Dodaj do ulubionych

PKS Łódź

IP: *.paradowski.pl 23.10.11, 14:52
co sądzicie o tym, zeby poranne PKSy zajeżdżały na obydwa dworce PKS czyli i Węglowy i Kaliski? Dotyczyłoby to tych kursów jeszcze przed szczytem np. do Lublina, Poznania czy Zakopanego. Podobnie byłoby wieczorem po powrocie jak już nie ma ruchó na mieście Łodzi

Bo ja w zasadzie uważam że nie ma to sensu ekonomicznego.
Obserwuj wątek
    • Gość: psia babcia Re: PKS Łódź IP: *.toya.net.pl 23.10.11, 15:18
      > Bo ja w zasadzie uważam że nie ma to sensu ekonomicznego.

Twoje pier*olenie zaś nie ma sensu żadnego.
    • Gość: magik Re: PKS Łódź IP: *.retsat1.com.pl 23.10.11, 15:35
      > nie ma ruchó na mieście Łodzi

Tego łodzianie oczekują.

Dziwi mnie jedynie fakt nieaktywowania dworca Północnego.
      Czyżby łódzki PKS o tym dworcu/przystanku zapomniał?
      Ponoć PKS z niechęcią przeniósł część swoich kursów na Dworzec Kaliski.
      ZDiT/MPK również, jak widać, niewiele robi aby zachęcić do tej lokalizacji.
      Przykład - komunikacja nocna. Jedyna linia N2 przebiegająca w tym rejonie nie wjeżdża na pętlę aby dowieźć/zabrać podróżnych. Piesze dojście z al. Włókniarzy lub al. Bandurskiego z ciężką walizką o 2 czy 3 w nocy nie należy do atrakcji.
      Zresztą na plac przy Fabrycznym nocne również nie podjeżdżały.

Brak komunikacji, brak toalet, to jest XXI wiek w łódzkim wydaniu.
      • Gość: aron Re: PKS Łódź IP: *.paradowski.pl 23.10.11, 16:07
        na dwożec pułnocny zajerzdrzajom niekture pekaesy jadonce f kierónkó uowicza i rawej
    • Gość: kpc21 Re: PKS Łódź IP: *.xdsl.centertel.pl 23.10.11, 15:39
      Gdyby na wszystkie PKS-y starczyło miejsca na jednym dworcu, to PKS nie rozbijałby ruchu na dworce, tylko został na Węglowej.

I nie Plac Węglowy ani Dworzec Węglowy tylko Dworzec Centralny przy ul. Węglowej.
      • Gość: aron Re: PKS Łódź IP: *.paradowski.pl 23.10.11, 16:03
        pytanie tylko czy nie można było tego rozbić w inny sposób tzn. nie pospieszne na Kaliskim i reszta na Wynglowym tylko na pszykład te jadace w kierunku Łasku i Lutomiersku na Kaliszkim a reszta na Wynglowym

czy uważacie że na dworcu wynglowym nad rozkładem jazdy powinno się powiesić tabliczkę z informacjom że na dwożec kaliski jedzie sie trombajem 12 i ktoredy dojsc do przystanku tego trombaju? bo ja uwarzam że nie ma to sensu ekonomicznego
        • Gość: magik Re: PKS Łódź IP: *.retsat1.com.pl 23.10.11, 16:16
          > czy uważacie że na dworcu wynglowym nad rozkładem jazdy powinno się powiesić ta
          > bliczkę z informacjom że na dwożec kaliski jedzie sie trombajem 12 i ktoredy do
          > jsc do przystanku tego trombaju?

Na kaliski z Dworca przy Węglowej jeździ autobus linii 86. To tak dla ciekawskich i niezorientowanych w temacie.
          • Gość: a Nie dokarmiaj trolla IP: *.toya.net.pl 23.10.11, 18:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka