Dodaj do ulubionych

Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu...

IP: 212.160.172.* 17.08.11, 13:31
Z Dąbrowskiego też jest problem.
Obserwuj wątek
    • Gość: BMG Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 13:46
      Większym problemem jest chyba fakt, że spora część Łodzian traktuje słowo "aleja" jakby było to imię i potem posługuje się potworkami w stylu "mieszkam na aleja Kościuszki".
    • Gość: łodzianin Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.ip.netia.com.pl 17.08.11, 13:49
      Sienkiewicza również nie ma.
      • Gość: Mała Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.11, 08:09
        Ostatnio szukałam adresu na Sienkiewicza - znalazłam się w... Żychlinie (pod Kutnem)
    • Gość: r. Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: 193.41.230.* 17.08.11, 14:01
      0. Królowa Bona wciąż nie żyje.
      1. Za mapy i ich opis odpowiada dostawca danych, PPWK.
      2. Kościuszko miał imię, Tadeusz mu było i aleję Tadeusza Kościuszki mapsy znajdują.
    • Gość: Mil Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.toya.net.pl 17.08.11, 14:02
      Miasta Londyn też nie ma ;)
    • Gość: gość Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.tme.pl 17.08.11, 14:15
      Jeśli wyszukasz frazy Aleja Adama Mickiewicza, znajdzie bez problemu. Z igły widły.
    • hitherto Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed 17.08.11, 14:26
      Jeszcze lepiej jest z Wróblewskiego - nie dość że trzeba wiedzieć jak miał na imię (Walery, wtf?) to jeszcze że był generałem bo bez stopnia znajduje tylko w Łasku. Do tego ten sam algorytm jest wykorzystywany podczas wyszukiwania z komórki, powodzenia przy wklepywaniu :-)
    • brite Bahitka 17.08.11, 14:34
      Problemy są z wieloma ulicami, dobrze jest szukając ich wpisywać "ul." przed nazwą, a najlepiej oczywiście pełną nazwę. Nie dotyczy to tylko Łodzi.

Ale hitem Gógla jest oczywiście łódzka rzeka "Bahitka".
      • Gość: sk Re: Bahitka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 17:24
        bo chyba źle odczytano Bałutka... 'łu' zlało się jako 'hi'... faksem chyba słali nazwy :)
    • Gość: Taaa Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 14:34
      może trzeba wpisać Aleja Inżyniera Tadeusza Kościuszki?
    • Gość: abc Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: 130.138.227.* 17.08.11, 14:41
      Ostatnio szukałem czegoś na ul. Żwirki, a konkretnie jakiegoś numeru szukałem... oczywiście trzeba wpisać pełną nazwę Kapitana Pilota Franciszka Żwirki. Ja mogę łatwo znaleźć na mapie, gdzie jest ulica i jaka jest jej pełna nazwa, ale osoby spoza Łodzi niekoniecznie mogą wiedzieć, gdzie tej ulicy szukać i po to używają google maps. I tu już by się zdziwili.
    • Gość: yeti Kolejny sensacyjny artykuł !!! IP: *.umed.pl 17.08.11, 14:43
      Wpisujesz pełną nazwę wyszukiwarka wskazuje dokładnie miejsce, którego szukamy więc w czym problem?! Wy naprawdę już nie macie o czym pisać. A może w Łodzi otworzono nowego "fast fooda" i warto o tym napisać :):):)
      • Gość: bender Re: Kolejny sensacyjny artykuł !!! IP: *.retsat1.com.pl 17.08.11, 15:43
        W rzeczy samej nie mają oczym pisać, a nawet jeśli mają to nie za bardzo potrafią.

Nie po raz pierwszy Gazeta poziomem swojego dziennikarstwa zapukała od spodu w dno.
    • djcargo Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed 17.08.11, 14:44
      To korzystajcie z zumi :P Ma lepsze zdjęcia Łodzi niż Google tak przy okazji.
      • Gość: no_pis_no_cry Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: *.cust.bredband2.com 17.08.11, 17:49
        Zumi jest do d*** bo jest we flashu.
    • Gość: kpc21 Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.xdsl.centertel.pl 17.08.11, 14:45
      Co ciekawe w mniejszych miastach tego problemu nie ma, tam działają i skrócone i pełne nazwy.

Mnie też to wkurza. Z Google Maps w Łodzi korzystam właściwie tylko dlatego, że działa dużo szybciej niż np. Zumi.
    • Gość: Marta Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: *.4web.pl 17.08.11, 14:48
      Najlepiej uzywać modgika
    • wojtek33 Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... 17.08.11, 15:03
      A jak inaczej miałby znaleźć miejscowość Kościuszki pod Szczercowem?
    • Gość: Kilinskiego Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.teleatlas.com 17.08.11, 16:10
      Kilinskiego tez nie znajduje
    • Gość: x Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: 217.33.154.* 17.08.11, 16:20
      bo google maps to dno, dość powiedzieć, że nie ma S8...
    • Gość: AS by znaleźć Strzemińskiego też trzeba znać imię... IP: *.toya.net.pl 17.08.11, 17:07
      inaczej lądujemy w Koluszkach
    • Gość: pepe wg GW nie istnieje aleja Włókniarzy... IP: *.toya.net.pl 17.08.11, 17:50
      ..tylko ulica Włókniarzy, więc przyganiał kocioł garnkowi (artykuł z wczoraj czy przedwczoraj a propos korków na Mickiewicza)
    • Gość: biernaq Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... IP: *.retsat1.com.pl 17.08.11, 19:14
      ulicy Smugowej tez w Łodzi niby nie ma.....
    • Gość: mk229797 Z > A, Ł > Z IP: 46.7.125.* 17.08.11, 23:40
      bo tak juz jest w unicod'zie literki polskie zajmuja 2 bajty, a literki lacinskie tylko 1, i to jeszcze w nizszej czesci oktetu... wiec jak ta sama ulica jest w miescie zadupie i łódź to w porządku (unicodowym) alfabetycznym zadupie jest wyżej niż łódż, ale niżej niż np. lakierkowo czy tez nicponice...
    • Gość: Pomorzanin Re: Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wed IP: *.router5.tygrys.net 18.08.11, 01:07
      Wpisując Rumia, ul. Gdańska (chodzi o miasto koło Gdyni) przekierowani jesteśmy do miasta Reda, ul. Gdańska, niby blisko, ale przecież Rumia to nie Reda :)
    • kcramsib Al. Kościuszki nie istnieje. Przynajmniej wedłu... 18.08.11, 10:25
      A wiecie, że w Łodzi nie ma chodników ani ścieżek dla pieszych? Takie ostrzeżenie wyświetla GM gdy każe się mu wytyczyć trasę spaceru w dowolnym punkcie miasta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka