Dodaj do ulubionych

Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go ni...

IP: *.4web.pl 06.09.11, 17:21
Biedny Darek. Nadskakiwał tyle i nic. Może trzeba było kosz z kiełbasą dać panu prezydentowi? :)

BTW. Co by nie mówić o Kwaśniewskim i jego wyskokach, to jednak była prawdziwa lewica. Nie to co te dzieciaki.
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 17:30
      pani redaktor kolejny raz wzniosła się na wyżyny dziennikarstwa! lepiej już niech da sobie spokój raz na zawsze ....
      • Gość: marek nowakowski Re: Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.11, 18:52
        Gazeta powinna zachować polityczną równowagę, a nie ganić jednych a drugich tylko chwalić w przeciwnym razie to nie gazeta. Tym bardziej kiedy jest kampania wyborcza, właśnie teraz trzeba uważać na rzetelność dziennikarską i nie można sobie pozwalać na taki dywagacje. Proszę, bo jestem czytelnikiem gazety wyborczej , aby w tych wyborach zachować tą równowagę polityczną o której piszę, bo artykuł który właśnie przeczytałem jest jego zaprzeczeniem.
        • Gość: łazik Obiektywizm Gazety??jej nie ma IP: *.play-internet.pl 06.09.11, 19:51
          Czyżby dzis Gazeta zdenerwowała sie, bo SLD chce odwołać Banaszka???Najbardziej nietrafionego po pani Zdanowskiej prezydencie tego miasta!!!Chyba własnie tak - jak nie jesteś z Platformy to jesteś przeciwko Gazecie
          • Gość: fredzik Na filmiku co innego niż pisze gazeta:) IP: *.play-internet.pl 06.09.11, 19:53
            www.youtube.com/watch?v=5P6ArXvj_4c
            • gieorgij1 Re: Na filmiku co innego niż pisze gazeta:) 06.09.11, 20:01
              Lewica bardzo przeszkadza Gazecie Wyborczej, pomimo wielu, albo i wielu tysięcy złych artykułów o Grabarczyku tu nigdy nic zlego nie można było przeczytać, bo nic takiego nigdy sie nie pojawiło. I gdzie ten obiektywizm. A poza tym skoro ostatnie zdanie mówi, że Kwaśniewski ma tu przyjechac, to po co w ogóle ten artykuł. Żenujący poziom.
              • Gość: bbb Re: Na filmiku co innego niż pisze gazeta:) IP: *.4web.pl 06.09.11, 20:14
                Wklej jeszcze 3 razy filmik sprzed 10 miesięcy
                więcej! wklej filmik sprzed 11 lat jak Kwaśniewski kandydował na prezydenta RP i napisz tutaj, że Kwaśniewski startuje w wyborach i masz to na filmie!
    • Gość: Loki Re: Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go IP: *.smrw.lodz.pl 06.09.11, 17:42
      Ja się Olkowi nie dziwę. Też nie chciałbym pozować do zdjęcia z Jońskim.
      • gumisiek21 Re: Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go 06.09.11, 23:08
        Gość portalu: Loki napisał(a):

> Ja się Olkowi nie dziwę. Też nie chciałbym pozować do zdjęcia z Jońskim.

I bardzo dobrze przy Jońskim wszyscy wyglądają na gladiatorów( 2 metrowych ) .Kwachu to mądry mimo wszystko człowiek , nie chce promować małych lizodupów.
    • Gość: LOL Re: Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go IP: *.toya.net.pl 06.09.11, 17:50
      LOL
      Nawet jego własne środowisko się go wstydzi... Przypominają mi się kreskówki z lat dzieciństwa, jak to przy potężnym buldogu skacze jakiś popierdułkowaty psiaczek i z uśmiechem się podchlibia... nie trzeba chyba mówić, który na zdjęciu wygląda jak ten głupawy psiaczek z kreskówki.
    • Gość: aq12 Mam ich głęboko gdzieś... IP: *.toya.net.pl 06.09.11, 17:56
      wszystkich tych darmozjadów co tylko gadać,gadać i gadać potrafią.

P.S
      Nie wiedziałem ,że Joński lubi byłych prezydentów no ,że aż TAK!
    • Gość: merry Re: Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 18:00
      www.youtube.com/watch?v=5P6ArXvj_4c
      • Gość: bbb aha IP: *.4web.pl 06.09.11, 18:04
        tylko film jest z listopada i poparcie było na wybory prezydenta miasta, od tego czasu Kwaśniewski chyba zrozumiał swój błąd
        • Gość: b2 Re: aha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 18:05
          Skoro ma być w Łodzi , to o czym artykuł???
          • Gość: lalala Re: aha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.11, 23:39
            gorzej jak już nie dojedzie... trzeba będzie wymyślić jakąś inną wymówkę ;)
      • Gość: anja Re: Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 18:04
        Nie wiem o czym dyskusja skoro już raz Kwaśniewski go poparł, ale może taka jest linia gazety żeby atakować ludzi lewicy i tych którzy opuszczają Platformę Obywatelską. Chyba nie znajdziemy artykułu , który uderza w Pana Biernata czy Grabarczyka. No cóż myślę że to jest niesprawiedliwe i chyba nawet nie etyczne. Proponuje więcej rzetelności w gazecie i mniej agresjii wobec SLD, PIS i tych co opuszczają PO (Fisiak, Hibner).
        • Gość: chyba raczej Re: Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go IP: *.toya.net.pl 06.09.11, 18:36
          uderzać należy w szkodników społecznych, nie?
          • Gość: zenon Re: Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.11, 18:48
            a śmialiście się z PiSu kiedy gazeta atakowała prezesa i jej członków, teraz macie za swoje. Może w końcu zrozumiecie ,że gazeta kibicuje Platformie Obywatelskiej i tyle.
    • Gość: wiola_h Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go ni... IP: *.play-internet.pl 06.09.11, 19:03
      Jak czytam ten artykuł to odnoszę wrażenie jakby komuś właśnie zależało kogoś oczernić.Nie znam się na polityce, ale wydaje mnie się że po to ten artykuł został napisany. Mnie się nie podoba,tym bardziej że rozmawiałam z Panem Jońskim na Jarmarku Wojewódzkim w niedzielę i to bardzo miły młody człowiek. Jesli pójde zagłosować to oddam głos na niego i nie interesuje mnie czy go ktoś popiera czy nie.
    • Gość: lodz Jonski specjalista od odsniezania w VI RP IP: *.toya.net.pl 06.09.11, 19:11
      :) i ekspert od referendum
    • Gość: Kal Joński mógł ogórki kiszone podawać IP: *.retsat1.com.pl 06.09.11, 19:16
      Może Kwaśniewski by go zauważył. Myslę że Kwaśniewski myślał że Jonski jest tam jako pomocnik operatora kamery
    • Gość: historyk Recenzja. IP: *.toya.net.pl 06.09.11, 19:27
      Jest to kolejny dowód, iż Kwaśniewskiemu nie po drodze z aparatczykami pokroju Napieralskiego. To sygnał, że w obozie lewicy trwają dyskusje o odsunięciu od władzy Napieralskiego i jego dworu. Poparcie dla Millera, Olejniczaków, Kalisza i innych, którzy reprezentują poważną, merytoryczną lewicę wskazują na budowanie nowego rozdania. I coś jest na rzeczy skoro w trakcie wizyty Kwaśniewskiemu towarzyszyli posłowie i kandydaci z innych okręgów: Murynowicz, Anita Błochowiak i chorągiewka Pawłowski. I to by było na tyle, lewy elektoracie
    • Gość: Politics Taki to jest życia smaczek raz.................. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 19:54
      Nic nie jest ważne. Ważne jest, że Darek czuje się poparty przez Olka. Niestety uczucia między chłopami bywają chropawe.
      • gieorgij1 Przeciez ma tu przyjechać 06.09.11, 20:03
        a Przecież to normalne, ze go popiera a widać to na filmiku, który zostal załączony. Wię c po co ten złośliwy artykuł. Chyba, że to zemsta za Króla Ciemności Banaszka:))))
        • Gość: las Re: Przeciez ma tu przyjechać IP: *.astral.lodz.pl 06.09.11, 21:20
          Hipotetycznie nawet gdyby Olek poparł Darka, to jakie to ma znaczenie dla wyborców? Żadne?
    • Gość: lila od spodu już nikt nie puka IP: *.os1.kappa.pl 06.09.11, 20:08
      tak nisko upadła gazeta. Proponuję wprost poprzeć PO zamiast się bawić w takie ohydne podchody.
      kodeks etyki dziennikarskiej przykryła gruba warstwa kurzu.
    • Gość: gość pan Joński się nauczy, że nie lubimy podgryzaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 21:22
      więc może kiedyś jak ludzie zapomną...
    • Gość: beata Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 21:31
      no, liczę, że z tym poparciem do Łodzi nie przyjedzie...
    • Gość: gość Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 22:36
      I co się tutaj pultacie klakierzy Jońskiego - prawda w oczy kole ??? Wasz idol jest pośmiewiskiem poważnych polityków SLD i tyle. Nic dziwnego, że porównują go z Lepperem - tyle że Lepper przynajmniej miał jaja a Joński to zwykły smarkacz, któremu przyświeca jedno - kasa i stołki.
    • Gość: łodzianin jak zwykle - towarzyszka Gnacikowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 22:45
      Co do tekstu - cóż można powiedzieć. Gnacikowska. Jak zwykle wykazała partyjną czujność, aby przypieprzyć w lewicę. Nawet żal komentować wypociny na poziomie ścierki do podłogi (nie ubliżając ścierce).

Co do sytuacji na lewicy..? Toczy się jak widać dyskusja. To odróżnia lewicę od obu partii prawicowych, w których dyskusja ogranicza się do wyboru drogi wejścia w tyłek umiłowanego przywódcy (ślizgiem czy czołganiem). Ludzie pokroju Gnacikowskiej tęsknią jak widać do czasów stalinowskich, kiedy dyskusji nie było, bo nie mogło być. Mnie cieszy, że lewica jest żywa intelektualnie - to daje nadzieję, że jej jakość będzie rosnąć, wraz ze znaczeniem na scenie politycznej. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Polacy w 85% z nagła stali się liberalnymi konserwatystami i uważają, że bogaci powinni się bogacić, zaś biedni - biednieć, a Kościół powinien być panem majątków, prasy, myśli, macic i łóżek w tym państwie. Wypowiedzi na tym forum chociażby świadczą o czym innym.
    • Gość: rudi Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 08:43
      Olek ma po prostu głowę na karku i doskonale wie co reprezentuje sobą Joński.
    • Gość: MM Żałosny Joński IP: *.wroclaw.mm.pl 07.09.11, 09:08
      Kwaśniewski pokazał, że ma jaja i nosa do ludzi. Joński to partyjny aparatczyk z ambicjami większymi niż Himalaje. Przez tego buca nie oddam głos na lewicę bo nie chcę, żeby takie coś dostało się do Sejmu RP!
    • Gość: Wiktor Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 09:09
      No robi się ciekawie . Tu się toczy jakaś gra medialna i coraz bardziej "lubię" zaglądać zarówno do gazety i czytać artykuły i komentarze. Kto jest z kim a kto kogo popiera? jak zwykle przy azdych wyborach teatrzyk zielona gęś wysiada.:)

"Lubię" ale jest to pisane z przykrą ironią.

Sam jeszcze nie wiem za kim będę głosował najbardziej podoba mi się pomysł internet dla Łodzi ale to na razie tylko obietnica wiec będziemy obserwować ile stanie punktów dostępu przed wyborami i czy stanie reszta po wyborach gdyby ten pan nie przeszedł :)

Czekam aż inni kandydaci powiedzą coś co do mnie trafi bo na razie ogólniki, bajery, rowery i dotyczy to WSZYSTKICH z wszystkich partii. Czasem podoba mi się dyżurny mieszacz w kraju z Lublina, który zawsze boleśnie punktował konkurentów za ich błędy, ale on chyba ma małe szanse.
      Nie wiem ale najmniej mi sie podoba zajadłość i taka wscieklizna niektórych gosci z pisu i czekam czy tam ktoś coś mądrego może powie. Platforma ogólnie... to same ogólniki

Najgorzej że ktoś musi być wybrany a może by tak całkiem nie tylko ten senat ale i sejm zlikwidować..? Ile byłoby pieniędzy na żłobki, przedszkola, drogi

Po co nam kilkuset darmozjadów których mamy wybierać i za nich płacić a oni nic innego nie robią tylko sie żrą, kłócą i podkładają sobie nogi lub sie kolesiują i robią przekręty na grubą kasę. Wcale się nie dziwię że ludzie nie chcą głosować bo to wszystko stało się farsą i jednym wielkim okłamywaniem biednych ludzi. Teatr wyborczy trwa...

Wybierasz kogoś bo uwierzyłeś w jakieś jego zapewnienie a on za chwilę zmienia barwy i idzie do innej partii bo tamci dadzą mu lepszy stołek i zmienia zdanie o 180 stopni jak Wojciechowski czy czarnecki i sra w poprzednie gniazdo które go wychowało, wykarmiło, to tacy ludzie którzy sprzedadzą się za poparcie i lepszy stołek i wyrzekną się przyjaciół i wartości. czy tacy ludzie są warci tego aby spośród nich wybierać kogokolwiek?

pozdr www.reklama.ergo-media.pl
    • Gość: gruby Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go ni... IP: *.ec.europa.eu 07.09.11, 09:53
      nie poparl, bo nie ma szacunku dla Napieralskiego i jego przybocznych.Doskonale wiem jak doszedl do szefostwa w SLD i co soba reprezentuje.Kwasniewski jest za powazny na takich cieniasow...
    • Gość: obserwator Towarzysz Joński - mierny polityk IP: *.uml.lodz.pl 07.09.11, 12:48
      Można Aleksandra Kwaśniewskiego jako polityka oceniać różnie ale bez względu na tę ocenę przeważająca część całego elektoratu nie ma wątpliwości, że Aleksander Kwaśniewski to KTOŚ. Dariusza Jońskiego można także oceniać różnie ale niezależnie od tej oceny trzeba Mu przyznać, że jest NIKIM.
      Najbardziej eksponowana jest przez samego Dariusza Jońskiego jego zasługa w odwołaniu prezydenta Jerzego Kropiwnickiego. Otóż prezentuję pogląd, że Jerzego Kropiwnickiego "utopił" Jego własny dwór, a więc otoczenie krasnali, których sam wykreował na Shreków. Zawiodła Go nieuzasadniona wiara w trafność własnych ocen budowanych w oparciu o niezrozumiałe, bezgraniczne zaufanie do kompetencji i opinii tego wąskiego dworskiego otoczenia. Elektorat trafnie zidentyfikował a następnie ocenił tę istotną słabość piramidalnej konstrukcji zbudowanej w Łodzi przez Jerzego Kropiwnickiego. Dariusz Joński wykazał się jedynie sprytem i pomógł od strony organizacyjnej skanalizować wolę ludu. Za to należy mu się podziękowanie i plusik w partyjnym CV. Ale żeby za to oczekiwać zaszczytów??? W mojej opinii jest to przejawem pychy, dumy i niedostatecznej pokory. Dostrzega to również Aleksander Kwaśniewski i miejmy nadzieję nie ujdzie to uwadze elektoratu. Zastanawia mnie dlaczego w partyjnych kręgach Dariusza Jońskiego w Łodzi nie znalazła się postać na tyle asertywna by zwrócić na tę okoliczność uwagę Pana Przewodniczącego oraz jego otoczenia aby działali w sposób pomagający wypracować decyzje korzystne przede wszystkim dla organizacji a nie przysparzające korzyści wyłącznie indywidualne przy wysokim prawdopodobieństwie następstw negatywnych dla partii.
      Przecież na średnią ocenę prezydentury Tomasza Sadzyńskiego znaczny wpływ miała mierna ocena, którą uzyskał koalicyjny duet wiceprezydencki Joński-Magin. Dariusz Joński pełniąc funkcję wiceprezydenta Łodzi podejmował decyzje i działania w sposób pozwalający określić go przede wszystkim jako partyjnego aparatczyka nie zaś samorządowego męża stanu.
      W tej sytuacji stawianie się na "jedynce" w najbliższych wyborach świadczy o arogancji i braku szacunku dla rozsądnego i spostrzegawczego elektoratu. Pozostaje żywić nadzieję, że wyborcy zachowają się racjonalnie - tak jak Aleksander Kwaśniewski.
      Dariusza Jońskiego czeka jeszcze długa i mozolna praca zanim jego wejście na polityczne salony w naszym kraju będziemy mogli nazwać zasłużonym sukcesem polskiej demokracji.
    • Gość: łodziak Joński robił co mógł, a Kwaśniewski i tak go ni... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.11, 19:34
      Wydaje mi się,że ta cała pajdokracja która rządzi obecnie SLD niczego dobrego dla partii nie zrobiła (ani w Łodzi ani w kraju) niestety potwierdzona prawda 40 letni polityk to bardzo młody a 45 letni polityk to młody polityk a Łodzi najpierw Makowski następnie Joński który go wygryzł-MASAKRA.
    • Gość: jacek <a href="http://sylwialugowska.pl/" target="_blank" rel="nofollow" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.11, 19:31
      :)
    • old_lodzer a kogo dziś obchodzi celebryta Kwaśniewski ? 08.09.11, 20:19
      a kogo dziś obchodzi celebryta Kwaśniewski ? Jońskiemu za doprowadzenie do wywalenia Kropy należy się wdzięczność od Łodzian i ujadania Gazetowych dyżurnych szczekaczy nic tu nie znaczą ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka