Dodaj do ulubionych

Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie...

21.10.11, 20:05
"Dzieci do lat siedmiu mogą przebywać na drodze bez opieki osoby starszej"
SŁUCHAM????
Niemowlaki i dwulatki też?

Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.219.rev.vline.pl 21.10.11, 20:10
      Brawo!
    • Gość: MK Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.11, 20:17
      Bardzo dobrze. Niech hołota parkuje u siebie na balkonach.
      Kiedy Dąbrowa i słynne osiedla Zarzew? Bo tu jest normalnie "nicniedasię", a o ul. Rydla przeczytała Polska cała...
      • Gość: mk głąb Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 22:15
        najlepiej u ciebie na balkonie, łosiu!
      • Gość: magik Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.retsat1.com.pl 21.10.11, 22:59
        > Kiedy Dąbrowa i słynne osiedla Zarzew? Bo tu jest normalnie "nicniedasię", a o
        > ul. Rydla przeczytała Polska cała...

Wkrótce i inne spółdzielnie muszą to zrobić. Ustawa zobowiązuje je do wyznaczenia stref zamieszkania do czerwca 2012.
        Oj, na Euro2012 będzie się działo. Może nie koniecznie za sprawa reprezentacji, ale na pewno z powodu braku miejsc postojowych na osiedlach.
        • Gość: pepe Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.pg.com 30.11.11, 23:13
          Zgodnie z obowiązującym prawe zarząd spóldziekni jako administrator teremu zobowiazany jest do stworzenia takiej liczby miesc parkingowych/postojowych, aby wystarczyło ich dla mieszkańców osiedla i przyjezdnych.
      • Gość: bankrut Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.lodz.mm.pl 22.10.11, 07:25
        90% tych samochodów to jeźdżący złom kupiony na szrotowiskach niemieckich. wystarczy kopnąć i samo sie rozpadnie
    • Gość: Gość Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 20:26
      No cóż widać, że Spółdzielnia ma za dużo pieniędzy - ktoś wziął niezłą kasę za wykonanie projektu nie mówiąc już o tej ogromnej ilości znaków, którą trzeba było postawić a można byłoby ulepszyć place zabaw dla dzieci.
    • Gość: magdalena Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 20:26
      Kierowcy nie sa wsciekli, przynajmniej ci myslacy.
      Mieszkam na Gorkiego i uwazam, ze pomysl jest swietny. Sama jestem kierowca i fakt, ze do tej pory te waskie uliczki nie byly jednokierunkowe wydawal mi sie idiotyczny. BRAWO!
      Przydalo by sie tylko wiecej miejsc parkingowych :)
      • Gość: bynio Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.play-internet.pl 22.10.11, 13:47
        Strefa zamieszkania sama w sobie jest bardzo dobrym pomysłem POD WARUNKIEM, że wyznaczy się odpowiednią ilość miejsc parkingowych i zapewni się parkingi poza nią.
        Sam również mieszkam na Gorkiego już od ok. 18 lat. W tym czasie ilość samochodów na osiedlu zwiększyła się przynajmniej 2-krotnie, a nie powstał żaden nowy parking. Rozwiązaniem byłoby utworzenie dodatkowych parkingów na obrzeżach osiedla lub nawet gdzieś w jego obrębie. Gdyby tylko chcieć to miejsce na pewno by się znalazło, ale oczywiście w polsce łatwiej temat zamieść pod dywan i lekko przypudrować niż sensownie rozwiązać.
    • Gość: klara Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.play-internet.pl 21.10.11, 20:28
      Może najpierw niech spółdzielnie stworzą infrastrukturę w zakresie parkingów, a dopiero wymagają i obostrzają przepisy, ale jak to oczywiście bywa w Łodzi- nic nie dać od siebie, a wymagać od innych.... Żałosne władze
      • Gość: Przygfoda Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.lodz.mm.pl 21.10.11, 21:00
        Jasne, ile tych miejsc parkingowych mają stworzyć 100000? I tak będzie za mało bo przecież " ja mam samochod nie po to by 100 metrów do niego iść"
        • Gość: kgb Na kazdą rodzinę ma być 4 miejsca bo tak IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:22
          i wszyscy bedziemy parkować pod klatką

proponuję przerobić place zabaw na parkingi
        • Gość: kino Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 22:17
          bzdura...
          auto juz przybywac nie bedzie. bo rynek sie juz prawie nasycil...
          • Gość: mario Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.153.rev.vline.pl 21.10.11, 22:32
            tacy jak Ty, jasnowidze, mowili ze zloto juz wiecej nie bedzie rosnac, bo nie ma podstaw, gdy jego cena minela $1000 za uncje.
            • Gość: mur Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 23:09
              jasne....

bo kazdy musi miec po 5 aut, po co? :)))

tacy jak Ty mowili ze mieszkania tanie to juz byly :))))
              • Gość: magik Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.retsat1.com.pl 22.10.11, 09:25
                > bo kazdy musi miec po 5 aut, po co? :)))

Nie zapominaj, że apetyt rośnie w miarę jedzenia.
                Dziś wystarczy 1, za rok może 2, a za kolejne lata 3, 4 itd.
                • Gość: .. Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 09:45
                  bzdura, rowerów tez masz 5 na osobę?
                • Gość: .. Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 09:49
                  i ciekawe kto bedzie placil za utrzymanie 5 aut...

człowieku myslisz trochę, czy nie bardzo?

w blokach mieszkaja ludzie co nie mają pieniedzy ani potrzeby posiadania 5 aut...

jak ktos chce miec sportowe porsche, wygodną limuzyne mercedesa, suva i kombi to se buduje chałupę i ma własne garaże...
                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 09:28
                    Jako auto rejestrowane są też tzw przyrządy do jeżdżenia, których wartość rośnie dwukrotnie po zatankowaniu do pełna.... A niestety władze łodzi od kilku lat pracują na to, aby ilość aut się zwiększała, obnizając jakość komunikacji zbiorowej....
              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 09:26
                Dołuje jakość obsługi w komunikacji zbiorowej, a żeby zastąpić komunikację zbiorową, to trzeba średnio 2 auta na rodzinę....
          • Gość: magik Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.retsat1.com.pl 21.10.11, 23:01
            > bzdura...
            > auto juz przybywac nie bedzie. bo rynek sie juz prawie nasycil...

Oj, nie przesadzaj. Jeszcze jest wielu co nie ma samochodu.
            A zakładając 1 samochód na 1 osobę, to jeszcze trochę tego złomu muszą naprodukować. Sorry, sprowadzić.
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 09:25
            Będzie - vice prezydent Banaszek o to dba - pogarszając jakość funkcjonowania komunikacji zbiorowej....
      • Gość: jan ek Spółdzielnia to Wy IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:07
        a nie Oni.
        • Gość: kgb Re: Spółdzielnia to Wy IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:24
          Wy musieć parkować na drzewach, nie oni.

Przerobić place zabaw na parkingi! Precz z dziecmi.
          • Gość: z Re: Spółdzielnia to Wy IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 21:29
            A pomyślałeś ile kasy na to wszystko poszło a wystarczyło parę znaków zakaz parkowania a nie całkowita reorganizacja ruchu na osiedlu - a za tę kasę mogli postawić kilka nowych placów zabaw
            • Gość: styropian Re: Spółdzielnia to Wy IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:57
              nie mogli. znaki nie są takie drogi, a piaskownice takie tanie. nie chrzań
              • Gość: kgb Re: Spółdzielnia to Wy IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 22:00
                nie sądze by wiecej nie 2 pensje prezesa spółdzielni..

no może 3 :)
              • Gość: z Re: Spółdzielnia to Wy IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.10.11, 10:42
                A byłeś na osiedlu Chrobry i widziałeś ile nowych znaków postawili - jak nie to ty nie chrzań człowieku.
        • asmok6 Re: Spółdzielnia to Wy 22.10.11, 09:48
          Gość portalu: jan ek napisał(a):

> a nie Oni.

Taka jest teoria. W praktyce ludzie są zbyt leniwi a większość nauczona ze starych czasów że spółdzielcza demokracja jest powstrzymywana.
      • Gość: p. Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 00:49
        "niech spółdzielnie stworzą"... chyba zapominasz, że płacą za to mieszkańcy. Ciekawe ilu będzie chętnych na finansowanie np. parkingów wielopoziomowych na osiedlach. Jak zacznie SM doliczać opłaty parkingowe to się skończy marudzenie "zróbcie więcej parkingów"
        • Gość: . Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 08:11
          spółdzielnia czyli kto?
          prezes, rada?

przecież spoldzielnia nalezy do mieszkancow a nie do prezesa i rady...
          a skoro tak to teren nalezący do spoldzielni nalezy do wszystkich mieszkancow.

i wystarczy ze mieszkancy przeglosuja budowe parkingow i spoldzielnia czyli prezes i rada beda musieli sie temu podporzadkowac bez ani mru mru....

i mysle ze najwyzsza pora by mieszkancy wzieli sie własnie za rzadzenie.

kolo mnie stoi taki nie wykorzytsrany prostokąt 100m x 50m, czesciowo robiacy za wychodek dla zwierzat, czesciowo jako jakies wysypisko. natomiast autem nie mozna tam wjechac bo mandat wala... Przeciez to glupota.

a wystarczy kupic pare płyt i zbudowac prosty i estatyczny parking za grosze...
          • Gość: Obywatel Miś Re: Jestem za, ale z jednym małym "ale" IP: *.toya.net.pl 23.10.11, 21:26
            Gość portalu: . napisał(a):

> przecież spoldzielnia nalezy do mieszkancow a nie do prezesa i rady...
            > a skoro tak to teren nalezący do spoldzielni nalezy do wszystkich mieszkancow.
            >
            > i wystarczy ze mieszkancy przeglosuja budowe parkingow i spoldzielnia czyli pre
            > zes i rada beda musieli sie temu podporzadkowac bez ani mru mru....

Tylko przy założeniu, że mieszkańcy=kierowcy, a z tekstu jasno wynika, że tym, co samochodów nie mają najczęściej się pomysł bardzo podoba.

>
            > i mysle ze najwyzsza pora by mieszkancy wzieli sie własnie za rzadzenie.

Patrz wyżej - możesz się ciężko zdziwić.

> kolo mnie stoi taki nie wykorzytsrany prostokąt 100m x 50m, czesciowo robiacy z
            > a wychodek dla zwierzat, czesciowo jako jakies wysypisko. natomiast autem nie m
            > ozna tam wjechac bo mandat wala... Przeciez to glupota.

A jesteś pewien, że ten prostokąt należy akurat do spółdzielni, a nie np do Obywatela Misia?

>
            > a wystarczy kupic pare płyt i zbudowac prosty i estatyczny parking za grosze...

Ekstatyczny od razu.
    • Gość: uwazny71 Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 20:34
      A do niesfornych kierowców powinno się strzelać z granatników. Zbudujcie parking barany a później wymuszajcie takie czy inne zachowania. Widzew czy Retkinia - jeden czort. Masz samochód - masz problem.
    • Gość: mmm totalny idiotyzm IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 20:38
      ci idioci tak ustawili znaki że jest nakaz jazdy prosto koło biedry a następnie nakaz skrętu w lewo,
      po 10 metrach jest zakaz wjazdu , co za debil coś takiego wymyślił
      • Gość: twoja matka Re: totalny idiotyzm IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 20:40
        > koło biedry

sam jestes totalny idiotyzm.
        • Gość: ja Re: totalny idiotyzm IP: *.lodz.mm.pl 21.10.11, 20:44
          Ty bardziej.
    • Gość: gogola Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 20:43
      To jest jakas paranoja z tymy znakami, na poprawe jakosci drog i chodnikow to kasy nie ma a na popieprzone znaki jest kasa, ciekae kto ze spoldzielni zgarnal kase za kontrakt.. ciekawe jak wygladal przetarg na wykonawce i dostawce znakow..... szkoda gadac..... banda idiotów, osobiscie w dupie mam te znaki i jezdze tak jak jezdzilem nie bede nadrabial kilometrow bo jakis baran tak sobie wymyslil.....
      • Gość: ylokw Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 21:12
        hahahahaha.....

wieśniaku, wypadaj na wieś z której przyjechałeś do miasta.
        tam możesz sobie jeździć swoim wieśwagenem po miedzy nawet po prąd i parkować gdzie się da, nawet na wprost obory albo i chlewu.
        • Gość: brum Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 22:21
          wieśniaki to pedałują na samej ramie...

o tutaj masz swoja fotkę:

img233.imageshack.us/img233/6776/pijanyrowerzysta.jpg
        • Gość: broziak Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.4web.pl 22.10.11, 00:43
          kasa jaka poszła na oznakowanie i organizowanie ruchu jest duża najpierw badania natężenia ruchu potem plany zmiany zatwierdzenia pozwolenia bo każdy znak powinien mieć takowe następnie przetarg na dostawcę i kolejny na wykonanie i to wszystko w jeden dzień ha ha ha w polandzie. głupie kmioty wszyscy zostaliście wydymani czy macie samochód czy nie to z waszych czynszów ktoś kupi sobie nowego merca albo pojedzie z rodzinką na hawaje a wy się nadal sprzeczacie o nic, na zachodzie jedna rodzina 2 samochody i 3 miejsca do parkowania bo przecież ktoś może was odwiedzić. łatwiej prezesom jest nabić sobie kasy ustawionym przetargiem bo niby muszą niż zrobić jakiś parking i nie spółdzielczy na który czeka się 5 lat na miejsce, ale ogólnodostępny
          • Gość: m Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 22.10.11, 13:38
            kasa jaka poszła na oznakowanie i organizowanie ruchu jest duża
            100% racji, a jeśli wierzyć prezesowi to sama koncepcja kosztowała 100.000 zł (sto tysiecy)

najpierw badania natężenia ruchu
            Widziałeś żeby ktoś to badał na osiedlu?

potem plany zmiany zatwierdzenia pozwolenia bo każdy znak pow
            > inien mieć takowe
            To jest dobre. Ja zaczynam mieć wątpliwości czy jakakolwiek koncepcja i plan został zrobiony. Dlaczego? Rano jadę ulicą jednokierunkową w jedną stronę, popołudniu ta sama droga jest nadal jednokierunkowa, ale w drugą stronę. Do tego znaki są wkopywane, a później usuwane. Czyli dzieje się to na zasadzie "kto przyjdzie ten rządzi", rano pan Józek, po południu jego zmiennik Franek. Ale pan prezes twierdzi że koncepcja została zrobiona przez specjalistę.

głupie kmioty wszyscy zostaliście wy
            > dymani czy macie samochód czy nie to z waszych czynszów ktoś kupi sobie nowego
            > merca albo pojedzie z rodzinką na hawaje a wy się nadal sprzeczacie o nic

Kłócił się z tobą nie będę, też mam takie wrażenie. A sprzeczanie tutaj to po części wynik niezrozumienia, bo mamy dwie sprawy: 1 . wprowadzenie strefy zamieszkania i 2. wprowadzenie ruchu jednokierunkowego. Pierwsze nie powinno budzić żadnych wątpliwości, ale drugie? Uliczki osiedlowe to nie Kościuszki, nie ma tu problemu wymijania się aut, natomiast obecnie pan prezes sztucznie - przynajmniej dwukrotnie zwiększył ruch, w niektórych przypadkach sprowadzając go z jezdni oddalonej od bloków - na jezdnie pod samymi klatkami. I to jest pomysł ewidentnie chory
        • Gość: gm Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.11, 08:20
          Ja jestem pogardzanym przez ciebie wieśniakiem i dzięki temu nie muszę sie prosić o parking bo go sobie zrobiłem sam w miejscu , które mi najbardziej odpowiada. Chyba zycie w blokowisku powoduje taki przypływ agresji. Proponuje dla relaksu wyprawę rowerem na wieś albo do lasu.Wtedy zobaczysz ilu "miastowych" obrało kierunek w przeciwna strone niz Ci się wydaje.> Teraz przeprowadzenie sie do miasta to żaden awans.
      • zbig1113 Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam 21.10.11, 21:18
        A jeźdź sobie jak chcesz, wiedz jednak, że gdy ja ci się nie usunę gdy będziesz grzał pod prąd
        • zbig1113 Errata 21.10.11, 21:19
          Tego pierwszego "gdy" nie powinno być
      • Gość: kgb Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:27
        Idealne miejsce do gratisowego malowania autka. Na oc pirtatów drogowych.
      • Gość: również gogola Człowiek ze wsi wyjdzie lecz wieś z człowieka nigd IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 21:44
        Nie byłoby tych znaków, gdyby nie takie buractwo jak ty. Bydło obrosło w piórka, bo pokupowało kilkunastoletnie bryczki z siedzeniami wypierdzianymi przez Niemca. Traktują osiedlowe, wąski drogi jak własny folwark, jeżdżąc z nadmierną prędkością, nie zważając na pieszych, parkując gdzie popadnie.
        • Gość: kgb Re: Człowiek ze wsi wyjdzie lecz wieś z człowieka IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:59
          do cech ktore opisales dodaj jazdę pod prąd i leczenie własnych kompleksów przypisując je innym ;)
    • Gość: Absurd Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 20:53
      Totalnym absurdem i bezmyślnością jest jednokierunkowość uliczki przy Biedronce przy Czajkowskiego. Zresztą zawsze parkuję w okolicy tej uliczki (szara skoda) teraz do 'swojego' miejsca muszę całe osiedle objeżdżać :/ Uliczka szeroka więc jakiegokolwiek problemu z mijaniem się nie ma. Jeździć dookoła nie będę, co najwyżej będzie trzeba cofać uliczką (co jest legalne)
    • Gość: jan ek Po co znaki? Durne społeczeństwo i tak IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:06
      wszystko chce zadeptać, rozjechać, popsuć. Dópska ruszyć 50m się nie chce. Brzuchy rosną, mózg maleje. I zapominają, że Spółdzielnia to oni a nie jacyś "oni".
    • Gość: Absurd Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 21:08
      Druga sprawa - najczęściej jeżdżę rowerem (autem tylko jak jest zła pogoda) i nie będę się kręcić dookoła kilku bloków bo jakiś debil naustawiał znaków.
    • Gość: aa Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 21:32
      Nakupowało "panstwo" szrotów i chce parkowac swój złomik pod klatką,bo na parking strzeżony paręset metrów dalej kasy zabrakło i brzuszysko spadnie.
    • Gość: xxx Czy mieszkańcom trzeba wszystko tłumaczyć? IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:32
      Prezes szkodnik? To się robi walne zgromadzenie i wywala prezesa z roboty na pysk. Nie jestescie jego wlasnością, on tylko zarządza waszym majątkiem.
      I tyle w temacie.
      • Gość: również gogola I zarządza bardzo dobrze! IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 21:47
        Znaki są potrzebne, by uporządkować wolną amerykankę z którą mamy do czynienia na osiedlowych "dróżkach".
        • Gość: . Re: I zarządza bardzo dobrze! IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 22:02
          No tak pieski muszą mieć trawniki do sikania.....
      • stasiek-the-best Re: Czy mieszkańcom trzeba wszystko tłumaczyć? 22.10.11, 01:24
        Ostatnio zafundowali nam włodarze spółdzielni S.M. Batorego i Chrobrego "po cichu, po wielkiemu cichu" budowę spalarnię tuz za rondem Sybiraków. Ilość zebranych podpisów "za" i "przeciw" tej inwestycji wyjaśnia wszystko.
        Od 30 lat te same ekipy w zarządach na rzekomo wybieralnych funkcjach we wszystkich spółdzielniach powstałych z pseudolikwidacji R.S.M. "Bawełna".Ci sami ludzie na stołkach i żadne Walne Zgromadzenie ich nie zmienia. Nie dlatego, że tacy dobrzy, tylko wespół-zespół można wszystko przegłosować raz na 4 lata.
        • zbig1113 Re: Czy mieszkańcom trzeba wszystko tłumaczyć? 22.10.11, 02:36
          Gdybyś nie był durniem, to wiedziałbyś, że w promieniu kilkunastu kilometrów od komina spalarni lub innej elektrowni powietrze jest niezanieczyszczone. Ewentualny syf spada kilkadziesiąt kilometrów dalej. A spalanie śmieci w wysokiej (takiej jakiej nie można osiągnąć w domowym piecu) temperaturze jest bardziej ekologiczne niźli w domowych paleniskach.
          • Gość: m. Re: Czy mieszkańcom trzeba wszystko tłumaczyć? IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 08:06
            pod warunkiem ze jest wiatr i nie ma opadów...
            bo jak wiatru nie ma to pyły spadają już w okolicy...
            poza tym ile kilometrów jest z EC3 na Pojezierskiej na Widzew Wsch? czy nie kilkanascie czasem? <LOL>
    • Gość: Seba Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 21:38
      no tak jak jakiś debil nie potrafi jeździć samochodem to i autostrada za wąska...
      a konto pewnego łysola rośnie...
    • Gość: posiadacz_auta BRAWO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 21:38
      Brawo, wreszcie zaczynamy mieć normalne osiedla. Krok w słuszną stronę.
      • Gość: . Re: BRAWO !!! IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 22:03
        Osiedla dla piesków, bo nie dla mieszkańców.
        • Gość: kgb Re: BRAWO !!! IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 09:04
          Osiedla dla samochodów!!!
    • Gość: mieszkaniec Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 21:42
      To niech wybudują parkingi, naprawią istniejące miejsca parkingowe a nie wydają pieniądze na znaki a sytuacja tylko sie pogarsza. Ciekawe kto to wymyslił? Dla mnie to kolejny poroniony pomysł ludzi z tej spółdzielni. Jak zawsze robi sie wszystko od dupy strony!!!
      • Gość: p. Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 00:56
        bo jak wiadomo zbudowanie parkingów, np. wielopoziomowych to takie tam drobny wydatek, a regulacja ruchu za pomocą znaków to megakoszt;
        robią od dobrej strony, jak rzadko w SM Chrobry
    • Gość: mieszkaniec Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 21:48
      I co za bzdury opowiada prezesik? jakie parkingi wyznaczyli? Zadnego nie widzialem a te co są, sa juz od x-lat!!!
    • Gość: hans szef tej spółdzielni powinien dostać jakąś nagrodę IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:53
      za przybliżanie łodzi do europy i chronienie mieszkańców przed szokiem kulturowym przy udaniu się dalej na zachód niż do sieradza. bo poziom pobłażania dla kierowców myślących, że mogą parkować gdzie chcą i za darmo nie jest normalny
      • Gość: . Re: szef tej spółdzielni powinien dostać jakąś na IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 21:59
        Nie ma parkingów to się dziwicie.
    • Gość: asd Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 22:07
      Na trawnikach nie można parkować czy jest strefa zamieszkania czy jej nie ma, autor nie odrobił dobrze lekcji, miejsca wyznaczone to miejsca oznaczone właciwymi znakami (takie P na niebieskim tle, prostokątna tabliczka) inne nie są wyzanczonymi,czy są tam więc jakiekolwiek miejsca wyznaczone? Oj chyba bardzo, bardzo mało... A samo oznakowanie, przynajmniej w tej części Osiedla przy ul. Wujaka, gdzie mieszkam, jest błędne więc do facto strefy zamieszkania wcale tam nie ma (o szczegółach nie napiszę bo jeszcze to poprawią...).
    • Gość: antyautokrata Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.11, 22:09
      Nauczą się. Ucywilizują się. Samochody mogą zaparkować poza osiedlem.
      Wygodniccy psia ich mać! W końcu trawniki będą trawnikami.
      • Gość: . Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 22:12
        A ty wyprowadzaj pieska też poza osiedle a nie na trawnik pod blokiem!
      • Gość: x Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.10.11, 10:51
        Trawniki będą, ale zielonym wychodkiem dla psów
    • Gość: JA Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zamie... IP: *.grs-k1.g1.pl 21.10.11, 22:26
      Jak Wszyscy piszą o kierowcach samochodów , to jak będę jechał rowerem pod zakaz to mnie spotka mandat ?
      Odpowiem Sam tak bo Wszystkich obowiązują te same prawa i obowiązki , czyli prezes zrobił sobie więcej wrogów.....
      • Gość: Megami Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 21.10.11, 23:05
        Rower nie ma tablic a i łatwiej spi******ć policji czy SM :D
      • zbig1113 Re: Kierowcy są wściekli. Na Widzewie "strefa zam 21.10.11, 23:07
        Jak wjedziesz pod prąd, to mandat powinieneś dostać. Gdy parkujesz w miejscu innym niż wyznaczone, też powinno Cię to kosztować. Jednak sam wjazd nie jest zabroniony.
    • Gość: ap BRAWO!walić wozidupów, kiedy następne SM?:))) IP: *.play-internet.pl 21.10.11, 22:27
      niech zanim kupią auto pomyślą gdzie mają parkować, ani SM, ani miasto, ani państwo nie jest od tego by to zapewniać, są inne ważne wydatki niż budowa parkingów teraz:))))
      • Gość: ? Masz na myśli klientelę MPK? IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 23:04
        A może rowerzystów?

W końcu ani miasto, ani państwo nie jest od tego żeby im zapewniać przystanki, drogi, torowiska i te śmieszne ścieżki rowerowe. Przy okazji: ostatnio te ścieżki jakby mniej zatłoczone. A podobno pogoda nie ma znaczenia.

Aha, i jak piesek wyjdzie się wys.rać, to niech go SM od razu aresztuje - w końcu na to jest przepis. Nie gorszy niż ten od parkowania na trawniku.
        • stasiek-the-best Re: Masz na myśli klientelę MPK? 22.10.11, 01:44
          Gość portalu: ? napisał(a):

> A może rowerzystów?
          >
          > W końcu ani miasto, ani państwo nie jest od tego żeby im zapewniać przystanki,
          > drogi, torowiska i te śmieszne ścieżki rowerowe. Przy okazji: ostatnio te ścież
          > ki jakby mniej zatłoczone. A podobno pogoda nie ma znaczenia.
          >
          > Aha, i jak piesek wyjdzie się wys.rać, to niech go SM od razu aresztuje - w koń
          > cu na to jest przepis. Nie gorszy niż ten od parkowania na trawniku.
          ====================
          Wystarczy mandat dla ciebie za zasr***anie przez twojego pupilka trawnika, bo to ty za to odpowiadasz. A jak będziesz nadal uważał, że wszystko wolno tobie i twojemu psu, Sąd Grodzki ci to wytłumaczy.
          • zbig1113 Re: Masz na myśli klientelę MPK? 22.10.11, 02:39
            Wystarczy mandat dla Ciebie (zwróć uwagę, że piszę z wielkiej litery) za parkowanie na trawniku bo to Ty za to odpowiadasz. A jak będziesz nadal uważał, że wszystko wolno tobie i
            > twojemu psu, Sąd Grodzki ci to wytłumaczy
        • Gość: Obywatel Miś Re: Masz na myśli klientelę MPK? IP: *.toya.net.pl 23.10.11, 21:31
          Gość portalu: ? napisał(a):

> W końcu ani miasto, ani państwo nie jest od tego żeby im zapewniać przystanki,
          > drogi, torowiska

Idź i przeczytaj ustawę o transporcie zbiorowym a potem wróć komentować, bo bzdury wypisujesz.
          • Gość: - Re: Masz na myśli klientelę MPK? IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 22:34
            Gość portalu: Obywatel Miś napisał(a):

> Gość portalu: ? napisał(a):
            >
            > > W końcu ani miasto, ani państwo nie jest od tego żeby im zapewniać przys
            > tanki,
            > > drogi, torowiska
            >
            > Idź i przeczytaj ustawę o transporcie zbiorowym a potem wróć komentować, bo bzd
            > ury wypisujesz.

Idź do szkoły, zapytaj pani od polskiego o parafrazę
            • Gość: Obywatel Miś Re: Masz na myśli klientelę MPK? IP: *.toya.net.pl 24.10.11, 18:05
              Gość portalu: - napisał(a):

> Idź do szkoły, zapytaj pani od polskiego o parafrazę

Ojej, napisz jeszcze kilka trudnych losowych słów ze słownika, na pewno będzie mądrzej i ktoś się nabierze.
      • Gość: ... Re: BRAWO!walić wozidupów, kiedy następne SM?:))) IP: *.toya.net.pl 21.10.11, 23:10
        niech mi spoldzielnia wyznaczy miejsce, a sam se zbuduje za swoje. tez mi wielki koszt...
    • Gość: Kier 1 kierunek i piesi IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 22:59
      Na pewno PIESZYM bardzo jest na rękę wprowadzenie DRÓG jednokierunkowych. Po prostu jest im lepiej na duszy, gdy pomyślą, żę ruch jest płynniejszy.

Nieee, wcale nie chodzi o mściwą satysfakcję, że dokopiemy zmotoryzowanym, że będą mieli gorzej! Absolutnie nie o to chodzi!

Wprowadźmy jeszcze prawo, że niezmotoryzowany mieszkaniec osiedla ma prawo nasr.ać na wycieraczkę kierowcy. To również usprawni ruch i równie jest bardzo oczekiwane...
      • Gość: kgb Re: 1 kierunek i piesi IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 07:45
        ze sraniem nie całkiem się zgodzę ;)

Ale za parkowanie każdego autka na osiedlu powinno się płacić, tak 100-150 pln

i obowiązkowo wykupić miejsce parkingowe, byłaby kaska na parkingi
        miejsce tak za 20-30 tyś

• Gość: aaa Re: 1 kierunek i piesi IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 08:02
          proponuje wprowadzic oplate za korzystanie z chodnikow i trawnikow, tak 500zł minimum miesiecznie.

co za idiota...
          • Gość: kgb Re: 1 kierunek i piesi IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 09:03
            nie mierz wszystkich swoją miarką...

Kogo nie stać na auto jezdzi tramwajem lub rowerem (zdrowiej)

co to jest 100 zl na miesiąc za parking?
            • Gość: . Re: 1 kierunek i piesi IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 09:57
              koszty miesieczne

100zł na parking,
              500zł na paliwo
              20zł na olej (150zł olej + wymiana, podzielone na 12msc)
              10zł na hamulce
              10zł na mycie (raz na 2 miesiace warto umyc auto za 20zł)
              20zł na opony (1000zł komplet na 48msc)
              100zł ubezpieczenie (jedna z najznizszych stawek dla OC+AC)
              15zł obowiązkowy przegląd
              5zł miesieczny koszt nowego akumulatora (starczy na 4 lata)
              5zł miesieczny koszt plyny (spryskiwacz, hamulcowy) + zapachowe
              20zł miesieczny koszt korzystania z klimy

to i tak nie wszystko ale i tak pokazuje, ze eksploatacja 10 letniego auta kosztuje zwykle okolo 800zł miesiecznie....

mało?
              • Gość: Obywatel Miś Re: 1 kierunek i piesi IP: *.toya.net.pl 23.10.11, 21:56
                Gość portalu: . napisał(a):

> koszty miesieczne
                >
                > mało?

Jak cię nie stać, to tramwaj jest rozwiązaniem dla ciebie. Ja też nie kupuję rzeczy, na których utrzymanie mnie nie stać.
            • Gość: , Re: 1 kierunek i piesi IP: *.toya.net.pl 22.10.11, 10:00
              100zł to jest zajebiscie duzo jak za placenie za nic...
              taniej wyjdzie wykupic po cenach rynkowych swoje miejsce...
              tylko nie bardzo wiem, czemu mam wykupywac cos sam od siebie, przeciez jestem czlonkiem spoldzielni, wiec chyba plac wokol mojego bloku nalezy rowniez do mnie...
        • Gość: Kier Re: 1 kierunek i piesi IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 20:59
          Gość portalu: kgb napisał(a):

> Ale za parkowanie każdego autka na osiedlu powinno się płacić, tak 100-150 pln
          Tyle się płaci na parkingach strzeżonych. I wiesz co? NIE MA MIEJSC! Tam po prostu nie ma wolnych miejsc! Widać więc, że są chętni do płacenia, tylko nie ma towaru.

> i obowiązkowo wykupić miejsce parkingowe, byłaby kaska na parkingi
          > miejsce tak za 20-30 tyś
          A wykupienie abonamentu na chodniki, ścieżki rowerowe, place zabaw? To wszystko idzie z kasy spółdzielni, dlaczego tylko parę m2 gruntu ma kosztować tyle co garaż?
          Ja już pomijam, że kierowcy płacą za drogi, podatek drogowy to się nazywa i jest wliczone w cenę paliwa.
          • Gość: Obywatel Miś Re: 1 kierunek i piesi IP: *.toya.net.pl 23.10.11, 22:00
            Gość portalu: Kier napisał(a):

> Gość portalu: kgb napisał(a):

> Tyle się płaci na parkingach strzeżonych. I wiesz co? NIE MA MIEJSC! Tam po pro
            > stu nie ma wolnych miejsc! Widać więc, że są chętni do płacenia, tylko nie ma t
            > owaru.

A to ciekawe, bo na moim osiedlu parkingi strzeżone stoją zapełnione może w połowie.

> A wykupienie abonamentu na chodniki, ścieżki rowerowe, place zabaw?

Tylko taki mały szkopuł, że obecnie samochody parkują również NA chodnikach, trawnikach i placach zabaw, zabierając tą przestrzeń tym, dla których ona była stworzona.

> Ja już pomijam, że kierowcy płacą za drogi, podatek drogowy to się nazywa i jes
            > t wliczone w cenę paliwa.

Och wypłacz mi rzekę, pieniędzy z tego podatku nie wystarcza nawet na autostrady i ekspresówki, nie wspominając o drogach krajowych. A jeszcze drogi gminne i spółdzielcze.
            • Gość: Kier Re: 1 kierunek i piesi IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 22:33
              Gość portalu: Obywatel Miś napisał(a):
              > A to ciekawe, bo na moim osiedlu parkingi strzeżone stoją zapełnione może w poł
              > owie.
              Taak? A gdzie to jest? W Parzęczewie? A może po prostu umknął ci fakt, że owi posiadacze samochodów jeżdżą nimi, np. do roboty? I nie zawsze są na miejscu, by Misiowi dać się policzyć...

> Tylko taki mały szkopuł, że obecnie samochody parkują również NA chodnikach, tr
              > awnikach i placach zabaw, zabierając tą przestrzeń tym, dla których ona była st
              > worzona.

A piesi srają (przy użyciu psów) po trawnikach i rzucają papierki, a niektórzy to nawet rzygają.

> Och wypłacz mi rzekę, pieniędzy z tego podatku nie wystarcza nawet na autostrad
              > y i ekspresówki, nie wspominając o drogach krajowych.
              ...z których korzysta transport zbiorowy. Wiem, też kupują paliwo ...i korzystają z hojnego dofinansowania. Z podatków. A więcej podatków płacą bogaci. A bogaci mają auta...

• Gość: Obywatel Miś Re: 1 kierunek i piesi IP: *.toya.net.pl 24.10.11, 17:59
                Gość portalu: Kier napisał(a):

> Taak? A gdzie to jest? W Parzęczewie?

Nie, w Łodzi.

A może po prostu umknął ci fakt, że owi p
                > osiadacze samochodów jeżdżą nimi, np. do roboty? I nie zawsze są na miejscu, by
                > Misiowi dać się policzyć...

No co ty tato. W życiu bym na to nie wpadł bez twojej światłej pomocy.

> A piesi srają (przy użyciu psów) po trawnikach i rzucają papierki, a niektórzy
                > to nawet rzygają.

A przedwczoraj to nawet widziałem, że Kosikowa z dołu to gacie wyrzymała przez okno!!!
                Nie wpadłeś na to, że samochody przeszkadzają większej ilości osób i w sposób znacznie większy niż papierek czy kupa na trawniku?

> ...z których korzysta transport zbiorowy. Wiem, też kupują paliwo

To miło że wiesz. Lokomotywy spalinowe też się dorzucają na fundusz drogowy.

...i korzysta
                > ją z hojnego dofinansowania. Z podatków.

A to bardzo ciekawe co piszesz, tylko szkoda, że przy poziomie finansowania dróg i inwestycji drogowych te kwoty na transport publiczny są śmiechu warte.

A więcej podatków płacą bogaci. A boga
                > ci mają auta...

A tak tak, bo samochodów nie mają tylko bezrobotni, emeryci i studenci, którzy nie płacą podatków.
                >
                • Gość: Kier Gadaj zdrów IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 22:41
                  Mylisz podstawowe pojęcia i nie odnosisz się do argumentów. Ściemniasz, albo z niewiedzy, albo z durnoty.
                  Jedno pozostaje pewne: ulice jednokierunkowe nie ułatwią życia pieszym, ale mogą utrudnić kierowcom.
                  Aha, po tych ulicach jeździ zaopatrzenie, karetki, policja, śmieciarki, administracja - i jakoś nikt od nich nie żąda zapłaty za tę infrastrukturę.

• Gość: Fabian To tylko pokazuje, jak daleko ma Polska do poziomu IP: *.range86-150.btcentralplus.com 21.10.11, 23:00
      cywilizacji europejskiej (np. Danii czy Holandii). Tutaj "każdy ma auto", wiec każdy musi nim stanąć pod samą klatką i mieć "wyjazd pod nosem".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka