. Nadmieniam iż fryzjerstwo jest moją pasją i już 27 lat zajmuję się tym z zamiłowania ,teraz chciałam podnieść swoje kwalifikacje, jednak że nikt mi tej szansy nie dał. Jedynie fundacja kobiet ,która jest również założycielem spółdzielni "Szansa" zainteresowała się moim przypadkiem i być może dzięki spółdzielni ,będę mogła zrealizować swój cel i spełnić swoje marzenie (zawsze marzyłam być fryzjerką) Może ktoś kto źle pisze o tej spółdzielni zmieni zdanie i w dużej mierze chcę przede wszystkim podziękować pani poseł Janowskiej która pomaga takim osobom jak ja ,bezrobotnym ,które chcą a nie mogą znaleźć zatrudnienia .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka