Gość: ceasar IP: *.mnc.pl 01.06.11, 11:08 to sie teraz okaze kto ma kurnik hehe :) pozdroo koledzy zza torów :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanczez_80 Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 11:10 9k dla Widzewa, a 16,5 dla LKSu? i gdzie tu sprawiedliwosc? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Ależ skąd ten minimalizm...? 01.06.11, 11:14 Przecież Miasto Łódź może wybudować kilka dodatkowych krzeseł oszczędzając na koloniach letnich łódzkich dzieci. Na co czekacie, Radni...? na co czekasz, Prezydencie...? śmiało...! jest okazja...! ostatecznie dzisiaj Dzień Dziecka...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K! Re: Ależ skąd ten minimalizm...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:23 Uprawiasz prymitywną demagogię... Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Ależ skąd ten minimalizm...? 01.06.11, 11:37 Gość portalu: K! napisał(a): > Uprawiasz prymitywną demagogię... Czy prymitywną...? Raczej dostosowuję się poziomem do dyskursu prowadzonego przez polityków. Jak sądzę - w przypadku Pani/Pana K! mam do czynienia właśnie z politykiem, stąd też nie zapytam racjonalnie: czy fakt stosowania przeze mnie demagogii umniejsza poruszany problem? Pozdrawiam życząc przy okazji powodzenia w zbliżających się wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Ależ skąd ten minimalizm...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:57 dzieciaku..haterze...o czym ty piszesz? poczytaj najpierw, poucz się troszkę i wtedy się wypowiadaj...to nie są pieniądze zabrane z rzeczy, o których krzyczysz i nie mogłyby być na nie przekazane... Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Ależ skąd ten minimalizm...? 01.06.11, 12:31 Gość portalu: pepe napisał(a): > dzieciaku..haterze...o czym ty piszesz? poczytaj najpierw, poucz się troszkę i > wtedy się wypowiadaj...to nie są pieniądze zabrane z rzeczy, o których krzyczys > z i nie mogłyby być na nie przekazane... Jak sądzę, epitety to jedyne argumenty Pepe. I całkiem słusznie, bowiem budżet miasta, ustalany przez RM jest jeden - zawierają się w nim tak samo krzesła, jak i kolonie letnie. Jeśli daje się na jedno, to tym samym na drugie pozostaje mniej. Tę prostą zależność rozumieją już nawet małe dzieci. Jak jednak widać - politycy wspierani przez Pepe małymi dziećmi nie są... Pozdrawiam i życzę w przyszłości lepszego przygotowania się do komentowania moich postów. Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Ależ skąd ten minimalizm...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 12:55 No to idź do banku i weź pożyczkę na kolonie dla dzieci...nie dla swoich, tylko iluś tysięcy z całego miasta. Bank, czy tego chcemy czy nie, chętniej pozyczy pieniądze na inwestycje. Ja akurat na stadion widzewa nie chodzę i chodził nie będę. Ale z takim podejściem, to w tym mieście będzie ciągle syf... Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Ależ skąd ten minimalizm...? 01.06.11, 13:33 Gość portalu: pepe napisał(a): > No to idź do banku i weź pożyczkę na kolonie dla dzieci... Cóż... skoro obojętne jest na co płaci Pani/Pan podatki, skoro obojętne jest sąsiedztwo dzieci żyjących na marginesie, skoro nie widzi Pani/Pan bezpośredniego przełożenia między inwestycją w opiekę i wychowanie dzieci a wzrostem poziomu życia (choćby poziomu bezpieczeństwa, wykształcenia mieszkańców itp.) to chyba nie mamy wspólnej płaszczyzny do dyskusji... Co zaś tyczy pożyczki z banku - lepszym rozwiązaniem jest jednak darowizna. Jak takiej dokonałem, a Pani/Pan...? Niezależnie od różnic miedzy nami - pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 11:35 Pewnie, że się okaże... pierwszy stadion piłkarski z jedną trybuną. Nic się nie zmieni pozostanie taka pojemność jak jest obecnie, bo Cacka nie będzie stać na resztę. LOL, stadion z jedną trybuną... ewenement na skalę świata. Nie ma się co czarować, na 4 trybuny go nie było stać to i na 3 trybuny też nie będzie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Daj spokój. Niech leszcze wierzą w obiecanki IP: *.net 01.06.11, 11:49 Gość portalu: oj napisał(a): > Pewnie, że się okaże... pierwszy stadion piłkarski z jedną trybuną. > Nic się nie zmieni pozostanie taka pojemność jak jest obecnie, bo Cacka nie będ > zie stać na resztę. > > LOL, stadion z jedną trybuną... ewenement na skalę świata. > Nie ma się co czarować, na 4 trybuny go nie było stać to i na 3 trybuny też nie > będzie stać. Obiecanki Cac...-anki, a przygłupiemu kibolkowi radość. Tak samo było z pucharami na których niby nam nie zależy, bo budujemy Wieki Widzew. Jasne, zbudujemy mega drużynę bez milionów na konkretne transfery itd - śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS1910 Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 17:33 oj z jaka jedna trybuna haha! miasto ma wybudowac jedna trybune na 9 tys? kolejne trybuny ma wybudowac inwestor prywatny czyli Widzew lub podmiot z nim zwiazany? kompleksy!!!! buhahahaha? stadion Widzewa ma miec poj 32 tys! ciołku zatorowy Odpowiedz Link Zgłoś
str-ato Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 11:56 Dlaczego Miasto czyli My Łodzianie mamy budowac tym leserom niby sportowcom cokolwiek! To jest inwestycja prywatna bez wartosci dodatniej dla miasta i jej mieszkancow! Pani Prezydent Zdanowska musi wpierw naprawic drogi! Biedny pilkarzyna zarabia 30-50 tysiaczkow miesiecznie i moze sobie wybudowac trybune z wlasnych pieniedzy....a nie qr.a z moich.....podatkow! Co za bezczelnosc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Wielce oburzony? 01.06.11, 12:06 A gdzie twoje wpisy w tym temacie lub tym? Czyżby "wiara" nie pozwalała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: 212.160.172.* 01.06.11, 12:09 Nie dla trybuny na Widzewie nie dla stadionu na ŁKS. To są prywatne firmy i one same sobie powinny sfinansować SWOJE obiekty! Rozumiem przebudowa infrastruktury wokół z której będą korzystać wszyscy mieszkańcy. Ale obiekty na które będzie chodził niewielki odsetek mieszkańców, to według mnie i wielu mi podobnych zmarnowane pieniądze, które można, powtarzam można przesunąć na inny cel (zwłaszcza że w tej chwili ich nie ma, będą z kredytów). Nie jest tak że pieniędzy które maja być na stadiony nie można przesunąć np na drogi i inne ważniejsze łódzkie inwestycje z których skorzysta każdy z nas a nie kilka tysięcy osób.. Według mnie w mieście powinno odbyć się referendum w tej sprawie, niech mieszkańcy się wypowiedzą czego chcą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzianin Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.abb.pl 01.06.11, 14:43 Ciekawe rzeczy sa tu pisane tylko oponeci zapominaja ,ze przez 50 lat zapomniano o infrastrukturze sportowej a sprawa drog czy innych dziur w budzecie bedzie zawsze i zawsze mozna takie argumenty wysuwac.Przyszedl teraz czas na stadiony i hale bo to tez jest dla ludzi choc nie dla tych oponetow ktorzy na stadiony czy hale nie przychodza.Srodowisko sportowe i wymagania bezpieczenstwa wymagaja tego i robi sie to we wszystkich nawet malych miastach Polski kosztem innych rzeczy.Mam nadzieje,ze p.Zdanowska bedzie twardo stala przy tym a PO, ktora ma wiekszosc w RM zatwierdzi to co zostalo ustalone z pozytkiem dla sportowej czesci Lodzi i dla ludzi sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ctr Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: 212.191.68.* 01.06.11, 13:22 Widzew to marka, a w marki się inwestuje. Gdyby nie Widzew, to w swoim czasie nikt o Łoidz by nie słyszał, a że idą lepsze czasy, to można wierzyć, że Widzew będzie sławił Łódź, jak Lech w Poznaniu. Btw. - prędzej na tym stadionie odbędzie się jakikolwiek większy koncert, dla Łodzi tylko lepiej, że coś się dzieje w promocji miasta. A niestety, za promocję trzeba też płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joński Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 13:42 Idź się leczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: 212.160.172.* 01.06.11, 12:13 To mi niech miasto wybuduje budynek dla mojej firmy i niech opłaci koszty utrzymania.. Skoro takie jest rozrzutne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej niech ta budowa wreszcie rusza!!! :)) IP: *.bremultibank.com.pl 01.06.11, 12:23 niech ta budowa wreszcie rusza!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony olo chyba wystarczy IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 12:24 Mnie się podoba , stadion z jedną trybuną , bo Cacyk nie ma pieniędzy nawet na pensje !! zresztą puste łby-kibuce będą mieli mniej do dewastowania!! ale pójdźmy dalej , na boisku postawcie jedną bramkę ,tą drużyny przeciwnej widzew juz idzie na mistrza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzianin Re: chyba wystarczy IP: *.abb.pl 01.06.11, 14:48 A skad Ty mozesz o tym wiedziec ! Zzebys sie niedlugo nie zdziwil czlowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xek Retka Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: 81.168.187.* 01.06.11, 13:07 a co z drogami kolo stadonu? jesli to wypali to koncepcja wlasciwa i odpowiadajaca zainteresowaniu - lks 16 tys to az nadto bo maksymalna publika tam to bedzie jak przyjdzie Widzew na derby w 6 tys , 30 tys na Widzewie to akurat , mysle ze Widzew smialo moze liczyc na okolo 20 tys publiki na kazdym meczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap tym trybunę, tym stadion, idą wybory:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 14:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Widze ze armia oplacanych malkontentow dziala ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 15:05 Wezcie sie lepiej do uczciwej roboty ... Wiem, wiem jestescie w pracy i zarabiacie zycie obsrywajac wszysto i wszystkich dookola. Żenujace... Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 15:14 Zamiast tej bzdury, proponuję p.prezydent spotkanie z mieszkańcami Łodzi na temat dziurawych jezdni i chodników a także zniszczonych torów tramwajowych i walących sie kamienic. A Widzew, czy ŁKS, niech się kopią za własne pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 15:32 Szanowna Pani Prezydent! "O jedną trybunę za daleko"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁODZIANIN Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 16:05 BUDOWĘ CZAS ZACZĄĆ I TO JAK NAJSZYBCIEJ STRACONEGO CZASU I TAK JUŻ NIE DOGONIMY,ALE NIE TRAĆMY GO JUŻ WIĘCEJ WIĘC DO ROBOTY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 16:23 No i zaczęło się.Najpierw tereny z 99% bonifikata.Potem infrastruktura wokół stadionu.Teraz jedna trybuna ?? DAJ DAJE ????? Poczekajcie troche a cycek-wielki bogacz wyżebrze od miasta cały stadion !!! Wynocha do Strykowa pierd...ni skorumpowani szantazyści !!!! www.lodz.ap.gov.pl/pilka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS1910 Re: Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę noweg IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 18:07 www - a wy w.....c do Bedzina tam jest wasze miasto? Hajman,Hirszberg rodowici Bedzinianie buhahahahaha? nikt was tu niechce tego balastu zebraki! daj daje to raczej wy? hahaha! apropos: podobno licencja dla dajdajow ma rozpatrzyc Lewicki,to nie ten co dwa lata temu wywalil was z ex? oj! bedzie sie działo? hehe! kompleksy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Przygadał kocioł garnuszkowi IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 18:40 Cudze wady wytykacie palcem, a swoich nie widzicie. Ma to swoją nazwę wiesz jaką? Odpowiedz Link Zgłoś
heheheheh a propos korupcji 02.06.11, 00:19 Sprawa Szczakowianki i ostatniej afery w polskiej piłce to małe piwo przy tym, co zdarzyło się przed pięcioma laty – informuje „Fakt”. Gazeta przedstawia wstrząsające zeznania piłkarza Tomasza Cebuli. Były zawodnik ŁKS Łódź zdradza jak działacze tego klubu kupowali mistrzostwo Polski w 1998 roku! - Na początku sezonu powiedziano nam, że część premii za wygrane mecze będzie przeznaczona na sędziów. Mili oni przychylnym okiem spoglądać na nasz zespół. Prawie cały sezon plan ten był realizowany i nic dziwnego, że zamiast 1,2 mln złotych dostaliśmy po wywalczeniu mistrzostwa 860 tysięcy – mówi Cebula. - Oczywiście nie obyło się bez kupowania meczów. Sam brałem udział w jednym takim zdarzeniu. Zostałem wytypowany do załatwienia spotkania z KSZO. To była przedostatnia kolejka i musieliśmy wygrać na wyjeździe, bo inaczej z mistrzostwa byłyby nici. Mieliśmy kasę, więc się szybko dogadaliśmy. Zadzwoniliśmy do jednego z piłkarzy KSZO i szybko uzgodniliśmy sumę, za którą pozwolą nam wygrać. Za zwycięstwo 1:0 zapłaciliśmy 100 tysięcy złotych. Przy okazji kupna meczu z KSZO wysłano ze mną człowieka, który patrzył nam na ręce – dodaje były gracz ŁKS. - Opowiadam o tym, bo mam wyrzuty sumienia. Człowiek nie może z tym żyć. Po aferze Szczakowianki zdecydowałem się powiedzieć, jak było. Mam wielki żal do Antoniego Ptaka (właściciel ŁKS w 1998 roku). Kiedyś nie pozwolił mi zarobić pieniędzy w USA. Najpierw zażądał za wypożyczenie do drużyny Tampa Bay 60 tysięcy dolarów, a kiedy wydawało się, że doszliśmy do porozumienia, zmienił zdanie i chciał 200 tysięcy dolarów. To co mówię teraz, nie jest formą zemsty. W polskiej lidze kupuje się mecze jak bułki w hipermarkecie. Szkoda mi kibiców. Mecze w dużej części są już dawno ułożone. PZPN trzyma głowę w piasku jak struś – zakończył Tomasz Cebula. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... 01.06.11, 16:53 Cinżko sie nam w tej Łodzi żyje, Bez te sportowe inwestycyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzew Lodz Miasto wybuduje Widzewowi jedną trybunę nowego ... IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 17:58 cytat: przy czym najpierw miasto wybuduje trybune glowna o poj 9 tys miejsc.Kolejne trybuny ma wybudowac inwestor prywatny czyli "WIDZEW" lub podmiot z nim zwiazany? Zdanowska; stwierdzila ze rozpoczecie prac budowlanych zwiazanych ze stadionem miejskim Widzewa i stadionem miejskim moze nastapic w tym samym czasie,ale nie ma pewnosci ze tak bedzie,teraz many bardzo szczuply budzet,bo przez najblizsze trzy lata przenaczamy ok 550 mln zl w zwiazku z tym nie mamy teraz pieniedzy,ale jesli odroczymy termin platnosci a taki bedzie warunek przetargu to na przelomie 2014 i 2015 r te srodki sie znajda - dodala (Widzewiak.pl) do ziomow po szalu? cieszmy sie ze wogole Cacek dogadal sie z miastem ws. stadionu dla Widzewa,i ze miasto chce wybudowac jedna trybune na 9 tys reszte (Cacek nie ma tyle pieniedzy zeby wykonal cala inwestycje) Widzew lub inny inwestor? bo jak nie bedzie stadionu nie bedzie licencji i bedziemy w czarnej dupie. pozdro Widzewiacy Odpowiedz Link Zgłoś