Dodaj do ulubionych

autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011

18.03.11, 11:47
Zapewne ten wątek nie jednokrotnie został już poruszany, jednak nie widzę świeżych informacji, dlatego proszę, polećcie jakąś obecnie przodującą szkołę nauki jazdy w naszym mieście:)?
Nie chodzi mi nawet o statystyczną zdawalność, bo uważam w dużej mierze zależy od samych kursantów i ich umiejętności, ale konkretnie o dobrych, godnych polecenia instruktorów, którzy naprawdę czegoś uczą, a nie tylko wożą się z kursantem.
Dodam, że trochę styczności z prowadzeniem auta już miałam i podobno radzę sobie nieźle, ale moim największym problemem jest przezwyciężenie strachu przed ruchem miejskim...;/
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 19.03.11, 10:27
      Bajon, Legionów.
    • Gość: fa Extreme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 15:59
      Extreme, najwyższa zdawalność ! ul. Narutowicza przy Telepizzy. Super kursanci, miła atmosfera, nowe bryki.
    • Gość: misscraft Re: MotoDROM autoszkoła łódź- godna polecenia-2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.11, 22:22
      polecam szkołę MOTODROM, na Narutowicza 77, była to moja czwarta szkoła i 6 oblanych egzaminów za sobą. Myślałam, że już nie będzie mi dane zdobyć tego prawka, ale namówił mnie kolega z pracy, który też jeździ w tej szkole, tzn jako instruktor (warto dodać, żę ponad dwa lata był egzaminatorem w WORDzie). Poleciłam Motodrom mojej koleżance, która nie przyznała mi się ile razy oblała, wiem przynajmniej o 3. Zdała po 5 godzinach z panem Marianem Komorowskim. Sympatycznie, bez tracenia czasu na zbędne trasy.
      Polecam każdemu i życze powodzenia przyszłym kierowcom. Grunt to się nie poddawać, na zasadzie ze.ram się, a nie dam się:)
    • Gość: kursantka Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.w-s.pl 28.04.11, 12:00
      Ja z czystym sercem mogę polecić wam szkołę' ale jazda' na rowerowej 3 uczą tam naprawdę profesjonaliści jazda bez stresu i w miłej atmosferze poza tym naprawdę nauczyli mnie nie tylko zdać egzamin ale także jeździć samochodem pozdrawiam gorąco
      • ww_lodz Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 29.04.11, 00:26
        Ja słyszałem dobre opinie o Ślązaku.
        • Gość: monaco_0 Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:55
          A ja polecam instruktora Sebastiana z Bajona Na Zielonej - można o nim poczytać na ich stronie w zakładce OPINIE. Ma serce do tego co robi i jemu zawdzięczam ( zresztą nie tylko ja) że dzisiaj już sama jeżdżę samochodem :)
          • wilowka Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 26.05.11, 20:57
            PERFECT Maciej Janaszewski Wólczańska 66. Na priv mogę poopowiadać, tu, wśród reklam nie będę się produkować :)
            • Gość: kasia Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: 195.69.80.* 15.10.12, 21:49
              Nie jestem zadowolona z autoszkoły. Prawdą jest że nauczyłam się jeździć prawie od zera, aczkolwiek traktowanie kursantów przez szczególnie właścicieli pozostawia wiele do życzenia. Obchodzenie się z klientami bardzo przedmiotowe widać że zależy, aby jak najwięcej zarobić najmniejszym wysiłkiem. Bardzo duży minus w mojej ocenie to zaczynanie zajęć po czasie i kończenie ich przed upływem 2h, czyli strata około kwadransa jazdy z każdych 2 godzin. Nie podobało mi się także, iż to ja musiałam się dopasować do godzin jazdy, a nie odwrotnie.Bardzo niemiły pan w biurze. Może warto, by zacząl on emeryturę spędzać w domowym zaciszu Co do instruktorów to znalazłoby się dwóch całkiem rzeczowych, dobrze uczących, których przyjemnie się odbierało i cokolwiek uczyli. Oczywiscie moge powiedziec iz ze 4 godziny straciłam niestety bo w połowie kursu praktycznego urządzać mini egzamin to nieporozumienie. Wykłady teoretyczne prowadzone przez pana Maćka ok. "Coś" z nich wyniosłam, aczkolwiek więcej dała mi nauka z płytą. Ogólnie to autoszkoła dobra w kryzysie, ale wg mnie warto dopłacić na początku i pójść do lepszej, która oferuje egzamin wewnętrzny praktyczny, jazdę po placu manewrowym w wordzie a nie placyku położonych w zacisznym miejscu, na odludziu na kozinach o bardzo nierownym podłożu.
    • Gość: osc Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.opera-mini.net 20.06.11, 15:42
      na olechowie auto szkoła petrykowski jestem swieżo po kursie i super zdalem za 1 mimo iz sie balem strasznie a jesli chodzi o ruch masz czas zanim z olechowa dojedziesz do centrum ruch powoli sie zwieksza wiec ok polecam serdecznie
      • Gość: gość Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.12, 20:39
        Co? Auto szkoła petrykowski dobrą szkołą?Odradzam każdemu zapisywania nie do tej szkoły. Niska zdawalnosć! Instruktorzy zamiast uczyć jeżdzić to załatwiaja swoje prywatne sprawy.A jeśli juz jezdzą uczyć to po osiedlowych uliczkach typu janów, olechw czy widzew a nie po mieście .Lecz to nie wszystko z przeżyciami w tej szkole ale nie będe sie rozpisywać bo po co.
        Więc dobrze się zastanowić przed zapisaniem i wydaniem kasy na marne!!
    • taka-sobie-mysz Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 22.06.11, 20:14
      ja nie wiem, jaką polecić, ale wiem, którą ODRADZIĆ - ODRADZAM autoszkołę GOCAR na Retkini (kiedyś mieli siedzibę w podstawówce koło McDonald's, teraz gdzieś na Piaskach)
    • Gość: kaska Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.mnc.pl 14.07.11, 11:42
      Ja na początku tego roku zaczęłam kurs w ab auto-szkole na piotkowskiej u mrozów. I dziś jestem posiadaczką prawka ;p Polecam szkole ab mroz przede wszystkim dlatego ze podchodza indywidualnie do kazdego klienta. zajecia masz kiedy chcesz, nawet indywidualnie. instruktora tez sama sobie wybralam (Slawka;) co wiecej to wlascicielka monitoruje postepy i kilka razy w trakcie kursu ma sie z nia jazdy takie kontrolne, czy wszystko gra itd. Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam. Polecam szczerze, bedziesz zadowolona!
    • Gość: loforka Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.90.61.24.sttb.pl 22.07.11, 17:15
      Ja zanim zapisałam się na kurs popytałam znajomych i ze swojej strony mogę polecić autoszkołę "Juszczak". Jeśli chodzi o zajęcia teoretyczne to są prowadzone w ciekawy sposób w oparciu o sytuacje z życiowe, genialne prowadzone są zajęcia z pierwszej pomocy. Jeśli chodzi o jazdy to każdy napewno znajdzie tu instruktora z którym znajdzie wspólny język.. Ja nie miałam kontaktu z samochodem przed kursem, egzamin zdany za pierwszym razem ;). Większość moich znajomych, kończąca kurs w tej szkole, również miała taki wynik. Przede wszystkim jeżdziłam z Panem Juszczakiem, ale śmiało mogę polecić każdego instruktora z tej szkoły. Wszystkim dziękuję za cenne wskazówki ;)
      • Gość: soner Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 23:27
        Ja pierdziele, ale folder reklamowy sobie zrobiły szkoły z tego wątku. Wszyscy tacy szczęśliwi i zadowoleni, nigdy nie jeździli autem i pozdawali za pierwszym razem :) Żenada
    • Gość: hmmm Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.toya.net.pl 26.07.11, 00:07
      Co do szkoły- nie poradzę Ci, ale : z autem sobie radzę- problem w ruchu miejskim. Hmmmmmmm jadza to nie tylko auto - pomijam fakt, ze jazda , a to twoje nogi , ręce, zmysły= jedność. To na początek- odruch. Ruch miejski, nie radzisz sobie. Czyli- jadąc autem, nie zwracając na to uwagi- ot, odruch, rozumiem, bo napisałas- radzisz sobie dobrze, czyli- wsiadasz , jedziesz, nie zwracasz uwagi - bieg, hamulec, kierunek- ot masz to we krwi-ze nie potrafisz skupic się tylko na-przepisach, ruchu miejskim - moze nie powinnaś jeździć ? W miescie jeździ sie niezwykle łatwo , prz yzachowaniu minimum uwagi i znajomości przepisów- światła, znaki, linie itp itd- na wiochach gdzie skrzyzowanie pokręcone , i tylko znak lub nie - zdecydowanie trudniej- dla ludzi którzy "prawo jazdy"- robili np w takim Tomaszowie, jak np. moja szwagierka, która do Łodzi wjechała po raz pierwszy od 10 lat , od kiedy dostała papierek, ale nie pogadasz z nią- przebieg 100 km miesiecznie po wiosce, ale zagnie każdego , np mnie ok 130 tys rocznie przez 12 lat zestawem po europie- wie all lepiej ;) . Tak uważa. Pomijam fakt, ze ktos kto ma zamair robic prawko, pisze- auto ok, ale ruch przeraża. Mnie przeraża, ze kiedy dostaniesz to prawko, uznasz, ze masz pojecie o jeździe, i jak inne - wyjedziesz mi suvem przed nos- bo jak inna pisała - przed prawkiem jeździsz ok, to jak dostaniesz papierek- to inni będa uciekac z drogi. Nie mówie , zer jestes podobna , ale przemyśl tekst- jeżdże dobrze v.s - przeraza mnei ruch. Wiesz, jechalem na swieta, mgła na 100m, doganiam TIR , za nim 4 auta, lubie szybko, dosw TIR 12 lat, testy, skolenia itp , aler jade za nimi- przez 50 km nie ma szans go wyprzedzic bezpiecznie nawet impreza 300 km , która robi 100 w 5,5s bo droga waska i cos moze wyjechać w trakcie z przeciwka ,a 100m widocznosci za mało - dopiero za ok 50 km - dwupasmowka. Wyprzedza mnie Pani, cud, ze nic z przeciwka w trakcie wyprzedzania nie jechalo, bo predkosc ok 60 km, ale nic nei widac, nikt normalny nei wyprzedzi, i spychajac mnei do rowu- bo jej focus za długi lol , gdybym nie przewidział, ze jedzie idiotka - bo kto normalny wyprzedzi w takich warunkach osobowke nawet, o TIR-rze nei wspomne- opieprza mnei za zwróconą uwage, ze gdyby jechal kapelusz i nie przewidział manewru idiotki, nie przyhamował- kogos mogłaby zabic. Jej argument- swieta są , a ja taki podły w wigilie ja opieprzam............Z tego co mówiłem- GRZECZNIE !!!!!!!!!! kilka razy , to tepe coś nie zrozumiało nic- o swietach bajdurzyła tylko i ze jest kobietą........ Ale antenke CB miała- niezła wiocha u kogos kto nie ma pojęcia o jeździe, pomyslcie o tym ją mocując, bo jadac jak sierota, cwaniak itp itd, a nie KIEROWCA !!!! tylko robicie sobie wstyd. To tyle, kto zrozumie, ten zrozumie, kto nie- i tak nei zrozumie, pozdrawiam
    • Gość: hmm Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.toya.net.pl 26.07.11, 13:14
      Keeermit, nie bierz oczywiście z tych wynurzeń, niczego do siebie, pisałem ogólnie, a i wstawka, ze może nie powinnaś jeździć, była nie na miejscu, ot, za mocno "popłynąłem"- przepraszam ! Co do reszty, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem, jeśli tak przepraszam.Nie pisałem ad personam, ale ogólnie. Ot, pare może niezbyt czytelnie opisanych przypadków na dziwnych polskich drogach. Jeżdżacy normalnie, czy chociaż starajacy się - myślę, że wiedzą o czym pisałem. Wracając do tematu- wybierz szkołę/instruktora, gdzie będzie Ci pasowała atmosfera , gdzie będziesz dobrze się czuła, swobodnie itd. Szkoła/instruktor , który pasował komuś innemu, Tobie może wogóle nie odpowiadać. Każdy ma inny charakter, itp itd, więc pogadaj, jak cos nie tak- wybierz inną szkołę/instruktora. Jeździć jak piszesz umiesz- więc z autem nie masz problemu- nie musisz się skupiać na -jaki bieg itp itd, więc zostaje Ci tylko skupić się na znakach , pasach i reszcie i będzie oki. Dobremu instruktorowi nie powinno zająć wiele czasu, żeby pokazać Ci, że w mieście nie jeździ się źle- znaki, światła, oznakowane pasy- przepisy znasz, więc nie powinno być problemu. Mam wrażenie, że Ty się bardziej boisz "na zapas" niż naprawdę, kwestia przyzwyczajenia do tego ruchu/ileś tam jazd/dobry instruktor,który umie uczyć - i zapomnisz o "baniu się" miasta. powodzenia
      • Gość: Ania Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.149.rev.vline.pl 15.08.11, 07:42
        Witam,
        Ja osobiście polecam szkołę F1 z Narutowicza, przyjazna atmosfera i świetni instruktorzy.
        • Gość: peter872 Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 04:07
          Polecam każdemu kto naprawdę chce się nauczyć jeździć pana Janusza Sibińskiego- autoszkoła na Próchnika 1 (róg Próchnika i Piotrkowskiej, wejście od Próchnika). Rzetelny i serdeczny człowiek a przede wszystkim świetny nauczyciel. Ceny porównywalne do innych ale poziom o wiele wyższy.
    • Gość: Nick Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.31.48.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.12, 19:18
      A ja polecam Auto Akademie na Struga prz Kościuszki, jeśli masz jakieś pytania co do rzeczywistości przebiegu kursu a nie reklam to napisze. Pzdr.
    • dr_ka Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 23.10.12, 21:51
      Ja polecam instruktora Krzyśka z małej auto szkoły Robert. Miło i co najważniejsze bardzo skutecznie:)
    • Gość: BURLESKA Re: autoszkoła łódź - godna polecenia szkoła 2011 IP: *.tvteletronik.pl 24.10.12, 12:50
      demotywatory.pl/3951406/Sztuka-jest-miec-wy*ebane - TU ZNAJDZIECIE ODPOWIEDZ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka