Dodaj do ulubionych

Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ...

IP: *.mnc.pl 01.06.11, 11:08
to sie teraz okaze kto ma kurnik hehe :) pozdroo koledzy zza torów :)
Obserwuj wątek
    • sanczez_80 Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 11:10
      9k dla Widzewa, a 16,5 dla LKSu? i gdzie tu sprawiedliwosc? ;-)
    • awersja Ależ skąd ten minimalizm...? 01.06.11, 11:14

Przecież Miasto Łódź może wybudować kilka dodatkowych krzeseł oszczędzając na koloniach letnich łódzkich dzieci. Na co czekacie, Radni...? na co czekasz, Prezydencie...? śmiało...! jest okazja...! ostatecznie dzisiaj Dzień Dziecka...!
      • Gość: K! Re: Ależ skąd ten minimalizm...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:23
        Uprawiasz prymitywną demagogię...
        • awersja Re: Ależ skąd ten minimalizm...? 01.06.11, 11:37
          Gość portalu: K! napisał(a):

> Uprawiasz prymitywną demagogię...

Czy prymitywną...? Raczej dostosowuję się poziomem do dyskursu prowadzonego przez polityków.

Jak sądzę - w przypadku Pani/Pana K! mam do czynienia właśnie z politykiem, stąd też nie zapytam racjonalnie: czy fakt stosowania przeze mnie demagogii umniejsza poruszany problem?

Pozdrawiam życząc przy okazji powodzenia w zbliżających się wyborach.
      • Gość: pepe Re: Ależ skąd ten minimalizm...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:57
        dzieciaku..haterze...o czym ty piszesz? poczytaj najpierw, poucz się troszkę i wtedy się wypowiadaj...to nie są pieniądze zabrane z rzeczy, o których krzyczysz i nie mogłyby być na nie przekazane...
        • awersja Re: Ależ skąd ten minimalizm...? 01.06.11, 12:31
          Gość portalu: pepe napisał(a):

> dzieciaku..haterze...o czym ty piszesz? poczytaj najpierw, poucz się troszkę i
          > wtedy się wypowiadaj...to nie są pieniądze zabrane z rzeczy, o których krzyczys
          > z i nie mogłyby być na nie przekazane...

Jak sądzę, epitety to jedyne argumenty Pepe. I całkiem słusznie, bowiem budżet miasta, ustalany przez RM jest jeden - zawierają się w nim tak samo krzesła, jak i kolonie letnie. Jeśli daje się na jedno, to tym samym na drugie pozostaje mniej. Tę prostą zależność rozumieją już nawet małe dzieci. Jak jednak widać - politycy wspierani przez Pepe małymi dziećmi nie są...

Pozdrawiam i życzę w przyszłości lepszego przygotowania się do komentowania moich postów. Powodzenia...
          • Gość: pepe Re: Ależ skąd ten minimalizm...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 12:55
            No to idź do banku i weź pożyczkę na kolonie dla dzieci...nie dla swoich, tylko iluś tysięcy z całego miasta. Bank, czy tego chcemy czy nie, chętniej pozyczy pieniądze na inwestycje.
            Ja akurat na stadion widzewa nie chodzę i chodził nie będę. Ale z takim podejściem, to w tym mieście będzie ciągle syf...
            • awersja Re: Ależ skąd ten minimalizm...? 01.06.11, 13:33
              Gość portalu: pepe napisał(a):

> No to idź do banku i weź pożyczkę na kolonie dla dzieci...

Cóż... skoro obojętne jest na co płaci Pani/Pan podatki, skoro obojętne jest sąsiedztwo dzieci żyjących na marginesie, skoro nie widzi Pani/Pan bezpośredniego przełożenia między inwestycją w opiekę i wychowanie dzieci a wzrostem poziomu życia (choćby poziomu bezpieczeństwa, wykształcenia mieszkańców itp.) to chyba nie mamy wspólnej płaszczyzny do dyskusji...

Co zaś tyczy pożyczki z banku - lepszym rozwiązaniem jest jednak darowizna. Jak takiej dokonałem, a Pani/Pan...?

Niezależnie od różnic miedzy nami - pozdrawiam...
    • Gość: oj Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 11:35
      Pewnie, że się okaże... pierwszy stadion piłkarski z jedną trybuną.
      Nic się nie zmieni pozostanie taka pojemność jak jest obecnie, bo Cacka nie będzie stać na resztę.

LOL, stadion z jedną trybuną... ewenement na skalę świata.
      Nie ma się co czarować, na 4 trybuny go nie było stać to i na 3 trybuny też nie będzie stać.
      • Gość: realista Daj spokój. Niech leszcze wierzą w obiecanki IP: *.net 01.06.11, 11:49
        Gość portalu: oj napisał(a):
        > Pewnie, że się okaże... pierwszy stadion piłkarski z jedną trybuną.
        > Nic się nie zmieni pozostanie taka pojemność jak jest obecnie, bo Cacka nie będ
        > zie stać na resztę.
        >
        > LOL, stadion z jedną trybuną... ewenement na skalę świata.
        > Nie ma się co czarować, na 4 trybuny go nie było stać to i na 3 trybuny też nie
        > będzie stać.

Obiecanki Cac...-anki, a przygłupiemu kibolkowi radość. Tak samo było z pucharami na których niby nam nie zależy, bo budujemy Wieki Widzew. Jasne, zbudujemy mega drużynę bez milionów na konkretne transfery itd - śmiechu warte.
      • Gość: RTS1910 Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 17:33
        oj z jaka jedna trybuna haha! miasto ma wybudowac jedna trybune na 9 tys? kolejne trybuny ma wybudowac inwestor prywatny czyli Widzew lub podmiot z nim zwiazany? kompleksy!!!! buhahahaha? stadion Widzewa ma miec poj 32 tys! ciołku zatorowy
    • str-ato Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 11:56
      Dlaczego Miasto czyli My Łodzianie mamy budowac tym leserom niby sportowcom cokolwiek! To jest inwestycja prywatna bez wartosci dodatniej dla miasta i jej mieszkancow! Pani Prezydent Zdanowska musi wpierw naprawic drogi! Biedny pilkarzyna zarabia 30-50 tysiaczkow miesiecznie i moze sobie wybudowac trybune z wlasnych pieniedzy....a nie qr.a z moich.....podatkow! Co za bezczelnosc!!!!
      • wojcikmarcin Wielce oburzony? 01.06.11, 12:06
        A gdzie twoje wpisy w
        tym temacie
        lub tym?
        Czyżby "wiara" nie pozwalała?
      • Gość: :) Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: 212.160.172.* 01.06.11, 12:09
        Nie dla trybuny na Widzewie nie dla stadionu na ŁKS. To są prywatne firmy i one same sobie powinny sfinansować SWOJE obiekty! Rozumiem przebudowa infrastruktury wokół z której będą korzystać wszyscy mieszkańcy. Ale obiekty na które będzie chodził niewielki odsetek mieszkańców, to według mnie i wielu mi podobnych zmarnowane pieniądze, które można, powtarzam można przesunąć na inny cel (zwłaszcza że w tej chwili ich nie ma, będą z kredytów). Nie jest tak że pieniędzy które maja być na stadiony nie można przesunąć np na drogi i inne ważniejsze łódzkie inwestycje z których skorzysta każdy z nas a nie kilka tysięcy osób.. Według mnie w mieście powinno odbyć się referendum w tej sprawie, niech mieszkańcy się wypowiedzą czego chcą!!
        • Gość: Lodzianin Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.abb.pl 01.06.11, 14:43
          Ciekawe rzeczy sa tu pisane tylko oponeci zapominaja ,ze przez 50 lat zapomniano o infrastrukturze sportowej a sprawa drog czy innych dziur w budzecie bedzie zawsze i zawsze mozna takie argumenty wysuwac.Przyszedl teraz czas na stadiony i hale bo to tez jest dla ludzi choc nie dla tych oponetow ktorzy na stadiony czy hale nie przychodza.Srodowisko sportowe i wymagania bezpieczenstwa wymagaja tego i robi sie to we wszystkich nawet malych miastach Polski kosztem innych rzeczy.Mam nadzieje,ze p.Zdanowska bedzie twardo stala przy tym a PO, ktora ma wiekszosc w RM zatwierdzi to co zostalo ustalone z pozytkiem dla sportowej czesci Lodzi i dla ludzi sportu.
      • Gość: ctr Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: 212.191.68.* 01.06.11, 13:22
        Widzew to marka, a w marki się inwestuje.
        Gdyby nie Widzew, to w swoim czasie nikt o Łoidz by nie słyszał, a że idą lepsze czasy, to można wierzyć, że Widzew będzie sławił Łódź, jak Lech w Poznaniu.

Btw. - prędzej na tym stadionie odbędzie się jakikolwiek większy koncert, dla Łodzi tylko lepiej, że coś się dzieje w promocji miasta. A niestety, za promocję trzeba też płacić.
      • Gość: Joński Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 13:42
        Idź się leczyć...
    • Gość: :) Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: 212.160.172.* 01.06.11, 12:13
      To mi niech miasto wybuduje budynek dla mojej firmy i niech opłaci koszty utrzymania.. Skoro takie jest rozrzutne..
    • Gość: andrzej niech ta budowa wreszcie rusza!!! :)) IP: *.bremultibank.com.pl 01.06.11, 12:23
      niech ta budowa wreszcie rusza!!! :))
    • Gość: czerwony olo chyba wystarczy IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 12:24
      Mnie się podoba , stadion z jedną trybuną , bo Cacyk nie ma pieniędzy nawet na pensje !!
      zresztą puste łby-kibuce będą mieli mniej do dewastowania!!
      ale pójdźmy dalej , na boisku postawcie jedną bramkę ,tą drużyny przeciwnej
      widzew juz idzie na mistrza :)
      • Gość: Lodzianin Re: chyba wystarczy IP: *.abb.pl 01.06.11, 14:48
        A skad Ty mozesz o tym wiedziec ! Zzebys sie niedlugo nie zdziwil czlowieku?
    • Gość: Xek Retka Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: 81.168.187.* 01.06.11, 13:07
      a co z drogami kolo stadonu?
      jesli to wypali to koncepcja wlasciwa i odpowiadajaca zainteresowaniu - lks 16 tys to az nadto bo maksymalna publika tam to bedzie jak przyjdzie Widzew na derby w 6 tys , 30 tys na Widzewie to akurat , mysle ze Widzew smialo moze liczyc na okolo 20 tys publiki na kazdym meczu
    • Gość: ap tym trybunę, tym stadion, idą wybory:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 14:18
    • Gość: Yaro Widze ze armia oplacanych malkontentow dziala ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 15:05
      Wezcie sie lepiej do uczciwej roboty ... Wiem, wiem jestescie w pracy i zarabiacie zycie obsrywajac wszysto i wszystkich dookola. Żenujace...
    • mineyko Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 15:14
      Zamiast tej bzdury, proponuję p.prezydent spotkanie z mieszkańcami Łodzi na temat dziurawych jezdni i chodników a także zniszczonych torów tramwajowych i walących sie kamienic.
      A Widzew, czy ŁKS, niech się kopią za własne pieniądze!
    • mineyko Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 15:32
      Szanowna Pani Prezydent!
      "O jedną trybunę za daleko"!
    • Gość: ŁODZIANIN Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 16:05
      BUDOWĘ CZAS ZACZĄĆ I TO JAK NAJSZYBCIEJ STRACONEGO CZASU I TAK JUŻ NIE DOGONIMY,ALE NIE TRAĆMY GO JUŻ WIĘCEJ WIĘC DO ROBOTY !!!
    • Gość: www Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 16:23
      No i zaczęło się.Najpierw tereny z 99% bonifikata.Potem infrastruktura wokół stadionu.Teraz jedna trybuna ?? DAJ DAJE ????? Poczekajcie troche a cycek-wielki bogacz wyżebrze od miasta cały stadion !!! Wynocha do Strykowa pierd...ni skorumpowani szantazyści !!!!
      www.lodz.ap.gov.pl/pilka.html
      • Gość: RTS1910 Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 18:07
        www - a wy w.....c do Bedzina tam jest wasze miasto? Hajman,Hirszberg rodowici Bedzinianie buhahahahaha? nikt was tu niechce tego balastu zebraki! daj daje to raczej wy? hahaha! apropos: podobno licencja dla dajdajow ma rozpatrzyc Lewicki,to nie ten co dwa lata temu wywalil was z ex? oj! bedzie sie działo? hehe! kompleksy!!!
      • Gość: roosevelt5 Przygadał kocioł garnuszkowi IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 18:40
        Cudze wady wytykacie palcem, a swoich nie widzicie.
        Ma to swoją nazwę wiesz jaką?
      • heheheheh a propos korupcji 02.06.11, 00:19
        Sprawa Szczakowianki i ostatniej afery w polskiej piłce to małe piwo przy tym, co zdarzyło się przed pięcioma laty – informuje „Fakt”.

Gazeta przedstawia wstrząsające zeznania piłkarza Tomasza Cebuli. Były zawodnik ŁKS Łódź zdradza jak działacze tego klubu kupowali mistrzostwo Polski w 1998 roku!

- Na początku sezonu powiedziano nam, że część premii za wygrane mecze będzie przeznaczona na sędziów. Mili oni przychylnym okiem spoglądać na nasz zespół. Prawie cały sezon plan ten był realizowany i nic dziwnego, że zamiast 1,2 mln złotych dostaliśmy po wywalczeniu mistrzostwa 860 tysięcy – mówi Cebula.

- Oczywiście nie obyło się bez kupowania meczów. Sam brałem udział w jednym takim zdarzeniu. Zostałem wytypowany do załatwienia spotkania z KSZO. To była przedostatnia kolejka i musieliśmy wygrać na wyjeździe, bo inaczej z mistrzostwa byłyby nici. Mieliśmy kasę, więc się szybko dogadaliśmy. Zadzwoniliśmy do jednego z piłkarzy KSZO i szybko uzgodniliśmy sumę, za którą pozwolą nam wygrać. Za zwycięstwo 1:0 zapłaciliśmy 100 tysięcy złotych. Przy okazji kupna meczu z KSZO wysłano ze mną człowieka, który patrzył nam na ręce – dodaje były gracz ŁKS.

- Opowiadam o tym, bo mam wyrzuty sumienia. Człowiek nie może z tym żyć. Po aferze Szczakowianki zdecydowałem się powiedzieć, jak było. Mam wielki żal do Antoniego Ptaka (właściciel ŁKS w 1998 roku). Kiedyś nie pozwolił mi zarobić pieniędzy w USA. Najpierw zażądał za wypożyczenie do drużyny Tampa Bay 60 tysięcy dolarów, a kiedy wydawało się, że doszliśmy do porozumienia, zmienił zdanie i chciał 200 tysięcy dolarów. To co mówię teraz, nie jest formą zemsty. W polskiej lidze kupuje się mecze jak bułki w hipermarkecie. Szkoda mi kibiców. Mecze w dużej części są już dawno ułożone. PZPN trzyma głowę w piasku jak struś – zakończył Tomasz Cebula.
    • mineyko Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 16:53
      Cinżko sie nam w tej Łodzi żyje,
      Bez te sportowe inwestycyje!
    • Gość: Widzew Lodz Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 17:58
      cytat: przy czym najpierw miasto wybuduje trybune glowna o poj 9 tys miejsc.Kolejne trybuny ma wybudowac inwestor prywatny czyli "WIDZEW" lub podmiot z nim zwiazany? Zdanowska; stwierdzila ze rozpoczecie prac budowlanych zwiazanych ze stadionem miejskim Widzewa i stadionem miejskim moze nastapic w tym samym czasie,ale nie ma pewnosci ze tak bedzie,teraz many bardzo szczuply budzet,bo przez najblizsze trzy lata przenaczamy ok 550 mln zl w zwiazku z tym nie mamy teraz pieniedzy,ale jesli odroczymy termin platnosci a taki bedzie warunek przetargu to na przelomie 2014 i 2015 r te srodki sie znajda - dodala (Widzewiak.pl) do ziomow po szalu? cieszmy sie ze wogole Cacek dogadal sie z miastem ws. stadionu dla Widzewa,i ze miasto chce wybudowac jedna trybune na 9 tys reszte (Cacek nie ma tyle pieniedzy zeby wykonal cala inwestycje) Widzew lub inny inwestor? bo jak nie bedzie stadionu nie bedzie licencji i bedziemy w czarnej dupie. pozdro Widzewiacy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka