kmst120 02.05.04, 00:06 Nie wiem czy macie takie samo zdanie jak ja ale czy sądzicie, że przydało by się przedłużenie linii 64 na Olechów??Co o tym sądzicie...zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teufel Re: Przedłużenie linii 02.05.04, 07:09 Nie za dużo będzie tam autobusów?? Gdzie to zmieścisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Przedłużenie linii 02.05.04, 10:42 Nie zapominajmy o 69 i 75, bo przecież Olechów ma za mało linii. Heh. Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Przedłużenie linii 02.05.04, 12:13 A nie uważasz, że pętla przy Czajkowskiego nie jest chyba najlepszą pętla dla tak światowego autobusu jakim jest 64?? Co do tego, gdzie ta linia się zmieści...nie koniecznie trzeba by tą linię puszczać na Janów...równie dobrze można by ją przedłużyć do Andrzejowa...polepszyło by to znacząco połączenie tej dużej wioski z Łodzią...82 jeździ za rzdko, że o 90 nie wspomnę....co do frefencji...popatrz na ilośc ludzi w każdym kursie...nie jest źle... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Przedłużenie linii 02.05.04, 12:33 Kolego miły, Olechów to i tak ma już za dużo linii :D Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Przedłużenie linii 02.05.04, 13:02 no to się zdecyduj czy Janów/Olechów czy Andrzejów, bo nie wiem. Zaraz mi napiszesz Nowosolna albo cos innego. Trzeba się jeszcze zastanowić czy naprawdę Andzrejów potrzebuje dojazdu w okolice Janosika ew. PKS Północny Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Przedłużenie linii 02.05.04, 13:54 Przyuważając ranną frekfencję (4.52 - 5-59 ) przy odjazdach z pętli Czajkowskiego i kombinowaniu osób z Olechowa i Janowa na załapanie się na 64 (szczególnie o 5.18) , dojeżdżając nie pierwszymi autobusami linii 96, 55, 98, 82, ale bardzo rzadko jeżdżącymi to mam nieraz niezły ubaw...Ludzie ci, niedość, że kombinują to jadą jak śledzie w beczce w 12- metrowcu nieraz i do "Feniksu" (od Czajkowskiego 31 minut drogi)...Sytuacja jest o tyle śmieszniejsza, że na terenie "Feniksu" powstają nowe firmy i ludzie z rejonu Widzewa/Olechowa/Andrzejowa musza się jakoś dotać do pracy...a uwierz mi to nie jest łatwe...tylko w tym miesiącu do firmy Corning Cable System przyjęto około 100 osób w tym dużą część z Andrzejowa/Olechowa i Widzewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Przedłużenie linii IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 14:00 Oczywiście, że tak! Jedna linia o sporej częstotliwości łącząca bezpośrednio Olechów z Dworcem Północnym to stanowczo za mało. Proponuję jeszcze przedłużyć na Olechów np. 68 i to z obu pętli. Odpowiedz Link Zgłoś
kpiarz ??????? 02.05.04, 15:53 68? Chyba chciałeś napisać 67 albo 66 :DDDDDD 68 będzie przedłużone z Olechowa do Lutomierska ;D Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Przedłużenie linii 02.05.04, 16:06 Ja proponuję 86 z Pl. Dąbrowskiego do Maratońskiej tak jak teraz i potem tak ak 98 na Widzew;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Przedłużenie linii IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 16:22 A najlepiej połączyć wszystkie linie w jedną, żeby zaoszczędzić na tabliczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Przedłużenie linii 02.05.04, 16:23 No ba i początek na Janowie a koniec na Olechowie;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kpiarz Linia 94 02.05.04, 16:31 JANÓW - Rokicińska, Augustów, Przybyszewskiego, al. Książąt Polskich, Zakładowa, Hetmańska - JANÓW :DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius 94 02.05.04, 21:30 JANÓW - Hetmańska - Rokicińska (gdzie zawraca) - Hetmańska - JANÓW Przystanki: JANÓW 0 JANÓW 1 buahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius 94A 02.05.04, 21:33 Stoi na krańcówce JANÓW. Można wsiadać i wysiadać, kiedy się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: 94 02.05.04, 21:35 A może najlepiej 94 z Rokicińskiej/Puszkina w kółko po rondzie z powrotem na pętle...jaka światowa linia...chłopaki..ja poważnie pytałem Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: 94 02.05.04, 21:38 A tam jest rondo? I czy po tym rondzie da się w kółko? Bo znaku "koniec ronda" nie widziałam? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: 94 02.05.04, 21:40 Nie rondo tylko runda, a może rotunda? A może tundra? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: 94 02.05.04, 21:42 no, jeśli tundra to tylko gotycka, te z wcześniejszego okresu się nie liczą (bo nie umieją). jednakowoż azaliż gdyż albowiem. Skądinąd kolendra. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: 94 02.05.04, 21:43 gotycka dygocze kolendra w lesie, 65 plusów i o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Re: Przedłużenie linii IP: *.widzew.net / *.widzew.net 03.05.04, 22:51 A np 64 do ronda powstańców, dawnego skrzyżowania łagiewnica\warszawska? i przy tym 81 ze radogoszcza zachodu, zgierską i dalej właściwą trasą. po za tym 55a możnaby puścić przybyszewskiego - augustów - rokicińska - Janów. Czy znalazłaby się jakaś linia za zlikwidowaną tramwajową 18? Może 72 przy odpowiednim przemeblowaniu? W tym wypadku pojechałaby na Widzew wschód do lodowej, dalej lodową i właściwą trasą dąbrowskiego. W miejsce obecnej trasy 72 puściłbym 77 by nie robiło wielkiego koła takiego jak teraz i zeby konczylo bieg na janowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy Re: Przedłużenie linii IP: *.Astral.Lodz.PL 04.05.04, 00:53 Od razu na początku powiem, że jestem mieszkańcem Olechowa. Co do przedłużania to przede wszystkim: * zrobiłbym coś z linią 85 która idiotycznie kończy się teraz na Janowie ludzie przyjeżdżają i wszyscy się przesiadają by dojechać 2-3 lub 4 przystanki na początek Janowa i Olechów może jakieś zakończenie tej linii gdzieś w okolicach kościoła na Olechowie ??? * 75 - to jest dopiero przykład głupoty komunikacyjnej... niechże ktoś wreszcie podejmie decyzję i skieruję te linię NORMALNĄ TRASĄ. Przybyszewskiego/Czajkowskiego - Augustów - Służbowa - Dworzec PKP Łódź Widzew - Rondo Inwalidów - Rokicińska - Widzewska - Przybyszewskiego - Tatrzańska i dalej tak jak teraz... * 64 - można na Olechów/Janów tylko w przypadku przedłużenia 85 do Olechowa to wtedy traci to trochę sens już sądzę, że lepiej byłoby znów puścić tę linię na Dąbrowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Re: Przedłużenie linii IP: *.widzew.net / *.widzew.net 04.05.04, 03:16 Myślę ze pomysł z 85 na Olechów jest nietrafiony. Jeśli chcesz pojechać z miasta na początek olechowa to jedziesz 82, 96, 98, albo z drugiej storny 55, 55A, 72. To całkowicie wystarczy. Podobnie nietrafiony pomysł to 75 na Służbowej. Niestety mimo dobrych intencji chyba nie sądzisz ze na Służbowej miną sie 2 autobusy... To osiedlowa uliczka o połowę węższa niż osiedlowa przy dawnej krańcówce przy Rokicińskiej(osiedle) W razie poszerzenia Slużbowej co wiązałoby się z wycięciem kilkudziesięciu latarni pomysł by puścić autobusy do dworca jest bardzo fajny. Możnaby tam także zrobić dworzec autobusowy dla busów i pksów jadących na wschód od Łodzi. Takie miejsce jest bardzo potrzebne. Rozładowałoby to zatory na przystankach autobusowych gdzie pksy sprzedają soie bilety... Krańcówka na Czajkowskiego nie spełnia całkowicie swojej funkcji. Na tej krańcówce powinna stacjonowac takze 90 albo lepiej 91. Mogłoby nawet robić małe koło przez Puszkina. Ale i to niekonieczne. Od niepamiętnych czasów było tam 85 i B(96) zabrano B potem podmieniono 85 na 64 i nie zyczę sobie zabierać tego autobusu. Masa ludzi kozysta z niego przy dojazdach do 90, 91, i do pksów i busów jadących na wschód od Łodzi. Zrezygnowałbym z powielania się linii 69 i 77 na dąbrowie oraz 55 i 77 na księży młynie. Ale teraz nie mam siły już opisać swoich propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
prawy Re: Przedłużenie linii 04.05.04, 12:44 Gość portalu: Jypli napisał(a): > Myślę ze pomysł z 85 na Olechów jest nietrafiony... Problem w tym, że 85 jedzie szybciej niż wspomniane przez Ciebie 82, 55 czy 98 A dodatkowo jest to JEDYNE połączenie (bez biegania po Widzewie) Olechowa z dworcem PKP Łódź-Widzew > Podobnie nietrafiony pomysł to 75 na Służbowej. Niestety mimo dobrych ntencji > chyba nie sądzisz ze na Służbowej miną sie 2 autobusy... Sorry, moja wina - zapomniałem napisać, że tylko w jednym kierunku autobus jechałby Służbową - ten kierunek który opisałem Trasa powrotna od TESCO - Rokicińską - Augustów - Przybyszewskiego/Czajkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Przedłużenie linii 04.05.04, 14:55 Ale tez jest bezsensowna sytuacja z Tesco...autobus powinien tam krańcować...do ronda dojeżdża 3 i to o 1/3 szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Re: Przedłużenie linii IP: *.widzew.net / *.widzew.net 05.05.04, 00:56 Niestety stacja Łódź Widzew bo dworcem tego nei nazwę chyba juz nigdy chyba ze sie przejezycze :), nie nadaje nadaje się do obsługi ważncyh tras pkp. Jeśli byłaby rozbudowana i powstałaby jakakolwiek infrastruktura wokół niej to moze i byłaby warta zainteresowania. Dlatego uważam że skoro zamierzasz jechać pociągiem to równie dobrze mozesz z Olechowa jechać 98 do Kaliskiej albo 96 ew z przesiadką na 9 do Fabrycznej. 75 w ogole nie powinno wspinać się do tesko :\ Nie wiem kto wpadł na tak głupi pomysł... Widzewska-lodowa też jest za waska na 2 autobusy. Jak te darmowe hipernmarketowe jadą to po trawie zapieprzają przy mijaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
prawy Re: Przedłużenie linii 05.05.04, 10:00 Gość portalu: Jypli napisał(a): > Dlatego uważam że skoro zamierzasz jechać pociągiem to równie dobrze mozesz z > Olechowa jechać 98 do Kaliskiej albo 96 ew z przesiadką na 9 do Fabrycznej. No teraz to dołożyłeś do pieca... Cóż za idiotyczny pomysł. Sprawa Kaliskiego to odrębny wątek, bo jeśli pociąg odjeżdża właśnie z Kaliskiego to i tak i tak muszę jechać 98 Ale np pociągi do Warszawy, Krakowa czy Katowic jadą z Fabrycznej - więc mi sugerujesz, że powinienem jechać 96 i 9. Człowieku wiesz ile to zajmuje czasu ? Około godziny. Po kiego grzyba, jak na Widzew dostaję się w niecałe 10 minut taksówką a gdyby przywrócili 85 z głębi osiedla to zajęłoby to 12-15 minut. Poza tym zostaje jest jeszcze sprawa porannych kursów. Często w sobotę korzystam z porannego pociagu do Bielska (6.25 na Widzewie). To teraz policz mi o której musiałbym wstać i jakimi autobusami i tramwajami jechac i ILE BY MI TO CZASU ZAJĘŁO - żeby zdążyć na ten pociąg na Fabrycznym. Według bardzo wstępnych obliczeń powinienem wyjechać z osiedla około 5.00 rano. Pierwsze 96 w sobotę z mojego przystanku odjeżdża o 5.17. Masz jeszcze jakieś argumenty ??? > 75 w ogole nie powinno wspinać się do tesko :\ A niby dlaczego nie - to najsensowniejsza droga. O wiele bardziej sensowna niż objeżdżanie wszystkiego dookoła jak to teraz robi. Ponadto zwróć uwagę - mnóstwo osób z widzewa lub później z hypernovej wsiada w 55 / 96 i wysiada przy Tatrzańskiej bo muszą się przesiąść i pojechać Tatrzańską głębiej w osiedle. Gdyby 75 z Tatrzańskiej skręcało w Przybyszewskiego i jechało w kierunku ulicy Lodowej to byłoby doskonałe rozwiązanie. > Widzewska-lodowa też jest za waska na 2 autobusy. można tak ułożyć rozkład żeby się nie mijały. > Jak te darmowe hipernmarketowe jadą to po trawie zapieprzają przy mijaniu bez przesady - nie widziałem jeszcze takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Przedłużenie linii 04.05.04, 13:25 Czy znalazłaby się jakaś linia za zlikwidowaną tramwajową 18? Tu dałem propozycję: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=391&w=8407772&a=8407772 Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Przedłużenie linii 05.05.04, 11:40 Wątpie czy znajdzie się jakas linia zastępcza....3 przecież jedzie prawie tak jak 18...a później w 11 Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Przedłużenie linii 04.05.04, 21:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=8407772&a=8407772 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Przedłużenie linii IP: *.pl 05.05.04, 07:55 Przygłupów na tym forum mamy dostatek Odpowiedz Link Zgłoś