Gość: cypliak778 IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.05.04, 10:54 Macie jakies propozycja zmian tras autobusow? Jakies wysdluzenia, skrocenia tras, albo likwidacje jakiejs linii i danie czego w zamian? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ST Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.lodz.mm.pl 27.05.04, 14:26 73 wydluzone na Wydawnicza zamiast linii B 157 do Pabianic 157A do Dubois Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregg 73 wydluzone - POPIERAM!!!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.05.04, 14:52 POPIERAM!!!! 73 wykreca na Zeromskiego, a tam nie ma krancowki. Powinni przedluzyc do Wydawniczej albo do Centralu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.05.04, 15:02 Stworzyc linie 94 Trasa: Konstytucyjna/Radiostacja-Pomorska-Strykowska-Inflancka-Łagiewnicka- Sikorskiego-Włókniarzy-Lisciasta-11 Listopada Obslugiwac powinny 2 (w szczycie 4) autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.lodz.mm.pl 27.05.04, 16:39 Sadze ze pomysl tworzenia kolejnej linii z 11-ego Listopada mija sie z celem. Praktyczniejszym rozwiazaniem byloby w/w przedluzenie 73 ktore ma przyzwoita i w miare stala czestotliwosc... trasa na dotychczasowym odcinku w ogole by sie nie zmienila...Z drugiej strony pojawia sie pytanie czy jet sens pakowania 4-ej linii (po 74 83 i ew. 80)na odcinku Zeromskiego-Wydawnicza ? Idac tym tokiem myslenia rownie dobrze moznaby poslac 73 np na :DDDDD Rokicinska/Janow (argument? Radogoszcz nie ma polaczenia z Widzewem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychooo Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 27.05.04, 21:54 po co radogoszczowi kolejna linia na konstytucujną (mnie juz osobiscie wystarczy to B... )ale popieram wydłuzenie 73 to dobry pomysł, moze tylko jakąs inną trasą niz tuwima... ale do wydawniczej albo na Widzew (Radogoszcz to kibice widzewa mieliby bezposrednie połaczenie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW 28.05.04, 08:23 Pewnie mieszkasz gdzieś w okolicy i by Ci ta trasa pasowała.Ale trzeba logicznie pomyśleć kto (poza Tobą) będize jeźdźił?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karvia do Teufela IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.05.04, 08:41 Malkontent z Ciebie :-)) Przyznaj sie gdzie Ty mieszkasz. Pewnie w scislym centrum, prawda? Wychodzisz z domu i masz przystanek autobusowy i tramwajowy do wyobru i do koloru. Linia z Konstytucyjnej na Radogoszcz jest mi obojetna ale widze w niej alternatywe dla gniota w postaci lini B(-jak bubel). Nie podoba Ci sie tez skierowanie jakiejs lini Widzewska i Lodowa. I powod jest pewnie ten sam. Ale wytlumacz mi laskawie czy komunikacja miejska (publiczna) moze Twoim zdaniem ograniczac sie tylko do glownych szlakow komunikacyjnych czy tez mozna skierowac jedna linie (kosztem o 2 minuty mniejszej czestotliwosci) na osiedle przez ktore nic nie jezdzi. Albo zrobmy temu osiedlu linie, albo likwidujmy linie Chojenskie kluczace miedzy blokami. Kazdy mieszkaniec dojdze sobie na piechote do Paderewskiego albo Rzgowskiej. Oczywiscie zartuje, bylby to zly pomysl, ale nie zamykajmy sie na te dobre (98 jadace Widzewska i Lodowa, 75 Puszkina do Czajowskiego) Teufel, nic Ci sie nie podoba :-(((( Szkoda :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: do Teufela 28.05.04, 08:45 Zdziwisz się mieszkam prawdopodobnie na tym sammy osiedlu co Ty - Widzew - Wschód. Os. Batorego. P.s. Jeśli masz GG to napisz mi m@ila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karvia Re: do Teufela IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.05.04, 08:51 No to Ci sie dziwie :-))) Mam gg, ale brata... raczej nie korzystam :-)) Ps: Mieszkam na Milionowej. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: do Teufela 28.05.04, 08:56 Gość portalu: karvia napisał(a): > No to Ci sie dziwie :-))) Mnie?? Czego?? Ja mieszkam po środku między Rokicińską a Przybyszewskiego. > > Mam gg, ale brata... raczej nie korzystam :-)) Też mam brata, ale GG swoje:P > Ps: Mieszkam na Milionowej. Tego się domyśliłem:P Do centrum masz bliżej do "3" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francesco Walowa-Widzewska-Lodowa (cos tam puscic) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.05.04, 23:19 jak w temacie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=12962804 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karvia Re: Walowa-Widzewska-Lodowa (cos tam puscic) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.05.04, 14:17 Taaaaak... Puscic, puscic, nawet bardzo... Ale nie wiadomo co.... Temu sie nie podoba 85, temu 98, najlepiej odciac osiedla od komunikacji, autobusy tylko na Kosciuszki, Zgierskiej, Pilsudksiego i ewentualnie na Politechniki, Wlokniarzy i Stykowskiej, chociaz to chyba za daleko od centrum. A mieszkancy osiedli niech korzystaja z taxi :-))) Chyba tak nie uwazacie? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel DLA STATYSTYKI 28.05.04, 18:53 98 - Puszkina/Przyjaźni - 18.20 - Wysiadło 14 osób a wsiadło 7. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karvia Re: DLA STATYSTYKI IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.05.04, 20:17 Wysiedli tam, pojda na ryneczek i wroca do domow na Milionowej, Tansmana, Koplowicza, Lodowej... Sprawdz 200 kursow w roznych godzinach, to bedzie wiarygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc XP Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.lodz.mm.pl 28.05.04, 20:55 84 do Aleksandrowa Łódzkiego lub 74 96 na Szczecińską cmentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.lodz.mm.pl 28.05.04, 21:48 84-bez sensu - taki wariant niepotrzebny ze wzgledu na bardzo mala czestotliwosc i substytut w postaci popularnego 78 96-po co przedluzac dla samego przedluzania najdluzsza linie w miescie? Na Szczecinska jezdzi 6 linii + 1 linia podmiejska (6) po co wiec kolejna ? Odpowiedz Link Zgłoś
zielak820 Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW 29.05.04, 18:59 59, lub 79, lub 89 Zgierską-Sowińskiego-Łagiewnicką-Sikorskiego-Świtezianki. Po co 3 linie na odcinku Zgierska_Sikorskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.04, 20:00 Po co? Bo kazda zmierza w inne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zielak820 Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW 29.05.04, 20:07 Ale od Liściastej jadą po tej samej trasie na Switezianki. A dlaczego mają jechać po tej samej trasie wszystkie 3 linie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: propozycje zmian tras AUTOBUSOW IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.04, 20:33 To juz powiedzialem. Bo kazda z nich jedzie z/do innego miejsca. To sa linie obslugujace Radogoszcz-Wschod i robia wokol niego piekne kolko zaspokajajac wieksza czesc potrzeb komunikacyjnych mieszkancow tego osiedla. Kiedys na Radogoszcz-Wschod jezdzilem duzo (konkretnie do przystanku Sikorskiego- Zgierska) i bylem niepocieszony kiedy zabrano mi linie 89 (dojezdzajaca wowczas na Pl. Barlickiego) - zreszta nie tylko ja, naciski byly tak silne, ze niewiele czasu pozniej uruchomiono we wspomnianej relacji 79. Kierujac jedna z linii przez Lagiewnicka i Sowinskiego pozbawiasz mieszkancow poludniowej czesci osiedla jednej z relacji. A 79 to odpada definitywnie, bo Switezianki- Lagiewnicka to juz jezdzi 65. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S> poprawka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.04, 20:34 > A 79 to odpada definitywnie, bo Switezianki-Lagiewnicka to juz jezdzi 65. Skrot myslowy - chodzilo o Switezianki-Lagiewnicka-Kasprzaka-Pl. Barlickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Re: poprawka IP: *.lodz.mm.pl 29.05.04, 21:43 Ze Switezianki w strone Lotnisko/NS jezdzi dokladnie po takiej trasie (Lagiewnicka-Kasprzaka-Plc. Barlickiego) 65 i 65A wiec po co tworzyc kolejna identyczna linie? Przeciez 79 o takim wariancie byloby bardzo krotkim wariantem 65/65A... Ciekawe jakby sie je wtedy oznaczylo? 65AB na Barlickie 65A na NS a 65 na Lotnisko? Niech w tym wypadku bedzie po staremu... Jesli tak bardzo chcesz zmieniac trase 79 to pomysl o wydluzeniu jej lub 73 w kireunku wydawniczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: poprawka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.04, 21:44 Czy JA napisalem, ze chce? Ja napisalem, ze wrecz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Re: poprawka IP: *.lodz.mm.pl 29.05.04, 21:53 Post skierowany byl do zielak820 nie do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
zielak820 Re: poprawka 01.06.04, 16:19 Myślicie, że tak fajnie jest drałować od środka Sowińskiego do Łagiewnickiej albo Zgierskiej? Teraz może jest ok. , ale w zimę. Ja już mam dość. Z "utęsknieniem" czekam na zimę. Mieszkańcy z Leszczynowej, Wiązowej, Jarzębinowej, Laurowej, Jaworowej, Konarowej, Światowida i z środkowej Sowińskiego i środkowej Sasanek mają już dość robienia kilometrów do najbliższego przystanku. A tu w dodatku brak przystanku autobusowego na Zgierskiej przy mauzoleum. Trzeba jeszcze drałować dalej do Liściastej.Nie każdemu przecież pasują tramwaje, które tylko zmierzają do centrum. Do najbliższego przystanku autobusowego mam prawie 15 minut drogi. Niejeden z was już pewnie przez ten czas dojechałby do centrum, a ja jeszcze muszę Kilka (kilkanaście) minut poczekać na przyjazd autobusu, jak (dość często) wcześniej odjedzie niż na wykazie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mytnik do Arturowka IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 31.05.04, 23:47 zrobilbym na lato jeszcze jedna maniane. 66A - dotychczasowa linia 66 66 - Do Okolnej bez zmian, potem Wycieczkowa, Warszawska i do Arturowka. Wystarczy zrobic 3 takie kursy na Skrzydlata dziennie (okolo 11, 15 i 18), co by ludziska z Julianowa mogly jechac prosto do Arturowka (i wrocic), bez przesiadki z trojki. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: do Arturowka 01.06.04, 07:19 Hehehe dobre!! Póscic 66 do akurat Tobie pasuje. Dobre. Masz "3" do Skrzydlatej, więc nie narzekaj. prawie każdy musi się przesiąść(ja też) Odpowiedz Link Zgłoś
studi001 Re: do Arturowka 01.06.04, 11:51 Wskrzesic dawne linie "zielone". Wycieczkowicze wiedza o co mi chodzi. 351 - Pl. Dabrowskiego - Lagiewniki ..... a nawet dalej do Smardzewa 352 - hmm nie ma juz dzis slynnych bazarow - numerek wolny.... 353 - Pl. Dabrowksiego - Jaracza/Rewolucji 1905r. - Zachodnia - Zgierska - Julianowska - Warszawska - Skrzydlata - Arturowek 354 - Pl. Kilinskiego(Zgierz) - Malinka 352 - hmmm a moze Dw. Polnocny PKS - Wosjka Polskiego - Brzezinska - Marmurowa - Dabrowa - Kopanka - Kalonka - Niecki - Borchowka - Boginia - Stare Skorszewy - Boginia - Byszewy - Plichtow - Janow - Byszewska - Pomorska - Konstytucyjna - Narutowicza - Pl. Dabrowskiego. no i tramwaj 301 - Radiostacja - Narutowicza - Kilinskiego - Pomorska - Pl. Wolnosci - Legionow - Konstantynowska - Zdrowie. Autobusy na terenie Lodzi mialyby mniej przystankow - tylko w dogodnych miejscach przesiakdowych i przystanki tam gdzie ludzie mogo dojechac by wypoczac. Odpowiedz Link Zgłoś