Dodaj do ulubionych

IV czy XXVI LO ?

IP: *.skomur.pl 27.03.11, 12:47
Witam, zastanawiam się, które z tych lo jest lepsze ? Prosze o informacje jezeli chodzi o ludzi, amtosfere w szkole, nauczycieli...Mozecie tez podawac propozycje innych szkół(ale tylko z pierwszej 15 w Łodzi)...
Zastanawiałem się także nad XXI i III ale tam się niestety raczej nie dostane ; (
Obserwuj wątek
    • Gość: lessy Re: IV czy XXVI LO ? IP: *.toya.net.pl 07.06.11, 00:37
      iv oczywiście.
    • Gość: elja Re: IV czy XXVI LO ? IP: *.retsat1.com.pl 07.06.11, 12:47
      Tacy ludzie jak mój poprzednik chodzą do 4... zadajesz pytanie ale żadnej konkretnej odpowiedzi nie usłyszysz bo nie mają wystarczająco argumentów. Jak nie chcesz mieć takich ludzi w klasie to wybierz 26- szkoła ta od wielu lat jest na naprawdę wysokim poziomie, odsetek dostających się na studia mają bardzo wysoki, dobra lokalizacja, z każdej strony łatwy dojazd. Poza tym szkoła się rozwija, bierze udział w wielu projektach, współpracuje z UŁ no i nie ma dresiarstwa i tym podobnych. Progi punktowe też ma przyzwoite, około 130 punktów wystraczy, żeby się dostać.
      • Gość: lessy Re: IV czy XXVI LO ? IP: *.toya.net.pl 07.06.11, 14:53
        Z braku czasu i późnej godziny faktycznie nie rozwinęłam swojej wypowiedzi, ale nie ma problemu zrobię to teraz.
        Dlaczego IV a nie XXVI? Oczywiście wyższy poziom nauczania (opinie uczniów, a także rankingi z których jasno to wynika), o wiele ciekawszy program - możliwość wybrania klasy dwujęzycznej lub z międzynarodową maturą.
        Wiele osób po czwórce z łatwością dostaje się na wyższe uczelnie, także w Warszawie (SGH, UW) i zagranicą.
        Lokalizacja o wiele bardziej dogodna, gdyż jest to śródmieście i prawie z każdego zakątka Łodzi można z łatwością dojechać do szkoły.
        Ponadto niesamowita atmosfera (jak w żadnym innym liceum), uczniowie i nauczyciele. Architektura budynku IV dodatkowo nadaje specyficzny klimat tej szkole. Sprawia to, że chodzi się tam z chęcią, pomimo ciężkich lekcji.
        Zachęcam gorąco do wybrania TEJ szkoły :)
    • Gość: Gosc ; ) Re: IV czy XXVI LO ? IP: *.skomur.pl 07.06.11, 16:58
      A takie 2 pytania mam.
      Czy to prawda, ze w IV jest duzo snobow ( tak jak w XXI i III), ze chodza w markowych ciuchcach, markowe perfumy musza miec itp. ?
      I tez słyszalem, ze ludzie tam malo sie ucza, chodza na wagary i co weekend imprezuja, czy to tez prawda ?
      Prosze o w miare szybkie odp., bo do 17 czerwca moge jeszcze zmieniac preferencje ; )
      Pozdro
      • Gość: lessy Re: IV czy XXVI LO ? IP: *.toya.net.pl 07.06.11, 22:25
        Zdarzają się i tacy, ale na pewno nie nazwałabym ich snobami! Można po prostu spotkać dużo osobowości. Co do nauki i wagarów wszystko zależy od osoby, więc nie można powiedzieć że uczniowie czwórki się nie uczą i zazwyczaj wagarują. Co do imprez... :)) Jeżeli wyjdzie się w piątek wieczorem na piotrkowską to na pewno można spotkać dużo znajomych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka