Dodaj do ulubionych

Radni będą dbać o zęby. Najmłodszych łodzian

IP: *.180.253.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.11, 09:49
We łbie się nie mieści co ci radni bezradni wymyślają przed wyborami - robią za naganiaczy gabinetów stomatologicznych. W kwesti zębów to prawda jest taka; chcesz mieć zdrowe żęby i żeby twoje dziecko także niało zdrowe zęby to nie odwiedzaj stomatologa, u dentystow jest z reguły gorzej niż w komunistycznym szpitalu zarazić się możesz wszystkimi chorobami przyzębia i załapać wszystkie bakterie wywołujące próchnicę. A jak nie masz jeszcze próchnicy to w miejscu ewentualnego osadu sprytny stomatolog ci szkliwo nawierci abyś do niego bez powodu nie przychodził bo on musi zarabiać. A jak masz już jakiś ubytek w zebie to ci go rozwali albo celowo zarazi aby przyśpieszyć ekstrakcję abyś przyszedł(ła) jak najwcześniej po protezę - bo ci którzy mają słabe obroty dużo więcej zarabiają na współpracy z protetykami. To że łódzcy studenci wszyscy mają ubytki to jest kłamstwo, wszyscy studenci nie mogą być idiotami którzy chodzili bez potrzweby do dentysty i dali się załatwić."Doświadczony"
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Radni będą dbać o zęby. Najmłodszych łodzian IP: *.toya.net.pl 13.09.11, 09:55
      Bardzo ciekawe info. Jako ojciec kilkulatka dowiedziałem się, że moje dziecko NIE MOŻE MYĆ ZĘBÓW W PRZEDSZKOLU. Dlaczego? Bo państwo z Sanepidu uznali, że warunki w łazience nie są odpowiednie dla szczoteczek. Dziecko jest w przedszkolu kilka godzin dziennie i zjada minimum 2 posiłki. Proponuję zamiast za przedwyborcze rozporządzenia zabrać się za idiotyczne sytuacje, które już mają miejsce.
    • Gość: Michał Ciekawe który koncern będzie sponsorem :):) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 10:07
      nie wierzę w dobrą wolę radnych - mało zaradnych :):) ciekawe który kolega koleżanka powiązana z koncernem zaproponowała taką akcję. W związku z tym ma pytanie, na jakiej zasadzie będą wybierani stomatolodzy do tej akcji ???? Czy będzie przetarg ??? Ile to będzie kosztować ???? Gdzie będą odbywać się badania ??? W przedszkolu ??? Czy gabinetach przyjaznym dzieciom ????? Może by się radni zatroszczyli o finanse rodziców i obniżyli opłatę godzinową za pobyt dzieci w przedszkolu.

A aktualnie zapłaciłem 110 zł za posiłki a zapłacę jeszcze 188 za godziny czyli jakieś 80 zł więcej niż w poprzednim roku czyli w skali roku okradliście mnie na 800 zł tzn ukaraliście za to że pracuję od rano do wieczora gratuluję, zaczynam się zastanawiać nad sensem pracowania może będę zarabiał minimum i zgłoszę się po zapomogę hmmmmm życie w tym kraju zaczyna być bardziej niż nie opłacalne
      • awersja Polecam... 13.09.11, 10:54

...do poczytania: tutaj oraz tutaj. Może znajdzie Pani/Pan odpowiedź na zadane pytania...

Pozdrawiam.

• Gość: Koszt Może Pan Radny lub jakiś inny przeczyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 10:23
      Koszt życia z życia 3 osobowej rodziny kwoty po zaokrągleniu

Czynsz (mieszkanie 3 pokoje kuchnia) 500 zł
      TV i internet 60 zł
      Prąd 100 zł
      Telefony 80 zł
      Przedszkole 300 zł
      2 migawki trasowe 100 zł
      Kredyt na mieszkanie :):) i tu ubaw po pachy ja mam 550 zł ale kupowałem mieszkanie gdy były tańsze o 50% teraz to by było jakieś 1200 zł

No to możemy podliczyć koszty stałe od których nie uciekniemy 1690 zł

A PAN RADNY WIE JAKIE SĄ ŚREDNIE ZAROBKI W ŁODZI :):):) jak ktoś zarabia te 2 tys to już jest bogiem, ale uznajmy że w tym domu są 4 tys do podziału

Zostało nam po potrąceniu kosztów 2310 zł dużo prawda no normalnie rozpasanie, ale trzeba odłożyć z tego co miesiąc na przyszłe wakacje 300 zł zostaje nam 2010 na życie
      Dzienny koszt wyżywienia takiej rodziny to około 30 zł *30 = 900zł zostaje nam
      1100 kupa kasy :):) no to jedziemy chemia bo trzeb prać i myć ZĘBY ze 150 zł
      ubrania 300 zł jakaś rata za sprzęt AGD/RTV 200 zł zostało nam 450 zł EKSTRA mogę odłożyć na EMERYTURĘ - to jest symulacja gdyby podstawić realne wydatki typu słodycze, owoce, basen nic by nie zostało i to przy naprawdę dobrych zarobkach jak na Łódź więc niech Radni zaradni zejdą na ziemię i przestaną piep.... jak potłuczeni o ZĘBACH moich dzieci, może byście dofinansowali jakieś dodatkowe zajęcia w Przedszkolach ???? Język Angielski ??? Kółka Teatralne ??? Wyjścia do Teatru ???? PO was już nic nie będzie

• awersja Wśród palących problemów łódzkich dzieci... 13.09.11, 10:47
      ...ten właśnie został zakwalifikowany jako najważniejszy. Aż dziw bierze, że próchnica wydaje się ważniejsza od ubóstwa, a lakowanie zębów ma być ważniejsze od działalności opiekuńczo-wychowawczej nad dziećmi z rodzin zagrożonych patologią społeczną. (Panie Kacprzak, Panie Kaczorowski, a może chcecie opowiedzieć mieszkańcom Łodzi o tym, jak niefrasobliwie gospodarujecie pieniędzmi na ogniska wychowawcze...?).

Szkoda, że nie napomknięto o kosztach i finansowaniu. Można tylko domyślać się, że finanse będą pochodziły ze środków Urzędu Miasta. Znalezienie finansowania poza miejskim budżetem daleko przekracza możliwości intelektualne radnych...? A przecież takie środki są dostępne...! Wystarczy jedynie ruszyć głową i być na bieżąco z Mechanizmami Finansowym Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Czyżby radni nie wiedzieli o tym...? Oj, Łodzianie... kogo wybieracie sobie na radnych...?

A swoją drogą - co z "Programem zapobiegania próchnicy dla dzieci w wieku szkolnym" realizowanym już w Łodzi przez samorząd wojewódzki...? Czy w Łodzi będą wdrażane dwa programy...? Pani Redaktor - wypadałoby zapytać o to pana Kacprzaka, ewentualnie pana Kaczorowskiego.

Reasumując: mali mieszkańcy Łodzi zamiast jednego programu profilaktycznego będą objęci dwoma (czyli dwukrotnie zalakuje im się zęby), a zapłacone za to zostanie raz z budżetu wojewódzkiego i raz z budżetu miasta. Cóż, Łódź wielką aglomeracją jest i nie będzie wyciągać ręki po kasę z Unii Europejskiej.

Zastanawiam się tylko, czy to wyłącznie ignorancja radnych, czy tez może celowe działanie... Może ktoś z Czytelników potrafi odpowiedzieć na te pytanie...?

Pozdrawiam
    • Gość: zygmunt siódemki.....? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 13.09.11, 11:52
      .....u kilkuletnich dzieci??? mowa jest o tzw "zębach mądrości"
      czy radni chcą mi zrobić wodę z mózgu?
      • Gość: efcia Re: siódemki.....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 12:11
        Tzw. "zęby mądrości" to ósemki, a nie siódemki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka