Dodaj do ulubionych

Zbudują park kultur alternatywnych. Taki jak be...

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.06.11, 17:41
Łódź jest coraz mniejszą łajbą która ma przecieki. mnie to nie pasuje i pewnie kolejnym 50.000 osób które wyjadą z łodzi również. tak to własnie komentuje jak władza szanuje NGo- małe centrum obywatelskie. hahaha. własnie w małym miescie małe rzeczy się ceni i do nich odwołuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ap na obrzeżach miasta?jak pobliska Manufaktura?hehe IP: *.axelspringer.pl 09.06.11, 17:55
    • Gość: łodzianin Zbudują park kultur alternatywnych. Taki jak be... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.06.11, 18:04
      byłem i jestem zaangażowany w projekt PK lub PKA niestety władza ( PAn Piątkowski i Pani Zdanowska) nie szanują łodzian i srodowiska NGO. Brak szacunku to brak autorytetów. Piotrków trybunalski chcą zrobić z Łodzi. ( nie obrażam teraz piotrkowa) pisze o skali. Decyzje na skale piotrkowa trybunakskiego a nie stolicy regionu. Hahahha włodarze z pipidówka.
    • Gość: :-) Piątkowski jak na razie wszystko likwidował IP: *.retsat1.com.pl 09.06.11, 18:07
      od foliówek, po szkoły więc na twórcę czegokolwiek średnio się nadaje:-)
    • nandik jestem za...!!! 09.06.11, 18:08
      jw.
      • Gość: loko Re: jestem za...!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.07.11, 14:39
        To czemu piszesz idiotyzmy, a nie wyjedziesz z Łodzi? Tym się właśnie ośmieszasz i udowadniasz, że w Łodzi nie jest źle, bo NIE jest gorzej niż w innych miastach. jest ci źle? Nie pisz tylko wyjedź. Nikt nie będzie płakał.
    • Gość: ja Idą wybory i trzeba naobiecywać ... IP: *.toya.net.pl 09.06.11, 18:21
      Stadion jest już budowany od kilku lat. Może tor F1?
    • Gość: łodzianin dobry pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 20:29
      Nie jestem zwolennikiem tej władzy. Prawdę mówiąc - przerażają mnie niezborne, chaotyczne i nieprofesjonalne rządy spod znaku POśmiewiska i PiSuaru, które mamy w tym mieście na zmianę od 9 lat. Pani Zdanowska wydaje mi się zaś kwintesencją nieudaczności.
      Ale akurat ten pomysł jest dobry. W Łodzi brakowało takiego miejsca i życzę temu pomysłowi powodzenia. I dziwi mnie to, że niektórzy z wypowiadających się mają chyba tendencję do potępiania w czambuł wszystkiego, co robi PO-PiSowska władza. Walczmy z tą władzą, a nie z jej dobrymi pomysłami. Ten pomysł akurat jest dobry.
      • Gość: lodka Re: dobry pomysł IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 20:45
        pomysł wywodzi się ze środowiska łódzkiego NGO i walka o realizację trwa od 2007 roku, teraz został zminimalizowany, pocięty i stracił całe przesłanie. Z Parku Kultur zostaje tylko i wyłącznie skatepark. A władza pozornie zaprasza do współpracy, a potem na wszystko robi jak chce nie szanując wkładu i pracy pomysłodawców
        • Gość: łodzianin ok, rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 21:17
          ok, rozumiem. No cóż, to jednak tylko rządy POśmiewiska. Ale nawet z tej namiastki się cieszę - jak widzę, jest ona wbrew tej władzy, a nie dzięki niej.
          • Gość: jan ek Dobre, niech powstaje IP: *.toya.net.pl 09.06.11, 21:54
            niezależnie od tego, kto jest przy władzy. Jeździmy po ulicach, które powstały w PRL-u lub wcześniej, chodzimy po parkach sprzed dziesięcioleci - cóż za istotna różnica kto to zrobił, jeśli dobre?
    • Gość: aktywna łodzianka Re: Zbudują park kultur alternatywnych. Taki jak IP: *.centertel.pl 09.06.11, 20:41
      piątkowski - jestes ponizej zera!!

przypisujesz sobie nie swoj pomysl, kto ci powiedzial o parku w niemczech? i co powiedziales?

co za wladza .....

moze dodacie GW ze pomysl od 2007 jest przewalczany przez grupe organizacji i mlodziezy, a nie wspierac gwiazdora medialnego ?!
    • marian1950k zróbcie to w Arturówku ... 09.06.11, 20:47
      Popieram jak najbardziej. Tylko nie w Manufakturze a w Arturówku . Pakowanie wszystkiego w Manufakturę jest bez sensu, a Arturówek to wymarzone miejsce na wszelką rozsądną rekreację, na wielki ośrodek dla miłośników ruchu i sportu ... Zresztą trasy rowerowe już są , tylko ukryte, zbudowane przez samych użytkowników i bardzo niebezpieczne ...
      • Gość: jan ek Na Olechowie, Wiskitnie, Mileszkach IP: *.toya.net.pl 09.06.11, 21:50
        i w innych takich miejscach, które też są Łodzią. Straszy pusty Brus, pusty Henryków... Łódź jest rozlazła terytorialnie a kurczy się ludnościowo, wtykanie wszystkiego w Manufakturę to brak perspektywy widzenia i myślenia.
        Mamy Rudzką Górę, Stawy Stefańskiego, Arturówek i wiele innych miejsc, które oczekują na zauważenie ze strony władz miasta, Niech żyje całe miasto!
        • Gość: Z BOKU............ W centrum lepiej...! IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 21:57
          Nasze centrum sie rozpada, bo nie ma niczego zjawiskowego. Jak ta atrakcja wyląduje na olechowie, Janowie, czy Arturówku, to znowu bedzie dla wybrańców, którzy blisko mieszkają - to tak jak z Domem Kultury dla młodziezy, który miesci sięna Retkini i tylko retkiniacy korzystaja z tych wszystkich dobrodziejstw jakimi sa tanie koła zainteresowań, nauka języków, gimnastyka, zespoły taneczne, koła plastyczne itd.
          W centrum wszyscy będa mieli sprawiedliwy i równy dostęp i niech tak zostanie.
      • Gość: wynimko Re: zróbcie to w Arturówku ... IP: *.toya.net.pl 10.06.11, 17:18
        hahahaha
        Najbardziej poryta odpowiedz jaka można sobie wyobrazić :D
        ej pie...ie to zróbcie w Ozorkowie niech każdy z centrum zapie... 20km zęby wejść na skejt park
    • Gość: aktywistka Zbudują park kultur alternatywnych. Taki jak be... IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 20:49
      hahaha a najlepsze, że Piątkowski obiecał wizytę studyjną w Niemczech dla pomysłodawców, a potem ją odwołał, a teraz w artykule mamy info, że sam się wybrał....co za ściema...
      zaraz się dowiemy, że pomysł jest samego Piątkowskiego....
    • terleo Zbudują park kultur alternatywnych. Taki jak be... 09.06.11, 21:56
      W Parku Śledzia - kultura alternatywna! Bałuty od zawsze kojarzone były z alternatywą; nie zawsze pomarańczową. . . Dobrze, że "cuchnącej Łódki" już nie widać, ale "dzieci limfatycznych" zostało TU jeszcze sporo. Teraz się zabawią - to ironia bałuciarza. Będzie ich stać na to, aby stać i patrzeć, jak inne bawią się . . . alternatywnie.
      Czy całe to gadanie nie przypomina roku wyborczego 1972? Wtedy "władza" obiecała zbudować Morze Bałuckie na Julianowie! Może tym razem nie powstanie już "Morze", ale kilkanaście placów zabaw z prawdziwego zdarzenia, gdzie babcie, dziadkowie i rodzice mogliby bawić się z maluchami. Mieszkańcom nie potrzeba żadnych "portów", "alternatyw", ale miejsc zadbanych i bezpiecznych, gdzie mogą WSZYSCY odpoczywać, bawić się i czas spędzać kulturalnie, a nie "alternatywnie".

Dziadek Bałódzki.
      • old_lodzer masz rację ... 10.06.11, 13:55
    • Gość: uki przekształcimy się z miasta dresów w miasto skate IP: *.toya.net.pl 09.06.11, 23:01
      hehe,dla mnie bomba
      • terleo Re: przekształcimy się z miasta dresów w miasto s 10.06.11, 05:50
        Gość portalu: uki napisał(a):

> hehe,dla mnie bomba
        Z bombami ostrożnie!
    • Gość: NIE zniszczeniu ! Uzasadnione okoliczności możliwego przestępstwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.11, 23:05
      "W przyszłym tygodniu zostanie ogłoszony przetarg na przygotowanie koncepcji parku kultur alternatywnych w Łodzi. Krzysztof Piątkowski wierzy, że ..."
      - przetarg a nie konkurs na wybudowanie czegoś co jest niemierzalne tylko pieniądzem ???
      "Na zagospodarowanie czeka dwuhektarowa miejska działka przy ul. Ogrodowej (niedaleko skrzyżowania z ul. Jana Karskiego)."
      - najlepszy grunt w środku miasta, w sąsiedztwie Manufaktury, gdzie powinno być conajmniej 25 metrów wysokości (to odpowiada 9-10 kondygnacjom - wysokość Andelsa) a nie jakieś kurniki dla narkotuzującej się roszczeniowej młodzierzy, która udaje awangardę w rzeczywistości będąc słupem rządzącej partii dla wyrwania najlepszych terenów w mieście dla pseudoorganizacji, która nie wiadomo czym się zajmuje poza politykierstwem irozmontowywaniem wszystkiego co jeszcze wartościowe ???

A we wszystkim bierze udział naiwny wiceprezydent dawnie jz PiS , któremu się wydaje że robi dobrze jakiejś młodzierzy biorą czołowy udział w megaprzekręcie. Bez planu miejscowego. Otóż sąsiedztwo tej lokalizacji zgodnie z rozporządzeniem do ustawy nie daje możliwości wydania warunków zabudowy dla tak mało intensywnej inwestycji. Ale co ważniejsze miasto dopuszcza się niespotykanej wręcz niegospodarności prtzeznmaczając grunt nadający się pod biura, mieszkaniówką lub hotele wysokiej klasy na kurnik do jeżdzenia wrotkami. Poza skrajną głupotą jest to karalne i podlega pod kodeks karny, a z całą pewnością będzie ścigane - to tylko kwestia czasu. Cokolwiek obiecano wiceprezydentowi może tego niedoczekać skoro nie będzie to dla niego dostepne z perspektywy aresztu śledczego. Apeluję o puknięcie się w głowę lub poważna rozmowę z teściową, które mają pewna mądrość życiową zwykle. Szkoda rodziny, szkoda dzieci, szkoda, społeczeństwa, szkoda wypracowanych przezeń dóbr. Że też zawsze jakiś idiotów wypuszczają do tak poważnych tematów, bo muszą klepnąć bez namysłu. A co na to właściwe służby miejskie ?

TU NA TYM FORUM PYTAM: GDZIE JEST PROKURATURA, ABW I INNE SŁUŻBY POWOŁANE DO OCHRONY MIENIA PUBLICZNEGO I INTERESU PAŃSTWA, W TYM INTERESU SPOŁECZNOŚCI LOKALNEJ BĘDĄCEJ JEGO ŻYWOTNIM ELEMENTEM PRZED DEWASTACJĄ, MARNOTRASTWEM, SABOTAŻEM, DZIAŁANIEM NA SZKODĘ PAŃSTWA POLSKIEGO NIE TYLKO OBYWATELI ALE ZWŁASZCZA JEGO REPREZENTACJI W UOSOBIENIU OSÓB ZAUFANIA PUBLICZNEGO ???

To jest równie wielkie przegięcie jak w Kleszczowie, w związku z którym została aresztowana pani burmistrz, a finansowo prawdopodobnie jeszcze większe, i zamiast najlepszych apartamentów dla klasy średniej, która ucieka do innych miast będzie jakieś gó...i dla młodzierzy specjalnej troski, której chwilowo znudziły się puby, bo nie dowieźli dopalaczy. To jest wszystko tak mocno chore, że już lekarz nie pomorze. T utrzeba od razu grabarza. Nic już z tego miasta nie będzie jeśli władza upatruje sukcesu w takich bzdetach, zamykając szkoły i pozwalając awanturnikom wykolejać sprawę dworca, nad którą biedził się jej największy mentor. To wszystko jest więcej niż nie całkiem normalne - to jest całkiem nienormalne. Mam nadzieję, że prokuratorzy już zacierają ręce, na to jest kilka paragrafów, a oni też potrzebuja awansować i mieć wyniki jak każdy. RAŻĄCA NIEGOSPODARNOŚĆ W GOSPODAROWANIU MIENIEM PUBLICZNYM NA NIEJASNYCH ZASADACH BEZ WYMAGANYCH DOKUMENTÓW.

Pracownik, który przygotuje takie warunki zabudowy także powinien ponieść odpowiedzialność karną a zwłaszcza zawodową, nie mówiąc oi dyrektorze, który podpisze taką decyzję. Zdaje się, że izby zawodowe mają jakieś sądy dyscyplinarne, stojące na straży etyki zawodowej. Ta oznacza wykonywanie czynności niezgodnych z analizą terenu i z obowiązującymi przepisami. Kolejny raz może się nie udać. Były już wydawane decyzje dla budynków wyższych niż można. To naprawdę są poważne rzeczy i czas to przerwać !!! A tymczasem póltora miliardowy dług, zagrożony dworzec, drogi, niedostepność podstawowych usług medycznych, zaorywanie szkół - dzieci zamiast do szkoły będą chodzić na wrotki. Ludzie naćpaliście się czy gó... jecie?

Więcej... http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,9757233,Zbuduja_park_kultur_alternatywnych__Taki_jak_berlinski.html?fb_xd_fragment#?=&cb=f1083d95e12bc79&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=20&ackData[id]=1&width=120#ixzz1OoSe7O2L
      • Gość: prawnik Re: Uzasadnione okoliczności możliwego przestępst IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 23:13
        Czy ty jestes tym, który podszywał się pod Zydowicza???
        • terleo Re: Uzasadnione okoliczności możliwego przestępst 10.06.11, 06:32
          Gość portalu: prawnik napisał(a):

> Czy ty jestes tym, który podszywał się pod Zydowicza???

Pod Żydowicza podszywam się JA. V.Dynger, u-żyt-kownik j. polskiego.
      • jacol72 Re: Uzasadnione okoliczności możliwego przestępst 10.06.11, 19:32
        Jeżeli uważasz że dochodzi do przestępstwa masz obowiązek zgłosić ten fakt do prokuratury.Jeżeli tylko krytykujesz nie używaj takich argumentów.Miasto n ie składa się tylko z biur i apartamentów . Zarządzanie miastem nie może się tylko sprowadzać do jak najdroższej sprzedaży gruntów . Często właśnie w tych najbardziej komercyjnych miejscach należy tworzyć enklawy nie komercyjne . Argument że młodzież skacząca na deskach bądź rowerach to ćpuny i nieroby jest skandaliczny .
    • Gość: veto Zbudują park kultur alternatywnych. Taki jak be... IP: *.toya.net.pl 10.06.11, 07:55
      NIE NA NAJLEPSZEJ DZIALCE W MIEŚCIE!
    • Gość: ERA Zbudują park kultur alternatywnych. Taki jak be... IP: *.toya.net.pl 10.06.11, 08:35
      To pomysl zdanowskiej jeszcze z czasów viceprazydentury u kropy. Tylko,ze ani kropa ani radni nie zgodzili się nato. Już wtedy obiecywala oszczyplotom ten park, zobaczcie jaj ulotki z tego okresu.
    • old_lodzer ta lokalizacja to szczyt ... 10.06.11, 08:59
      cyt: Na zagospodarowanie czeka dwuhektarowa miejska działka przy ul. Ogrodowej (niedaleko skrzyżowania z ul. Jana Karskiego).
      Proponowana lokalizacja to szczyt niegospodarności albo niekompetencji. Przeznaczenie superdziałki w superpunkcie na realizacjętego, skądinąd dobrego pomysłu świadczy o skrajnej niekompetencji autora do zarządzania miastem. Piątkowski , nie kompromituj się ....
    • Gość: działacz co za krętacz Piątkowski IP: *.centertel.pl 11.06.11, 22:25
      nie mogę w to uwierzyć......

kiedy dostal proipozycje tej wizyty , odbycia jej z pomyslodawcami parku - powiedzial że NIE!

a teraz wychodzi ze sam na nia pojechal.....

co za menda niepoważna....
    • Gość: wiem jak było Zbudują park kultur alternatywnych. Taki jak be... IP: *.centertel.pl 11.06.11, 22:48
      Szanowny Pan Piatkowski, ma manię pięcia się po szczeblach pseudo politycznej kariery przy pomocy przywłaszczania sobie pomysłów innych i podpinania się pod działania innych osób. Machinę tworzenia swojej prawdy ma opanowaną do perfekcji. To nie jest i nigdy nie był jego pomysł. Idea PKA narodziła się już kilka lat temu dzięki pracy i pomysłom działaczyc łódzkich ngo'sów, kiedy to pan Piatkowski był jeszcze smutnym radnym PIS, chowającym się za plecami Kropiwnickiego. Niemniej metodę przywłaszczania spbie pomysłów innych miał już wtedy też opanowaną. To nie jest polityk który jest gotów do współpracy i dialogu, to człowiek który sprzeda każdego byle tylko wypłynąć na szerokie wody swojej politycznej kariery. Mam nadzieję, że jednak sztorm mu na to nie pozwoli.
    • Gość: Apo... Re: Zbudują park kultur alternatywnych. Taki jak IP: *.33.rev.vline.pl 10.07.11, 14:28
      Chyba autor artykułu miał na myśli berliński Mauerpark w dzielnicy Pankow a dokładniej Prenzlauer Berg. Ale idea i tak jest szczytna. Oby wiecej inwestycji w Naszym Miescie.!
    • Gość: mieszkamWŁodzi Po co piszesz, ze wyjedziesz i podajesz jakieś IP: *.gdynia.mm.pl 10.07.11, 14:36
      głupie liczby? Wyjedz! Ja jestem dumny, że jestem Łodzianinem i NIGDZIE nie wyjadę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka