Dodaj do ulubionych

propozycje zmian tras AUTOBUSOW

IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.05.04, 10:54
Macie jakies propozycja zmian tras autobusow? Jakies wysdluzenia, skrocenia
tras, albo likwidacje jakiejs linii i danie czego w zamian?

Obserwuj wątek
    • Gość: ST Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.lodz.mm.pl 27.05.04, 14:26
      73 wydluzone na Wydawnicza zamiast linii B
      157 do Pabianic
      157A do Dubois
      • Gość: gregg 73 wydluzone - POPIERAM!!!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.05.04, 14:52
        POPIERAM!!!!
        73 wykreca na Zeromskiego, a tam nie ma krancowki. Powinni przedluzyc do
        Wydawniczej albo do Centralu.
    • Gość: ... Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.05.04, 15:02
      Stworzyc linie 94

Trasa: Konstytucyjna/Radiostacja-Pomorska-Strykowska-Inflancka-Łagiewnicka-
      Sikorskiego-Włókniarzy-Lisciasta-11 Listopada

Obslugiwac powinny 2 (w szczycie 4) autobusy.
      • Gość: ST Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.lodz.mm.pl 27.05.04, 16:39
        Sadze ze pomysl tworzenia kolejnej linii z 11-ego Listopada mija sie z celem.
        Praktyczniejszym rozwiazaniem byloby w/w przedluzenie 73 ktore ma przyzwoita i
        w miare stala czestotliwosc... trasa na dotychczasowym odcinku w ogole by sie
        nie zmienila...Z drugiej strony pojawia sie pytanie czy jet sens pakowania 4-ej
        linii (po 74 83 i ew. 80)na odcinku Zeromskiego-Wydawnicza ? Idac tym tokiem
        myslenia rownie dobrze moznaby poslac 73 np na :DDDDD Rokicinska/Janow
        (argument? Radogoszcz nie ma polaczenia z Widzewem)
        • Gość: zbychooo Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 27.05.04, 21:54
          po co radogoszczowi kolejna linia na konstytucujną (mnie juz osobiscie
          wystarczy to B... )ale popieram wydłuzenie 73 to dobry pomysł, moze tylko jakąs
          inną trasą niz tuwima... ale do wydawniczej albo na Widzew (Radogoszcz to
          kibice widzewa mieliby bezposrednie połaczenie ;-)
      • teufel Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW 28.05.04, 08:23
        Pewnie mieszkasz gdzieś w okolicy i by Ci ta trasa pasowała.Ale trzeba
        logicznie pomyśleć kto (poza Tobą) będize jeźdźił??
        • Gość: karvia do Teufela IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.05.04, 08:41
          Malkontent z Ciebie :-))

Przyznaj sie gdzie Ty mieszkasz. Pewnie w scislym centrum, prawda? Wychodzisz z
          domu i masz przystanek autobusowy i tramwajowy do wyobru i do koloru. Linia z
          Konstytucyjnej na Radogoszcz jest mi obojetna ale widze w niej alternatywe dla
          gniota w postaci lini B(-jak bubel).

Nie podoba Ci sie tez skierowanie jakiejs lini Widzewska i Lodowa. I powod jest
          pewnie ten sam. Ale wytlumacz mi laskawie czy komunikacja miejska (publiczna)
          moze Twoim zdaniem ograniczac sie tylko do glownych szlakow komunikacyjnych czy
          tez mozna skierowac jedna linie (kosztem o 2 minuty mniejszej czestotliwosci)
          na osiedle przez ktore nic nie jezdzi. Albo zrobmy temu osiedlu linie, albo
          likwidujmy linie Chojenskie kluczace miedzy blokami. Kazdy mieszkaniec dojdze
          sobie na piechote do Paderewskiego albo Rzgowskiej. Oczywiscie zartuje, bylby
          to zly pomysl, ale nie zamykajmy sie na te dobre (98 jadace Widzewska i Lodowa,
          75 Puszkina do Czajowskiego)

Teufel, nic Ci sie nie podoba :-((((
          Szkoda :-((((
          • teufel Re: do Teufela 28.05.04, 08:45
            Zdziwisz się mieszkam prawdopodobnie na tym sammy osiedlu co Ty - Widzew -
            Wschód. Os. Batorego.

P.s. Jeśli masz GG to napisz mi m@ila.
            • Gość: karvia Re: do Teufela IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.05.04, 08:51
              No to Ci sie dziwie :-)))

Mam gg, ale brata... raczej nie korzystam :-))

Ps: Mieszkam na Milionowej.
              • teufel Re: do Teufela 28.05.04, 08:56
                Gość portalu: karvia napisał(a):

> No to Ci sie dziwie :-)))

Mnie?? Czego?? Ja mieszkam po środku między Rokicińską a Przybyszewskiego.

>
                > Mam gg, ale brata... raczej nie korzystam :-))

Też mam brata, ale GG swoje:P

> Ps: Mieszkam na Milionowej.

Tego się domyśliłem:P Do centrum masz bliżej do "3"
    • Gość: francesco Walowa-Widzewska-Lodowa (cos tam puscic) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.05.04, 23:19
      jak w temacie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=12962804
      • Gość: karvia Re: Walowa-Widzewska-Lodowa (cos tam puscic) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.05.04, 14:17
        Taaaaak... Puscic, puscic, nawet bardzo... Ale nie wiadomo co.... Temu sie nie
        podoba 85, temu 98, najlepiej odciac osiedla od komunikacji, autobusy tylko na
        Kosciuszki, Zgierskiej, Pilsudksiego i ewentualnie na Politechniki, Wlokniarzy
        i Stykowskiej, chociaz to chyba za daleko od centrum.

A mieszkancy osiedli niech korzystaja z taxi :-)))

Chyba tak nie uwazacie?
        • teufel DLA STATYSTYKI 28.05.04, 18:53
          98 - Puszkina/Przyjaźni - 18.20 - Wysiadło 14 osób a wsiadło 7.
          • Gość: karvia Re: DLA STATYSTYKI IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.05.04, 20:17
            Wysiedli tam, pojda na ryneczek i wroca do domow na Milionowej, Tansmana,
            Koplowicza, Lodowej...

Sprawdz 200 kursow w roznych godzinach, to bedzie wiarygodniej

• teufel Re: DLA STATYSTYKI 28.05.04, 21:58
              Proponuję razem dla wiarygodności;)
    • Gość: Luc XP Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.lodz.mm.pl 28.05.04, 20:55
      84 do Aleksandrowa Łódzkiego lub 74
      96 na Szczecińską cmentarz
      • Gość: ST Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.lodz.mm.pl 28.05.04, 21:48
        84-bez sensu - taki wariant niepotrzebny ze wzgledu na bardzo mala
        czestotliwosc i substytut w postaci popularnego 78
        96-po co przedluzac dla samego przedluzania najdluzsza linie w miescie?
        Na Szczecinska jezdzi 6 linii + 1 linia podmiejska (6) po co wiec kolejna ?
        • zielak820 Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW 29.05.04, 18:59
          59, lub 79, lub 89 Zgierską-Sowińskiego-Łagiewnicką-Sikorskiego-Świtezianki. Po
          co 3 linie na odcinku Zgierska_Sikorskiego?
          • Gość: J.S. Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.04, 20:00
            Po co? Bo kazda zmierza w inne miejsce.
            • zielak820 Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW 29.05.04, 20:07
              Ale od Liściastej jadą po tej samej trasie na Switezianki. A dlaczego mają
              jechać po tej samej trasie wszystkie 3 linie?
              • Gość: J.S. Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.04, 20:33
                To juz powiedzialem. Bo kazda z nich jedzie z/do innego miejsca. To sa linie
                obslugujace Radogoszcz-Wschod i robia wokol niego piekne kolko zaspokajajac
                wieksza czesc potrzeb komunikacyjnych mieszkancow tego osiedla. Kiedys na
                Radogoszcz-Wschod jezdzilem duzo (konkretnie do przystanku Sikorskiego-
                Zgierska) i bylem niepocieszony kiedy zabrano mi linie 89 (dojezdzajaca wowczas
                na Pl. Barlickiego) - zreszta nie tylko ja, naciski byly tak silne, ze niewiele
                czasu pozniej uruchomiono we wspomnianej relacji 79. Kierujac jedna z linii
                przez Lagiewnicka i Sowinskiego pozbawiasz mieszkancow poludniowej czesci
                osiedla jednej z relacji. A 79 to odpada definitywnie, bo Switezianki-
                Lagiewnicka to juz jezdzi 65.
                • Gość: J.S> poprawka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.04, 20:34
                  > A 79 to odpada definitywnie, bo Switezianki-Lagiewnicka to juz jezdzi 65.

Skrot myslowy - chodzilo o Switezianki-Lagiewnicka-Kasprzaka-Pl. Barlickiego
                  • Gość: ST Re: poprawka IP: *.lodz.mm.pl 29.05.04, 21:43
                    Ze Switezianki w strone Lotnisko/NS jezdzi dokladnie po takiej trasie
                    (Lagiewnicka-Kasprzaka-Plc. Barlickiego) 65 i 65A wiec po co tworzyc kolejna
                    identyczna linie? Przeciez 79 o takim wariancie byloby bardzo krotkim wariantem
                    65/65A... Ciekawe jakby sie je wtedy oznaczylo? 65AB na Barlickie 65A na NS a
                    65 na Lotnisko? Niech w tym wypadku bedzie po staremu... Jesli tak bardzo
                    chcesz zmieniac trase 79 to pomysl o wydluzeniu jej lub 73 w kireunku
                    wydawniczej...
                    • Gość: J.S. Re: poprawka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.04, 21:44
                      Czy JA napisalem, ze chce? Ja napisalem, ze wrecz przeciwnie
                      • Gość: ST Re: poprawka IP: *.lodz.mm.pl 29.05.04, 21:53
                        Post skierowany byl do zielak820 nie do Ciebie...
                        • teufel Re: poprawka 30.05.04, 12:40
                          to pisz pod postem Zielaka a nie J.S.
                          • zielak820 Re: poprawka 01.06.04, 16:19
                            Myślicie, że tak fajnie jest drałować od środka Sowińskiego do Łagiewnickiej
                            albo Zgierskiej? Teraz może jest ok. , ale w zimę. Ja już mam dość.
                            Z "utęsknieniem" czekam na zimę. Mieszkańcy z Leszczynowej, Wiązowej,
                            Jarzębinowej, Laurowej, Jaworowej, Konarowej, Światowida i z środkowej
                            Sowińskiego i środkowej Sasanek mają już dość robienia kilometrów do
                            najbliższego przystanku. A tu w dodatku brak przystanku autobusowego na
                            Zgierskiej przy mauzoleum. Trzeba jeszcze drałować dalej do Liściastej.Nie
                            każdemu przecież pasują tramwaje, które tylko zmierzają do centrum. Do
                            najbliższego przystanku autobusowego mam prawie 15 minut drogi. Niejeden z was
                            już pewnie przez ten czas dojechałby do centrum, a ja jeszcze muszę Kilka
                            (kilkanaście) minut poczekać na przyjazd autobusu, jak (dość często) wcześniej
                            odjedzie niż na wykazie.
                            Pozdrawiam.
    • Gość: mytnik do Arturowka IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 31.05.04, 23:47
      zrobilbym na lato jeszcze jedna maniane.
      66A - dotychczasowa linia 66
      66 - Do Okolnej bez zmian, potem Wycieczkowa, Warszawska i do Arturowka.

Wystarczy zrobic 3 takie kursy na Skrzydlata dziennie (okolo 11, 15 i 18), co
      by ludziska z Julianowa mogly jechac prosto do Arturowka (i wrocic), bez
      przesiadki z trojki.
      • teufel Re: do Arturowka 01.06.04, 07:19
        Hehehe dobre!! Póscic 66 do akurat Tobie pasuje. Dobre. Masz "3" do
        Skrzydlatej, więc nie narzekaj. prawie każdy musi się przesiąść(ja też)
        • studi001 Re: do Arturowka 01.06.04, 11:51
          Wskrzesic dawne linie "zielone". Wycieczkowicze wiedza o co mi chodzi.

351 - Pl. Dabrowskiego - Lagiewniki ..... a nawet dalej do Smardzewa
          352 - hmm nie ma juz dzis slynnych bazarow - numerek wolny....
          353 - Pl. Dabrowksiego - Jaracza/Rewolucji 1905r. - Zachodnia - Zgierska - Julianowska - Warszawska - Skrzydlata - Arturowek
          354 - Pl. Kilinskiego(Zgierz) - Malinka

352 - hmmm a moze Dw. Polnocny PKS - Wosjka Polskiego - Brzezinska - Marmurowa - Dabrowa - Kopanka - Kalonka - Niecki - Borchowka - Boginia - Stare Skorszewy - Boginia - Byszewy - Plichtow - Janow - Byszewska - Pomorska - Konstytucyjna - Narutowicza - Pl. Dabrowskiego.

no i tramwaj 301 - Radiostacja - Narutowicza - Kilinskiego - Pomorska - Pl. Wolnosci - Legionow - Konstantynowska - Zdrowie.

Autobusy na terenie Lodzi mialyby mniej przystankow - tylko w dogodnych miejscach przesiakdowych i przystanki tam gdzie ludzie mogo dojechac by wypoczac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka