Gość: :) :| :( IP: 212.160.172.* 17.08.11, 13:31 Z Dąbrowskiego też jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BMG Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 13:46 Większym problemem jest chyba fakt, że spora część Łodzian traktuje słowo "aleja" jakby było to imię i potem posługuje się potworkami w stylu "mieszkam na aleja Kościuszki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.ip.netia.com.pl 17.08.11, 13:49 Sienkiewicza również nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.11, 08:09 Ostatnio szukałam adresu na Sienkiewicza - znalazłam się w... Żychlinie (pod Kutnem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: 193.41.230.* 17.08.11, 14:01 0. Królowa Bona wciąż nie żyje. 1. Za mapy i ich opis odpowiada dostawca danych, PPWK. 2. Kościuszko miał imię, Tadeusz mu było i aleję Tadeusza Kościuszki mapsy znajdują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mil Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.toya.net.pl 17.08.11, 14:02 Miasta Londyn też nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.tme.pl 17.08.11, 14:15 Jeśli wyszukasz frazy Aleja Adama Mickiewicza, znajdzie bez problemu. Z igły widły. Odpowiedz Link Zgłoś
hitherto Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed 17.08.11, 14:26 Jeszcze lepiej jest z Wróblewskiego - nie dość że trzeba wiedzieć jak miał na imię (Walery, wtf?) to jeszcze że był generałem bo bez stopnia znajduje tylko w Łasku. Do tego ten sam algorytm jest wykorzystywany podczas wyszukiwania z komórki, powodzenia przy wklepywaniu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Bahitka 17.08.11, 14:34 Problemy są z wieloma ulicami, dobrze jest szukając ich wpisywać "ul." przed nazwą, a najlepiej oczywiście pełną nazwę. Nie dotyczy to tylko Łodzi. Ale hitem Gógla jest oczywiście łódzka rzeka "Bahitka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Bahitka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 17:24 bo chyba źle odczytano Bałutka... 'łu' zlało się jako 'hi'... faksem chyba słali nazwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 14:34 może trzeba wpisać Aleja Inżyniera Tadeusza Kościuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: 130.138.227.* 17.08.11, 14:41 Ostatnio szukałem czegoś na ul. Żwirki, a konkretnie jakiegoś numeru szukałem... oczywiście trzeba wpisać pełną nazwę Kapitana Pilota Franciszka Żwirki. Ja mogę łatwo znaleźć na mapie, gdzie jest ulica i jaka jest jej pełna nazwa, ale osoby spoza Łodzi niekoniecznie mogą wiedzieć, gdzie tej ulicy szukać i po to używają google maps. I tu już by się zdziwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Kolejny sensacyjny artykuł !!! IP: *.umed.pl 17.08.11, 14:43 Wpisujesz pełną nazwę wyszukiwarka wskazuje dokładnie miejsce, którego szukamy więc w czym problem?! Wy naprawdę już nie macie o czym pisać. A może w Łodzi otworzono nowego "fast fooda" i warto o tym napisać :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bender Re: Kolejny sensacyjny artykuł !!! IP: *.retsat1.com.pl 17.08.11, 15:43 W rzeczy samej nie mają oczym pisać, a nawet jeśli mają to nie za bardzo potrafią. Nie po raz pierwszy Gazeta poziomem swojego dziennikarstwa zapukała od spodu w dno. Odpowiedz Link Zgłoś
djcargo Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed 17.08.11, 14:44 To korzystajcie z zumi :P Ma lepsze zdjęcia Łodzi niż Google tak przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_pis_no_cry Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: *.cust.bredband2.com 17.08.11, 17:49 Zumi jest do d*** bo jest we flashu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpc21 Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.xdsl.centertel.pl 17.08.11, 14:45 Co ciekawe w mniejszych miastach tego problemu nie ma, tam działają i skrócone i pełne nazwy. Mnie też to wkurza. Z Google Maps w Łodzi korzystam właściwie tylko dlatego, że działa dużo szybciej niż np. Zumi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: *.4web.pl 17.08.11, 14:48 Najlepiej uzywać modgika Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... 17.08.11, 15:03 A jak inaczej miałby znaleźć miejscowość Kościuszki pod Szczercowem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilinskiego Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.teleatlas.com 17.08.11, 16:10 Kilinskiego tez nie znajduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: 217.33.154.* 17.08.11, 16:20 bo google maps to dno, dość powiedzieć, że nie ma S8... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS by znaleźć Strzemińskiego też trzeba znać imię... IP: *.toya.net.pl 17.08.11, 17:07 inaczej lądujemy w Koluszkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe wg GW nie istnieje aleja Włókniarzy... IP: *.toya.net.pl 17.08.11, 17:50 ..tylko ulica Włókniarzy, więc przyganiał kocioł garnkowi (artykuł z wczoraj czy przedwczoraj a propos korków na Mickiewicza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biernaq Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.retsat1.com.pl 17.08.11, 19:14 ulicy Smugowej tez w Łodzi niby nie ma..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk229797 Z > A, Ł > Z IP: 46.7.125.* 17.08.11, 23:40 bo tak juz jest w unicod'zie literki polskie zajmuja 2 bajty, a literki lacinskie tylko 1, i to jeszcze w nizszej czesci oktetu... wiec jak ta sama ulica jest w miescie zadupie i łódź to w porządku (unicodowym) alfabetycznym zadupie jest wyżej niż łódż, ale niżej niż np. lakierkowo czy tez nicponice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomorzanin Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: *.router5.tygrys.net 18.08.11, 01:07 Wpisując Rumia, ul. Gdańska (chodzi o miasto koło Gdyni) przekierowani jesteśmy do miasta Reda, ul. Gdańska, niby blisko, ale przecież Rumia to nie Reda :) Odpowiedz Link Zgłoś
kcramsib Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... 18.08.11, 10:25 A wiecie, że w Łodzi nie ma chodników ani ścieżek dla pieszych? Takie ostrzeżenie wyświetla GM gdy każe się mu wytyczyć trasę spaceru w dowolnym punkcie miasta... Odpowiedz Link Zgłoś